Het overige nieuws

Wie de roede spaart...

Vrijdag 31 mei 2013
Nog even in de rand van die GAS-boetes, waarover zoveel te doen is. In het nummer van 1 juni 2013 van het  gezaghebbende (wie kan dat nog zeggen?) juridische tijdschrift Rechtskundig Weekblad wordt een uitspraak van 13 maart 2012 van het Hof van Beroep in Antwerpen gepubliceerd. Die luidt:
"Wanneer een ouder binnen de grenzen van het redelijke en toelaatbare op een proportioneel verantwoorde wijze gebruik maakt van zijn tuchtigingsrecht tegenover zijn onbuigzaam minderjarige kind, is zijn handelswijze gerechtvaardigd en kan hij niet worden gestraft wegens het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen."
Of hoe een uitspraak van een rechter soms een ouderwetse hint oplevert in tijden dat nieuwerwetse pedagogische methoden onder vuur liggen. Maar ook deze hint zal wellicht niet in dank worden aanvaard...

Alle deksels!

Donderdag 30 mei 2013
Lommel - Alle deksels!ZoomVandaag gezien op de Markt in Valkenswaard: een rioleringsdeksel met daarop de afbeelding van het Nederlandse koningspaar. (Foto Jacqueline Joosten-Segers)
 

Kort maar interessant

Woensdag 29 mei 2013

* De Russische stuntman Valery Rozov is, naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de verovering van de Everest door Edmund Hillary en Tensing Norgay, van een top van die berg op 7.220m hoogte gesprongen (cfr video). Hij deed er vier dagen over om die plek te bereiken; terug naar beneden ging sneller.
* Vlinders leven langer dankzij de kou, meldt Natuurpunt. Sommige blijken hun vleugels als zonnecollectoren te gebruiken.
* In de permafrost van Siberië hebben wetenschappers het goed bewaarde stoffelijk overschot van een volgroeid mammoetwijfje ontdekt. Toen men onder de buik van het dier groef, bleek er zwart bloed in het ijs opgeslagen te liggen; en toen men daarin prikte, begon het bloed - ondanks een temperatuur van -10 graden en een ouderdom van minstens 10.000 jaar - te vloeien. Dat zou het in theorie mogelijk maken om het DNA van de mammoet te bepalen en een mammoet te doen "herrijzen", zeggen de wetenschappers.
U hebt nog twee dagen om uw aanvraagdossier voor een studietoelage in te dienen, want die aanvraag moet uiterlijk op 1 juni 2013 binnen zijn. U doet die aanvraag ofwel online, via www.studietoelagen.be, ofwel via de post, en dan geldt de poststempel als bewijs. Aanvragen die na 1 juni binnenkomen bij de bevoegde dienst worden niet meer onderzocht. Studietoelagen

Hilda Maes overleden

Woensdag 29 mei 2013
Lommel - Hilda Maes overledenZondag is Hilda Maes overleden, de echtgenote van Jos Willekens. Ze was 63 jaar. Vrijdag om 12.30 uur is er een afscheidsplechtigheid met asurne in de aula van funerarium Witters.

Henri Geysmans overleden

Woensdag 29 mei 2013
Lommel - Henri Geysmans overledenGisteren is Henri Geysmans overleden, de weduwnaar van Maria Grobben. Hij was 72 jaar. Maandag wordt zijn asurne bijgezet na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in parochiecentrum 'De Moffel'.
Lommel - Gratis naar Leo Bormans en Michiel Devlieger?ZoomVanavond niets te doen? Sowieso geen terrasjesweer, dus, waarom niet een gezellige avond beleven in CC De Adelberg te Lommel? Op het podium ontvangt Michiel Devlieger tal van gasten zoals singer-songwriter Jonas Winterland, Leo Bormans, Gudrun Bongaerts en vele anderen, en verder de band 'Vooralsnog Live' op het podium én een heuse receptie achteraf naar aanleiding van '10 jaar Vorming'.
Al wat u moet doen is VOOR 17.00 uur bellen naar 011/553511 en de tien eersten krijgen ieder een duo-ticket gratis voor vanavond om 19.30 uur in De Adelberg!
Lommel - Gratis met z'n tweeën naar CultuurNoord?ZoomCultuurNoord serveert een mix van muziek, zang, spel en ...chocolade! Lees snel verder en maak kans op een gratis duoticket op zondag 9 juni. Laika en Muziektheater Transparant komen naar Lommel met een eigenzinnige bewerking van Mozarts Don Giovanni: een combinatie van muziek, zang, spel en ... chocolade. Acteurs en zangers brengen het spel van verleiden en verleid worden voor en tussen het publiek. Verrassende gerechten uit Don Giovanni’s keuken zorgen voor de prikkelende spanning (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gratis naar Japan4, The Devilles en Willow?ZoomDecibelz programmeert komende zaterdag drie talentrijke bands in Dommelhof in Neerpelt. Misschien kunt u wel gratis gaan genieten van Japan4, The Devilles en Willow. Maar daarover zo dadelijk meer.
Japan4 haalde afgelopen maand nog de halve finale in de zoektocht van STuBru naar nieuwe talent. Japan4 ontstond aan het PXL Music en is meteen één van de eerste exportproducten van de nog prille “pop-en rockschool” uit Hasselt.  
The Devilles (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - En dan is het eens goed weer!ZoomTja, voor de studenten iets minder, maar laat dat zonnetje toch maar schijnen...

Treinverkeer verstoord

Maandag 27 mei 2013
FLASH Door de botsing van een trein met een personenwagen - met in die auto twee gewonden - in Lier rijden de treinen vanuit Neerpelt richting Antwerpen niet verder dan Herentals; van daar uit rijden ze terug, laat Infrabel weten. Tussen Herentals en Lier zijn pendelbussen ingelegd. Verwacht wordt dat die hinder de hele dag zal aanslepen. UPDATE De treinen rijden weer over het hele traject, zij het met vertraging.
In deze tijden van crisis en onzekerheid is het vinden van een studentenjob geen sinecure. Nu is er in dat kader een Facebookaccount van start gegaan voor werkgevers en studenten. De bedoeling is dat vraag en aanbod hier elkaar op een efficiënte en gemakkelijke manier ontmoeten. Dus ga en vertel, vind de pagina leuk en zo helpen we de studenten van Noord-Limburg weer een beetje. Want: de aanhouder wint!

Gerard Hesemans overleden

Zaterdag 25 mei 2013
Lommel - Gerard Hesemans overledenWoensdag is Gerard Hesemans overleden, de weduwnaar van Ida Ley. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30 uur) in de aula van het funerarium Witters.
Een mailtje van Marc Van Gestel:
"Vandaag/zaterdag wordt onze oudste dochter Ann 30 jaar. Zij is zwaar mentaal gehandicapt en we zouden haar heel graag verrassen. 
"Ann kan niet lezen, dus bedachten wij een alternatief. Op het telefoonnummer 011/98.86.19 werd een voicemail voor haar geïnstalleerd. Concreet kan iedereen op deze verjaardaglijn (dag en nacht) terecht om een boodschap in te spreken. We zullen alles verzamelen en haar nadien laten horen, zodat ze persoonlijk door iedere beller gefeliciteerd werd.
"We zijn ervan overtuigd dat Ann hier heel blij mee zou zijn en het zou ons als ouders ook enorm plezieren om haar gelukkig te zien."
 

Spoedafdeling

Zaterdag 25 mei 2013
Lommel - SpoedafdelingJan is, zoals ikzelf, een oud-leraar van het Provinciaal Instituut in Lommel. ’s Woensdags zie ik hem wel eens, als de gepensioneerde collega’s koffie gaan drinken in hun ouwe school.
Hij is de tachtig al gepasseerd maar nog steeds is hij een verwoed wandelaar. En een tijdje geleden maakte hij een flinke vermoeiende voettocht ergens aan de Nederlandse grens, daar waar Duitsland zijn meest westelijke punt bereikt.
Jan is behoorlijk fit. Hij heeft een pacemaker, maar is voor de rest (…) Het hele nieuwsbericht
In het kader van een grootschalig onderzoek naar drugsbendes en witwassen heeft de Nederlandse justitie vandaag in Eindhoven en omgeving beslag laten leggen op 80 woningen en bedrijfspanden. Daarnaast werd er beslag gelegd op meer dan honderd bankrekeningen, twintig auto's en panden in België, Spanje en Duitsland. Twee jonge miljonairs, van wie er één drugsgeld zou hebben geïnvesteerd in vastgoed en illegale goksites, worden verdacht van witwassen op grote schaal. Enkele van die sites werden vandaag op het internet afgesloten.
Het NIKO gaat de jazz-afdeling uitbreiden met popmuziek. Vanaf de middelbare graad kan men dan vanaf volgend schooljaar kiezen tussen een klassieke opleiding of een opleiding in de popmuziek.
Deelnemers volgen per week 1 uur instrument, 1 uur muziekcultuur jazz en pop en 1 uur samenspel in een combo. Op woensdag 26 juni om 19u geeft Andy Willems daarover informatie in het NIKO-gebouw in de Toekomstlaan in Neerpelt.
Lommelaar Maarten Craeghs heeft vandaag in Begijnendijk de wedstrijd voor elites zonder contract en voor beloften gewonnen. Er waren 85 deelnemers die 119 km voor de wielen kregen. Joren Segers werd 14de.

Sooi Borrenberghs overleden

Woensdag 22 mei 2013
Lommel - Sooi Borrenberghs overledenZondag is bij een verkeersongeval Sooi Borrenberghs overleden, de verloofde van Marie Ruymaekers. Hij was 27 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een uitvaartdienst (om 11 uur) in Aula 'Similar' in Hechtel.
CERT.be, het federale cyber emergency team, heeft vandaag Safeonweb.be gelanceerd. Dat is een website die de Belgen op een snelle en correcte manier wil informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid. Safeonweb

Amandus Grobben overleden

Woensdag 22 mei 2013
Lommel - Amandus Grobben overledenMaandag is Amandus Grobben overleden, de echtgenoot van Elisabeth Willekens. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.
Lommel - Gratis naar... Mauro en The Hitsville Drunks?ZoomConcertorganisator Decibelz pakt de komende weken uit met een paar concerten om "u" tegen te zeggen. Nu vrijdag 24 mei al, om 20.15u, staat in de "Zwarte doos" van Dommelhof Mauro's nieuwe superband geprogrammeerd. Mauro, gekend als o.a. leadgitarist van - en brein achter - verschillende dEUS-hits, treedt die avond aan in één van zijn vele alter ego's: "The Hitsville Drunks". Deze nieuwe superformatie bestaat verder uit Sjoerd Bruil (Sukilove, The Breaking Glass Heroes), Jan Wygers (…) Het hele nieuwsbericht

75 jaar Esperanza: oproep

Zondag 19 mei 2013
Op zaterdag 1 juni viert KFC Esperanza Neerpelt het 75-jarig bestaan van de club. Naar aanleiding daarvan worden ook alle (oud-) bestuursleden, voormalige trainers en dito spelers uitgenodigd op de academische zitting met receptie die op 31 mei om 19.30u plaatsvindt in de cafetaria van de club. Wie daarvoor nog geen uitnodiging ontving, weet dat dus bij deze.
Lommelaar Joren Segers heeft gisteren in Helchteren de wedstrijd voor eliterenners zonder contract en voor beloften gewonnen. Er waren 45 deelnemers.

Alweer de nagel op de kop

Zondag 19 mei 2013
Lommel - Alweer de nagel op de kopZoomWeek na week... ze blijven komen en ze blijven origineel daar in de Koning Leopoldlaan! (Foto Albert Agten)
Lommel - Biljart: Excelsior RW wint eerste driebandtitelZoomDe Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond (K.N.L.B.B ) startte dit seizoen met een competitie Drieband. Met 11 ploegen schreven ze in om te strijden voor de eerste kampioenstitel. Die werd met een eindstand van 12-7 binnengehaald door BC Excelsior RW (spelers Monten Patrick, Hesius Leo en Lenaerts Martin) terwijl BC Adelberg (spelers Van de Wakker Albert, Seymans Frans, Leppens Babtist en Verachterd Karel) verdienstelijk tweede eindigde. (Ingez. foto)

Watersportdag aan het kanaal

Vrijdag 17 mei 2013
Dit weekend is het Watersportdag. Ook de Neerpeltse Watersportclub neemt hieraan deel. Zaterdag tussen 13 en 16u geeft men daar gratis initiatie aan alle geïnteresseerden. Dat gebeurt aan de kanoloodsen ter hoogte van Lommelsakker 7 in Neerpelt. Het is dé ideale gelegenheid om vrienden, kennissen, buren of familieleden eens met het kajakken te laten kennismaken. Volgens de laatste weersvoorspellingen wordt zaterdag de minst slechte dag van het verlengde weekend, met ongeveer 19 graden. Dus deelnemen maar!

Nog even voor het slapen gaan

Donderdag 16 mei 2013
Woensdag worden in Brussel de winnaars van de Junior Wiskunde Olympiade en van de Vlaamse Wiskunde Olympiade bekendgemaakt. Een van de vraagstukken voor de "juniors" was deze opgave:
Een lift vertrekt vanaf verdieping 0 (gelijkvloers), gaat naar verdieping 30 en maakt hierbij zeven tussenstops. De lift stopt op de verdiepingen 1, 3, 6, 10, 15, 21 en 28, maar niet in deze volgorde. Hij daalt slechts éénmaal tussen twee stops. De afstand tussen twee verdiepingen is 3 m en de lift legt in totaal 156 m af. Naar welke verdieping daalt de lift?
Echt een vraagstuk om je slaap voor te laten. Of niet? Leerlingen van de tweede graad in het secundair worden geacht het te kunnen oplossen.

Speel mee in een voetbalopera!

Donderdag 16 mei 2013
Lommel - Speel mee in een voetbalopera!ZoomIn september dompelt CultuurNoord je onder in de wereld van de voetbalsupporter. Het Gentse theatergezelschap Het KIP maakt een Noord-Limburgse remake van U Dikke Ma!, de bejubelde voorstelling met de spionkop van voetbalclub AA Gent (aka de Buffalo’s) als inspiratiebron. De spionkop is de plaats waar je de harde supporterskern terug vindt.
Tijdens een ongewone voorstelling kan het publiek het relaas van een voetbalwedstrijd door de ogen van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Puike prestaties op 'Special Olympics'ZoomVanuit dienstencentrum Sint-Oda reed men woensdag met 12 super enthousiaste gasten (foto) richting Gent voor de jaarlijkse deelname aan de Special Olympics Belgium. De twaalf waren er helemaal klaar voor en na een mooie openingsceremonie konden donderdag de eerste gasten aantreden. Ze namen deel in drie sporttakken. In het paardrijden waren dat Marc Carmans (De Vloeter, Overpelt), Walter Pichal (De Adelberg, Lommel) en Inge De Groof (De Haag, Achel); in de atletiek Peter Leysen (De (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vandenberk overleden

Woensdag 15 mei 2013
Lommel - Jan Vandenberk overledenDonderdag is Jan Vandenberk overleden. Hij was 75 jaar. Donderdag worden zijn assen verstrooid na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.

Trees Van Endert overleden

Woensdag 15 mei 2013
Lommel - Trees Van Endert overledenZondag is Trees Vanendert overleden, de weduwe van Herman Van Den Hoogen. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag van 19 tot 19.45 uur kunt u haar een laatste groet brengen.

Verkeersactie met resultaten

Woensdag 15 mei 2013
Lommel - Verkeersactie met resultatenTijdens de bovenlokale verkeersactie van gisteren, die in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel werd gehouden, hebben inspecteurs van VLABEL 15 bestuurders geverbaliseerd omdat ze niet in orde waren met het betalen van de verkeersbelasting. Zij inden hierbij een totaalbedrag van ca. 13.800 euro, zo meldt de lokale politie Lommel.
Er werden tijdens de actie in totaal 267 voertuigen uitgebreid gecontroleerd op boorddocumenten, verkeersinbreuken en technische eisen; daarbij werden ook 27 (…) Het hele nieuwsbericht
In Spa is vandaag een herdenkingsmoment gehouden voor de slachtoffers van het verkeersongeval met een vrachtwagen dat daar een week geleden het leven kostte aan een vrachtwagenchauffeur uit Lommel en een voetganger uit de stad. Te hunner nagedachtenis werd een minuut stilte in acht genomen. Burgemeester Joseph Houssa zei na afloop in het stadhuis dat het schepencollege aan Wegen en Verkeer zal vragen om er voor te zorgen dat vrachtwagens voortaan de Rue de la Sauvenière niet meer zullen kunnen gebruiken.

De Lijn wordt duurder

Dinsdag 14 mei 2013
Lommel - De Lijn wordt duurderVanaf 1 juni wordt een rit met bus of tram van De Lijn duurder, zo meldt De Lijn op haar website. De nieuwe tarieven "volgen de stijging van de levensduurte." Het gaat om een gemiddelde stijging met 1,91 %. De abonnementen worden gemiddeld 2,04 procent duurder. Een Buzzy Pazz (jongerenabonnement voor -25 jaar) voor een jaar kost voortaan 182 euro, een Omnipas (25-64 jaar) 237 euro. Voor sociale abonnementen Omnio-WIGW en VG (Vervoersgarantie) betaalt de reiziger vanaf 1 juni 36 euro voor een jaar.
Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Morgen is het 'autoluwe schooldag'ZoomMorgen, woensdag 15 mei, is het autoluwe schooldag! Laat de auto thuis en breng uw kind(eren) te voet of met de fiets naar school!

Fiets zondag de Teutenroute

Maandag 13 mei 2013
Fifty-One Club ‘De Teuten’ en Defensie organiseren zondag de 14de editie van de familie-fietshappening ‘De Teutenroute’, en dat in samenwerking met de Noord-Limburgse gemeenten. De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen multiple sclerose. Ook deze uitgave is weer gebaseerd op één groene gordel van 119,5 Km en 7 rode verbindingsassen, waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden kan fietsen vanaf 30 tot 119,5 km. Zo ontdekken de meer dan 5.000 fietsers de prachtige groene omgeving van Noord-Limburg.
In de negen teutenhuizen staan verenigingen klaar om de fietser culinair te verwennen met streekgerechten. Er is ook een zeer uitgebreid animatie- en kinderprogramma; zo is de Teutenroute een fietstocht voor alle leeftijden. 
De volledige opbrengst van het fietsevenement zal integraal en onmiddellijk ten goede komen aan de “MS-Liga – Comité Limburg”, de “vzw Boemerang” en de “vzw Intesa”. Teutenroute
Lommel - In de Leopoldlaan weten ze dat het kermis isZoomHet is misschien wat fris en nat, maar ze mogen nu wel buiten, die bloemetjes! Je mag ze natuurlijk ook op de kermis gaan buitenzetten... (Foto Albert Agten)

Morgen verkeersactie

Maandag 13 mei 2013
Lommel - Morgen verkeersactieDe politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer) en Lommel organiseren morgen/dinsdag een gezamenlijke verkeersactie, zo meldt de lokale politie. "De weggebruikers zullen op diverse plaatsen aan een controle van de boorddocumenten en de technische eisen van hun voertuig worden onderworpen. Tevens zal de nodige aandacht uitgaan naar de gordeldracht, gsm-gebruik en het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.
"De hoofddoelstelling van deze verkeersactie is de verkeersveiligheid te bevorderen en zo bij te dragen aan het terugdringen van het aantal (ernstige) verkeersongevallen."
De gezamenlijke actie kadert in de nauwere samenwerking tussen de politiezones en zal in de volgende maanden zeker worden herhaald.

Staking op Zaventem

Zondag 12 mei 2013
Wie morgen met een vliegtuig vanaf Zaventem wil vertrekken, kan daar de dupe worden van een staking bij Swissport. Het personeel van deze bagage-afhandelaar staakt tegen onderbezetting. Wie voor morgen een vlucht heeft geboekt, wordt aangeraden vooraf de vluchtinformatie te checken op www.brusselsairport.be.

Leeggoed gestolen

Zaterdag 11 mei 2013
In een drankenhal op het Boseind in Neerpelt  werden gisteravond zowat 20 lege drankenbakken gestolen. Uit de opnamen van een bewakingscamera bleek dat de dieven een Fiesta met Engelse nummerplaat gebruikten. Hetzelfde was eerder op de dag ook al gebeurde bij een drankenzaak in Lutlommel
Lommel - Nazaten Schulte bezochten N.-LimburgZoomVandaag bezochten de nazaten van de gebroeders Schulte, de grondleggers van de metaalfabrieken in Lommel (Joseph) en Overpelt (Wilhelm) Noord-Limburg.  Aanleiding was de 100ste verjaardag van het overlijden van Wilhelm Schulte en de 125ste verjaardag van de stichting van de metallurgie in Overpelt-Fabriek. Tot 1888 bleef Overpelt hoofdzakelijk een landbouwgemeente. De komst van de metaalfabriek betekende de start van de industrialisering van Noord-Limburg. Uiteindelijk bracht deze (…) Het hele nieuwsbericht

Zand dus (met dank aan Jaak!)

Zaterdag 11 mei 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Zand dus (met dank aan Jaak!)Op de Lommelse jaarmarkt sta ik telkens weer in stomme bewondering te luisteren naar het succesrijke verbale vakmanschap van standwerkers. En ik ken handelsreizigers die je om het even wat zouden kunnen aansmeren. Maar zou één Amerikaanse racist het ooit overwegen om een Congolese tak van de Ku Klux Klan op te richten? En wie zou er koelkasten gaan verkopen aan de Eskimo’s? Zand exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten dan? Ja hoor, het is mogelijk! Stanislas Emsens verkocht in de vorige (…) Het hele nieuwsbericht

Stemmen op Femme: nu doen!

Vrijdag 10 mei 2013
Lommel - Stemmen op Femme: nu doen!ZoomWoensdag werd op VTM-Kzoom een filmpje uitgezonden, dat opgenomen werd in de Corneliusschool in het Lindel in Overpelt en waarin niet alleen de kinderen maar ook Femme (16) een hoofdrol spelen. Femme uit Overpelt is nu doorgedrongen tot de laatste twee kandidaten van de wedstrijd voor het nieuwe gezicht van deze jongerenzender. Nu komt het er op aan: stemmen op Femme! En doen, hé!

Naar Venetië via Eindhoven

Woensdag 8 mei 2013
Vanaf Eindhoven Airport vliegt transavia.com gedurende dit zomerseizoen (april tot en met oktober) driemaal per week met een Boeing 737 naar Venetië. Tot en met 14 mei is dit naar de luchthaven van Treviso, vanaf 16 mei is dit rechtstreeks naar de luchthaven Venetië Marco Polo. Dat heeft de woordvoerster van Eindhoven Airport vandaag bekendgemaakt.
De wijziging in luchthaven is ingegeven door de vraag van passagiers naar een luchthaven die dichter bij de stad (…) Het hele nieuwsbericht

Grootouderdag bij Z33

Woensdag 8 mei 2013
Lommel - Grootouderdag bij Z33ZoomOp woensdag 15 mei organiseert Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, voor de eerste keer een grootouderdag in Hasselt. Grootouders en hun kleinkinderen kunnen dan - tussen 13 en 16 uur - samen een onvergetelijk ruimte-avontuur beleven in de tentoonstelling Space Odyssey 2.0 beleven. (…) Het hele nieuwsbericht

Omleiding in Olmen

Woensdag 8 mei 2013
Vanaf maandagmorgen 13 mei is de Oosthamsesteenweg (de drukke verbindingsweg tussen Ham en de Balense deelgemeente Olmen) afgesloten voor het verkeer tussen het kruispunt met Bosstraat-Heistraat en het kruispunt met Bukenberg-Heivoort (fase 1). Dan start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur van Balen, Pidpa-HidroRio en Aquafin met de aanleg van veilige vrijliggende fietspaden en een gescheiden rioleringsstelsel. Tegelijk komen de nutsvoorzieningen ondergronds, plaatst men energiezuinige (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een zwaar verkeersongeval in Spa is vandaag een vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Arjo-Transport uit Lommel om het leven gekomen. Ook een tweede persoon verloor het leven: het gaat om een voetganger die door de trekker met oplegger werd aangereden toen de combinatie de helling van Malchamps afdaalde en er, volgens de korpschef van de betrokken politiezone, een probleem ontstond met de remmen.
De oplegger was volgens de politie geladen met zakken teelaarde. Het afdalen van de (…) Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 25 mei vindt het examenconcert van de NIKO-Ensembles plaats. Hier treden o.a. het vocaal ensemble, het strijkorkest en het harmonieorkest op. Het concert vindt vanaf 19.45u plaats in de Zinnezaal van CC Palethe in Overpelt.

Moederdag in aantocht

Maandag 6 mei 2013
Lommel - Moederdag in aantochtZoomHopelijk ook een stralende zon aanstaande zondag voor alle moeders! (foto Albert Agten)

Jan Vlogaert overleden

Maandag 6 mei 2013
Lommel - Jan Vlogaert overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jan Vlogaert overleden, de weduwnaar van Mariette Caris. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
Lommel - Ook Mariaziekenhuis deelde in EMJZoomZaterdag kon men ook in de ontvangsthal van het Mariaziekenhuis naar groepen komen luisteren die aan het Muziekfestival deelnamen. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto's. Nog meer foto's vindt u hier.
Ook Mariaziekenhuis deelde in EMJOok Mariaziekenhuis deelde in EMJ
Zoom
Lommel - Denk mee over de sneltram!ZoomVanaf dinsdag ligt het kennisgevingsdossier van het plan-MER (Milieueffectenrapport) voor de sneltramlijn Hasselt - Neerpelt/Lommel ter inzage in de gemeentehuizen van Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt, Overpelt en Lommel. Tot en met 5 juni 2013 kunt u dat daar inkijken en eventueel suggesties indienen.
Het Spartacusproject is de uitwerking van de mobiliteitsvisie van De Lijn om Limburg te ontsluiten met hoogwaardig en efficiënt openbaar vervoer. De (…) Het hele nieuwsbericht

Vermoorde man in auto

Vrijdag 3 mei 2013
In Waalre is gisternamiddag een dode man aangetroffen in een geparkeerde auto op een zandweg in het buitengebied, niet ver van de grens met Valkenswaard. Hij zou een gewelddadige dood zijn gestorven. De politie heeft nog geen uitsluitsel over de identiteit van de man en heeft 35 rechercheurs op de zaak gezet. Die hebben ook vandaag nog onderzoek verricht op en rond de plaats waar de auto stond. Bovendien werd vandaag met de hulp van militairen van de legerbasis Oirschot een bosgebied van zo'n twee hectare rond de auto uitgekamd op zoek naar mogelijke sporen en aanwijzingen. UPDATE Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer een 29-jarige man uit Eindhoven is.
Lommel - Muziek in het MariaziekenhuisMorgen/zaterdag om 14.30 uur zijn twee muziekgroepen te gast in het Mariaziekenhuis voor een concert, in het kader van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Elk jaar zet het Mariaziekenhuis haar deuren open voor het festival en ook dit jaar is dat niet anders. Twee ensembles uit Tsjechië en Polen zijn geselecteerd voor dit optreden. Klarinetový soubor Prachatice is een klarinetensemble uit Tsjechië van 4 jongemannen van 19 tot 33 jaar. Accordion orchestra of Music School Skofja Loka is een accordeonorkest uit Slovenië met 13 jonge muzikanten van 12 tot 20 jaar.
Allen van harte welkom in de inkomhal op zaterdag 4 mei om 14.30u. Toegang is gratis!

 
Op 29 juni vertrekken Marc Denauw en Marie-Josée Verhoeven, beiden geboren en opgegroeid in Lommel, met de fiets naar... Jeruzalem. Hun tocht zal drie maanden duren. Op 29 september hopen ze terug in België aan te komen: het wordt de eerste Vlaamse Dag tegen Eetstoornissen.
“Familieleden en partners weten vaak niet wat ze mogen zeggen of doen om de patiënt te ondersteunen. Hierdoor zien we dat eetstoornissen vrij spel krijgen en mensen veel te lang wachten om (…) Het hele nieuwsbericht
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel