Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Pelt - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Twee dopelingen in Lindel-Hoeven

Woensdag 31 augustus 2016

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven worden zondag twee kindjes gedoopt: Jonah Hendriks, zoontje van Geert en Ann Van Duffel, én Kobe Van Dingenen, zoontje van Koen en Jasmine Naus.

Nieuw seizoen TurnVerbond Overpelt

Woensdag 31 augustus 2016

Overpelt

Op zaterdag 10 september start TurnVerbond Overpelt het nieuwe seizoen in sportcentrum de Bemvoort.
➢ KLEUTERGYM: aanbod voor kleuters (m/v) van 3 tot 6 jaar waarin plezier beleven, bewegen en de algemene ontwikkeling centraal staan. Klimmen, klauteren, tuimelen, hangen, steunen, slingeren,... staan hierbij voorop.
➢ MULTIGYM: aanbod voor meisjes VANAF het 1ste leerjaar (tot 16j), waarin de plezierbeleving, motorische ontwikkeling en de gymnastische en fysieke basisvorming (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Gortenstraat

Woensdag 31 augustus 2016

Overpelt

Morgennamiddag wordt in zaal Holheide de woning Gortenstraat 180 openbaar verkocht na hoger bod. Het pand staat op een perceel van 5a35ca en heeft een KI van 437 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 146.200 euro.

Jacky Spooren overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Neerpelt - Jacky Spooren overleden

Neerpelt

In Brugge is zondag Jacky Spooren overleden. Hij was 76 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartdienst heeft vrijdag om 13u plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Liza Boonen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Pelt - Liza Boonen overledenGisteren is de uit Kleine-Brogel afkomstige Liza Boonen overleden, de weduwe van Hector Wuytack. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - Alcoholactie: 175 bestuurders gecontroleerdDe politiezone HANO heeft afgelopen weekend tijdens een alcoholactie 175 bestuurders gecontroleerd. Eén chauffeur moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Vijf andere bestuurders dienden hun voertuig enkele uren aan de kant laten staan.

Ad van Engelen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Neerpelt - Ad van Engelen overleden

Neerpelt

Gisteren is Ad van Engelen overleden, de echtgenoot van Tine Louët Feisser. Hij was 81 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Rony Janssenswillen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Pelt - Rony Janssenswillen overledenZaterdag is Rony Janssenswillen overleden, de echtgenoot van Annick Gaspercic. Hij zou morgen 47 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Liza Den Hond overleden

Zaterdag 27 augustus 2016
Pelt - Liza Den Hond overledenDonderdag is de uit Beverlo afkomstige Liza Den Hond overleden, de echtgenote van Balt van de Ven. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Holheide. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Mia Jalon overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Pelt - Mia Jalon overledenVandaag is Mia Jalon overleden, de weduwe van Fons Van Herck en de levenspartner van wijlen Michel Van Dael. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Anny Henckens overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Neerpelt - Anny Henckens overleden

Neerpelt

Gisteren is Anny Henckens overleden, de weduwe van Jaak Kellens. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

80 jaar Alders Transport

Donderdag 25 augustus 2016
Pelt - 80 jaar Alders TransportZoomVoka – Kamer van Koophandel in Hasselt heeft de Limburgse jarige bedrijven gevierd. Dat gebeurde in Kasteel Hex. In totaal werden 70 bedrijven in de bloemen gezet. Bij hen onder meer Alders Transport uit Overpelt, dat dit jaar zijn 80ste verjaardag viert, met algemeen directeur Roel Smets (uiterst rechts op de foto).

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Nieuw telefoonnummer OpvoedingswinkelHet telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Pelt - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Haenegrifs overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Neerpelt - Theodoor Haenegrifs overleden

Neerpelt

Gisteren is in Overpelt Theodoor Haenegrifs overleden, de echtgenoot van Alda Van Asten. Hij was 92 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

War Vandormael overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Pelt - War Vandormael overledenGisteren is de in Overpelt woonachtige War Vandormael overleden. Hij was 64 jaar en wordt woensdag in Neerpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen

Donderdag 25 augustus 2016
Pelt - Politiezone gaat ANPR-camera's aankopenDe politiezone HANO gaat een aantal ANPR-camera's aankopen. Dat zijn "slimme" camera’s die kentekens van voertuigen kunnen lezen en vergelijken met data om na te gaan of een voertuig geseind staat, niet verzekerd is enz.. De nieuwe camera's gaan geplaatst worden aan de grenzen van de politiezone. Tot dusver beschikte de politiezone al over 2 mobiele ANPR-camera’s die dagelijks worden ingezet tijdens de politiepatrouilles.
De aankoop werd goedgekeurd door het politiecollege van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Sushies Kitchen

Donderdag 25 augustus 2016

Neerpelt

Cathy Zandvliet en Melissa Engelhart, beiden uit Valkenswaard, hebben de bvba Sushies Kitchen opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap: restaurateur, traiteur- en banketaannemer, restaurant, taverne, café, afhaal, bezorging, catering en groothandel in sushi en aanverwante artikelen.

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Pelt - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Eugène Boogaerts overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Overpelt - Eugène Boogaerts overleden

Overpelt

Vandaag is Eugène Boogaerts overleden, de echtgenoot van Mia Kerkhofs. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.


Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Pelt - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Casper Habraken overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Neerpelt - Casper Habraken overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Casper Habraken overleden, de echtgenoot van Agnes Spooren. Hij was 95 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum.

Nieuwe bvba: Conselho

Woensdag 24 augustus 2016

Overpelt

Liesbet Cuyvers uit Overpelt heeft de bvba Conselho opgericht met maatschappelijke zetel aan de Sint-Lutgardstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van boekhouding, fiscaliteit, bedrijfsbeheer, management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Snelheidscontroles

Dinsdag 23 augustus 2016
Pelt - SnelheidscontrolesDe lokale politie HANO waarschuwt voor snelheidscontroles, onder meer in Neerpelt op de St.-Antoniusweg, in Hamont-Achel op de Lozenweg en in Overpelt op de Astridlaan.

Buurtfeest in de Voetbalstraat

Maandag 22 augustus 2016
Overpelt - Buurtfeest in de VoetbalstraatZoom

Overpelt

In de Voetbalstraat was er afgelopen weekend weer een fijn buurtfeest met een gezellige barbecue. Op een buitje na viel het weer ook mee. En ook voor de kinderen was gezorgd!

Overpelt

Naar aanleiding van de organisatie van een inline skate happening worden zondag 28 augustus van 10 tot 19 uur volgende beperkingen opgelegd aan het verkeer:
- Een verbod voor alle verkeer in de Jeugdlaan; de Kerkdijk tussen de kruispunten met de Jeugdlaan en de Ringlaan; de binnenzijde van de Ringlaan tussen de kruispunten met de Kerkdijk en de Dorpsstraat; in de Sint-Willibrordusstraat, de Teunenstraat; in de Bemvaartstraat tussen de kruispunten met de Ringlaan en de Teunenstraat en in (…) Het hele nieuwsbericht

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Pelt - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Pelt - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.

Jaarfeest OKRA Haspershoven

Vrijdag 19 augustus 2016
Overpelt - Jaarfeest OKRA HaspershovenZoom

Overpelt

OKRA Haspershoven hield weer zijn jaarfeest en de leden waren daarom op een etentje (foto) uitgenodigd. De vereniging bestaat dit jaar 25 jaar op Haspershoven.

Bèr Tuijaerts overleden

Vrijdag 19 augustus 2016
Pelt - Bèr Tuijaerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Bèr Tuijaerts, de echtgenoot van Rosa Meurs, op zijn 87ste verjaardag overleden. Hij wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: Leuken 70A na de avondwake.
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Ida Vrijsen overleden

Woensdag 17 augustus 2016
Overpelt - Ida Vrijsen overleden

Overpelt

Vandaag is Ida Vrijsen overleden, de echtgenote van Jean Jacobs. Zij was 79 jaar en wordt zaterdag begraven op de begraafplaats van Overpelt-Lindel na de uitvaartliturgie (10.30) uur in de parochiekerk van Overpelt-Holheide. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Jean Bosmans overleden

Woensdag 17 augustus 2016
Neerpelt - Jean Bosmans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jean Bosmans overleden, de echtgenoot van Nora Bokken. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Nieuwe overname door APK Group

Dinsdag 16 augustus 2016

Overpelt

De APK Group van Paul Kerkhofs uit Overpelt heeft het Dendermondse bedrijf Armamast, dat masten vervaardigt, overgenomen. Het personeel van Armamast behoudt zijn job. De APK Group telt nu al meer dan 1.000 personeelsleden.

Schietpartij in Eindhoven

Dinsdag 16 augustus 2016
Grensgevallen
Op de Sint-Petrus Canisiuslaan in Eindhoven is vanavond een man gewond geraakt toen hij door onbekenden werd beschoten. Buurtbewoners menen zo’n vier tot zes schoten te hebben gehoord. Het slachtoffer is met zware verwondingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De aanleiding voor de schietpartij is niet bekend; de politie verricht onderzoek. UPDATE Het slachtoffer is een 34-jarige Eindhovenaar die al eens eerder een schietpartij overleefde.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Kermiskoers in Sint-Huibrechts-Lille

Maandag 15 augustus 2016

Neerpelt

Zondag is er de jaarlijkse kermiskoers in Sint-Huibrechts-Lille. Deze wedstrijd heeft zich in enkele jaren verheven tot een echte topklassieker in het circuit. Om 16 uur wordt de tweede VARESA-cup gereden, een wedstrijd over 23 km voor Jan Modaal. Vorig jaar kon thuisrijder Carlo Daemen deze wedstrijd naar zijn hand zetten. Ben je van Neerpelt (identiteitscontrole!!) en wil je eens net als Van Avermaet van Jetje geven in een echte koers, dan mag je dit zeker niet missen. Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Duijsters overleden

Maandag 15 augustus 2016
Pelt - Roger Duijsters overledenGisteren overleed Roger Duijsters, de echtgenoot van Lisette Bergmans. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Roger is thuis (Balenhoek, 27 Hamont) opgebaard. Begroetingsmoment: dinsdag (18-20 uur) en woensdag (14-16 uur). Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zes uur lang skeeleren

Maandag 15 augustus 2016

Overpelt

De vzw All-Inline organiseert haar eerste “6 uur van All-Inline” op 28 augustus van 12u tot 18u aan het sportcentrum De Bemvoort. Het is een estafettewedstrijd voor niet-competitie inline-skaters, skeelers of rolschaatsers vanaf 14 jaar, die in 6 uur tijd zoveel mogelijk rondjes van 2km moeten trachten af te leggen. Voor de kinderen, van 9 tot 15 jaar, zal er een wedstrijd over 4 uur gereden worden. Klassementen worden gemaakt voor solo-rijders, duo-rijders en teams van 3 tot 5 skaters. De nadruk ligt op het gezellig samen skaten, de wedstrijd is voor iedereen toegankelijk. Komen kijken is volledig gratis. De organisatie zoekt nog een aantal vrijwilligers als seingever; wie interesse heeft mag mailen naar info[!]all-inline.be. Meer info op: www.all-inline.be

Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

Nieuwe bvba: Kaukura

Zondag 14 augustus 2016
Mieke Kauffmann uit Neerpelt en Marcella Moors uit Bree hebben de bvba Kaukura opgericht met zetel aan de Deusterstraat in Peer en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer haarverzorging, schoonheidsverzorging, manicure en pedicure.

Nieuwe bvba: De Hamonter

Zondag 14 augustus 2016

Neerpelt

Stephanie Neijens uit Neerpelt en Marcella Moors uit Bree hebben de bvba De Hamonter opgericht met zetel aan de Hamonterweg. Doel van de vennootschap is onder meer haarverzorging en schoonheidsverzorging. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Glascontainers verplaatst

Zondag 14 augustus 2016

Neerpelt

De glas- en kledingcontainers op de Grote Heide zijn verplaatst van het Regenboogplein naar het begin van de Onzelievevrouwestraat.
Er staan nu ook containers aan het begin van de nieuwe NMBS-parking, vertrekkend vanaf Boseind.
Showbizz
Pelt - Maarten Cox breekt record met 'Als ze me kust'Zoom‪Het liedje "Als ze me kust‬" van Maarten Cox heeft een persoonlijk record gebroken. Het nummer staat al 25 weken genoteerd in de Vlaamse Ultratop 50. Maarten reageert op sociale media met: "#‎trots‬ ‪#‎dankbaar‬ ‪#‎bijnaeenhalfjaar‬ ‪#‎manmanman‬ ‪#‎bijna20000xbekeken".‬

Iedereen welkom bij de NWC

Vrijdag 12 augustus 2016
Pelt - Iedereen welkom bij de NWCZoomMaandag vaart Artuur Peters zijn kajakwedstrijden op de Olympische Spelen in Rio. Die wedstrijden (reeksen en halve finales) worden uitgezonden in of rond de kantine van de Neerpeltse Watersportclub aan de Lommelsakker 7 in Neerpelt via 2 grote TV-schermen. Dit biedt als voordeel dat men het gehele kajakprogramma (en niet enkel de wedstrijden van Artuur) van die namiddag kan bekijken en de bezoekers samen de wedstrijden van Artuur kunnen beleven. Wees ten laatste om 15:00 uur op post want om 15:06, 15:14 en 15:22 uur worden de reeksen van de K1 1000 meter gevaren, de 2 halve finales om 16:22 en 16:30 uur. Zoals voorzien worden op dinsdag ook de finales uitgezonden, de B-finale van de K1 1000 meter is om 15:04 uur, de A-finale om 15:12 uur. Het volledige kano-kajakprogramma van maandag loopt van 14:00 tot 16:30 uur, 's dinsdags is dat van 14:00 uur tot 15:12 uur. Iedereen is welkom!

Gemeentediensten maandag gesloten

Vrijdag 12 augustus 2016

Overpelt

Op maandag 15 augustus is het OLV Hemelvaart. De gemeentediensten zijn dan gesloten.

50 jaar volleybalclub

Donderdag 11 augustus 2016

Overpelt

Op 3 september viert de volleybalclub van Overpelt haar 50-jarig bestaan. Alle leden en oud-leden zijn van harte welkom op dit feest. Aanmelden kan via de website. Leuke anekdotes, foto's, herinneringen,... zijn steeds welkom op het mailadres 50jaar[!]volley-overpelt.be.

Leden voor kerkraden gezocht

Donderdag 11 augustus 2016

Neerpelt

Door het ontslag van een lid in de kerkraden van 't Herent, Boseind en Sint-Huibrechts-Lille worden er nieuwe kandidaten gezocht. Enkel de personen die beantwoorden aan de hierna volgende voorwaarden, komen in aanmerking om lid te zijn van de kerkraad:
- rooms-katholiek zijn.
- de volle leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op het ogenblik van de aanstelling (1 januari 2017);
- in de bevolkingsregisters ingeschreven zijn van de gemeente of van een van de gemeenten van de gebiedsomschrijving van (…) Het hele nieuwsbericht

Oplichter geestelijken geïdentificeerd

Donderdag 11 augustus 2016
Pelt - Oplichter geestelijken geïdentificeerdDe politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft de man geïdentificeerd die ervan verdacht wordt meerdere personen, vooral geestelijken, te hebben opgelicht in Noord-Limburg. De  man sloeg recent toe in Bocholt maar eerder ook al in Hamont en Overpelt.  De man belde telkens aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woonde en dat hij zichzelf had buitengesloten. Hij vroeg geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en beloofde stellig het (…) Het hele nieuwsbericht
Aanstaande zondag vindt in Lommel de jaarlijkse kwarttriatlon plaats. Fietsen gebeurt daar o.a. op de jaagpaden noord en zuid van het kanaal Bocholt-Herentals tussen de fietsknooppunten 230 en 260 en dit tussen 14 en 18 uur. Anders gezegd: tussen de brug Blauwe Kei/ Russendorp en de brug Gestelsedijk. In die periode is er volgens het politiereglement géén recreatief fietsverkeer toegelaten op voornoemde jaagpaden (kanaaldijken). Enkel en alleen de deelnemers aan de triatlon en hun begeleiding mogen daar dan komen.

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kanovaren op de Dommel

Dinsdag 9 augustus 2016
Overpelt - Kanovaren op de DommelZoom

Overpelt

Ook de Overpeltse tieners hebben met SHAKE deze zomer een uitdagend programma. Zo zijn ze de afgelopen weken onder meer gaan moddervoetballen en gingen ze naar Bobbejaanland, het Blotevoetenpad in Zutendaal en probeerden ze zich te bevrijden uit een ‘escape room’. Volgende week maandag (15 augustus) gaat SHAKE kanovaren op de Dommel. Een ideale activiteit, gezien de warme temperaturen die voor volgende week worden voorspeld.
Ben jij een avonturier en heb je zin in een uitdagende (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Naar de burenkijkdag op de vliegbasisZoom

Overpelt

Vanaf morgen/dinsdag tot en met dinsdag 16 augustus om 12.00 uur kunnen Overpeltenaren in het toeristisch kantoor in CC Palethe kaarten kopen voor de burenkijkdag van de luchtmachtbasis van Kleine Brogel op 9 september. Zo'n kaart is persoonlijk en kost 6 euro. Je kan enkel cash betalen. Op het evenement zelf kan je de kaart omwisselen voor consumptiebonnen, waardoor de kijkdag zelf in feite gratis is. Opgelet: enkel inwoners van Overpelt kunnen kaarten kopen in Overpelt. Aan de inkom van de (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Pelt - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Raymonde Cosemans overleden

Maandag 8 augustus 2016
Overpelt - Raymonde Cosemans overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is zaterdag Raymonde Cosemans overleden, de weduwe van Michel Schoemans. Ze zou later deze maand 82 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Laatste groet: woensdag van 18u tot 18.45u in uitvaartcentrum Severens.

Sonja Spooren overleden

Maandag 8 augustus 2016
Neerpelt - Sonja Spooren overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Sonja Spooren overleden, de partner van Koos Vlemmix. Ze was vrijdag 55 jaar geworden. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: woensdag om 19.30u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Catje Jannis overleden

Maandag 8 augustus 2016
Pelt - Catje Jannis overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Catharina Catje Jannis overleden, de weduwe van Willem Follon. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Pelt - Nicola Philippaerts wint in ValkenswaardZoomNicola Philippaerts heeft vandaag met H&M Harley v. Bisschop in Valkenswaard de GP gewonnen van het Global Champions League-circuit. Op de foto de combinatie tijdens een sprong, met op de achtergrond rechts de familie. (Foto's Rik Vander Sanden) Meer foto's
Nicola Philippaerts wint in ValkenswaardNicola Philippaerts wint in ValkenswaardNicola Philippaerts wint in Valkenswaard
Zoom

Bengtsson wint jumping Valkenswaard

Zaterdag 6 augustus 2016
Pelt - Bengtsson wint jumping ValkenswaardZoomIn de Tops-arena in Valkenswaard heeft de Zweed Rolf-Göran Bengtsson vandaag voor de achtste keer de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard gewonnen met zijn al 17 jaar oude Holsteiner hengst Casall ASK. Hij won daarmee een bedrag van €100.000. In een ongelooflijk spannende barrage bleef het paar foutloos in 41.36 seconden, voor de Amerikaanse Laura Kraut op haar negen jaar oude merrie Cavaia (foutloos in 41,53 seconden) en de Italiaan Alberto Zorzi (foutloos in 42,53 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Astrid Avenue

Zaterdag 6 augustus 2016

Overpelt

Wouter Klok en de bvba WK Car Company, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Astrid Avenue opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt en met een kapitaal van 50.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het beheren van een onroerend vermogen, projectontwikkeling en leasing, het uitbaten van een garage en carrosseriewerken..

Oplichter actief in Noord-Limburg

Zaterdag 6 augustus 2016
Pelt - Oplichter actief in Noord-LimburgIn Noord-Limburg is een oplichter aan het werk. Hij sloeg pas toe in Bocholt en eerder onder meer ook al in Overpelt. Het gaat om een keurig geklede man van zo’n 30 à 35 jaar. De man belt aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woont en dat  hij zichzelf heeft buitengesloten. Hij vraagt geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en belooft stellig het geld nog dezelfde dag terug te brengen, waar echter niets van in huis komt. De ene keer vertelt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: VVC Service

Vrijdag 5 augustus 2016

Overpelt

Dave en Maikel Van Vugt, beiden uit Overpelt, hebben de bvba VVC Service opgericht met zetel aan de Napoleonweg in Overpelt en met een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een computeradviesbureau, de reparatie van computers en van kantoormachines en het aanbieden van server hosting oplossingen & cloud-systemen.

Mia Vanden Boer overleden

Vrijdag 5 augustus 2016
Overpelt - Mia Vanden Boer overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Mia Vanden Boer overleden, de echtgenote van Michel Quanten. Ze was 87 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Wandelen in Valkenswaard

Donderdag 4 augustus 2016
Elke maand wordt een wandeling in Valkenswaard uitgeroepen tot wandeling van de maand. Deze maand is het de Centrumwandeling. Dat is een cultuurhistorische wandeling door het centrum onder begeleiding van een gids. Die gids vertelt alles over de rijke historie en de bezienswaardigheden tijdens deze interessante wandeling van ongeveer 1,5 uur.
De wandeling wordt elke zaterdag om 13.30 uur gestart bij het VVV-kantoor op de Markt. Aanmelden kan tot een half uur voor starttijd. De kosten bedragen €3,50 per persoon en €1,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Tot en met 29 oktober wordt deze wandeling georganiseerd.

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Pelt - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Victoire Slegten overleden

Donderdag 4 augustus 2016

Neerpelt

Op 29 juli is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Victoire Slegten overleden, de weduwe van Marcel Zwaenepoel. Ze was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt.

Bvba Bracaxa opgericht

Woensdag 3 augustus 2016

Overpelt

Benjamin Gulix uit Overpelt heeft de bvba Bracaxa opgericht met zetel in de Hoekstraat in Overpelt en met een kapitaal van 1.314.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing; en het besturen van vennootschappen.

Evenement Klankenbos uitgesteld

Woensdag 3 augustus 2016

Neerpelt

Musica had voor morgen in het Klankenbos een evenement gepland waarbij een PVC-instrument (Polyvalent, Verplaatsbaar en Collectief) kon uitgetest worden door kinderen en volwassenen. Dat evenement is vanwege het verwachte slechte weer verplaatst naar 31 augustus. En maar hopen dat het die dag wél mooi weer is!

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Pelt - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Pelt - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!
Grensgevallen
Vrijdag wordt in Maarheeze de 55ste editie van de "Mijl van Mares" gereden, een bekende wielerwedstrijd in Cranendonck. Daar zal ook Jelle Vanendert aan de start komen, meldt de organisatie. De profs vertrekken om 19.30u. Voordien is er o.m. een dikkebandenrace voor kinderen, een ATB-tocht, een wedstrijd voor elites en beloften, en om 19.15u worden de "vedetten" gehuldigd.

Madeleine Verschakelen overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Pelt - Madeleine Verschakelen overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Madeleine Verschakelen overleden, de echtgenote van Robert Ooms. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Holheide (Overpelt). Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in funerarium Witters in Eksel.
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Maandag 1 augustus 2016
Neerpelt - Burenkijkdag op de vliegbasisZoom

Neerpelt

De 10de Tactische Wing in Kleine Brogel organiseert op vrijdag 9 september tussen 9 en 16u. een Burenkijkdag waarop de inwoners van o.m. Neerpelt de mogelijkheid krijgen om een kijkje te nemen op de Vliegbasis. Belangrijk is dat je als buur van de vliegbasis op voorhand inschrijft. Dit kan je doen door op voorhand een toegangsticket aan te kopen aan de prijs van 6 euro. Dit toegangsticket kan tijdens de burenkijkdag omgeruild worden in drank- en eetbonnen aan het equivalent van 6 euro. Als (…) Het hele nieuwsbericht

Liliane Nauts overleden

Maandag 1 augustus 2016
Overpelt - Liliane Nauts overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Liliane Nauts overleden, de weduwe van Martin Vandekerkhof. Ze was 67 jaar. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum, waarna men nog een laatste groet kan brengen in Uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Johnny Declerck overleden

Maandag 1 augustus 2016
Neerpelt - Johnny Declerck overleden

Neerpelt

Dinsdag overleed de uit Neerpelt afkomstige Johnny Declerck, de levenspartner van Nathalie Vincken. Hij was 31 jaar. De afscheidsplechtigheid en de teraardebestelling in Rotem vonden in besloten kring plaats.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt