Het overige nieuws

Paul Beckers overleden

Donderdag 31 juli 2014
Neerpelt - Paul Beckers overleden

Neerpelt

We vernemen het overlijden van Paul Beckers. Hij woonde in Beringen maar was alomtegenwoordig in het Limburgse landschap, waar hij graag mensen hielp met zijn geweldige ideeën en zijn grote kennis van Apple-computers. Paul was dan ook voorzitter van de Apple-club Mac-Limburg. In Neerpelt kennen ze hem mede daardoor bij het EMJ, de handbalclub, Theater op de Markt... Hij ging ook blij en opgewekt door het leven, waaraan vandaag, een dag na zijn 49ste verjaardag, na een hartinfarct een einde is gekomen. We gaan je missen, Paul. (PP) UPDATE Paul wordt donderdag om 10.30u begraven, na een uitvaartdienst in de parochiekerk van Beringen-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Straks luiden de kerkklokken

Donderdag 31 juli 2014
Pelt - Straks luiden de kerkklokkenZoomStraks, om 21u, gaan in alle Limburgse parochies de kerkklokken luiden. Het is de bedoeling dat ze dat een kwartier lang gaan doen. Het is dan precies 100 jaar geleden dat koning Albert I besliste om de algemene mobilisatie af te kondigen. Dit gebeurde door het luiden van de kerkklokken in alle dorpen, destijds de enige vorm van massacommunicatie, in combinatie met het rondbrengen van oproepingsbrieven. Alle dienstplichtigen moesten zich vervolgens onmiddellijk bij de kazerne aanmelden. Vier dagen later, op 4 augustus 1914, viel Duitsland ons land binnen en was de oorlog begonnen.
 

Komend weekend: vlinders tellen

Donderdag 31 juli 2014
Pelt - Komend weekend: vlinders tellenZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt voor de achtste keer Het Grote Vlinderweekend. De natuurvereniging roept iedereen op om gedurende een zonnig halfuur vlinders in z'n tuin te tellen en het resultaat door te geven via www.vlinderweekend.be. Op basis van die gegevens wil Natuurpunt de toestand van onze inheemse vlinders jaar na jaar opvolgen. “Als gevolg van het uitzonderlijk warme weer van dit voorjaar wordt het resultaat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Rijks overleden

Donderdag 31 juli 2014
Overpelt - Pierre Rijks overleden

Overpelt

Gisteren is Pierre Rijks overleden, de echtgenoot van Mia Thijs. Hij was 85 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.

Leen Jansen overleden

Woensdag 30 juli 2014

Overpelt

Maandag is Leen Jansen overleden, de echtgenote van Sus Huysmans. Ze was 58 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30 uur) in Aula 't Sant in Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avonddienst.
De 44 Limburgse gemeentebesturen hebben zich geëngageerd om in 2014 met Toerisme Limburg vzw de vrijetijdseconomie in Limburg verder uit te bouwen. Dat kadert in het strategisch toeristisch actieplan dat de vzw samen met haar partners opstelde. De gemeenten dragen dit jaar meer dan 713 950 euro bij aan de werking van Toerisme Limburg, dat dit jaar meer dan 8 miljoen euro inzet voor de ontwikkeling en versterking van het toeristische aanbod en de promotie van Limburg als toeristische bestemming.  

Hubert Dekkers overleden

Zondag 27 juli 2014
Pelt - Hubert Dekkers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Hubert Dekkers overleden, de echtgenoot van Mariette Alen. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag van 19u tot 19.30u is er gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel.

Gratis naar... 't Hènt Davert?

Zaterdag 26 juli 2014
We mogen 20 duotickets weggeven voor de 2014-editie van "'t Hènt Davert", volgende week zaterdag vanaf 21u achter de kerk van 't Hènt. Wie er voor in aanmerking wil komen, mag mailen naar peter.fransen[!]verz.kbc.be. Zonder een vrijkaart betaalt u 5 euro. Maar u zal er geen spijt van hebben!

Sus Vaes overleden

Donderdag 24 juli 2014
Pelt - Sus Vaes overledenGisteren is Sus Vaes overleden, de echtgenoot van Julienne Linsen. Hij was 77 jaar. Vrijdag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel. De afscheidsplechtigheid na de crematie zal in beperkte kring plaatsvinden.

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht

Raymond Deblier overleden

Donderdag 24 juli 2014
Pelt - Raymond Deblier overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Raymond Deblier overleden, de echtgenoot van Marie-José Broeckmans. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Eerste slachtoffers Oekraïneramp in EindhovenZoomOp het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)

Jet Voets overleden

Woensdag 23 juli 2014

Overpelt

In het rusthuis is gisteren Jet Voets overleden, de weduwe van Mathieu Loncke. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
Pelt - Alcoholcontroles politiezone HANOIn het kader van de provinciale SLim-actie controleerde de lokale politie HANO zondagavond en -nacht tussen 21u en 5u op verschillende plaatsen in de politiezone. Er werd bij 68 bestuurders gecontroleerd of ze gedronken hadden. Van één automobilist werd het rijbewijs gedurende drie uur ingehouden. De speekseltesten - om na te gaan of men onder invloed van drugs achter het stuur zat - bleken alle zes negatief.
Weert dingt mee naar de titel "Groenste regio ter wereld". Samenwerkingspartner Connect Limburg heeft hiervoor een fotowedstrijd uitgeschreven. De opdracht: maak de leukste, meest ludieke en groenste foto van jezelf in de natuur. De winnaar wint een luxe arrangement inclusief overnachting in Weert, de groenste stad van Europa. Plaats de foto op de Facebookpagina van Connect Limburg, www.facebook.com/connectlimburg. Geef hierbij aan waar en wanneer de foto is genomen. Deelname aan de fotowedstrijd is mogelijk tot en met 4 augustus.

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Het gemeentebestuur van Valkenswaard gaat de blauwe zone weer opheffen die sinds oktober op proef van kracht was op delen van het Deken Mandersplein, Prinses Irenebrigadeplein en Kerverijplein in het centrum. Belgen stelden die blauwe zone op prijs, want dan moest er niet betaald worden op de parkings bij het winkelcentrum. Maar een evaluatie heeft nu uitgewezen dat de proef niet geleid heeft tot hogere omzetten voor de winkeliers, zegt het gemeentebestuur. Voortaan wordt het dus weer betalen voor een parkeerplaats.

Junioren-WK kajak: uitslagen

Zondag 20 juli 2014
Op de laatste dag van het WK kajak voor junioren en -23-jarigen in het Hongaarse Szeged is Hermien Peters van NWC vandaag 8ste geworden in de K1 500 m bij de dames. Joeri Weckx behaalde samen met zijn Harelbeekse K2-partner een 5de plaats in de B-finale in de K2 200 m bij de heren.
Op het EK wildwaterkajak voor junioren in het Bosnische Banja Luka werden de sprintafdalingen afgewerkt. Roos Broekx werd bij de dames 19de, Bieke Van Broekhoven 28ste en Hanna Plas 30ste. Bij de heren junioren werd Nick Verduyckt 32ste.

Waar komt honing vandaan?

Zaterdag 19 juli 2014
Pelt - Waar komt honing vandaan?ZoomImker Anne-Marie Horten uit Zolder vertelde in het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap het verhaal van Bea de bij en Wes de wesp. Op het einde van het verhaal mochten de kinderen allemaal snoepen uit de honingpot. Anne-Marie Horten: "Mijn man, mijn dochter en ik zijn alle drie natuurgids. Sinds vier jaar ben ik ook imker en geef ik mijn kennis door aan kinderen. Ik doe dit nog het liefst voor gehandicapte kinderen, want ik weet hoe ik ze moet aanpakken. Wat hen is bijgebleven vertellen ze aan (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Booms overleden

Zaterdag 19 juli 2014
Pelt - Lisette Booms overledenDonderdag is Lisette Booms overleden. Ze was 51 jaar en laat drie kinderen en een kleinkind achter. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Een laatste groet kan donderdag van 19 tot 20u worden gebracht in het uitvaartcentrum Vandebosch.

Jef Monten overleden

Zaterdag 19 juli 2014
Neerpelt - Jef Monten overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Jef Monten overleden, de echtgenoot van Rosa Kerkhofs. Hij was 79 jaar. De crematie zal plaatsvinden na een afscheidsviering in intieme kring.
Pelt - Kajak: Artuur Peters wereldkampioen!ZoomNWC-er Artuur Peters uit Eksel is vandaag wereldkampioen kajak geworden in de K1 1000 meter in het Hongaarse Szeged. Na een snelle start werd Artuur bijgebeend door de Tsjechische deelnemer Vesely en de Spaanse deelnemer Roza. Naar het einde toe viel de Tsjech weg en kwam de Deen Gaversen  terug. Artuur kon in de laatste 250 m nog versnellen en won in een tijd van 3’32”145 voor de Deen Gaversen (3’32”733) en de Spanjaard Roza (3’33”329). Het hele nieuwsbericht

Kajak: NWC op WK en EK

Vrijdag 18 juli 2014
Op het WK kajak sprint in het Hongaarse Szeged hebben drie Neerpeltse boten zich geplaatst voor de A-finale. Artuur Peters haalde met de snelste tijd van alle deelnemers de A-finale bij de heren junioren K1 1000m. Broederpaar Toon en Piet Broekx zitten in de A-finale van de K2 1000m bij de heren -23-jarigen en Hermien Peters kon zich vandaag verzekeren van de A-finale bij de dames -23-jarigen in K1 500m. De juniorenboot K2 1000 m met Daan Cox en Neel Broekx gaat de B-finale varen dank zij een 4de plaats in (…) Het hele nieuwsbericht

Denk aan de vogels

Vrijdag 18 juli 2014
Pelt - Denk aan de vogelsZoomVogels openen hun bek wanneer het erg droog is en ze dorst hebben. Kijk maar naar deze buizerd en houtduif, die aan de Lommelsakker in Neerpelt zaten te puffen. U kunt hen helpen door buiten wat water neer te zetten, in een ondiepe schaal of zo. Ze zullen u dankbaar zijn! (Foto MS)
Vanwege het zware vliegtuigongeval in Oekraïne, waarbij bijna 200 Nederlanders om het leven kwamen, werd vandaag het openingsprogramma van de kermis in Valkenswaard aangepast, zo meldt Omroep Brabant. Aan het begin van de kermis werd een minuut stilte gehouden. De kermismuziek stond uit, het vuurwerk werd afgelast en de zogenaamde 'ballonnendrop' ging niet door. Ook morgen zal de muziek gedempt worden.

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Donderdag 17 juli 2014
Het Nationaal Instituut voor Statistiek heeft vandaag de bevolkingscijfersop 1 januari 2014 gepubliceerd.  Daaruit blijkt dat Hamont-Achel 14.265 inwoners telt, Hechtel-Eksel 12.166, Lommel 33.744, Meeuwen-Gruitrode 13.008, Neerpelt 16.844, Overpelt 14.686, Peer 16.185, Houthalen-Helchteren 30.623 en Tongeren 30.655.

Jeanne Vanrintel overleden

Woensdag 16 juli 2014
Pelt - Jeanne Vanrintel overledenDinsdag 15 juli is Jeanne Vanrintel overleden in het Mariaziekenhuis te Overpelt. Ze was 89 jaar en bewoonster van het woon- en zorgcentrum Immaculata. De avonddienst zal op vrijdag 18 juli om 19.00 uur plaatsvinden in de AULA 't SANT in Hechtel.

Weert had zondag 13 en maandag 14 juli de jury van de competitie Groenste regio van de wereld op bezoek. De jury van organisatie ‘Communities in Bloom’ is erg onder de indruk van Weert en haar omgeving. Vooral het hoge aantal vrijwilligers in de maatschappij noemt men zeer bijzonder. “Of het nu gaat om Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, de bescherming van cultuurhistorisch erfgoed, een buurtinitiatief of festival Bospop; de vrijwilligers zijn de stuwende kracht achter (…) Het hele nieuwsbericht
Op initiatief van de provincie Limburg zullen op donderdag 31 juli om 21 uur de klokken van alle Limburgse kerken luiden ter herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog, zoals destijds bij de algemene mobilisatie. Het bisdom Hasselt heeft de parochies gevraagd dit initiatief kenbaar te maken tijdens de weekendvieringen van 26 en 27 juli. De gelovigen worden dan ook opgeroepen om te bidden voor vrede.
Honderd jaar geleden, de avond van 31 juli, werden alle Limburgers verwittigd dat (…) Het hele nieuwsbericht

Opgelet met gras maaien

Woensdag 16 juli 2014
Pelt - Opgelet met gras maaienZoomIedereen die hoog gras gaat afmaaien moet zeker goed opletten. In deze periode beginnen de jonge egels rond te lopen en hun afweermechanisme (zich oprollen) is natuurlijk niet afdoende tegen een grasmachine, meldt het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek op zijn website.
Afgelopen weekend werden twee jonge egels binnengebracht.Toen men klaar was met een perceel hoog gras te maaien en de machine werd zuivergemaakt, zag men dat er een volwassen egel onder de machine was gekomen. Aangezien de eigenaars de avond (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Politie HANO verrichtte 99 aanhoudingenDe politiezone HANO verrichtte vorig jaar 99 aanhoudingen. Het ging voornamelijk om gerechtelijke aanhoudingen (83). 25 personen werden aangehouden wegens drugsdelicten, 14 wegens diefstal en 12 op bevel van het parket of omdat zij gezocht werden. De bestuurlijke aanhoudingen (16) situeerden zich vooral op het vlak van openbare dronkenschap (9).

Swa Vaes overleden

Dinsdag 15 juli 2014
Overpelt - Swa Vaes overleden

Overpelt

Zaterdag is Swa Vaes overleden, de echtgenoot van Thoke Dekkers. Hij was 74 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Holheide.
Pelt - Nieuw verkeersbord langs Limburgse wegenZoomFotograaf Josh Vandijck heeft een nieuw verkeersbord ontdekt in Waterschei. Alleszins een leukere naam dan kiss and ride zone.

 
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de Wegpolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones. Met de SLim-acties wil men vooral het aantal weekendongevallen in onze provincie verminderen ... en zo bewijzen dat Limburgers SLim-meriken zijn.
SLim is een initiatief van gouverneur Herman Reynders, de 16 korpsen van lokale (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Fusie voor Noord-Limburgse gemeenten?ZoomVolgens een studie van de KU-Leuven en het VIVES (Vlaams Instituut voor Economie en Samenleving) zouden we van 308 naar 152 nieuwe en dus 'grotere' gemeenten moeten gaan. Voor Limburg zou dit betekenen van 43 naar naar nog maar 22, en wat Noord-Limburg betreft gaat deze studie uit van een fusie van Lommel met Overpelt, Neerpelt met Hamont-Achel, Hechtel-Eksel met Peer, en Bocholt met Bree en Meeuwen-Gruitrode. VIVES maakte de rekenoefening omdat er ter (…) Het hele nieuwsbericht

Maak een ander blij met eten

Maandag 14 juli 2014
In Nederland is het al een ingeburgerd gegeven. Overschotten van maaltijden, koekjes, melk, ... aanbieden in een facebookgroep voor zij die het minder breed hebben. Hoeveel wordt er niet weggegooid in de meeste gezinnen ?. Zou het niet fijn zijn als we hiermee anderen kunnen helpen. Eten wat we anders weggooien maar waarmee anderen blij kunnen gemaakt worden. Er zijn plannen om in de regio Lommel zo een initiatief op te zetten. De Facebook groep heet 'Maak een ander blij met eten' en dat is meteen ook het doel van deze groep.
Luuk de Jong is speler van PSV. De aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent in het Philips Stadion een contract voor 5 seizoenen. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Newcastle United. Voordat hij in 2012 een contract tekende in Duitsland, scoorde hij 41 keer in 91 eredivisieduels voor De Graafschap en FC Twente. Dat meldt PSV op zijn website.
De Jong (23) zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij De Graafschap, waar hij op tienjarige leeftijd in de (…) Het hele nieuwsbericht

René Verheyden overleden

Vrijdag 11 juli 2014
Neerpelt - René Verheyden overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is donderdag René Verheyden, echtgenoot van Celine Meykens, overleden. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Woensdag 16 juli om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum, waarna begroeting in funerarium Severens, Houtmolenstraat, 8 Overpelt. Online condoleren via: uitvaartcentrum-severens.be

Weert gooit al haar charmes in de strijd tijdens het jurybezoek dit weekend van de competitie Groenste regio van de wereld. Er is een bidboek met prachtige foto’s, een wandeling en fietsroute langs alle groene parels van Weert, een
grensoverschrijdende film en diverse leuke verrassingen zoals een ontbijt dat letterlijk en figuurlijk groen is. De jury overnacht in het prachtige klooster van de Birgittinessen in hartje Weert. De enorme tuin is een oase van rust en
biedt uitzicht op de monumentale (…) Het hele nieuwsbericht

Rigo Derwae overleden

Donderdag 10 juli 2014

Neerpelt

Rigo Derwae, vriend van Sibilla Gielen, is donderdag in Overpelt overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsviering is dinsdag 15 juli om 13 uur in funerarium Severens, Houtmolenstraat 8, Overpelt, waarna asverstrooiing op de begraafplaats van Neerpelt. Online condoleren via: uitvaartcentrum-severens.be

Jos Jutten overleden

Donderdag 10 juli 2014
Overpelt - Jos Jutten overleden

Overpelt

In woon- en zorgcentrum Menos in Genk is Jos Jutten overleden. Hij was 67 jaar.  De uitvaart is woensdag 16 juli om 10.30 uur in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Dinsdag 15 juli om 18.30 uur is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Severens, Houtmolenstraat 8, Overpelt. Online condoleren via: uitvaartcentrum-severens.be

Ryanair heeft  vandaag haar dienstregeling voor het aankomende winterseizoen 2014/2015 bekendgemaakt. Naast de reeds aangekondigde nieuwe lijndiensten ( Madrid, Manchester en Lissabon), gaat Ryanair aankomende winter ook naar de huidige Italiaanse zomerbestemmingen Catania en Venetië vliegen en worden tevens twee nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het Ryanair netwerk vanaf Eindhoven: Turijn (Italië) en Tenerife (Spanje).
De route van Eindhoven naar Turijn zal 3x per week op dinsdag, donderdag (…) Het hele nieuwsbericht
Weken, zelfs maanden, wachten op de inschrijving van een ingevoerd voertuig. Het is niet enkel in de vakantieperiode, maar het ganse jaar door een realiteit. Zo lang wachten op de inschrijving van een voertuig, het lijkt een (slechte) herinnering uit een ver verleden. Zeker als elke vraag door de bevoegde ambtenaar met een spreekwoordelijke diepe zucht beantwoord wordt. Toch gebeurt dit nog om de haverklap bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen. Met een resem klachten van ondernemers tot gevolg.
Voka (…) Het hele nieuwsbericht
In opdracht van de touroperators Neckermann en Sunweb gaat transavia.com de aankomende winter twee keer per week vliegen tussen Eindhoven Airport en de Egyptische bestemmingen Hurghada en Marsa Alam, beiden aan de Rode Zee.De vluchten naar Egypte worden vanaf 25 oktober 2014 iedere woensdag en zaterdag gevlogen door een Boeing 737-800 van transavia.com en zijn boekbaar via de Nederlandse en Belgische websites van Neckermann en Sunweb.Egypte wordt met deze vluchten voor het eerst sinds 2008 weer bereikbaar vanaf Eindhoven Airport.
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2013 van 18% over de eerste 6 maanden van 2014. In de periode januari tot en met juni maakten 1.823.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 279.000 meer dan in het eerste halfjaar van 2013.
De groei in aantal vliegbewegingen in deze periode is 10%, 13.962 vliegbewegingen over januari tot en met juni 2014, 12.640 vliegbewegingen in het eerste halfjaar van 2013.
Over geheel 2014 verwacht Eindhoven Airport een groei van 13% te gaan (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Samen naar een gala met Wim VanlessenZoomSinds 1994 dansen Aki Saito en Wim Vanlessen (foto) bij het Koninklijk Ballet Vlaanderen. In 2007 kregen zij de prijs ‘Les Etoiles de Ballet 2000’. In datzelfde jaar werden ze door Dance Europe gelauwerd voor hun ‘Extraordinary Partnership’, een eer die hen in 2009 opnieuw te beurt viel. Terecht, Aki en Wim staan voor geestdrift, gedrevenheid en vuurwerk.
Sinds hun ontmoeting in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen dansen zij samen en werden ze niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Erik Persoons overleden

Dinsdag 1 juli 2014
Overpelt - Erik Persoons overleden

Overpelt

Zaterdag is Erik Persoons overleden, de echtgenoot van Andrée Segers. Hij was 74 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Fabriek. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt