Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt
Stuur ons je tip!
Nieuws
Nieuwsarchief
Kalender
Groeten & felicitaties
Zoekertjes
Nieuws toevoegen
Beringen

Gevulde pastaschelpen

Woensdag 13 juni 2018
Inge's keukengeheimen
Gevulde pastaschelpen - Beringen
Ah, de Italiaanse keuken: een oneindige voorraad aan overheerlijke recepten. Deze ovenschotel met gevulde conchiglioni vraagt wat tijd en handigheid, maar het resultaat is het meer dan waard. Het zijn grote pastaschelpen speciaal gemaakt om te worden gevuld en gebakken. Niet enkel lekker, maar ook leuk om te maken! Heb je kinderen? Ze zullen het heerlijk vinden om de conchiglioni mee te vullen. Het zijn als het ware eetbare doosjes die je kan volproppen met een heerlijke vulling. Ik maak een mengsel op basis van Parmezaanse kaas, pancetta en verse basilicum Tip: kook de pastaschelpen niet helemaal gaar, anders worden ze moeilijk te vullen. Ze garen sowieso nog wat verder in de oven.
Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook, en voeg een snuif zout toe. Snij de dikke lapjes pancetta in grove stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Bak de stukjes pancetta enkele minuten in de hete olie. Schep de gebakken stukjes pancetta in de beker van de blender. Laat het braadvet achter in de pot. Hou de pot bij om er straks de sjalot in te stoven. Maal de pancetta bijna poederfijn in de blender. Voeg vervolgens stukjes Parmezaanse kaas toe en mix opnieuw. Bewaar een beetje kaas om de schotel later mee af te werken. Voeg dan snippers verse basilicum toe, en gebruik de ricotta als lijm voor de vulling. Schenk er een scheutje olijfolie bij en laat de blender nog eens draaien. Proef en kruid de vulling naar smaak met wat peper van de molen en zout. Mix ze een laatste keer. Kook de pastaschelpen tot ze beetgaar zijn. Later verdwijnen ze nog in de oven. Spoel de schelpen onder koud water, zodra ze voldoende gaar zijn. Pel de uien snipper ze grof. Pel de look en snij de teen in stukjes Stoof de snippers ui en look in de pot waarin de pancetta werd gebakken. Roer regelmatig Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en roer. Na een minuut is de rauwe tomatensmaak weggestoofd. Voeg er een snuifje gedroogde oregano bij, gevolgd door de witte wijn. Laat de alcohol even wegkoken en voeg het blik tomatenblokjes toe, samen met een scheut water. Roer en kruid de saus naar smaak met wat zout. Laat ze een kwartiertje sudderen op een zacht vuur. Verhit intussen een scheut olijfolie in een ruime pan en stoof er de spinazie in. Doe het kort en krachtig, waardoor de spinazie zo min mogelijk vocht verliest. Kruid de groente met een beetje peper en zout. Schep de spinazie in een grote zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Bedek de bodem van de ovenschaal met de spinazie. Vul de uitgelekte en wat afgekoelde pastaschelpen met de vulling. Schik de gevulde pastaschelpen in de ovenschaal, met de opening naar boven. Schenk de saus over de pastaschelpen tot ze onder staan. Verdeel stukken mozzarella over de schotel en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Verwarm de oven voor op 170graden Gaar de pastaschelpen in de voorverwarmde oven, gedurende ongeveer 20 minuten. (Controleer tussendoor of de pasta gaar is. Gebruik bv. een prikvork.) Lekker met lookbroodje, stokbrood of ciabatta. (Inge Jespers)
Ingrediënten: 2 deciliters witte wijn (200ml) - 140g geconcentreerde tomatenpuree - 800g tomatenvlees in blik - 1 bolletje mozzarella (eventueel buffelmozarella) - 200g Parmezaanse kaas - 500g ricotta 2 - teentjes look - 1 ui - 500g spinazie 3 sneetjes pancetta (0,5 cm dik) - pastaschelpen (conchiglioni) - enkele takjes basilicum - Gedroogde oregano - olijfolie - peper en zout
Gevulde pastaschelpen
Nieuwere berichten in 'Inge's keukengeheimen'
  • 25/09/'19Hasselback aardappelen
  • 14/08/'19Gebakken aardappelpuree met verse vidé
  • 07/08/'19Kip en groentjes in een jasje van spek

Kalender Beringen

Maandag
8
December

DIGIPUNT in het Stadhuis

DIGIPUNT in het StadhuisVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
8
December

DIGIPUNT in de bibliotheek

DIGIPUNT in de bibliotheekVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
8
December

DIGIPUNT in Inloophuis Beringen-Mijn

DIGIPUNT in Inloophuis Beringen-MijnVandaag Heb je zelf nog weinig ervaring met computer of internet, of zit je met een vraag rond het gebruik (…)
Maandag
8
December

Workshop Handletteren

Workshop HandletterenVandaag In deze workshop leer je prachtige kaartjes en handgeschreven quotes creëren. Atelier E neemt je (…)
Maandag
8
December

be-MINE on-ICE

be-MINE on-ICEVandaag be-MINE on-ICE verhuist naar de Mijnkathedraal, een nieuwe en unieke locatie. En dit van 7 (…)
Maandag
8
December

ELAN Filmavonden: 'Voor de meisjes'

ELAN Filmavonden: 'Voor de meisjes'Vandaag Twee echtparen zijn al jaren bevriend met elkaar. Als hun puberdochters betrokken zijn bij (…)
Maandag
8
December

Digisessie: Google Translate/DeepL

Vandaag Taal hoeft geen barrière te zijn. In deze digisessie ontdek je hoe je met Google Translate (…)
Plaats uw evenement
Bekijk de hele kalender
Groeten & felicitaties
07/12
Voor: Mark Cuppens

Mark Cuppens gefeliciteerd met je verjaardag

Mathijs Soers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Zoekertjes Beringen
Aangeboden
Trekkingfiets Mandoline snijmachine
Te koop
Te koop
Te koop
Meer zoekertjes in Beringen
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Beringen » Gevulde pastaschelpen
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie