Het overige nieuws

Oppassen voor jeukende bultjes

Donderdag 31 mei 2012
De eikenprocessierupsen zijn nu in hun vierde vervellingsstadium. Dat is gebleken bij terreincontroles in Bree en Kinrooi, meldt het provinciebestuur. Dat is geen goed nieuws, want nu komen de brandharen van die rupsen los en kunnen ze zorgen voor veel jeuk bij mensen. En dat zal allicht nog tot einde juni duren, denkt men bij de provinciale natuurcel. 
Er worden nu ook zwaardere middelen ingezet om de rupsen te bestrijden dan met bacillus thuringiensis, het natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht
Van 1 tot en met 30 juni gaan de Limburgse politiezones extra aandacht besteden aan het bellen achter het stuur en aan het dragen van de veiligheidsgordel. Dat is vandaag bekendgemaakt. De actie wordt gesteund door de parketten van Hasselt en Tongeren, die, volgens de mededeling, "gepast gevolg (zullen) geven aan de vastgestelde overtredingen".
Pelt - Kleuters herstellen de regenboogZoomHet zal je maar overkomen: je botst tegen de regenboog en die spat uit elkaar. Gelukkig helpen 4-jarige kleuters om de regenboog te herstellen. Eerst rood, dan oranje, geel, groen, blauw, indigo en tenslotte violet: een hele voormiddag hadden ze nodig om de boog terug op te bouwen. En met resultaat: de regenboog is mooier dan ooit tevoren.
Op die manier testten de 4-jarige kleuters van juffrouw Lieve een gloednieuw project uit samen met de gidsen die dit project ontwikkelden: Annemie Nouters (…) Het hele nieuwsbericht
Kleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboog
Zoom

Maak van fietsen een feestje!

Woensdag 30 mei 2012
Toerisme Limburg en de Limburgse verhuurcentrale van de sociale werkplaats vzw Fietsbasis nodigen je uit om de nieuwe huurfietsen en de nieuwe fietsregio De Wijers, ‘het land van 1001 vijvers’ ten noorden van Hasselt, uit te proberen tijdens een gratis fietsdag op zondag 10 juni. Bel naar het (gratis) nummer 0800 96 96 7, kies optie 2 en reserveer zo je gratis huurfiets. Die haal je op zondag 10 juni tussen 10 en 17 uur af aan het Cycling Center van het Circuit van Zolder. De (…) Het hele nieuwsbericht

TodM zoekt vrijwilligers

Woensdag 30 mei 2012
Sinds jaar en dag doet Dommelhof beroep op vrijwilligers. De verschillende festivals daar konden nooit gerealiseerd worden zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Ook voor de 15de editie van het theaterfestival 'Theater op de Markt' is men op zoek naar vrijwilligers voor het scheuren van tickets, het versterken van de technische ploeg, het rijden met de taxi's, het smeren van broodjes, het opvangen van gezelschappen, ...
In ruil biedt Dommelhof kost en inwoon tijdens het festival in Hasselt, gratis tickets voor voorstellingen (indien geen 'dienst'), gratis drinks en toegang tot de artiestenbar.
Interesse? Stuur dan voor 1 juli een mailtje naar balders[!]limburg.be. Vervolgens krijgt u een formulier toegestuurd via mail. Antwoord op vragen geeft Bart Alders via balders[!]limburg.be of 011/ 80 50 11.

Paula Grobben overleden

Woensdag 30 mei 2012
Overpelt - Paula Grobben overleden

Overpelt

In de MS-kliniek is zaterdag Paula Grobben overleden, de weduwe van Gerard Dilissen. Ze was 70 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum.

Paul Croonen overleden

Woensdag 30 mei 2012
Overpelt - Paul Croonen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Paul Croonen overleden, de echtgenoot van Stina Laenen. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst in besloten kring in funerarium Severens. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.

Bertha Oyen overleden

Woensdag 30 mei 2012
Overpelt - Bertha Oyen overleden

Overpelt

Gisteren is Bertha Oyen overleden, de echtgenote van Nand Boes. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt haar asurne bijgezet op het kerkhof van Overpelt na een uitvaartdienst (om 13 uur)  in intieme kring in uitvaartcentrum Severens.

Fietsen in Friesland

Dinsdag 29 mei 2012
Pelt - Fietsen in FrieslandZoomHeel wat Noord-Limburgers hebben gisteren meegereden in de 100ste uitgave van de fiets-elfstedentocht in Friesland, een rit van 240 km. Van één groepje kregen we een foto binnen, die 's morgens om 5.30u, voor de start, werd genomen. Het gaat om Paul Vanhengel, Rolf Zweegers, Jacob Bill, Ignace Vanherck en Lut Thijs, allen uit Neerpelt, en verder Daniek Braet uit Koersel, Marc Knevels uit Overpelt, en Lisanne, Maarten en Joost Meulendijks uit Venray. 
Pelt - Gratis naar... Stefan Blommaert?ZoomMorgen/woensdag komt VRT-journalist Stefan Blommaert naar De Adelberg in Lommel. Hij brengt een boeiend beeld van het huidige Rusland met president Putin stevig aan het roer. Stefan was geruime tijd verslaggever voor de VRT in Moskou en tijdens deze lezing vertelt hij niet alleen over de huidige politieke situatie en de toekomst van Rusland, maar ook over het dagelijkse leven in dit reusachtige land.
Ook u kunt er dankzij Internetgazet bij zijn... Per gemeente mogen wij twee mensen gratis naar deze lezing sturen. Het enige wat u te doen staat, is een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be sturen VOOR 18.00 uur vanavond (met vermelding van uw adres + Internetgazet), en dan verneemt u nadien of u bij de winnaars bent. Succes!
Met het oog op het invullen van de belastingaangifte verleent het belastingkantoor op de Ringlaan 186 in Overpelt in juni een speciale service: het kantoor is extra geopend voor het invullen van belastingbrieven op alle dinsdagavonden van juni, dus op 5,12,19 en 26 juni, telkens van 17.30 uur tot 20.00 uur.
Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni zal vanuit parkvilla Akindo (Werkplaatsen 65) in Lommel-Werkplaatsen het derde biodiversiteitsweekend van de Projectgroep ‘Levend Zand’ plaatsvinden. Het thema luidt ‘Grenzeloze natuur op de helling’ en verwijst naar de hoge biodiversiteit in het overgangsgebied tussen het droge Kempense plateau en de natte Molse slenk. Zowel Lommelse (Balimgronden, Dorperheide, Waaltjesbos) als Molse gebieden (Verkallenbos, De Maat, Den Diel) worden dit (…) Het hele nieuwsbericht
Bianca Maas uit Overpelt gaat bij de komende provincieraadsverkiezingen de N-VA-lijst in het kanton Neerpelt aanvoeren. Ze is leerkracht in het secundair onderwijs. Ludo Hamblok uit Lommel staat tweede, Kim Strzebonski uit Neerpelt derde, Roger Mertens uit Hamont-Achel vierde en Pieter Wouters uit Lommel vijfde. De lijst wordt geduwd door Kamerlid Karolien Grosemans uit Herk-de-Stad

Open Tuin in Wijchmaal

Zaterdag 26 mei 2012
Pelt - Open Tuin in WijchmaalZoomOok dit jaar organiseren Marc Claessen en Gaby van Dijck weer een Open Tuinweekend, en dat drie weekends na elkaar. Het begint vandaag tot en met maandag, en verder de weekends van 2, 3 en 4 juni en van 09, 10 en 11 juni. Bezoekers krijgen er een expositie van werk van letterkapper Jos Geusens bovenop.
Op zaterdag kunt u in de Achelmansstraat 76 in Wijchmaal terecht van 10 u tot 21 u, op de zon- en maandagen van 10 u tot 18 u. 
Pelt - Ideaal weer voor het openluchtbadZoomHet is elk jaar van ’t zelfde: de examens zijn bezig en en het is warm buiten. Hoog tijd dus om even af te koelen en de examenstress weg te spoelen. Dat kan nu dicht bij huis, in het openluchtbad van zwembad Dommelslag. Als het minstens 22 graden wordt en niet regent, is dat openluchtbad elke dag open van 11 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.

Gratis naar... 'P.P.P.' ?

Vrijdag 25 mei 2012
Pelt - Gratis naar... 'P.P.P.' ?ZoomMorgen en overmorgen, telkens om 20.15u, presenteert CultuurNoord in CC Palethe de voorstelling ‘P.P.P.’ door het Franse gezelschap Non Nova, dat circustheater brengt. Het basiselement in de voorstelling is ijs. Vanuit het plafond vallen tijdens de voorstelling tientallen ijsballen op de grond. Daartussen speelt zich de voorstelling af.
Tickets kosten slechts 10 euro in voorverkoop bij Palethe, en 12 euro aan de kassa. En dat voor zo'n geweldige voorstelling! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe, want wij mogen vrijkaarten weggeven. Bel daarvoor vandaag tussen 16 en 17u naar Palethe via 011 64 59 52 en u maakte er kans op. Eén vrijkaart per gemeente, vermeld dus uw woonplaats, en als u wint hoort u het dadelijk!
Vandaag straalt de zon de hele dag uitbundig tegen een staalblauwe lucht. Maar de UV-index is erg hoog, waardoor een onbeschermde huid snel kan verbranden. Ook het komende weekend is goed insmeren tegen de zon de boodschap!

Miel Boonen overleden

Woensdag 23 mei 2012
Overpelt - Miel Boonen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vanmorgen Miel Boonen overleden, de echtgenoot van Paula Schildermans. Op 4 juni zou hij 84 jaar geworden zijn. De uitvaartliturgie zal dinsdag om 10.30u plaatsvinden in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Maandagavond om 18u30 is er daar een avondwake.

Een Noord-Limburgse superbui

Dinsdag 22 mei 2012
Het was in de vooravond goed zichtbaar op buienradar.be: boven Bocholt en/of Hamont ontstond een regenbui die zich snel ontwikkelde tot drie kernen die van boven Noord-Limburg richting westen trokken. En daar hebben ze het geweten. Noord-Limburgse regen die met emmers naar beneden kwam! Ook weerwatcher Ruben Weytjens zag vanuit Neeroeteren de cumulonimbus ontstaan. Op zijn website toont hij er vanavond prachtige beelden van. Alsof er boven Noord-Limburg een atoombom ontplofte! Kijk eens naar Bui 22 mei 2012

Waan u even een testwagen

Dinsdag 22 mei 2012
Eenmaal per jaar maken de auto's op de testbaan van Ford in Lommel, Ford Lommel Proving Ground, plaats voor fietsers en skeelers. Zondag is het weer zover! De poort gaat dan open om 9u. Tot 16u kunt u er starten voor een gezellige tocht op de testbanen, in een mooie bosrijke omgeving. En u zult geen testauto tegenkomen! Integendeel zelfs - van de in totaal 70 km testwegen kunt u liefst 5 tot 25km verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Meer info
Pelt - 3500 euro van de Ladies Circle voor VOSPOZoomServiceclub Ladies Circle Neerpelt haalde op het jaarlijkse Valentijnsontbijt, eerder dit jaar, 3.500 euro bijeen. Dat bedrag werd gisteravond geschonken aan VOSPO, de Overpeltse sportvereniging voor gehandicapten die al enkele jaren goed bezig is en gisteravond vertegenwoordigd werd door penningmeester Guido Renckens. Gefeliciteerd, dames!

Lucienne Vranken overleden

Dinsdag 22 mei 2012

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Lucienne Vranken overleden. Ze was 78 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Fabriek.
Pelt - Anneleen Lenaerts krijgt Limburgse cultuurprijsZoomHarpiste Anneleen Lenaerts heeft vanavond in Dommelhof in Neerpelt (terecht) de Limburgse cultuurprijs gekregen. Ze werd gekozen uit 48 genomineerden, van wie er uiteindelijk drie overbleven: filmregisseur Michaël R. Roskam (van "Rundskop"), mode-ontwerper Raf Simons en Anneleen zelf. In al haar bescheidenheid is ze de exponent van jong Limburgs talent dat de wereldtop haalt; eerst via een muzikale basisopleiding bij het NIKO en daarna via een doorgedreven opleiding evolueren tot soloharpiste bij de Wiener Philharmoniker!
Anneleen kreeg haar prijs uit handen van gedeputeerde van cultuur Gilbert van Baelen (foto): een cheque van 6.200 euro die ze naar believen mag besteden. Gefeliciteerd, Anneleen! (Foto Marc Ras)

Een ijzige voorstelling...

Maandag 21 mei 2012
Pelt - Een ijzige voorstelling...ZoomZaterdag en zondag, telkens om 20.15u, presenteert CultuurNoord in CC Palethe de voorstelling ‘P.P.P.’ door het Franse gezelschap Non Nova, dat circustheater brengt. Het basiselement in de voorstelling is ijs. Vanuit het plafond vallen tijdens de voorstelling tientallen ijsballen op de grond. Daartussen speelt zich de voorstelling af. Verwacht u aan jonglerie en objectmanipulatie van hoog niveau!
P.P.P. staat voor 'Position Parallèle au Plancher’. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Met de groeten uit... BrusselZoomDe Z van Zjuul staat ook voor Zinneke, en dus ging Zjuul Devens gisteren in Brussel eens kijken naar de bekende Zinnekeparade. Die stond dit jaar in het teken van de chaos. In de brochure die er gratis werd uitgedeeld stond o.m.: "Een beetje wan/orde dat de deur openzet voor zoveel ongekende mogelijkheden is een tegengif voor geweld.'
Zjuul Devens: "De Zinnekeparade is inmiddels een tweejaarlijkse traditie geworden en een ludiek tegengif tegen de agressie en andere (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Zoom

Theodoor Stevens overleden

Zondag 20 mei 2012
Neerpelt - Theodoor Stevens overleden

Neerpelt

Donderdag is Theodoor Stevens overleden, de echtgenoot van Angeline Heyligen. Hij was 81 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdagavond om 19u is er daar een avondwake.

Handbal: Sporting klopt Beyne

Zaterdag 19 mei 2012
In de playdowns van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond Beyne verslagen met 39-27. Dat betekent dat NeLo in deze playdowns alle wedstrijden heeft gewonnen. Voor de wedstrijd startte, werden de zes kampioenenploegen van Sporting in de bloemen gezet.

Mia Puts overleden

Zaterdag 19 mei 2012
Neerpelt - Mia Puts overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is woensdag Mia Puts overleden, de weduwe van Remi Taecke. Ze was 97 jaar. Maandag wordt ze begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens.

Martina Vaesen overleden

Zaterdag 19 mei 2012
Overpelt - Martina Vaesen overleden

Overpelt

Woensdag is Martina Vaesen overleden, de weduwe van Mathieu Bosmans. Ze was 83 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Hermien Peters en Lize Broekx hebben vandaag hun World Cuptornooi in Poznan afgesloten met een 7de plaats in de finale van de K2 1000m. Ze hadden 10 seconden achterstand op het winnende Poolse duo.
Op de Wereldbeker kajak in het Poolse Poznan hebben Lize Broekx en Hermien Peters, van de Neerpeltse Watersportclub, zich vandaag geplaatst voor de finale van de K2 1000m. Die wordt morgenvoormiddag gevaren. Later dit weekend nemen beide dames nog deel aan de K2 500m tijdens deze Wereldbeker. Eerder deze week was er nog in Poznan het Europese kwalificatietornooi kajak voor de Olympische Spelen; daar eindigden Lize en Hermien nog 5de op de K2 500 meter, waardoor ze uitgeschakeld werden voor deelname aan de O.S..

Maria Van Kuyk overleden

Vrijdag 18 mei 2012
Neerpelt - Maria Van Kuyk overleden

Neerpelt

Dinsdag is Maria Van Kuyk overleden, de weduwe van Mathijs Schoemans. Ze was 78 jaar. De crematie heeft in intieme kring plaatsgevonden.
De eerste interviewfragmenten met getuigenissen over het dagelijkse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze streek, die werden opgenomen in het kader van het erfgoedproject 'Soldatenlaarzen en kauwgom', zijn daar nu te beluisteren. De opnamen gebeuren door vrijwilligers, die ook in de komende maanden nog mensen zullen interviewen. U kunt de fragmenten hier beluisteren.
Pelt - Prachtig 'fotoboek' van 'Spiegels'ZoomMet de voorstelling "Spiegels", die de afgelopen dagen enkele keren in Dommelhof te zien was, hebben het NIKO en De Dansdoos zichzelf overtroffen. Het was een geweldige voorstelling waarin 255 dansers het publiek een spiegel voorhielden. Jean Vandijck maakte er een hele reeks foto's waarvan hij er uiteindelijk 344 overhield. En u kunt die allemaal bekijken door naar deze site te linken. Geniet ervan! (Foto Jean Van Dijck)
De Belgische K2-vrouwen sloten vanmiddag hun eerste A-finale af - in Poznan, Polen - op een puike vijfde plaats. Daarmee dwongen Lize Broekx, pas twintig, en de twee jaar jongere Hermien Peters, vice-wereldkampioene bij de juniores, geen olympisch ticket af want dat gaat naar de winnaressen Josefin Nordlow en Karin Johansson. De Zweedse topkajaksters nestelden zich van meet af aan de leiding en gaven die niet meer uit handen.
"Lize en Hermien kwamen halfweg als zevende door en sprintten (…) Het hele nieuwsbericht
Door de promotie van de Superligaploeg heeft Sporting NeLo volgend jaar zowel in 1ste als in 2de nationale een ploeg spelen. Maar anderzijds vertrekt superligatrainer Korneel Douven na 3 succesvolle jaren. Daarom gaan Tijl Habraken en Frank Torfs, beiden met NeLo-roots, samen de ploeg van 2de nationale trainen. Dat heeft NeLo bekendgemaakt. "De club koos bewust voor een duobaan om zowel Tijl als Frank de kans te geven hun andere handbaltaken als trainer-coach bij de pupillen jongens (Tijl) en de kadetten jongens (Frank) bij Sporting verder te kunnen uitoefenen," aldus Bruno Ravyts van Sporting NeLo.
Pelt - Zondag volley-interland België-PortugalZoomNu zondag organiseert Volleybalclub Overpelt (VCO) een vriendschappelijke interland tussen België (41ste op de wereldranking) en Portugal (34ste). Voor Noord-Limburg is dit een primeur, want nooit eerder is een volleybalmatch van internationaal niveau vertoond in onze regio!
Extra speciaal is het ook voor VCO, omdat Pieter Verhees meespeelt met de nationale ploeg van België. Pieter, op de foto hoog boven het net uitkomend, is Overpeltenaar en heeft tot 17-jarige leeftijd (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Vlemmix overleden

Woensdag 16 mei 2012
Neerpelt - Pol Vlemmix overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is maandag Pol Vlemmix overleden. Hij was 98 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Herent. Vanavond om 18 uur is er daar een avondwake. Vermoedelijk was Pol de oudste nog levende mannelijke Neerpeltenaar.

Zin om figurant te spelen?

Dinsdag 15 mei 2012
Theatergezelschap 'FC Bergman', met onder meer actrice Marie Vinck, zoekt figuranten voor zijn nieuwe voorstelling. 'Terminator Trilogie' is een groots opgezet spektakel in openlucht, waarbij een aanzienlijk aandeel is weggelegd voor figuranten. De nieuwe voorstelling is een coproductie van Dommelhof en speelt van 7 tot 9 juni in Genk. Repetities zijn ter plaatse op 4, 5 en 6 juni om 19.00 uur. Heb je zin om je samen met FC Bergman in dit avontuur te storten? Stel je kandidaat en contacteer C-Mine Cultuurcentrum via Veerle van de Kerkhof, tel. 0473/57.74.70 of 089/65.50.24, of via
c-bergman[!]genk.be.
Aanstaande zondag worden in Herstal de finales van het Belgische jeugdhandbal gespeeld. Sporting NeLo is met 3 ploegen vertegenwoordigd: pupillen, miniemen en kadetten jongens. Net zoals vorige week in Haacht op de Vlaamse kampioenschappen kunnen de jonge NeLo-handballers rekenen op massale steun van de supporters.
De BHB-Jeugdfinales vinden plaats in de Hall Sportif 'La Préalle', rue Emile Muraille 158 in Herstal. Om 10u spelen de pupillen jongens tegen Beyne, om 11.30u de miniemen jongens tegen Visé en om 13.15u de kadetten jongens tegen Grâce Hollogne.

Philomène Gielen overleden

Dinsdag 15 mei 2012
Overpelt - Philomène Gielen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Philomène Gielen overleden, de echtgenote van Jan Beysen. Ze was 56 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum.

Damesduo NWC wil naar O.S.

Maandag 14 mei 2012
In het Poolse Poznan gaat donderdag het laatste kwalificatietornooi kajak van start voor de laatste selectieplaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Het Koninklijk Belgisch Kanoverbond stuurt twee leden van de Neerpeltse Watersporclub naar Poznan: Hermien Peters (Hechtel-Eksel) en Lize Broekx (Neerpelt). Ze gaan proberen een Olympisch ticket te bemachtigen in de K2 over 500 meter. Wij wensen hen natuurlijk veel succes toe!

Van Bommel tekent bij PSV

Maandag 14 mei 2012
De Nederlandse international Mark van Bommel heeft vandaag bij PSV Eindhoven een contract voor één jaar ondertekend. De 35-jarige middenvelder stapt transfervrij over van AC Milan, waar hij anderhalf seizoen actief was. De international werd vanavond in het Philips Stadion aan de pers voorgesteld.
Gisteren nam de Neerpeltse Watersportclub deel aan het Belgisch kampioenschap K1-marathon te Lier. De wedstrijd werd gehouden over een afstand van 23 km op het Netekanaal en de Nete zelf. Twee NWC-ers behaalden een titel: Jan Plas (Hamont-Achel) bij de heren junioren en Bart Stalmans (Overpelt) bij de heren veteranen. Jammer genoeg hadden andere NWC-ers internationale verplichtingen namens de nationale kajakploeg en mochten ze niet deelnemen aan dit nationaal marathonkampioenschap. Op de foto's hieronder: links Jan Plas, rechts Bart Stalmans. (Foto's Marc Faes)
BK kajakmarathon: titel voor twee NWC-ersBK kajakmarathon: titel voor twee NWC-ers
Zoom
In de regio wordt door iemand die zich Marc Peeters noemt telefonisch contact opgenomen met handelaars en andere potentiële adverteerders. Hij vraagt hen of ze willen adverteren in "het jaarboekje van de politiezone". De man belt via een geheim telefoonnummer. Bij navraag bij de politiezone blijkt dat er geen jaarboekje in de maak is en dat de man in kwestie dus een oplichter is. Eventuele gedupeerden kunnen zich wenden tot de lokale politie.

Leve moeder!

Zondag 13 mei 2012
Pelt - Leve moeder!ZoomVandaag is het moederdag. Zet je moeder uitvoerig in de bloemen, want zonder haar was je er niet! Op de foto een vergeetmenietje. (Foto Josh Vandijck)

Het Orkest van de 18de Eeuw

Vrijdag 11 mei 2012
Pelt - Het Orkest van de 18de EeuwZoomGrote muzikale klasse vanavond in de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel. Daar musiceerde het Orkest van de 18de Eeuw o.l.v. Kenneth Montgomery op uitnodiging van CultuurNoord. Op het programma stonden de Symfonie no.104 in D major London van Joseph Haydn, het klarinetconcerto in A major KV622 van W.A. Mozart (met solist Eric Hoeprich, klarinet) en de symfonie no.7 in A major opus 92 van L.Van Beethoven. (Foto Sonja Sleurs)
In 44 gemeenten, waaronder Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel, zijn er maatregelen van kracht tegen de bruinrotziekte bij aardappelen. Op de gemeentesite van Hamont-Achel zijn die maatregelen keurig opgesomd. U vindt ze hier.
Pelt - Nieuwe combi voor lokale politieZoomMaandag zagen we in Houthalen een autotransport dat onder meer een nieuwe combi voor politiezone HANO vervoerde, vandaag werd die combi afgeleverd bij het hoofdgebouw van de politiezone in de Energiestraat in Neerpelt. Korpschef Paul Claes nam van Patrick Snyers, van VW-garage Peerlings, de sleutels in ontvangst (foto). Een combi van politiezone HANO legt jaarlijks gemiddeld 35.000 km af.
Pelt - 27,5 procent van bestuurders te snelBij een algemene verkeersactie in de politiezone HANO heeft de lokale politie op diverse locaties weggebruikers gecontroleerd en beboet. Van 461 gecontroleerde voertuigen reden er 127 veel te snel, dat is 27,5 procent! De politie stelde ook vast dat 9 van de betrokken bestuurders nog met andere zaken niet in orde waren. Ze kregen hiervoor een onmiddellijke inning voorgesteld.
Ook bromfietsers bleken niet in orde te zijn. De politie nam 3 van de 16 gecontroleerde bromfietsen in beslag.
Gedeputeerde Frank Smeets gaat bij de komende verkiezingen de CD&V-lijst voor de provincieraad trekken in het district Neerpelt. Dat heeft CD&V-Limburg vandaag bekendgemaakt. Gemeenteraadslid Nancy Bleys uit Lommel staat tweede, schepen Bèr Van de Schans uit Hamont-Achel derde. Daarna komen schepen Nele Gutschoven van Overpelt, provincieraadslid Liesbeth Fransen van Neerpelt en provincieraadslid Bob Nijs uit Lommel.
Pelt - Succes voor NLBB in RotterdamZoomDe Noord-Limburgse Brassband (NLBB) heeft afgelopen weekend hoge ogen gegooid op de European Brass Band Championships in Rotterdam. De NLBB behaalde een schitterende zilveren medaille tijdens deze ‘champions league’ voor brassband. Bovendien ontving bastrombonist Erwin Kelchtermans uit Peer de prijs voor beste solist. Een hele prestatie, aangezien de meeste solisten - in tegenstelling tot Kelchtermans - professionele muzikanten zijn.
De 2100 stoeltjes in De Doelen concerthal in (…) Het hele nieuwsbericht
Succes voor NLBB in Rotterdam
Zoom
Pelt - Pas geboren en al aandeelhouderZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt werd vanmorgen Mauro Tricarico geboren, een wolk van een baby en het zoontje van Jurgen Tricarico en Nathalie Vlassaks, uit de Veldstraat in Overpelt. Nauwelijks enkele uren later kreeg hij van gedeputeerde Frank Smeets al een tegoedbon voor een aandeel van het Limburgse Klimaatfonds, goed voor 100 euro. Jurgen en Nathalie waren er in naam van hun zoontje blij mee. En dat zullen ook de ouders zijn van de andere baby's die vandaag in Limburg geboren (…) Het hele nieuwsbericht
Pas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouder
Pas geboren en al aandeelhouder
Zoom
Handbalclub Sporting NeLo heeft de Nederlandse doelman Mike Tadey (26) binnengehaald als opvolger van Bjorn Alberts, die er na dit seizoen mee ophoudt. Tadey tekende een overeenkomst van 1 jaar met een optie van 1 jaar. Het afgelopen seizoen stond hij in het doel bij HARO Rotterdam.

Fotomodellen gezocht

Maandag 7 mei 2012
Fotogroep ISO400 Lommel zoekt vrijwillige modellen, m/v, voor een grote fotoshoot op diverse locaties in Lommel. Datum van de fotoshoot: zondag 20 mei en/of zaterdag 26 mei. De modellen moeten minstens 16 jaar zijn en worden beloond met hun mooiste digitale foto’s.
Interesse? Mail dan naar info[!]iso400.be vóór 10 mei 2012. Vermeld uw naam, telefoonnummer, mailadres en voeg eventueel een foto toe. Succes!
Pelt - Ruben Van Craesbeek overledenWoensdag is Ruben Van Craesbeek overleden, de zoon van Jo en van Myriam Rabijns. Hij was 14 jaar. Woensdag wordt hij op het kerkhof van Neerpelt begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum.

Vandaag gezien...

Zondag 6 mei 2012
Pelt - Vandaag gezien...Zoom...in het Smeetshof in Bocholt, ter gelegenheid van "Festa Natura": een stand waar men comfortabele nestkastjes kon kopen. (Foto Josh Vandijck)

Mathieu Cuyvers overleden

Zondag 6 mei 2012
Neerpelt - Mathieu Cuyvers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Mathieu Cuyvers overleden, de echtgenoot van Alda Donckers. Hij was 92 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Pelt - Niet met lege handen naar huisZoomJorrit Desair uit Lommel is vandaag niet met lege handen naar huis gegaan, nadat hij naar de opendeurdag van campus De Wingerd in Overpelt was geweest. Want daar was er een zoektocht met kruiswoordraadsel. En wie won die zoektocht: Jorrit Desair! Vandaar dat hij uit handen van de directeur, toevallig een naamgenoot, een splinternieuwe iPad mee naar huis mocht nemen.
Hooggevoelige kinderen hebben een fijngevoelig zenuwstelsel. De prikkels uit hun omgeving maken een diepe indruk op hen. Ze hebben een intense waarneming en een rijke innerlijke wereld. Als gevolg daarvan voelen zij soms gefrustreerd, worden prikkelbaar, gesloten en somber. Op woensdag 9 mei spreekt An Michiels in de veranda van de Scoutsrally in Neerpelt over dergelijke kinderen. Ze reikt daarbij heel wat praktische tips aan om hen te helpen en op die manier het leven voor hen een heel stuk (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgen/maandag tot en met 20 mei hebben in ons land sociale verkiezingen plaats. In die periode worden meer dan 1,3 miljoen werknemers in de privé-sector opgeroepen om hun vertegenwoordigers te kiezen in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk.
Initia Hasselt heeft vandaag de beker van België handbal voor mannenploegen gewonnen. In de Eburons Dome versloeg Hasselt deze namiddag United Tongeren na extra tijd met 22-23. Hasselt had gisteren in de halve finale Sporting Nelo geklopt met 39-32. Tongeren was met 26-24 te sterk voor Bocholt. Voor Initia Hasselt is het de negende beker in de clubgeschiedenis.
Pelt - KMV Neerpelt BC wint BondsbekerZoomMet 36 ploegen uit de Koninklijke Noordlimburge Biljartbond werd enkele maanden geleden aan het bekertornooi begonnen. Gisteravond werd de finale betwist door de thuisploeg van KMV Neerpelt BC en Peer BC. Het talrijk opgekomen publiek zag na een spannende eindstrijd KMV Neerpelt BC er met de wisselbeker vandoor gaan. Het winnende team bestond uit Luc Janssen, René Vandebroek en Rita Pellens. Gefeliciteerd!
De finale voor de Beker van België handbal zal straks gespeeld worden tussen Tongeren en Initia Hasselt. Tongeren schakelde gisteravond Bocholt uit met 24-26 en Hasselt won van Sporting NeLo met 32-39. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: "Sporting begon nochtans furieus aan te wedstrijd en greep Initia onmiddellijk bij de keel, 5-1 na 10 min. wedstrijd. Initia was duidelijk verrast door die felle start en moest even op zoek naar zichzelf. Sporting behield ook (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Een nieuwe deken voor het dekenaatZoomDeken Rik Segers van het dekenaat Hamont gaat met pensioen. Hij vertrekt naar Beringen waar hij zal ingeschakeld worden als meewerkend priester. Segers (foto), die op 4 maart 2008 in het dekenaat Hamont aantrad, zal daar als deken worden opgevolgd door Mathieu Plessers, huidig moderator van de federatie Lummen. Een en ander werd vanavond bekendgemaakt in de kerken van het dekenaat, dat de parochies in de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt omvat.

Ward Davids overleden

Zaterdag 5 mei 2012
Neerpelt - Ward Davids overleden

Neerpelt

Donderdag is Ward Davids overleden, de echtgenoot van Koos Janssen. Hij was 70 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Ellie Bogaerts overleden

Zaterdag 5 mei 2012
Neerpelt - Ellie Bogaerts overleden

Neerpelt

Gisteren is Ellie Bogaerts overleden, de echtgenote van Robert Kinable. Ze was 56 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 4 mei 2012
"Het is niet toegestaan vuurwapens of kanonnen in de optocht mee te voeren; handwapens zoals sabel en spie zijn wel toegestaan."
(Uit de 'Info aan de Gilden', bedoeld voor de deelnemers aan de optocht in Budel, zondag)
Provil Lommel heeft de "Wood Award" gewonnen die deze namiddag werd uitgereikt in het provinciehuis te Hasselt. Ook Wico Campus TIO in Overpelt won: de eerste prijs afdeling technisch onderwijs en de eerste prijs voor het bijzonder onderwijs. Campus De Wingerd won de publieksprijs. Gefeliciteerd! Een en ander bewijst dat de studierichtingen houtbewerking in het Noord-Limburgse technisch onderwijs goed bezig zijn...

403 pv's op 4 dagen tijd

Vrijdag 4 mei 2012
Pelt - 403 pv's op 4 dagen tijdTijdens de vier dagen dat de flitswagen van de lokale politie HANO er in januari op uittrok, werden in de politiezone 3411 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 403 chauffeurs reden zo hard dat ze een pv in de bus kregen. De hoogste snelheid werd gehaald door een man die op de Sint-Antoniusweg 112 km/u reed, 42 km meer dan toegestaan. Snelheidscontroles  januari

Crash op Eindhoven Airport

Vrijdag 4 mei 2012
Op Eindhoven Airport is deze namiddag een vliegtuigje gecrasht. Het zou gaan om een lesvliegtuig met vier inzittenden, aldus een woordvoerster van de brandweer. Drie personen zijn uit het wrak bevrijd, een persoon zit nog bekneld. Over hun toestand is nog niks bekend. Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur bij de landing. De oorzaak is nog niet duidelijk. Het vliegveld is dicht, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Daardoor moeten toestellen uitwijken naar andere vliegvelden. Volgens (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Vrijdag 4 mei 2012
Pelt - Vandaag gezien...ZoomAppelbloesems in Zuid-Limburg. (Foto Marcella Stappers)
Binnen de regio Hamont-Achel/Neerpelt/Overpelt wordt dit jaar onder de naam “deMENSie” drie keer een praatcafé georganiseerd rond dementie. De bedoeling is om dementie bespreekbaar te maken en zo de zorgen van alle betrokkenen lichter te maken: de persoon met dementie zelf, maar ook zijn familieleden en mantelzorgers in hun zoektocht naar antwoorden. Het is speciaal voor deze mensen dat het praatcafé georganiseerd wordt.
Dementie komt niet alleen. Personen met dementie hebben vele (…) Het hele nieuwsbericht
Eind deze maand moeten de marktkramers van de weekmarkt in Valkenswaard opnieuw verhuizen naar een andere plek. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Deze keer kunnen ze zes weken lang niet op hun eigen stek op de Markt staan. Reden is het opnieuw voegen en deels herbestraten van de Markt. Als klap op de vuurpijl moeten de marktkooplui zo'n twee weken na oplevering weer vertrekken vanwege de kermis, opnieuw voor twee weken. Het gemeentebestuur bekijkt een verzoek van de marktkooplui om circa 60 van de ruim 80 marktkramers tijdelijk te huisvesten op de Eindhovenseweg (vanaf kruispunt met de Leenderweg) en Corridor.

Met de groeten uit... Genk

Woensdag 2 mei 2012
Neerpelt - Met de groeten uit... GenkZoom

Neerpelt

Terwijl we in Neerpelt in de hogere sferen van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd vertoefden, vierden ze gisteren in Genk het feest van de arbeid met hun jaarlijkse 1 mei-stoet: de O parade. En er waren heel wat Ooooo's te horen van de enorme massa toeschouwers langs de kant.
Geweldig ook weer de inzet van Yawar, die met de grootste groep (meer dan 80 deelnemers) aantoonde dat de energie van zoveel multiculturele jongeren kan leiden tot een prachtig spektakel. (Foto's Zjuul Devens)
Met de groeten uit... GenkMet de groeten uit... Genk
Met de groeten uit... Genk
Zoom

Wie krijgt het Gulden Spoor?

Woensdag 2 mei 2012
Het provinciebestuur is op zoek naar kandidaten voor de jaarlijkse prijs van het Gulden Spoor. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon die al 5 jaar in Limburg woont of er zolang heeft gewoond of gewerkt. Hij of zij moet bovendien op maatschappelijk of cultureel vlak een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan de eigen taal of cultuur. Elke Limburger, Limburgse gemeente,  instelling of vereniging kan een kandidaat voordragen voor deze prijs. De kandidaturen moeten schriftelijk en degelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Van Dael overleden

Woensdag 2 mei 2012
Overpelt - Jan Van Dael overleden

Overpelt

Maandag is Jan Van Dael overleden, de echtgenoot van Mieke Hendriks. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
In het kader van de provinciaal gecoördineerde thema-acties inzake verkeersveiligheid is vanmorgen de thema-actie ‘Motorrijders' gestart, zo meldt het provinciebestuur. Motorrijders zijn het meest kwetsbaar in het verkeer: vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorfietsers in Limburg dodelijk of zwaar gekwetst. De ‘fout’ lag daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. 
Bij de actie van deze maand wil men de motorrijders vooral confronteren met hun kwetsbaarheid en hen wijzen op de gevaren. Anderzijds is aan de politie gevraagd vooral te letten op onaanvaardbaar asociaal rijgedrag van motorrijders dat hinderlijk is voor andere weggebruikers, en motorrijders te controleren op inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs,…

Frieda Verheyen overleden

Woensdag 2 mei 2012
Neerpelt - Frieda Verheyen overleden

Neerpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is maandag Frieda Verheyen overleden, de echtgenote van Gust Schuermans. Ze was 62 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
In de play-downs van het handbal heeft Sporting NeLo vandaag Eynatten verslagen. Uitslag: 23-36. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: Sporting begon ontzettend gretig aan de wedstrijd met een uitstekende dekking en een hoog afwerkingspercentage in aanval, met als resultaat een 2-10 tussenstand na 10 min. NeLo bleef het tempo ontzettend hoog houden in de warme sporthal van Eynatten en dreef het verschil verder op: 8-15 na 25 min. De rust werd bereikt met 10-18.
Het hele nieuwsbericht
Pelt - Handbal: Sportingdames provinciaal kampioenZoomDe dames van handbalclub Sporting Neerpelt (foto) hebben vandaag in St.-Truiden de finale van de beker van Limburg gewonnen. Ze versloegen de buren uit Overpelt met 24-20. Bij de rust was de stand 16-12. (Foto Jos Geusens)

NLBB wil schitteren op EK

Dinsdag 1 mei 2012
Vrijdag en zaterdag vinden in Rotterdam de European Brass Band Championships plaats. België wordt op dit hoogtepunt van het wereldwijde brassbandjaar vertegenwoordigd door de Belgische kampioen, de Noord-Limburgse Brassband. Bij zijn eerste deelname, vorig jaar, haalde de NLBB een zeer mooie 5e stek, tussen en voor grootheden uit de brassbandwereld. Dit jaar hopen ze even goed te doen, hoewel de concurrentie nog zwaarder geworden is door de deelname van enkele wereldbefaamde brassbands uit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Met de groeten uit... BokrijkZoomIn het provinciedomein van Bokrijk vindt vandaag - 1 mei - de traditionele bloemen- en plantendag plaats. Men verwacht er veel volk. (Foto Josh Vandijck)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt