Het overige nieuws

Pelt - Met wintervakantiegroeten uit... LivignoZoomGaat u op wintersportvakantie? Stuur ons dan uw vakantiefoto! Dat deed ook Thomas Noten. Hij maakte vanavond bijgaande foto in het Noord-Italiaanse Livigno. "Enorm veel sneeuw," mailt hij, "maar wel berekoud..."

Uitgetelde levensvreugde

Zaterdag 31 januari 2015
Tribunaliteiten
Slachtoffers van een ongeval of geweld willen meestal een vergoeding voor ‘pijn en smarten’ oftewel morele schadevergoeding. Het gaat dan om psychische schade of gederfde levensvreugde. Er bestaat zelfs een tabel om het smartengeld te berekenen. Toch varen rechters vaak een eigen koers, omdat tarieven tekortdoen aan de werkelijkheid.
Zo was er een dame die het slachtoffer was van een groepsverkrachting en een vast bedrag eiste per dag dat zij leed en nog zou lijden. Het hof van beroep van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - De visie van Fobie: een wapen in de studioZoomZo zag Fobie het zware incident gisteravond in de NOS-studio in Hilversum...
Vandaag heeft de Vlaamse regering nog geen beslissing genomen over de Noord-Zuid verbinding. Begin deze week was in een parlement nochtans een beslissing in het vooruitzicht gesteld. Het dossier is nog niet klaar, luidt het nu.

Piet Janssen overleden

Vrijdag 30 januari 2015
Overpelt - Piet Janssen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag Piet Janssen, de echtgenoot van Mia Bawin, overleden. Hij was 81 jaar en wordt begraven na de uitvaartliturgie donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Zientje Ruttens overleden

Vrijdag 30 januari 2015
Overpelt - Zientje Ruttens overleden

Overpelt

Gisteren is Zientje Ruttens, de weduwe van Geu Gijbels, overleden. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.

IJsberenduik: opbrengsten overhandigd

Donderdag 29 januari 2015
Pelt - IJsberenduik: opbrengsten overhandigdZoomIn het cafetaria van zwembad Dommelslag werden de opbrengsten van de recente ijsberenduik overhandigd aan het goede doel. Een cheque van 450 euro ging naar de vzw De Klimroos, die woon- en dagbestedingsmogelijkheden aanbiedt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel of fysieke handicap. Ook de Overpeltse duikclub Atlanta NOS, die 443 euro aan het evenement overhield, schonk dat bedrag aan De Klimroos. Hulde!

Smiley (4)

Woensdag 28 januari 2015
Pelt - Smiley (4)Zoom                                             Ingezonden door Dominik Martin

Morgen start TAKT# 16

Woensdag 28 januari 2015
In Dommelhof start morgen/donderdagavond TAKT#16. De zestiende editie al van een theaterproductiefestival dat gegroeid is in Dommelhof. Vorig jaar bijvoorbeeld werden daar in totaal 350 residentiedagen met jonge artiesten georganiseerd; die resulteerden in een 30-tal nieuwe creaties waarvan TAKT er 15 aan het publiek toonde tijdens drie TAKT#festivals (eind januari, eind maart en eind september 2014). 
Zowel dans- als teksttheatervoorstellingen zitten in het programma van TAKT#16, dat tot (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag om 20.30u speelt Sporting Nelo in het Sportcentrum van Dommelhof een rechtstreeks duel tegen HC Visé om de eerste plaats in de reguliere competitie. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Die eerste stek is belangrijk met het oog op de play-offs; de Belgische ploegen die eerste en tweede eindigen in de Beneleague krijgen elk drie startpunten, de derde Belgische ploeg in de Beneleague krijgt er twee en de vierde Belgische ploeg krijgt er één. De ploeg die eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Er wordt geflitst...

Woensdag 28 januari 2015
Pelt - Er wordt geflitst...De lokale politie gaat deze week het verkeer extra in de gaten houden in de Breughelstraat in Neerpelt, de Holvenstraat in Overpelt en de Kiekoet in Hamont-Achel. In deze laatste gemeente zal er ook extra gecontroleerd worden op het verkeer dat de omleiding van de Bosstraat volgt.  Daar werden al een 10-tal PV's (…) Het hele nieuwsbericht

Politie hield alcoholcontrole

Dinsdag 27 januari 2015
Pelt - Politie hield alcoholcontroleTerreurdreiging of niet, de lokale politie HANO hield zaterdagnacht een BOB-controle Van de 77 gecontroleerde voertuigen moest de chauffeur blazen. In 2 gevallen leidde dat tot de intrekking van het rijbewijs voor een periode van 15 dagen. Ook tweemaal werd het rijbewijs gedurende zes uur ingetrokken en één keer gedurende drie uur.
Pelt - De visie van Fobie: Griekse verkiezingenZoomNa de overwinning van SYRIZA in de Griekse verkiezingen wordt het spannend op het EU-front...

Kort maar interessant

Maandag 26 januari 2015
- 4000 vrachtwagens zijn nodig om het grootste Belgische bos van reuzenberenklauwen (Berce du Caucase) te vervoeren naar grote kuilen, een eind verderop. Daar worden meteen de restanten van de al even woekerende Japanse duizendknoop begraven. Men heeft in Plombières in de provincie Luik de planten jarenlang hun gang laten gaan en het kost nu veel moeite om ze te verwijderen. Alleen al de berenklauw heeft een terrein veroverd ter grootte van 5 voetbalvelden. De woekerbossen worden (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Bax overleden

Maandag 26 januari 2015
Neerpelt - Theresia Bax overleden

Neerpelt

Zondag is Theresia Bax overleden, de echtgenote van Leon Aerts. Zij was 77 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de kerk van Boseind. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Neerpelt

In het Lokaal van BC Verbroedering te Overpelt werden de finalewedstrijden gespeeld voor de kampioenstitel Individueel vrijspel van de KNLBB (Koninklijke Noord-Limburgse Biljart Bond). In 1ste afdeling streden Toon Valkenborgh (K. Neerpelter BV) en Martin Thijs (K.Reinaert Ter Dolen BC) voor de kampioenstitel. Het was Toon die met de titel aan de haal ging.
Pelt - De visie van Fobie: de Fabiola-postzegelZoomVanaf vandaag zijn er in het postkantoor speciale Fabiola-postzegels te koop...
Pelt - Biljarten: Carina kampioene in 3de afdelingZoomIn het lokaal van BC Verbroedering in Overpelt werden de finalewedstrijden gespeeld voor de kampioenstitel Individueel vrijspel van de KNLBB (Koninklijke Noord-Limburgse Biljart Bond). De finale voor de 3de afdeling werd gespeeld tussen Carina Custers van BC Excelsior RW uit Eksel en Gilbert Kwanten van BC Overpelt. Carina, die ook in de voorronde al haar wedstrijden had gewonnen, was ook nu de betere en sleepte de kampioenstitel in 3de afdeling in de wacht.
Tijdens het jaarlijks ledenfeest van de Diabetesliga afdeling Noord-Limburg in ’t Pelterke in Overpelt is afscheid genomen van Patrick Kortleven als voorzitter van de afdeling. Hij heeft die gedurende 15 jaar geleid en wordt nu opgevolgd door Yvette Vanbuel.

Overpelt

Katrijn Conjaerts is de nieuwe voorzitster van Groen Limburg. Ze neemt de fakkel over van Johan Danen, die in mei verkozen werd tot Vlaams volksvertegenwoordiger en zijn mandaat van voorzitter ter beschikking stelde. Conjaerts was eerder lijsttrekker voor het federale parlement en is schepen in Overpelt. Samen met Ruben Stassen, gemeenteraadslid in Tongeren, als nieuwe secretaris, zal zij de Limburgse afdeling van Groen tijdens de komende 5 jaren leiden.

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.

'You may now kiss the bride'

Zaterdag 24 januari 2015
Neerpelt - 'You may now kiss the bride'Zoom

Neerpelt

Joke Emmers (foto) bracht gisteravond, samen met Evelien Bosmans, Thomas Janssen en Matthias Meersman, deze bijzondere theatervoorstelling in CC Palethe in Overpelt. Vertrekkend van een eerste ontmoeting, eindigend in verval, de dood en de eenzaamheid was de toeschouwer getuige van een verleden, heden en toekomst van verschillende liefdesparen. Een stormachtig huwelijksleven onder de microscoop. Samen met een hapje en een drankje werd het voor het publiek een aangenaam, ontspannend avondje. (Foto Sonja Sleurs)

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
Pelt - De visie van Fobie: Mons 2015ZoomVanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Pelt - Voetbal: afgelastingenDoor het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.

Maarten Cox verhuist naar Beverlo

Vrijdag 23 januari 2015

Neerpelt

Zanger en presentator Maarten Cox is momenteel een woning aan het renoveren in Beverlo. Dat meldt de kersverse Internetgazet van Beringen. De oud-Neerpeltenaar scoorde de afgelopen jaren verschillende hitjes in Vlaanderen en is ook gekend als presentator van Studio TVL. Nu dit programma over enkele maanden stopt, is Maarten op zoek naar een nieuwe uitdaging in de tv-wereld.
Pelt - Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurderOp 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.

Opgepakt na wapen- en drugsvondst

Vrijdag 23 januari 2015
De politie heeft deze namiddag de bewoners van een woning aan de Deelshurk in Valkenswaard aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de woning meerdere vuurwapens zouden liggen. Bij een huiszoeking vonden agenten inderdaad meerdere vuurwapens. Ook trof de politie een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De bewoners werden daarop opgepakt. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
Pelt - De visie van Fobie: supertrucksZoomZo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.

Leef je eens uit op een Stahlhelm

Vrijdag 23 januari 2015
Neerpelt - Leef je eens uit op een StahlhelmZoom

Neerpelt

Tot 20 februari is in Hasselt de multimediale tentoonstelling ‘Limburg 1914-1918 Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ te zien. Op het Kolonel Dusartplein symboliseren 44 betonnen Duitse Stahlhelmen de bezetting in Limburg. Elke helm staat symbool voor een Limburgse gemeente en vertelt via een QR-code op de helm een uniek lokaal verhaal.
In de week van 23 februari verhuist één van de 44 betonnen Duitse helmen van de WOI-tentoonstelling naar het Sooi Willemsplein. De (…) Het hele nieuwsbericht

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Pelt - Welkom, Beringen!ZoomVanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Pelt - Smiley (3)Zoom                                               Ingezonden door Dominik Martin

Daar is de Pelter Buurtkwis

Donderdag 22 januari 2015

Overpelt

KWB-Overpelt-centrum organiseert op 28 februari om 20u voor de vijfde keer de Pelter Buurtkwis. Vorm een ploeg van 4 tot 6 personen en schrijf je in via buurtkwis[!]kwb-overpeltcentrum.be. Inkom is €3 per persoon. Allen welkom!

Minake Schmailzl overleden

Donderdag 22 januari 2015
Overpelt - Minake Schmailzl overleden

Overpelt

In dienstencentrum Sint-Oda is vandaag Minake Schmailzl overleden. Zij was 61 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsdienst dinsdag (10.30 uur) in Sint-Oda.

Drukke kinderkiennamiddag

Woensdag 21 januari 2015
Neerpelt - Drukke kinderkiennamiddagZoom

Neerpelt

Het was vandaag weer een hele drukte op de Kinderkiennamiddag van de Gezinsbond in De Kentings. Er waren veel kinderen opgedaagd met mama, papa, oma of opa, die met spanning naar de nummers moesten luisteren...
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.

Handbal: zaterdag Limburgse derby

Woensdag 21 januari 2015

Neerpelt

Komende zaterdag speelt Sporting NeLo thuis de enige Limburgse derby in 1e nationale tegen Kreasa Houthalen. Sven Spooren:
Dat dit een bijzondere wedstrijd wordt is wel duidelijk, gezien het feit dat de trainer, hulptrainer en meerdere spelers van Houthalen een Sportingverleden hebben en zich maar al te graag willen bewijzen tov van het Sportingpubliek. Kreasa maakt, met 8 nederlagen uit 12 wedstrijden en een voorlopig 6e plaats in het klassement, niet het gemakkelijkste seizoen (…) Het hele nieuwsbericht
Naar aanleiding van 10 jaar Klankenbos in Neerpelt lanceert Musica, in samenwerking met Poëziecentrum en Creatief Schrijven, een oproep voor teksten over klank, luisteren, stilte. "De ervaring van stilte verdraagt weinig woorden. Maar ook de grote en kleine geluiden om ons heen laten zich moeilijk in taal vangen," zo luidt het in een mededeling. "Musica daagt schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Metaforisch of recht voor de raap. In veel of weinig woorden."
De winnende gedichten zullen gepresenteerd worden tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015. Meer info via www.musica.be.
Door de zesde staatshervorming zijn de gewesten sinds 1 juli 2014 bevoegd voor de behandeling en opvolging van de wet ‘betreffende het herstel van zekere schade veroorzaakt aan private goederen door natuurrampen’. Nog geen maand later - van 27 tot 29 juli - werd Vlaanderen al  geconfronteerd met een driedaagse van extreem zware regenval. Tientallen Vlaamse steden en gemeenten vroegen in naam van hun inwoners via de gouverneur om te kunnen vallen onder de wet betreffende natuurrampen. (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Kenis overleden

Woensdag 21 januari 2015
Neerpelt - Jozef Kenis overleden

Neerpelt

Dinsdag is Jozef Kenis overleden, de echtgenoot van Marieke Coninckx. Hij was 84 jaar en wordt op de begraafplaats van Neerpelt begraven na de afscheidsviering zaterdag (om 12.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Harrie Swinnen overleden

Dinsdag 20 januari 2015
Neerpelt - Harrie Swinnen overleden

Neerpelt

Vandaag is Harrie Swinnen overleden, de echtgenoot van Mariette Vrolix. Hij was 70 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. 

Neerpelt

Oud-Neerpeltenaar Bart Swinnen is met zijn bedrijf Luminex genomineerd voor de titel "Ondernemer van het jaar 2015". Dat werd vanavond bekend in Tessenderlo. Daar stelde JCI Limburg de vier genomineerden voor van de Award Limburgse Jonge Ondernemer 2015. Op maandag 16 maart wordt de naam van de laureaat bekend. Bart moet het opnemen tegen Karlien De Turck (Kaasbrik), Veronique Houben (Houben NV) en Yves Gonnissen (SEPS pharma).
Pelt - Huismus meest gezien tijdens telweekendZoomDit weekend hebben al meer dan 16.000 mensen in ruim 8500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be. Na 300.000 getelde vogels is al duidelijk dat de huismus (foto) net als vorig jaar de meest getelde vogel is in de Vlaamse tuinen. Het zachte winterweer zorgt ervoor dat bosvogels als de vink minder op zoek gaan naar voedsel in de tuin.
De koolmees staat momenteel op twee, de vink op (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

Geen weer om een hond door te jagen en de vooruitzichten zijn slecht. Daarom vindt de gemeentelijke nieuwjaarsborrel deze voormiddag plaats in de zaal van OC Sint-Hubertus en onder de stertenten op het dorpsplein in SHLille. Dat meldt het gemeentebestuur. De receptie start om 10.30u.

Minder inwoners in Valkenswaard

Zaterdag 17 januari 2015
Het aantal inwoners in Valkenswaard is vorig jaar met 99 eenheden gedaald. De voorlopige telling van 1 januari 2015 is uitgekomen op 30.238 inwoners. Het geboortenoverschot was vorig jaar negatief: -49. Ook het migratieoverschot viel met -50 negatief uit.

Smiley (2)

Zaterdag 17 januari 2015
Pelt - Smiley (2)Zoom                                                    Ingezonden door Dominik Martin.

Geen economische beterschap in zicht

Zaterdag 17 januari 2015
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar moet de Limburgse economie geen beterschap verwachten. Dat zegt VOKA-Limburg. "Zeker tot maart blijven we stagneren, daarna is er zelfs een kans tot lichte inkrimping", luidt het.
De export blijft het goed doen. De bouwsector hinkt jammer genoeg nog steeds sterk achterop in vergelijking met vorig jaar. De toeristische sector geeft een aantal optimistische signalen maar deze zijn nog niet structureel. De totale werkloosheid zit onder die van vorig jaar maar (…) Het hele nieuwsbericht

Tel dit weekend de vogels in je tuin

Zaterdag 17 januari 2015
Dit weekend is het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Tel vandaag of morgen/zondag de vogels in je tuin of op je terras en werk op die manier mee aan dit onderzoek. Trek er minstens een halfuur voor uit. Overvliegende vogels tellen niet mee en ook als je weinig vogels in je tuin ziet mag je het doorgeven. Noteer per soort het grootste aantal dat je tegelijkertijd zag en geef ze in via het online telformulier.  Succes!

Toenemende leegstand winkels

Vrijdag 16 januari 2015
In Limburg staat 185.000 vierkante meter winkelruimte leeg. Dat is 10,5 procent van de winkelvloeroppervlakte. Bijna 45 procent van de totale weerstand situeert zich anno 2014 in de kernwinkelgebieden. De leegstandsgraad is sinds 2008 verdubbeld. Er zijn verschillende trends en ontwikkelingen die doen vermoeden dat het leegstandsprobleem ook in de toekomst zal spelen. Enerzijds wordt verwacht dat het aanbod de komende jaren nog zal afnemen en anderzijds zijn er belangrijke wijzigingen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Landschapswerkers in Bosland

Vrijdag 16 januari 2015
Pelt - Landschapswerkers in BoslandZoomDe komende drie jaar zullen doelgroeparbeiders landschapswerken uitvoeren in Bosland. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de drie Boslandgemeenten en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Die zullen samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen instaan voor de opvolging van het project.
Vandaag werd het project Groenjobs letterlijk van start getrokken door 7 arbeiders van De Winning en hun twee sterke trekpaarden Flup en Octavia. Met (…) Het hele nieuwsbericht
De provincie Limburg start met een aantal partners en de gemeenten een nieuwe energiecampagne om de Limburgse klimaatambitie waar te maken. Die nieuwe campagne heet ‘De Stroomlijners’ en het is de bedoeling om de Limburgers via heel concrete tips en advies aanzienlijk minder stroom te laten gebruiken.
De campagne duurt 2 jaar en de focus ligt op die apparaten en activiteiten die in huis het meest stroom verbruiken. Maandag wordt er meer over bekendgemaakt.
De combinatie van wind en vooral fikse regen heeft heel wat voetbalterreinen opnieuw onbespeelbaar gemaakt. Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft daarom voor dit weekend alle wedstrijden van jeugd en reserven afgelast.

Zjang Reijnders overleden

Donderdag 15 januari 2015
Overpelt - Zjang Reijnders overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Zjang Reijnders overleden, de echtgenoot van Anna Aerts. Hij was 85 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Sporting zaterdag naar Sasja

Donderdag 15 januari 2015

Neerpelt

Komende zaterdag begint de handbalcompetitie opnieuw, na een toch wel erg lange winterstop. Sporting NeLo trekt naar sporthal Sorghvliet in Hoboken om daar Sasja 2 partij te geven. Het is maar af te wachten hoe beide ploegen de winterbreak verteerd hebben, want de laatste officiële wedstrijd voor Sporting was op 13 december. Intussen heeft NeLo wel een aantal oefenwedstrijden afgewerkt en deze werden telkens vrij vlot gewonnen, maar het team heeft toch nog maar enkele trainingen in de benen, en (…) Het hele nieuwsbericht

Kees van den Putte overleden

Donderdag 15 januari 2015
Overpelt - Kees van den Putte overleden

Overpelt

Gisteren is Kees van den Putte overleden, de echtgenoot van Caroline Desair. Hij was 82 jaar. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Beroep tegen aanleg N69

Woensdag 14 januari 2015
De (Nederlands-)Brabantse Milieufederatie heeft bij de Raad van State beroep aangetekend tegen de geplande aanleg van de nieuwe N69 van Veldhoven naar Lommel-Kolonie. Die weg moet het verkeer uit de dorpscentra van Valkenswaard en Waalre houden. Maar volgens de Milieufederatie tast hij teveel natuur aan en loopt hij dicht langs een beekdal. 
De provincie Noord-Brabant keurde in oktober in overleg met de betrokken gemeenten het plan voor de nieuwe weg goed.
Ryanair gaat vanaf de komende zomer vanaf Eindhoven Airport ook vliegen naar Lissabon, Madrid, Manchester, Tenerife en Turijn. De luchtvaartmaatschappij verhoogt dan ook het aantal vluchten naar Krakau, Londen Stansted en Warschau.

Willy Janssen overleden

Woensdag 14 januari 2015
Neerpelt - Willy Janssen overleden

Neerpelt

Gisteren is Willy Janssen overleden, de echtgenoot van Leonie Beliën. Hij was 82 jaar. Zaterdag (om 12u) is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van het Herent. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be

Yvo Coninx overleden

Woensdag 14 januari 2015
Neerpelt - Yvo Coninx overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Yvo Coninx overleden. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.

69,5 procent meer leegstand

Dinsdag 13 januari 2015
Tussen 2008 en 2014 is de leegstand van winkelpanden in Vlaanderen toegenomen met 69,5 procent. Dat blijkt uit een interprovinciale studie over detailhandel, zo meldt een persbericht van de Vlaamse provincies. In totaal staat nu 930.000m² winkelvloeroppervlakte leeg, dat is 7,4 procent van het totaal in Vlaanderen.

Vogels op de speelplaats tellen

Maandag 12 januari 2015
Pelt - Vogels op de speelplaats tellenZoomDeze week tellen de leerlingen van meer dan 500 Vlaamse scholen de vogels op hun speelplaats. De actie maakt deel uit van het Grote Vogelweekend, de jaarlijkse tuinvogeltelling van Natuurpunt van 17 en 18 januari. Met de telactie wil de natuurvereniging gegevens verzamelen over de verspreiding van vogels in Vlaanderen. Tegelijk wil ze zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om iets te doen voor de vogels in hun tuin of op de speelplaats.
Natuurpunt roept de leerlingen op om tijdens de week minstens een half (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Jannis overleden

Maandag 12 januari 2015
Overpelt - Roger Jannis overleden

Overpelt

In het rusthuis in Achel is vandaag Roger Jannis overleden, de echtgenoot van Lisa Truyens. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

Gaston Peeters overleden

Maandag 12 januari 2015
Neerpelt - Gaston Peeters overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis in Genk is zaterdag Gaston Peeters overleden, de weduwnaar van Betsie van der Mark. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting is mogelijk in het uitvaartcentrum Vandebosch in Bocholt, morgen/dinsdag tussen 19 en 20u.

Smiley (1)

Zondag 11 januari 2015
Pelt - Smiley (1)ZoomHeeft u dat ook, dat u soms iets grappigs ziet in iets wat helemaal niet grappig bedoeld is? Zoals op bovenstaande foto. Drie wolkjes die samen een glimlach vormen, een smiley. Vanaf vandaag gaan we dergelijke foto's - niet noodzakelijk van wolkjes - regelmatig publiceren. Komt u iets gelijkaardigs tegen, maak een foto en mail hem naar ons. A smile a day, keeps the doctor away, zullen we maar zeggen. In deze donkere dagen kan een glimlach wonderen doen. Je moet hem alleen maar 'zien'. (Foto Dominik Martin)

Caroline Achten overleden

Zaterdag 10 januari 2015
Pelt - Caroline Achten overledenVandaag is Caroline Achten overleden, de echtgenote van Frans Tielemans. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-Centrum.

De mening van Fobie

Zaterdag 10 januari 2015
Pelt - De mening van FobieZoomDe drama 's in Frankrijk hebben wereldwijd voor opschudding gezorgd. Onze huistekenaar Fobie heeft zo zijn eigen kijk op de gebeurtenissen. "Niet dat ik mezelf als dusdanig satiricus in de traditie van Charlie Hebdo beschouw," mailt hij. "Toch ben ik het blad altijd genegen geweest. En meer bepaald de 80-jarige Wolinski was in mijn jeugd mijn grote voorbeeld. Hij was zeker geen politieke cartoonist, veeleer een tekenaar met een lichtjes cynische kijk op het alledaagse leven."
De mening van Fobie
Zoom

Ruim 3.500 inbraken in Limburg

Vrijdag 9 januari 2015
In 2014 zijn er 3.593 woninginbraken gepleegd in Limburg, zo blijkt uit cijfers van de federale politie. In 2013 kwamen dieven in 3.530 Limburgse woningen over de vloer.

Pierre Rutten overleden

Vrijdag 9 januari 2015
Neerpelt - Pierre Rutten overleden

Neerpelt

Gisteren is Pierre Rutten overleden, de echtgenoot van Anny Gijbels. Volgens zijn wens wordt zijn lichaam afgestaan aan de wetenschap.

Geen provinciaal voetbal

Vrijdag 9 januari 2015
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. Oorzaak is het slechte weer van de jongste dagen. De inhaalwedstrijden zijn voorzien op 14 en 15 februari.

Henri Frederix overleden

Donderdag 8 januari 2015
Overpelt - Henri Frederix overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Henri Frederix overleden, de echtgenoot van Henriette Van Otterdijk. Hij was 82 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.
Vorig jaar waren er in Limburg 790 faillissementen, 8,8 procent minder dan in 2013. Daarbij gingen bijna 1.800 jobs verloren. In 2013 gingen er ruim 2.100 jobs verloren bij 866 faillissementen.

Gratis naar... Marble Sounds?

Dinsdag 6 januari 2015
Deze eerste clubshow van 2015 brengt vrijdagavond om 20u  3 muzikale parels naar De Posthoorn in Hamont. De moeite om te ontdekken! Het gaat om Marble Sounds, Sunday Bell Ringers en I Am Oak. Woorden schieten te kort, dus kunt u beter de beschrijving lezen zoals ze hier staat. En wij mogen per gemeente twee vrijkaarten weggeven! Mail daarvoor als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be, vermeld uw woonplaats en de Internetgazet, en u maakt er kans op. De winnaars worden via mail verwittigd. Succes!

Neerpelt

Het Rode Kruis - afdeling Sint-Huibrechts-Lille - heeft sinds vandaag een nieuwe consulente voor de uitleendienst. Het is Christine van Os en ze woont Bosuilstraat 6. Christine is bereikbaar op het nummer 0472 80 57 08; je kan er na telefonische afspraak terecht voor een bed, rolstoel, krukken,...

Siska Roozen overleden

Maandag 5 januari 2015
Neerpelt - Siska Roozen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is op nieuwjaarsdag Siska Roozen overleden, de weduwe van Toon Buelens. Ze was 85 jaar. Donderdag om 14u is er een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Paul Seutens overleden

Maandag 5 januari 2015
Neerpelt - Paul Seutens overleden

Neerpelt

Gisteren is Paul Seutens overleden, de echtgenoot van Mia Vanduffel. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Overpelt

In de Lindestraat in SHLille reed gisteravond rond 20u een auto tegen een geparkeerde wagen. Daarbij werd de bestuurder van de aanrijdende auto gewond. Een ademtest van de lokale politie HANO gaf een positief resultaat. Het gaat om een 61-jarige Overpeltenaar.
Het gaat goed met de Internetgazet. Vorig jaar werden in totaal meer dan 18,3 miljoen Internetgazetpagina's opgevraagd, 15 procent meer dan over 2013. Het aantal unieke bezoekers steeg in gelijke mate tot een kleine 25.000 per dag. De gemiddelde bezoeker blijft ruim 6 minuten op de site. Voor ongeveer 65% gebeurt dat vanaf een computer, voor de rest vanaf een tablet of smartphone.
In Limburg is er voor 5,5 % van alle huishoudens sociale huurhuisvesting. Dat percentage is de voorbije vijf jaar nagenoeg stabiel. Maar binnen de provincie zien we een ongelijke spreiding. Het percentage is veruit het hoogst in Genk. Ook Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Maaseik, Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Beringen hebben verhoudingsgewijs meer sociale huurwooneenheden dan de rest van Limburg. Aan de andere kant is er in gemeenten als Voeren, Riemst en Opglabbeek nauwelijks (of minder dan één procent) sociale huurhuisvesting.

Vergeet het zout niet

Vrijdag 2 januari 2015
Tribunaliteiten
Als wintergladheid een verkeersongeval veroorzaakt, leidt dat vaak tot een potje – hoe lang nog - zwartepieten. Wanneer een gewestweg glad is, zegt de gemeente dat het gewest moet strooien en het gewest vindt dat de gemeente moet waken over de veiligheid op haar grondgebied, gewestwegen incluis. En allebei vinden ze dat de autobestuurder die slipt onvoorzichtig is.
In een recent vonnis maakte de politierechter van Gent duidelijk wie zich op glad ijs begeeft, als er niet gestrooid is. Het ging om een (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 2.579 leefloners

Vrijdag 2 januari 2015
Vorig jaar kregen 2.579 Limburgers een leefloon. Het ging om 1.118 mannen en 1.461 vrouwen. Bekeken per leeftijdscategorie werd er een leefloon uitgekeerd aan 17 personen tussen 0 en 17 jaar, aan 741 personen tussen 18 en 24 jaar, aan 1.023 personen tussen 25 en 44 jaar, aan 711 personen tussen 45 en 64 jaar en aan 91 65-plussers.

José Brusselaers overleden

Vrijdag 2 januari 2015
Overpelt - José Brusselaers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren José Brusselaers overleden, de echtgenote van Mandus Thijs. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Holheide. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Jan Thijs overleden

Vrijdag 2 januari 2015
Pelt - Jan Thijs overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Thijs overleden, de weduwnaar van Maria Jansen. Hij was 79 jaar en wordt vrijdag 9 januari begraven na een rouwmis (10.30 uur) in de parochiekerk van (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Truyens overleden

Vrijdag 2 januari 2015
Neerpelt - Madeleine Truyens overleden

Neerpelt

Woensdag is Madeleine Truyens overleden, de echtgenote van Alfons Beckers. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

SACN vierde haar kampioenen

Donderdag 1 januari 2015
Pelt - SACN vierde haar kampioenenZoomOp het einde van 2014 vierde atletiekclub SACN in SHLille haar kampioenen. Daar kwamen liefst 220 clubleden voor opdagen. Er werden in totaal 69 atleten gehuldigd. Die werden op het podium geroepen en 18 atleten werden genomineerd voor de titel "Atleet van het jaar". Op basis van de stemmen van alle trainers en bestuursleden kwam Max Vlassak (vierde van links op de foto)  als eerste uit de bus. Aan de basis van die verkiezing lag een hele lijst knappe prestaties van Max, met zijn zilveren medaille in het kogelstoten op de Belgische kampioenschappen als kers op de taart! 
Vandaag is de hulpverleningszone Noord-Limburg van start gegaan. Ze omvat elf gemeenten en heeft haar hoofdkantoor in de brandweerkazerne van Lommel. Voortaan wordt binnen de zone bijvoorbeeld gekeken naar de verdeling van specialisaties, het vermijden van overtollige materiaalaankopen, het centraliseren van administratieve taken,... zodat er meer tijd overblijft voor het echte brandweerwerk. Voorzitter van de zone is burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel.

Wies Vervecken overleden

Donderdag 1 januari 2015
Overpelt - Wies Vervecken overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Wies Vervecken overleden, de weduwe van Henri Dilissen. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Jean Verhaeren overleden

Donderdag 1 januari 2015
Neerpelt - Jean Verhaeren overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jean Verhaeren overleden, de weduwnaar van Mathilde Theunis. Hij was 89 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt