Het overige nieuws

Zes deuken in autodak

Woensdag 31 juli 2019
Pelt - Zes deuken in autodakOnbekenden hebben een auto beschadigd aan de Scoutsrally in Neerpelt. Op het dak van het voertuig zijn zes deuken vastgesteld.
Pelt - Bosland decor voor nieuwste VTM-reeksZoomVanaf morgenavond brengt VTM GO de tragikomische reeks Gina & Chantal, die zich afspeelt in Bosland. VTM GO, het gratis online videoplatform van VTM, laat elke donderdag twee nieuwe afleveringen in preview zien.
Een villawijk in Bosland vorm het decor voor Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina, Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Sporting NeLo startte nieuwe seizoenZoomSporting Nelo startte deze week weer met de trainingen, vooral loop- en conditietrainingen (foto onder). Ook de drie nieuwkomers werden welkom geheten. Op de foto hierboven zien we Tommie Falke, Bart Köhlen en Peter Schoenaker.
Komend weekend wordt er in Langenfeld een eerste oefentornooitje gespeeld (de Select Cup 2019) om zo langzaam op te bouwen naar de eerste match op 31/08 in Hurry-Up. Succes heren!
Sporting NeLo startte nieuwe seizoen
Zoom
Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Pelt - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Autobestuurder politie te snel afZoomEen politiepatrouille heeft afgelopen nacht in het centrum van Overpelt een automobilist op de hielen gezeten. De autobestuurder reed zo snel dat de agenten er niet in slaagden het voertuig te onderscheppen.

Wachten op een prooi

Woensdag 31 juli 2019
Pelt - Wachten op een prooiZoomEen knappe foto van een krabspin. Het lijkt alsof ze nectar uit een bloem zuigt, maar ze wacht op een prooi, zegt Pierre Rutten. Als je op de foto klikt, kan je de oogjes van de spin duidelijk zien. (Foto Patrick Jacobs) 

Tweede ronde Beker van België

Woensdag 31 juli 2019
Pelt - Tweede ronde Beker van BelgiëZoomIn de tweede ronde van de Beker van België voetbal neemt Koersel het op tegen Waver. Heur-Tongeren maakt de verplaatsing naar Montignies. Bocholt ontvangt Villers. Helson geeft thuis Vlaamse Ardennen partij. Esperanza Pelt moet naar Termien.
Pelt - Esperanza op dreef in Beker van PeltVanavond startte de Beker van Pelt. Esperanza Pelt was op dreef en stuurde Sparta Lille naar huis met een droge 10-0 aan de broek. Bij de rust was het al 5-0. Kadijk ging bij Grote Heide winnen met 5-1.

Geen Champions League voor PSV

Dinsdag 30 juli 2019
Grensgevallen
Pelt - Geen Champions League voor PSVPSV heeft vanavond met 2-1 verloren van het Zwitserse Basel. Vanwege het kleinere aantal uit-doelpunten is de Eindhovense club nu uitgeschakeld voor de Champions League.

Herkol klopt Helson

Dinsdag 30 juli 2019
Pelt - Herkol klopt HelsonIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Herkol vanavond thuis Helson verslagen. Uitslag: 3-0. Aan de rust was de stand 2-0. Leekens, Willems en Plessers scoorden de doelpunten.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Pelt - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Pelt - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.
Momenteel gaan in het Italiaanse Turijn de Europese Masters Games door waarbij verschillende sporten aan de beurt komen, dus ook het kajakken. Twee NWC-ers zakten naar Turijn af om gisteren en vandaag deel te nemen aan de K1-wedstrijden over 200 en 1000 meter. Wim Eerdekens nam deel in de leeftijdscategorie 35-39-jarigen en Bart Stalmans bij de 55-59-jarigen. Wim behaalde in de K1 over 200 m de overwinning voor de Slovaak Gyorgi en de Duitser Hummel. Bart werd in zijn wedstrijd derde achter (…) Het hele nieuwsbericht
Vier medailles voor NWC op European Masters GamesVier medailles voor NWC op European Masters Games
Zoom

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.

Laurent Brouwers overleden

Maandag 29 juli 2019
Pelt - Laurent Brouwers overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Laurent Brouwers overleden, de weduwnaar van Anna Verlinden en van Grietje Vandelook. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fons Hendrickx overleden

Maandag 29 juli 2019
Pelt - Fons Hendrickx overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Fons Hendrickx overleden, de echtgenoot van Mia Rutten. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur in funerarium Witters in Lommel.

Blij dè heure miens trug is

Maandag 29 juli 2019
Pelter Hükske
Pelt - Blij dè heure miens trug isZoomEen ziekenhuis? Een operatie? Niemand staat er voor te springen. Maar als het dan toch moet: wat is de vreugde groot als manlief weer terug thuis is!
Doorvertellen in het Pelter, natuurlijk. Tot volgende maandag! Fons. (Fons Tuyaerts)

Auto geslipt: één gewonde

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is vanmorgen rond 6.30 uur een auto geslipt. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.
Pelt - Winst voor Herkol, verlies voor Grote HeideHerkol heeft vanavond met 3-2 gewonnen tegen Paal-Tervant, een wedstrijd in het kader van de beker van het gewest. Grote Heide kwam thuis uit tegen Park Houthalen en verloor met 0-3.

Esperanza klopt Leopoldsburg

Zondag 28 juli 2019
Pelt - Esperanza klopt LeopoldsburgEsperanza Pelt heeft vandaag in de bekercompetitie KESK Leopoldsburg verslagen. Uitslag: 0-1, na een doelpunt van Senne Verbiest in de tweede helft.  

Morgen bekervoetbal

Zaterdag 27 juli 2019
Pelt - Morgen bekervoetbalZoomMorgen staat er bekervoetbal op het programma. Esperanza Pelt trekt naar ESK Leopoldsburg. Helson ontvangt Kabouters Opglabbeek. Heur-Tongeren speelt thuis tegen Luik. KVK Beringen moet naar De Kempen. Park Houthalen moet naar VK Linden. Koersel ontvangt Houtem VV. Stal trekt naar Witgoor Dessel. SV Breugel maakt de verplaatsing naar Heusden-Zolder.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Pelt - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

EHBO-curus Rode Kruis

Zaterdag 27 juli 2019
Pelt - EHBO-curus Rode KruisNaar jaarlijkse gewoonte organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel weer een cursus EHBO. Die wordt gegeven verspreid over twaalf weken met telkens lessen van twee uur (2 blokken van 1 uur). De startdatum van de cursus is voorzien op woensdag 11 september. De eerste les zal starten om 19 uur omwille van de administratieve formaliteiten die vervuld dienen te worden. De volgende lessen zullen telkens starten om 19.30 uur. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar oud zijn.
De cursus wordt georganiseerd (…) Het hele nieuwsbericht

Mat Theeuwen overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Pelt - Mat Theeuwen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Mat Theeuwen overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden.  

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Pelt - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.
Pelt - Pater Pellensstraat was speelstraatZoomVoor de 2de keer was de Pater Pellensstraat een speelstraat. Over het weer hadden ze alvast niet te klagen! Het was weer een plezierige en warme week. Er werd een zwembadje gevuld en waterpistooltjes brachten afkoeling. De kinderen reden rond op gocarts, speelden in het springkasteel en de families aten gezellig op straat! (Foto's Goedele Nuyts)
Pater Pellensstraat was speelstraat
Zoom

Fieneke Michiels overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Pelt - Fieneke Michiels overledenIn WZC Immaculata is gisteren Fieneke Michiels overleden, de weduwe van Adriaan Janssenswillen. Ze was 98 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum.

Weg met juwelen

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten juwelen buit in een woning aan de Lillerbaan in Peer. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Pelt - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...

Linda van de Kerkhof overleden

Vrijdag 26 juli 2019
Pelt - Linda van de Kerkhof overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Linda van de Kerkhof overleden, de dochter van Pierre en van Hubertina Geerinckx. Ze was 54 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in dienstencentrum Sint-Oda. Begroeting: maandag (17-17.30u) in de kapel van Sint-Oda. 
Pelt - Handbalkamp van Sporting afgeslotenZoomHet jaarlijkse sport/handbalkamp van Sporting NeLo viel net in de heetste week van het jaar. Desondanks werd er toch volop gespeeld en gesport in het Dommelhof. Omwille van de hitte werd er wel tweemaal verkoeling gezocht in Lago Pelt Dommelslag, veel drinken en af en toe een ijsje, en zo werd vanmiddag de sportweek afgesloten. Merci aan trainers Violetta, Gilles en Stefan en uiteraard aan alle deelnemers! Spelers Jarne, Tom en Louis waren woensdag ook even langsgekomen. (Sven Spooren)
De blauwalg die gisteren in het kanaal Bocholt-Herentals werd aangetroffen en waarvan we gisteren melding maakten, is giftig. Dat heeft de Vlaamse Milieumaatschappij bekendgemaakt na onderzoek. In het kanaal van Beverlo blijkt het om groenalgen te gaan die niet toxisch zijn.
De gouverneur heeft nu het captatieverbod uiitgebreid: binnen een straal van 100 meter van de blauwalgdrijflaag is het verboden water te capteren voor het besproeie van (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Kajak: geen prijzen vandaag op EKZoomOp de tweede dag van het Europees Kampioenschap hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag geen potten kunnen breken. Joke Plas en Febe Timmermans werden vanmorgen 11de in de 19,6 km bij de dames junioren. Later op de dag werd Tom Verduyckt, samen met zijn Gentse kompaan Olivier Ost 13de in de 22,6 km bij de heren junioren en in de late namiddag werd Daan Cox 12de en Baud Kums 14de in de 25,6 km bij de heren U23. Morgen is het voor de NWC-ers een rustdag en zondag gaan Daan Cox en Baud Kums nog van start in de K2 over 29,6 km bij de heren senioren.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Pelt - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Laureaat op de beiaard

Vrijdag 26 juli 2019
Pelt - Laureaat op de beiaardZoomMorgen speelt Jasper Depraetere op de Neerpeltse beiaard. Hij studeert aan het Lemmensinstituut in Leuven en was al eerder in Pelt te gast. Onlangs nam hij deel aan de prestigieuze Koningin Fabiola-wedstrijd in Mechelen. Hij werd er tweede laureaat en won ook nog de publieksprijs. We kunnen er dus gerust in zijn dat hij betoverende klanken uit de toren kan toveren. Te horen zaterdag tijdens de markt vanaf 10.30 uur.
Pelt - Kajak: zilver voor Joke Plas op EK kajakmarathonZoomOp het Europees kampioenschap kajakmarathon in het Franse Decize, dat nog doorgaat tot en met 28 juli, is NWC-er Joke Plas erin geslaagd om de zilveren medaille te behalen bij de dames junioren in K1. Er moest 19,6 km gepaddeld worden met daarbij 4 overdragingen. Joke lag vanaf de start in een kopgroep met 7 die tijdens de wedstrijd uitgedund werd tot 3. Op de laatste overdraging maakte Joke een kleine fout en verloor ze de aansluiting met de Hongaarse Sara Makrai die uiteindelijk won in een (…) Het hele nieuwsbericht

Tegen openslaand portier van auto

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige fietsster uit Peer reed deze voormiddag in de Stationsstraat in Leopoldsburg tegen het openslaand portier van een auto. Zij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Pelt - Bromfietser (17) gewond bij botsingIn de Onze Lieve Vrouwstraat reed een 17-jarige bromfietser uit Pelt vanmiddag tegen een auto die afremde. Hij werd daarbij gewond.

Geld gestolen op camping

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kantoorruimte van de camping op Goolderheide in Bocholt is geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Motorrijder (30) gewond bij val

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een 30-jarige motorrijder uit Peer ten val gekomen in de Hermeslaan in Genk. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Blauwalg in het kanaal

Donderdag 25 juli 2019
Pelt - Blauwalg in het kanaalZoomIn het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo is er blauwalg vastgesteld, melden de Vlaamse Waterweg en het provinciebestuur. Blauwalg is een gevaarlijke bacterie voor mens en dier. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel of het de toxische variant is, maar je vermijdt het kanaal best voor recreatieve activiteiten (kajakken, vissen,...). Zwemmen in het kanaal is sowieso al verboden. Ook voorzichtig in andere open waters want blauwalg kan zich makkelijk verplaatsen. Blauwalg

Geen treinen vandaag (2)

Donderdag 25 juli 2019
Pelt - Geen treinen vandaag (2)Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)
Pelt - Esperanza verliest oefenwedstrijdIn een loden hitte heeft Esperanza Pelt vanavond de oefenwedstrijd tegen Patro Eisden verloren: 2-3. De doelpunten: 7' Kusters 1-0, 42' Renson 1-1, 55' Brouwers 1-2, 56' Ebobo 1-3, 66' Bogaerts 2-3.

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Pelt - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Pelt - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza op teambuilding

Dinsdag 23 juli 2019
Pelt - Esperanza op teambuildingVrijdag vertrekkers de spelers en trainers van Esperanza op teambuilding naar De Panne. Morgenavond speelt Esperanza een oefenwedstrijd tegen Patro Maasmechelen.
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Pelt - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).
Pelt - Poging tot inbraak in auto misluktOnbekenden probeerden afgelopen nacht in te breken in een auto die in de Ambachtsstraat geparkeerd stond. Ze morrelden aan het deurslot van de VW Polo en namen ook de voorruit onder handen. Maar hun poging mislukte.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Pelt - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De 51-jarige Peter Winters uit Hechtel die sinds geruime tijd in Engeland woonde, is zondagnamiddag omgekomen toen  zijn tweedekker neerstortte in het Britse graafschap Kent. Hij zat als passagier in het vliegtuig. De piloot raakte lichtgewond. De oorzaak van de crash is nog niet gekend.

Eén op vijf 65 jaar of ouder

Maandag 22 juli 2019
In Pelt is 20,1 procent van de bevolking 65 jaar of ouder. Tien jaar geleden was dat 16 procent. 5,8 procent van de bevolking is 80 of ouder, 2,6 procent meer dan tien jaar geleden.

Linda Hemsley overleden

Maandag 22 juli 2019
Op 13 juli overleed de uit Overpelt afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Linda Hemsley. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Pelt - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Gerard Hoeben overleden

Maandag 22 juli 2019
Pelt - Gerard Hoeben overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Hoeben overleden. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Pelt - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Pelt - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.
Pelt - Achttien nieuwe speelsters bij KadijkDe damesclub van SK Kadijk heeft achttien speelsters aangetrokken: Mariet Paule Daemen (vrij), Lotte Evens (vrij), An Keppens (vrij), Greet Lourdaux (vrij), Elke Poorters (vrij), Marit Sleurs (vrij), Lyo Theuwen (vrij), Jasmine Tips (vrij), Inge Vandael (vrij), Caroline Vanderstraeten (vrij), Marieke Vandijck (vrij), Dominique Vanduffel (Lommel United WS), Leen Annemie Verbruggen (vrij), Jolien Coomans (Sp. Lille), Yvonne Van der Noord (Lommel United WS), Sarah Willekens (vrij), Jessica Beem(vrij), Lindsay Vandenboer (vrij).

Opa zèn piêp

Maandag 22 juli 2019
Pelter Hükske
Pelt - Opa zèn piêpZoomVandaag een korte mop. Maar je weet: de waarheid komt dikwijls uit kindermond. Verder vertellen in ons mooi Pelter dialect.
Tot maandag!
Fons (Fons Tuyaerts)
Pelt - Driemaal winst voor Nick VrankenZoomVandaag mocht Nick Vranken, lid van de ruitervereniging De Dravers Neerpelt, 3 overwinningen op zijn naam schrijven op het LRV-ruitertornooi van Grote Brogel. Hij behaalde in de springreeksen Licht, Midden en Zwaar telkens de eerste plaats, en dit met 3 verschillende paarden. Op de foto zien we hem met zijn paard Callano Z, de winnaar van de springklasse Zwaar. In de klasse Midden behaalde hij de overwinning met Maartje van het Heidehof, en in de klasse Licht met Fleur van het Heidehof. Ook een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Een pelgrimstocht naar JerusalemZoomMarcel Schuurmans uit Achel maakt een pelgrimstocht naar Jerusalem. Hij spreidt zijn wandeltocht over drie jaren: vorig jaar stapte hij van Achel naar Wenen, dit jaar van Wenen naar Istanbul en volgend jaar zet hij zijn tocht verder naar Jeruzalem.
Een aantal vrienden zocht hem op in het zuidoosten van Bulgarije, dicht bij de grens met Griekenland en Turkije. Ze stapten drie dagen met hem mee op de eeuwenoude Sultans Trail, een avontuurlijke wandelweg tussen Wenen en Istanbul. In deze (…) Het hele nieuwsbericht
Een pelgrimstocht naar Jerusalem
Zoom
Pelt - Versterking damesploeg EsperanzaDe damesploeg van FC Esperanza kan rekenen op zeven nieuwe speelsters: Jacqueline Van Velthoven (KV Mechelen), Eleana Cimmino (Kaulille), Janna Vanhove (Mol Sport) én Tessa Vande Boer, Emily Dirx, Kristel Nijs en Brenda Boudewijns (vrije speelsters).

Lucien Bielen overleden

Zondag 21 juli 2019
Pelt - Lucien Bielen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Lucien Bielen overleden, de levenspartner van Magda Engelen. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Buurtfeest in het Wijerpad

Zaterdag 20 juli 2019
Pelt - Buurtfeest in het WijerpadZoomNaar jaarlijkse gewoonte werd het Wijerpad voor een week een speelstraat. Er werden samen vele spelletjes gespeeld, kampen gebouwd en er werd heerlijk gegeten. Kortom, het was weer een buurtfeest dat een week duurde!
Pelt - Esperanza trekt extra verdediger aanEsperanza Pelt heeft een extra verdediger aangetrokken: Michiel Nijsten. De 25-jarige Lanakenaar genoot zijn jeugdopleiding bij MVV en speelde onder meer voor Sint-Truiden en Club Luik.
Pelt - Kajak: weer zilver voor Wlliam PetersZoomOp het Wereldkampioenschap sprint-quadrathlon in het Hongaars Kaposvar is NWC-er William Peters tweede geworden. De wedstrijd bestond uit 750m zwemmen, 20km fietsen, 4,5km kajakken en 5km lopen. William (links op de foto) legde de proeven af in een totaaltijd van 1u29’30”. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjechische favoriet Tomas Svoboda die de afstand aflegde in een tijd van 1u26’56”. Derde werd de Hongaar Csima Ferenc in 1u30’24”.
Ook in het (…) Het hele nieuwsbericht
Kajak: weer zilver voor Wlliam Peters
Zoom

Volksliederen op beiaard

Vrijdag 19 juli 2019
Pelt - Volksliederen op beiaardZoom
De beiaardier van Neerpelt is net vertrokken voor een tournee van vier weken in de VS. Hij wordt voor de marktconcerten in Neerpelt vervangen. Deze week speelt Evert Meijs op de klokken. Evert woont in Valkenswaard, maar heeft ook lang in Achel gewoond en speelt al enkele jaren beiaard. Tijdens de markt speelt hij volksliederen en variaties erop. U hoort o.a Vrolijke vrienden, Aan de Amsterdamse grachten, Drèjend meuleroâd, Lieke van de hei, De beiaard speelt, Daar bij die molen,... Te horen tijdens de markt vanaf 10.30 uur.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Pelt - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Pelt - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Pelt - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Pelt - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)

Jean Geerinckx overleden

Donderdag 18 juli 2019
Pelt - Jean Geerinckx overledenVandaag is Jean Geerinckx overleden. Hij was 71 jaar. Volgens zijn wens zal de uitvaartdienst in besloten kring worden gehouden.
Pelt - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

Juwe Design failliet verklaard

Donderdag 18 juli 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het aannemingsbedrijf Juwe Design uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 augustus ingediend worden.

Motorboot gestolen

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de jachthaven aan de Schippersstraat in Bocholt is een rubberen motorboot gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Driek Loenders overleden

Donderdag 18 juli 2019
Pelt - Driek Loenders overledenGisteren is Driek Loenders overleden, de echtgenoot van Catho Franssen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Pelt - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Bertha Peeters overleden

Woensdag 17 juli 2019
Pelt - Bertha Peeters overleden
Vandaag is Bertha Peeters overleden, de echtgenote van Gabriel Tutelaars. Ze was 91 jaar. Zaterdag om 12u is er een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zware straffen voor drugslab

Woensdag 17 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Zware straffen voor drugslabDe rechtbank van Hasselt heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen twee mannen die betrokken waren bij een drugslab in een verkrot pand in Lommel-Barrier. De éne kreeg vijf jaar cel waarvan één jaar met uitstel, de andere werd met veertig maanden celstraf bedacht. Zij moeten elk ook een boete van 8.000 euro. (PG)

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Pelt - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Pelt - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Pelt - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Een steenmarter minder

Woensdag 17 juli 2019
Pelt - Een steenmarter minderZoomEen lezeres zag vanmorgen dit dode dier langs de Breugelweg liggen, ter hoogte van Sint-Oda. "Een dode bunzing, denk ik", mailde ze. Maar het is een dode steenmarter, een dier dat gek is op - onder meer - rubberen leidingen in automotoren.

Mariette Rutten overleden

Woensdag 17 juli 2019
Pelt - Mariette Rutten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Mariette Rutten overleden, de echtgenote van Nand Vromans. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrim Severens in Lommel.
Pelt - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Dora Schildermans overleden

Woensdag 17 juli 2019
Pelt - Dora Schildermans overledenIn het rusthuis in Neerpelt is gisteren Dora Schildermans overleden, de weduwe van Jules Vanhoudt. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in besloten kring.

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Pelt - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...

Victorine Beutels overleden

Dinsdag 16 juli 2019
Pelt - Victorine Beutels overledenVandaag is Victorine Beutels overleden, de echtgenote van Bertus Storm. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Begroeting: zaterdag (10-10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Pelt - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Aardappelen gestolen

Maandag 15 juli 2019
Pelt - Aardappelen gestolenOnbekenden hebben aardappelen, ajuinen en prei gestolen uit de moestuin van André Lourdaux uit Overpelt. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Gereedschap gestolen op werf

Maandag 15 juli 2019
Afgelopen week-end sloegen dieven toe op een werf aan de Lindelsebaan in Lindel-Hoeven. Er is gereedschap gestolen.

Dieven maken gat in omheining

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het terrein van een bedrijf aan de Nobelstraat in Hamont hebben dieven een aanhangwagen gestolen. Daarop lag meetapparatuur en een waterpomp. Om bij de aanhangwagen te geraken hadden de dieven een gat in de omheining geknipt. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Foto's van de kermis

Maandag 15 juli 2019
We meldden al dat het kermis is in Overpelt-centrum. Albert Loos kon het niet laten en ging er gisteren weer foto's maken. Die vindt u hier.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Pelt - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Pelt - Priester Henri Serroyen overledenIn Kapellen is vrijdag priester Henri Serroyen, Aalmoezenier van de Arbeid, overleden, een Overpeltenaar die 90 jaar werd. Hij was ere-directeur van het Sint-Janscollege in Meldert- Hoegaarden. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartplechtigheid in de Sint-Jozefskerk aan de Hoogboomsteenweg 290 in Kapellen-Hoogboom. De asurn zal bijgezet worden in het familiegraf op de begraafplaats van Neerpelt.
Pelt - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Vier arrestaties in drugszaak

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vier arrestaties in drugszaakPolitie CARMA voerde zaterdag een huiszoeking uit in een appartementswoning aan de Reppelerweg in Bocholt. Er werden verdovende middelen gevonden. Vier verdachten werden ter plaatse gearresteerd. Het gaat om drie mannen en een vrouw. Tijdens de huiszoeking werden cannabis, vloeibare drugs en toebehoren aangetroffen. De verdachten werden verhoord. De vrouw mocht na ondervraging beschikken. De drie mannen werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden.
Pelt - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom

De koe van Bocholt

Maandag 15 juli 2019
Pelter Hükske
Pelt - De koe van BocholtZoomVolkse humor of boerenwijsheid? Aan jou de keuze. Maar in ieder geval verder vertellen… in het Pelter natuurlijk!
Tot volgende maandag.
Fons (Fons Tuyaerts)

Tweemaal vier generaties

Zondag 14 juli 2019
Pelt - Tweemaal vier generatiesZoomOp 1 juni werd Linn Vandijck geboren. Samen met grote zus Oona vormt ze 2 keer 4 generaties. Op de foto grote moeke Mia Leurs, omi Brigitte Bleyen, mama Sarah Janssens en grote zus Oona Vandijck.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Grensgevallen
Er wordt veel ingebroken in wagens die geparkeerd staan in ondergrondse parkeergarages in Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. In de eerste helft van dit jaar gaat het om 380 auto-inbraken, fors meer dan vorig jaar (230 keer). Volgens de politie gebruiken de daders speciale apparaatjes waarmee ze kunnen scannen wat er in een auto - zelfs in een kofferbak - ligt. 

Vier generaties, dank zij Senna

Zaterdag 13 juli 2019
Pelt - Vier generaties, dank zij SennaZoomOp 28 juni zag Senna Lemmens het levenslicht. Met haar geboorte maakt ze vier generaties compleet, met verder nog Anna Van Dael (77), Rita Janssenswillen (55) en Carmen Noten (28).

De helende kracht van een piano

Zaterdag 13 juli 2019
Vandaag gelezen
"In het revalidatiecentrum werd een patiënt opgenomen die al jarenlang piano speelde. Tijdens zijn maandenlange verblijf kon hij dat niet doen omdat er geen piano was. De pianolerares merkte al snel op dat het welzijn van haar leerling zienderogen achteruitging omdat hij zich niet meer kon bezighouden met zijn grote passie. Het centrum wilde hier iets aan doen en besliste een elektrische piano te kopen. Ook andere patiënten merkten de piano op en genieten nu af en toe van een muzikaal momentje."
(Gelezen in het jaarverslag van het Mariaziekenhuis)
Pelt - Deze ploegen treden aan in eerste prov.ZoomVolgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.

Meijel wint OLS

Zaterdag 13 juli 2019
Grensgevallen
Schutterij Sint-Willibrordus uit het Nederlands-Limburgse Meijel heeft zaterdag het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum gewonnen door Venray te verslaan. De schutterij uit Meijel mag in 2020 het OLS organiseren. 
Pelt - Mathilde Van Broekhoven overledenGisteren is Mathilde Van Broekhoven overleden, de weduwe van Franciscus Berckmans. Zij was 97 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Pelt - Definitieve reeksindeling derde prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.
Pelt - Weer Europese titel voor Artuur PetersZoomOp de finaledag van het Europese kampioenschap kajak in het Tsjechische Raçice is Artuur Peters er, samen met zijn Mechelse teamgenoot Bram Sikkens, in geslaagd om de Europese titel te behalen in de K2 1000 meter bij de U23-jarigen.
Artuur en Bram namen in de finale een matige start en kwamen na 250m door op een zesde plaats in 44”892. Na een tussenspurt lagen zij na 500 m al derde in 1’31” om na 750m op een tweede plaats door te komen in 2’19”. De (…) Het hele nieuwsbericht

Doei, doei, doei…

Zaterdag 13 juli 2019
Chel mag het zeggen
Pelt - Doei, doei, doei…Ik denk niet dat Kris Van Dijck zich een held voelde gisterochtend. En onder de douche zal hij vermoedelijk ook niet staan zingen hebben van “Twee jonge meisjes 't is al zo laat. De maan is vol en m'n glas is leeg.”
Je kent het wel, dat vrolijke liedje van Jo Jacobs, alias ‘De Held’. Let ermee op hoor! Voor je er erg in hebt nestelt het zich onverbiddelijk als een niet te verdelgen oorwurm in je brein. Je zingt het, je neuriet het, je fluit het. Een paar uur kun je dat (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Kameleonspin in actie

Vrijdag 12 juli 2019
Pelt - Kameleonspin in actieZoomKameleonspinnen, uit de familie van de krabspinnen, maken geen web, maar verschuilen zich in bloemen, waar ze bezoekende insecten bij verrassing grijpen, doden met een krachtig gif en leegzuigen.
Fascinerend is dat deze spin op het Hènt een bij heeft kunnen vangen op een paarse bloem en niet op een gele bloem, waar ze veel beter gecamoufleerd zit.
Normaal is de spin wit; ze kan echter gele kleurstof in de buitenste cellenlagen van het lichaamshaar pompen. De spinnen kiezen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Pelt - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...
Pelt - Vier generaties, met dank aan EdinZoomOp 17 juni werd Edin Vlemmix geboren, het zoontje van Denis Vlemmix en Lies Loosvelt. Ze wonen in Pelt en hebben nu vier generaties Vlemmix in de familie. En straf: de drie oudste generaties werken samen in het familiebedrijf Deckers Wonen. Overgrootvader Jan als chef atelier (al 28 jaar, na zijn 40-jarige loopbaan als zelfstandig kleermaker), grootvader Theo in het algemeen beheer met echtgenote Relinde Deckers en vader Denis bij slaapcomfort Sleeplife.
Pelt - Finale voor Artuur Peters op EK U23ZoomMomenteel vindt in het Tsjechische Racice het Europees kampioenschap kajak voor 23-jarigen plaats. NWC-er Artuur Peters neemt hieraan deel. Hij is de Europese kampioen van 2018 in K1 1000 meter doch op dit EK neemt hij deel in de K2 over 1000 meter samen met Bram Sikkens uit Mechelen. Deze nieuwe K2-combinatie wordt getest met het oog op eventuele deelname aan de selectiewedstrijden voor de Olympische Spelen 2020 op dit nummer.
Donderdag gingen de reeksen van start. Artuur en Bram moesten hier genoegen nemen met een tweede plaats achter de Slovaakse boot doch van alle 22 deelnemende landen op dit nummer hadden zij de op één na snelste tijd (na Slovakije). Vandaag moesten beiden aantreden in de halve finale. Met grote overmacht wonnen zij hun halve finale in 3’13” voor de teams uit Groot Brittannië (3’18”3) en Tsjechië (3’18”8). Van alle halve finalisten hadden zij veruit de snelste tijd. Zaterdag om 11:05 uur wordt de A-finale gevaren. Wij hopen uiteraard op een medaille voor Artuur en Bram!

De jongste beiaardier

Vrijdag 12 juli 2019
Pelt - De jongste beiaardierZoomMorgen speelt de jongste beiaardier van het land, Eline Van den Broeck, vanaf 10.30u op de Neerpeltse beiaard. Ze heeft voor beiaard als instrument gekozen. Ondertussen is ze 15 jaar en studeert ze voor beiaard verder aan de middelbare school van het Lemmensinstituut in Leuven. Ze is afkomstig van Meerhout en heeft in de voorbije jaren al enkele keren in Neerpelt gespeeld. Op haar programma staat zuiders getinte muziek, zoals 'Hio de la Luna' (Mecano) en 'Asturias' (Albeniz).
Beiaard is niet (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Marcella Schoemans overleden

Donderdag 11 juli 2019
Pelt - Marcella Schoemans overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Marcella Schoemans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.

Leonie Cornelissen overleden

Donderdag 11 juli 2019
Pelt - Leonie Cornelissen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Leonie Cornelissen overleden,  de weduwe van Jef Gielen en de levenspartner van wijlen Toine Molemans. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Pelt - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

Vier generaties Huysmans

Woensdag 10 juli 2019
Pelt - Vier generaties HuysmansZoomOp 13 april werd Jason Huysmans-Maandonks geboren en hij zorgde zo voor vier generaties in de mannelijke lijn in de familie Huysmans. Jason woont samen met papa Kris en mama Gaby Maandonks in Achel. Grootvader Willy Huysmans en overgrootvader François Huysmans wonen in Pelt.
Pelt - Zuster Van den Oetelaar overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag zuster Anna-Maria Van den Oetelaar, van de congregatie Dochters van het Kruis, overleden. Ze was 93 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: na telefonische afspraak (011/642 090) in uitvaartcentrum Severens.

Auto belandt in voortuin

Dinsdag 9 juli 2019
Pelt - Auto belandt in voortuinDeze voormiddag is in de Sellekaertsstraat een auto in een voortuin beland nadat de bestuurder uit de bocht ging. Hij bleef ongedeerd.

Versterking voor SK Kadijk

Dinsdag 9 juli 2019
Pelt - Versterking voor SK KadijkSK Kadijk heeft zeven spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Niek Vande Craen (KFC Mol); Martijn Nijs (Bregel); Joppe Pellens (Herkol); Glenn Evens, (Eksel) én Stef Vanbuel, Jens Jansen en Joos Mues (Lindelhoeven).

Afvalglas in het Lindel

Dinsdag 9 juli 2019
Vandaag gezien
Pelt - Afvalglas in het LindelZoomHet is vakantie. Maar is dat een reden om de overvolle glascontainers in het Lindel niet leeg te maken? vraagt een lezer zich af. Hij maakte er gisteren deze foto.

Karma Sherpa is weer bij Pol

Dinsdag 9 juli 2019
Pelt - Karma Sherpa is weer bij PolZoomDe Nepalese klimsherpa Karma Sherpa is weer op bezoek bij Pol Goven op de Grote Heide. Zondagnamiddag vervulde hij een vrijwilligerstaak die hem aansprak: hij "speelde" barman in De Wulp (foto). Menig bezoeker sloeg een babbeltje met hem over ervaringen die ze zelf hadden bij een bezoek aan Nepal. Anderen waren dan weer geboeid door zijn klimprestaties in de Himalaya. Hij stond vijfmaal op de top van Mount Everest, de hoogste berg ter wereld en 8950 meter hoog.
Het was een leuke namiddag voor Karma en de bezoekers, zegt Pol. Wie met Karma nog zou willen praten is altijd welkom. Liefst eerst een seintje geven via pol.goven[!]gmail.com.
Pelt - Tuinhier Pelt bezocht MechelenZoomVrijdagochtend vertrokken 48 Tuinhierders uit Pelt richting Mechelen. Bij aankomst aan het Fort van Breendonk stonden de gidsen Dirk en Johan hen al op te wachten. De deelnemers kwamen er veel te weten over de leefomstandigheden en de hygiëne tijdens Wereldoorlog II. Na de lunch trokken ze naar het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint Katelijne Waver. Dat wil de teler helpen met allerlei proeven op nieuwe gewassen, nieuwe teeltmethoden en ook nieuwe beschermingsmiddelen tegen allerlei plantenziektes uitproberen. 

Isolatie in brand

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer Noord-Limburg moest kort voor de middag uitrukken omdat bij roofingwerken aan een appartementsgebouw aan de Pastoorsdreef in Bocholt isolatie had vuur gevat. De brandweer had er nagenoeg een uur werk.
Pelt - Eerste afgestudeerde zorgkundige 'duaal leren'ZoomEen primeur voor Wico-campus Sint-Maria in Pelt en voor WZC Hoevezavel in Lommel: de eerste studente zorgkundige 'duaal leren", mocht haar diploma ontvangen en meteen beginnen werken in het rusthuis waar ze tijdens haar opleiding veel geleerd heeft. Nina van Vessem volgde de opleiding zorgkundige via duaal leren, waardoor ze haar opleiding deels op school kreeg en deels op de werkvloer. Serge Vrancken, coördinator van duaal leren, is zeer enthousiast over de opleiding en hoopt dan ook velen andere warm te maken. Op de foto zien we het nieuwe diensthoofd van Nina, Femke Beckers, coördinator van duaal leren Serge Vrancken, een trotse vader, de gemotiveerde en pas afgestudeerde Nina van Vessem en de tevreden directeur van ZorgGroep Lommel Rudi Fonteyn.

Anne-Mieke Voets overleden

Maandag 8 juli 2019
Pelt - Anne-Mieke Voets overledenGisteren is Anne-Mieke Voets overleden, de echtgenote van Theo Van den Rul. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Boseind. Begroeting: woensdag (19.30-20uur) in uitvaartcentrum Severens.

Den tram in Antwerpen

Maandag 8 juli 2019
Pelter Hükske
Pelt - Den tram in AntwerpenZoomNe boer ziet in de stad altijd iets nieuws. Ook deze keer weer in Antwerpen.
Voort vertellen in het Pelter natuurlijk!
Tot maandag! Fons

Buurtfeest in 't Hoekske

Zondag 7 juli 2019
Pelt - Buurtfeest in 't HoekskeZoomHet was weer gezelligheid troef op het buurtfeest van ’t Hoekske, met een groep deelnemers die elk jaar groter wordt. De dag begon met een heuse viswedstrijd, die helaas geen enkele vis opleverde - dus ook geen grote vissersverhalen bij de barbecue...  De volgende activiteit vindt in november plaats.
Pelt - Buurtfeest in de HospitaalstraatZoomDit weekend was er weer het jaarlijks buurtfeest van de Hospitaalstraat, volgens de bewoners de gezelligste straat van 't Fabriek. Het feest startte vrijdag met een gezellige buurtbabbel, met een pintje en een hot dog. Zaterdag was er het levende voetbalspel met nadien frietjes van het frietkot en na afloop een behendigheidsproef met bier. De avond werd afgesloten met het swingpaleis. Vandaag werd er nog gebruncht en nadien alles opgeruimd. (Heidi Vangerven)
In het Nederlands-Limburgse Sevenum is vandaag het Oud-Limburgs Schuttersfeest van start gegaan. Tot dusver zijn de schutterijen Sint-Sebastiaan, Sint-Joris en Sint-Jozef, respectievelijk uit SHLille, Kaulille en Lommel, uitgeschakeld. UPDATE Er gaat slechts één Belgische schutterij door naar de volgende kavelronde, komende zaterdag: Sint-Elisabeth uit Stokkem.
Pelt - Vakantiegroeten uit... KroatiëZoomMietje Vlemmix uit Overpelt is met familieleden op vakantie in Kroatië. Ze verblijft in een huis boven op een berg en heeft het er naar haar zin.
Pelt - Acht nieuwe spelers bij Sparta LilleSparta Lille heeft acht nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Senne Vrijsen en Wouter Jongeneelen van SV Breugel; Stijn Kaufman, Vincent Saelens en Stijn Meylaers van Achel VV; Marc Louis Vandeun (Zandhoven); Sander Nijssen (Grote Heide) en Ben Ceelen (Exc. Hamont)
Pelt - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Twee nieuwe ereleden bij KNBC

Zaterdag 6 juli 2019
Pelt - Twee nieuwe ereleden bij KNBCZoomOp het jaarlijks clubfeest van biljartclub KNBC werden twee clubleden tot erelid geridderd. Frans Depireux en Christ Van Helden werden voor hun jarenlange inzet als speler en bestuurslid beloond met de oorkonde van het erelidmaatschap en een geschenk. Op de foto de twee ereleden en het bestuur.
Pelt - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Pelt - 23ste veroordeling voor notoir verkeerszondaarZoomDe politierechter in Hasselt heeft een man, die al voor de 23ste keer veroordeeld werd tot levenslang rijverbod, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en... levenslang rijverbod.             (Cartoon: Fobie)

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Pelt - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Ondertussen, in Genk...

Vrijdag 5 juli 2019
Vanaf vrijdagavond 12 juli tot eind augustus renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer de oude spoorwegbruggen op de Torenlaan in Zwartberg. In die periode zal het gemotoriseerd verkeer op de N76 slechts over één rijstrook in elke richting kunnen rijden ter hoogte van de werfzone. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat wordt vernieuwd en is niet toegankelijk tot eind augustus. Vanaf eind juli is ook de Cockerillplaats afgesloten van de Torenlaan.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Pelt - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

Een Amerikaanse beiaardier

Vrijdag 5 juli 2019
Pelt - Een Amerikaanse beiaardierZoomMorgen/zaterdag speelt Ellen Dickinson op de Neerpeltse beiaard. Zij is een organist/beiaardier uit de VS. Mevr. Dickinson is 'director of bell programs’ aan de Yale-universiteit en speelt op de beiaard van de Trinity-kerk in Hartford (Connecticut). Ze wil beiaard actief promoten en schreef daarvoor o.a. het kinderboek ‘Rosie meets the carillon’. Ze heeft veel concerten gespeeld over de hele wereld, maar het is voor haar de eerste keer dat ze een marktconcert speelt. Te horen vanaf 11 uur!

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Pelt - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Pelt - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Willem Holleeder veroordeeld

Donderdag 4 juli 2019
In Amsterdam heeft de rechtbank Willem Holleeder (61) veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Hij werd schuldig bevonden aan "een sturende rol" bij vier moorden. Ook wordt zijn betrokkenheid bij de aanslag op John Mieremet in 2002 en diens dood in 2005 "wettig en overtuigend bewezen" genoemd. Mieremet woonde destijds in Neerpelt en werd in Thailand vermoord.

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Pelt - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

René Vandebroek overleden

Donderdag 4 juli 2019
Pelt - René Vandebroek overledenGisteren is René Vandebroek overleden, de echtgenoot van Willy Verhoeven. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

Inbraak in bedrijfshal

Donderdag 4 juli 2019
Pelt - Inbraak in bedrijfshalOnbekenden hebben afgelopen nacht uit een bedrijfshal in de Karel Pinxtenlaan op Nolimpark een mengpaneel en een geluidsbox gestolen. De hal werd gebruikt door een kerkgemeenschap.
Pelt - Ondertussen, in Lago Pelt Dommelslag...ZoomOok een verdwaalpaal in de glijbaan van het zwembad?             (Cartoon: Fobie)

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Pelt - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vanduffel overleden

Woensdag 3 juli 2019
Pelt - Mia Vanduffel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Vanduffel overleden, de echtgenote van Jan Croonen. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-centrum waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Pelt - Een blauwzwarte houtbij - eens iets andersZoomDe imkervereniging van Pelt zaait jaarlijks verschillende percelen in met bloemenweidemengsels. Zowel honingbijen als solitaire bijen en hommels doen zich hieraan te goed. Afgelopen weekend werd er echter een speciale bij gespot. Volgens vlinderkenners zou het om een blauwzwarte houtbij gaan. Die kennen we niet, dus gingen we te rade bij Wikipedia. En daar lezen we: "De soort lijkt op een grote vlieg, maar is een (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Vestiville: oproep aan leveranciersDe politie Lommel vraagt alle gedupeerde leveranciers van Vestiville 2019 om zich zo snel mogelijk bij de opsporingsdienst te willen melden voor de vrijwaring van hun rechten en de noden van het onderzoek. U kan politie Lommel bereiken tijdens de kantooruren op het algemeen nummer 011 399 899 of via een e-mail aan recherche[!]politie.lommel.be.

Pierre Poelmans overleden

Woensdag 3 juli 2019
Pelt - Pierre Poelmans overledenGisteren is Pierre Poelmans overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Begroeting: zaterdag (10-10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat 4 in Lommel.
Pelt - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Mia Wijnen overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Pelt - Mia Wijnen overledenGisteren is Mia Wijnen overleden, de weduwe van Martinus Vandekerkhof. Zij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Pelt - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
"Het Mariaziekenhuis spreekt", een reeks infonamiddagen over veel voorkomende gezondheidsproblemen, voor een breed publiek, gegeven door artsen, is al aan haar zesde seizoen toe. Dit jaar zijn volgende sessies gepland:
· Tintelende handen en brandende voeten - 12 september 2019
· Grootouders en kleinkinderen - 14 november 2019
· Spoed: hoe werkt dat eigenlijk? - 23 januari 2020
· Vertigo: waar draait het om? - (…) Het hele nieuwsbericht

Constant Scheepers overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Pelt - Constant Scheepers overledenGisteren is de uit Achel afkomstige Constant Scheepers overleden, de echtgenoot van Antoinette Eerdekens. Hij was 88 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en het begraven van de urne op de begraafplaats De Roosen in Neerpelt vinden in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Jaeken.

Anna Corten overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Pelt - Anna Corten overledenGisteren is Anna Corten overleden, de weduwe van Michel Haex. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - 'Oerkreeftje' aangetroffen in BoslandZoomIn Bosland heeft boswachter Eddy Ulenaers gisteren de eerste Limburgse waarneming van een kopschildkreeftje gedaan. Deze kreeftensoort heeft een rugschild en kan tot 8cm groot worden. Ze heeft 10 tot 30 bladvormige looppootjes waarvan sommige ook grijpers zijn geworden. Ulenaers noemt het zelf een prehistorisch zoetwaterkreeftje. Het is alleszins een zeer interessante vondst; onderzoekers van de KU Leuven, gespecialiseerd in zoetwaterfauna, organiseerden onlangs zelfs een grootschalige zoekactie om de verloren gewaande oerkreeftjes in de Belgische stilstaande wateren terug te vinden. (Foto Eddy Ulenaers)
Pelt - Een videoclip voor gitaar en beiaardZoomGitarist Cedric Honings en beiaardier Jan Verheyen hebben een videoclip gemaakt. Daarnaast spelen ze morgen/woensdagavond om 20u hun programma ‘Guitarillon’ in Peer. De gitaar wordt boven in de toren versterkt en klinkt samen met de beiaard over de daken van Peer. Meer info over het concert: http://www.beiaardpeer.be/

Naar het AfricaMuseum

Dinsdag 2 juli 2019
Pelt - Naar het AfricaMuseumZoomDe cursisten van het volwassenenonderwijs E-Service campus Qrios Pelt sloten het schooljaar af met een zelf georganiseerde uitstap naar het AfricaMuseum in Tervuren. Na het bezoek en een lekker etentje was er nog een mooie wandeling in het park.

Valpartij in Holvenstraat

Maandag 1 juli 2019
Pelt - Valpartij in HolvenstraatDeze namiddag is een fietser zwaargewond geraakt bij een val in de Holvenstraat in Holheide. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

In juli en augustus rijdt de dagelijkse ICT-trein Neerpelt-Blankenberge (en terug) weer. Dat meldt de Facebookpagina "Trein Weert-België". Op weekdagen is de regeling als volgt:
- Neerpelt vertrek 07:47u, Blankenberge aankomst 10:54u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u
Op zaterdag, zon- en feestdagen:
- Neerpelt vertrek 07:58u, Blankenberge aankomst 10:59u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u.
Deze vakantietrein heeft dus niet Hamont als vertrekstation of eindbestemming.
Pelt - Twee elektrische fietsen gestolenIn de Stationsstraat in Neerpelt zijn twee elektrische fietsen gestolen. De fietsen stonden in een garagebox.
Pelt - Mariaziekenhuis lanceert website op kindermaatZoomHet Mariaziekenhuis heeft een website op kindermaat gelanceerd om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun doktersbezoek of opname. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, wil men de drempel verlagen.
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Bellenblaasdag ook in ImmaculataZoomDe jaarlijkse “Internationale bellenblaasdag” (International blowing bubbles day) is sinds 2011 een wereldwijd gevierde dag waarop mensen zeepbellen blazen om iemand te gedenken, een wens te doen of om een andere reden… Woensdag bliezen zoveel mogelijk mensen op verschillende plaatsen en tijdstippen bellen de lucht in om stil te staan bij de mensen die te vroeg zijn heengegaan. Ook de bewoners van WZC Immaculata wilden graag hun steentje bijdragen.
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.

De driedaagse van Tuinhier

Maandag 1 juli 2019
Pelt - De driedaagse van TuinhierZoomAllemaal blije gezichten op deze foto. Het zijn leden van Tuinhier 't Hent-Lille die er een drukke driedaagse op hebben zitten. Vrijdag bezochten ze in het centrum van Bonn de botanische tuin. In de namiddag ging het naar de prachtige Altstadt van Heidelberg aan de Neckar. Zaterdag stond in het teken van het 45ha grote bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Prachtig, vermoeiend maar méér dan de moeite waard. Zondag werd op de terugweg halt gehouden aan de kasteeltuinen van Schloss Schwetzingen en in de namiddag op een terrasje in het gezellige Limburg an der Lahn met zijn typische vakwerkhuizen. 's Avonds werd afgesloten met een reuze schnitzel.
Pelt - Burenfeest Holenweg-BienderstraatZoomOok de buurt Holenweg-Bienderstraat zette de vakantie in met haar buurtfeest. Ondanks de hoge temperatuur gingen de kinderen van de buurt volop op in het spel. Het springkasteel genoot veel belangstelling en uiteraard werd er duchtig met water gespeeld voor de nodige afkoeling. (Leon Alders)

Nico Theeuwen overleden

Maandag 1 juli 2019
Pelt - Nico Theeuwen overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Nico Theeuwen overleden. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinastraat in Maaseik.

De lift die wonderen doet

Maandag 1 juli 2019
Pelter Hükske
Pelt - De lift die wonderen doetZoom
Wat ne boer in de grote stad Brussel al niet allemaal tegenkomt! ’t Is niet te geloven wat voor een wondere dinges daar allemaal te zien zijn!
Enne … verder vertellen in het Pelter natuurlijk.
Tot volgende maandag. Fons (Fons Tuyaerts)
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt