Het overige nieuws

Martien Didden overleden

Zondag 31 juli 2022
Genk - Martien Didden overledenDonderdag overleed Martien Didden (64), woonachtig in Genk en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - Zware nederlaag voor STA GenkIn de Croky Cup heeft STA Genk vandaag thuis tegen FC Herstal een zware nederlaag geleden: 0-10...

Twee busreizigers gewond

Zondag 31 juli 2022
Genk - Twee busreizigers gewondZoomOp het kruispunt van de Oosterring en de Schiepse Hei in Genk zijn zaterdagvoormiddag rond 11 uur een bus en een auto gebotst. Twee passagiers van de bus, een vrouw (84) uit Lanaken en een man (63) uit Peer, raakten daarbij gewond.

Auto volledig uitgebrand

Zondag 31 juli 2022
Vanmiddag vatte een BMW vlam op de Europalaan. De wagen is volledig uitgebrand. Het vuur ontstond vermoedelijk door een technisch defect.
Genk - Eendracht Termien wint bij VlijtingenEendracht Termien is in de eerste ronde van de Beker van België vanavond bij Vlijtingen VV gaan winnen met 0-4. In de tweede ronde komt de club uit tegen KSK Tongeren.

Nieuwe vennootschap: Omerstone

Zaterdag 30 juli 2022
Omer Sahin uit Genk heeft de besloten vennootschap Omerstone opgericht met zetel aan de Ceintuurlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, klinkerwerken, rioleringswerken, afbraakwerken en bouwwerkzaamheden
Voor de wedstrijd van morgen tegen Standard (13.30 uur) zijn de doelmannen Vandevoordt, Leysen en Penders geselecteerd. McKenzie, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta en Preciado zijn de geselecteerde verdedigers. De geselecteerde middenvelders zijn Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Geusens, Hrosovsky en El Khannouss. De geselecteerde aanvallers zijn Dessers, Paintsil en Nemeth.

Yvonne Gielen overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Genk - Yvonne Gielen overleden
Op 29 juli overleed Yvonne Gielen, de weduwe van Wim Oomens. Zij was 72 jaar en afkomstig uit Genk. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Linde-Peer.
Weerbericht
Genk - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Bosmans overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Genk - Paula Bosmans overledenWoendag is Paula Bosmans overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Henri Jaenen. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in UCOP in Opglabbeek.

Mathieu Grossard overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Genk - Mathieu Grossard overledenOp 19 juli overleed Mathieu Grossard, de echtgenoot van Maria Timmermans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij UItvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

François Dirix overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Genk - François Dirix overledenDinsdag is François Dirix overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Aline Valy. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei.

Julien Broeders overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Genk - Julien Broeders overledenWoensdag is in Residentie Boneput in Bree Julien Broeders overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven José Jacobs. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van As vinden plaats intieme kring.

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Genk - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Genk - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Luca Oyen geopereerd

Vrijdag 29 juli 2022
KRC-speler Luca Oyen is vandaag geopeerd aan de knie. De operatie is succesvol verlopen. Oyen wacht nu een maandenlange revalidatie.

Twintiger en dertiger gewond

Vrijdag 29 juli 2022
In de Rozenkranslaan gebeurde er gisteren rond 17 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Twee Genkenaren van respectievelijk 25 en 38 jaar raakten daarbij gewond.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Genk - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Genk - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Genk - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jong Genk klopt MVV

Donderdag 28 juli 2022
Jong Genk heeft een oefenwedstrijd tegen MVV gewonnen met 3-2. Aan de rust was de stand 3-0. Diawara, Van de Perre en Arabaci maakten de doelpunten. Op 1 augustus speelt Jong Genk een oefenmatch tegen Jong AZ.

Francine Reul overleden

Donderdag 28 juli 2022
Genk - Francine Reul overledenGisteren is Francine Reul overleden, de echtgenote van Maurice Schoefs. Zij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring..

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Genk - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Antonietta Di Martino overleden

Donderdag 28 juli 2022
Genk - Antonietta Di Martino overledenOp 23 juli overleed Antonietta Di Martino, de echtgenote van Lelio Mammarella. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat in Waterschei, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats in Houthalen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen.

Guido Vandeloo overleden

Donderdag 28 juli 2022
Genk - Guido Vandeloo overledenOP 20 juli overleed Guido Vandeloo, de echtgenoot van Yvonne Vanderheyden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
Genk - Bokrijk Sport - W. Koersel A 4-4Bokrijk Sport heeft 4-4 gelijk gespeeld tegen Weerstand Koersel A. Het betrof een vriendschappelijke wedstrijd.
Genk - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KRC Ladies kloppen Modavo

Woensdag 27 juli 2022
De KRC Genk Ladies hebben hun oefenwedstrijd tegen Moldavo gewonnen met 1-4. Zondag spelen de KRC Genk Ladies tegen Ajax.
Genk - Monsterscore voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft een oefenwedstrijd tegen Kabouters Opglabbeek gewonnen. Uitslag: 9-2.

Bie Bringmans overleden

Dinsdag 26 juli 2022
Genk - Bie Bringmans overledenZondag is Bie Bringmans overleden, de weduwe van de eerder dit jaar overleden Miel Olaerts. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Genk - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht
Een 24-jarige vrouw uit Genk en twee inwoners van Maasmechelen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Trichterweg in Zutendaal. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.40 uur.

Geld gestolen in woning

Dinsdag 26 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Berkenstraat in As is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Genk - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Genk - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuvenstraat in Zonhoven reed een fietsster uit Houthalen-Helchteren vanmorgen tegen het openslaand portier van een auto. Zij raakte daarbij gewond.

KRC Genk verslaat Westerlo

Maandag 25 juli 2022
KRC Genk heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen Westerlo gewonnen met 6-1. Castro, John, Nemeth (2) en Toma (2) maakten de doelpunten.
Genk - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Gors overleden

Maandag 25 juli 2022
Genk - Jacqueline Gors overledenZaterdag is Jacqueline Gors overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Wily Pergens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Alfonsine Broeders overleden

Maandag 25 juli 2022
Genk - Alfonsine Broeders overledenOp 21 juli is Alfonsine Broeders overleden, de weduwe van François Briers. Zij was 94 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.
Eendracht Termien heeft ex-prof Marco Ospitalieri van Park Houthalen aangetrokken.
De KRC Ladies hebben hun oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach gewonnen met 3-2. Geraedts, Wielockx en Camps maakten de doelpunten.

Twee minderjarigen zwaargewond

Zaterdag 23 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond reed een bromfietser tegen een boom in de Mombeekdreef in Hasselt. De bromfietser en zijn duozitter liepen daarbij zware verwondingen op. Het gaat om minderjarigen. Het parket heeft een verkeersdeskundige opdacht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Vandevoordt, Leysen en Penders zijn drie doelmannen die in de selectie van KRC Genk zitten voor de match van morgen op Club Brugge. Als verdedigers zijn McKenzie, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta en Preciado geslecteerd. De middenvelders Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Oyen en El Khannouss reizen ook mee naar Brugge net als de aanvallers Ito, Dessers, Paintsil en Nemeth.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Genk - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

Jozef Cools overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Genk - Jozef Cools overledenGisteren is Jozef Cools overleden. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats op de begraafplaats Hoogveld in Tessenderlo. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Maggy Noben overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Genk - Maggy Noben overledenOp 17 juli is Maggy Noben overleden, de echtgenote van Francis Trippaers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

André Indesteege overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Genk - André  Indesteege overledenOp 20 juli is André Indesteege overleden, de echtgenoot van Maria Tielens. Hij was 85 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven vindt plaats in beperkte kring.

Germain Vervaeren overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Genk - Germain Vervaeren overledenOp 14 juli is Germain Vervaeren overleden, de echtgenoot van Martha Bormans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Pieter Geukens overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Genk - Pieter Geukens overledenDonderdag is Pieter Geukens overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Genk - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Zware klap op Europalaan

Vrijdag 22 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Zware klap op EuropalaanZoomDeze namiddag raakten een tractor met oplegger, een vrachtwagen en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in As. De vrachtwagenbestuuder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep zware verwondingen op. In de auto viel een lichtgewonde. De weg werd in de richting van Lanklaar afgesloten tussen de Bilzerweg en de Steenweg op As. Het verkeer werd omgeleid via de E314.

Weg met muziekbox

Vrijdag 22 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is aan de de Stationsstraat in Diepenbeek ingebroken in het clubhuis van de atletiekvereniging. De daders gingen met een muziekbox aan de haal.

Hilda Houben overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Genk - Hilda Houben overledenGisteren is Hilda Houben (82) overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jef Schruers. Zij woonde in Genk en was afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Nieuwe vennootschap: Celea

Vrijdag 22 juli 2022
Romina Celea uit Genk heeft de besloten vennootschap Celea opgericht met zetel aan de Marktstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer thuis- en gezondheidszorg, bedeling van maaltijden en vervoer van patiënten.
Vandaag ondertekent Vlaams minister Jo Brouns in het Thor Park het vijfjarig convenant met EnergyVille. Hiermee steunt de Vlaamse Regering de samenwerking tussen de EnergyVille-partners imec, KU Leuven, VITO en UHasselt en hun onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. Zo werkt Energyville onder andere aan efficiëntere zonnepanelen, slimme wijkrenovaties, warmtenetten en warmtepompen en doen ze zelfs onderzoek naar geluidsmuren met geïntegreerde zonnepanelen. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Genk - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Investeringen in sportverblijf

Donderdag 21 juli 2022
Vlaams minister van Sport Ben Weyts wil ook de centra van Sport Vlaanderen groener en duurzamer maken. Vlaanderen voorziet ruim 7 miljoen euro om energiebesparende maatregelen te nemen en zo te voldoen aan de eisen om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. In Limburg gaat het om het sportverblijf van Sport Vlaanderen Genk waarvan de gevels en daken worden geïsoleerd.

Auto tegen boom: 20-jarige gewond

Donderdag 21 juli 2022
In de Wiemesmeerstraat botste vanochtend rond 2.15 uur een auto tegen een boom. Een 20-jarige man uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Geen Onuachu tegen Club Brugge

Donderdag 21 juli 2022
KRC Genk moet zondag Club Brugge bekampen zonder Paul Onuachu. Hij blesseerde zich aan de adductoren. Wellicht zal zijn plaats ingenomen worden door Cyriel Dessers.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Nieuwe vennootschap: Securenza

Woensdag 20 juli 2022
Enes Köse uit Genk heeft de besloten vennootschap Securenza opgericht met zetel aan de Heppenzeelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van computers, het verlenen van infomaticadiensten en het verwerken van automatiseringsprojecten.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Genk - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)
Op 22, 23 en 24 juli zakken de beste Belgische jeugdzwemmers af naar SportinGenk Park voor het Belgisch Kampioenschap voor 11- tot 14-jarigen. “Tijdens het BK zullen dagelijks zo’n 1200 mensen hiernaartoe stromen, waaronder 450 zwemmers, 100 trainers en uiteraard heel wat supporters”, zegt schepen van Sport Kathleen Parthoens.

Rita Ferson overleden

Woensdag 20 juli 2022
Genk - Rita Ferson overledenGisteren is Rita Ferson overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

René Vervaeren overleden

Woensdag 20 juli 2022
Op 14 juli is René Vervaeren overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Alfons Bruyninckx overleden

Woensdag 20 juli 2022
Op 13 juli overleed Alfons Bruyninckx. Hij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sledderlo, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Genk-Centrum.
Genk - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag (13.30 uur) speelt KRC Genk zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Club Brugge. Scheidsrechter Nicolas Laforge is door het Referee Department aangeduid om deze wedstrijd te leiden.

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Genk - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.
Kort nieuws van bij de buren
In de Tulpinstraat in Hasselt is een 2-jarig jongetje verdronken in een vijver. Dat gebeurde deze voormiddag. Het jongetje was even ontsnapt aan de aandacht van zijn moeder.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Genk - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.
Genk - Argentijnse middenvelder voor KRC GenkKRC Genk heeft de Argentijnse middenvelder Nicolás Castro aangetrokken. Hij komt over van Newell’s Old Boys. Castro tekende een contract voor 5 seizoenen, tot de zomer van 2027. Nicolás is een tweevoetige middenvelder. Hij beschikt over een uitstekende techniek, is polyvalent en heeft een goed schot in de benen. Hij is geboren in Rafaela, op 1 november 2000. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Castro al 51 wedstrijden op het hoogste niveau in Argentinië. Hij was hierin goed voor 9 doelpunten en 7 assists.

Jos Remans overleden

Maandag 18 juli 2022
Genk - Jos Remans overledenVrijdag is Jos Remans overleden, de echtgenoot van Nieke Van Genechten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Op 14 juli overleed Philomena Vanderstraeten. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Genk - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Genk - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Raoul Billen overleden

Maandag 18 juli 2022
Genk - Raoul Billen overledenOp 13 juli is Raoul Billen overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Josée Vandevenne. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Op de afrit van de E313 in Diepenbeek vatte vanavond een auto vlam. De bestuurster kon het voertuig samen met haar kind tijdig verlaten. De wagen is uitgebrand.

Hond in beslag genomen

Zondag 17 juli 2022
In een woning in Genk is vrijdagavond een hond in beslag genomen. Het dier leefde in erbarmelijke omstandigheden, had geen toegang tot eten en drinken en had medische verzorging nodig. De hond is naar het dierenasiel in Genk gebracht.
In de Centrumlaan botststen vrijdagavond een auto en een scooter. Een 20-jarige vrouw uit Zonhoven raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Drugslab ontdekt: dertiger overledenDe hulpdiensten rukten gisterenavond rond 21.40 uur uit naar de Dorpsstraat in Zutendaal nadat gemeld werd dat er een 39-jarige man onwel was geworden. De man is kort nadien overleden. In de kelder van de woning vond men een drugslab. Het is op dit ogenblik nog onduidelijk welke producten aangemaakt zouden worden. Het labo van de FGP Limburg en de wetsgeneesheer werden gecontacteerd. Er zal morgen een autopsie plaatvinden om de juiste doodsoorzaak van de man te achterhalen. Het is bovendien geheel onzeker of de dood te wijten zou zijn aan het drugslab. De melder, vriend van slachtoffer, werd gearresteerd. Hij wordt verhoord door de PZ CARMA.

Nieuwe vennootschap: Difica

Zondag 17 juli 2022
Björn Cauberg uit Zutendaal heeft de besloten vennootschap Difica opgericht met zetel aan de Fransebosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen en het plaatsen van isolatiemateriaal tegen geluid en trillingen.
Robbie Servais trekt de deur achter zich dicht bij MVV. De assistent-trainer van het eerste elftal en hoofdcoach van MVV (U21) wordt bij KRC Genk assistent bij De U18.
KRC Genk heeft vanavond thuis zijn galamatch tegen AEK Athene verloren met 0-2. De goals vielen op stilstaande fasen. Cyriel Dessers miste een strafschop. Morgennamiddag speelt KRC een oefenwedstrijd tegen Seraing, zonder publiek.

Nieuwe vennootschap: Webilis

Zaterdag 16 juli 2022
Alex Kitsos (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap Webilis opgericht met zetel aan de Koerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het maken van bedrijfsvideo's en het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Genk - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht

Betty Baeten overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Genk - Betty Baeten overledenIn WZC De Vierde Wand in Genk is donderdag Betty Baeten overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Gerard Bijnens. Zij was 78 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Papillon Uitvaartzorg in Maasmechelen.

Arne Cuypers weg bij KRC Genk

Zaterdag 16 juli 2022
Centrumspits Arne Cuypers (21) trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk. Hij verkast naar Patro Eisden waar hij een contract tekent voor twee jaar.
Jong Genk heeft vanavond zijn eerste oefenwedstijd ter voorbereidig van het nieuwe seizoen gewonnen. Het versloeg Future Winterslag met 0-1. Van De Perre scoorde het doelpunt laat in de tweede helft.
Abdessamad Chaibi (30) uit Genk heeft de besloten vennootschap Ars Engineering opgericht met zetel aan de Koning Boudewijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, restauratie van gebouwen en monumenten, timmer- en schrijnwerk, het schilderen van gebouwen en het plaatsen van ijzerwerk.

Maaike Leten overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Genk - Maaike Leten overledenGisteren is Maaike Leten overleden. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Wijnegem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Genk - Jong Genk op stage in ValkenswaardVan 19 tot 23 juli trekt Jong Genk op stage naar Valkenswaard. Jong Genk speelt op 14 augustus zijn eerste competitiewedstrijd in 1B, thuis tegen Lierse SK. De aftrap van dat duel is om 16 uur in de Cegeka-Arena.
Kort nieuws van bij de buren
Het treinverkeeer tussen Hasselt en Mol werd deze namiddag verstoord door een auto-ongeval op de Engstegenseweg in Zonhoven. Daar ging een auto over de kop na het rammen van signalisatiepalen. Het voertuig lag langs het spoor. Een aankomende trein kon tijdig stoppen. Bij het ongeval viel één gewonde.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Genk - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Auto op dak beland na botsing

Donderdag 14 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Eén van de wagens belandde op zijn dak. Bij het ongeval is één gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Genk - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Waterstandpijp gestolen

Donderdag 14 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Karel Theunissenlaan in As is een waterstandpijp gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jules Pieters overleden

Donderdag 14 juli 2022
Genk - Jules Pieters overledenMaandag is Jules Pieters overleden. Hij was 86 jaar en afkomstig van Zonhoven. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - Eerste contract voor  Brent StevensDeze week tekende Brent Stevens (18), al tien seizoenen actief bij de club, zijn eerste contract bij KRC Genk. "Brent is een keeper die van nature beschikt over een goed reactievermogen en een grote explosiviteit. Daarnaast werd hij ook op regelmatige basis opgeroepen voor de nationale jeugdselecties. Volgend seizoen zal hij Jong Genk vervoegen", aldus KRC.

Nieuwe vennootschap: Oka Design

Woensdag 13 juli 2022
Kurt Halis uit Saint Nicolas heeft de besloten vennootschap Oka Design opgericht met zetel aan de Europalaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, elektricteitswerken, loodgieterswerken, het installeren van verwamings-, klimatiserings- en ventilatiesystemen en interieurdecoratie.
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Genk - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Simonne Van de Weyer overleden

Woensdag 13 juli 2022
Genk - Simonne Van de Weyer overledenMaandag is Simonne Van de Weyer overleden, de echtgenote van Martin Stinckens. Zij was 72 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats hn intieme kring. Begroeting: donderdag (17.30-18.30 uur) in Uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Havenlaan in Diepenbeek is een 42-jarige motorrijder gewond geraakt bj een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Vrouw (73) gewond bij ongeval

Dinsdag 12 juli 2022
Gisterennamiddag rond 15.45 uur is er in de Wiemesmeerstraat in Genk een ongeval gebeurd tussen een golf buggy en een fietser. Een 73-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.
KRC-aanvaller Adane Abid staat wellicht acht maanden aan de kant. De 18-jarige speler heeft zijn kruisbanden gescheurd.

Jacqueline Pauly overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Genk - Jacqueline Pauly overledenZondag is Jacqueline Pauly overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Alphons Paesmans. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Josephine Doucet overleden

Dinsdag 12 juli 2022
Genk - Josephine Doucet overledenOp 7 juli is Josephine Doucet overleden, de echtgenote van Robert Houben. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.
Yusuf Yildiz (37) uit Genk heeft de besloten vennootschap B & E Trans opgericht met zetel aan de Oude Hoevestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer koerierdiensten en wegtransport in binnen- en buitenland.
Partnerbijdrage
Genk - Blijvend hybride werken vraagt om goede balansZoomThuiswerken was nog nooit zo gewoon. Het kent veel voordelen, maar ook nadelen zoals minder contact met collega’s. Daarom is hybride werken steeds meer in trek. Met een goede thuiswerkplek, een up to date internetverbinding én de juiste energiebalans vinden werknemers en werkgevers hun weg in de verdeling tussen thuis en op locatie werken. 
Internet vergelijken loont om een zo snel mogelijke een thuiswerkplek van een snelle (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vanrusselt overleden

Maandag 11 juli 2022
Genk - Maria Vanrusselt overledenVandaag is Maria Vanrusselt overleden, de weduwe van de in 1984 overleden André Vangelooven. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond werd op de Noordlaan in Zutendaal een hondje aangereden door een fietser. Helaas overleefde het dier de aanrijding niet. Gisterenavond bood de fietser zich spontaan aan op het commissariaat in Genk om een verklaring hierover af te leggen. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Genk - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Charlottta Prüfer overleden

Maandag 11 juli 2022
Op 8 juli overleed Charlotta Prüfer, de weduwe van Hendrik Zielinski. Zij was 96 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Elza Grosemans overleden

Maandag 11 juli 2022
Genk - Elza Grosemans overledenOp 8 juli overleed Elza Grosemans, de weduwe van de in 1990 gestorven Jean Box. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Beroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Michele Antonacci uit Genk heeft de besloten vennootschap F.M. Auto's opgericht met zetel aan de Winterslagstraat. Het gaat om een groothandel in auto's en lichte bestelwagens.

Nieuwe vennootschap: Sanova

Zondag 10 juli 2022
Oguz Onan uit Genk heeft de besloten vennootschap Sanova opgericht met zetel aan de Halstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, sanitaire werken, installatie en herstelling van centrale verwarming, onderhoud en herstellen van auto's, carrosserie en elektriciteitswerken.
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Servatiusstraat in Diepenbeek is gisterenavond rond 23 uur een 34-jarige bromfietser ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond.
Op het Stadionplein in Genk raakte gisterenavond rond 21.15 uur een 18-jarige bromfietser uit Oudsbergen gewond bij een aanrijding met een auto.

Ongeval in Onderwijslaan

Zondag 10 juli 2022
In de Onderwijslaan kwam het vrijdagavond rond 23.45 uur tot een aanrijding tussen een bestelwagen en een auto. Een 54-jarige man uit Genk liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in As botsten vrijdagavond rond 18 uur een auto en een 44-jarige fietser uit Maaseik. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Theo Bongonda verlaat KRC Genk

Zaterdag 9 juli 2022
KRC-aanvaller Theo Bongonda (26) zal zijn carrière verder zetten in de Emiraten. Hij gaat er bij Al Ain aan de slag.
Genk - KRC Genk verliest oefenwedstrijdKRC Genk heeft vandaag een oefenmatch tegen FC Volendam verloren met 2-3. Cuesta en Németh maakten de Genkse doelpunten. Cyriel Dessers miste enkele kansen.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)

Fernand Nicolaï overleden

Zaterdag 9 juli 2022
Genk - Fernand Nicolaï overledenOp 4 juli is notaris Fernand Nicolaï overleden, de weduwnaar van Marth Driessen. Hij was 81 jaar. Woensdag wordt hij bijgezet in de familiegrafkelder in Alken na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Alken-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Kristian Thorstvedt naar SassuoloKristian Thorstvedt verlaat KRC Genk en gaat bij het Italiaanse Sassuolo voetballen. De 23-jarige Noor tekent er een contract tot 2027. De kassa van KRC Genk wordt gespijsd met zo'n tien miljoen euro.
Genk - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Lucie Poelmans overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Genk - Lucie Poelmans overledenWoensdag is Lucie Poelmans overleden, de echtgenote van Achille Baeten. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Uirvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).

Juwelendiefstal in Herenstraat

Donderdag 7 juli 2022
Dieven gingen aan de haal met juwelen uit een appartement aan de Herenstraat. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
Genk - Bokrijk Sport start bij Herk FC BBokrijk Sport  speekt op zaterdag 3 september (20 uur) zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Herk FC B.

Johnny Dendas overleden

Donderdag 7 juli 2022
Genk - Johnny Dendas overledenOp 3 juli is Johnny Dendas overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische Gemeente Immanuel aan de Seringenstraat in Houthalen-Oost.

Timmy Jonk overleden

Donderdag 7 juli 2022
Genk - Timmy Jonk overledenGisteren is Timmy Jonk overleden. Hij was 42 jaar en verdween zondagnacht uit zijn woning in Genk. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Fernand Nicolaï overleden

Donderdag 7 juli 2022
Maandag is Fernand Nicolaï overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Irène Vanrusselt overleden

Donderdag 7 juli 2022
Genk - Irène Vanrusselt overledenMaandag is Irène Vanrusselt overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - Turkse Rangers starten in LouwelDe Turkse Rangers spelen de eerste wedstrijd van het seizoen op het veld van Eendracht Louwel. Atrap op zaterdag 3 september om 20 uur.
Genk - KRC Genk klopt FC Utrecht met 1-2KRC Genk dat op stage is in Alkmaar heeft vandaag in een oefenwedstrijd FC Utrecht verslagen met 1-2. Andras Németh en Bilal El Khannouss scoorden voor KRC. Ounuachu kwetste zich tijdens de opwarming. Cyriel Dessers speelde de tweede helft.

De Stielman failliet verklaard

Woensdag 6 juli 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van De Stielman. Het bedrijf is gevestigd aan de Hasseltweg. Het neerleggen van de schuldvorderingen vindt plaats op 3 augustus.

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Genk - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Schapen in beslag genomen

Woensdag 6 juli 2022
Bij een woning in Genk zijn gisterenvond twee schapen in beslag genomen. De dieren leefden in een ongeschikte leefomgeving in hun eigen uitwerpselen. Er was geen aangepaste voeding voorzien. De schapen werden overgebracht naar het Natuurhulpcentrum VZW van Oudsbergen. De politie stelde de nodige PV’s op in het kader van dierenwelzijn.
Op de Emiel Vandorenlaan botsten gisterennamiddag rond 14 uur een 21-jarige fietsster uit Genk en een lichte vrachtwagen. De fietsster raakte daarbij gewond.

Genk VV start in Wiemismeer

Woensdag 6 juli 2022
Genk - Genk VV start in WiemismeerDerde provincialer Genk VV begint de competitie op zaterdag 3 september (19.30 uur) op het veld van Wiemismeer.

Bertha Stessens overleden

Woensdag 6 juli 2022
Genk - Bertha Stessens overledenOp 30 juni is Bertha Stessens overleden, de echtgenote van Jan-Willem Lenaerts. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk in Waterschei. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Sofiane Et Taïbi (2004) heeft zijn eerste contract getekend bij KRC Genk. Hij kwam in 2017 over van KV Mechelen. Sofiane is een rechtsvoetige centrale verdediger die al uitkwam voor de nationale ploeg van het geboortejaar 2004. Hij zal komend seizoen deel uitmaken van de kern van Jong Genk.

Rocco Bandello overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Genk - Rocco Bandello overledenGisteren is Rocco Bandello overleden, de echtgenoot van Maria Cavatorti. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Aanwinsten voor KRC Ladies

Dinsdag 5 juli 2022
Genk - Aanwinsten voor KRC LadiesKRC Ladies heeft zes nieuwe speelsters aangetrokken: Romy Camps (Zulte Waregem), Annabelle Carroll (Boxtel), Lauren Meyers (OHL), Evy van Griensven (Boxtel), Luna Vanzeir (OHL) en Chiara Wielockx (KV Mechelen).

Weg met beamer

Dinsdag 5 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een raam opengebroken om binnen te dringen in een pand aan de Nieuwstraat in Diepenbeek. Er is een beamer gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Gisterennamiddag rond 16.30 uur botsten twee fietsers in de Reinpadstraat. Beiden raakten daarbij gewond. Het betreft een 16-jarige jongen en een 57-jarige man, beiden uit Genk.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Genk - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Bregel start tegen Juve HasseltBregel Sport speelt zijn eerste competitiewedstrijd op 3 september op het veld van Juve Hasselt. Op 10 september ontvangt Bregel Sport Torpedo Hasselt.
Genk - Eendracht Termien start tegen PeltEendracht Termien opent het nieuwe voetbalseizoen op 3 september met een verplaatsing naar Esperanza Pelt. Op 11 september staat de thuiswedstrijd tegen Kampenhout op het programma.

Angelo Martorana overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Genk - Angelo Martorana overledenZondag is Angelo Martorana overleden. Hij was 62 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk aan de Noordaan in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Willy Dufour overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Genk - Willy Dufour overledenOp 30 juni is Wily Dufour overleden, de echtgenoot van Rita Monaco. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Genk - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Genk - Zeven nieuwe spelers voor Turkse RangersDe Turkse Rangers hebben zeven nieuwe spelers aangetrokken: Semih Hiren (Zutendaal), Sinan Derin (As-Niel), Aziz Ouzahim en Ali Yalcin (Herderen-Millen), Furkan Ozdemir en Taner Taktak (Umitspor) en Ogun Yavuz (Beringen)
Vanavond hebben boze boeren in het stadscentrum geprotesteerd tegen het stikstofakkoord. Met tractoren trokken zij claxonnerend door de Europalaan. Zij hebben er ook enige tijd de fontein bezet. De politie leidde het verkeer om.
Genk - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in As is een veertiger gecontroleerd. Hij had geen rijbewijs en legde een positieve speekseltest af. Zijn voertuig was niet gekeurd en niet verzekerd. De auto is in beslag genomen.
Politie Carma heeft een opgefokte bromfiets in beslag genomen. De agenten stelden ook een pv op voor het vervoeren van een passagier op een bromfiets terwijl de bestuurder geen 18 jaar was. Ook zijn er boetes uitgeschreven voor onaangepast rijgedrag.

ZomerBobactie

Maandag 4 juli 2022
Politie CARMA controleerde gisteren 194 bestuurders op alcoholgebruik. Vier personen hadden te veel gedronken. De controles vinden plaats in Genk, As en Zutendaal. Bij het zien van de controle in As sloegen twee motorrijders zonder kentekenplaat op de vlucht. De politie zette de achtervolging in, maar kon de vluchters niet vatten. Tijdens de controle werd ook een niet-verzekerde en niet-ingeschreven bromfiets in beslag genomen. Daarnaast stelde Politie CARMA nog verschillende pv’s op voor het niet dragen van de gordel, gsm-gebruik achter het stuur, niet gekeurd voertuig, geen rijbewijs op zak en technische eisen van het voertuig.
Gisterenavond rond 21 uur botste twee auto's op de E314. De twee bestuurders raakten gewond. Beide wagens liepen zware averij op.
Genk - Aanwinsten voor Racing BoxbergAydin Aksoy (Turkse Rangers), Mo Bouazil (Heis Sport), Annas Mahfoud (Heis Sport), Elias El Banar (Heis Sport) en Diago Morreale (Park Houthalen) zullen komend seizoen de kleuren van Racing Boxberg verdedigen.

KRC Genk op stage in Alkmaar

Maandag 4 juli 2022
De KRC-spelers vertrekken vandaag op stage naar het Nederlandse Alkmaar. Er staan daar twee oefenwedstrijden op het programma: tegen Utrecht en Volendam.

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Genk - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Genk - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Val met elektrische step

Zondag 3 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond uur 2 uur kwam een 30-jarige man in de Ziepstraat in As ten val met zijn elektrische step. Hij raakte daarbij gewond.

KSK Heist - KRC Genk 1-8

Zaterdag 2 juli 2022
Genk - KSK Heist - KRC Genk 1-8KRC Genk heeft vanmiddag zijn oefenwedstrijd op het veld van KSK Heist gewonnen met 1-8. Oyen en Németh maakten elk drie doelpunten Cuesta en El Khannnouss maakten de andere goals.

Rik Evens overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Genk - Rik Evens overledenIn WZC Toermalien is woensdag Rik Evens overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Lène Vervaet. Hij was 95 jaar. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Danny Claesen overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Genk - Danny Claesen overledenWoensdag is Danny Claesen overleden. Hij was 62 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Aldo Mercurio overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Genk - Aldo Mercurio overledenDinsdag is Aldo Mercurio overleden, de echtgenoot van Carine Van Becelaere. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan

Ivonne Colson overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Genk - Ivonne Colson overledenGisteren is Ivonne Colson overleden, de weduwe van Mathieu Bormans. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV Tenhemelopneming kerk aan de Lieve Vrouwstraat in Oud-Waterschei.

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Genk - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Galamatch tegen AEK Athene

Vrijdag 1 juli 2022
Genk - Galamatch tegen AEK AtheneZaterdag 16 juli organiseert KRC Genk zijn Fandag. De Genkies spelen dan een galamatch tegen AEK Athene. Ook zal er hulde gebracht worden aan clubicoon Pierre Denier. Er is onder meer ook een handtekensessie met de spelers.

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Genk - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Genk - Freddy Vanden Broecke overledenWoensdag is Freddy Vanden Broecke overleden, de weduwnaar van de in 1997 gestorven Maria Van Laerken. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen