Het overige nieuws

Code geel: sneeuw en gladheid

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI waarschuwt voor vannacht en morgenvroeg met code geel. Er is een grote kans op sneeuw en bijhorende gladheid in delen van Limburg.

Werfdiefstal in Onderwijslaan

Donderdag 31 maart 2022
Dieven sloegen toe op een werf aan de Onderwijslaan. Er werd een elektriciteitskabel gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Teresa Degraeve overleden

Donderdag 31 maart 2022
In Bilzen is maandag Teresa Degraeve overleden. Zij was 70 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt in familiale kring plaats.

Tanja Heyligen overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Tanja Heyligen overledenMaandag is Tanja Heyligen overleden. Zij was 48 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Heusden-Centrum vinden in besloten kring plaats.

Jefke Novak overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Jefke Novak overledenin seniorenresidentie De Vierde Wand is gisteren Jefke Novak overleden, de weduwnaar van Ivonne Henssen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Alice Brans overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Alice Brans overledenIn WZC Toermalien is maandag Alice Brans overleden, de weduwe van Guillaume Surinx. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Helena Sawicki overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Helena Sawicki overledenDinsdag is Helena Sawicki overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag 7 april (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Marie-José Foesters overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Marie-José Foesters overledenDinsdag is Marie-José Foesters overleden, de weduwe van Jef Meuwis. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Mariette Claesen overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Mariette Claesen overledenGisteren is Mariette Claesen overleden, de weduwe van André Vanhengel. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren.

Vlaanderen is er klaar voor

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Vlaanderen is er klaar voorZoom
Laat het nu maar sneeuwen. (Still)

Sneeuw op komst?

Donderdag 31 maart 2022
Weerbericht
Genk - Sneeuw op komst?Op korte termijn geven de weerkaarten erg koud weer. Zonder het over een aprilgrap te hebben: op vrijdag voorzien de weermodellen grote sneeuwkansen in onze streken, zowel in Vlaanderen als in de Ardennen. Voordien kunnen we echter ook al winterse neerslag krijgen.
Vandaag zorgt een storing enige tijd voor regen en sneeuw gemengd of sneeuw. Mogelijk kan er tijdelijk een sneeuwtapijtje ontstaan. Later op de dag gaat de sneeuw meer over in regen. Na een drogere periode, komen er na de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Tiri overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Jos Tiri overledenMaandag is Jos Tiri overleden, de vriend van Paula Vanleeuw. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jean Hasevoets overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Jean Hasevoets overledenZondag is Jean Hasevoets overleden, de weduwnaar van Lisette Op 't Eynde. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Henri Goderie overleden

Donderdag 31 maart 2022
Genk - Henri Goderie overledenDinsdag is Henri Goderie overleden, de weduwnaar van Josée Berben. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

STA Genk A en B winnen

Woensdag 30 maart 2022
Genk - STA Genk A en B winnenSTA Genk A heeft vanavond Kesselt verslagen met 2-0. STA Genk B ging met 2-3 winnen op het veld van Zutendaal B.
Genk - Boxberg A - E. Mechelen a/d Maas1-1Racing Boxberg A heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Boxberg B won met 1-2 op het veld van Umitspor B.

Genk VV verslaat Lanaken

Woensdag 30 maart 2022
Genk - Genk VV verslaat LanakenGenk VV heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Lanaken gewonnen met 5-2.

Jongeman (18) gewond bij botsing

Woensdag 30 maart 2022
Op het kruispunt van de afrit van de E314 met de Europalaan botsten gisterennamiddag rond 15.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een passagier, een 18-jarige man uit Genk, raakte daarbij gewond

Frank Awouters overleden

Woensdag 30 maart 2022
Genk - Frank Awouters overledenZondag is Frank Awouters overleden, de echtgenoot van Marion Schilling. Hij was 57 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in Gebouw 1 van de Corda Campus, Auditorium & Plaza aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Minder seks door Netflix

Woensdag 30 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Minder seks door NetflixZoomMaar liefst 27 procent van alle Vlaamse vrouwen kijkt liever een serie dan dat zij seks hebben. Onder mannen bedraagt dit slechts veertien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 Vlamingen met een vaste partner, uitgevoerd door Panelinzicht. Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen met hun partner. Met 37 procent heeft vooral het seksleven van jongeren te lijden onder (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Nieuwe jeugdvoorzitter bij TermienIvan Reyskens wordt de nieuwe jeugdvoorzitter van Eendracht Termien. Hij volgt Isitiridis op die voortaan deel zal uitmaken van het hoodfbestuur.

'Laat een bos met rust'

Dinsdag 29 maart 2022
Vandaag gelezen
Genk - 'Laat een bos met rust'Zoom"Bossen uitdunnen, een standaardpraktijk in de bosbouw, is waanzin. Het extra zonlicht doet de bomen wel even sneller groeien, maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet goed. Door stikstof, overbemesting en koolstofdioxide groeien bomen vandaag sneller dan gezond voor hen is. (...) Ze sterven dan veel jonger, waatdor ze de opgeslagen koolstof snel weer in de atmosfeer brengen."
De Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben in De Standaard)
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van groente- en fruitwinkel Gokuzum Zekican uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 28 april ingediend worden.
Vandaag gelezen
"De zomertijd is slecht voor de volksgezondheid, en daarom moeten we standaard naar de wintertijd."
Malou Fanchamps van de Nederlandse Hersenstichting 

Victor Tambuyser overleden

Dinsdag 29 maart 2022
Genk - Victor Tambuyser overledenGisteren is Victor Tambuyser overleden, de partner van Elisabeth Levens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel.

Het wordt kouder

Dinsdag 29 maart 2022
Weerbericht
Genk - Het wordt kouderEen storing zorgt voor veel bewolking, waardoor de temperatuur wat getemperd wordt. Vooral in het westen en het zuiden kan een spat regen vallen, maar op veel plaatsen is het droog. Vannacht wordt er meer neerslag verwacht op de passage van een storing. Daarna wordt nog koudere lucht aangevoerd, waarbij morgen het kwik een heel stuk lager uitkomt.
Vandaag/dinsdag zijn de wolken in de meerderheid, maar lokaal is er ook nog wel een streepje zon. Vooral in het westen en het zuiden kan er een (…) Het hele nieuwsbericht
Serkan en Mehmet Arslan, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap ASM Technics opgericht met zetel aan de Klimoplaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, de installatie van bewakingssystemen en alarminstallaties en isolatiewerkzaamheden.

Fientje Coninx overleden

Maandag 28 maart 2022
Genk - Fientje Coninx overledenIn WZC Toermalien is op 25 maart Fientje Coninx overleden, de weduwe van Albert Vijt. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Madeleine Trips overleden

Maandag 28 maart 2022
Genk - Madeleine Trips overledenIn WZC Prinsenpark is op 25 maart Madeleine Trips overleden, de weduwe van René Maes. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Jean-Pierre Vansimpsen overledenZaterdag is Jean-Pierre Vansimpsen overleden, de partner van Diana Van Suetendael. Hij was 77 jaar. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Gaston Reners overleden

Maandag 28 maart 2022
Genk - Gaston Reners overledenZaterdag is Gaston Reners overleden, de weduwnaar van de in 2019 gestorven Micheline Waerzeggers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Steven Leniaert overleden

Maandag 28 maart 2022
Zaterdag is Steven Leniaert overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Tractor gestolen

Maandag 28 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maastrichterstraat in As gingen onbekenden met een tractor aan de haal. De diefstal werd de voorbije nacht gepleegd.

Twee gemeenten met schone lucht

Maandag 28 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
De Wereldgezondheidsorganisatie onderzocht 6475 gemeenten op de luchtzuiverheid. In 6253 gemeenten is de lucht vuiler dan de WHO graag zou willen. In België voldoen twee gemeenten aan de richtlijnen: Vielsalm en Habay, beide in Wallonië. Vlaanderen doet het slechter dan de omliggende gebieden. Meer bij IPSnews
Genk - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Op zondag en maandag is het gesloten. Op de andere weekdagen kan men er in de zomer terecht van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u; dinsdag is dat tot 18u, zaterdag tot 16u.

Gewond bij botsing met auto

Maandag 28 maart 2022
Een bromfietser uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Heizeistraat en de Emiel Van Dorenlaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.35 uur.
Een 39-jarige bromfietser uit Genk is zondagnamiddag rond 16.45 uur gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde in de Dieplaan.
Een 31-jarige man uit Genk raakte gewond bij een ongeval in de Molenblookstraat in Zutendaal. Daar reed een auto tegen een boom. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 9.30 uur.

Rina Meus overleden

Maandag 28 maart 2022
Genk - Rina Meus overledenGisteren is Rina Meus overleden, de echtgenote van Georges Schreurs. Ze was geboren in Genk en werd 71 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Vanaf volgend schooljaar verdwijnt de minimumleeftijd om te mogen starten aan de lagere school: zo kunnen zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen ook al voor de leeftijd van 5 jaar starten in het eerste leerjaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist. Zo kan ook vermeden worden dat hoogbegaafde kinderen schoolmoe worden nog vooraleer ze beginnen aan de lagere school. De kinderen hebben wel toelating nodig van de klassenraad en van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (…) Het hele nieuwsbericht

Danny Muffels overleden

Maandag 28 maart 2022
Genk - Danny Muffels overledenZaterdag is Danny Muffels overleden. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Toke Peeters overleden

Maandag 28 maart 2022
Genk - Toke Peeters overledenOp 25 maart is Toke Peeters overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jean Aengeveld. Zij was 77 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren.
Genk - Volleybal: LVL klopt Asterix AvoIn de Liga Vrouwen PO1 (halve finales) van het volleybal heeft LVL Genk met 3-1 gewonnen van Asterix Avo.
In Play-off 1 hebben de KRC Ladies 0-0 gelijkgespeeld tegen OH Leuven. De volgende wedstrijd spelen de KRC Ladies thuis tegen Anderlecht.
Op het kruispunt van de Bochtlaan en de Reinpadstraat zijn gisterennamiddag rond 14 uur een auto en een 21-jarige scooterrijder gebotst. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Muziekinstrumenten gestolen

Zondag 27 maart 2022
Bij een woninginbraak op de Europalaan zijn een tv, enkele muziekinstrumenten en toebehoren gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.
Genk - Racing Boxberg A klopt KMR Biesen ARacing Boxberg A heeft met 2-4 gewonnen op het veld van KMR Biesen A.
Genk - Eendracht Termien wint van TurnhoutEendracht Termien heeft KFC Turnhout verslagen met 2-1. Grens en Yildiz scoorden voor Termien.

Verlies voor Boxberg B

Zondag 27 maart 2022
Genk - Verlies voor Boxberg BBoxberg B heeft met 0-6 verloren van Zonhoven United B.

Bokrijk verliest bij Leut

Zondag 27 maart 2022
Genk - Bokrijk verliest bij LeutBokrijk Sport heeft met 4-3 verloren van LS Leut
Genk - Houthalen VV - Turkse Rangers 1-1Houthalen VV en Turkse Rangers hebben op het veld van Houthalen 1-1 gelijk gespeeld.
Genk - STA Genk verliest bij Mechelen a/d Maas BSTA Genk A heeft thuis met 2-6 verloren van Eendracht Mechelen a/d Maas B.
Genk - Genk VV verliest bij Dilsen-StokkemGenk VV is bij Dilsen-Stokkem gaan verliezen met 2-1.

Bregel Sport speelt gelijk

Zondag 27 maart 2022
Genk - Bregel Sport speelt gelijkBregel Sport is bij Eendracht Mechelen-aan-de-Maas 3-3 gelijk gaan spelen

Komende nacht begint het zomeruur

Zaterdag 26 maart 2022
Genk - Komende nacht begint het zomeruurKomende nacht schakelen we alweer over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht!

Nadine Heringklee overleden

Zaterdag 26 maart 2022
Genk - Nadine Heringklee overledenDonderdag is Nadine Heringklee overleden. Zij was 65 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Neeroeteren.

Elisa Nijs overleden

Zaterdag 26 maart 2022
Genk - Elisa Nijs overledenDonderdag is Elisa Nijs overleden, de echtgenote van Jozef Beuls. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats.

Catherine Heleven overleden

Zaterdag 26 maart 2022
In WZC Prinsenpark is op 15 maart Catherine Heleven overleden, de weduwe van Guido Vandorpe. Zij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Alice Royackers overleden

Zaterdag 26 maart 2022
Genk - Alice Royackers overledenGisteren is Alice Royackers overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Yvan Buvens. Zij was 76 jaar en was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nadia Porç overleden

Vrijdag 25 maart 2022
Genk - Nadia Porç overledenWoensdag is Nadia Porç overleden, de echtgenote van Rob Boonen. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Op Terboekt is deze namiddag een auto uit de bocht gegaan en tegen een boom beland. Een 80-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

Jongen (14) met step gewond

Vrijdag 25 maart 2022
Op Bosblook botsten gisterenavond rond 19.50 uur een auto en een 14-jarige jongen die zich met een step verplaatste. De jongen raaakte daarbij gewond.

Een fietsbieb voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Genk - Een fietsbieb voor OekraïneTot Paaszondag 17 april wordt in Limburg ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen een grote inzamelactie georganiseerd voor kinderfietsen. Wie een fietsje schenkt krijgt zelf geen waardebon, maar voor elke geschonken fiets in deze periode geeft de Fietsbieb een jaar gratis lidmaatschap aan een kind op de vlucht.
Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni. Kinderfietsen mogen gedurende deze periode binnengebracht worden in alle 12 Fietsbiebs in Limburg (Beringen, Diepenbeek, (…) Het hele nieuwsbericht

KRC-kapitein wordt vader

Vrijdag 25 maart 2022
De Genkse kapitein Bryan Heynen en zijn vriendin Leen Vaes verwachten hun eerste kindje. Dat hebben zij op Instagram bekendgemaakt.
Genk - Eerste contract voor Ilyas BouazzaouiKRC Genk blijft investeren in jeugdtalenten. Met de 15-jarige Ilyas Bouazzaoui heeft opnieuw een beloftevolle jongen een eerste contract getekend. De centrale middenvelder ligt nu voor drie seizoenen vast. Ilyas, afkomstig van Deinze, speelt sinds 2019 bij KRC en behoort ook tot de kern van de nationale ploeg U15. Hij kwam in 2019 over van Club Brugge.

4 miljoen voor Oekraïne

Vrijdag 25 maart 2022
Genk - 4 miljoen voor OekraïneZoomRode Kruis-Vlaanderen zal in overleg met het Internationale Rode Kruis en het Deense Rode Kruis 4 miljoen euro aanwenden voor ondersteuning van de slachtoffers van het conflict. Het bedrag komt uit de opbrengsten van het Consortium 12-12 waar Rode Kruis-Vlaanderen als partner een deel van ontvangt. De organisatie wil opnieuw en uitdrukkelijk iedereen bedanken die een bijdrage gestort heeft. "Alle hulp is en blijft zeer noodzakelijk want de situatie in Oekraïne is dramatisch", zegt het Rode Kruis. (foto Rode Kruis)

Gewond bij botsing met tractor

Donderdag 24 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
n de Zavelstraat in Diepenbeek raakten gisterennamiddag een 24-jarige fietser en een tractor in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Ventilatie-unit gestolen

Donderdag 24 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Vilhoekstraat in Zonhoven is een ventilatie-unit gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Schoolbus gekanteld

Donderdag 24 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16 uur is een schoolbus in de Salvatorstraat in Hasselt gekanteld na een uitwijkmanoeuvre. De brandweer heeft de elf kinderen uit de bus geëvacueerd. Allen kwamen met de schrik vrij.

90km per uur op meeste snelwegen

Donderdag 24 maart 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - 90km per uur op meeste snelwegenZoomAl enkele dagen zij er hoge concentraties fijn stof in de lucht, daarom geldt vanaf morgenvroeg 6 uur smogalarm in ons land. Op een aantal snelwegen mag je vanaf dan, wellicht tot en met zaterdag, niet sneller dan 90 km per uur rijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de E313 die ook hier een stuk passeert. De E314 valt op dit moment buiten de beperking. Wie morgen en overmorgen de baan op moet, ziet op deze kaart van het Vlaams Verkeerscentrum in het blauw de autosnelwegen met een snelheidsbeperking.

Meer controles op zwartrijden

Donderdag 24 maart 2022
Genk - Meer controles op zwartrijdenZoomDoor corona staat het aantal reizigers op bus en tram dat niet correct betaalt voor zijn rit op een recordhoogte. Het percentage zwartrijders loopt in landelijke regio's op tot 10 à 15 %, in stedelijke tot de helft. En dat heeft uiteraard een grote invloed op de netto-vervoersopbrengsten van De Lijn. Vanaf de paasvakantie gaat De Lijn daarom haar controles opdrijven. Daarnaast loopt er sinds 21 maart een campagne die duidelijk maakt dat een geldig vervoerbewijs verplicht is

Aggelos Karydas overleden

Donderdag 24 maart 2022
Genk - Aggelos Karydas overledenGisteren is Aggelos Karydas overleden, de echtgenoot van Christiane Jajor. Hij was 63 jaar. Begroeting: zaterdag (14-15 uur) in funeraruim Rerren aan de Dijkstraat.

Infoavond over drugsproductie

Donderdag 24 maart 2022
Genk - Infoavond over drugsproductieZoomSinds enkele jaren kampt Limburg met een groot aantal drugslabo’s en drugsdumpingen. In het kader van de opsporing en bestrijding ervan organiseert het Parket Limburg samen met een aantal gemeenten een tweede ‘SMELL IT’, een info-avond over de gevaren van drugsproductie, de detectie van drugslabo’s en drugsdumpingen en vooral de rol die de burger daarin kan spelen. Specialisten van het NICC en van de Federale Gerechtelijke Politie komen er toelichting geven over concrete gevaren en aanwijzingen. De manier waarop de burger kan bijdragen aan het opsporen van drugslabo’s en drugsdumpingen zal tijdens deze avond centraal staan. De info-avond vindt plaats op dinsdag 29 maart om 20u in Pelt, in het cultureel centrum Palethe, Zinnezaal, Jeugdlaan 2. U bent van harte welkom! Wel graag inschrijven via deze link.

Het zal je kat maar wezen

Donderdag 24 maart 2022
Genk - Het zal je kat maar wezenZoomSinds 1 november 2017 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor katten. Alle katten moeten voor de leeftijd van 12 weken gechipt worden en geregistreerd te zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar 98.537 katten aangemeld in CatID. De totale teller van het aantal geregistreerde katten sinds de opstart van de databank staat daarmee op 354.360.
Dit zijn in theorie alle levende katten in Vlaanderen. Baasjes moeten immers ook het overlijden van hun kat aangeven in CatID, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Nog enkele dagen warm

Woensdag 23 maart 2022
Weerbericht
Genk - Nog enkele dagen warmDe kern van het hogedrukgebied dat het weer al dagenlang in onze streken bepaalt, komt vandaag over onze regio te liggen. Hierdoor is het nagenoeg windstil en krijgt de zon alle ruimte. De volgende dagen trekt de kern richting Engeland. Hierdoor wordt de luchtstroming noordelijk en vanaf het weekend wordt er koudere lucht aangevoerd. De maxima komen daarbij een flink stuk lager uit.
Vandaag is het warm en zonnig lenteweer. Het kwik kan oplopen tot 18 of 19 graden. Daarbij is er nauwelijks (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en horloge gestolen

Woensdag 23 maart 2022
Dieven gingen in een woning aan de Hasseltweg met geld en een gouden horloge aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Woensdag 23 maart 2022
Deze voormiddag rond 11.30 uur botsten twee auto's op de Weg naar As. Een 30-jarige vrouw uit As raakte daarbhij gewond.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren bandencentrale Out of the Box en dakwerken Emel Kisalar, beide uit Genk, failiet verklaard. Neerlegging van de schuldvorderingen op 21 april.

Madeleine Zeyen overleden

Woensdag 23 maart 2022
Genk - Madeleine Zeyen overledenGisteren is Madeleine Zeyen overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Horst Griesat. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt cmaandag (11 uur) plaats in de aula van het rematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Raymonde Verhaest overleden

Woensdag 23 maart 2022
Genk - Raymonde Verhaest overledenMaandag is Raymonde Verhaest overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Jozef Vanseer. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei.

Roze-Marie Konieczny overleden

Woensdag 23 maart 2022
Genk - Roze-Marie Konieczny overledenMaandag is Roze-Marie Konieczny overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Marcel Kavse. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Een nieuwe hEAR DROP van Musica

Woensdag 23 maart 2022
Genk - Een nieuwe hEAR DROP van MusicaZoom Musica heeft gisteren een nieuwe hEAR DROP gepubliceerd. Deze keer heet hij Paperwork. Het idee achter het filmpje is dat papierwerk helemaal niet saai hoeft te zijn. Je kan zelfs met heel jonge kinderen improviseren en componeren met enkel en alleen papier. De diversiteit aan klank die je bijvoorbeeld uit één blad papier kan krijgen is immens. De kinderen die je hoort zijn van Pelt.

Jeanne Panis overleden

Woensdag 23 maart 2022
Genk - Jeanne Panis overledenZondag is Jeanne Panis overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jaak Olaerts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Koen Leroux overleden

Woensdag 23 maart 2022
Genk - Koen Leroux overledenOp 18 maart is Koen Leroux overleden, de echtgenoot van Sonja Brepoels. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: Lanomi

Dinsdag 22 maart 2022
Jan Hayen uit Genk heeft de besloten vennootschap Lanomi opgericht met zetel aan de Ploegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consultancy aan bedrijven.

Nieuwe vennootschap: De Amigos

Dinsdag 22 maart 2022
Rudi Broeders en Silvio Peroni, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap De Amigos opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van horecazaken, traiteurdiensten en catering en groot- en kleinhandel in voeding en dranken.

Inbraakpoging in woning mislukt

Dinsdag 22 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden poogden in te breken in een woning aan de Beverzakstraat in Zonhoven. Zij slaagden niet in hun opzet.
Genk - Twee fietsers gewond bij aanrijdingenZoomGisterenmiddag rond 12.40 uur botsten een auto en een 39-jarige fietser uit Maaseik op de Torenlaan. De fietser raakte daarbij gewond. Gisterennamiddag rond 15 uur raakte een 73-jarige fietser uit Zutendaal gewond toen hij in de Sint-Lodewijkstraat aangereden werd door een auto.

Henri Bammens overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Genk - Henri Bammens overledenZaterdag is Henri Bammens overleden, de echtgenoot van Odette Hoeven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvcaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jacqueline Meyers overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Genk - Jacqueline Meyers overledenVandaag is Jacqueline Meyers overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Placido Massignani. Zij was 90 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Armand Brenard overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Genk - Armand Brenard overledenZondag is Armand Brenardoverleden, de echtgenoot van Julienne Olaerts. Hij was 84 jaar en politiecommissaris op rust. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jossy Schaevers overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Genk - Jossy Schaevers overledenZaterdag is Jossy Schaevers overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Robert Vandenbosch. Zij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (17.30-18.30 uur) in Uitvaartcentrum Mathei in Hoeselt.

Arnold Pepermans overleden

Dinsdag 22 maart 2022
Genk - Arnold Pepermans overledenZaterdag is Arnold Pepermans overleden, de weduwnaar van Yvonne Denier. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20) in UCOP aan de Weg naar As.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Kamerplanten zuiveren de binnenluchtZoomHet is nu wetenschappelijk bewezen: kamerplanten zijn heel effectief in het verwijderen van stikstofdioxide binnenshuis, zowel overdag als 's nachts. Dat blijkt uit Brits wetenschappelijk onderzoek. De planten zorgen voor het verwijderen van duidelijk meetbare hoeveelheden overdag en 's nachts zonder extra energiebehoefte, met alle voordelen voor de gezondheid van dien. 
De onderzochte planten zijn een combinatie van de lepelplant (Spathiphyllum wallisii ‘Verdi'), de drakenboom (Dracaena fragrans ‘Golden Coast’ ) en de Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia).

Met de camper op vakantie?

Maandag 21 maart 2022
Genk - Met de camper op vakantie?ZoomIn de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit de winterslaap. Het laden van dat voertuig kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?
Wil je een antwoord op deze vragen? Ga dan op zaterdag 2 april langs bij de Federale Wegpolitie in Houthalen-Helchteren. Breng je motorhome of caravan mee en zij stellen ook hun weegbrug (asweger) ter beschikking. 
Het is maar dat je 't weet
Genk - Oppassen met facturen 'De Watergroep'ZoomEen lezer waarschuwt voor valse facturen die zogenaamd namens De Watergroep zouden zijn verstuurd. "Via e-mail ontving ik een factuur van de Watergroep omtrent "zuiveringsheffing 2021 t.b.v. 84,64 euro," meldt de lezer. Maar de ondertekening klopt niet, de naam niet bekend bij de (echte) Watergroep en het rekeningnummer is ook niet van de Watergroep. Dat rekeningnummer begint met DE, dus is het een Duitse rekening. Pas op en betaal niet, want het gaat om oplichting

Geen schorsing voor Sadick

Maandag 21 maart 2022
Het Bondsparket vordert geen effectieve schorsing voor KRC-Genk speler Sadick die zondag werd uitgesloten in de match tegen Club Brugge. Hij komt er met één speeldag voorwaardelijk vanaf.

Negen hardrijders betrapt

Maandag 21 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
In As heeft de politie negen hardrijders geverbaliseerd. De agenten schreven ook tien pv's uit voor andere verkeersinbreuken zoals het gebruik van de gsm aan het stuur en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Weg met zonnebril

Maandag 21 maart 2022
Bij een inbraak in een appartement aan de Zonneweeldelaan is een zonnebril gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de inbraak.

Pino Uva overleden

Maandag 21 maart 2022
Genk - Pino Uva overledenZaterdag is Pino Uva overleden, de echtgenoot van Antonia Zingarelli. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat in Genk. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Catharina Kerkhofs overleden

Maandag 21 maart 2022
Genk - Catharina Kerkhofs overledenZaterdag is Catharina Kerkhofs overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Willy Indekeu. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Genk - Nieuwe trainer voor Racing Boxberg BFranco Manca wordt komend seizoen de nieuwe trainer van Racing Boxberg B. De huidige trainer, Philip Schoefs, blijft actief binnen de club.
Genk - Volleybal: LVL klopt Asterix AvoLVL Genk heeft in de eerste halve finale van de play-offs Asterix Avo verslagen met 1-3. Deze week vindt de terugmatch in Genk plaats.
Gisterenavond rond 21.40 uur kwam een 37-jarige bromfietser ten val in de Parochiekerkstraat. Hij raakte daarbij gewond.
Op de Maaseikerbaan botsten gisterennamiddag rond 15.30 uur een auto en een 17-jarige bromfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Twee mannen gewond bij botsing

Zondag 20 maart 2022
In de Halenstraat botsten gisterennamiddag rond 14.45 uur twee auto's. Een 22-jarige- en een 37-jarige man, beiden uit Genk, liepen daarbij verwondingen op.

Bregel Sport - FC Alken 2-2

Zondag 20 maart 2022
Genk - Bregel Sport - FC Alken 2-2Bregel Sport heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Alken.

Boxberg A - Sluizen: 0-1

Zondag 20 maart 2022
Genk - Boxberg A - Sluizen: 0-1Boxberg heeft thuis tegen Jekervallei Sluizen verloren met 0-1.

Gelijkspel voor STA Genk A

Zondag 20 maart 2022
Genk - Gelijkspel voor STA Genk ASTA Genk A is bij Umitspor Maasmechelen A niet verder geraakt dan een gelijkspel: 2-2. De tweede ploeg verloor van de tweede Maasmechelse ploeg met 3-5.
Genk - Turkse Rangers - Wijchmaal: 3-1Turkse Rangers heeft vanmiddag Sporting Wijchmaal verslagen met 3-1. 

Genk VV wint bij Heis

Zondag 20 maart 2022
Genk - Genk VV wint bij HeisGenker VV is bij Heis gaan winnen met 0-1.

Boxberg B speelt gelijk

Zondag 20 maart 2022
Genk - Boxberg B speelt gelijkRacing Boxberg B is bij Dilsen-Stokkem niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Bokrijk verliest van Wiemismeer

Zaterdag 19 maart 2022
Genk - Bokrijk verliest van WiemismeerBokrijk Sport heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Zwaluwen Wiemismeer.

Racing Boxberg A - Sluizen 0-1

Zaterdag 19 maart 2022
Genk - Racing Boxberg A - Sluizen 0-1Racing Boxberg A heeft vanavond thuis van Sluizen verloren met 0-1 .
Genk - KVK Beringen - Eendracht Termien: 2-0KVK Beringen heeft Eendracht Termien verslagen met 2-0. Bij de rust was het 1-0. Mario Pruna zorgde voor beide doelpunten.
Genk - Zaalvoetbal: ZVK A5 Genk - Meeuwen 4-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk thuis met 4-5 verloren van ZVK Meeuwen.

Geen Onuachu in KRC-selectie

Zaterdag 19 maart 2022
Paul Onuachu zit niet in de selectie van KRC Genk voor de match morgen tegen Club Brugge. Onuachu voelde zich woensdag al wat ziekjes en trainde de voorbije dagen niet. Simen Juklerød is wel genezen maar nog niet inzetbaar. Wel bij de 22: belofte Bilal El Khannouss. De ploeg heeft vanmiddag nog getraind en is aansluitend op afzondering naar Brugge vertrokken.

Martha Box overleden

Zaterdag 19 maart 2022
Genk - Martha Box overledenWoensdag is Martha Box overleden. Zij was 85 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Godsheide.

KRC Ladies verslaan Standard

Zaterdag 19 maart 2022
De KRC Ladies hebben Standard verslagen met 3-0. Duijsters, Vanaenrode en Van den Steen maakten de doelpunten.

Louis Ceulemans overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Genk - Louis Ceulemans overledenGisteren is Louis Ceulemans overleden, de echtgenoot van Tina Pucci. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Irmgard Riegelnegg overleden

Vrijdag 18 maart 2022
Woensdag is Irmgard Riegelnegg overleden,de weduwe van Karol Sobora. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt donderdag 24 maart (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).
Genk - In- en uitgaande transfers bij Bregel SportVoorjans (KSK Tongeren) en Penders (Herk FC) zullen komend seizoen de kleuren van Bregel Sport verdedigen. Salomone gaat naar Schoonbeek Beverst, Dupas naar Herderen-Millen en Morganti en Ubachs naar Boorsem.
Vanmiddag rond 14 uur kantelde een betonmixer op de Westerrring. De bestuurder, een 53-jarige man uit Westerlo, raakte daarbij gewond. Tijdens de takelwerkzaamheden moest de rijbaan afgesloten worden.

Twee vrouwen gewond bij ongeval

Vrijdag 18 maart 2022
Op het kruispunt van de Mosselerlaan en de Jan Habexlaan botsten gisterenavond rond 17 uur twee auto's. Eén van de wagens raakte een voetganger. Bii het ongeval raakten twee vrouwen uit Genk gewond. De slachtoffers zijn respectievelijk 40 en 59 jaar.
Gisteren organiseerde Politie CARMA een controleactie op drie locaties in Genk, Oudsbergen en Zutendaal. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed zonder een L aan te brengen op de achterruit. Zijn voertuig was niet verzekerd en werd meteen getakeld.Vijf personen droegen geen veiligheidsgordel en vijf bestuurders waren niet in orde met hun rijbewijs. Daarnaast stelde de politie nog overtredingen vast in het kader van technische eisen, verzekering, identiteitskaart en boorddocumenten.

Zonnig maar schrale wind

Vrijdag 18 maart 2022
Weerbericht
Genk - Zonnig maar schrale windEen krachtig hogedrukgebied trekt met zijn kern naar de Oostzee. Hierdoor wordt droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. Zondag schuift een hoogtelaag over onze streken en is de atmosfeer licht onstabiel met kans op een bui. Na het weekend is het opnieuw het hogedrukgebied dat het weer bepaald.
Vandaag 
is het uitermate zonnig met weinig of geen wolken. Het kwik klimt tot een graad of 15. De noordoostenwind waait matig en voelt best wel schraal aan.
Zaterdag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw hinder door staking

Vrijdag 18 maart 2022
Genk - Opnieuw hinder door stakingGisteren 17 maart was het busverkeer in de provincie Limburg verstoord door een spontane vakbondsactie in stelplaats Kinrooi. Na het nodige overleg tussen directie en vakorganisaties werden er afspraken gemaakt om de werkdruk door het tijdelijke personeelstekort te verlichten. Hoewel verwacht werd dat het busverkeer in de provincie vanaf vrijdag terug normaal zou verlopen, is dat niet het geval. Ook vanmorgen legden de vakorganisaties het werk neer in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Er is hinder op verschillende streeklijnen die in de provincie rijden. Raadpleeg de routeplanner om na te kijken of je geplande rit rijdt of niet.

Staf Dierckx overleden

Donderdag 17 maart 2022
Genk - Staf Dierckx overledenIn WZC De Olijfboom is dinsdag Staf Dierckx overleden, de weduwnaar van Leineke Verrijssen. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Louis Oris overleden

Donderdag 17 maart 2022
Genk - Louis Oris overledenOp 7 maart is Louis Oris overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (15.30 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum aan de Hoogstraat.
Op het kruispunt van de Maaseikerbaan en de Boommeerstraat botsten vanmorgen rond 8 uur ee 29-jarige fietsster uit As en een auto. De fietsster raakte daarbij gewond.

Haspengouw wacht op de bloesems

Donderdag 17 maart 2022
Genk - Haspengouw wacht op de bloesemsZoomBij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw volledig open. Miljoenen knoppen aan de fruitbomen ontpoppen langzaam maar zeker. Deze bloesempracht is op verschillende manieren in Haspengouw te beleven. Het totaalaanbod staat daarom opnieuw gebundeld in een digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’. Dit handig e-zine is een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten en is vanaf vandaag te bekijken via www.visithaspengouw.be. (Foto Toerisme Bilzen)

Busverkeer De Lijn verstoord

Donderdag 17 maart 2022
Genk - Busverkeer De Lijn verstoordIn heel Limburg is het busverkeer verstoord door een spontane vakbondsactie bij De Lijn. Door een personeelstekort vinden de chauffeurs van de stelplaats in Kinrooi de werkdruk te hoog. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Broodprijzen gaan stijgen

Woensdag 16 maart 2022
Genk - Broodprijzen gaan stijgenZoomDe bakkers worden momenteel geconfronteerd met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. "De grondstofprijzen stijgen door de coronacrisis en de huidige oorlog met 11,83%. En de energie met maar liefst 257,9%. Globaal zijn in 2022 de kosten met 12,88% gestegen tegenover vorig jaar", becijferde de bakkersfederatie. De bakkers beslissen zelf of ze de kosten doorrekenen maar we zien nu toch al een stijging van de broodprijs van 2,40 euro tot 2,70 euro.

Lange droge en zonnige periode

Woensdag 16 maart 2022
Weerbericht
Genk - Lange droge en zonnige periodeNa de doortocht van een storing in de nacht, wordt het weer in onze streken gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied. Het ziet er naar uit dat we voor een langere periode droog en erg zonnig weer gaan krijgen. Wel komt er tijdelijk een schrale wind te staan en zijn de nachten koud met grondvorst.
Vandaag is er flink wat zon, maar na de middag komen er hoge wolkenvelden opzetten en wordt de zon wat minder uitbundig. Ook schuift er Saharastof over onze streken, dat ook de zon kan (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van pleisterwerken Steve Lavarini uit Genk.

Athanasios Belekakis overleden

Woensdag 16 maart 2022
Genk - Athanasios Belekakis overleden
Maandag is Athanasios Belekakis overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Polleke Dewil overleden

Woensdag 16 maart 2022
Genk - Polleke Dewil overledenOp 12 maart is Polleke Dewil overleden, de echtgenoot van Mia Knippenberg. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Oud Waterschei. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Lena Oosterbos overleden

Woensdag 16 maart 2022
Genk - Lena Oosterbos overledenMaandag is Lena Oosterbos overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Ferdinand Achten. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Leni Deckers overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Genk - Leni Deckers overledenGisteren is Leni Deckers overleden, de echtgenote van Albert Panis. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Raoul Meyers overleden

Dinsdag 15 maart 2022
Genk - Raoul Meyers overledenOp 12 maart is Raoul Meyers overleden, de echtgenoot van Nathalie Wuyts. Hij was 59 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Barthels in Dilsen.

U21 KRC Genk kloppen OHL

Dinsdag 15 maart 2022
De U21 van KRC Genk hebben gisteren OHL geklopt met 4-1. Na zes minuten was de stand al 2-0 door doelpunten van John. Abid en Godts maakten de andere Genkse doelpunten.

Een halo rond de maan

Dinsdag 15 maart 2022
Genk - Een halo rond de maanZoomGisteravond was er een mooie halo rond de maan zichtbaar. Een halo ontstaat op ongeveer dezelfde manier als een regenboog. Het verschil is dat bij een regenboog de lichtstralen gebroken worden door vloeibare regendruppels en bij een halo gebeurt dat door ijskristallen. (Foto Peter D'Joos)
Genk - Liever een wilde patrijs dan een gekweekteZoomGenetisch onderzoek van patrijzen uit een beperkt aantal wildbeheerseenheden, dat uitgevoerd werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), heeft aangetoond dat er een duidelijk verschil is tussen wilde en gekweekte dieren. Dat meldt het INBO vandaag.
"We stelden regelmatig de aanwezigheid vast van gekweekte dieren, en in sommige gebieden ook genetische vermenging tussen gekweekte en wilde patrijzen," aldus het INBO.
De patrijs is een akkervogel die in heel Europa (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Sporting Winterslag wil doorstartVierdeprovincialer Sporting Winterslag wil volgend seizoen een doorstart maken. In januari kondigde de club nog aan dat ze eind dit seizoen definitief zou stoppen. Het eerste elftal stopte toen zelfs meteen.

Rosa Gucciardo overleden

Maandag 14 maart 2022
Genk - Rosa Gucciardo overledenVandaag is Rosa Gucciardo overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Rosario Stracusa. Zij was 85 jaar. De uitvaart vindr donderdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Cielly van der Sluis overleden

Maandag 14 maart 2022
Genk - Cielly van der Sluis overledenVandaag is Cielly van der Sluis overleden, de levenspartner van wijlen Petrus Verniers, die in 2005 overleed. Zij was 84 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de OLV-van-Fatimakerk in Bret-Gelieren. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat 83.
Vanmorgen rond 5.30 uur botsten een auto en een 58-jarige fietsster uit Oudsbergen in de Vennestraat in Genk. De fietsster raakte daarbij gewond.

Rol coaxkabel gestolen

Maandag 14 maart 2022
Op de terreinn van een bedrijf aan de Winterbeeklaan is een rol coaxkabel gestolen. De diefstal werd het voorbije weekend gepleegd.

Liselotte Hellmich overleden

Maandag 14 maart 2022
Genk - Liselotte Hellmich overledenZaterdag is Liselotte Hellmich overleden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Omegablokkade

Maandag 14 maart 2022
Woord van de week
Genk - OmegablokkadeZoomHet mooie lenteweer van de afgelopen week is te danken aan een omegablokkade. Dat is een weersituatie waarbij een krachtig hogedrukgebied de weg blokkeert voor lagedrukgebieden. Op weerkaarten kun je er de vorm van de Griekse hoofdletter omega (Ω) in herkennen.
In de lente en de zomer zorgt een omegablokkade voor droog en zonnig weer in de regio’s waar ze boven hangt. In het najaar leidt een omegablokkade vaak tot de vorming van hardnekkige mist. In de regio’s ten westen en ten (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: LVL- Oudegem 3-0

Maandag 14 maart 2022
Genk - Volleybal: LVL- Oudegem 3-0In het volleybal (Liga A Dames) heeft LVL Oudegem geklopt met 3-0. Sets: 25-23, 25-20, 25-20. LVL sluit de reguliere competitie af op de tweede plaats.
In de Burgemeester Gerard Bijnenslaan botsten gisterenmiddag rond 12.25 uur een lichte vrachtwagen en een 59-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.
In een woning aan de Klaproosstraat is geld gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.
Genk - Zwaar verlies voor STA Genk B, winst voor A-ploegSTA Genk B heeft bij LS Leut verloren met 8-1. De eerste ploeg versloeg Lanaken VV met 3-1.
Genk - Boxberg A wint, Boxberg B verliestBoxberg A is bij Silsen-Stokkem gaan winnen met 1-2, Boxberg B verloor bij Termolen met forfaitcijfers: 0-5.
Genk - Bokrijk speelt gelijk tegebn LanklaarBokrijk Sport heeft bij Lanklaar VV 3-3 gelijkgespeeld.

Bregel Sport speelt gelijk

Zondag 13 maart 2022
Genk - Bregel Sport speelt gelijkBregel Sport is bij Zonhoven United niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Gelijkspel voor Turkse Rangers

Zondag 13 maart 2022
Genk - Gelijkspel voor Turkse RangersDe Turkse Rangers hebben bij Opitter FC 3-3 gelijk gespeeld..

Termien - Esperanza Pelt: 0-3

Zondag 13 maart 2022
Genk - Termien - Esperanza Pelt: 0-3Esperanza Pelt is gaan winnen bij Eendracht Termien. Uitslag: 0-3. Voor Pelt scoorden Emrah Bostanci, Bob Adriaans en Jens Meeus. De ruststand was 0-2.
Voor de derby van vanmiddag (16 uur) tegen STVV zijn volgende KRC-spelers geselecteerd: Vandevoordt, Leysen, Stevens, Sadick, Arteaga, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Aziz, Heyen, Trésor, Geusens, Hrosovsky, Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil, Németh en Kelvin.

Genk VV verslaat Zutendaal A

Zaterdag 12 maart 2022
Genk - Genk VV verslaat Zutendaal AGenk VV heeft vanavond thuis met 1-0 gewonnen van Zutendaal A.
Genk - Zaalvoetbal: La Baracca - Genk 12-4In twee nationale B van het zaalvoetbal is ZVK A5 Genk met 12-4 gaan verliezen bij La Baracca Houthalen.

KRC Ladies - Club Brugge 0-0

Zaterdag 12 maart 2022
Genk - KRC Ladies - Club Brugge 0-0In Play-off 1 hebben de KRC Genk Ladies 0-0 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Vrijdag ontvangen de KRC Ladies Standard.
Gewezen topvoetballer Luc Nilis (54) wordt spitsentrainer bij de Talent Academy van KRC Genk. Hij start al meteen vanaf komende maandag. Zo komt een van de allerbeste Limburgse voetballers ooit een beetje terug thuis. Luc kwam als jong talent in het eerste elftal van Winterslag en de Zonhovenaar werd nadien een zeer geliefde vedette bij Anderlecht en een echte legende bij PSV. In Eindhoven was hij ook al als spitsentrainer aan de slag. "Genk is een topclub met een gewéldige jeugdacademie. Ik kijk (…) Het hele nieuwsbericht

Toenemend bewolkt

Zaterdag 12 maart 2022
Weerbericht
Genk - Toenemend bewolktDe invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt af, waardoor storingen vanuit het westen stilaan over onze streken kunnen doordringen. Deze storingen zijn wel erg verzwakt en worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag.
Vandaag is het meestal zwaarbewolkt en de zon komt er maar sporadisch aan te pas. Soms een drupje regen mogelijk, al blijft het meestal droog. Bij een matige zuidzuidwestenwind wordt nog steeds zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Auto tegen vier geparkeerde voertuigenZoomGisterenavond rond 21.55 uur botste een auto tegen vier geparkeerde voertuigen op de Evence Coppéelaan. Daarbij raakte een 84-jarige vrouw uit Genk gewond.

U 21 (KRC Genk) naar bekerfinale

Zaterdag 12 maart 2022
De U21 van KRC Genk spelen in mei de bekerfinale tegen Anderlecht. De Genkies schakelden gisterenavond de U21 van Club Brugge uit met 2-1. John en Claes maakten de Genkse doelpunten.
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles in Hasselt zijn de voorbije nacht 19 bestuurders onder invloed betrapt. Er werd onder meer gecontroleerd op de Genkersteenweg.
Een 42-jarige bromfietsster belandde deze namiddag rond 14.30 uur tegen een geparkeerde auto in de Vennestraat. Zij raakte daarbij gewond.

Christiane Ratajczak overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Genk - Christiane Ratajczak overledenDinsdag is Christiane Ratajczak(67) overleden, de echtgenote van Jos Beckers. Zij woonde in Hechtel maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Orazio Placido overleden

Vrijdag 11 maart 2022
Genk - Orazio Placido overledenWoensdag is Orazio Placido overleden, de echtgenoot van Vita Casamassima. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Oekraïne 12-12: grote tv-show

Donderdag 10 maart 2022
Genk - Oekraïne 12-12: grote tv-showZoomOp donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in teken van steun voor Oekraïne staan. Er gaat geen dag voorbij of Vlamingen krijgen hartverscheurende verhalen te zien en horen over hoe de Oekraïense bevolking zwaar getroffen wordt door de oorlog in hun land. Heel veel mensen zijn hierdoor diep geraakt, velen willen ook helpen. VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen (…) Het hele nieuwsbericht

Laptops gestolen in appartement

Donderdag 10 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een appartement op het Oosterzonneplein in Zutendaal werden enkele laptops gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen verloor op de Boudewijnlaan in Diepenbeek een automobilist de controle over het stuur. Hij belandde met zijn voertuig in de gracht.

Laurent Verlinden overleden

Donderdag 10 maart 2022
Genk - Laurent Verlinden overledenDinsdag is Laurent Verlinden overleden, de weduwnaar van Léonce Vande Gucht. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Richard Misiak overleden

Donderdag 10 maart 2022
Genk - Richard Misiak overledenMaandag is Richard Misiak overleden, de echtgenoot van Lea Metten. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - De Lijn te volgen via Google MapsZoomReizigers die dagelijks met de bus in Limburg onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden. (foto De Lijn)

Auto in voortuin in Akkerstraat

Woensdag 9 maart 2022
In de Akkerstraat belandde gisterennamiddag rond 16 uur een auto in de voortuin van een woning. Een 76-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Matisse Didden heeft een nieuw contract bij KRC Genk getekend. Hij verlengt tot juni 2025. Matisse, een centrale verdediger, speelt sinds 2018 voor het beloftenteam van KRC Genk. Voorheen was hij actief bij Patro Eisden.

Roger Neyens overleden

Woensdag 9 maart 2022
Genk - Roger Neyens overledenMaandag is Roger Neyens (86) overleden. Hij woonde in Hasselt maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Anna Gawronska overleden

Woensdag 9 maart 2022
Genk - Anna Gawronska overledenMaandag is Anna Gawronska overleden, de weduwe van de in 2002 gestorvebn Felix Mazurkiewicz. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Christof Dierick fluit zondagnamiddag de derby tussen KRC Genk en STVV. Jan Boterberg is vierde scheidsrechter, Nicolas Laforghe VAR.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag Transport Balan uit Genk failliet verklaard. De schuldvorderingen moeten voor 7 april ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Een gelukkig varken zegt 'knor'ZoomVarkensgeknor is niet langer onbegrijpelijk voor mensenoren. Onderzoekers hebben ontdekt dat aan de lengte en de toon van de knor kan worden afgeleid hoe een varken zich voelt. Lees bij trouw.nl "Wetenschappers ontrafelen het geknor van varkens". (Foto Mathias Zomer)

Antonia Caridi overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Zondag is Antonia Caridi overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Lentetemperaturen

Dinsdag 8 maart 2022
Weerbericht
Genk - LentetemperaturenMet de kern van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt aanhoudend droge landlucht naar onze streken gestuurd. De wind krijgt een zuidelijke component, waardoor de aangevoerde lucht een stuk warmer is en de temperaturen lenteachtig worden. Op het einde van de week kunnen verzwakte storingen over ons land schuiven. De wolken nemen toe en een spat regen is mogelijk.
Vandaag schijnt de zon onafgebroken van de ochtend tot de avond. Er komen vrijwel geen wolken voor en de maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Cops overleden

Dinsdag 8 maart 2022
Genk - Jean Cops overledenOp 4 maart is Jean Cops overleden, de echtgenoot van Elza Klaps. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt begraven op de stedelijke begraafplaats van Aarschot.
De U21 van KRC Genk hebben gisterenavond thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Anderlecht. Nemeth scoorde het Genkse doelpunt.

Maria Vanmontfort overleden

Maandag 7 maart 2022
Genk - Maria Vanmontfort overledenVandaag is Maria Vanmontfort overleden, de echtgenote van Jean Henckens. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

'Doemscrollen'

Maandag 7 maart 2022
Woord van de week
De oorlog in Oekraïne is voor veel mensen een aanleiding om te doemscrollen of doomscrollen. Ze blijven scrollen door slechtnieuwsberichten, ook al wordt hun gemoedstoestand er alleen maar slechter op. Ook tijdens de coronacrisis werd er veel gedoemscrold. Doemscrollers willen niet louter geïnformeerd blijven. Ze volgen het onlinenieuws om een bepaalde situatie te kunnen begrijpen of controleren. Soms doemscrollen ze ook in de hoop om tussen al het negatieve nieuws een beetje positieve informatie te vinden waaraan ze zich kunnen optrekken.

Maria Huybregts overleden

Maandag 7 maart 2022
Op 3 maart is Maria Huybregts (65) overleden. Zij woonde in Tongeren maar was afkomstug van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Alice Hinoul overleden

Maandag 7 maart 2022
Genk - Alice Hinoul overledenVrijdag is Alice Hinoul overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Van Boxberg naar STA Genk

Maandag 7 maart 2022
Genk - Van Boxberg naar STA GenkRafael Ribeiro Viseu van Racing Boxberg A zal komend seizoen de kleuren van STA Genk verdedigen.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 2-6 verloren van STVV. Aan de rust was de stand 2-2.
Genk - Volleybal: LVL Genk wint in OostendeIn het volleyval (Liga Dames) heeft LVL Genk een 0-3 overwinning behaald in Oostende. Door deze overwinning is LVL zeker van deelname aan play-off één.
In het volleybal (nationale 3 D mannen) heeft Genk-Wara A met 1-3 gewonnen van SJ Welkenraedt. Genk-Wara A staat afgetekend aan de leiding.

Stip it-actie breidt uit

Zondag 6 maart 2022
Genk - Stip it-actie breidt uitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

153 hardrijders betrapt

Zondag 6 maart 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Diepenbeek zijn 153 laagvliegers betrapt. De controles vonden gisteren plaats, onder meer in de Nieuwstraat.
Bij een inbraak in een appartement aan de Weg naar As zijn geld, juwelen en documenten gestolen. De inbraak is gisterenmiddag vastgesteld.

Inbraak in Melbergstraat

Zondag 6 maart 2022
Er is ingebroken in een leegstaande woning aan de Melbergstraat. Zowel de watermeter als de elektriciteitsmeter werden gestolen. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.
Bij een verkeersactie in de Galopinstraat zijn gisterenvoormiddag vijftien overtredingen vastgesteld. Negen personen droegen geen veiligheidsgordel. De andere overtredingen betroffen onder meer rijden zonder rijbewijs, en gsm-gebruik aan het stuur.
Genk - STA Genk B verliest van WiemismeerSTA Genk B heeft met 0-4 verloren van Zwaluwen Wiemismeer.
Genk - STA Genk verliest van MembruggenMembruggen heeft STA Genk verslagen met 3-1.

Turkse Rangers - Kadijk: 0-1

Zondag 6 maart 2022
Genk - Turkse Rangers - Kadijk: 0-1Kadijk is bij Turkse Rangers gaan winnen met 0-1, na een doelpunt van Glenn Dirix.
Genk - Termien wint bij Berlaar-HeikantEendracht Termien is vanavond bij Berlaar-Heikant gaan winnen met 0-3.Yildiz en Heleven (2) maakten de doelpunten. In de rangschikking staat Termien vijfde.
Genk - Boxberg B verliest in DiepenbeekRacing Boxberg B heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van FC Diepenbeek B.

R. Boxberg A - Genk VV 3-2

Zaterdag 5 maart 2022
Genk - R. Boxberg A - Genk VV 3-2Racing Boxberg A heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Genk VV.

Vermiste vrouw zat in Oostende

Zaterdag 5 maart 2022
Genk - Vermiste vrouw zat in OostendeGisterenavond werd door Politie CARMA een zoekactie op touw gezet in het centrum van Genk. Een 81-jarige hulpbehoevende dame werd rond 20 uur als vermist opgegeven door familie. Omdat het een onrustwekkende verdwijning betrof gingen meerdere politieteams en een speurhond op zoek in de omgeving van haar woning in Genk. De helikopter van de Federale Politie werd eveneens ingeschakeld. Ondertussen werd ook aan zee gezocht, omdat de dame mogelijk de trein had genomen in Genk. Dat bleek te kloppen. Uiteindelijk werd de tachtiger rond 3 uur in goede gezondheid aangetroffen door de politie in Oostende.
In de Superleague Play-off 1 hebben de KRC Ladies vanmiddag met 2-1 verloren op Anderlecht.
Genk - Zaalvoetbal: ZVK A5 Genk - Ranst 8-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk Solona Ranst met 8-4 verslagen.

Godelieve Paredis overleden

Zaterdag 5 maart 2022
Genk - Godelieve  Paredis overledenDonderdag is Godelieve Paredis (72) overleden, de echtgenote van Pierre Visschers. Zij woonde in Maasmechelen maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Nieuwe vennootschap: Avenida

Vrijdag 4 maart 2022
Rachida Karnahssin uit Genk en Ahmed Benirane en Hafid Kamari, beiden uit Luik, hebben de besloten vennootschap Avenida opgericht met zetel aan de Hoevenzavelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitoefenen van cateringactiviteiten en groot- en kleinhandel in voedingsmiddelen en dranken.

Voorliefde voor voeten

Vrijdag 4 maart 2022
Tribunaliteiten
Genk - Voorliefde voor voetenVolgens de correctionele rechtbank van Hasselt kon er geen twijfel over bestaan. De man was zot op vrouwenvoeten. In een wasserette had hij de voeten van een dame beroerd. Hij stopte toen ze zei dat ze dat liever niet had, om daarna post te vatten naast een andere dame en zich ook aan haar voeten te wagen, met de vraag of ze sportschoenen droeg. Aan de kassa van een warenhuis zat hij plots aan de benen, enkels en voeten van de dame voor hem in de rij. In een cultureel centrum ging het om de voeten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Morgen speelt KRC Genk uit bij Cercle Brugge. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Penders, McKenzie, Sadick, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Aziz, Heyen, Trésor, Geusens, Hrosovsky, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil, Németh en Kelvin.
Genk - Bijna alle coronabeperkingen vallen wegHet overlegcomité heeft beslist dat we overschakelen op code geel. Vanaf maandag moeten er geen mondmaskers meer gedragen worden in bijvoorbeeld middelbare scholen, theaters, bioscopen, in winkels en op het werk. Op het openbaar vervoer blijft het wel verplicht en ook in wonzorgcentra en ziekenhuizen. Ook voor de horeca verandert er wat: ook daar moet het personeel geen mondmasker meer dragen en de coronapas moet vanaf maandag niet meer gecontroleerd worden. De CO2-meters blijven behouden in horeca en theaters. Verder gelden in schouwburgen, sporthallen en voetbalstadions geen beperkingen meer van het aantal toeschouwers. Ook daar valt de coronapas weg.

Mathieu Diepvints overleden

Vrijdag 4 maart 2022
Genk - Mathieu Diepvints overledenGisteren is Mathieu Diepvints overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Henriette Manteleers. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Boeren starten afficheactie

Vrijdag 4 maart 2022
Vanmorgen hebben landbouwers het eerste bord van hun afficheactie “Stop de waanzin!” in Limburg geplaatst. Dat gebeurde in Peer. Eerder werd een dergelijke campagne al opgestart in de provincie Antwerpen. Met de actie willen de landbouwers hun ontgoocheling en ongenoegen over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering duidelijk maken. 

Oppassen met koppen

Vrijdag 4 maart 2022
Vandaag gelezen
De Nederlandse oud-voetballer Wout Holverda heeft ernstige dementie ontwikkeld door zijn voetbalcarrière. Kopballen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat is na zijn overlijden, afgelopen december, vastgesteld door specialisten van het Amsterdam UMC, die het brein van de oud-prof van Sparta Rotterdam onderzochten. Niet eerder werd bij een Nederlandse voetballer zo’n sterk verband gelegd tussen de sportcarrière en dementie – met de dood als gevolg. (NRC)

De onderhandelingstafel (3)

Donderdag 3 maart 2022
Genk - De onderhandelingstafel (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Geriatro

Donderdag 3 maart 2022
Robert Winters uit Genk en Kevin Jannis uit Maaseik hebben de besloten vennootschap Geriatro opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en het ontwerpen, ontwikkelen, uitbouwen, fabriceren, promoten, installeren, beheren en onderhouden van (computer)netwerken en (cloud)platformen.

Nieuwe vennootschap: Polat Group

Donderdag 3 maart 2022
Hasan en Sema Polat, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Polat Group opgericht met handelsbenaming Polat Home Design. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Mosselerlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aan- en verkoop, groot- en kleinhandel én import en export van gordijnen, badkamer-accessoires, textiel en kleding.

Zonnig, maar koude nachten

Donderdag 3 maart 2022
Weerbericht
Genk - Zonnig, maar koude nachtenEen hogedrukgebied, uitgestrekt over Denemarken en Scandinavië, voert in een zwakke oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming droge landlucht aan. De zon krijgt hierbij alle kansen. In het westen komen soms wolkenflarden voor van een storing die zich over de Britse Eilanden bevindt. De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk. Er is veel zon, maar de nachten zijn koud.
Vandaag wordt het uitermate zonnig met nauwelijks of zelfs geen wolken. Na een koude start met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Simons overleden

Donderdag 3 maart 2022
Genk - Joseph Simons overledenOp 27 februari is Joseph Simons overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Bernadette Hermans. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Frans Brackez overleden

Woensdag 2 maart 2022
Genk - Frans Brackez overledenOp 27 februari is Frans Brackez overleden, de echtgenoot van Hilda Ghekiere. Hij was 80 jaar en voormalig fabrieksdirecteur assemblage Ford Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos-Langerlo. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Man (63) gewond bij botsing

Woensdag 2 maart 2022
Op het kruispunt van de Vennestraat en de Nieuwe Kuilenweg kwam het deze namiddag rond 13.50 uur tot een aanrijding tussen een auto en een motorfiets. Een 63-jarige man uit Zonhoven raakte daarbij gewond.

Genkies uitgeschakeld

Woensdag 2 maart 2022
Genk - Genkies uitgeschakeldIn de Youth League is KRC Genk uitgeschakeld. Het speelde vanmiddag 1-1 in Liverpool zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin won Liverpool met 4-3.
Genk - Marie-Christine Claeys overledenMaandag is Marie-Christine Claeys overleden, de echtgenote van Roger Holsteyns. Zij was 51 jaar. Er is geen afscheidsviering. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Zes nieuwe spelers voor Genk VV

Woensdag 2 maart 2022
Genk - Zes nieuwe spelers voor Genk VVGenk VV heeft zes nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Brian Janssen (Boorsem), Laurens Huybregts (Racing Boxberg), Stan Croonen (Termien), Sander Ezaitouni (Zonhoven Utd), Thorben Jansen (Kolmont) en Michel Vercruysse (EVV).

Lène Pletsers overleden

Woensdag 2 maart 2022
Genk - Lène Pletsers overledenOp 24 februari is Lène Pletsers overleden, de echtgenote van Nicolas Claesen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Françoise Kuypers overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Genk - Françoise Kuypers overledenOp 24 februari is Françoise Kuypers overleden, de partner van Roger Bettens. Zij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei.

Martha Schroyen overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Genk - Martha Schroyen overledenZondag is Martha Schroyen overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Henri Vanoppen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Maastrichterstraat in As is gisteren een inbraak vastgesteld. De dieven gingen er met juwelen aan de haal.
Het is maar dat je 't weet
Peeters (31.079) is de meest voorkomende familienaam in ons land. Janssens (28.532) staat op twee, Maes (24.594) op drie, Jacobs (19.077) op vier en Mertens (17.906) op vijf. (Bron: StatBel).

Rik Leirs overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Genk - Rik Leirs overledenOp 25 februari is Rik Leirs overleden, de weduwnaar van de in 2006 gestorven Els Geurden en de partner van Lisette Driesen. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting tot 20.15 uur bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Twee nieuwe spelers voor STA GenkNiels Cati en Bechet Bashi zullen komend seizoen de kleuren van STA Genk verdedigen.
Genk - Versterking voor Racing BoxbergRacing Boxberg heeft drie nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Aydin Aksoy, Younes Belakram en Elias El Barham.

Maria Volbragt overleden

Dinsdag 1 maart 2022
Genk - Maria Volbragt overledenOp 25 februari is Maria Volbragt overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Louis Claesen. Zij was 92 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Diepenbeek.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen