Het overige nieuws

Octavie Vanuytrecht overleden

Vrijdag 30 juni 2023
Genk - Octavie Vanuytrecht overledenVandaag is Octavie Vanuytrecht overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Louis Baerts. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Sylvie Reyskens (36) uit Genk heeft de besloten venootschap MAW Consult opgericht met zetel aan de Maaseikerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren management- en consultancy-activiteiten.

Nieuw: Blacksea International

Vrijdag 30 juni 2023
Mustafa Kurtal uit Genk heeft de besloten vennootschap Blacksea International opgericht met zetel aan de Tennislaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervoersdiensten, horeca en bouwwerkzaamheden.
Tot dusver zijn in Nederland al zes nakomelingen van het wolvenkoppel Noëlla en August omgekomen in het verkeer. Dat blijkt een rapport van het Nederlandse bureau BIJ12, dat voor de provincies wolvenzaken afhandelt. Van 9 februari tot en met 30 april 2023 werden drie Vlaamse wolven aangereden op de A2 nabij Grathem, de A2 bij Vught en de A12 bij Zevenaar/Duiven. Deze laatste wolf overleed niet ter plekke. Hij wist nog zo’n 3 kilometer door te lopen. Uiteindelijk werd de wolf, mede gezien de ernst van de verwondingen, uit zijn lijden verlost.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Watergroep vervangt 720 km leidingenDe Watergroep gaat op vijf jaar tijd 720 kilometer aan waterleidingen vervangen in Limburg. Ze trekt daar in totaal zo'n 113 miljoen euro voor uit. Om de hinder voor de buurt te beperken wordt het vernieuwen vaak gecombineerd met het heraanleggen van straten of andere nutsleidingen.
Het is maar dat je 't weet
De Belg geeft gemiddeld 1.155 euro uit aan reizen. In 2022 maakten alle Belgen samen 21,8 miljoen reizen. Daarmee zitten we bijna opnieuw op het niveau van voor COVID-19, toen er 22,7 miljoen reizen ondernomen werden. Een kwart van alle reizen (26,5%) bleef binnen de landsgrenzen. En van de buitenlandse reizen blijft Frankrijk een niet te kloppen bestemming: liefst een derde (31,1%) van alle buitenlandse reizen hadden onze zuiderburen als bestemming. (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Boudewijnlaan in Diepenbeek bleken gisteren 14 van de 18 gecontroleerde vrachtwagens niet in orde. De politie schreef voor 23.124 euro boetes uit.

Nieuwe vennootschap: Meysa

Woensdag 28 juni 2023
Sam Meylaerts (37) uit Genk heeft de besloten vennootschap Meysa opgericht met zetel in Craenevenne. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vastgoedfotografie, patrimoniumbeheer en het renoveren en verhuren van rollend materieel.
Kort nieuws van bij de buren
Een tienjarig meisje raakte gisterennamidag gewond bij een aanrijding met een auto op de Grote Hemmenweg in Zonhoven. De autobestuurder maakte zich niet kenbaar maar kon later geïdentificeerd worden.
Genk - Man gewond bij kop-staartbotsingEen Genkenaar is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing in de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde vanmiddag, even voor 14 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een kantine aan de Vijverstraat in Diepenbeek. Er is onder meer een EHBO-kistje, een dartbord en drank gestolen.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het failissement uitgesproken van tuin- en kluswerken Bart Raets en kamerverhuur Adam Boets, beiden uit Genk. De schuldvordeirngen moeten uiterlijk 27 juli ingediend worden.
Genk - Twee jaar cel gevorderd tegen poetsvrouwHet Openbaar ministerie heeft 12 maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een poetsvrouw uit Genk die ervan verdacht wordt 35.000 euro gestolen te hebben bij een bejaard koppel. De 28-jarige vrouw ontkent de diefstal. Haar advocaat vraagt de vrijspraak. Op 27 juli wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
De vervoerregio Limburg heeft een voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar vast voor de Vervoerregio Limburg op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt tot en met 29 juli 2023 kun je het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de Vervoerregio Limburg inkijken via vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-limburg. Opmerkingen kun je uiterlijk tegen 29 juli 2023 bezorgen aan de Vervoerregio Limburg via vervoerregio.limburg[!]vlaanderen.be.

Verkeersongeval in Craenevenne

Dinsdag 27 juni 2023
Vanochtend rond 0.30 uur ging een auto van de baan in Craenevenne. Een 41-jarige vrouw uit Heusden-Zolder raakte daarbij gewond.

Chris Indesteege overleden

Dinsdag 27 juni 2023
Genk - Chris Indesteege overledenMaandag is Chris Indesteege overleden, de echtgenote van Herman Gielen. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Wisselvalliger weer

Dinsdag 27 juni 2023
Weerbericht
Genk - Wisselvalliger weerNa droger weer vandaag trekken in een westelijke tot noordwestelijke luchtstroming enkele storingen over onze regio. Erg veel neerslag zit er niet dadelijk in, maar er kunnen wel enkele plaatselijke buien vallen. Het is daarbij relatief warm. De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan met vrijwel iedere dag enkele buien of wat regen. Vooral op zaterdag wordt er meer neerslag verwacht.
Vandaag is het droog, maar de zon krijgt na de middag steeds meer concurrentie van wolkenvelden. Volgende (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Juwelendief riskeert twee jaar celHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel en een boete van 1.600 euro gevorderd tegen een man uit As. Hij wordt verdacht van een juwelendiefstal ter waarde van zo'n 17.000 euro. De verdediging drong aan op vrijspraak op basis van twijfel. De betichte kwam al eerder in aanraking met het gerecht. Het vonnis valt op 27 juli. (PG)

Anneke Bernard overleden

Dinsdag 27 juni 2023
Genk - Anneke Bernard overledenOp 22 juni is Anneke Bernard overleden, de weduwe van Jozef Vekeman. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

'Eendje, ga je mee?'

Maandag 26 juni 2023
Genk - 'Eendje, ga je mee?'ZoomBij deze mooie foto van Mario Vanoppen moesten we spontaan aan dat mooie liedje van Jaap Fischer denken.
Eendje, ga je mee?
Wat doen?
Wel: zwemmen met z'n twee
En waar?
Wel: hier en daar
Ver weg van het gesnater
De zon zien ondergaan in 't water...

Maar eendjes zijn slimmer dan wij denken, lees maar eens verder in de tekst van dat liedje...

Beker: Achel VV - Genker VV

Maandag 26 juni 2023
Genk - Beker: Achel VV - Genker VVIn de eerste ronde van de Beker van België ontvangt Achel VV A Genker VV A. De wedstrijd wordt op 30 juli gespeeld.
Genk - Zuster Lidwina Verwei overledenZaterdag is zuster Lidwina Verwei, Dochter van het Kruis, overleden. Zij was 90 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Martinuskerk in Genk-Centrum.

Gerard Remans overleden

Maandag 26 juni 2023
Genk - Gerard Remans overledenGisteren is Gerard Remans overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Simonne Verstraeten. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
Genk - Nachtelijke werken op de snelwegenHet Agentschap Wegen en Verkeer voert deze en volgende week gedurende enkele nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgevingen Lummen en Zutendaal. Op de E313 gaat het om de omgevingen Hasselt, Diepenbeek en Bilzen/Hoeselt. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven overal beschikbaar. Wees extra waakzaam ter hoogte van de mobiele werven!
De werken worden uitgevoerd vanaf vanavond tot donderdagochtend en van dinsdagavond 4 juli tot donderdagochtend 6 juli.
Het is maar dat je 't weet
De wettelijke samenwoning, die in 2000 werd ingevoerd, lijkt sinds 2011 op kruissnelheid te zijn gekomen, met ongeveer 39.000 verklaringen per jaar. In 2022 bedroeg het aantal nieuwe verklaringen 38.359, of een beperkte stijging van 1,6% ten opzichte van 2021 en een minieme daling van 0,2% ten opzichte van het gemiddelde aantal gevallen voor de periode 2018-2021.
Het aantal beëindigingen van de wettelijke samenwoning stijgt met ongeveer 18% ten opzichte van het gemiddelde voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee inbraken in Diepenbeek

Zondag 25 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Kloosterstraat en in een huis aan de Wijkstraat in Diepenbeek is ingebroken. De daders zijn met geld weg.

Tuinhuisje in de as gelegd

Zondag 25 juni 2023
Genk - Tuinhuisje in de as gelegdIn de Staatstuinwijk is in de vooravond een tuinhuisje uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. Hoe de brand ontstond, is nog niet gweweten.
Genk - Voetganger (65) gewond bij aanrijdingIn de Hengelhoefstraat raakten gisterenvoormiddag rond 10.45 uur een auto en een 65-jarige voetganger uit As in een aanrijding betrokken. De voetganger raakte daarbij gewond.
Genk - KRC Genk verwelkomt Alieu FaderaAlieu Fadera (21) maakt de overstap van Zulte Waregem naar KRC Genk. Met de aanwerving van Fadera die een contract voor vier seizoenen ondertekende anticipeert KRC op een mogelijk vertrek van Mike Trésor. Eerder haalde Blauw-Wit Joris Kayembe al weg bij Sporting Charleroi.
Cédric Roussel, ex-speler van KRC Genk, is overleden - hij zakte gisteren op een terras in elkaar. Cédric werd slechts 45 jaar.  Hij speelde in totaal 34 wedstrijden voor KRC Genk. Daarin scoorde hij 14 doelpunten. De gedachten van de hele Genkse familie zijn bij de nabestaanden van Cédric.
Op het EK atletiek voor landenteams in het Poolse Chorzow is Rani Rosius vandaag niet gestart in de 4x100m. Oorzaak was de hamstringblessure die ze gisteren opliep. De Belgen eindigden achtste.

René Briers overleden

Zaterdag 24 juni 2023
Genk - René Briers overledenGisteren is René Briers (93) overleden, de echtgenoot van Jeanne Houben. Hij woonde in Genk maar was afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Warm weekend

Zaterdag 24 juni 2023
Weerbericht
Genk - Warm weekendEen hogedrukgebied schuift tijdens het weekend over onze streken en zorgt voor stabiel, rustig en warm zomerweer. Daarna trekt het hogedrukgebied verder richting Duitsland en wordt de weg vrijgemaakt voor een storing vanuit het westen. De storing wordt pas in de avond en nacht verwacht. Daarna volgt koeler weer met af en toe een regenbui.
Vandaag wordt een zonovergoten dag met nauwelijks wolken. Er is weinig wind en het kwik stijgt tot 27 graden.
Zondag wordt het tropisch warm (…) Het hele nieuwsbericht

Federico Uda overleden

Zaterdag 24 juni 2023
Genk - Federico Uda overledenDonderdag is Federico Uda overleden, de weduwnaar van Elena Aresu. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witers en Baers in Houthalen-Oost.

Petra Vangelabbeek overleden

Zaterdag 24 juni 2023
Genk - Petra Vangelabbeek overledenOp 19 juni is Petra Vangelabbeek (57) overleden, de echtgenote van Ludo Machiels. Zij woonde in Waltwilder en was afkomstig uit Genk. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaart Merken in Grote-Spouwen.

Françine Tops overleden

Zaterdag 24 juni 2023
Genk - Françine Tops overledenOp 21 juni overleed Françine Tops (83), de echtgenote van Antoine Schoefs. Zij woonde in Munsterbilzen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Onur Kose (45) uit Genk heeft de besloten vennootschap Dion Group opgericht met zetel aan de Dieplaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, detailhandel van allerlei producten via het internet, het inrichten van reizen en het verhuren van voertuigen.

Botox illegaal ingespoten

Vrijdag 23 juni 2023
Genk - Botox illegaal ingespotenHet Openbaar ministerie heeft 6 maanden celstraf en een boete van 2.400 euro gevorderd tegen twee mannen uit Genk voor het inspuiten van botox bij esthetische behandelingen zonder daarvoor een geldig diploma te hebben. De mannen hadden ruim 250 klanten. De rechter maakt op 20 juli zijn vonnis bekend. (PG)
Genk - Bedrijfsinbraak in Eikelaarstraat
Bij een inbraak in een bedrijf op een bedrijventerrein in de Eikelaarstraat werd er grote hoeveelheid aardingsdraad gestolen. De inbraak werd vanmorgen ontdekt.

Genk - Extra alcohol- en drugscontrolesHet komende weekend zal de politie weer overal alcohol- en drugscontroles houden tijdens een nationaal actieweekend. Dus waar je ook rijdt kun je vaste of mobiele controles tegenkomen. De lokale politie neemt gemeente- en gewestwegen voor haar rekening, de federale wegpolitie opereert op of rond de snelwegen. Het 'weekend zonder alcohol achter het stuur' gaat vanavond om 18 uur in en duurt tot maandagmorgen 6 uur.
Radio en TV
Genk - Warmste Week voor een veilige plekZoomHet schooljaar loopt op zijn einde en voor veel kinderen en jongeren staat een lange zomervakantie te wachten. Het ideale moment om eens lekker te ontspannen, maar niet iedereen heeft dat geluk. Zo groeit naar schatting 1 op 10 minderjarigen op in een onveilige situatie. 1 op 3 kreeg al te maken met een vorm van cyberpesten en zelfs bijna 3 op 4 heeft bij het sporten al eens grensoverschrijdend gedrag ervaren. Dat is veel, heel veel en daar wil De Warmste Week verandering in brengen.
Daarom zal De Warmste (…) Het hele nieuwsbericht

Van code oranje naar code geel

Donderdag 22 juni 2023
In de vooravond heeft het KMI de waarschuwing voor regen in Limburg verlaagd van code oranje naar code geel. Dat wil zeggen dat er nog wel veel regen verwacht wordt; het kan dan gaan om intense buien ofwel aanhoudend veel regen. Dat kan dus plaatselijk tot wateroverlast leiden in regio’s die daar gevoelig voor zijn; en het verkeer kan er plaatselijk door gehinderd kan worden. Kortom: wees nog waakzaam.

KRC Genk start tegen RWDM

Donderdag 22 juni 2023
KRC Genk speelt zijn eerste competitiewedstrijd op 29 juli (20.45 uur) op het veld van nieuwkomer RWDM.

Minder echtscheidingen

Donderdag 22 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal echtscheidingen per jaar is in 2022 tot onder de grens van 20.000 gedaald : er waren er 19.347 in België, of 13,1% minder dan het gemiddelde aantal echtscheidingen in de periode 2018-2021. Iets meer dan een op drie huwelijken eindigt met een echtscheiding. Gemiddeld duurt een eerste huwelijk 16,5 jaar en een nieuw huwelijk 11,8 jaar. (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Eén 20-jarige man is veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel onder voorwaarden omdat hij een overval pleegde op de Aldi in Zonhoven. Hij ging er met nagenoeg 1.200 euro aan de haal.

Het is officieel zomer

Woensdag 21 juni 2023
Genk - Het is officieel zomerZoomVandaag is de zomer begonnen: de zon gaat nu op retour naar het zuiden en de dagen zullen weer korter worden. Maar de rode kleur zegt niks over het weer dat we morgen gaan krijgen. Volgens de weerkaarten wordt donderdag best pittig met kans op hevig onweer. Het KMI geeft alvast code oranje. (Gust Ischen)

KRC Genk loot Servette Genève

Woensdag 21 juni 2023
Genk - KRC Genk loot Servette GenèveIn de tweede voorronde van de Champions League neemt KRC Genk het op tegen Servette Genève. KRC is blij met de loting. In de voorbereiding worden er oefenmatchen gespeeld tegen Sporting CP en Burnley.
Vanmorgen rond 6.25 uur kwam het op het kruispunt van de Hasseltweg en de Zouwstraat tot een aanrijding tussen een 51-jarige fietser uit Genk en een auto. De fietser liep daarbij verwondingen op.
Genk - Bromfietser (16) gewond bij botsingOp het kruispunt van de Hoogstraat en de Kolderbosstraat botsten gisterenavond rond 23 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Zutendaal. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Morgen mogelijk veel regen

Woensdag 21 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het KMI verwacht dat er morgen over de oostelijke of de zuidoostelijke helft van ons land zeer veel regen zal vallen. Voor Limburg gaat het over 30 tot 60 l/m². Daarom werd code "oranje" afgekondigd. Het noodnummer 1722 blijft actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in levensgevaar is. Maak bij voorkeur gebruik van het digitaal loket op www.1722.be om de noodcentrales zoveel mogelijk te ontlasten.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Limburg de goedkoopste immo-provincieZoomIn het eerste kwartaal van 2023 was in het Vlaams Gewest een huis het duurst in de provincie Vlaams-Brabant: een huis in gesloten of halfopen bebouwing kostte er 350.000 euro, voor een huis in open bebouwing was de mediaanprijs er 465.000 euro. Deze provincie was ook het duurst voor de appartementen: 272.000 euro. Limburg was de goedkoopste provincie. De mediaanprijs voor huizen in gesloten en halfopen bebouwing bedroeg er 245.000 euro. Huizen in open bebouwing kostten er 330.000 euro en appartementen bereikten een niveau van 225.000 euro. Tongeren behoort tot de goedkoopste gemeenten. (Statbel)

Religieus toerisme in de lift

Woensdag 21 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Het religieus toerisme in ons land is vorig jaar met 21 procent gestegen. Bij de buitenlandse bezoekers valt het aandeel Spanjaarden op. De meest geliefde religieuze site in Vlaanderen is de Sint-Baafskathedraal in Gent, wellicht vanwege het wereldwijd bekende Lam Gods. Vorig jaar registreerde deze kathedraal maar liefst 933.341 bezoekers. (Toerisme Vlaanderen)

Gust Eerlingen overleden

Woensdag 21 juni 2023
Genk - Gust Eerlingen overledenZondag is in zijn woonst in Bokrijk Gust Eerlingen overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Mia Truyen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Bree. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Je kind op feestvakantie?

Woensdag 21 juni 2023
Partnerbijdrage
Genk - Je kind op feestvakantie?ZoomHet moment waarvan je wist dat het ooit ging komen; je kind gaat zelfstandig op vakantie. Een behoorlijke uitdaging voor de meeste ouders, zeker wanneer het voor de eerste keer is. Vaak is de bestemming (helaas) niet een degelijke stedentrip of een rustig weekend in de natuur. Zoals we allemaal weten van toen we zelf jong waren, pubers en tieners reizen het liefste af naar een bestemming waar wat te beleven valt. Vaak is dit een feestbestemming volop drank, leeftijdsgenoten en zon. Kortom; een feestvakantie! Iets (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Beertens overleden

Woensdag 21 juni 2023
Genk - Rosa Beertens overledenOp 16 juni is in Zonhoven Rosa Beertens overleden, de weduwe van Albert Indestege. Zij was 96 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Oppassen voor de wespendief

Woensdag 21 juni 2023
Puur natuur
Genk - Oppassen voor de wespendiefZoomDe Wespendief is een buitenbeentje binnen de inheemse roofvogels. Muizen, ratten of andere vogels staan niet op zijn menu, maar wel larven, poppen, volwassen wespen en honing. Hij graaft de nesten van grondwespen helemaal uit. Hij is alleen in de late lente en zomer hier. Daarna overwintert hij ten zuiden van de Sahara.  Deze sierlijke wespendief kon ik gisteren spotten. (Johan Put) UPDATE "Het moet ergens in de jaren 1980 zijn geweest, tijdens een wandeling in het Pijnven in Eksel, dat er een wespendief opvloog naast een bospad," mailt Pierre Rutten. "Nog 20 meter verder wist ik waarom: plots was ik omringd door een horde wespen en was het spurten om weg te komen. Enkele wespensteken later had ik mijn lesje geleerd. Benader nooit een wespendief die een wespennest uitgraaft!"
Oppassen voor de wespendief
Zoom

De kortste weg...

Dinsdag 20 juni 2023
Zomaar even tussendoor
Genk - De kortste weg...Zoom...tussen twee punten is een rechte. Gezien in Sentower Park in Oudsbergen... (Foto Rik Vander Sanden)

Driouch Market failliet

Dinsdag 20 juni 2023
Vandaag heeft de rechter in Tongeren het faillissement uitgesproken van Driouch Market uit Genk. Voor 20 juli moeten de schuldvorderingen ingediend worden.

Bouwmaterialen Alveko failliet

Dinsdag 20 juni 2023
De rechter in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van bouwmaterialen Alveko uit Genk. De schuldvorderingen moeten voor 20 juli ingediend worden.
Genk - Vrachtwagen gekanteld in SeinhuisstraatIn de vooravond is een vrachtwagen gekanteld in de Seinhuisstraat nadat de bestuurder de controle over het stuur verloor. De chauffeur liep slechts enkele schaafwonden op.

Voor 3.774 euro boetes geïnd

Dinsdag 20 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van het zwaar vervoer in Hasselt zijn vandaag voor 3.774 euro boetes geïnd. Negen van de 23 gecontroleerde voertuigen bleek niet in orde.

Inbraak op Donderslagseweg

Dinsdag 20 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is er ingebroken in een pand aan de Donderslagseweg. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.
Genk - Drugshandel op parking jeugdhuisHet Openbaar ministerie heeft celstraffen tussen 18 maanden met uitstel en 2 jaar gevorderd voor vijf mannen wegens drugshandel op de parking van een voormalig jeugdhuis in Genk. Eén van de betichten stelde dat hij er alleen drugs verkocht en dat de andere mannen er niets mee te maken hadden. Vonnis op latere datum. (PG)
Genk - Duikboot vermist op weg naar Titanic-wrakZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Julienne Van Loo overleden

Dinsdag 20 juni 2023
Genk - Julienne Van Loo overledenOp 14 juni is Julienne Van Loo overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Jean-Marie Noels. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Giuseppina Martorana overleden

Maandag 19 juni 2023
Genk - Giuseppina Martorana overledenZaterdag is Giuseppina Martorana overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Luciano Bonetti. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel.
Kerk
Genk - Twee priesterwijdingen in bisdom HasseltIn het bisdom Hassselt vinden twee priesterwingen plaats: Gianluca Loperfido wordt gewijd op dinsdag 15 augustus om 15 u. in de Sint-Martinuskerk van Genk. Bart Pluymers wordt gewijd op zondag 3 september om 15 u. in de Sint-Quintinuskerk van Zonhoven.
Kamer Yildirim (24) uit Genk heeft de besloten vennootschap Yildirim Connect opgericht met zetel aan de Hooiweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen én het leveren, plaatsen en onderhouden van centrale verwarming.

Nieuwe vennootschap: Y&T

Zondag 18 juni 2023
Tamara Vermeire (42) uit Genk heeft de besloten vennootschap Y&T opgericht met zetel aan de Winterslagstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een horecazaak, traiteurdiensten en het verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.
Genkenaar Jens Schuermans, Belgisch mountainbikekampioen, is vandaag 9de geworden in de wereldbekermanche crosscountry in Leogang, Oostenrijk. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitser Lars För.

Beeldig Lommel...

Zondag 18 juni 2023
Genk - Beeldig Lommel...Zoom...met Helmut Lotti op Graspop. (Cartoon: Fobie)
Genk - Maria Luisa Antonelli overledenOp 16 juni is Maria Luisa Antonelli overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Gisberto Bonanni. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Toenemende neerslagkansen

Zondag 18 juni 2023
Weerbericht
Genk - Toenemende neerslagkansenEen storing schuift vanuit het westen naar onze streken. In eerste instantie zorgt deze storing voor een grotere instabiliteit van de atmosfeer met kans op lokale buien. In een latere fase gaat het regenen. Dit bij tropische temperaturen. Na het weekend wordt het iets minder warm en is het wisselvallig. Tegen volgend weekend stijgt de luchtdruk opnieuw.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af en lokaal is er kans op een bui. Meestal is het echter wel droog en opnieuw is het erg warm bij maxima rond 30 (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op onweer

Zondag 18 juni 2023
Vandaag gezien
Genk - Kans op onweerZoomEen mooie zonsopgang deze ochtend. Vandaag wordt het minder zonnig maar wel zeer zwoel, met een kans op onweer. (Johan Put)
Genk - Opgepast voor phishing 'uw icloud is vol'ZoomEen nieuw phishingbericht dat van iCloud lijkt te komen, doet de ronde. Dit bericht bestaat in verschillende versies en is afgelopen week meer dan 3800 keer naar verdacht[!]safeonweb.be doorgestuurd. Ook de politie stuurt een waarschuwing rond dit bericht. Oplichters sturen je een e-mail om je te vertellen dat jouw iCloud-ruimte vol is en stellen voor dat je meer ruimte koopt: "upgrade naar 50 GB of verhoog nu jouw limiet". Niet doen dus! UPDATE Een lezer uit Pelt werd het slachtoffer van deze phishing. "Zeer gevaarlijk," mailt hij. "650 euro weg, bankkaarten en paspoorten geblokkeerd. Pas in godsnaam op." 

Stad breidt autodelen uit

Zaterdag 17 juni 2023
Genk - Stad breidt  autodelen uitDe stad breidt Cambio autodelen uit en installeert eerste negen hoppinpunten. Een hoppinpunt is een knooppunt waar verschillende vormen van mobiliteit samenkomen, zoals een fietsenstalling, bus- en treinhalte, auto- en fietsdelen. Daarmee wordt ook het aantal deelwagens, dat in Genk al bestond, uitgebreid.

Vakantiepark breidt uit

Zaterdag 17 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vakantiepark Europarcs Hoge Kempen in Zutendaal breidt volop uit: dit weekend opent er een waterspeeltuin en vermoedelijk over een maand gaat de binnenspeeltuin open. Daarnaast komen er nog 50 vakantiewoningen bij: de 11 nieuwe kinderchalets zijn bijna klaar, voor de 39 huisjes aan de surfplas zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de gang.

Netta Craenen overleden

Zaterdag 17 juni 2023
Genk - Netta Craenen overledenOp 15 juni is Netta Craenen overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Lom Thuys. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: woensdag (19-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Het geluid van de zomer

Zaterdag 17 juni 2023
300 woorden van Rudi
Genk - Het geluid van de zomerNog meer dan het radiogeluid van de Tour, de bel van de ijskar, echoënde festivalmuziek, het ijsgerinkel in een glas frisdrank of het rietsjesgeslurp van het laatste restje ijskoffie, is het geluid van de zomer dat van de stilte. Of dat was zo.
De stilte onder een boom. Of in huis. Of in de tent die twee maanden op het gazon bleef staan. In september zag je nog waar ze had gestaan. De hondsdagen van toen. Je hoorde niets.
Naast een krekel in het gele gras hooguit het zacht gerammel met de (…) Het hele nieuwsbericht

Renato Pizzico overleden

Zaterdag 17 juni 2023
Genk - Renato Pizzico overledenDonderdag is Renato Pizzico overleden. Hij was 43 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Genk - Zomerregeling afvalzakken recyclageparkZoomHeb je volle afvalzakken die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuil- of keukenafvalzak in huis te hebben? Uitzonderlijk kan je tussen 13 juni en 16 september 2023 je gele keukenafval-, groene tuinafval- en grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen.

Stefan Kaminski overleden

Vrijdag 16 juni 2023
Genk - Stefan Kaminski overledenOp 13 juni is Stefan Kaminski overleden. Hij was 82 jaar.
In de Boekrakelaan is vandaag de aanhangwagen van een bestelwagen losgeschoten en gekanteld. Een deel van de lading belandde op het wegdek. Het voorval gebeurde in een bocht.
Partnerbijdrage
Genk - Het succes van refurbished elektronicaZoomHet succes van refurbished elektronica blijft niet onopgemerkt. Consumenten kiezen steeds sneller voor refurbished in plaats van een nieuw product in de winkel. Maar wat is de reden hiervan? In dit artikel zullen wij hier dieper op ingaan.

De opkomst van duurzaam consumeren

Duurzaamheid is een cruciale factor geworden in onze huidige samenleving. Men houdt steeds veel meer rekening met het gehele levenscyclus van een product. Er wordt onder andere gekeken naar duurzame materialen (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kempenseweg in Zutendaal is deze voormiddag rond 10 uur een fietser tegen een geparkeerde auto gereden. Hij raakte daarbij gewond.
Genk - Westerlo wil Tuur Rommens (Jong Genk)KVC Westerlo heeft verregaande interesse in Tuur Rommens, de kapitein van Jong Genk om huurling Maxim De Cuyper te vervangen. Rommens (20) is een linksachter.
Woensdag 19 juli speelt KRC Genk een oefenmatch in het Estádio do Algarve in Portugal tegen Sporting CP, de nummer 4 uit de Portugese competitie van vorig seizoen. Een Europese klepper van formaat die Bryan Heynen en co op scherp moet zetten richting de voorrondes van de Champions League.
Genk - Gouden Schoen voor Patrik HrosovskyDe supporters van KRC Genk hebben Patrik Hrosovsky verkozen tot Gouden Schoen van het seizoen 2022-2023. Mike Trésor eidigde tweede, Joseph Paintsil derde, Bryan Heynen vierde en Daniel Munoz vijfde.

Nieuwe vennootschap: Hans & Kane

Donderdag 15 juni 2023
Hasan Kanza (24) uit Genk heeft de besloten vennootschap Hans & Kane opgericht met zetel aan de Lupienenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogrmma's, reparatie van computers en randapparatuur en het beheer van computer- en internetfaciliteiten.
Genk - KRC Genk wil Hendrik Van CrombruggeKRC Genk heeft zijn oog lateh vallen op doelman Hendrik Van Crombrugge van RSC Anderlecht. De Genkies zien hem als een optie om de concurrentie aan te gaan met Maarten Vandevoordt.
Genk - Bromfietser (29) gewond bij botsingVanmorgen rond 7.40 uur botsten een auto en een 29-jarige bromfietser uit Genk in Synaps Park. De bromdfietser raakte daarbij gewond.
Een 62-jarige fietser uit Genk is vanmorgen rond 8.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren.
De Hasseltse Ondernemingsrechtbank heeft vandaag de vijf vennootschappen achter de verschillende meubelwinkels van Meubelen Heylen failliet verklaard. Daardoor komen zowat 50 mensen op straat te staan. De betrokken winkels zijn Meubelen Heylen, Interieur Plus en Meevita in Peer, De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel en Meubelen Heylen in Kortenberg. In juli 2021 vroeg de groep bescherming tegen de schuldeisers, maar die bescherming werd vorige week niet opnieuw verlengd. Daarop vroeg de groep het faillissement aan. Er zijn drie curatoren aangesteld.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Meer fietsers omgekomen in het verkeerZoomEr zijn vorig jaar in ons land 540 mensen omgekomen na een verkeersongeval. De meeste dodelijke slachtoffers waren automobilisten, maar in 102 gevallen ging het om fietsers. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
"Een eerder positieve evolutie van de verkeersveiligheid, behalve voor fietsers", zegt Statbel. "Terwijl alle verkeersveiligheidsindicatoren al jaren dalen, blijft het aantal fietsers dat betrokken is bij verkeersongevallen stijgen."

Emidio Pavone overleden

Donderdag 15 juni 2023
Genk - Emidio Pavone overledenGisterebn is Emidio Pavone overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Lina Marrone. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het auditorium Thor Central. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Jelle Coen nieuwe trainer Jong GenkJelle Coen wordt de nieuwe trainer van Jong Genk. Coen maakt de overstap van Jong KV Mechelen. Peter Reynders, die het afgelopen seizoen de landstitel behaalde met de succesvolle U16-lichting van KRC Genk, wordt zijn assistent. Ex-voetballer Stijn Haeldermans vervolledigt de omkadering van Jong Genk. Hij wordt vanaf volgend seizoen Technisch Coördinator Jong Genk. Coen werkte bij KV Mechelen nog samen met Wouter Vrancken. Hij kent dus de principes van Vrancken wat hem de ideale coach maakt om de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Genk - E314 grens-Genk weekend afgeslotenZoomDe E314 is komend weekend afgesloten in de richting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost (complex 32). Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek tussen het viaduct Boorsem en het ecoduct Kikbeek.
Verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 16 juni (20u) tot en met maandagochtend 19 juni (6u) omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. Vorig weekend werden deze werken nog uitgesteld wegens de hitte. In een volgend weekend zal de E314 in principe nog een laatste keer afgesloten zijn, zegt het AWV.

Botsing in Diepenbeek

Woensdag 14 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten twee auto's in de Dooistraat in Diepenbeek Daarbij zijn een 40-jarige vrouw uit Diepenbeek en een 72-jarige vrouw uit Hasselt gewond geraakt.

Vrouw (36) gewond bij botsing

Woensdag 14 juni 2023
Genk - Vrouw (36) gewond bij botsingOp de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond rond 18.40 uur twee auto's gebotst. Een 36-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.​

Everzwijn valt jogger aan

Woensdag 14 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
In het Heksenbergbos, gelegen tussen de Genkersteenweg en de Borggraevestraat in Hasselt, heeft een everzwijn een jogger aangevallen. De man raakte gewond aan het been.

Nieuwe vennootschap: AK Energy

Woensdag 14 juni 2023
Hamlet Kalashyan en Djulja Tamojan, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap AK Energy opgericht met zetel aan de Driehoevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van zonnepanelen, sanitaire installaties en centrale verwarming; de installatie van liften en roltrappen en van bewakings- en alarmsystemen.

Helena Zygmaniak overleden

Woensdag 14 juni 2023
Genk - Helena Zygmaniak overledenGisteren is Helena Zygmaniak overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Hubert Briers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8 uur botsten in de Kleine Hemmenweg in Zonhoven een auto en een 42-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

hEAR DROPS over fluiten

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - hEAR DROPS over fluitenZoomMusica in Pelt heeft weer een nieuwe aflevering van hEAR DROPS online gezet. Deze keer kwam daarvoor hulp uit onverwachte hoek: van de tuinmannen van Dommelhof. Die bleken uitstekende fluiters te zijn. En daarover gaat deze aflevering: over fluiten.
Fluiten is een van die uitdagende, waarschijnlijk oervaardigheden die kinderen gebruiken om te laten zien dat ze opgroeien en contact maken met de wereld van volwassenen. Er zijn talloze manieren om te fluiten, vaak verbonden met lokale tradities. Ze vereisen allemaal tijd en doorzettingsvermogen om onder de knie te krijgen. Daarbij bieden de pogingen om te fluiten zelf talloze aanknopingspunten om met geluid bezig te zijn en je bewust te worden van subtiele verschillen in timbre. 

Even stoppen voor die duif

Dinsdag 13 juni 2023
Zomaar even tussendoor
Genk - Even stoppen voor die duifZoom
Alle respect voor die jonge, gehaaste autobestuurder die vanmorgen stopte voor een duif.
Die duif, een reisduif, stond in het midden van de linkerrijstrook van de Universiteitslaan in Hasselt. Ze zag, aan haar kopje te zien, de snelle zwarte Golf wel naderen, maar bleef - wellicht vermoeid - zitten. En wat deed die jonge chauffeur?
Hij stopte, op twee meter van de duif. Hij knipperde even met de koplichten. En daarop vloog de duif weg.
Gelukkig was het niet druk op dat ogenblik, op de Universiteitslaan. Maar chapeau voor die jonge chauffeur! Hij maakte mijn dag goed. (Ingez.)(Archieffoto)
Vandaag gezien
Genk - Maar de boer, hij sproeide voort...Zoom                                                                                     (Foto JV)

DMC Group failliet verklaard

Dinsdag 13 juni 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van events DMC Group uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 13 juli ingediend worden.

Jef Hermans overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - Jef Hermans overledenGisteren is Jef Hermans overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Lieske Smets. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.
Hans Somers, vorig seizoen trainer van Jong Genk, is aan de slag gegaan als T3 bij OHL. Hij gaat voortaan de spelers moeten voorbereiden op de komende wedstrijden en de eigen wedstrijden moeten analyseren.
De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft in de vooravond Marc Warson (51) verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Marc Meylaers opvolgen. Marc Warson is eigenaar van Warsco Units en woont in Genk.

Auto rijdt fietsster (34) aan

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - Auto rijdt fietsster (34) aanIn de Vennestraat is vanmorgen rond 9 uur een 34-jarige fietsster uit Diepenbeek aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse autoreus Ford investeert opnieuw twee miljard euro in Keulen, waar in de huidige productievestiging zowat 2.300 van de 14.000 banen op de tocht staan. Het bedrijf gaat er elektrische auto's bouwen waarvan er in Keulen jaarlijks tot 250.000 van de band gaan rollen. Begin juli stopt Ford in Keulen met de productie van de Fiesta.

Hittegolf!

Dinsdag 13 juni 2023
Weerbericht
Genk - Hittegolf!We zijn officieel in een hittegolf aanbeland. De criteria hiervoor zijn 5 dagen met minstens 25 graden, waarvan minstens 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Zolang de maximumtemperatuur niet onder 25 graden uitkomt, blijven we in de hittegolf. Het ziet er ook niet dadelijk naar uit dat het kouder zal worden en ook neerslag zit er deze week nog niet in. Na het volgend weekend lijken de neerslagkansen wel toe te nemen, maar dat moet nog bevestigd worden.
Vandaag is het stralend zonnig weer (…) Het hele nieuwsbericht

Lily Drutti overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - Lily Drutti overledenVandaag is Lily Drutti (69) overleden, de echtgenote van Rik Bastin. Zij woonde in Niel-bij-As en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Domenico D'Arnese overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - Domenico D'Arnese overledenGisteren is Domenico D'Arnese overleden, de weduwnaar van Cristina Santoro. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Aimée Carron overleden

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - Aimée Carron overledenZondag is Aimée Carron overleden, de weduwe van Stefan Staskowiak. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.

Storing in het leidingwaternet

Dinsdag 13 juni 2023
Genk - Storing in het leidingwaternetIn Boxbergheide hebben de bewoners in een aantal straten vandaag urenlang zonder water gezeten. Oorzaak: een storing in het leidingwaternet.
In Bokrijk zal de historische koetsenparade komend weekend niet doorgaan vanwege de aanhoudende hitte. De temperaturen zijn niet optimaal voor de koetsiers en zeker niet voor de paarden. Het is het tweede jaar op rij dat de weergoden Bokrijk niet goed gezind zijn.

Angelo Sanna overleden

Maandag 12 juni 2023
Genk - Angelo Sanna overledenGisteren is Angelo Sanna overleden, de echtgenoot van Lisa Schruers. Hij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk aan het Kerkplein in Zwartberg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari was 65,5% van de Belgische bevolking een Belg met Belgische achtergrond, 21,0% was een Belg met een buitenlandse achtergrond en 13,4% was een niet-Belg.  In absolute cijfers telt de Belgische bevolking 7.665.100 Belgen met Belgische achtergrond, 2.459.184 Belgen met een buitenlandse achtergrond en 1.573.273 niet-Belgen. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Binnen afzienbare tijd zullen minstens 350 parochiekerken in Vlaanderen een her- of een nevenbestemming krijgen. Zo'n 200 kregen al een (deels) andere invulling, ongeveer evenveel andere kerken zitten in een dergelijk traject. (K&L)
Genk - Jonk Genk aast op coach Jelle CoenJong Genk wil Jelle Coen, de trainer van Jong Mechelen, binnenhalen als vervanger voor Hans Somers. Coen is 39 en zette bij KV Mechelen mooie resultaten neer.

Steven Everaert overleden

Zondag 11 juni 2023
Genk - Steven Everaert overledenVrijdag is Steven Everaert overleden, de weduwnaar van de in 2002 gestorven Jo De Wachter en de levenspartner van Paula Timmermans. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Milio De Ridder overleden

Zondag 11 juni 2023
Genk - Milio De Ridder overledenVrijdag is Milio De Ridder overleden, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Jacky Van Mulken. Hij was 64 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Een goede oogst verwacht

Zondag 11 juni 2023
Genk - Een goede oogst verwachtZoom'Blaast in juni in de noordkant, verwacht veel koren op het land' of 'In juni weinig regen, voorspelt een grote zegen'. Deze weerspreuken voorspellen een goede oogst. 
Vanmiddag rond 13 uur is een 21-jarige fietser uit Maaseik door een auto aangereden op de Weg naar As. Hij liep daarbij verwondingen op.
Genk - Vrouw (39) gewond bij botsingOp de Opglabbekerzavel botsten gisterennamiddag rond 14.45 uur twee auto's. Daarbij raakte een 39-jarige vrouw uit Genk gewond.

Kind gewond in Tulpenstraat

Zondag 11 juni 2023
In de Tulpenstraat botste vrijdagavond rond 20 uur een auto en een fietser. Daarbij raakte een kind gewond.

Een fijne vaderdag!

Zondag 11 juni 2023
Genk - Een fijne vaderdag!ZoomAan alle vaders: een fijne feestdag.
Genk - Twee aanwinsten voor Turkse RangersTurkse Rangers dat komend seizoen in eerste provinciale speelt heeft twee spelers aangetrokken: Antonio Stankov van Houtvenne en Emmanuel Mireku van FC Van.

Het blijft heel warm

Zaterdag 10 juni 2023
Weerbericht
Genk - Het blijft heel warmZoomMorgen/zondag overheerst de zon het weerbeeld, maar later zijn er wat meer wolken. Neerslag van betekenis wordt er niet verwacht, al is een donderslag niet geheel uitgesloten. Het wordt opnieuw tropisch warm, tot 32 graden.
Maandag komt de wind opnieuw uit het oosten en is het een fractie minder heet. Bij maxima rond 28 of 29 graden is het uiteraard wel nog steeds bijzonder warm. Het wordt een zonnige dag met enkele wolken.
Dinsdag start uitermate zonnig, maar na de middag komt (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg is rijk aan taal. Van Lommel tot Lanaken. Dat is straks te horen in het nieuwe initiatief ‘Mariette’: een klankkast en podcast over taal en thuis. Daarom worden nu alle Limburgers opgeroepen om in hun eigen taal of dialect een aantal woorden in te spreken. Deze opnames zijn straks te horen in Mariettes unieke klankkast.
‘Mariette’ wordt een speciaal ingerichte kamer in ontmoetingscentrum De Piepel in Tongeren waar je letterlijk in een Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Vogelbestand gedecimeerd

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Van de totale Europese vogelpopulatie gingen in de afgelopen veertig jaar naar schatting 550 miljoen vogels verloren. De grootste oorzaak? Pesticiden en kunstmest die overvloedig gebruikt worden door de geïndustrialiseerde landbouw. (Bron: The Conversation, geciteerd door Apache)

Geboorten met 2,6% gedaald

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden 113.593 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn er 3.046 minder dan gemiddeld in de periode 2018-2021, ofwel een daling met 2,6%. De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een eerder lichte daling in het Vlaamse Gewest (-1,4%) en het Waalse Gewest (-1,3%) en een stevige daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-10,3%) ten opzichte van de periode 2018-2021. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 5,1 miljoen particuliere huishoudens, waarvan 1,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit is meer dan een derde (36%) van de particuliere huishoudens. Gehuwde koppels met of zonder kinderen waren goed voor 37%. Het aandeel van ongehuwde koppels met of zonder kinderen is 15%. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gewest met het grootste aandeel eenpersoonshuishoudens (47%).

Eerste vaderdag in 1910

Zaterdag 10 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
De Amerikaanse Sonora Dodd (1882-1978) was 16 toen haar moeder stierf in het kraambed. Samen met haar vader William voedde ze haar vijf jongere broers op. Sonora had erg veel respect voor haar vader, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Toen ze in 1909 hoorde dat er voor het eerst een Moederdag werd gevierd, vond ze dat ook vaders zo’n dag verdienden - en zeker haar eigen vader William. Daar begon ze campagne voor te voeren, net zoals dat voor Moederdag was gebeurd.
De eerste Vaderdag werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Loenders overleden

Zaterdag 10 juni 2023
Genk - Albert Loenders overledenOp 5 juni is Albert Loenders overleden, de echtgenoot van Josephina Van Aeken. Hij was 80 jaar en oud keeper van Thor Waterschei. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Drugsdealer gevat bij controle

Zaterdag 10 juni 2023
Genk - Drugsdealer gevat bij controleBij een controle in de Pater Adonsstraat in Hasselt is een drugsdealer uit Genk ingerekend. De dertiger werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij werd in het bezit gevonden van cocaïne en heroïne.

We zijn met 11.697.557

Vrijdag 9 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.697.557 inwoners. De Belgische bevolking groeide afgelopen jaar met 113.549 inwoners, ofwel met 0,98%. De bevolkingsgroei lag hiermee een stuk hoger dan normaal, zijnde een bevolkingsgroei met ongeveer 0,5%. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Twee autobranden

Vrijdag 9 juni 2023
Genk - Twee autobrandenDeze namiddag vatte een auto vuur in de Torenlaan. De brandweer kon niet verhinderen dat de wagen uitbrandde. Eerder op de dag brandde een auto uit in de Hoogveldstraat in Gelieren.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven is een bejaarde fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Godelieve Moors overleden

Vrijdag 9 juni 2023
Genk - Godelieve Moors overledenGisteren is Godelieve Moors overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Lambert Oyen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Vernieuwing bushavens

Vrijdag 9 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 12 juni twee bushavens op de Genkersteenweg (N75) in Hasselt. Met een verhoogd perron en aangepast fietspad voldoen deze bushaltes straks aan de huidige normen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De werken duren een 4-tal weken met beurtelings verkeer in de werfzone. Tussen de Zandstraat en Bijvennestraat worden de bushavens in beide richtingen, in twee fases, vernieuwd. De stopplaatsen worden voorzien van een verhoogd (…) Het hele nieuwsbericht

Stella Processi (101) overleden

Donderdag 8 juni 2023
Genk - Stella Processi (101) overledenMaandag is Stella Processi overleden, de weduwe van de in 1976 gestorven Giulio Miniati. Zij was 101 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzettng in de familiegrafkelder in Lucca (It) zal op een later tijdstip gebeuren.

Jos Caeyers overleden

Donderdag 8 juni 2023
Genk - Jos Caeyers overledenDinsdag is Jos Caeyers overleden, de weduwnaar van de in 207 gestorven Maria De Haes. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jacques Dezeure overleden

Donderdag 8 juni 2023
Genk - Jacques Dezeure overledenDinsdag is Jacques Dezeure (90) overleden, de weduwnaar van de in april gestorven Ria Frenay. Hij woonde in Borgloon maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Suzanne Venken overleden

Donderdag 8 juni 2023
Genk - Suzanne Venken overledenDinsdag is Suzanne Venken overleden, de echtgenote van Nico Noukens. Zij was 66 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Dilsen vindt plaats in intieme kring.

Keukenbrand in Schabartstraat

Donderdag 8 juni 2023
Genk - Keukenbrand in SchabartstraatDe brandweer moest uitrukken voor een keukenbrand in de Schabartstraat. De brand heeft voor zo'n 50.000 euro schade aangericht.

Code oranje in natuurgebieden

Donderdag 8 juni 2023
Genk - Code oranje in natuurgebiedenZoomVanaf vandaag zal code oranje gelden in de natuurgebieden in Limburg. Dat is vandaag afgesproken na overleg tussen specialisten. De opschaling van code geel naar oranje - de tweede hoogste fase - houdt in feite niet zo'n groot verschil in. Het betekent wel dat de situatie wordt opgetrokken van 'gevaar' naar 'hoog gevaar' en dat het erg droog en brandgevaarlijk is in de natuur. Dat komt natuurlijk door de aanhoudende droogte - enkele druppels regen kunnen daar niets aan verhelpen -, de warmte en de wind. Natuurbeheerders zullen nog meer uitkijken en bij een brandoproep zal de brandweer steeds voldoende materiaal en manschappen proberen in te zetten. Uiteraard wordt ook aan bezoekers van natuurgebieden gevraagd uiterst voorzichtig te zijn en bij gevaar alarm te slaan.
Het voormalige recyclagepark aan de Wiemesmeerstraat wordt heringericht als carpoolparking voor de E314. Er zal plaats zijn voor 50 auto's.
Genkenaar Davide Cavaliere is een nieuwe figuur aan de Belgische rockhemel. Hij werd geboren in 1992, heeft Italiaanse roots en muziek zit hem in de genen. Hij liep school aan de popscene van Las Vegas in Amerika en brengt nu zijn eerste solo-album Scary Tales uit. Davide schreef alle music en lyrics zelf.

Ioannis Delios overleden

Woensdag 7 juni 2023
Genk - Ioannis Delios overledenGisteren is Ioannis Delios overleden, de echtgenoot van Rina Stathis. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de G.A. Galopinstraat in Zwartberg.

Luc Nilis weg bij KRC Genk

Woensdag 7 juni 2023
Ex-Rode Duivel Luc Nilis, spitsentrainer bij de jeugd van KRC Genk, trekt naar Patro Eisden Maasmechelen waar hij deel zal uitmaken van de technische staf. Bij het pas gepromoveerde Patro zal hij ook spitsentrainer zijn.
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg telt 625 vastgoedmakelaars. 33,6 procent van de Limburgse vastgoedmakelaars is een vrouw. De meeste vastgoedmakelaars zijn actief in het Brussels Gewest (1.935). In Vlaanderen tellen West-Vlaanderen (1.603) en Antwerpen (1.503) de meeste vastgoedprofessionals.
Genk - Bromfietser aangereden in WiekstraatVanochtend is een 17-jarige bromfietser uit Genk door een auto aangereden in de Wiekstraat. Hij raakte daarbij gewond.
Genk - Odutayo weg bij Eendracht TermienAanvaller Henry Odutayo (27) trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. Hij verkast naar KVK Wellen.

Sneller rijbewijs kwijt

Dinsdag 6 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
De minister van Justitie en het College van procureurs-generaal hebben besloten de drempel voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs geleidelijk te verlagen. Concreet werd deze vanaf 1 juni verlaagd van 0,65 naar 0,50 mg/l uitgeademde lucht. Met andere woorden, van 1,5 naar 1,2 promille alcohol in het bloed. Het risico op een verkeersongeval is bijna vier keer zo groot bij 1,0 promille alcohol in het bloed en meer dan twintig keer zo groot bij 1,5 promille.
LET WEL: rijden (met de wagen, de motorfiets, brommer of met de fiets) is reeds strafbaar vanaf 0,5 promille alcohol in het bloed!
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van de Genkse transporteurs Hamatra, Uz Kerem en Uzkal. Schuldvorderingen moeten voor 6 juli ingedend worden.
Genk - Fietsster (70) gewond bij aanrijdingEen 70-jarige fietsster uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Herenstraat en de Emiel Van Dorenlaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17 uur.

Paul Geukens overleden

Dinsdag 6 juni 2023
Genk - Paul Geukens overledenOp 3 juni is Paul Geukens overleden, de echtgenoot van Ginabel Cada. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Paul Meysen overleden

Maandag 5 juni 2023
Genk - Paul Meysen overledenIn WZC Toermalien is zondag Paul Meysen overleden, de echtgenoot van Jeannine Neven. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag plaats.
Mike Trésor (KRC Genk) is op de Pro League Awards verkozen tot Speler van het Jaar. Hij won eerder dit jaar al de Ebbenhouten Schoen.  De 24-jarige aanvallende middenvelder was de assistkoning van de Jupiler Pro  League met 23 assists. Niemand deed ooit beter. Hij deed er nog acht goals bovenop. Trésor haalde het voor Victor Boniface en Teddy Teuma, twee sterkhouders van Union.

Drie gewonden bij botsing

Maandag 5 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Waardestraat in Diepenbeek botsten vanavond rond 17.30 uur twee auto's. Daarbij vielen drie gewonden. Eén van de slachtoffers is een 19-jarig meisje uit Genk.

Kwaliteit boven kwantiteit

Maandag 5 juni 2023
Om over na te denken
"Kwaliteit boven kwantiteit, ook in menselijke relaties. Niet iemand meepakken voor een onvergetelijke citytrip naar New York, wel eens vaker een hand op een schouder leggen en horen hoe het gaat. Een zieke buur vragen of je iets kleins kan doen. En ik hoef geen grote hoop intieme vrienden, maar ik wil wel steeds meer puren uit die paar hechte banden. Mijn ambitie is dichter en dichter komen bij wat er echt toe doet."
(VRT-journaliste Ruth Joos in Standaard Magazine)

Botsing op André Dumontlaan

Maandag 5 juni 2023
Op de André Dumontlaan botsten een motorrijder en een auto. Bij het ongeval werd een 67-jarige Genkenaar gewond.

Met niets in orde

Maandag 5 juni 2023
Genk - Met niets in ordeOp de Europalaan werd zaterdagavond een bestuurder gecontroleerd die zijn veiligheidsgordel niet droeg. De man reed onder invloed van verdovende middelen en kon bovendien geen geldig rijbewijs voorleggen. Het voertuig zelf bleek niet verzekerd en gekeurd te zijn en werd getakeld.

Willy Jans overleden

Maandag 5 juni 2023
Genk - Willy Jans overledenOp 1 juni is Willy Jans overleden. Hij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.
Het is maar dat je 't weet
De Franse overheid werkt aan systemen om de "péage"-stations op de snelwegen af te schaffen en te vervangen door infrarood-camera's. Dat gebeurt nu al op de A4, de A13 en A14 en op de A79. Tot daar niets aan de hand, ware het niet dat de doorsnee automobilist daar niets van merkt. Het enige wat hij kan zien is een bord met daarop "Flux libre" - vrije doortocht. 
Wie een Franse tolbadge heeft - aan te vragen bij o.m. de VAB - zal het tolbedrag automatisch van zijn rekening af zien gaan. Je kan je gegevens ook registreren via www.fulli.com/sesame, dan gebeurt dat ook automatisch. Hier en daar langs die snelwegen staan er op sommige parkings ook betaalmachines.
Voorlopig krijgen niet-betalers eerst een waarschuwing, waarna ze binnen de drie dagen moeten betalen. Als ze dat niet doen, kunnen ze een boete krijgen van 90 tot 375 euro.  

Ongeval in Winterslagstraat

Zondag 4 juni 2023
Deze voormiddag rond 11.45 uur raakten in de Winterslagstraat een voetganger en een fietser in een aanrijding betrokken. Een 66- jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Genk - Auto van de baan: man (36) gewondOp de rotonde van de Collegelaan met de Weg naar As raakte vrijdagavond rond 17.40 uur een auto van de baan. Een 36-jarige Genkenaar werd daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
"Wat voor onmogelijk werd gehouden is dankzij AI (kunstmatige intelligentie - red.) mogelijk: overleden personen die nabestaanden virtueel toespreken. Onlangs ging een Britse familie in gesprek met een digitale kloon van hun gestorven moeder/oma. (...) De digitale kloon van de Britse vrouw maakt deel uit van een groeiende trend van technologiebedrijven die tools maken waarmee nabestaanden met een overledene kunnen praten."
(Eindhovens Dagblad)
Mustafa Mutlu (35) uit Genk heeft de besloten vennootschap MKM Solutions opgericht met zetel aan de Oude Driesstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, graafwerken en import- en export van voertuigen.

François Cantens overleden

Zaterdag 3 juni 2023
Genk - François Cantens overledenDonderdag is François Cantens overleden, de echtgenoot van Magda Lieben. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Nieuwe vennootschap: ConvergeX

Zaterdag 3 juni 2023
Robin Pauwels en Liesbet Herteleer uit Genk hebben de besloten vennootschap ConvergeX opgericht met zetel aan de Hulstbesstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ICT-activiteiten en management- en consultancy-activiteiten.

Rita Schrijvers overleden

Zaterdag 3 juni 2023
Vandaag is Rita Schrijvers (60) overleden. Zij woonde in Diepenbeek maar was afkomstig uit Genk.
Danny Lantmeeters (46) uit Genk heeft de besloten vennnootschap Bouwklusdienst opgericht met zetel aan de Tennislaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, isolatiewerken , het plaatsen van afsluitingen en timmer- en schrijnwerk.

Nieuwe vennootschap: Stardust

Zaterdag 3 juni 2023
Dominique Stas (44) en Vanessa Morini (43), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Stardust opgericht met zetel aan de Bretheistraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het adviseren in financiële, economische, sociale, organisatorische, technische en administratieve zaken.

Zonnig en warm weekend

Zaterdag 3 juni 2023
Weerbericht
Genk - Zonnig en warm weekendHogedrukinvloeden blijven zowel op korte als lange termijn overheersen. Er is dan ook nog geen neerslag in het verschiet voor de hele volgende week. Er verandert niet zoveel wat het weerbeeld betreft, de zon overheerst en de wind komt aanhoudend uit noordoostelijke tot noordelijke richtingen. Wel komen de temperaturen hoger uit en kan het soms zomers warm worden.
Vandaag domineert de zon van de vroege ochtend tot de late avond. Hier en daar kan een stapelwolkje tevoorschijn komen of zijn er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht

'Ik zal nederig zijn'

Zaterdag 3 juni 2023
Vandaag gelezen
"Ik ben zo niet. Ik ben helemaal niet arrogant en zal mij zeer nederig gedragen in Genk en overal. Er zijn wel stadsgenoten die dat niet doen. Dat maakt het minder sympathiek. Dan ben je niet altijd even populair. Ze namen daarom de slogan van Milwall over: ‘Nobody likes us, we don’t care’.
Je zal mij ook nooit ‘de parking’ horen zeggen. Bij Antwerp zou men beter nederig zijn. Het zal nog heel moeilijk zijn om die titel te winnen."
(Antwerp-supporter Erik Van Looy komt morgen naar de wedstrijd KRC Genk-Antwerp)
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Stiltewandelingen' in Achelse KluisZoomStilte, daar kennen wij weinig van in het Westen. We steken onze dagen vol met actie en geluid en wanneer we dat niet zelf doen, doet iemand anders het wel voor ons. Volle agenda's, omgevingsgeluiden, muziek en getater, oplichtende schermpjes met bijbehorende bliepjes die aandacht vragen.
70% van de Vlamingen leeft in gebieden waar het geluidsniveau de 55 decibel overschrijdt, wat de drempel is voor industrieel geluid.
Wandelen in stilte zijn we niet meer gewend en het kan soms onwennig aanvoelen. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsweekend en hommelweekend

Zaterdag 3 juni 2023
Puur natuur
Genk - Fietsweekend en hommelweekendZoomHet is Fietsweekend vandaag - hop, iedereen de fiets op! Maar het is ook hommelweekend. Aandacht dus voor onze zachte, brommende, pluizige vliegertjes die geen mens kwaad doen. Natuurpunt heeft er veel aandacht voor. (Archieffoto)

Sardinekes

Zaterdag 3 juni 2023
300 woorden van Rudi
Genk - SardinekesWe dwalen door Antwerpen. Aan de rand van de wijk Bredero stappen we een eethuis binnen. We zijn op weg naar de Lemméstraat, maar honger en dorst vertragen onze tocht.
Op de kaart staan sardines. Ik verheug me op een bord vol gegrilde sardines maar de visjes blijken al in een blik te zitten. Maar het zijn er van de hippe soort. Ze komen uit Portugal zegt het blikje en ze zijn verwerkt met rode pepers. Het smaakt. Zeker met het bruin brood dat gelukkig wel op de grill heeft gelegen.
“Wij (…) Het hele nieuwsbericht

Mijn vleermuis

Zaterdag 3 juni 2023
De anonieme mijmeraar
Genk - Mijn vleermuisHard gewerkt vandaag. Alweer. Veel te hard voor iemand die eigenlijk gepensioneerd is. Als ik rond 21.30 uur eindelijk mijn pc uitschakel, moet ik toch even een luchtje scheppen, buiten, in mijn tuin die stilaan een echte tuin moet/zal worden, nu ik eigenlijk gepensioneerd ben. Zodra ik tijd heb! Het is nagenoeg windstil, de schemering is ingezet, geen wolkje aan de hemel. Op het dak zit een merel heerlijk schril te fluiten en in de verte hoor ik nog net het antwoord van een soortgenoot. (Toch nuttig, dat (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Huart overleden

Zaterdag 3 juni 2023
Genk - Roger Huart overledenOp 29 mei overleed Roger Huart, de echtgenoot van Suzanne Mantels. Hij was 91 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Waterschei vinden plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
KRC Genk doelman Maarten Vandevoordt is geselecteerd voor het EK Beloften. Dat vindt van 9 juni tot 2 juli plaats in Georgië en Roemenië.

Aldo Delli Santi overleden

Vrijdag 2 juni 2023
Genk - Aldo  Delli Santi overledenGisteren is Aldo Delli Santi overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag  (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Jeanneke Coninx overleden

Vrijdag 2 juni 2023
Genk - Jeanneke Coninx overledenOp 31 mei overleed Jeanneke Coninx, de weduwe van de in 2007 gestorven Alphonse Thys. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Op de Weg naar As botsten vanmiddag een auto en een 19-jarige bromfietser uit As. De bromfietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Woninginbraak in RechtestraatDe voorbije nacht is ingebroken in een woning aan de Rechtestraat. De daders gingen er met geld en juwelen vandoor.

Christiane Peelman overleden

Vrijdag 2 juni 2023
Genk - Christiane Peelman overledenOp 28 mei overleed Christiane Peelman, de weduwe van de in 1987 gestorven Walter Huysman. Zij was 71 jaar en afkomstig uit As. Begroeting: maandag (16-17 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Genk - Maria Madalena Diogo overledenGisteren is Maria Madelena Diogo overleden, de weduwe van Antonio Pereira. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Politie zoekt de Zomerbob

Vrijdag 2 juni 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Politie zoekt de ZomerbobZoomVanaf vandaag en tot 28 augustus zullen er in het hele land alcoholcontroles worden georganiseerd in het kader van de Zomerbobcampagne. Daarbij moet in het oog worden gehouden dat de drempelwaarde voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs verlaagd is voor wie onder invloed van alcohol achter het stuur zit. De nieuwe drempelwaarde sinds 1 juni bedraagt 1,2 promille. Met andere woorden: je bent sneller je rijbewijs kwijt dan je denkt. Rij nuchter!

Bestuurder rijdt in op politie

Donderdag 1 juni 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag wilde een fietsploeg van de politie overgaan tot de controle van een voertuig naar aanleiding van verdachte handelingen op de Oude Luikerbaan in Hasselt. Het voertuig wilde zich aan de controle onttrekken, nam de vlucht en is daarbij ingereden op de fietsploeg. De drie leden van het overlastteam van politie konden op tijd wegspringen, maar twee van hun fietsen werden volledig vernield. Een dienstvoertuig dat in bijstand kwam, werd even verderop ook aangereden door de verdachte en liep daardoor (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Vandevoordt zal ook komend seizoen het doel van KRC Genk verdedigen. Vorig jaar bereikten KRC en RB Leipzig een akkoord over een transfer van Vandevoordt op 1 juli 2024. In de deal werd wel de clasusule opgenomen dat de doelman al in de zomer van 2023 naar de Duitse ploeg zou kunnen verhuizen maar RB Leipzig ziet af van deze optie zodat Vandevoordt nog een seizoen bij KRC speelt.
Genk - Van Kerkhoven naar KRC Genk LadiesKRC Genk Ladies heeft Red Flame Ella Van Kerkhoven aangetrokken. Zij werd dit seizoen topschutter in de Super League. De 29-jarige tekende een contract voor één seizoen.

Cornelis van de Ven overleden

Donderdag 1 juni 2023
Genk - Cornelis van de Ven overledenMaandag is Cornelis van de Ven overleden, de echtgenoot van Jeannine De Cock. Hij was 82 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden plaats intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen