Het overige nieuws

Henri Beysen overleden

Maandag 31 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Henri Beysen overledenVrijdag is Henri Beysen overleden, de partner van Sabrina Wuyts. Hij was 71 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Helchteren, vindt in intieme kring plaats.

Inbraak in jeugdlokalen

Maandag 31 mei 2021
Aan de Ringlaan in Heusden-Zolder is ingebroken in de jeugdlokalen. Dat is vandaag vastgesteld. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Twintiger gewond bij ongeval

Maandag 31 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Beverzakstraat in Zonhoven is gisteren rond 17.30 uur een auto tegen een boom beland. De bestuurder, een twintiger, liep daarbij verwondingen op.

Weg met watermeters

Maandag 31 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een appartement in opbouw in de Koerlostraat in Genk werden enkele watermeters gestolen. De diefstal werd het voorbije weekend gepleegd.

Graffiti op basisschool

Maandag 31 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben graffiti aangebracht op een schuifraam van basisschool Beekbeemden in Heusden-Zolder. Zij maakten er ook een gat in de omheining.

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Bank vernield door brand

Zondag 30 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In park Den Dijk in Zonhoven is vanavond rond 22.15 uur een picknickbank verwoest door brand. De brandoorzaak is bekend.
Houthalen-Helchteren - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.

Twee motorfietsen gestolen

Zondag 30 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garage aan de Kriekelstraat in Zonhoven zijn twee motorfietsen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Drugsmeldpunt nu ook digitaalOp 17 april 2019 startte het parket Limburg het anoniem drugsmeldpunt op. De balans na twee jaar is uiterst positief te noemen. Het anoniem drugsmeldpunt Limburg is, door de steun van de burgers, een succes in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Maar liefst 28 positieve meldingen leidden tot de ontdekking van onder meer 5 druglabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch afval. Tijdens de afgelopen 2 jaren werden in Limburg in totaal 28 labo’s ontmanteld, 37 dumpingen opgeruimd en 228 cannabisplantages opgerold. Omwille van het succes van de anonieme meldingen, besliste het parket Limburg samen met haar partners om vanaf vandaag digitaal melden mogelijk te maken via deze link. De meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Dood onder tractor

Zondag 30 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Hazendansweg in Zonhoven is deze namiddag een zeventiger onder zijn tractor beland. De man overleefde het voorval niet. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Auto tegen geparkeerde auto

Zondag 30 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Onderwijslaan in Genk botste zaterdagochtend rond 2 uur een auto tegen een geparkeerde auto. Een 24-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Jeanne Van de Velde overleden

Zaterdag 29 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Jeanne Van de Velde overledenOp 22 mei overleed Jeanne Van de Velde, de weduwe van Christiaan Hoekx. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Josée Hermans overleden

Zaterdag 29 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Josée Hermans overledenDinsdag is Josée Hermans overleden, de weduwe van Czeslaw Pisera. Zij was 89 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling vonden plaats in intieme kring.

Irma Schepers overleden

Zaterdag 29 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Irma Schepers overledenWoensdag is Irma Schepers overleden, de weduwe van Frans Bosmans. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Ongeval op ziekenhuisparking

Vrijdag 28 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van het ZOL in Genk is vanmiddag rond 14.40 uur een voetganger aangereden door een auto. De 72-jarige man uit Maaseik raakte daarbij gewond.

Overvallers aangehouden

Vrijdag 28 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Overvallers aangehoudenIn de Stalenstraat in Genk werd dinsdagavond een krantenwinkel overvallen. Een overvaller bedreigde de winkeleigenaar en een klant. De eigenaar werd gedwongen om geld te overhandigen, waarbij een gevecht ontstond tussen de drie mannen. De overvaller vluchtte te voet weg met een som geld op zak. De eigenaar van de krantenwinkel raakte gewond. Politie CARMA arresteerde twee dertigers uit Zonhoven en Genk. De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden.
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 

Weg met flessen drank

Donderdag 27 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in de kelderruimte van een appartementsgebouw in de Centrumlaan in Genk.Dieven gingen er aan de haal met een aantal flessen drank.
Houthalen-Helchteren - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme in spelotheek

Woensdag 26 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de gemeentelijke speloteek aan de Minderbroedersstraat in Heusden-Zolder hebben vanochtend vandalen toegeslagen. Zij hebben er vernielingen aangericht.

Gewond bij overval

Woensdag 26 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Gewond bij overvalIn de Stalenstraat in Genk is gisteren rond 20 uur een krantenwinkel overvallen. De overvaller bedreigde de winkeleigenaar en een klant met een wapen en dwong hen om colsonbandjes rond de polsen te doen. De eigenaar werd gedwongen om geld te overhandigen, waarbij een gevecht ontstond tussen de drie mannen. De overvaller vluchtte te voet weg met een som geld op zak. De eigenaar van de krantenwinkel raakte gewond.

Twee ongevallen op Westerring

Woensdag 26 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn twee verkeersongevallen gebeurd: vanmorgen rond 8.45 uur raakte een man uit Peer er gewond bij een kop-staartbotsing. Gisterennamiddag botsten er een auto en een bestelwagen. Daarbij raakten een 6-jarige jongen en een 45-jarige man gewond.
Houthalen-Helchteren - Meer startende bedrijven ondanks crisisZoomDe coronacrisis schrikt de Limburgse ondernemers niet af, zo blijkt uit de cijferanalyse van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. In het eerste kwartaal van 2021 schoten maar liefst 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Dat is een stijging van 13,8% en 8,8% procent tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020.  Uit de analyse van Voka blijkt dat de Limburgse starters tussen 2015 en 2020 maar liefst 41.358 jobs creëerden. Van de 47.000 startende ondernemingen die tussen 2015 en 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht

Man (20) gewond bij botsing

Dinsdag 25 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoogstraat in Genk botsten gisterenavond rond 23.20 uur twee auto's. Een 20-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden via de achterdeur binnen te dringen in een huis aan de Minderbroedersstraat in Heusden-Zolder maar raakten niet binnen. De inbraakpoging is vanmorgen vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5.40 uur brak brand uit in een veranda van een woning op de Frans Allardstraat in Genk. Zondag rond 20 uur vond een tweede, gelijkaardige brand plaats aan een terras van een woning op de Koning Albertlaan. Brandweer en politie werden rond 22.20 uur opgeroepen voor een derde brand van een tuinhuis in de Venkellaan. Niemand raakte gewond. De schade bleef beperkt. De drie locaties worden onderzocht door het gerechtelijk labo en een branddetectiehond. Er zijn mogelijke aanwijzingen van kwaad opzet.
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf deze week de fietspaden van de Houthalenseweg (N715) in Zonhoven vernieuwen, tussen de aansluiting met de N74 Noord-Zuidverbinding en de Koningshofweg. “Aan weerskanten van de rijweg krijgt het fietspad over zo’n 800 meter een nieuwe toplaag asfalt. Dat moet het fietscomfort gevoelig verbeteren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken zullen ongeveer twee weken duren. Verkeer richting het centrum blijft steeds mogelijk, richting Houthalen geldt een korte omleiding.

Auto vliegt over vangrail

Dinsdag 25 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Genk is gisterenavond rond 23 uur een auto over de vangrail gevlogen. De bestuurder raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Witte Barrier in Heusden-Zolder is vanavond een motorrijder aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk zijn gisteren rond 18 uur twee bromfietsers gebotst. Een 16-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven heeft een wolf twee schapen en een lam doodgebeten. Dat gebeurde de voorbije nacht aan natuurgebied Kolveren.
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Een 54-jarige fietser uit As is gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Giererijstraat en de Driehoevenstraat in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 13.15 uur.
Houthalen-Helchteren - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra groeide van 6.248 in 2011 tot 9.352 in 2020. In 2021 ligt de capaciteit dan opeens weer lager dan het jaar ervoor: 9.207 woongelegenheden. Tussen 2011 en 2021 groeide de capaciteit van het aantal woongelegenheden in woonzorgcentra in Limburg met 47,4%, in Vlaanderen slechts met 22,1%. (Bron: provincie Limburg).

Anna Branders overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Anna Branders overledenDinsdag is Anna Branders overleden, de weduwe van de in 1981 overleden Raymond Deschryver. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindr plaats in intieme kring.

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.
Halit Kose uit Heusden-Zolder en Ismail Unsal uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap garage Lillo opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Lillo Steenweg.

Nieuwe vennootschap: STT

Zaterdag 22 mei 2021
Yari Steemans uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap STT opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van verwarming en algemene bouwwerkzaamheden.

Nieuwe vennootschap: Dark Side

Zaterdag 22 mei 2021
Boumediene Belbachir en Amina Kaldoun, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besioten vennootschap Dark Side opgericht met zetel aan de Bonderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en het uitwerken van video- en communicatieconcepten.
Muhammed Duru uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap DMI Trading opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer carrosserieherstel, hulpverlening bij pech onderweg en handel in auto's, vrachtwagens, bestelwagens en terreinwagens.
Liene Swennen (27) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Swennen Liene opgericht met zetel aan de Lily Boeykenslaan. Doel van de vennnootschap: het beoefenen van de diergeneeskunde.

Toine Floren overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Toine Floren overledenOp 15 mei is Toine Floren overleden, de echtgenoot van Nicole Dugardijn. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Maria Schepers overleden

Zaterdag 22 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Schepers overledenDinsdag is Maria Schepers overleden, de weduwe van Leon Poelmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Houthalen-Helchteren - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op Opglabbekerzavel in Genk kwam het gisterenavond rond 21.45 uur tot een aanrijding tussen een voetganger en een bromfietser. Een 16-jarige Genkenaar en een 30-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond.

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
Houthalen-Helchteren - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Nationaal Park Hoge Kempen geslotenZoomDoor de actuele dreiging wordt het Nationaal Park Hoge Kempen uit voorzorg afgesloten voor het publiek. Het is verboden om je in het park te begeven. Ben je in de buurt? Volg de aanwijzingen van de politie op.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Mercuriuslaan en de Hermeslaan in Genk kwam het tot een aanrijding tussen een42-jarige fietser uit Genk en een auto. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.
Houthalen-Helchteren - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Enza Bellavia overleden

Woensdag 19 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Enza Bellavia overledenZondag is Enza Bellavia overleden, de echtgenote van André Coninx. Zij was 82 jaar Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten, zei u?

Dinsdag 18 mei 2021
In de maand mei zijn er enkele verschuivingen in de nachtvluchten vanop de vliegbasis van Kleine-Brogel.
Morgen/woensdag zullen er extra nachtvluchten uitgevoerd worden ter vervanging van de trainingen die in maart niet plaatsgevonden hebben omwille van een inspectie. 
Er zijn geen nachtvluchten op Pinkstermaandag, wel volgende week dinsdag en woensdag (25 en 26 mei).
24 procent van de Limburgers is 65-plusser. 30 procent is tussen de 45 en de 65 jaar, 22 procent tussen 25 en 45 jaar, 11 procent tussen 15 en 25 jaar en 13 procent tussen 0 en 15 jaar. (Bron: provincie Limburg)

Pieter Vandebroek overleden

Dinsdag 18 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Pieter Vandebroek overledenZaterdag is Pieter Vandebroek overleden, de weduwnaar van Maria Poelmans. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Verkeersborden gestolen

Maandag 17 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Heusden-Zolder gingen onbekenden met verkeersborden aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.

Gezamenlijke controleactie

Maandag 17 mei 2021
De politiezone zones Carma en Kempenland hebben vrijdag een gezamenlijke controleactie gehouden. Beide politiezones voerden aan enkele grenspunten statische en dynamische controles uit. De actie was voornamelijk gericht op gerechtelijke aspecten, maar ook verkeersgerelateerde zaken en de coronamaatregelen werden gecontroleerd. Politie CARMA stelde in totaal 15 overtredingen vast. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en mocht zijn rijbewijs al meteen voor 15 dagen inleveren. Zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Sonja Sempels overleden

Maandag 17 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Sonja Sempels overledenOp 13 mei overleed Sonja Sempels, de echtgenote van Louis Peters. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring.

Brand in stalling

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht brak brand uit in een stalling aan de Houthalenseweg in Zonhoven. De brandweer kon de schade beperken. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Bejaarde gewond bij val

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 87-jarige fietsster raakte gisteren gewond bij een val in de Herestraat in Zonhoven. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

302 hardrijders betrapt

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole in Heusden-Zolder zijn 302 laagvliegers betrapt. Aan de controleposten passeerden 2.084 voertuigen.

Fietser (48) gewond bij val

Zondag 16 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur is een fietser ten val gekomen op de Europalaan in Genk. De 48-jarige man raakte daarbij gewond.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

Maria Vandebroek overleden

Zaterdag 15 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Vandebroek overledenDonderdag is Maria Vandebroek overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Mathieu Martens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomDe verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met planten en bloemen

Vrijdag 14 mei 2021
Op het terras van een woning aan de Varenlaan in Genk zijn vandaag planten en bloemen gestolen. Op een bouwwerf aan de Trichterweg werden vandaag allerlei werkmaterialen gestolen zoals een boormachine en een slijpmachine.

Fiets uit tuinhuis gestolen

Donderdag 13 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Klein Hellekensstraat in Zonhoven is een fiets uit een tuinhuis gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Signalisatieborden gestolen

Donderdag 13 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Exelgaarden in Heusden-Zolder zijn signalisatieborden die bij een container geplaatst werden gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Een 16-jarige uit de gemeente is gewond bij een kop-staartaanrijding in de Kleine Hemmenweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisteren.
Nouredine Abchir uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Cherry Cake opgericht met zetel aan de Korte Hofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, de reparatie van communicatieapparatuur en het uitbaten van een kebapzaak.

Auto in kanaal

Donderdag 13 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is aan de Kanaaloever in Genk een auto in het kanaal beland. De 46-jarige bestuurder kon tijdig uit zijn voertuig geraken en raakte lichtgewond. Op de André Dumontlaan is gisterenavond een vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's en bij een botsing tussen een fietser en een bromfietser op de Europalaan raakten gisteravond een van beiden gewond.

Theo Boelen overleden

Donderdag 13 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Theo Boelen overledenDinsdag is Theo Boelen overleden, de echtgenoot van Christine Put. Hij was 76 jaar en woonde in Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Vier gewonden bij ongevallen

Woensdag 12 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het Thor Park in Genk botsten deze voormiddag twee fietsers. Een 41-jarige Genkenaar en een 33-jarige man uit Bilzen raakten daarbij gewond. Bij een botsing tussen twee auto's in de Winterslagstraat raakten gisterennamiddag twee personen gewond.

Nieuwe vennootschap: GarciaRR

Woensdag 12 mei 2021
Roberto Garecia-Lopez uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GarciaRR opgericht met zetel aan Breekiezel in Oudsbergen. Het gaat onder meer om een houthandel in de meest ruime zin van het woord.

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Houthalen-Helchteren - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)

Jef Goorts overleden

Woensdag 12 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Goorts overledenOp 8 mei is in Houthalen Jef Goorts overleden. Hij was 32 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie gisteren een roekeloze quadbestuurder uit het verkeer geplukt. De twintiger had door zijn rijgedrag de buurt van de Mijnwerkerslaan en de Koolmijnlaan bijzonder onveilig gemaakt. Zijn quad is in beslag genomen.
Houthalen-Helchteren - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Gisterennamiddag rond 16 uur raakte in de gemeente een minderjarig meisje gewond toen ze met haar fiets in aanrijding kwam met een bromfietser.

Drie gewonden bij ongevallen

Dinsdag 11 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Marcel Habetslaan in Genk botste vanochtend rond 0.10 uur een auto tegen een boom. Twee mannen van 37 en 24 jaar uit Genk raakten daarbij gewond. Bij een ongeval op de Oosterring tussen een auto en een vrachtwagen raakte deze voormiddag rond 9.50 uur een 20-jarige vrouw uit Alken gewond.

Lachgas in beslag genomen

Dinsdag 11 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft in de auto van een 22-jarige Genkenaar op het Brillonplein in Heusden-Zolder 17 flessen lachgas in beslag genomen. De flessen wogen allemaal 5 kilo of meer.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In een warenhuis aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is een man betrapt die met drie flessen whisky aan de haal wou gaan. Dat gebeurde deze namiddag.

Duitse herder vergiftigd

Maandag 10 mei 2021
In de bossen van Kelchterhoef is een Duitse herder vergiftigd. De hond heeft er iets gegeten dat met gif, mogelijk strychnine, was vermengd en heeft het niet overleefd.
Kort nieuws van bij de buren
De politie betrapte de voorbije nacht in de Landwaartslaan in Genk een bestuurster die onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur zat. Haar rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 16.30 uur twee auto's. Daarbij raakten twee twintigers uit Genk gewond.

Kleding en servies gestolen

Maandag 10 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk is kleding, een servies en geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Hugo Reekmans overleden

Maandag 10 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Hugo Reekmans overledenZaterdag is Hugo Reekmans overleden, de weduwnaar van Ida Winters. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.
Het parket Limburg onderzoekt de dood van een dertiger in een woning aan de Hazelarenstraat in Houthalen. Het levenloze lichaam van de man, die er op bezoek was, werd er gisterenavond laat aangetroffen. Het gaat om een verdacht overlijden.
Houthalen-Helchteren - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Marcel Heylen overleden

Zondag 9 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Marcel Heylen overledenIn Leopoldsburg is vrijdag Marcel Heylen overleden, de weduwnaar van Godelieve Truyers. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Geld en juwelen ontvreemd

Zaterdag 8 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning in Geenrijt in Heusden-Zolder. Zij maakten er geld en juwelen buit. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

José Meus overleden

Zaterdag 8 mei 2021
Houthalen-Helchteren - José Meus overledenDonderdag is José Meus overleden, de echtgenote van Louis Vandebeeck. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Houthalen-Helchteren - Vang eens een vis voor de arendZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen. De vogels eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar volledige vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook in de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen,... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een (…) Het hele nieuwsbericht

Elene Beltsu overleden

Donderdag 6 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Elene Beltsu overledenGisteren is Elene Beltsu overleden, de echtgenote van Georges Doulgeropoulus. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in de orthodoxe kerk in Houthalen.

Fatna Rhassouli overleden

Donderdag 6 mei 2021
Op 4 mei is Fatna Rhassouli (78) overleden. Het afscheid op de begraafplaats van Houthalen zal doorgaan in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling.
Er is duidelijk vooruitgang geboekt in het onderzoek naar een tracé voor de Noord-Zuid. De drie alternatieven en de twee extra combinatiealternatieven die eind vorig jaar nog uit het participatieproces voortkwamen, werden grondig onderzocht. De resultaten van al die onderzoeken liggen nu op tafel. Vanmorgen werd de stand van zaken toegelicht aan de betrokken burgemeesters en Limburgse parlementsleden. Nog deze maand volgt de geïntegreerde afweging die zal leiden tot een voorkeursalternatief. (…) Het hele nieuwsbericht
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"

Julien Peeters overleden

Donderdag 6 mei 2021
Op 3 mei overleed Julien Peeters. Hij was 80 jaar. De asverspreiding vindt vrijdag (16 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Guillaume Bax overleden

Donderdag 6 mei 2021
Op 2 mei overleed Guillaume Bax. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Houthalen-Helchteren - Herdenkingsplechtigheid uitgesteldZoomDe KS-Vriendenkring had op 7 mei een grote herdenking van en voor mijnwerkers gepland in Heusden-Zolder. Het was immers de dag waarop vorig jaar de onrechtmatige situatie van de ondergrondse mijnwerkers deels rechtgezet werd. Het zou de start worden van een jarenlange traditie om samen te komen achter pot en pint en herinneringen op te halen. Maar bij de planning was de Vriendenkring er van uitgegaan dat de coronasituatie achter de rug was en dat iedereen zou gevaccineerd zijn. Helaas is de realiteit anders en moeten de plannen dus nog even in de koelkast worden gestoken. Maar de herdenkingsplechtigheid zal er hoe dan ook komen.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Gearresteerd bij verkeerscontroleDe politie voerde in Genk en Oudsbergen controles uit op het zonaal parkeerverbod voor zwaar vervoer. In totaal werden 12 bestuurders van vrachtwagens geverbaliseerd omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. Onder hen ook een 32-jarige bestuurder uit Sint-Joost-ten-Node die zijn vrachtwagen fout parkeerde in de Hengelhoefstraat in Genk. De man stelde zich tijdens de controle weerspannig op en trachtte zichzelf en de politieagenten te verwonden met een schaar. Niemand raakte gewond. De dertiger werd (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Fanelli overleden

Woensdag 5 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Tony Fanelli overledenGisteren is in Leuven Tony Fanelli overleden, de echtgenoot van Mia Smolders. Hij was 63 jaar, afkomstig van Houthalen en woonde in Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht

André Aerts overleden

Dinsdag 4 mei 2021
Houthalen-Helchteren - André Aerts overledenZondag is André Aerts overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in besloten kring.
Houthalen-Helchteren - Sigarettendief krijgt 15 maanden celEen 50-jarige man heeft vandaag 15 maanden cel gekregen voor de diefstal van 253 pakjes sigaretten, 98 pakken roltabak en een dertigtal zakjes pistachenoten. Hij sloeg onder meer toe in warenhuizen in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Oudsbergen en Peer.

Bosbrand aan Kazernelaan

Dinsdag 4 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Bosbrand aan KazernelaanAan de Kazernelaan in Helchteren brak vanmorgen brand uit in een bos. De brandweer was het vuur snel meester. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Claes overleden

Dinsdag 4 mei 2021
In WZC Hogevijf in Hasselt is op 28 april Godelieve Claes overleden. Zij was 87 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jef Maes overleden

Maandag 3 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Maes overledenGisteren is Jef Maes overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid op de begraafplaats van Houthalen vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium.

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  

Fietser gewond bij botsing

Maandag 3 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten een fietser en een auto in de Edward Staintonstraat in Heusden-Zolder. De fietser raakte daarbij gewond.

Auto en vrachtwagen botsen

Maandag 3 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanochtend rond 5.40 uur een vrachtwagen en een auto. Een 37-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Op het kruispunt van de Koolmijnlaan en deAcaciastraat botsten gisterenavond rond 17 uur drie auto's. Een 38-jarige vrouw uit Zonhoven en een 57-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.
Aan een woning aan de Mooksteeg zijn twee fietsen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22 uur botste een 42-jarige Genkse automobilist tegen twee verlichtingspalen in de Hoogstraat in Genk. Hij raakte gewond en naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de omstandigheden van het ongeval.

Autoband stukgestoken

Zondag 2 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben de band van een auto stukgestoken in de Schansstraat in Heusden-Zolder. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Gelijkvloers tweewoonst uitgebrand
Deze namiddag is in de Stationsstraat in Heusden-Zolder het geljjkvloers van een tweewoonst uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Expo Zomersproet

Zondag 2 mei 2021
Houthalen-Helchteren - Expo ZomersproetZoomDit jaar laat Academie Heusden-Zolder zich niet tegenhouden door één of andere pandemie. Dé grote expo van alle kinderen en jongeren van de hele academie zal doorgaan: veilig in openlucht, per reservatie, met mondmasker (vanaf 12j) en via een uitgestippelde route. Van 22 mei tot en met 6 juni in de voortuin van de hoofdvestigingsplaats, Kasteel Meylandt in Heusden-Zolder. Ongeveer 2600 leerlingen van de locaties in Heusden-Zolder, Beringen, Leopoldsburg, Tessenderlo en Houthalen-Helchteren tonen hun werken op de tentoonstelling Zomersproet. Zon, zee, strand en alléén maar goeie vibes! Reserveer voor elke persoon afzonderlijk, ook per kind, via www.academie.be of 011/808089. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen, dus niet alleen gezond maar ook handig als je te voet of per fiets kan komen.

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen in brand

Zaterdag 1 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Bestelwagen in brandAan het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Stationsstraat in Heusden-Zolder heeft deze namiddag een bestelwagen vuur gevat. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. De brandoorzaak is niet bekend.
01/07

Het Dorpsrestaurant in "De Roepsteen" Helchteren sluit tijdens de vakantie haar deuren. Graag wenst het vrijwilligersteam iedereen een prettig verlof toe en graag tot ziens vanaf 11 september.

Sylvain Cuypers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren