Het overige nieuws

Neerpelt

Ook tegen het Waals-Brabantse ASE De Chastre kon de eerste ploeg van de dames van Esperanza Pelt vandaag geen punten halen. Pelt zit duidelijk in de hoek waar de (rake) klappen vallen: 0-2 bij de rust, nog vóór het uur een own-doelpunt 0-3 en toen mochten de spreekwoordelijke boeken toe. De stand bleef op het bord. Maar ondanks het vierde verlies op rij komt het eerste puntengewin steeds dichterbij!
Dames B van hun kant waren dicht bij een stunt. Voor de beker van Limburg kwam 1ste (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw JoLi opgericht

Zaterdag 30 september 2017
Dak- en thuisloze jongeren tussen 18 en 25 jaar helpen om hun plaats in de maatschappij te vinden: dat is het doel van de vzw JoLi met zetel aan de Boonskuilstraat in Neerpelt. De oprichters zijn:  Huguette Bloemen, Gilbert Mille en Paul Palmans, allen uit Neerpelt; Jeannine Nouwen en Guido Wellens, beiden uit Hechtel-Eksel; Christine Rigtering uit Overpelt en Hubert Reynders en Ingrid Staelens, beiden uit Bocholt; en Gerard Tjoens uit Peer.

Laurens Sweeck wint veldrit

Zaterdag 30 september 2017

Neerpelt

Bij de mannen heeft Laurens Sweeck voor het tweede jaar op rijd de veldrit gewonnen, een rit met slechts 35 deelnemers en zonder de twee toppers Van der Poel en Van Aert. Quinten Hermans en Jens Adams werden resp. tweede en derde.

Neerpelt

De dag van de veldrit vandaag, en de rit bij de dames elite is inmiddels achter de rug. Ze werd gewonnen door Ellen Van Loy, die van start tot finish aan de leiding reed en daarmee haar eerste zege van het jaar pakte. Nikki Brammeier en Helen Wyman werden resp. tweede en derde. Wereldkampioene Sanne Cant deed niet mee.

Opleiding 'gemachtigd opzichter'

Vrijdag 29 september 2017
Pelt - Opleiding 'gemachtigd opzichter'Sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter. In die functie heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat.
Op dinsdag 24 oktober van 19.00 tot 21.00 uur of op woensdag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Custers overleden

Vrijdag 29 september 2017
Pelt - Jaak Custers overledenGisteren is Jaak Custers overleden, de echtgenoot van Mia Alders. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Neerpelt - Man verdacht van aanranding stiefdochter

Neerpelt

Op het betichtenbankje moest een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel plaatsnemen. Hij wordt vervolgd voor aanranding van zijn stiefdochter en voor slagen aan zijn ex-vriendin, een 59-jarige vrouw uit Neerpelt. De verdediging trok de beschuldigingen in twijfel. De man riskeert 64 maanden celstraf. Het vonnis valt op 27 oktober. (PG)

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Spel toont weg naar gepaste hulpverleningZoomMeer dan 700 jongeren speelden de afgelopen twee weken een vernieuwde versie van het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten het 4de jaar van het secundair onderwijs zo op een interactieve manier kennismaken met verschillende hulpverleningsdiensten. Een project dat op financiële en praktische ondersteuning kon rekenen van de gemeenten Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel.
Elke dag gaan er zo’n 8.000 leerlingen naar school in de drie gemeenten. En elke dag werken de (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

De uitslag van de voetbalwedstrijd RC Genk Ladies - Esperanza Pelt B wordt alsnog 0-5 voor Esperanza. Dat is vandaag beslist. Scheidsrechter Valerio liet de wedstrijd op zaterdag 9 september niet doorgaan omwille van het lange gras, de lijnen die niet zichtbaar waren, enzomeer. De wedstrijd moest dus voor de groene tafel beslecht worden en daar werd thuisploeg RC Genk nu in gebreke gesteld.
Gevolg is dat Esperanza Pelt het klassement nu aanvoert met 12 op 12, drie punten meer dan achtervolger... RC Genk Ladies. (Bron: Esperanza)

Letse doodrijder komt vrij

Donderdag 28 september 2017
Grensgevallen
De 26-jarige Let die op 17 september in Luyksgestel een huis binnenreed, wordt voorlopig vrijgelaten. Dat heeft de rechter beslist. De Let had 3,5 keer teveel gedronken toen hij met zijn wagen het huis binnenreed waarin de 75-jarige bewoner lag te slapen. Die werd daarbij zo zwaar gewond dat hij later overleed. De Letse chauffeur, die na het ongeval in de cel belandde, wordt beschuldigd van dood door schuld. De rechter denkt dat er geen gevaar is dat hij zal vluchten.

Overpelt

Met een eucharistieviering (10.30 uur) vindt zondag in de Sint-Martinuskerk in  Overpelt-Centrum de start plaats van het nieuwe pastorale werkjaar van de federatie Overpelt. In de andere Overpeltse kerken zijn er dit weekend geen vieringen.
Neerpelt - Handbal: Sporting zaterdag tegen Bocholt

Neerpelt

In het handbal speelt Sporting NeLo zaterdagavond om 20.15u in de Dommelhof-sporthal tegen Achilles Bocholt. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Aanstaande zaterdag mag het Dommelhof nog eens gezellig vollopen! De enige echte Noord-Limburgse derby wordt nog eens, op het scherpst van de snee, gespeeld. Het is een wedstrijd waarin net zoals in de andere wedstrijden slechts 2 punten te behalen zijn. Maar er staat toch wel wat meer op het spel. Er staan immers vele Sporting-boys op het (…) Het hele nieuwsbericht

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Pelt - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Grasmaairobot gestolen

Woensdag 27 september 2017
Overpelt - Grasmaairobot gestolen

Overpelt

Afgelopen nacht hebben onbekenden aan de Dommelweg een grasmaairobot gestolen. De machine stond achter een woning.

De uitslagen van de stratenloop

Woensdag 27 september 2017
Overpelt - De uitslagen van de stratenloopZoom

Overpelt

Gisteren werd in Overpelt de Scholenstraatloop gelopen, we meldden dat gisteren al. De uitslagen (eerste 20 per reeks) en een foto van alle podia staan ondertussen online op de gemeentelijke website.

De kerstmarkt van De Open Poort

Dinsdag 26 september 2017

Overpelt

Op zondag 10 december organiseert De Open Poort een gezellige kerstmarkt van 14.00u tot 18.00u. Ben jij een creatieveling of zit je in een vereniging die creatieve spullen wil verkopen, schrijf je snel in! Men reserveert dan een tafel voor jou. Inschrijvingskost: 5€. Voor meer informatie of inschrijving: De Open Poort, tel. 011/44.03.10 of openpoort[!]kli.stijn.be Inschrijven voor 24 november 2017! Burgemeester Laenenstraat 7, 3900 Overpelt.

Communicatiebureau failliet

Dinsdag 26 september 2017

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van het communicatiebureau Bright Art Design uit Neerpelt. Curator in deze zaak is mr. T. Bielen.

Dierenwinkel failliet

Dinsdag 26 september 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van dierenwinkel Coral And Fish Solutions, Mexit en Jurgen Bergmans uit Overpelt.

Lisa Kiggen overleden

Dinsdag 26 september 2017
Pelt - Lisa Kiggen overledenIn het rusthuis van Neerpelt is zondag Lisa Kiggen overleden, de weduwe van Jef Pellens. Ze was 95 jaar. Zaterdag wordt haar as begraven op de gemeentelijke begraafplaats in Neerpelt, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroetingsmoment: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Drukke tijden voor Joke Emmers

Maandag 25 september 2017

Neerpelt

Het zijn drukke tijden voor Joke Emmers. Nog tot half december speelt ze samen met Evelien Bosmans, Thomas Janssens en Matthias Meersman de voorstelling Lost Boys. Zoals Barrie, de schrijver van Peter Pan, laten ze zich omringen door "lost boys: kinderen die als 'verloren' bestempeld worden". Samen trekken ze hun Neverland in, zij zijn het onderwerp, zij zijn hun verbeelding. De volledige speellijst vind je hier: Vanavond is Joke te gast in De Ideale Wereld met Otto-Jan Ham op Canvas.

Inbraak in de Kremerstraat

Maandag 25 september 2017
Overpelt - Inbraak in de Kremerstraat

Overpelt

Bij een inbraak in een woning in de Kremerstraat is gisteren een kapmes gestolen. De dader kwam het huis binnen door aan de zijgevel een raam open te breken.

Scooter gestolen

Maandag 25 september 2017
Overpelt - Scooter gestolenZoom

Overpelt

Afgelopen nacht is aan de Oude Markt deze scooter gestolen. Het merk is Baotian.

Damesvoetbal: Pelt wint in Kaulille

Maandag 25 september 2017
In de tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt Kaulille een nederlaag toegediend. Uitslag: 0-7.

Theo Vangeneugden overleden

Maandag 25 september 2017
Overpelt - Theo Vangeneugden overleden

Overpelt

Zaterdag is Theo Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Madeleine Linden. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

André Geerts overleden

Maandag 25 september 2017
Overpelt - André Geerts overleden

Overpelt

Gisteren is André Geerts overleden, de weduwnaar van Liza Dingenen en van Nettie Tukker. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Zaterdag weer veldrit

Maandag 25 september 2017

Neerpelt

Zaterdag vindt opnieuw de veldrit ‘Soudal Classics’ plaats in het Dommelhofpark. In de Toekomstlaan wordt dan eenrichtingsverkeer ingevoerd. De parkings van Dommelhof en Syntra zullen niet beschikbaar zijn. Er geldt ook een verbod op stilstaan en parkeren. Parkeren is alleen mogelijk langs de Haagdoorndijk of via de parkeerroute die in het centrum wordt aangegeven.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Sander Elen 3de in MTB Benelux Cup

Zondag 24 september 2017
Overpelt - Sander Elen 3de in MTB Benelux CupZoom

Overpelt

Sander Elen is vandaag 13de geëindigd in de wedstrijd in Sittard die meetelt voor de MTB Benelux Cup. Door die uitslag bekleedt hij de 3de plaats in het eindklassement. Volgende week zondag rijdt hij in Ravels zijn laatste MTB-wedstrijd van het seizoen, waarin hij momenteel aan de leiding staat voor de Vlaamse trui.
Overpelt - Basket: Pelt klopt Optima Tessenderlo

Overpelt

Pelt - Tessenderlo: 80-57 (Quarters: 16-15, 26-13 (42-28), 22-13 (64-41), 16-16 (80-57).
In de topper tegen Optima Tessenderlo (ex-ploeg van Polly Reeckmans) gaf Jan (2/2) onder het bord al de juiste toon aan (6-1). Ook ploegmaat Lars vond vlotjes en secuur de weg naar de ring. Enkel vanop de vrijworplijn mochten de bezoekers, met een alerte Daan Rodiers, toen bijbenen: 16-15 (10’). In het tweede schuifje bleef Lars het leven van de Looise ploeg zuur maken (29-20) terwijl Jan de (…) Het hele nieuwsbericht

Dragrace: het seizoen zit er op

Zondag 24 september 2017
Overpelt - Dragrace: het seizoen zit er opZoom

Overpelt

Na opgave door technische problemen in het Deense Mösten zit het seizoen er op voor dragrace-team "Lucky Dice", dat Overpelt als thuisbasis heeft. De laatste wedstrijd op de agenda - in Drachten (NL) - is om verschillende redenen geschrapt uit de European TopGas Serie. Ondanks veel mechanische problemen en tegenslagen behaalde het team toch een mooie tweede plaats tijdens de wedstrijd in Hockenheim (D). Momenteel worden er plannen gemaakt voor 2018. Dank aan alle supporters!

Lindel-Hoeven verliest van Anadol

Zondag 24 september 2017
Overpelt - Lindel-Hoeven verliest van Anadol

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag verloren van Anadol. Uitslag: 1-2. Lindel-Hoeven VV staat achtste in de stand met 6 punten uit 4 wedstrijden. 
Kadijk SK verloor: tegen Bolderberg werd het 5-2. Na 4 wedstrijden heeft Kadijk 5 punten en het staat tiende.

Sparta Lille verliest van Houthalen

Zondag 24 september 2017
Neerpelt - Sparta Lille verliest van Houthalen

Neerpelt

Sparta Lille heeft vandaag verloren van Eendracht Houthalen. Uitslag: 1-2.
De Noord-Limburgse derby in Tweede Provinciale A is vandaag onbeslist geëindigd: Grote Heide en Achel speelden 1-1 gelijk.

Handbal: NeLo verliest nipt van Initia

Zaterdag 23 september 2017
Neerpelt - Handbal: NeLo verliest nipt van Initia

Neerpelt

In Hasselt heeft Sporting NeLo vanavond verloren van Hubo Initia Hasselt. Uitslag: 28-26. Bij  de rust was het 16-14. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting NeLo overweegt een klacht neer te leggen omdat er meermaals problemen waren met de klok en duidelijk geen enkele van de 3 tafelofficials meermaals juist wist hoeveel de stand was en of de tijd nu correct verliep. Meermaals werd er gegoocheld met seconden met als klap op de vuurpijl dat (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol wint van Park-Houthalen

Zaterdag 23 september 2017
Neerpelt - Herkol wint van Park-Houthalen

Neerpelt

Herkol is vanavond gaan winnen bij Park Houthalen. Uitslag: 0-1, na een doelpunt van Christof Vanbeuren.

Esperanza klopt Woluwe-Zaventem

Zaterdag 23 september 2017
Pelt - Esperanza klopt Woluwe-ZaventemEsperanza Pelt heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Woluwe-Zaventem. Die stand was al bij de rust bereikt. Het doelpunt werd gescoord door Junior Ebobo.

Dubbel gemengd in Duinbergen

Zaterdag 23 september 2017
Neerpelt - Dubbel gemengd in DuinbergenZoom

Neerpelt

De tennisfinale van de Neerpeltse ploeg in het dubbel gemengd in Duinbergen (Knokke-Heist) was een spannende wedstrijd.  Neerpelt verloor de finale nipt. Deelnemers waren Edgard Veekmans, Leon Vanderstraeten, Jos Fransen, Domien Van Brabant, Yvonne Mertens, Rita Vaes en Theresia Van Herck.
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard gaat optreden tegen mensen die op het marktplein fietsen. "Wij worden de laatste tijd geconfronteerd met overlast van fietsers die op de Markt in Valkenswaard fietsen. De gehele Markt, het plein voor de cafés, is een voetgangersgebied! Dit geldt ook als de weekmarkt er niet staat," meldt het korps op Facebook. "De komende tijd zullen we extra aandacht aan deze overlast geven door fietsers te waarschuwen. Na deze waarschuwingen zullen we overgaan tot verbaliseren. Voorkom een boete van 55 euro en neem de fiets in de hand of fiets even om!"

Nieuwe bvba: Loeca

Vrijdag 22 september 2017

Neerpelt

Bart Loenders en Christel Van Hove, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Loenders Consulting Agency, afgekort Loeca, opgericht met zetel in Heikesveld in SHLille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bestuderen, ontwikkelen en produceren van technieken die toegepast worden in de auto-industrie met het oog op de implementatie van deze technieken in de productie.

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Vaesen Invest

Vrijdag 22 september 2017
Bert Vaesen uit Hamont-Achel heeft de bvba Vaesen Invest opgericht met zetel aan de Emiel Vlieberghlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten als holding, management- en patrimoniumvennootschap.

Kippenbedrijf geruimd

Vrijdag 22 september 2017
Aan de Winterdijkweg in Kaulille is gisteren een kippenbedrijf geruimd. Als gevolg van de fipronil-besmetting in de keten was het bedrijf al eerder geblokkeerd door het Federaal Voedselagentschap.

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Kunstroute atelier 5a: De ConstghesellenZoomBegin oktober is er de Overpeltse kunstroute weer. Ook Neerpeltse kunstenaars steken de Dommel over. Vijf jaar geleden werd in Neerpelt de groep "De Constghesellen" opgericht door een tiental leden die eerst links en rechts hun voelsprieten hadden uitgestoken en oproepen hadden gedaan. Uit de groep komen Martine Vliegen, Lut Bloemen, Bart van Gerwen, Hilde en Marleen Verhaeren en Rikie Manders nu elke vrijdag samen om te schilderen en natuurlijk willen ze regelmatig hun schilderijen tonen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Pelt - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Pelt - Werken aan het spoorZoomKomend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Pelt - Kunstroute ART EXPO - 30 jaar KosmosKunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Paarse paddenstoelen

Woensdag 20 september 2017
Vandaag gezien
Overpelt - Paarse paddenstoelenZoom

Overpelt

Vandaag gezien in de Voetbalstraat: paarse paddenstoelen. Die zie je niet elke dag! (Foto Albert Nuyts)

Sporting zaterdag naar Initia

Woensdag 20 september 2017
Neerpelt - Sporting zaterdag naar Initia

Neerpelt

Zaterdag wordt een belangrijke derby gespeeld in het handbal: Sporting NeLo gaat dan op bezoek bij Initia Hasselt. In het handbal is dit zonder meer de meest traditierijke derby van het land. We kunnen ons derby’s herinneren, toen nog in de sporthal van Runkst, waar Sporting Neerpelt een strijd op leven en dood leverde met de groen-witten. Het werd bijvoorbeeld rusten met 9-2 voor Hasselt en de wedstrijd zien eindigen op 13-13...
Maar tegenwoordig speelt Hasselt in de Alverberg-sporthal en we (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (17) aangereden

Woensdag 20 september 2017
Neerpelt - Fietser (17) aangereden

Neerpelt

Op het kruispunt van Broesveldstraat en Hoekstraat werd vanmorgen rond 8.15 u een fietser aangereden door een auto. De fietser, een 17-jarige Neerpeltenaar, werd naar het Mariaziekenhuis in Overpelt overgebracht.

Nieuwe bvba: Outside Projects

Woensdag 20 september 2017
Erwin Vandael en Linda Verpoorten, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Outside Projects opgericht met zetel aan de Ambachtslaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, interieurwerken, het plaatsen van afsluitingen, het onderhoud van daken én warmte- en geluidsisolatie.

Meer parkeergelegenheid

Dinsdag 19 september 2017

Overpelt

De personeelsparklng van het Mariaziekenhuis is uitgebreid. Er zijn 116 parkeerplaatsen bijgekomen. De parking biedt nu plaats aan 542 voertuigen.

Werken in 't Pelterke

Dinsdag 19 september 2017

Overpelt

Van maandag 25 september tot en met vrijdag 6 oktober zijn de lokalen van 't Pelterke gesloten. Dat heeft te maken met renovatiewerken.

Diefstal in woning in aanbouw

Dinsdag 19 september 2017
Neerpelt - Diefstal in woning in aanbouw

Neerpelt

In de Windmolenstraat in Sint-Huibrechts-Lille is een diefstal gepleegd in een woning in aanbouw. Uit de kelder werden een tegelsnijder en een compressor gestolen.

Pater Antoon Ploem overleden

Dinsdag 19 september 2017
Overpelt - Pater Antoon Ploem overleden

Overpelt

Vanochtend is in Heverlee de uit Overpelt afkomstige pater Antoon Ploem, priester in de Sociëteit van Jezus, overleden. Hij was 85 jaar en jarenlang missionaris in Congo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Jezuietenkerk aan de Waversebaan in Heverlee, gevolgd door de begraving op het kerkhof De Jacht aldaar.

 

Nieuwe bvba: RMS Engineering

Dinsdag 19 september 2017

Overpelt

Bart Ramaekers en Wendy Dewith, beiden uit Overpelt, hebben de bvba RMS Engineering opgericht met zetel aan de Spoorwegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en vervaardigen van allerlei constructies.

Damesvoetbal: Anderlecht-Pelt 4-0

Maandag 18 september 2017
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt verloren met zware cijfers in Anderlecht. Uitslag: 4-0.

Lei Hoogstijns overleden

Maandag 18 september 2017
Overpelt - Lei Hoogstijns overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Lei Hoogstijns overleden, de weduwnaar van Christine Serroyen. Hij was 94 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: donderdag tussen 18.30u en 19u in uitvaartcentrum Severens.

Swa Mondelaers overleden

Maandag 18 september 2017
Overpelt - Swa Mondelaers overleden

Overpelt

In WZC Het Dorp in Helchteren is gisteren Swa Mondelaers overleden, de echtgenoot van Paula Potoczki. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - N.-Limburgs talent op podium in MaastrichtZoomIn het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht

Jaarfeest van Okra-Centrum

Zondag 17 september 2017
Overpelt - Jaarfeest van Okra-CentrumZoom

Overpelt

Aan het jaarfeest van OKRA-Centrum werd weer talrijk deel genomen. De zaal was mooi versierd, er werd een heerlijke menu geserveerd en er werden beelden getoond van de tweedaagse reis die eerder met de groep werd ondernomen. Ook het afscheid van 5 leden die afgelopen jaar overleden werd herdacht. (Mia Walbers)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Recordscore voor Grote Heide

Zondag 17 september 2017
Neerpelt - Recordscore voor Grote HeideZoom

Neerpelt

Grote Heide heeft vandaag met 1-9 gewonnen bij Opitter. Met 1-9! Herkol speelde thuis 2-2 gelijk tegen Koersel. Bij de rust was het 0-1; in de tweede helft scoorden Jasper Daniels en Milos Melis voor Herkol; maar enkele minuten voor het einde maakte een Koersel-speler alsnog gelijk. UPDATE Rik Vander Sanden maakte tijdens de wedstrijd van Herkol bijgaande foto's. Meer foto's
Recordscore voor Grote HeideRecordscore voor Grote Heide
Recordscore voor Grote Heide
Zoom

Een Turkse winkel

Zondag 17 september 2017

Neerpelt

Aan de Stationsstraat 1 is er een Turkse winkel opengegaan, "Sebo Market". "Onze specialiteiten zijn onze verse pepers en olijven," zeggen de uitbaters, "maar we hebben ook heerlijk vers Turks brood." De winkel is dinsdag gesloten; op  zaterdag en zondag is hij geopend van 8.30u tot 19u.

Kadijk wint van Lummen

Zondag 17 september 2017
Overpelt - Kadijk wint van Lummen

Overpelt

Kadijk SK heeft deze namiddag met 3-2 gewonnen van Lummen. De doelpunten werden gescoord door Thijs, Flamur en Palmans
Grensgevallen
UPDATE In Luyksgestel is vanmorgen rond 7.30u een auto een huis binnengereden op de hoek van Boscheind en Lommelsedijk. De auto raakte daarbij een bewoner die in die kamer lag te slapen. De 75-jarige man werd zwaar gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. De politie pakte de twee inzittenden van de aanrijdende wagen op. Het gaat om een 26-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Letland.

Esperanza Pelt klopt Herentals

Zaterdag 16 september 2017
Overpelt - Esperanza Pelt klopt Herentals

Overpelt

Esperanza Pelt heeft vanavond Herentals verslagen. Uitslag: 4-2.  Lindel-Hoeven verloor met 4-1 op het veld van Achel VV.

Handbal: nipte winst voor Sporting

Zaterdag 16 september 2017
Neerpelt - Handbal: nipte winst voor Sporting

Neerpelt

Sporting NeLo heeft vanavond nipt gewonnen van Visé. Uitslag: 31-30. De Sportingdames wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen eveneens heel nipt; tegen Denderbelle werd het 22-21. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Na een lange studieronde van maar liefst vijf minuten valt pas het eerste doelpunt. In de eerste helft zijn het vooral Marco Vernooy vanaf 7m, maar ook met afstandsshots bij Sporting, en Volpi (de Italiaanse aanwinst van (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza klopt Herentals

Zaterdag 16 september 2017
Neerpelt - Esperanza klopt Herentals

Neerpelt

Esperanza Pelt heeft vanavond Herentals verslagen. Uitslag: 4-2.

Neerpelt

Amber Van Broekhoven van de Neerpeltse Watersportclub is vandaag knap vijfde geworden in de K1 500 m (geboortejaar 2000) op de Olympic Hopes-competitie kajak in het Tsjechische Racice. Deze jaarlijkse jeugdkampioenschappen worden georganiseerd om jong talent te stimuleren zich te profileren naar toekomstige Olympische kampioenen in spe.

Annie Evens overleden

Zaterdag 16 september 2017
Overpelt - Annie Evens overleden

Overpelt

Vandaag is Annie Evens overleden, de echtgenote van Jos Driesen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

De volksjury is samengesteld

Zaterdag 16 september 2017
Fusievragen
Pelt - De volksjury is samengesteldZoomIn de cafetaria van Dommelslag zijn zojuist de namen uitgeloot (foto onder) van de mensen die zich gaan buigen over de vele voorstellen die voor de naam van de fusiegemeente zijn binnengekomen. Dat gebeurde onder leiding van fusiecoördinator Frank Smeets (foto). De namen werd door onschuldige kinderhanden getrokken; de kandidaten konden zich tot gisteren aanmelden. Op 7 oktober wordt bekend welke de drie namen zijn waaruit de inwoners een keuze kunnen maken. (Foto Stijn Philippe)
De volksjury is samengesteld
Zoom
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenliedjes op de beiaard

Vrijdag 15 september 2017
Neerpelt - Boerenliedjes op de beiaardZoom

Neerpelt

Zondag is het de dag van de landbouw en daarom hoort u op zaterdag al vanuit de beiaardtoren boerenliedjes. De Nederlandse radiozender Radio 2 heeft in 2012 een boerentop-25 opgesteld en daaruit speelt beiaardier Jan Verheyen een selectie, aangevuld met enkele volksliederen:
- Guus kom naar huis (Alexander Curly)
- Mooi man (Mannenkoor Karrespoor)
- Fields of Gold (Sting)
- Strawberry fields forever (Beatles)
- Ma plantation (Kana)
- Country roads (John (…) Het hele nieuwsbericht

Politie organiseert preventieavonden

Vrijdag 15 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Politie organiseert preventieavondenDe lokale politie HANO organiseert in samenwerking met de gemeentebesturen drie informatieavonden over inbraakpreventie. Die vinden plaats op:
- dinsdag 26 september om 19.00u in Cinema de Walburg in Hamont-Achel;
- woensdag 27 september om 19.00u in de Projectiezaal in CC Palethe in Overpelt;
- dinsdag 3 oktober om 19.00u in de patio van het gemeentehuis van Neerpelt.
De uiteenzetting duurt ongeveer 45 minuten en na een pauze is er dan gelegenheid voor vragen uit het publiek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Tijdens de pauze wordt de aanwezigen een drankje aangeboden.

Zin in fithandballen?

Donderdag 14 september 2017

Overpelt

Er is handbal en er is fithandbal. Naast de jeugdploegen en de senioren zijn ook de 'fithandballers' bij HCO gestart met hun wekelijkse trainingen. Fithandbal is een recreatieve sport voor mannen en vrouwen die in groep één keer per week willen sporten. Voorkennis van handbal is niet noodzakelijk. Zin om eens mee te trainen? De trainingen vinden elke woensdag plaats in sporthal De Bemvoort (hal E-F-G) tussen 20.30 uur en 22.00 uur.

De prijs van een crematie

Donderdag 14 september 2017
Grensgevallen
De prijs van een crematie en alles wat daarbij komt kijken kan  enorm verschillen. In de oktober-editie van Plus Magazine is een prijsvergelijking gedaan van 92 crematoria in Nederland. Het crematorium Weerterland in Weert komt als een van de goedkoopste uit de test, met een prijs van gemiddeld 1250 euro. Daarvoor krijgt men een crematie met aula en koffiekamer. De duurste prijs in Nederland blijkt 1650 euro te zijn. UPDATE In eigen land kan men onder meer terecht op de site www.budget-funerals.be.

Eethuis Oz Izmir failliet

Donderdag 14 september 2017

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van eethuis Oz Izmir uit Overpelt. Schuldvorderingen moeten voor 14 oktober ingediend worden.

Infrarood vervangt flitser

Donderdag 14 september 2017
Pelt - Infrarood vervangt flitserWe zullen de "flitswagen" van politiezone HANO voortaan "infraroodwagen" moeten noemen, want voortaan worden snelheidsovertreders vastgelegd via een infraroodcamera, meldt de lokale politie. Voor de overtreder maakt het niets uit, hij of zij zal de brief met het pv thuisbesteld krijgen...

A2 deels afgesloten in weekend

Donderdag 14 september 2017
Het is maar dat je 't weet
In Nederlands- Limburg wordt de snelweg A2 van morgenavond 21u tot maandag 5u afgesloten voor het verkeer vanaf oprit (39) Nederweert tot knooppunt Leenderheide in de richting van Eindhoven. Ook zijn alle tussenliggende op- en afritten afgesloten net als de verzorgingsplaats Groote Bleek en het tankstation dat is gevestigd aan de verzorgingsplaats. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 25 minuten, meldt Rijkswaterstaat, dat in die periode onderhoudswerken aan de weg laat uitvoeren.

De Messi van het judo

Woensdag 13 september 2017
Neerpelt - De Messi van het judoZoom

Neerpelt

Afgelopen weekend waren 13 judoka's van Neerpelt bij de 250 gelukkigen om de Griek Ilias Iliadis te ontmoeten, de "Messi van het judo". Iliadis, die in Georgië werd geboren maar voor Griekenland uitkomt, was voor de eerste keer in België op initiatief van judoclub Zelem in Halen. Zijn erelijst maakt indruk: zo haalde hij op de Olympische Spelen een gouden en een bronzen medaille en op de wereldkampioenschappen judo drie gouden medailles, twee zilveren en één bronzen. (Foto's Rik Vander Sanden)
De Messi van het judoDe Messi van het judo
De Messi van het judoDe Messi van het judo
Zoom

Al 99 kandidaten voor 'naamjury'

Woensdag 13 september 2017
Fusievragen
Tot en met vrijdag kunnen inwoners van Neerpelt en Overpelt zich nog kandidaat stellen om te zetelen in de volksjury, die het aantal mogelijke namen voor de fusiegemeente zal herleiden tot 3. Op dit moment stelden 99 mensen zich kandidaat. De vrouwelijke kandidaten zijn momenteel in de minderheid. Ook tot en met vrijdag kan men nog ideeën insturen voor de gemeentenaam.  Er zijn tot nog toe 718 inzendingen binnengekomen, waarvan 180 unieke. Die volksjury zal zijn werk hebben! Meer info 

Politiezone telefonisch onbereikbaar

Woensdag 13 september 2017
Pelt - Politiezone telefonisch onbereikbaarSinds vanmorgen is de politiezone HANO telefonisch onbereikbaar. Wie dringende politiehulp nodig heeft, wordt geadviseerd het nummer 101 te bellen. Klaarblijkelijk is bij werken in de straat een kabel geraakt. UPDATE De politiezone is nu weer bereikbaar.
Pelt - Fluohesjes voor eerste leerjaren in regioZoomIn het jaar dat Fifty-One zijn 51ste verjaardag viert, wil FOC - PuuR zijn naamsbekendheid verhogen, want te weinig mensen kennen deze onafhankelijke serviceclub die staat voor vriendschap, respect en verdraagzaamheid. Samen met hun District heeft PuuR gekozen om Fifty-One in het straatbeeld te brengen door alle leerlingen van het eerste leerjaar van Noord-Limburg een veiligheidsvestje te schenken. Ze werden enthousiast ontvangen in verschillende scholen en konden 1.500 fluohesjes uitdelen. Op deze manier is niet enkel de naam Fifty-One in het straatbeeld op te merken, maar vergroten de kinderen hun zichtbaarheid en kunnen ze veilig de weg op.

Alda Alders overleden

Dinsdag 12 september 2017
Neerpelt - Alda Alders overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zondag Alda Alders overleden, de weduwe van Cornelis Deelkens. Ze was 95 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote-Heide. Begroetingsmoment: donderdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Neerpelt - Handbal: Sporting zaterdag tegen Visé

Neerpelt

Zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van Sporting NeLo op het programma. Afgelopen zaterdag werd er gelijk gespeeld in Bevo, een eerste punt voor Sporting in de BeNeLiga.
Onze eerste tegenstander is Visé (Wezet) dat al enkele jaren een vaste klant is in de BeNeLiga. Zij vertegenwoordigen hier als enige het Waalse handbal. Even leek het erop dat Doornik hen zou vergezellen. Gelukkig heeft Sporting Nelo daar vorig seizoen een stokje voor kunnen steken.
We komen met Pedrag "Pezza" (…) Het hele nieuwsbericht
Fusievragen
Antwoord van de fusiegroep: de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 hebben betrekking op de nieuwe gemeente. Die zal meer dan 30.000 inwoners tellen. Dit betekent dat er 31 gemeenteraadsleden verkozen moeten worden (tegenover een totaal van 48 raadsleden nu). De politieke partijen in beide gemeenten zullen lijsten kunnen opstellen met daarop kandidaten uit zowel Neerpelt als Overpelt. Ook al zijn we in oktober 2018 nog geen nieuwe gemeente, toch zal je al op een kandidaat uit de andere gemeente kunnen stemmen.
Er zal na 2018 dus ook maar één burgemeester zijn en een schepencollege van 10 schepenen (14 nu).

Soep als bindmiddel

Dinsdag 12 september 2017
Pelt - Soep als bindmiddelZoomVandaag beleefden de leden van Okra Overpelt-Centrum een speciale namiddag. Ze maakten een fietstocht langs de Limburgse bossen. Aan de Lommelse Gracht in Eksel wachtte de Soeptrinette, de soepmobiel van vzw de Biehal uit Lommel, hen op voor een lekker kopje warme soep. ‘Dit smaakt na 25 km fietsen, nu kunnen we er weer tegenaan’, aldus de fietsers.
De Soeptrinette is een onderdeel van het project ‘Soep als Bindmiddel’, een subsidieprogramma van Leader Kempen en (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanny Gabriels overleden

Dinsdag 12 september 2017
Neerpelt - Jeanny Gabriels overleden

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Jeanny Gabriels overleden, de weduwe van Nicola Maes. Zij was 88 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de asurn op de begraafplaats van Mechelen-aan-de-Maas vinden in besloten kring plaats.

Openbare verkoping: Vrijheidsstraat

Dinsdag 12 september 2017

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café Den Artiest het appartement Vrijheidsstraat 3/1 openbaar verkocht. Het heeft een K.I. van 394 euro.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

OKRA trok naar het Land van Herve

Maandag 11 september 2017
Neerpelt - OKRA trok naar het Land van HerveZoom

Neerpelt

OKRA-leden uit St-Huibrechts-Lille en het Herent brachten een bezoek aan het Land van Herve. In het plaatselijke toerismebureau kregen ze een film over de streek te zien en daarna volgde een rondrit door het gebied. Ook een bezoek aan een kaasboerderij stond op het programma - tenslotte ga je niet naar het Land van Herve zonder Herfse kaas te eten! Daar hoort stroop bij, en die werd geproefd in een plaatselijke stroopmakerij.
Pelt - Recordopkomst voor 40ste Sanicole AirshowZoomDe jubileumeditie van Sanicole Airshow boven het vliegveld van Sanicole in Hechtel brak gisteren weer alle records, met zo'n 45.000 toeschouwers. Blijkbaar hadden de wereldvermaarde stuntteams als Frecce Tricolori, Breitling Jet Team, Patrouille Suisse en de Patrouille de France zelf gepolst of ze op deze speciale uitgave aanwezig mochten zijn - het getuigt van de reputatie die Sanicole ondertussen heeft opgebouwd. Doe daar het geweld van de F-16, F-18, Mig-29, Rafale en Gripen bij, afgewisseld met het meer rustige maar niet minder spectaculaire werk, en je weet waarom ook de massa zo graag komt. Volgend jaar géén Sanicole, dan is het weer in Kleine Brogel te doen! (Foto's Marc Faes) Meer foto's

Piccolo's zoeken oud-Piccolo's

Maandag 11 september 2017
Neerpelt - Piccolo's zoeken oud-Piccolo'sZoom

Neerpelt

Over enkele maanden - met Kerstmis - bestaan De Piccolo's 25 jaar. Dat wordt natuurlijk gevierd! Daarom wordt op vrijdag 29 december een traditioneel kerstconcert georganiseerd in de kerk van Neerpelt-Centrum. En het zou dan ook fantastisch zijn, mocht iedereen die ooit deel heeft uitgemaakt van de Piccolo's, bij die verjaardag aanwezig kunnen zijn. Daarom is het koor op zoek naar oud-Piccolo's die samen met de huidige koorleden enkele (Piccolo-)kerstklassiekers uit de kast willen halen en deze brengen voor het publiek. Jammer genoeg komen de ledenlijsten uit de beginjaren nog niet uit het gedigitaliseerde tijdperk, dus hoopt men langs deze weg zoveel mogelijk oud-leden te kunnen bereiken. Geïnteresseerden kunnen naar www.depiccolos.be surfen en klikken op het tabblad 'Reünie oud-Piccolo's' voor meer informatie.

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Winst voor DHC Overpelt

Maandag 11 september 2017

Overpelt

DHC Overpelt (dames) heeft Uilenspiegel verslagen. Uitslag: 10-26. Zondag speelt DHC tegen Montegnée.

Een naam voor de fusiegemeente

Zondag 10 september 2017
Fusievragen
OK, we gaan fuseren, maar hoe gaat die nieuwe gemeente heten? Want ze moet een naam krijgen. "Het moet een historisch en maatschappelijk verantwoorde naam zijn", zei fusiecoördinator Frank Smeets ruim een week geleden. Je zou dan denken "Pelt", want dat is zeker historisch verantwoord, maatschappelijk ook - dat men in Neerpelt met "Pelt" Overpelt bedoelt is toch al wel een tijd geleden -, het bekt lekker en wij vonden er ook al een slogan voor: "Ik smelt voor Pelt!"
Sommigen vinden echter dat er een frisse, nieuwe naam moet gezocht worden. Anderen menen dan weer dat de Dommel er in moet voorkomen, maar dat doet zo slaperig aan, vinden we. Alleszins: totnogtoe zijn er al een 120-tal unieke namen ingediend en tot vrijdag kunt u uw eigen naamvoorstel nog indienen via deze link. Het zoeken naar een top-drie van de beste voorstellen gebeurt door een volksjury, en als u daarin wil zetelen kunt u zich via deze link kandidaat stellen. In de tweede helft van oktober kan iedereen dan op een van de drie voorgestelde namen stemmen.
Het wordt spannend!

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Pelt - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)

Basket: Pelt klopt Diepenbeek

Zondag 10 september 2017
Pelt - Basket: Pelt klopt DiepenbeekBBC Pelt Hse A -BC Gems Diepenbeek Hse A 87-56 (Quarters: 22-16, 24-9 (46-25), 21-12 (67-37), 20-19 (87-56)).
Vlotte winst maar geen hoogstaande partij. In de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen vond Pelt aanvankelijk moeilijk zijn draai zodat Gems, met enkele rake driepunters, het eerst op voorsprong kwam 6-12 (4’). Vooral een reeks gemiste lay-ups deed de thuisploeg de das om. Het duo Jan-Duane kwam dan orde op zaken stellen en prikte na 10 minuten 22-16 op het bord. In het (…) Het hele nieuwsbericht

Maarten Cox zoekt mini Maarten Cox

Zondag 10 september 2017
Showbizz
Pelt - Maarten Cox zoekt mini Maarten CoxZoomVoor een nieuwe videoclip is Maarten Cox op zoek naar een mini-versie van zichzelf. Maarten zoekt een jongen van 7 à 8 jaar met donker haar, lichte ogen en langwerpig gezicht. Ken je iemand? Stuur dan een foto sturen naar foto[!]maartencox.be.

Officiële opening Vatana Overpelt

Zondag 10 september 2017
Pelt - Officiële opening Vatana OverpeltZoomDe winkel was al een tijdje open maar gisterenavond werd in Overpelt de nieuwe winkel van Vatana plechtig geopend door burgemeester Jaak Fransen. Het is voor de familie Put uit Beringen de derde winkel na Paal en Genk. Het familiebedrijf pakt in Overpelt uit met een volledig vernieuwd winkelconcept en bijhorende cafetaria.
Neerpelt - Esperanza Pelt verliest van Heur-Tongeren

Neerpelt

Esperanza Pelt is deze namiddag gaan verliezen bij Heur-Tongeren. Uitslag: 2-1. Op de Facebookpagina van de club lezen we:
"Pelt zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week een own-doelpunt en twee offside-doelpunten. Vandaag weer een own-doelpunt en een strafschop. En ook was het vandaag wéér niet goed, 6 à 7 spelers missen is misschien wat te veel van het goede maar de uitstekende bekerwedstrijd tegen Thes Sport, toen misten we ook enkele spelers. 0 op 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza Pelt verliest in Tongeren

Zondag 10 september 2017
Overpelt - Esperanza Pelt verliest in Tongeren

Overpelt

Esperanza Pelt is deze namiddag gaan verliezen bij Heur-Tongeren. Uitslag: 2-1. Lindel-Hoeven VV heeft deze namiddag Opitter verslagen. Uitslag: 4-2. Kadijk ging 0-0 gelijk spelen op het veld van Meldert.

Handbal: HCO bekert verder

Zondag 10 september 2017

Overpelt

Gisteravond trok de herenhandbalclub van Overpelt naar sporthal De Plaon in Mechelen. Daar stond HC Welta haar op te wachten voor een wedstrijdje handbal met als inzet het behalen van de 3de ronde in de Belgische beker. Hierbij trokken de heren van HCO aan het langste eind: ze wonnen met overtuigende 11-32 cijfers. In de volgende ronde komt Kreasa Houthalen op bezoek naar de Bemvoort. Kreasa is een ploeg uit eerste nationale!
Neerpelt - Winst voor Grote Heide en Sparta Lille

Neerpelt

Grote Heide heeft deze namiddag met 1-0 gewonnen van Flandria Paal. Het doelpunt werd gescoord door Maxime Markgraaf. Sparta Lille ging winnen bij Alken. Daar was de uitslag 0-5.
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg zijn de NWC-dames Lize Broekx en Hermien Peters achtste geworden in een tijd van 1u58'46" in de K2 dames senioren over 26,2 km. De wedstrijd werd gewonnen door Vanda Kiszli & Sara Anna Mihalek (Hon. - 1u56'31") voor Renaat Csay & Alexandra Bara (Hon. - 1u56'43") en Lani Belcher & Hayleigh Mason (GBR -1u56'45").

Jeanne Janssen overleden

Zondag 10 september 2017
Overpelt - Jeanne Janssen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Jeanne Janssen overleden, de weduwe van Jozef Gielkens. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Nog één week 'Lens op de mens'

Zondag 10 september 2017
Pelt - Nog één week 'Lens op de mens'ZoomVandaag gaat de succesvolle eerste internationale fototentoonstelling van Overpelt de laatste week in. Voor wie er nog niet geweest is: het is de moment! Rond de 500 foto 's die u absoluut gezien moet hebben en die u in de straten aankijken. Een wegwijzertje vindt u bij CC Palethe. 

Kajak: Daan Cox 21ste in Zuid-Afrika

Zaterdag 9 september 2017
Pelt - Kajak: Daan Cox 21ste in Zuid-AfrikaZoomAchelaar Daan Cox, lid van de Neerpeltse Watersportclub, is vandaag nogmaals van gestart gegaan op het WK in Zuid-Afrika en heeft er zich bijgeschreven bij de senioren K1 over 29,8 km. Hij werd vandaag 21ste in 2u18'15" in een wedstrijd die gewonnen werd door de Zuid-Afrikaan Hank Mc Gregor (2u09'37") voor zijn landgenoot Andrew Burkett (2u09'38") en de Adrian Boros (2u09'39"). Een mooie prestatie van Daan nadat hij gisteren de 26,2 km al had afgewerkt bij de U23-jarigen!

Herkol wint met het kleinste verschil

Zaterdag 9 september 2017
Neerpelt - Herkol wint met het kleinste verschil

Neerpelt

Herkol heeft vanavond een uitoverwinning behaald op het veld van E. Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 0-1. Milos Melis scoorde rond het uur met een formidabele trap vanop 35 meter.

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Pelt - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Kajak: Daan Cox 16de in Z.-Afrika

Vrijdag 8 september 2017
Daan Cox (Achel) van de Neerpeltse Watersportclub is vandaag 16de geworden in de K1 marathon over 26,2 km U23-jarigen in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg. Zijn vaartijd was 2u03'16" in een wedstrijd die gewonnen werd door de Argentijn Franco Ivan Belboa (1u52'55") voor de Zuid-Afrikaan Nicolas Notten (1u53'05") en de Hongaar Krisztian Mathé (1u53'31"). Zondag varen daar Lize Broekx en Hermien Peters de K2 marathon bij de dames senioren, waar ze zullen trachten hun 4de plaats op het WK van vorig jaar te verbeteren.

Charel Van der Mierde overleden

Vrijdag 8 september 2017
Pelt - Charel Van der Mierde overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is vandaag Charel Van der Mierde overleden, de echtgenoot van Hilda Stevens. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst heeft woensdag om 14u plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Begroetingsmoment: dinsdag van 17.30 tot 18u in dat uitvaartcentrum.

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Inbraak in appartement aan het Wijerpad

Donderdag 7 september 2017
Neerpelt - Inbraak in appartement aan het Wijerpad

Neerpelt

Een onbekende heeft gisteren ingebroken in een appartement in het Wijerpad in SHLille. Hij brak het cilinderslot open, haalde heel de flat overhoop en ging aan de haal met een bedrag van 80 euro en een bankkaart.

Koning Albertlaan blijft

Donderdag 7 september 2017
Fusievragen
Vragen van lezers gaan vaak over de vraag of het kleine stuk Koning Albertlaan (met de Gamma) in Overpelt blijft bestaan, de Leopoldlaan in Neerpelt, de Vonderstraat... Of krijgen die inwoners een nieuwe straatnaam?
Antwoord van de fusiegroep: de Koning Albertlaan, de Vonderstraat en de Leopoldlaan bestaan in beide gemeenten. Deze straten lopen door over de gemeentegrens heen, dus kunnen ze in de nieuwe gemeente behouden blijven.

Nieuw overlegorgaan in Welzijnsregio

Donderdag 7 september 2017
De gemeenteraden van de gemeenten die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg krijgen eerstdaags een voorstel op hun bord dat handelt over de oprichting van een nieuw overlegorgaan. Dat moet de oprichting van een Dienstverlenend Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voorbereiden. Een en ander kadert in de lokale integratie van OCMW en gemeente, die voorzien is door het decreet Lokaal Bestuur.
Maar dat decreet voorziet niet in een scenario waar meerdere gemeenten en OCMW’s (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Karateclub KCAR naar WK in Curacao

Donderdag 7 september 2017
Pelt - Karateclub KCAR naar WK in CuracaoZoomEind september zal het zonnige Curaçao volledig in het teken van Karate staan. Van donderdag 28 september tot zondag 1 oktober wordt daar namelijk het wereldkampioenschap WIKF Karate gehouden. Karateclub KCAR, met leden uit Eksel, Peer, Helchteren en Overpelt mag dit jaar liefst 10 atleten afvaardigen. Huib Fransen, Jolie Fransen en Brecht Evens uit Overpelt, Sidney Van Herreweghe en Sven Vandermeulen uit Peer, Thierry Starinieri uit Helchteren en Daphne Kuipers, Eva Kuipers, Indra Winters en Lars Winters uit Hechtel-Eksel zullen er strijden om een wereldtitel. We wensen hen veel succes!

APK doet overname

Woensdag 6 september 2017

Overpelt

Het Overpeltse bedrijf APK heef het failliete bedrijf Elgeka uit Gijzegem (Aalst) overgenomen. De 70 personeelsleden van Elgeka worden mee overgenomen.
Neerpelt - Sporting start weer met bewegingsschoolZoom

Neerpelt

In september start Nelson’s Kidsclub weer, de bewegingsschool in samenwerking met Sporting Nelo. Wat is er leuker dan bewegen voor kinderen en dat op een zondagmorgen? "Wij willen kinderen de kans geven om actief bezig te zijn én hun motoriek (verder) te ontwikkelen," zeggen ze bij Sporting.
Wil je een keertje proberen of al inschrijven? Vanaf zondag 17 september is het weer zover, van 10-11 uur start men in het Dommelhof. Geboortejaren 2012-2013-2014 worden verwacht! (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta Lille speelt gelijk

Woensdag 6 september 2017
Neerpelt - Sparta Lille speelt gelijk

Neerpelt

Sparta Lille speelde vanavond thuis tegen Eendracht Zelem. Uitslag 1-1. Sparta staat nu op de 12de plaats in 4de Provinciale A.

Bromfietser valt op glad wegdek

Woensdag 6 september 2017
Neerpelt - Bromfietser valt op glad wegdek

Neerpelt

Vanmorgen rond 7.45 uur is een bromfietser gevallen en gewond geraakt op het kruispunt van de Peerderbaan en de Smeelstraat in SHLille. Het wegdek lag er op dat ogenblik glad bij.

Restanten van wietplantage gevonden

Woensdag 6 september 2017

Neerpelt

Op het kruispunt van de Peerderbaan met de Rooie Pier zijn vandaag restanten van een wietplantage aangetroffen. Het gaat om een grote hoop potgrond die voor de plantage werd gebruikt.

Weer Mercedes-bestelwagen gestolen

Woensdag 6 september 2017
Neerpelt - Weer Mercedes-bestelwagen gestolenZoom

Neerpelt

Afgelopen nacht werd in de Erkestraat SHLille deze bestelwagen gestolen. Het is een Mercedes Viano met nummerplaat 1-NGU-860. De bruine auto (foto), slechts 1 jaar oud, stond geparkeerd op de oprit.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Pelt - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Banus Bomans overleden

Woensdag 6 september 2017
Neerpelt - Banus Bomans overleden

Neerpelt

Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Banus Bomans overleden, de echtgenoot van Gaby Verspreet. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Bij HCO zijn de trainingen begonnen

Woensdag 6 september 2017
Overpelt - Bij HCO zijn de trainingen begonnenZoom

Overpelt

Nu het nieuwe schooljaar van start is gegaan, beginnen deze week in sporthal De Bemvoort ook de trainingen voor de jongste leden van de Handbalclub Overpelt (HCO). Wie minstens 6 jaar is (eerste leerjaar) en wil kennismaken met deze toffe sport is de hele maand september welkom op dinsdag en donderdag tussen 18 en 19u. Voor meer info kunt u mailen naar hco-overpelt[!]hotmail.be.

Nieuwe vennootschap: Beto Design

Woensdag 6 september 2017

Overpelt

Karel en Yente Van Rentergem, beiden uit Overpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Beto Design opgericht met zetel aan de Astridlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voeg- en plafonneerwerken, de productie en verkoop van tafels en stoelen, leasing inzake onroerende goederen én de montage van binnen- en buitenschrijnwerk.

Twee nieuwe vennootschappen

Woensdag 6 september 2017

Neerpelt

Twee Britse firma's hebben de gewone commanditaire vennootschap Horesca Unlimited opgericht met zetel aan de Kerkstraat. Doel van de vennootschap: het exploiteren van een voedselbereidingsbedrijf.
Dezelfde firma's hebben de gewone commanditaire vennootschap Pelt's Food & Beverage opgericht, eveneens met zetel aan de Kerkstraat én met hetzelfde doel.

Openbare verkoping: Napoleonweg

Woensdag 6 september 2017

Overpelt

Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Napoleonweg 57 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 14a42ca en heeft een K.I. van 656 euro. Ingevolge het hoger bod wordt er gestart met een verkoopprijs van 145.200 euro.

Overpelt

De halve finalisten van Comedymania zijn bekend. In deze wedstrijd gaat de organisatie op zoek naar jong Limburgs (BE) comedytalent. Voor de eerste voorronde op 26 september in CC Palethe in Overpelt werden de volgende kandidaten geselecteerd: Johan De Bruyn, Frédéric Van den Ostende, Tom Melotte, Frank Geelen, Krallis Haris, Jo De Rijck en Andreas Thijs. Volgende kandidaten staan in de tweede voorronde op 4 oktober in GC De Plak in Diepenbeek: Peter Saren, Koen Mekers, Guy Vandewaerde, Salah Boulbahaiem, Kevin Bex, Boja B., Ismael Kurnaz en Jo Pansar. In de aanloop naar de finale krijgen de finalisten nog een coaching. De finale vindt plaats in de Muziekodroom in Hasselt op 2 december.
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Nieuwe bvba: J & T

Dinsdag 5 september 2017
Joris Vanhees uit Hamont-Achel en Tom Heijligen uit Neerpelt hebben de bvba J & T opgericht met zetel aan de Zandhaag in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer gevelreinigingswerken én het leveren en plaatsen van ramen, deuren, rolluiken en zonneweringen.

Gabriel Rios komt naar Neerpelt

Dinsdag 5 september 2017

Neerpelt

Gabriel Rios komt naar Neerpelt. Decibelz kon hem strikken voor een try-out op1 december. De zanger werkt momenteel aan een nieuw album en die songs komt hij - naast zijn klassiekers - in Neerpelt laten horen. Het optreden vindt plaats in Dommelhof en start om 20.30u. Tickets kunnen besteld worden bij Decibelz, www.decibelz.be.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt gaan via een reglement secundaire scholen subsidies geven voor niet-reguliere activiteiten binnen de schoolomgeving om de weerbaarheid van jongeren te versterken. De gemeenteraad van Hamont-Achel keurde dat subsidiereglement vorige week goed, Overpelt deed dit vorig jaar al.
Het initiatief is een idee van de Overpeltse schepen Ann Van Dorpe. Uit het intergemeentelijk overleg rond jongerenwelzijn bleek dat er behoefte is aan het vergroten (…) Het hele nieuwsbericht

Vauxhalls aan de Lilse Meulen

Maandag 4 september 2017
Neerpelt - Vauxhalls aan de Lilse MeulenZoom

Neerpelt

Gisteren verzamelde Henri Baeken een 40-tal Vauxhall-liefhebbers aan de Lilse Meulen. De Vauxhall Owners Club Holland & Belgium had die plek uitgekozen als startplaats van een mooie rondrit door de omgeving met een tussenstop in Valkenswaard. Daar was Jos Leurs te zien die het koetswerk van een Vauxhall Viva (1971) in opvallende kleuren (foto onder) zette. Men kan op dat kunstwerk bieden via marktplaats.nl; de opbrengst gaat naar twee goede doelen. (Foto’s Henri Baeken)
Vauxhalls aan de Lilse Meulen
Zoom

Een nieuw gemeentehuis?

Maandag 4 september 2017
Fusievragen
Komt er één enkel gemeentehuis voor de fusiegemeente? Antwoord: nee, beide gemeentehuizen blijven behouden. De personeelsleden van de administratie moeten immers allemaal een plek krijgen. Het is mogelijk dat er diensten zullen verschoven worden maar de twee gemeentehuizen blijven open als loket. Als er wat variatie in de openingsuren wordt gebracht, kan men de dienstverlening in tijd verruimen. Er is momenteel geen intentie om een nieuw gemeentehuis te bouwen ergens tussen beide dorpen in. In de toekomst zullen de inwoners ook veel meer digitaal kunnen aanvragen waardoor het gemeentehuis nog dichter bij je thuis staat.

Buurtfeest van de 'kleine Gorten'

Maandag 4 september 2017
Overpelt - Buurtfeest van de 'kleine Gorten'Zoom

Overpelt

De buurt van de 'kleine Gorten' vierde zaterdag haar 10de buurtfeest. Het bestuur trakteerde op een geslaagde brunch en de dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.(Stefan Hansen)
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.
Neerpelt - Samana Grote Heide wandelde naar WittebergZoom

Neerpelt

Samana Grote-Heide vertrok vandaag bij de Ponyfarm voor een wandeling over het fietspad naar het kapelletje op de Witteberg in Achel. Een aantal Okra-leden fietste er, langs een eigen, langere route, ook naartoe. Na een bezinning bij het kapelletje was er taart bij een kop koffie in de Ponyfarm. De vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet!

Hoornaars vallen wandelaars aan

Maandag 4 september 2017
Grensgevallen
In een park in Eindhoven heeft een zwerm hoornaars (grote wespen) vanavond een groepje wandelaars aangevallen. Verscheidene wandelaars werden meer dan twintig keer gestoken. Een van hen is in het ziekenhuis opgenomen, de anderen werden ter plaatse verzorgd door hulpdiensten. Het nest van de hoornaars zal worden vernietigd. 

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Gerda Schildermans overleden

Maandag 4 september 2017
Pelt - Gerda Schildermans overledenGisteren is in Peer de uit Lommel afkomstige Gerda Schildermans overleden, de echtgenote van Louis Moons. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Jaeken in Peer en wordt gevolgd door het begraven van de urne op de begraafplaats van Overpelt. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer.

Let op je kat

Maandag 4 september 2017

Overpelt

Vandaag gelezen op Facebook: "Hallo, ik wil eventjes de mensen die in de Kremersstraat, Dommelweg en Sint-Lutgardestraat wonen en een kat/poes hebben, vragen om deze binnenkort eventjes binnen te houden. Wij gaan de wilde katten, die in onze tuin zitten, laten vangen en steriel maken. Deze katten worden uiteraard wel terug geplaatst. Ik laat nog de datum weten wanneer de veilige kooien gezet worden." Was getekend Elles Daems.

Miranda Kroon overleden

Maandag 4 september 2017
Overpelt - Miranda Kroon overleden

Overpelt

Vrijdag is Miranda Kroon overleden, de echtgenote van Remco Duquesnoy. Ze was 48 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Donderdag om 19u is er een avonddienst in het Pelterke. Na afloop is er een begroetingsmoment in uitvaartcentrum Vandebosch.

Basket: Overpelt klopt Bree

Zondag 3 september 2017

Overpelt

Bree Basket HSE B - BBC Pelt HSE A 54-90
In deze competitie-opener nam Lars tegen zijn ex-ploeg Bree de touwtjes dadelijk in handen. Cas en Lars brachten hun ploeg na 4’ op een veilige 2-11. Bij de thuisploeg gingen wel enkele driepunters vlotjes binnen (11-23). In het tweede quarter kwam Jan onder het bord zijn stempel drukken (6/7 shots voor rust): 18-36 (15’). Pelt had weinig tegenstand van de jonge Breese groep zodat halfweg al 28-48 op het bord verscheen.
Na de pauze staken de (…) Het hele nieuwsbericht
Landskampioen Achilles Bocholt heeft zich na een dubbele zege tegen het Montenegrijnse Partizan Tivat probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van de EHF-Cup. Gisteravond maakte Bocholt brandhout van Tivat en won het met 19–38. Ook in de terugwedstrijd deze namiddag was de Belgische landskampioen een maat te groot. Bocholt won met 32–20.
Voor het eerst in het bestaan bekert Achilles Bocholt een ronde verder in Europa. In de volgende ronde neemt de club het op tegen de Finse (…) Het hele nieuwsbericht

Waarom een gemeentefusie?

Zondag 3 september 2017
Fusievragen
Een nieuw rubriekje: "Fusievragen". Nu het er naar uitziet dat Neerpelt en Overpelt gaan fuseren, is het misschien de moeite om in deze tweede kolom een aantal vragen op te lijsten die in het kader van die plannen gesteld worden. We beantwoorden die dan aan de hand van de antwoorden van de fusiegroep, dat is de werkgroep met de fusiecoördinator, de twee burgemeesters, de eerste schepenen en de gemeentesecretarissen. Mocht u zelf een vraag willen stellen, dan kunt u ze in de komende maanden (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Grote Heide speelt gelijk, Lille ook

Neerpelt

Sporting Grote Heide heeft deze namiddag op het veld van Standard Elen 0-0 gelijk gespeeld. Ook Sparta Lille speelde gelijk, maar scoorde wel: tegen en in Winterslag werd het 2-2. 
Overpelt - LHVV wint in Paal, Kadijk speelt gelijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV is in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gaan winnen bij Flandria Paal. Uitslag: 1-4. Kadijk speelde thuis 0-0 gelijk tegen Linkhout. 

Meisje zwaar toegetakeld op fuif

Zondag 3 september 2017
Pelt - Meisje zwaar toegetakeld op fuifEen 18-jarig meisje uit Maasmechelen heeft afgelopen nacht op een fuif in Kaulille slagen gekregen van enkele jongeren. Het meisje en een vriend kregen het buiten aan de stok met een groepje jongeren. Na een korte woordenwisseling kreeg de jongedame slagen in haar gezicht en op haar lichaam. De Maasmechelse liep hierdoor meerdere kneuzingen op. Politie CARMA voert verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident.

Belg neergestoken in Eindhoven

Zondag 3 september 2017
Grensgevallen
Pelt - Belg neergestoken in EindhovenBij een steekpartij voor de uitgang van de parkeergarage van de Heuvelgalerie in Eindhoven zijn afgelopen nacht twee mannen neergestoken: een 29-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige Belg. Het is niet bekend vanwaar de Belg afkomstig is. De twee wandelden voorbij de uitgang van de parkeergarage en kregen ruzie met inzittenden van een auto die uit de garage reed. Dat leidde tot de steekpartij, waarna de daders in hun auto de vlucht namen. De politie spoort hen op.

Elly Mondelaers exposeert

Zondag 3 september 2017

Overpelt

Marcus in kleur: dat is het thema van de tentoonstelling van Elly Mondelaers uit Overpelt in het Pastoraal Centrum aan de Tulpinstraat in Kiewit (Hasselt). De tentoonstelling wordt geopend op 15 september (20 uur) en loopt tot 5 november

Drie dopelingen in Lindel-Hoeven

Zondag 3 september 2017

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven zijn deze namiddag drie kinderen gedoopt: Mathis Loisen, zoontje van Rob en Natasja Vranken uit de Fabriekstraat; Charlotte Magnus, dochtertje van Maarten en Dorien Desair uit de Dtossaard Clerxstraat en Femm Truyens, dochtertje van Kim en Leen Janssen uit de Korte Hoekstraat.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).
Pelt - Damesvoetbal: tweede verlies voor EsperanzaVandaag kregen de dames van Esperanza Pelt met Sterrebeek weer een onbekende tegenstander voorgeschoteld. Pelt kwam snel achter via Kimberley Obasogie na 5'. Elke Lemmens scoorde 1 minuut later al de gelijkmaker voor Pelt, 1-1. Op het kwartier scoorde topschutter Vercammen al haar zesde competitiedoelpunt, 1-2. Op het halfuur konden de boeken echter toe, in minuut 28 en 32 werd het 1-3 en 1-4 via Obasogie en Patricia Schouteeten. In de slotfase milderde een verdienstelijk Pelt nog tot 2-4 via Elke (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza verliest van Bilzerse-WaltwilderIn de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie heeft Esperanza Pelt vanavond behoorlijk het deksel op de neus gekregen. Tegen Bilzerse-Waltwilder werd het op De Roosen 1-4.
Neerpelt - Herkol begint competitie met gelijkspel

Neerpelt

Herkol is als nieuwkomer in Eerste Provinciale de competitie vanavond begonnen met een gelijkspel tegen titelkandidaat Helson Helchteren. Uitslag: 1-1. Christof Vanbeuren opende de score na rust voor Herkol, Vanvoorden maakte tien minuten voor affluiten gelijk.

Marcel Vervaet overleden

Zaterdag 2 september 2017
Pelt - Marcel Vervaet overledenDonderdag is Marcel Vervaet overleden, de weduwnaar van Betsy Duijsters. Hij was 76 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

'De Kanniballi's' in Dommelhof

Zaterdag 2 september 2017
Neerpelt - 'De Kanniballi's' in DommelhofZoom

Neerpelt

Ken je deze “gekke” dames uit Neerpelt? Vanavond om 21u zijn An Melis en Joke Emmers te zien in het Dommelhof met een nieuwe voorstelling, "De Kanniballi's", een omvangrijk verhaal voorzien van poten en oren, speciaal gemaakt ter gelegenheid van het 16de Wereldfeest. (Foto Zjuul Devens)

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Pelt - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.

Naar het WK sigarenroken

Vrijdag 1 september 2017
Pelt - Naar het WK sigarenrokenZoomOud-Neerpeltenaar Thomas Gonnissen, die sinds enkele jaren in Hamont-Achel woont, neemt zaterdag deel aan het Cigar Smoking World Championship in het Kroatische Split. De bedoeling is om de sigaar zolang mogelijk aan te houden zonder dat deze uitdooft; de sigaar mag slechts één keer aangestoken worden. De winnaar mag zich dan wereldkampioen noemen. Het wereldrecord bedraagt meer dan 3 uur. In 2015 eindigde Thomas in de top-50, dit jaar hoopt hij beter te doen.
Het doet ons denken aan een kampioenschap sigarenroken in de jaren '70 in Overpelt. Toen ging het er om, met een sigaar de langste askegel te produceren. Wie won mocht zich "Kampioen der Kempen" noemen. Winnaar werd - na een wedstrijd van één uur! - ene Luc Baeten uit Turnhout, die een askegel van 111mm op zijn sigaar realiseerde.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.
Landskampioen Achilles Bocholt begint dit weekend aan zijn Europees parcours. In de eerste ronde van de EHF-cup neemt de handbalclub het op tegen Partizan Tivat, de nationale kampioen uit Montenegro. De heen- en de terugwedstrijd worden dit weekend in Bocholt gespeeld. De heenwedstrijd morgen/zaterdag om 19.00u, de terugwedstrijd zondag om 16.30 u. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Damburg.

Nieuwe vzw: TheQueens

Vrijdag 1 september 2017

Neerpelt

Alex en Sven Coemans, beiden uit Neerpelt, Dylan Bisschops uit Oud-Turnhout en Brigitte Don Porto Carero uit Turnhout hebben de vzw TheQueens opgericht met zetel aan de Madeliefjeshoek in Neerpelt. Doel van de vzw: het opvoeren van travestieshows.
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt