Het overige nieuws

Eigenaar autobedrijf vermoord

Woensdag 31 december 2014
Bij De Vest Carcenter in Valkenswaard is vanmorgen de eigenaar van het bedrijf dood aangetroffen. Hij zou vermoord zijn. De politie is met een omvangrijk onderzoek begonnen. De man was gisteravond als vermist opgegeven toen hij niet thuis kwam. Kennissen gingen hem zoeken. Zij vonden hem uiteindelijk vanmorgen vroeg in het bedrijf en waarschuwden toen de politie.

Suzanne Vanbuel overleden

Dinsdag 30 december 2014
Neerpelt - Suzanne Vanbuel overleden

Neerpelt

In haar woning in Neerpelt is maandag Suzanne Vanbuel overleden, de echtgenote van Michel De Herdt. Ze was 70 jaar. Volgende week dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Openingsuren recyclagepark

Dinsdag 30 december 2014
Wanneer is het recyclagepark dezer dagen geopend? Tijdens de normale openingsuren, zo blijkt: elke dag van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u. Maar niet op nieuwjaarsdag: donderdag 1 januari is het recyclagepark gesloten.

Hubert Clijsters overleden

Maandag 29 december 2014
Neerpelt - Hubert Clijsters overleden

Neerpelt

In het WZC Sint-Jozef is vrijdag Hubert Clijsters overleden, de echtgenoot van Philomène Cuyvers. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.

16% groei voor Eindhoven Airport

Maandag 29 december 2014
Eindhoven Airport realiseerde over het jaar 2014 een passagiersgroei van 16% ten opzichte van 2013. 3.925.000 passagiers maakten gebruik van de luchthaven, 528.000 meer dan in 2013 (3.396.853 passagiers). Dat is vandaag bekendgemaakt. De groei in aantal vliegbewegingen in 2014 is 9%, 28.900 vliegbewegingen in 2014, 26.508 vliegbewegingen in 2013.
De passagiersgroei van 16% is het gevolg van meer bestemmingen; in 2014 werd naar 76 bestemmingen gevlogen, 6 meer dan in 2013. Daarnaast is de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Een website over zinkproductie BalenZoomSinds kort is de site www.vmbalenwezel.be op het internet geactiveerd. Ze is opgezet door oud-medewerkers van de vroegere zinkfabriek van Vieille Montagne in Balen. In de fabriek werkten destijds ook veel Noord-Limburgers. Het is de derde website die handelt over de zinkproductie in de streek; eerder waren er al www.historiekzm.nl (fabriek in Budel) en www.overpeltfabriek.be.
Neerpelt - Sara Monsieurs voorzitster Jong Groen Limburg

Neerpelt

Op de bestuursverkiezing van Jong Groen Limburg is Sara Monsieurs (foto) uit Neerpelt verkozen tot nieuwe voorzitster voor het komende werkjaar. Sara is 20 en studente biologie aan de KU Leuven.

Jaak Meuris overleden

Zaterdag 27 december 2014
Overpelt - Jaak Meuris overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jaak Meuris overleden, de echtgenoot van Mia Kwanten. Hij was 72 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Pelt - Geld van NIKO-publiek voor 'Iene Miene Mutte'ZoomIn het NIKO speelde en zong een grote groep geëngageerde jonge pianisten voor het goede doel: het kleuterschooltje 'Iene Miene Mutte', een mooi project dat in september in Overpelt van start ging en buitengewoon onderwijs, therapie en zorg aanbiedt aan kleuters met een motorische beperking. De vele popcovers van de leerlingen uit de klassen van Erik Fuchs, Bran Mondelaers en Johan Thaens werden bijzonder gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek. In totaal leverden deze benefietconcerten een bedrag op van 2.022 euro. "Iene Miene Mutte" zal dat geld gebruiken voor de aankoop van een sensorische box, waarmee de zintuigen van de kleuters gestimuleerd kunnen worden.

Louis Conjaerts overleden

Woensdag 24 december 2014
Overpelt - Louis Conjaerts overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Louis Conjaerts overleden, de weduwnaar van Corry Broeren. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in besloten kring.

Winterconcert voor de beiaard

Dinsdag 23 december 2014

Neerpelt

Zondagnamiddag om 15u kunt u in de Sint-Niklaaskerk gaan luisteren naar een concert door het Neerpelts vocaal quintet Zwing. Dat brengt typische kerst- en winterse melodieën én een vleugje aangename en vooral herkenbare ‘pop’-klanken. Tevens is er een kort optreden van de bellengroep "Bellness" van Jan Verheyen..
Door uw aanwezigheid steunt u bovendien de definitieve plaatsing van een beiaard in de toren van de kerk. Een toegangskaart kost 10 euro. Info en kaarten bij willy[!]zwing.be (0473 695064) of bij yvo.vanlessen[!]skynet.be (tel. 011 64 35 83).

Anna Vanduffel overleden

Dinsdag 23 december 2014
Overpelt - Anna Vanduffel overleden

Overpelt

In WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Anna Vanduffel overleden, de weduwe van Gerard Theunissen. Ze was bijna 83 jaar oud. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Holheide. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Eeuwelinge Mie Poelmans overleden

Dinsdag 23 december 2014
Overpelt - Eeuwelinge Mie Poelmans overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is vandaag Mie Poelmans overleden, de weduwe van Corneel Snoekx. Ze was in oktober 100 jaar geworden. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Kijk! een flitswagen

Dinsdag 23 december 2014
Pelt - Kijk! een flitswagenDeze week staat de flitswagen van de lokale politie HANO opgesteld op (onder meer) de Achelsendijk in Neerpelt, de N74 (A24) in Overpelt en de Lozenweg in Hamont-Achel. Uitkijken!
De takelwerkzaamheden op de Noord-Zuid, even voor de grens in Lommel-Kolonie, zullen zeker nog tot middernacht (en mogelijk nog langer) duren, zo is vernomen. Tot zolang blijft de snelweg afgesloten, net zoals de afrit Overpelt-Fabriek en de oprit Grote Heide. Oorzaak van de vertraging zijn moeilijkheden bij het bergen van de tankwagen. Het overpompen van het zoutzuur werd in de vooravond afgerond. De tankwagen miste vanmorgen even voor 5 uur de bocht naar de grensovergang en dook van de snelweg af. Doordat er zoutzuur uit de tank ging lekken kwam een hele operatie op gang. UPDATE Het was uiteindelijk 2u voor de weg kon vrijgegeven worden. Vandaag wordt de berm zuivergemaakt.

André Verlinden overleden

Maandag 22 december 2014
Neerpelt - André Verlinden overleden

Neerpelt

In zijn woning in Neerpelt is zondag André Verlinden overleden, de echtgenoot van Bertha Steensels. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Vrijdag is er van 18u tot 18.30u een begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens, Stationsstraat 44.

 

Bert Mens overleden

Maandag 22 december 2014
Overpelt - Bert Mens overleden

Overpelt

Zondag is Bert Mens overleden, de echtgenoot van Greta Willems. Hij was 88 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Vrijdagavond om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Politiezone schenkt alcoholtesters aan RYDZoomDe politiezone HANO heeft vandaag acht alcoholtesters geschonken aan de Responsible Young Drivers. Aanleiding was het feit dat de politiezone nieuwe ademanalysetoestellen heeft gekocht. De oude worden niet meer gebruikt maar krijgen nu een tweede leven. 
Bij de vrijwilligersorganisatie Responsible Young Drivers zetten jongeren tussen 17 en 29 jaar zich samen in voor een veiliger verkeer. De alcoholtesters zullen gebruikt worden tijdens verschillende sensibiliseringsacties (op fuiven, aan discotheken, tijdens de Europese Nacht Zonder Ongevallen,...). RYD-vrijwilliger worden kan het hele jaar door: www.ryd.be. Op de foto: korpschef Paul Claes overhandigt één van de alcoholtesters aan Ruben Stassen van de RYD.

Hinder op de Noord-Zuid

Maandag 22 december 2014
Pelt - Hinder op de Noord-ZuidZoomDoordat een tankwagen met zoutzuur gekanteld is even voor de grensovergang in Lommel-Kolonie, is de Noord-Zuid afgesloten tussen de grens en Overpelt. Ook de afrit Grote Heide blijft tot nader bericht dicht. Het verkeer moet omrijden. De tankwagen is lek geslagen en het zoutzuur moet worden overgepompt. Er was op geen enkel ogenblik gevaar voor de bevolking. UPDATEDe weg zal vermoedelijk pas rond 22.00u vrijgegeven kunnen worden, zegt de politie van Lommel. Reden is dat het takelen moeizaam verloopt.

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstvieringen in Neerpelt

Zaterdag 20 december 2014

Neerpelt

In alle kerken van de federatie Neerpelt zijn er twee Kerstvieringen: een op de vooravond van Kerstmis en een op Kerstdag zelf.
Boseind: 21u (24 dec.)  en 11 uur (Kerstdag) 
Centrum: 22u en 11u
Grote Heide: 20u en 9.45u
Herent: 19u en 9.30u
Sint-Huibrechts-Lille: 18u en 8.30 uur. 

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.
Pelt - Tafeltennissen moet je al vroeg lerenZoomTafeltennis kan je beter vroeg beginnen te leren. Rik Vander Sanden maakte deze week enkele plezierige foto's tijdens de tafeltennisinitiatie die door TTC Lipalet was georganiseerd voor scholen van het basisonderwijs. Daar waren kinderen van Helibel SHLille en van 't Lo in Hamont aanwezig. Meer foto's

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Een steentje bijgedragen

Donderdag 18 december 2014
Overpelt - Een steentje bijgedragenZoom

Overpelt

Ook dit jaar zamelt StuBru geld in voor het goede doel tijdens Music For Life in de week voor Kerstmis. De leerlingen van het 4de jaar ASO van het Atheneum besloten hun steentje bij te dragen. Op initiatief van de leerlingenraad verkochten ze cake, warme chocomelk en stukken pizza. Ze konden daarmee 213,60 euro in het laatje krijgen om via Music For Life te schenken aan de speel-o-theken van Netwerk tegen Armoede vzw. Die organisatie leent gratis speelgoed uit aan kansarme kinderen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst ook naar vorming voor GO! scholen over omgaan met armoede.

Kerstvieringen in Overpelt

Donderdag 18 december 2014

Overpelt

De Kerstvieringen in de Overpeltse kerken zijn als volgt gepland:
Woensdag 24 december
17.00 uur Overpelt-Fabriek
19.00 uur Lindel-Hoeven
Donderdag 25 december
9.00 uur Holheide
10.30 uur Overpelt-Centrum.

Weer ijsberenduik bij Dommelslag

Donderdag 18 december 2014
Op zondag 11 januari organiseert zwembad Dommelslag in samenwerking met de lokale watersportclubs opnieuw de jaarlijkse ijsberenduik in het buitenbad. Na het succes van de vorige editie kon een vervolg niet uitblijven. De duiken vinden plaats om 15 en 16 uur ’s namiddags en om 18 en 19 uur ’s avonds. Alle ijsberen krijgen een attentie en er zijn ook prijzen voor de grootste groep, de best verklede ijsbeer en de oudste deelnemer.
Met live muziek en een gezellig winterdorp met hapjes en drankjes kunnen ook de niet-ijsberen genieten van het spektakel. De deelnemers betalen voor hun duik 3 euro, een bedrag dat integraal naar het goede doel “De Klimroos” gaat. Geïnteresseerd om mee te duiken? Inschrijven kan via ijsberenduik[!]sr-dommelslag.be.

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Vrijdag kerstconcert in Palethe

Maandag 15 december 2014
Overpelt - Vrijdag kerstconcert in PaletheZoom

Overpelt

Dit jaar viert CC Palethe Kerstmis op een uitzonderlijke manier: voor het jaarlijkse kerstconcert werden The Celtic Tenors uitgenodigd, een mateloos populair Iers trio dat de harten van het publiek zal stelen met nieuwe versies van good old Christmas-classics zoals ‘Joy to the world’, ‘We three kings’, ‘The first Noel’, ‘The Wexford carol’ en ‘Away in a manger’. Maar ook niet-kerstgebonden klassiekers uit het brede repertoire brengen (…) Het hele nieuwsbericht

Eva van der Molen overleden

Maandag 15 december 2014
Pelt - Eva van der Molen overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Eva van der Molen overleden, de echtgenote van Georges Pirijns en de weduwe van Horst Schulze. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Er kan een laatste groet gebracht worden op donderdag 18 december van 19 tot 19.45u in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat.

Leon Cosemans overleden

Maandag 15 december 2014
Pelt - Leon Cosemans overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Leon Cosemans overleden, de echtgenoot van Nelly Van Horne. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Overpelt

Waar riskeert u morgen tegengehouden te worden door stakingspiketten? Een gunstige wind bezorgde ons enkele plaatsen waar het zeker al van datte zal zijn: kruispunt garage Peerlings; Pelthout; Stuifzandstraat; Fabrieksstraat; kruising Vaartstraat-Fabrieksstraat; Siberiëstraat.

Jeanne Geens overleden

Zondag 14 december 2014

Overpelt

In WZC Kloosterhof in Meeuwen-Gruitrode is vandaag Jeanne Geens overleden, de weduwe van Victor Vandecraen. Ze was 80 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.

Sneldienst 182 aangepast

Zondag 14 december 2014
Sinds vandaag is de dienstregeling van een aantal ritten van de sneldienst 182 (Hasselt - Neerpelt - Achel) aangepast, zowel op weekdagen als in het weekend. Ze werd afgesteld op enkele P-treinen in het station van Hasselt. Raadpleeg de nieuwe dienstregeling via www.delijn.be.

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.

Pierre Faes overleden

Zondag 14 december 2014
Neerpelt - Pierre Faes overleden

Neerpelt

Vrijdag is Pierre Faes overleden, de weduwnaar van Anna Cuyvers. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in beperkte kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.
De Lijn heeft de dienstregeling op lijn 18a (Hasselt - Houthalen - Neerpelt - Achel) grondig onder de loep genomen en beter afgestemd op de situatie op de weg, zegt de vervoersmaatschappij. Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten worden vanaf vandaag enkele ritten niet meer via Overpelt-Valkenhof uitgevoerd. Er worden ook enkele andere haltes niet meer bediend. Dat is onder meer het geval voor de halte Neerpelt-Kanaal. Mer info bij www.delijn.be.

Dienstregeling lijn 33 aangepast

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen/zondag wordt de dienstregeling van lijn 33 (Genk - Meeuwen - Peer - Neerpelt) aangepast op schooldagen, in het weekend en in de schoolvakanties. Ze werd onder andere afgestemd op de treinuren in het station van Genk. Meer info: www.delijn.be

Mia Thaens overleden

Zaterdag 13 december 2014
Neerpelt - Mia Thaens overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Mia Thaens overleden, de weduwe van Henri Janssen. Ze was 80 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Nieuwe dienstregeling buslijn 48

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen wordt de dienstregeling op lijn 48 (Hasselt - Peer - Hamont / Neerpelt) aangepast. Op zaterdag vertrekken alle bussen vier minuten vroeger. Rit 34, met vertrek om 16.07 uur aan Hamont-kerk, rijdt op schooldagen vijf minuten later. Rit 2, met vertrek om 6.22 uur aan Hamont-kerk, rijdt in de schoolvakanties twee minuten vroeger.

Dommelbrug voor de mountainbikers

Zaterdag 13 december 2014
Pelt - Dommelbrug voor de mountainbikersZoomOp de prachtige plaats waar Neerpelt, Overpelt en Kleine Brogel elkaar aan de Dommel tegenkomen, werd deze voormiddag een brugje over de Dommel ingehuldigd. Het resultaat van een jarenlange, vooral administratieve strijd om de mountainbikers de mogelijkheid te geven om op hun geliefkoosd terrein (de onverharde weg) het ondertussen 270 km tellende Mountainbikenetwerk Noord-Limburg te verkennen. Gedeputeerde van Sport Frank Smeets, die als eerste met de fiets het brugje over mocht (foto), vertelde dat het netwerk nog verder uitgebreid gaat worden, met verbindingen over de hele provincie, zodat Limburg binnenkort een mountainbikeroute van zo'n 1.200 km zal hebben. (Foto Marc Faes) Meer foto's.

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Pelt - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!

Renée bij ZwarteDoos

Donderdag 11 december 2014
Neerpelt - Renée bij ZwarteDoosZoom

Neerpelt

Zaterdagavond brengt de ZwarteDoos in Dommelhof een optreden van zangeres Renée (foto). Die werkte onder andere met Tuur Florizoone samen voor de soundtrack van de zinnenprikkelende documentaire ‘L’amour des moules’ van de Nederlandse regisseuse Willemiek Kluijfhout. Renée Sys maakt porseleinen fluisterpop met het hart op de tong. 
Die avond wordt ook de Neerpelter cultuurprijs 2014 uitgereikt. De genomineerden zijn Stijn Coninx, Wim Vanlessen en de ZwarteDoos, die dit jaar 10 jaar bestaat.

Morgen muziekkwis in Palethe

Donderdag 11 december 2014

Overpelt

Morgen/vrijdagavond organiseert CC Palethe voor de 17de keer de Muziekkwis, met een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Aan  het schriftelijk gedeelte mogen er maximum vier spelers per team meedoen. De vragen gaan allemaal over muziek van vroeger en nu. Het mondelinge gedeelte vindt plaats op het podium en loopt door de schriftelijke rondes heen. Een team van drie personen probeert te scoren door het vlugst af te drukken en het juiste antwoord te geven. Wil je nog meedoen? Neem dan snel contact op met de balie van CC Palethe (011/64 59 52).
Vandaag keurde de Limburgse deputatie een subsidie van 984.245 euro en de betaling van de eerste schijf van 300.000 euro aan de stad Lommel goed als ondersteuning in de infrastructuur van de nieuwbouw van een dierenasiel in Lommel. Dat asiel wordt gebouwd in het kader van het provinciaal opvangplan rondzwervende dieren.
Het doel van de nieuwbouw is voldoende opvangplaats te bieden aan ronddolende dieren uit de aangesloten gemeenten van het opvangplan (Lommel, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Peer, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel).

Gerard Maes overleden

Donderdag 11 december 2014
Neerpelt - Gerard Maes overleden

Neerpelt

In het ZOL in Genk is gisteren Gerard Maes overleden, de echtgenoot van Thea Truyens. Hij was 79 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Werken met tablets en smartphones

Dinsdag 9 december 2014

Overpelt

De bibliotheek en CC Palethe organiseren de komende maanden workshops rond mediawijsheid. Ligt er misschien een tablet of smartphone onder de kerstboom en weet je niet meteen hoe je ermee aan de slag moet? Dan zijn de workshops ideaal voor jou. De workshops richten zich tot beginners.
De workshop 'Een kennismaking met de iPad' vindt op 15 en 22 januari plaats. De iPads worden ter beschikking gesteld maar je mag ook je eigen iPad meebrengen. Deelnemen aan deze workshop kost 10 euro.
Op 15, (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Snoeks overleden

Dinsdag 9 december 2014
Overpelt - Lucienne Snoeks overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Lucienne Snoeks overleden, de echtgenote van Gerard Mombers. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt-Lindel.

De politie controleert...

Maandag 8 december 2014
Pelt - De politie controleert......deze week op uw snelheid, onder meer in volgende straten:
- Neerpelt: Breughelstraat en Boelehoef
- Hamont-Achel: Erkstraat en Thomas Watsonlaan
- Overpelt: Napoleonweg en Langstraat.

François Steensels overleden

Maandag 8 december 2014
Neerpelt - François Steensels overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag François Steensels overleden, de weduwnaar van Mia Driesen. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

EMJ zoekt gastgezinnen

Maandag 8 december 2014
Pelt - EMJ zoekt gastgezinnenHet EMJ is op zoek naar gastgezinnen voor het Muziekfestival, dat volgend jaar van 30 april tot 4 mei plaatsheeft. Voor zowat 2000 jonge deelnemers wordt overnachtingsmogelijkheid gezocht. “Jammer genoeg stellen we vast  dat het aantal gastgezinnen de laatste tijd enigszins terugloopt,” zegt Gunter Winters, voorzitter van het EMJ-comité 'Overnachtingen'. “Vandaar dat we via deze weg een warme oproep doen aan gezinnen om tijdens de festivaldagen als gastouders te fungeren. (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Grieten overleden

Zaterdag 6 december 2014
Overpelt - Mia Grieten overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Mia Grieten overleden, de echtgenote van Henri Gijbels. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Bon Van Broekhoven overleden

Zaterdag 6 december 2014

Overpelt

Gisteren is Bon Van Broekhoven overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaart is woensdag om 10.30 uur in de Sint-Barbarakerk van Holheide. Dinsdagavond om 18.30 uur is er een avondwake in dezelfde kerk.

Louis Vanhelden overleden

Zaterdag 6 december 2014
Overpelt - Louis Vanhelden overleden

Overpelt

In het WZC Boneput in Bree is gisteren Louis Vanhelden overleden, de echtgenoot van Anna Den Hond. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering is donderdag om 10.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Leo Verbeek overleden

Zaterdag 6 december 2014
Overpelt - Leo Verbeek overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Leo Verbeek overleden, de weduwnaar van Maria Asnong. Hij was 83 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.  Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

André Verdonck overleden

Vrijdag 5 december 2014
Overpelt - André Verdonck overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren André Verdonck overleden, de echtgenoot van José Dirkx. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in beperkte kring worden gehouden. Dinsdag is er om 18.30u een gebedswake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Jonge figuranten gezocht

Vrijdag 5 december 2014
"Mijn naam is Jasper Vaillant. Ik zit in het vierde jaar van de regieopleiding aan Toneelacademie Maastricht en werk momenteel in Dommelhof aan mijn eerste afstudeervoorstelling: Nachtevening. Ik werk met twee acteurs. Zij spelen Jason en Medea. Hij heeft haar verlaten voor een andere vrouw, zij heeft daarna hun vier kinderen vermoord. Nu zijn ze thuis, helemaal alleen en vraagt zij om vergeving voor haar daad. Mijn vraag: ik zoek vier kinderen (tussen de 7 en de 12) die mee zouden willen spelen in de voorstelling (…) Het hele nieuwsbericht

Meer over trekvogels bij Tuinhier

Vrijdag 5 december 2014
Overpelt - Meer over trekvogels bij TuinhierZoom

Overpelt

Tijdens de maandelijkse vergadering van Tuinhier ism Natuurpunt Vlaanderen vertelde Koen Leysen hoe trekvogels hun weg naar het zuiden (en weer terug) vinden. Na afloop werden er 10 vogelhuisjes en een insectenhotel (rechts) verloot onder de aanwezigen.

Nauwere samenwerking politiezones

Donderdag 4 december 2014
De Noord-Limburgse politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt), Kempenland (Leopoldsburg, Hechtel-Eksel, Peer) en Lommel breiden hun samenwerking steeds verder uit. Dit moet leiden tot meer efficiëntie en tot een betere service voor de burgers.
De betrokken politiezones werken nu al een drietal jaren samen. Aanvankelijk beperkte de samenwerking zich tot de domeinen logistiek, personeel en ICT. In een volgende fase kreeg de samenwerking op het terrein meer gestalte. Naast de (…) Het hele nieuwsbericht
De gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt organiseren opnieuw een 'tankslag'. De bedoeling is om via een grote aanbesteding iedereen de kans te geven om buiten gebruik gestelde mazouttanks tegen een voordeeltarief te laten verwijderen.
Er werd al een 'tankslag' georganiseerd in 2008. Toen werden meer dan 450 oude mazouthouders op een professionele manier leeggemaakt, gezuiverd en ofwel verwijderd, ofwel opgevuld met zand.

Leer eens klussen!

Donderdag 4 december 2014

Neerpelt

De Landelijke Gilde Neerpelt organiseert een spoedcursus "Klussen" of "Doe het zelf". Op maandag 8 en maandag 15 december, van 19.30u tot 22u kunt u in OC De Vranken uw kluskennis bijschaven. Kandidaten (max. 15) moeten zich vooraf inschrijven bij Roger Dingens, tel. 011/649 256 of roger_dingens[!]hotmail.com. Leden van de Landelijke Gilde mogen gratis deelnemen, anderen betalen 3 euro per avond.

Informatieavond rond inbraakpreventie

Donderdag 4 december 2014
Pelt - Informatieavond rond inbraakpreventieDe lokale politie HANO organiseert volgende week woensdag een informatieavond over inbraakpreventie. Het initiatief kadert in de provinciale actie ‘1dagniet’ waaraan de politiezone meewerkt. De informatieavond vindt plaats in de projectiezaal van CC Palethe in Overpelt en start om 19.30u.
De uiteenzetting door de politie duurt ongeveer een uur en na een pauze is er vervolgens gelegenheid voor vragen uit het publiek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Rik Janssen overleden

Donderdag 4 december 2014

Overpelt

Vandaag is Rik Janssen overleden, de echtgenoot van Elly Rabijns. Hij was 59 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Waar sta ik op de wachtlijst?

Donderdag 4 december 2014
Sinds 1 december kunnen kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning op de website van Kempisch Tehuis hun plaats op de wachtlijst opvragen. Door enkel het kandidaat- of inschrijvingsnummer in te voeren, krijgen ze een overzicht van de plaats op hun wachtlijst voor elke woning waarvoor ze ingeschreven zijn. Dit overzicht kan doorgemaild of afgedrukt worden. Deze opvraging is mogelijk vanaf elke pc met internet.
In de inkomhal van de hoofdzetel van Kempisch Tehuis is een pc ter beschikking waarop kandidaten een opvraging kunnen doen en deze meteen kunnen afdrukken. De diensten van Kempisch Tehuis blijven ter beschikking voor vragen of het opvragen van zo'n lijst.

Brandweerzone Noord-Limburg van start

Donderdag 4 december 2014
Op 1 januari gaat de brandweerzone Noord-Limburg definitief van start. Concreet betekent dit dat deze brandweerzone de 11 gemeenten Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer verenigt en beschermt.
De bedoeling van de schaalvergroting is de kwaliteit van de brandweer te verhogen. Een betere hulpverlening, onder meer door intensievere opleiding, moet de veiligheid van burgers en personeel vergroten. Op termijn zal er ook sterker (…) Het hele nieuwsbericht

Nelis Fransen overleden

Woensdag 3 december 2014
Overpelt - Nelis Fransen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Nelis Fransen overleden, de echtgenoot van Annie Scheelen. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 12u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.

Fien Fonteyn overleden

Dinsdag 2 december 2014
Overpelt - Fien Fonteyn overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Fien Fonteyn overleden, de echtgenote van August Beijens. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Let op uw snelheid

Dinsdag 2 december 2014
Pelt - Let op uw snelheidDe lokale politie HANO gaat deze week op volgende wegen extra controleren op snelheid:
- Overpelt: Holvenstraat en Lindelsebaan
- Neerpelt: Herent en Boseind
- Hamont-Achel: Kluizerdijk en Lozenweg.

Gratis naar Michaël?

Dinsdag 2 december 2014
Pelt - Gratis naar Michaël?ZoomMorgen - woensdag - komt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck naar CC De Adelberg in Lommel voor een lezing over '5 jaar crisis'. Dankzij Internetgazet kunt u er misschien zelfs gratis naartoe. UPDATE De gratis tickets zijn ondertussen allemaal de deur uit. Bent u niet bij de gelukkigen? Geen nood, er zijn nog tickets verkrijgbaar! Meer info.

Geertje Compaan overleden

Maandag 1 december 2014
Pelt - Geertje Compaan overledenIn het rusthuis in Neerpelt is zaterdag Geertje Compaan overleden, de echtgenote van René Vervoort. Ze was 71 jaar. De crematieplechtigheid zal in familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verdwijning Valkenswaard opgelost

Maandag 1 december 2014
-update In Dessel heeft de lokale politie het stoffelijk overschot van twee mensen aangetroffen in een auto die nabij Sas 4 in het kanaal lag. Het gaat om het koppel uit Valkenswaard, dat enkele dagen geleden spoorloos verdween. Hoe de auto in het kanaal is beland, is nog niet duidelijk. Hij werd ontdekt door wandelaars die een bandenspoor volgden.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt