Deze keer gaan we nog eens de
Italiaanse toer op.
De Italiaanse keuken is erom bekend om zijn eenvoud: met een paar ingrediënten kan je een hele maaltijd op tafel toveren.
Ik zei vroeger altijd: ik kom van het verkeerde land. Al die verschillende stoempen met seizoensgebonden groeten was niet mijn ding. Ik lust dat wel, maar als ik mag kiezen gaat de voorkeur naar pasta’s. Net zoals vandaag een hartelijke simpele pasta met een frisse toets.
Ingrediënten:
250gr cherrytomaten 80gr parmaham olijfolie spaghetti 350gr groene boontjes 1 citroen 100gr ricotta 5el pesto alla genovese.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°c verdeel de kerstomaatjes en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 10 minuutjes.
Kook ondertussen de spaghetti. Maak de boontjes proper en kook ze de laatste 4minuutjes mee met de pasta.
Pers een halve citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de ricotta de pesto en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta en boontjes af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta en de boontjes met het ricottamengsel en het kopje kookvocht.
Verdeel de kerstomaatjes en de verkruimelde ham erover.
Serveer de citroenpartjes erbij.
(Inge Jespers)