Vandaag start de
Week van de Korte Keten, een actie om ons bewust te maken van de waarde en de kracht van lokaal gekweekt voedsel. Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen door seizoensgroenten te kopen en regelmatig eens te shoppen bij onze lokale boeren of bij de boeren op de lokale markt. Het is ook een kleine moeite om even op te letten als we gaan winkelen in de supermarkt en vooral Belgisch te kopen. Is het nodig dat asperges uit Peru, boontjes uit Kenia of erwten uit Marokko in de rekken liggen? Kijk uit je doppen en koop van Belgische producenten. Het is misschien een kleine stap maar elke stap telt, het is gewoon een kwestie van gezond boerenverstand en onze boeren varen er wel mee. Want zeg nu zelf: die verse frietjes van patatjes van Hoeve Machiels, dat stukje schapenkaas van Willy van de Stalse Schans, het ijs van de Wintershoeve in Paal of 't Kasteeltje in Beverlo en de zelf geplukte blauwbessen van Blueberry Fields, ze smaken toch echt veel beter. Proef en geniet van deze Week van de Korte Keten. Je maakt de wereld een klein beetje beter. Smakelijk
. (Hans Put)