Het overige nieuws

Genk - Genk VV A verliest van Zonhoven UtdGenk VV A heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-5 verloren van Zonhoven United.

Eendracht Termien scoort 7 keer

Woensdag 31 juli 2024
Genk - Eendracht Termien scoort 7 keerEendracht Termien heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 7-2 gewonnen van KFC Diest. Dauwe (3), Degeling, Claes, Stefani en Terwingen scoorden voor Eendracht Termien. De beloften van Eendracht Termien zijn met 0-5 gaan winnen op het veld van Vlug en Vrij Stokkem.

Alacati failliet verklaard

Woensdag 31 juli 2024
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Alacati (horecazaak Five O' Five) uit Genk. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 30 augustus.
Kort nieuws van bij de buren
In de Helstraat in Diepenbeek protesteren kinderen met borden tegen de hardrijders in hun straat. De snelheid is er beperkt tot 50 km per uur maar heel wat bestuurders houden zich daar niet aan.
Genk - Voetgangster (20) gewond bij aanrijdingIn deDuinenlaan is een 20-jarige voetgangster uit Genk gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18 uur.

Haag scheren? Oppassen

Woensdag 31 juli 2024
Vandaag gelezen
"Geen enkele Vlaming zou zijn haag nog mogen scheren zonder nadenken. Eerst met een borstel boven je heg kloppen, zodat je de eventuele Aziatische hoornaars ziet vliegen."
(Aziatischehoornaarbestrijder Pol van Parys in De Tijd)

Een zwoele dag

Woensdag 31 juli 2024
Genk - Een zwoele dagZoomDe ochtend begon beloftevol met een mooie zonsopgang maar al snel zagen we een regenboog en een horde wolken met regen. Vandaag is het wel zwoel en tropische warm. Voor morgen wordt wisselvallig zomers weer voorspeld. (foto Gust Ischen) 
Genk - Eric Reenaers nieuwe coach U18 KRCEric Reenaers is de nieuwe coach van KRC Genk U18. Na een indrukwekkende periode van 11 seizoenen bij KVC Westerlo, heeft Eric besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij KRC. Samen met Emrullah Güvenç neemt hij de sportieve leiding van de U18 op zich.

Nieuwe VZW: Wazz Theater

Dinsdag 30 juli 2024
Bart en Ivo Was, beiden uit Genk, hebben de VZW Wazz Theater opgericht met zetel aan de Rozenkranslaan. Eén van de belangrijkste doelen van de VZW is het bevorderen van culturele verrijking. De concrete activiteiten waarmee de VZW haar doelstellingen verwezenlijkt zijn onder meer theatervoorstellingen, educatieve programma's en Community Events.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een politiemotard en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Waterstraat en de Oude Beekstraat in Bilzen. De politiemotard raakte daarbij gewond. Tijdens de vaststellingen werd het verkeer omgeleid.
Bij een aanrijding op de Beringersteenweg in Zonhoven is een 25-jarige motorrijder uit Genk gewond geraakt Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Botsing in Acacialaan

Dinsdag 30 juli 2024
Genk - Botsing in AcacialaanEen 62-jarige vrouw uit Genk is gisterenavond rond 18 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's in de Acaciastraat. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Bromfietser rijdt fietser aan

Dinsdag 30 juli 2024
Op de Hasseltweg heeft gisterenavond rond 17.30 uur een bromfietser een fietser aangereden. Eén van hen, een minderjarige uit Genk, raakte daarbij gewond.

Geboortecijfer daalt verder

Dinsdag 30 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
Met een teller die 113.593 geboorten aangeeft in 2022 en vervolgens 110.198 geboorten in 2023, ziet België zijn geboortecijfer verder dalen met 3%. Sinds de piek in 2010, en afgezien van een piek in 2021 – een gedeeltelijke inhaalslag van geboorten die zijn uitgesteld vanwege de gezondheidscrisis – is het geboortecijfer blijven dalen, waardoor het in 2002 waargenomen dieptepunt wordt overschreden en een niveau wordt bereikt niveau dat sinds 1942 niet meer is gezien
Genk - Zion Henry tekent eerste contract bij KRCZoomZion Henry (2008) heeft zijn eerste driejarig contract ondertekend bij KRC Genk. Zion, een getalenteerde linker centrale verdediger, speelt sinds het seizoen 2023-2024 bij KRC Genk en zal dit jaar aantreden bij de U18. Zion staat bekend om zijn technische vaardigheid, zijn precieze inspeelpasses en zijn vermogen om rustig te blijven onder druk.

Eerste heide in bloei

Maandag 29 juli 2024
Genk - Eerste heide in bloeiZoomHet is nog maar eind juli, maar op beschutte plaatsen in de zon staat de eerste heide in Limburg in bloei, meldt Radio 2. Het is de voorbode van een bijzonder mooi heideseizoen. Door de overvloedige regen van de afgelopen maanden zal de heide veel en grote bloemen hebben en zullen die diep paars van kleur zijn.
Genk - Materiaal gejat uit bestelwagenIn Schemmerheide is er werkmateriaal gestolen uit een bestelwagen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.

Woninbrand in Erabelstraat

Maandag 29 juli 2024
Genk - Woninbrand in ErabelstraatVanochtend rond 1 uur rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan de Erabelstraat in Winterslag. De leefruimte is uitgebrand. Op de bovenverdieping is er rookschade. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
In de Onderwijslaan is vanochtend rond 2.30 uur een bestelwagen tegen twee geparkeerde auto's gereden. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar er is wel grote materiële schade.
Genk - E. Termien wint van Boorsem SportEendracht Termien speelde gisteren zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd. Tegenstander was Boorsem Sport. Het won met 4-1 met doelpunten van Martijn Stefani (3) en Baud Terwingen. Woensdagavond speelt Eendracht Termien tegen Bregel Sport.
Genk - FC Eindhoven - Genk Ladies 2-2enk Ladies heeft 2-2 gelijkgespeeld op het veld van FC Eindhoven. De Nederlanders maakten een owngoal en Vandersanden scoorde op strafschop.

Jong AZ - Jong Genk 0-1

Zondag 28 juli 2024
Genk - Jong AZ - Jong Genk 0-1Jong Genk heeft Jong AZ geklopt met 0-1. Ayman Rabhi maakte het doelpunt. Bij Jong Genk stond de debuterende Olivier Vliegen in doel. Hij komt over van het Tsechische Slovan Liberec.
Genk - Gelijkspel voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft gisterenavond thuis 0-0 gelijkgespeeld tegen KFC Opitter.
Genk - Pandoering voor Future Winterslag BFuture Winterslag B heeft vanavond met 14-2 verloren van KFC Neeroeteren.

Genk VV A - Opglabbeek A 1-2

Zaterdag 27 juli 2024
Genk - Genk VV A - Opglabbeek A  1-2Genk VV A heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van KFC Kabouters Opglabbeek.
Genk - KFC Eksel A - Turkse Rangers 2-5In de Beker van België heeft KFC Eksel A vanavond met 2-5 verloren van Turkse Rangers. De doelpunten: Vanherck 1-0, Kaylesiz 1-1,Kaylesiz 1-2, Kaylesiz 1-3, B. Maes 2-3, Fabrice 2-4, Yakupcebioglu 2-5.
Genk - Keeper Olivier Vliegen terug bij KRCZoomOlivier Vliegen keert terug naar KRC Genk. De 25-jarige doelman komt over van FC Slovan Liberec, dat in de Tsjechische eerste klasse speelt. Hij tekent een contract voor twee  seizoenen met de optie voor een extra seizoen. Olivier sluit aan bij Jong Genk. De weg in de wandelgangen hoeft hij er niet meer te vragen want van zijn vijftiende tot zijn achttiende speelde hij al bij de Genkse jeugdacademie.

Auto in brand na botsing

Zaterdag 27 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Zonhoven is vanochtend een auto tegen een woning gereden en in brand gevlogen. De bestuurder liep lichte verwondingen op.
In de haven van Genk is materiaal voor het muziekfestival Pukkelpop aangekomen. Daar wordt het overgeladen op vrachtwagens die verder rijden naar de festivalweide in Kiewit. Het is al het zevende jaar dat materiaal voor Pukkelpop wordt vervoerd per schip. In 2020 en 2021 is dat niet gebeurd door de coronapandemie.
Genk - Eerste profcontract voor Maxime BuekersZoomMaxime Buekers, vorig jaar overgekomen van FRZA!-club RC Hades, tekent zijn eerste driejarig profcontract bij KRC Genk. Hij is daarmee de eerste speler van het FRZA! Project die zijn krabbel op een profcontract mag zetten. De centrale verdediger vat het seizoen aan bij de U16. Sinds 2019 startte onze jeugdacademie FRZA! Limburg, een vernieuwend project waarin KRC Genk structureel en nauw samenwerkt met Limburgse (inter)provinciale voetbalclubs. Zo kan er nóg meer lokaal voetbaltalent in de provincie ontdekt worden.

Geluidsschermen langs E314

Vrijdag 26 juli 2024
Vanaf op- en afrit nr. 32 Genk-Oost tot na de brug met de Herenstraat komt op de E314 een geluidsscherm. Het betonnen scherm wordt 2,15 km lang en 3 tot 6 meter hoog. De voorzijde (kant van de snelweg) bestaat uit geluidsabsorberend materiaal om reflectie naar de overkant te vermijden. De achterkant wordt voorzien van klimplanten. De werken starten op 12 augustus en duren tot het einde van het jaar. Verkeer op de E314 richting Lummen blijft altijd mogelijk. Tijdens de werken rijdt het verkeer over versmalde rijstroken en aan lagere snelheid. Tussen 8 september 2024 en het einde van de werken is de oprit vanaf de Wiemesmeerstraat (N744) afgesloten. Verkeer rijdt via de Europalaan (N75) naar de snelweg. De werken brengen extra geluidshinder met zich mee en het zal ook drukker zijn op de gemeentewegen.
Het is maar dat je 't weet
25 procent van de Belgen (19 procent van de vrouwen en 32 procent van de mannen) woonde in 2022 minstens één keer een sportevenement bij. De covid-19-pandemie kan een beperkende factor zijn geweest. België behoort tot de landen met de hoogste participatiegraad. (Statbel)
In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Het gaat zowel om boetes voor bijvoorbeeld het wegwerpen van sigarettenpeuken als grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen euro uitgeeft aan het opruimen van zwerfvuil.
Genk - KRC Genk heeft een nieuw uitshirt.ZoomKRC Genk heeft zijn nieuw uitshirt voorgesteld. Op de voorkant van het shirt pronken vier blauwe strepen, die net als in het logo subtiel verwijzen naar de vier Genkse mijnschachten. Wie alert is, ziet ook de titel van het nummer – Blauw Bloed – als belangrijk detail in één van de strepen staan. Nog een opvallende aanpassing in vergelijking met voorgaande seizoenen: alle sponsors zijn in het koningsblauw op het shirt geïntegreerd, wat zorgt voor een harmonieuze uitstraling. Conform traditie werd het shirt ontworpen voor en door supporters.

Dealer riskeert zware straf

Donderdag 25 juli 2024
Genk - Dealer riskeert zware strafHet Openbaar ministerie heeft 15 maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen een Genkse drugsdealer. Bij de twintiger was bij een huiszoeking onder meer 545 gram cannabis aangetroffen. Zijn advocaat drong aan op een werkstraf. Het vonnis valt later. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijfshal in Hasselt zijn vandaag 3,3 miljoen illegale sigaretten ontdekt. De rookwaar is in beslag genomen. Er zijn vier arrestaties verricht.
Genk - Fietsers botsen in HoevenzavellaanIn de Hoevenzavellaan kwamen gisterenavond rond 17.30 uur twee fietsers met elkaar in aanrijding. Eén van hen, een 68-jarige vrouw uit Genk, liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Geld gestolen in Bochtlaan

Donderdag 25 juli 2024
Vanmiddag is een diefstal vastgesteld in een woning aan de Bochtlaan. Er werd geld gestolen.

Stelen uit financiële noodzaak

Donderdag 25 juli 2024
Genk - Stelen uit financiële noodzaakEen twintiger die in Genk die zes fietsen had gestolen heeft van de rechter 16 maanden cel en een boete van 1.200 gekregen, beiden met uitstel. De man voerde aan dat hij de diefstallen pleegde uit financiële noodzaak. (PG)

Genk VV A - St. Elen A 1-3

Donderdag 25 juli 2024
Genk - Genk VV A - St. Elen A  1-3Genk VV A heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen St. Elen A verloren met 1-3.

Steeds meer vapes in zwerfvuil

Woensdag 24 juli 2024
In de rand
Uit een recente zwerfvuiltelling van afvalintercommunale Limburg.net blijkt dat er steeds vaker (wegwerp)vapes of e-sigaretten terechtkomen bij het zwerfvuil. En dat is gevaarlijk. Want de batterijen die daarin zitten, kunnen een ontploffingsgevaar vormen. (Radio 2)
Genk - H. Wijshagen - Bokrijk Sport 1-4In een oefenwedstrijd heeft Heidebloem Wijshagen thuis met 1-4 verloren van Bokrijk Sport.
Genk - Turkse Rangers klopt Zepperen-BrustemTurkse Rangers heeft een oefenwedstrijd op het veld van Zepperen-Brustem gewonnen met 1-3. Voor Turkse Rangers scoorden Choua(2) en Kaylesiz.

Bestuurder speedpedelec gewond

Woensdag 24 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is de bestuurder van een speedpedelec gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Nieuwstraat en de Pastorijstraat. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 leverden de zes drinkwatermaatschappijen die actief zijn in het Vlaamse Gewest water aan 2.834.796 huishoudens. Binnen die groep waren 181.918 huishoudens beschermd met recht op een sociaal tarief, 26.910 huishoudens waren beschermd zonder recht op een sociaal tarief. Klanten met betalingsmoeilijkheden kunnen een afbetalingsplan voor de drinkwaterfactuur aanvragen bij het waterbedrijf. In 2023 werden in totaal 46.433 afbetalingsplannen aangevraagd.
Genk - E. Termien haalt centrale verdediger binnenCentrale verdediger Jeri Alkan zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Termien verdedigen. De 19-jarige speler komt over van Patro Eisden.
Genk - Fietser (84) aangereden op HasseltwegDeze namiddag rond 14 uur is een 84-jarige fietser uit Genk door een auto aangereden op de Hasseltweg. De bejaarde raakte daarbij gewond.

Truckingplus failliet verklaard

Woensdag 24 juli 2024
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft vandaag Truckingplus uit Genk failliet verklaard. Tot 23 augustus kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

All Renting Gobal failliet

Woensdag 24 juli 2024
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft vandaag het faillissement uitgesproken van All Renting Gobal uit Genk. Schuldvorderingen kunnen tot 23 augustus ingediend worden.

Genkies naar Olympische Spelen

Woensdag 24 juli 2024
Vandaag staat voor de KRC-spelers Zakaria El Ouahdi en Bilal El Khannouss de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen op het programma. In de openingswedstrijd, die om 15.00 uur in Saint-Étienne plaatsvindt, nemen Bilal en co het op tegen Argentinië. De daaropvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag tegen Oekraïne, waarna ze doorreizen naar Nice voor de laatste groepswedstrijd tegen Irak.
Genk - Eerste Eurocitytrein is vertrokkenZoomDe sportzomer is begonnen bij de NMBS. Vanmorgen is de eerste Eurocitytrein vertrokken vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. De trein deed een tussenstop in het station van Bergen voordat hij verder naar de Franse hoofdstad reed. Tia Hellebaut, voormalig Olympisch kampioene hoogspringen, was aanwezig om de trein symbolisch in te huldigen.
De komende weken is Parijs de sporthoofdstad van de wereld en veel reizigers zullen de grens oversteken om de Lichtstad te bezoeken. NMBS breidt haar klassieke (…) Het hele nieuwsbericht
KRC Genk en KV Mechelen vonden een akkoord over de uitleenbeurt van Aziz Ouattara voor het seizoen 2024-2025. KV Mechelen heeft ook de optie om de speler nadien definitief over te nemen. De defensieve middenvelder kwam in 2022 over van Hammarby, en werkte sindsdien 48 wedstrijden af voor het eerste elftal.

Man en schoonzoon veroordeeld

Dinsdag 23 juli 2024
Genk - Man en schoonzoon veroordeeldDe rechter heeft een veertiger en zijn schoonzoon veroordeeld voor een vijftiental inbraken, onder meer in Genk. De veertiger kreeg 45 maanden cel, zijn schoonzoon 40 maanden. De auto waarmee de dieven zich verplaatsten is verbeurd verklaard.
De stad Genk mag van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) 2 gronden in de wijk Sledderlo niet verkopen. Eén van de gronden was bedoeld voor de moskee Yunus Emre die er een parking wil aanleggen, de ander voor de uitbreiding van de basisschool Mickey Mouse - De Sleutel in Sledderlo. Het agentschap heeft de machtiging hiervoor geweigerd, omdat er waardevolle bomen op staan. Door die weigering kan de verkoop voorlopig niet doorgaan. (Bron Radio 2)

Auto vat vlam in Zutendaal

Dinsdag 23 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zutendaal heeft deze namiddag een auto vuur gevat in de Hoogstraat. De wagen is uitgebrand. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 23 juli 2024
De stad Genk telde op 1 januari 2024 67.877 inwoners: 33.581 mannen en 34.296 vrouwen. (Bron: NIS)
Genk - Auto uitgebrand in Evence CoppéelaanVanochtend rond 1 uur vatte een auto vuur in de Evence Coppéelaan. De brandweer kon niet verhinderen dat de wagen, een BMW, uitbrandde.
Genk - Bende steelt meer dan 200 laptopsDe rechtbank in Hasselt heeft zware straffen uitgesproken tegen een driekoppige dievenbende die meer dan 200 laptops stal in bedrijven. De bende pleegde 54 inbraken en een twintigtal inbraakpogingen. Zij sloegen onder meer toe in Genk en Houthalen-Helchteren.

Motorrijder gewond op E313

Maandag 22 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de E313 in Diepenbeek een motorrijder ingereden op een bestelwagen. Hij liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Drie rijbewijzen ingetrokken

Maandag 22 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde zaterdagnamiddag 279 bestuurders op alcoholgebruik op de Trichterweg in Zutendaal. Twee personen reden onder invloed van drugs en één bestuurder werd betrapt op gsm-gebruik aan het stuur. Hun rijbewijs is voor een periode van 15 dagen ingetrokken. De politie stelde daarnaast nog tien verkeersinbreuken vast.
Genk - Gelijkspel voor Future WinterslagFC Future Winterslag heeft in een oefenwedstrijd 2-2 gelijkgespeeld tegen Mechelen Bovelingen Opheers.

Snackar Masaytur failliet

Maandag 22 juli 2024
De Ondernemersrechtbank van Antwerpen, afdeling Limburg heeft de Genkse snackbar Masaytur failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 16 augustus. Het indienen van een vordering moet gebeuren via RegSol.
Luc Hooybergs (55) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Hooybergs heeft een grote carrière gerealiseerd bij Nike, eerst als General Manager in Laakdal, dan op Europees HQ niveau vanuit Hilversum en tenslotte als Vice-President in HQ, Portland, USA. Hij zal het directiecomité van KRC Genk versterken en leiden.
Genk - Een fijne nationale feestdag!ZoomWij wensen onze lezers een fijne nationale feestdag.
Jong Genk heeft zijn oefenwedstrijd tegen Dessel Sport verloren. Uitslag: 2-0. Aan de rust was de stand 1-0. Maandag vertrekt Jong Genk op stage naar Nederland waar gespeeld wordt bij Jong AZ.

KRC Genk - Lille 2-2

Zaterdag 20 juli 2024
Genk - KRC Genk - Lille 2-2De galamatch van KRC Genk tegen het Franse Lille is vanavond geëindigd op 2-2. Lille kwam in de 7de minuut op voorsprong. Tolu hing in de 38ste minuut de bordjes gelijk. In de 39ste minuut scoorde Bangoura de 2-1 maar in de 77ste minuut scoorde Lille de gelijkmaker. Voor de galamatch daagden 8.286 supporters op. Als gevolg van het hevige onweer moest de aftrap driekwartier uitgesteld worden.

Ontwortelde boom valt op dak

Zaterdag 20 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt is in de vooravond tijdens het noodweer een ontwortelde boom op het dak van een huis aan de Kleinstraat gevallen. Het dak is zwaar beschadigd.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven liep het snookercafé Bonaparte in de vooravond zware stormschade op op het terras. Op de parking van de café belandde een boom op een auto. Een andere auto raakte licht beschadigd.
Het is maar dat je 't weet
Bij de personen van 18 jaar en ouder die begin 2024 samenwoonden met een partner, woonden er bijna 3 op de 4 gehuwd samen, iets meer dan 1 op de 4 woonde ongehuwd samen. Van de samenwonende partners had de helft inwonende kinderen, de andere helft niet. Bij ongehuwde samenwonende partners lag dit iets boven de 50%, bij gehuwd samenwonende partners iets onder de 50%. Bij de personen van 18 jaar en ouder die met 1 of meer kinderen (ongeacht de leeftijd) samenwoonden, waren er meer dan 6 op de 10 gehuwde ouders (of een ouder en stiefouder).

Dierenasiel overvol

Vrijdag 19 juli 2024
Het Genkse dierenasiel zit overvol. In de zomer is de instroom van katten en honden in de zomer traditioneel groter dan de uitstroom en loopt het aantal dieren flink op. Dit jaar zitten er 80 honden en 200 katten die wachten op een nieuwe thuis. Maar er is meer aan de hand. De drukke zomerperiode wordt steeds langer en meer honden en katten worden binnengebracht met medische klachten of sociaal moeilijk gedrag. Broodfokkerij ligt daar aan de basis, zegt het dierenasiel
Kolderbos is een wijk in verandering. Een jaar na de grote afbraak van de hoogbouw is het ontwerp klaar voor de herinrichting aan zaal De Kastert. Buiten komt een moderne, overdekte speel- en ontmoetingszone die verbonden is met de minipitch en ruimte biedt aan nieuwe activiteiten.
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de nationale feestdag ging Statbel, het Belgische statistiekbureau, na hoeveel Belgen er in een ander land van de Europese Unie wonen. De top5 van EU-landen waar Belgen wonen: 117.125 Belgen wonen in Frankrijk,40.929 Belgen wonen in Spanje, 39.023 Belgen wonen in Nederland, 26.770 Belgen wonen in Duitsland en 19.205 Belgen wonen in Luxemburg.
De handcarwash op de Maaseikerbaan heeft geen verlenging van zijn vergunning gekregen. Die tijdelijke vergunning werd in oktober gegeven door het stadsbestuur, nadat de zaak eerder al twee keer de deuren moest sluiten wegens verschillende inbreuken. De tijdelijke vergunning is niet verlengd omdat er bij twee controles in januari en maart opnieuw fraude is vastgesteld.

KRC Genk lanceert eigen gin

Donderdag 18 juli 2024
Genk - KRC Genk lanceert eigen ginKRC Genk lanceert haar eigen gin: Scavo. Deze kwaliteitsgin, ontwikkeld in samenwerking met het lokale bedrijf LIQRS, belichaamt de spirit van de club en haar geschiedenis. Scavo, Italiaans voor 'opgraving', gaat verder dan een reguliere gin. Het is een eerbetoon aan de mijngeschiedenis van Genk en een symbool voor de voortdurende zoektocht van KRC Genk naar nieuw talent en succes. Net zoals de club constant op zoek is naar potentieel om te ontginnen, is deze gin het resultaat van een zorgvuldige selectie van ingrediënten en een innovatief productieproces. Zo koos men zorgvuldig voor mediterraanse botanicals, en wordt de gin gestookt in Genk.

Brand in Bokrijk

Donderdag 18 juli 2024
In Bokrijk is vanochtend brand ontstaan in de achterbouw van een woning aan de Aspergerijstraat. De brand werd veroorzaakt door de batterij van een elektrisch fiets.
Genk - Politie valt binnen in pand aan HasseltwegDeze namiddag is de politie binnengevallen in een pand aan de Hasseltweg. De inval kadert in een drugsonderzoek. Het parket heeft nog geen mededeling gedaan over de inval. Wat de inval heeft opgeleverd is voorlopig niet geweten.

Botsing tussen drie auto's

Donderdag 18 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is deze namiddag een vrouw gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's in de Verbindingslaan. Eén van de voertuigen belandde op zijn dak.
Genk - Lek in container met gevaarlijke stofDe brandweer is deze namiddag uitgerukt omdat er zich een lek had voorgedaan in een container met een brandgevaarlijke stof op het terrein van Haven Genk. De politie sloot de Kolenhavenstraat uit veiligheidsoverwegingen af.

Ongevallen in Zonhoven

Donderdag 18 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn gisterenavond twee ongevallen met gewonden gebeurd. Op de N74 raakte een man gewond bij een botsing tussen twee auto's en in de Kleine Hemmenweg raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.
Genk - Man valt uit raam van derde verdiepingIn de Hoogstraat is gisterenavond een man uit het raam van de derde verdieping gevallen. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. De omstandigheden van het voorval worden onderzocht.
KRC-speler Victory Beniangba wordt uitgeleend aan Servette Genève. De Zwitsers hebben ook een aankoopoptie bedongen.
Genk - Breng je afvalzak naar het recyclageparkZoomAfval stockeren bij warme temperaturen is niet aangenaam. Vooral appartementsbewoners kunnen er last van hebben, en ook wie op vakantie vertrekt en de zakken niet aan de straat kan zetten. Daarom kan je nog tot 14 september uitzonderlijk met je zakken huisvuil, keukenafval en tuinafval naar het recyclagepark Genk-Noord of Genk-Zuid.

Kunstwerk met stickers beplakt

Woensdag 17 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is het kunstwerk Room for a Shroom met stickers van de extreemrechtse beweging Schild & Vrienden beplakt. Sommige hebben een homofoob karakter, andere hebben een zwart-gele Vlaamse vlag of roepen op Europa te verdedigen met de tekst "defend Europe" en een jongeman in een S&V-polo.

Actie tegen 'laadpaalklevers'

Woensdag 17 juli 2024
Genk en Hasselt nemen maatregelen nemen tegen zogenaamde 'laadpaalklevers', chauffeurs die hun elektrische wagen te lang of onnodig op een parkeerplaats met een laadpaal laten staan. Genk gaat laadpalen inzetten met een nieuwe technologie die aangeeft welke wagens al opgeladen zijn. Ook Hasselt neemt maatregelen.

KRC Genk - Go Ahead Eagles 1-2

Woensdag 17 juli 2024
Genk - KRC  Genk - Go Ahead Eagles 1-2KRC Genk heeft vanmiddag zijn oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Go Ahead Eagles verloren met 1-2. In de 18de minuut kwamen de Nederlanders tegen de gang van het spel in op voorsprong via Edvarsen. In de 60ste minuut maakte Adekanye er 0-2 van. In de 87ste minuut scoorde Tolu de 1-2 op voorzet van Kayembe. Eén minuut later trof Haroun de lat. In de eerste helft speelde KRC met Penders, Nkuba, Bangoura, Palacios, Kongolo, Claes, Karetsas, Fadera, Sor, Bonsu Baah en Oh. In de tweede helft waren Penders, Sadick, Smets, Onstein, Steuckers, Hrosovsky, Haroun, Kayembe, Lukanic, Claes en Tolu de actoren.

KRC ontvangt Go Ahead Eagles

Dinsdag 16 juli 2024
Morgenmiddag speelt KRC een oefenwedstrijd zonder publiek tegen het Nederlandse Go Ahead Eagles. Zaterdagavond komt OSC Lille op bezoek.
De bibliotheek in het centrum van Genk is deze maand gestart met een groot onderzoek naar de wensen van de gebruikers. Ook mensen die niet meer naar de bibliotheek gaan, kunnen de enquête invullen. Het onderzoek wordt tegelijk gevoerd in zeven verschillende Europese landen.
Genk - Tablet en gsm gestolen in HoutblookstraatIn een woning aan de Houtblookstraat kwamen dieven over de vloer. Zij hebben er een tablet en een gsm gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Werkmateriaal gestolen op werf

Dinsdag 16 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is werkmateriaal gestolen op een werf aan de Bouquetstraat. De politie kreeg ook melding van een diefstal in de Demerstraat.
Genk - Dertiger veroordeeld voor 37 inbrakenZeventig maanden cel: dat is de straf die een dertiger uit Genk gekregen heeft voor 37 inbraken, inbraakpogingen en diefstallen. Hij kreeg ook een boete van 1.600 euro en moet 2.300 proceskosten betalen. Hij pleegde de diefstallen om zijn druggebruik te kunnen betalen.
De 23-jarige Genkse sprinter Milan Fretin heeft zijn contract verlengd bij het Franse WorldTeam Cofidis. Hij zal de komende drie seizoenen de kleuren verdedigen van de Franse kredietverlener.
Genk - Gemiddeld zeven ongevallen per dagPolitie CARMA heeft vorig jaar 2.681 verkeersongevallen vastgesteld: 2.020 met stoffelijke schade, 654 met gewonden en 7 met dodelijke afloop.

Kermis in Zwartberg

Maandag 15 juli 2024
Van 19 tot 22 juli is er Kermis in Zwartberg. Van 26 tot en met 29 juli is er kermis in Winterslag. De kermis in de Herenstraat vindt plaats van 2 tot en met 5 augustus, in Driehoeven van 9 tot en met 12 augustus. In Genk-Centrum is er kermis van 8 tot en met 11 november. De zomerkermis in Genk-Centrum en de kermis in Waterschei zijn al achter de rug.
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 was bijna 47% van de meerderjarige bevolking in het Vlaamse Gewest gehuwd (in een eerste of een volgend huwelijk). Gescheiden personen en verweduwde personen maakten respectievelijk 11% en 7% uit van de meerderjarige bevolking. 35% van de bevolking van 18 jaar en ouder was ongehuwd.

Brand in ondergrondse parking

Maandag 15 juli 2024
Genk - Brand in ondergrondse parkingVanmiddag vatte een elektrische bromfiets vuur in de ondergrondse parking van de Welzijnscampus. Bij de brand zijn ook enkele elektrische fietsen vernield. De auto's die er stonden bleven gevrijwaard. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle.

Nieuwe VZW: Flexizorg

Maandag 15 juli 2024
BV Altrio Group uit Genk en BV Altrio Thuisverpleging uit Wilrijk hebben de VZW Flexizorg opgericht met zetel in C-Mine. Tot het doel van de vereniging behoort onder meer het creëren van een breed maatschappelijk draagvlak voor de noden en de ontwikkeling in de gezondheidszorg, de zorgsector en de welzijnssector.

Adnane Abid weg bij KRC Genk

Zondag 14 juli 2024
Genk - Adnane Abid  weg bij KRC GenkZoomDe Belgische Marokkaan Adnane Abid verlaat KRC Genk en trekt voor twee seizoenen plus optie naar Patro Eisden. Adnane staat bekend om zijn snelheid, technische bagage en dribbels. Adnane werd geboren op 23 augustus 2003 in Verviers. Na enkele jaren bij jeugdploegen van KAS Eupen werd hij opgemerkt door de jeugdacademie van Racing Genk. Hier brak hij door tot de beloften, waar hij indruk maakte. In 2022 werd hij doorgeschoven naar de A-kern. Een blessure hield een definitieve doorbraak tegen. Vorig seizoen speelde hij bij Jong Genk.

KRC Genk heeft spits beet

Zondag 14 juli 2024
Genk - KRC Genk heeft spits beetZoomDe deal is rond. KRC Genk heeft zich versterkt met een vierde zomertransfer. De Zuid-Koreaan Hyeon-gyu Oh tekent een contract voor 4 seizoenen in de Cegeka Arena. De 23-jarige Oh, die al langer het verlanglijstje van de Genkse scoutingcel topte, maakt de overstap van de Schotste landskampioen Celtic FC. Daar wist hij afgelopen seizoen 6 keer raak te treffen. “Hyeon-gyu is een spits met een neus voor goals die niet te beroerd is om ook vuile meters te maken. Hij is een vinnige speler die dankzij zijn gestalte ook een stevige préséance in de box biedt”, duidt Head of Football Dimitri de Condé de keuze voor de nieuwe Genkse spits.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend botste een auto tegen een boom in de Wiemesmeerstraat in Zutendaal. Het bleef bij blikschade. Het voertuig is zwaar beschadigd en was niet meer rijvaardig.

Raveparty stilgelegd in As

Zondag 14 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA heeft vanmiddag een raveparty aan de Ambachtstraat in As stilgelegd. Er waren zo'n 250 feestvierders. De party was vrijdagavond al begonnen. Er waren klachten uit de buurt wegens overlast.
Het is maar dat je 't weet
De meeste internationale immigranten naar het Vlaams Gewest waren vorig jaar EU-burgers. De top tien: Roemenië (7658), Nederland (4214), Oekraïne (3549), Bulgarije (2421), Polen (2160), Turkije (2027), Spanje (1889), Afghanistan (1697), Portugal (1685) en Marokko (1288).

Succesvol Thor Park Live

Zondag 14 juli 2024
De eerste editie van het festival Thor Park Live lokte net geen 10.000 bezoekers. Daar stonden onder meer Clouseau, Maksim en Natalia op het podium.

Zware woningbrand in Hasselt

Zaterdag 13 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vanavond grote schade aangericht in een woning aan de Boerenkrijgsingel in Hasselt. De bewoners waren niet thuis. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Anour Ait el Hadj verlaat KRC Genk na anderhalf seizoen. De jonge Belg met Marokkaanse roots trekt terug naar zijn thuisstad Brussel waar hij aan de slag gaat bij Union SG.

Auto vat vlam op E314

Zaterdag 13 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven heeft deze namiddag een auto vuur gevat. De wagen brandde volledig uit. Het voorval zorgde voor verkeershinder.

Feyenoord - KRC Genk 3-1

Zaterdag 13 juli 2024
Genk - Feyenoord - KRC Genk 3-1KRC Genk heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd met 3-1 verloren van Feyenoord. In de 7de minuut kwam KRC achter door een ongelukkige owngoal van Kayembe. In de 20ste minuut hing Bonsu Baah de bordjes gelijk. KRC begon de tweede helft met tien andere spelers. Alleen doelman Penders bleef staan. In de 60ste en 87ste minuut diepte Feyenoord de score verder uit. Opstelling eerste helft: Penders, Sadick, Smets, Fadera, El Khannouss, Kayembe, Bangoura, Steuckers, El Ouahdi, Bonsu Baah, Tolu. Opstelling tweede helft: Mike Penders, Kongolo, Palacios, Manguelle, Haroun, Lukanic, Da Costa, Adedeji-Sternberg, Karetsas, Nkuba, Sor.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 gebeurden er 4.799 letselongevallen waarbij de dader achteraf vluchtmisdrijf pleegde. Op 10 jaar tijd is er zelfs een stijging met 9% (van 4.400 in 2014 naar 4.799 in 2023). Elke week zijn er in ons land dus 92 ongevallen met gewonden of doden waarbij de dader de vlucht neemt! Daarbij kwamen vorig jaar 19 personen om het leven en raakten 5.266 anderen gewond.

400 Limburgers naar Lourdes

Vrijdag 12 juli 2024
Genk - 400 Limburgers naar LourdesZoomVan 14 tot 19 juli nemen 400 Limburgers deel aan de diocesane bedevaart naar Lourdes. Al meer dan zeventig edities organiseert de Limburgse Diocesane Bedevaart (LDB) van het bisdom Hasselt elk jaar een pelgrimage naar Lourdes. Ook dit jaar mogen de organisatoren vierhonderd Limburgers begeleiden naar het Maria-bedevaartsoord in de Pyreneeën. Jongeren, mijnwerkers-brancardiers, vrijwilligers en zieken vertrekken met bussen vanuit Limburg naar het station van Tourcoing in Frankrijk, van hieruit reizen ze verder met de trein naar Lourdes. Ook mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, reist af naar het bedevaartsoord.
Deze foto werd gemaakt rond de jaren 1953-1954, toen Gijsbert Van Hertum (Achel, 1886-1965, de tweede geknield van links naar rechts) de busreis naar Lourdes maakte.
Horeca en traiteur Y&T uit Genk is failliet. Dat heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt beslist. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 9 augustus.

Renovatiebedrijf RNV failliet

Vrijdag 12 juli 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het Genkse renovatiebedrijf RNV Service failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen vindt plaats op 9 augustus.
Genk - 23- en 49-jarige gewond bij botsingDeze namiddag rond 15 uur botsten twee auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Daarbij raakten een 23-jarige man uit Genk en een 49-jarige man uit Lommel gewond.

Bouwverlof start vandaag

Vrijdag 12 juli 2024
Genk - Bouwverlof start vandaagZoomVandaag gaat het traditionele bouwverlof in. Veel bedrijven stoppen vandaag wat vroeger en er wordt dan iets gedronken of gegeten. Of veel bouwvakkers trekken namiddag naar de kroeg. Wij wensen alle bouwvakkers een fijn verlof. (foto AI Patrick Haesevoets) 
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2000 neemt het aandeel van de bevolking van 67 jaar of ouder toe: van 15 procent in 2000 tot 19 procent in 2024. Het aandeel jonger dan 18 jaar daalde van 21 procent in 2000 naar 19 procent in 2024. Ook het aandeel van de brede middengroep tussen 18 en 66 jaar daalde: van 65 procent in 2000 naar 62 procent in 2024.

Wit wordt weer grijs

Donderdag 11 juli 2024
Genk - Wit wordt weer grijsZoomDe mooie witte wolken van vandaag krijgen we morgen niet te zien. Deze nacht en morgen trekt er alweer een regenzone over onze regio. Een typische Belgische kwakkelzomer dus. Zaterdag wordt een beetje beter en zondag belooft zoals vandaag te worden. (foto Gust Ischen) 

Dali aan de hemel

Donderdag 11 juli 2024
Vandaag gezien
Genk - Dali aan de hemelZoomSoms loont het om eens te turen naar de hemel zoals vanavond bij deze mooie schapenwolken, een prachtig modern schilderij, zomaar gratis. (foto Hans Put)

Brand in afvalcontainer

Donderdag 11 juli 2024
Vanavond is brand ontstaan in een afvalcontainer aan de Perenboomstraat. De brandweer slaagde erin het vuur snel te blussen.

Meer vlinderstruiken?

Donderdag 11 juli 2024
Genk - Meer vlinderstruiken?ZoomGisteren was er nog het alarmerend bericht dat er steeds minder vlinders zijn. Misschien kunnen meer vlinderstruiken soelaas bieden? Want daar zitten toch altijd heel veel vlinders op. UPDATE Een kenner meldt ons dat vlinderstruiken géén waardplanten zijn voor vlinders. Een plant is pas een waardplant indien de plant ook echt belangrijk (noodzakelijk) is voor de ontwikkeling van het insect of vlinder. De vlinderstruiken trekken vlinders aan omwille van de nectar.
Meer vlinderstruiken?Meer vlinderstruiken?
Zoom

KRC trekt Kroatisch toptalent aan

Donderdag 11 juli 2024
Genk - KRC trekt Kroatisch toptalent aanZoomKroatisch toptalent Luka Lukanic tekent een contract voor 2 seizoenen bij KRC Genk, met een optie voor 2 bijkomende seizoenen. De jonge verdedigende middenvelder doorliep de jeugdreeksen in zijn thuisland op de internationaal geroemde academie van Dinamo Zagreb. Lukanic is een technisch vaardige middenvelder met een goed positiespel en sterke passing. Afgelopen seizoen werd de linkspoot uitgeleend aan Zrinjski Mostar dat uitkomt in de hoogste divisie in Bosnië en Herzegovina. Daar was hij in 10 (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - 150 km aan waterleidingen vervangenDe Watergroep heeft het voorbije jaar 150 km aan waterleidingen vervangen in Limburg. In totaal wil de Watergroep 720 km aan waterleidingen vervangen op vijf jaar tijd. Het vervangen van de leidingen probeert de Watergroep steess te combineren met andere nutswerken, zodat de hinder beperkt blijft.

48.000 studentenjobs in Limburg

Donderdag 11 juli 2024
Cijfer van de dag
In heel 2023 waren er 48.000 Limburgse jobstudenten aan het werk, een toename van 10% op 2 jaar tijd. Samen werkten ze ruim 10,5 miljoen uren en verdienden ze 154 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de RSZ die UNIZO Limburg verwerkte. Vrouwelijke studenten werken meer jobs en uren dan hun mannelijke tegenhangers. UNIZO Limburg benadrukt het belang van jobstudenten voor ondernemingen, vooral vanwege de flexibiliteit en het kostenvoordeel dat ze bieden in een krappe arbeidsmarkt. UNIZO pleit (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Veertien maanden cel voor wietplantage
Veertien maanden cel en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die een dertiger uit Genk heeft gekregen voor het opzetten van een wietplantage in Heusden-Zolder. De feiten kwamen in 2019 aan het licht. Voor hert illegaal aftappen van elektricteit moet een schadevergoeding worden betaald aan Fluvius.

Bouwmateriaal gestolen

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is ingebroken in een huis aan de Lutselusstraat. Er is bouwmateriaal gestolen. De feiten kwamen gisterenavond aan het licht.

Dieven eten taart

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Er is de voorbije nacht ingebroken in een werfkeet aan de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. De daders hebben er twee stukken taart gegeten en draadloze oortjes gestolen. De eigenaar kon de oortjes traceren en heeft ze terug.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is een 72-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Havenlaan. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft restaurant Limousine - The List uit Genk failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet via de website RegSol gebeuren.

Autohandel I&A failliet verklaard

Donderdag 11 juli 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van de Genkse autohandel I&A. Schuldvorderingen moeten ingediend worden via de website RegSol.
Genk - Zware straf gevorderd voor fietsendievenHet Openbaar ministerie heeft één jaar cel en een boete van 1.200 euro gevorderd tegen twee twintigers die negen fietsdiefstallen pleegden in Genk. Zij sloegen toe in het najaar van 2023. Op 23 juli wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Transporteur Kara Trans failliet

Donderdag 11 juli 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesroken van Transporteur Kara Trans uit Genk. Het indienen van de schuldvorderingen moet via de website RegSol gebeuren.

Flats onbewoonbaar door brand

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Door een brand deze vooormiddag aan de Koningin Astridlaan in Hasselt zijn twee flats tijdelijk onbewoonbaar. Eén bewoner die een CO-intoxicatie opliep is naar het ziekenhuis gebracht.
De Genkse horecazaak Woody is failliet. Dat heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt beslist. Schuldvorderingen moeten via de website RegSol ingediend worden.

Mooi fiets- en wandelweer

Donderdag 11 juli 2024
Genk - Mooi fiets- en wandelweerZoomMet temperaturen tot 24° krijgen we vandaag een mooie dag, ideaal om te fietsen of te wandelen. (foto Gust Ischen) 
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 woonden er in het Vlaamse Gewest bijna 4.965.300 personen van Belgische herkomst en bijna 1.856.500 personen van buitenlandse herkomst. Het aandeel personen van buitenlandse herkomst lag daarmee op 27% van de totale wettelijke bevolking. In 2000 ging het om 10%.

KRC Genk klopt PAOK met 1-3

Woensdag 10 juli 2024
Genk - KRC Genk klopt PAOK met 1-3KRC Genk heeft vanavond in een oefenwedstrijd met 1-3 gewonnen van het Griekse PAOK Saloniki. In de 5de minuut zette Fadera de bal voor die door een Griekse verdediger in eigen doel werd gedevieerd. In de 10de minuut maakte Steuckers er 0-2 van. In de 41ste minuut kreeg PAOK een strafschop maar doelman Penders ranselde de bal uit doel. Even later scoorde PAOK de 1-2. In de 85ste minuut legde Zeqiri de eindstand vast.

Fietser (86) aangereden

Woensdag 10 juli 2024
Genk - Fietser (86) aangeredenEen 86-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren raakte gewond toen hij door een auto werd aangereden op de Lantmeetersweg in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16 uur.

Werkdruk in de zorg is te hoog

Woensdag 10 juli 2024
Genk - Werkdruk in de zorg is te hoogZoomDe Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) publiceerde vandaag een rapport over de werkbaarheid van de jobs in zorg en welzijn in Vlaanderen. “De cijfers zijn alarmerend voor een sector waar het water al sinds de coronacrisis aan de lippen staat,” aldus federaal secretaris voor de Vlaamse social-profit Evert Persoon. Het rapport van de SERV bevestigt bovendien de resultaten van een eerdere werkdrukbevraging van de BBTK. Van de bijna 5.000 werknemers in de sector die deelnamen aan die bevraging, maakte het overgrote deel van de respondenten melding van fysieke en mentale vermoeidheid op het einde van de werkdag. De BBTK roept op om werk te maken van collectieve arbeidsduurvermindering om het werk haalbaar te maken en zo de sector aantrekkelijker te maken.
Zeggen dat Bonsu Baah vinnige voetjes heeft, is als een open deur intrappen. Wie de guitige Ghanees geregeld aan het werk ziet in de Cegeka Arena weet dat hij vanuit het niets zijn rechtstreekse tegenstander achter zich kan laten. Wat de aandachtige Genkse toeschouwer al wist, wordt nu ook bevestigd door het gerenommeerde CIES football International, het international center voor sportstudies. Ze berekenden welke spelers uit de top 35-competities de meeste succesvolle dribbels uitvoerden afgelopen seizoen. Uit die oefening komt Bonsu als 9de uit de bus. In het spoor van wereldsterren als Doku van Manchester City, Vinícius van Real Madrid en Dembélé van PSG. Kingsley Coman van Bayern München vervolledigt in zijn zog de top 10. In dezelfde oefening met enkel spelers jonger dan 21 jaar, topt Bonsu de rangschikking zelfs. Daar laat hij onder andere Lamine Yamal van FC Barcelona achter zich. Op dit moment scherpt de Ghanese dribbelkont zijn dribbels verder aan op stage met de ploeg in het Nederlandse Venray.

Opgelet voor kaartophalers

Woensdag 10 juli 2024
Genk - Opgelet voor kaartophalersZoomFebelfin en het Parket van Antwerpen waarschuwen vandaag voor een toenemend fenomeen van fraude door zogenaamde kaartophalers. Bij deze vorm van oplichting doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen bij jou thuis langs te komen om je bankkaart en pincode in handen te krijgen. Ook overhalen ze de slachtoffers om hun andere waardevolle spullen (zoals cash of juwelen) mee te geven om deze in veiligheid te brengen. Wees op je hoede en onthoud dat een echte bankmedewerker nooit aan de deur (…) Het hele nieuwsbericht

Nog nooit zo weinig vlinders

Woensdag 10 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
Nog nooit waren er zo weinig vlinders als dit jaar in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van Natuurpunt. De droogte van de afgelopen jaren, versnipperde natuurgebieden en de grote hoeveelheid stikstof zouden de boosdoeners zijn. Zelfs het kletsnatte voorjaar heeft de negatieve trend niet kunnen keren. Voor soorten die het al moeilijk hebben, kan zo'n slechte periode het einde betekenen.
Tijdens de stage in het Nederlandse Venray speelt KRC Genk woensdagavond een oefenwedstrijd van twee keer 60 minuten tegen de Griekse landskampioen PAOK Saloniki. De bal begint te rollen om 18 uur. De wedstrijd kan live gevolgd worden via het YouTubekanaal van KRC Genk. Zaterdagmiddag sluit KRC zijn stage af met een topaffiche tegen de vice-kampioen uit de Eredivisie van afgelopen seizoen. In de mythische Kuip neemt KRC het op tegen Feyenoord. Om 13 uur begint de wedstrijd. TV Limburg zendt de match uit.
Kort nieuws van bij de buren
In de Hortheideweg in Zonhoven botsten gisterennamiddag een auto en een 79-jarige fietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de bibiotheek in Hasselt heeft een 17-jarige een mindervalide mishandeld. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De dader is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Treinverkeer verstoord

Dinsdag 9 juli 2024
Genk - Treinverkeer verstoordDoor het slechte weer zijn er bij de NBMS storingen op het hele net. Wie nog de trein moet nemen, controleert best de app of website. 
Genk - Fietser (57) gewond bij aanrijdingVanmorgen rond 7 uur is een 57-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren aangereden op de Noordlaan in Genk. De man is daarbij gewond geraakt.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 82,3 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,3 jaar en voor mannen gaat het om 80,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen is licht gestegen ten aanzien van 2022 (+215 dagen). (Statbel)

Parkies-concert afgelast

Dinsdag 9 juli 2024
Het Parkies-concert van vanavond in Genk is geannuleerd. Dat hebben de organisatoren beslist als gevolg van het aangekondigde noodweer.

Theater op de Markt

Dinsdag 9 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Van 7 tot en met 11 augustus vindt in Hasselt Theater op de Markt plaats. Vijf dagen lang wordt de Hasseltse binnenstad één groot podium voor internationaal circus- en locatietheater van de bovenste plank. Op meer dan 20 locaties in en rond de binnenstad brengt het festival toegankelijke voorstellingen voor alle leeftijden. Door niet alleen in theaterzalen te spelen wil het festival de drempel voor kunstbeleving verlagen en iedereen uitnodigen om mee te genieten van cultuur. Het programma is (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor onweer

Dinsdag 9 juli 2024
Genk - Code oranje voor onweerDe avond trekt een onweerszone over ons land. Volgens het KMI kan deze best pittig worden met rukwinden, regen en hagel. Voor Limburg wordt code oranje afgekondigd.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 telde de woonmaatschappijen in het Vlaamse Gewest alles samen 174.995 sociale huurwoningen. 92% van de sociale woningen is in eigendom van de woonmaatschappijen, 8% zijn ingehuurde woningen. Het aantal woningen in eigendom van een woonmaatschappij lag eind 2023 het hoogst in de grootsteden Antwerpen en Gent, met respectievelijk 22.404 en 13.505 woningen. In Brugge waren er 4.060 sociale woningen in eigendom. In de overige Vlaamse gemeenten was dat aantal telkens kleiner dan 4.000 woningen. In twee Vlaamse gemeenten waren er geen woningen in eigendom. Het gaat om Herstappe en Horebeke.

Genk VV B start in Wijshagen

Maandag 8 juli 2024
Genk - Genk VV B start in WijshagenVoor de eerste competitiewedstrijd maakt Genk VV B op zondag 1 september de verplaatsing naar Heidebloem Wijshagen. Op speeldag 2 speelt Genk VV B op zondag 8 september thuis tegen Kabouters Opglabbeek B.
Genk - Turkse Rangers B speelt eerst thuisTurkse Rangers B speelt zondag 1 september zijn eerste competitiematch thuis. Tegenstander is Eendracht Houthalen. Zaterdag 7 september maakt Turkse Rangers B de verplaatsing naar Lindelhoeven VV B.

STA Genk speelt eerst uit

Maandag 8 juli 2024
Genk - STA Genk speelt eerst uitSTA Genk speelt zijn eerste competitiematch op zondag 1 september op het veld van Sparta Lille. Op speeldag 2 ontvangt STA Genk op zondag 8 september KFC Eksel B.

KRC Genk op stage vertrokken

Maandag 8 juli 2024
KRC Genk is vandaag op stage vertrokken naar het Nederlandse Venray. De selectie: Van Crombrugge, Penders, Kiaba, Van Ingelom, Stevens, Sadick, Smets, Kayembe, Manguelle, Nkuba, Palacios, Kongolo, El Ouahdi, Ouattara, Galarza, Heynen, El Khannouss, Claes, Ait El Hadj, Karetsas, Bangoura, Steuckers, Lukanic, Haroun, Fadera, Zeqiri, Sor, Adedeji-Sternberg, Bonsu Baah en Arokodare.
Genk - F. Winterslag B start in BoorsemFuture Winterslag B speelt zijn eerste competitiematch op het veld van Boorsem Sport B. Op speeldag 2 speelt Future Winterslag B thuis tegen Herderen-Millen.
Genk - Vijf gewonden bij kop-staartbotsingOp de Grote Baan in Houthalen-Helchteren gebeurde gisterenavond rond 19.30 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Een 47-jarige vrouw, een 42-jarige man en een minderjarig meisje uit Gingelom en twee twintigers uit Genk raakten daarbij gewond.

Bokrijk Sport opent in Velm

Maandag 8 juli 2024
Genk - Bokrijk Sport opent in VelmBokrijk Sport opent de competitie op woensdag 28 augustus op het veld van Velm B. Op speeldag 2 speelt Bokrijk Sport op zaterdag 31 augustus thuis tegen Termolen.

Verre export stijgt

Maandag 8 juli 2024
Bedrijfsnieuws
In de eerste zes maanden van dit jaar exporteerden Limburgse bedrijven voor €551.030.715,65 aan goederen buiten de EU. Dat is een stijging van 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Voka – KvK Limburg op basis van de certificaten van oorsprong. Ook het aantal certificaten van voorsprong (CO’s) in de eerste jaarhelft gaat met 3% licht omhoog in vergelijking met 2023. Het Midden-Oosten en China blijven de populairste exportbestemmingen buiten de EU. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vat vuur op Oosterring

Maandag 8 juli 2024
Genk - Auto vat vuur op OosterringOp de Oosterring vatte deze namiddag rond 14 uur een auto vuur, vermoedelijk als gevolg van een technisch defect. Het voertuig raakte daarbij zwaar beschadigd.
Het is maar dat je 't weet
Marc en Maria zijn meest voorkomende namen in België. Het jaar 2023 wordt gekenmerkt door de opkomst van de voornaam Marc als de nieuwe nationale leider, waarmee de voornaam Jean werd onttroond. Ook dit jaar blijft Marc op de eerste plaats staan, met 61.231 mannen die op 1 januari 2024 die voornaam dragen. Jean blijft met 59.366 personen heel dicht bij de eerste plaats. Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 104.494 vrouwen dragen die voornaam.
De 24-jarige Genkse sprintster Rani Rosius mag naar de Olympische Spelen in Parijs. Ze is geplaatst voor de 100 meter en de 4x 100 meter
Genk - F. Winterslag opent tegen Heusden 06Derdeprovincialer Future Winterslag opent de competitie op zondag 1 september thuis tegen Heusden 06. Op speeldag 2 op zondag 8 september trekt Future Winterslag naar de buren van Genk VV.

Genk VV start in Godsheide

Maandag 8 juli 2024
Genk - Genk VV start in GodsheideGenk VV speelt zijn eerste competitiewedstrijd op zondag 1 september op het veld van Godsheide. Op speeldag 2 op zondag 8 september ontvangt Genk VV Future Winterslag.

Vijf gewonden bij botsing

Zondag 7 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een bestelwagen op de Verbindingslaan in Diepenbeek zijn vanmorgen rond 8.40 uur vijf gewonden gevallen: twee volwassenen en drie kinderen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Weg met auto en schoenen

Zondag 7 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek sloegen toe in een woning aan de Kanaalstraat. De dieven gingen met de auto en schoenen van de bewoners aan de haal. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.
Genk - Auto tegen container: drie gewondenIn de Stalenstraat botste gisterenavond rond 17.30 uur een auto tegen een container. Daarbij raakten drie personen gewond: een 39-jarige man, een 37-jarige vrouw en een kind, allen uit Genk.
Kort nieuws van bij de buren
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een twintiger onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen.
Genk - Turkse Rangers opent tegen FC TurkseOp speeldag 1 speelt Turkse Rangers op zondag 1 september uit bij FC Turkse. Op speeldag 2 ontvangt Turkse Rangers op zondag 8 september Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
Genk - Bregel Sport start tegen W. KoerselBregel Sport trapt zaterdag 31 augustus de competitie thuis af tegen Weerstand Koersel. Zondag 8 september moet Bregel Sport aan de bak op het veld van Zonhoven United.
Ten opzichte van juni vorig jaar zijn er in Limburg maar liefst 24,62 procent méér faillissementen, vooral in de afwerking van de bouw, de garages én het transport.
Genk - Eendracht Termien opent in HoutvenneEendracht Termien speelt zondag 1 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen KFC Houtvenne. Zaterdag 7 september op speeldag 2 staat er een verplaatsing naar Racing Mechelen op het programma.

KRC Genk - Sp. Charleroi 3-3

Zaterdag 6 juli 2024
KRC Genk heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd thuis 3-3 gelijkgespeeld tegen Sporting Charleroi. Voor KRC scoorden Nkuba, Zeqiri en El Ouadhi. Keeper Van Crombrugge viel uit met een spierblessure. Vanaf maandag is KRC op stage in het Nederlandse Venray. Er volgen nog oefenwedstrijden tegen PAOK en Feyenoord.
Het is maar dat je 't weet
Bij de top 10.000 van familienamen op 1 januari jongstleden blijven familienamen als Peeters, Janssens en Maes het meest in België voorkomen. 30.558 personen hebben de naam Peeters, 27.927 hebben de naam Janssens en 24.233 hebben de naam Maes. Deze top drie is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. In vergelijking met 2023 blijft de top 10 van de familienamen op nationaal niveau alsook in het Waalse Gewest dezelfde. Voor het Vlaams Gewest neemt Willems de plaats in van Mertens en komt zo op een zeer eervolle 5de plaats terecht. De naam Mertens verliest een plaats en gaat naar de 6e plaats. De rest van het klassement blijft ongewijzigd ten opzichte van 2023.
Genk - Auto over de kop: vrouw gewondVanavond is een vrouw gewond geraakt toen zij met haar auto over de kop ging in de Wiemismeerstraat, op de grens met Zutendaal. De 47-jarige vrouw uit Maasmechelen zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Nieuwe doelman voor Jong GenkDoelman Brent Stevens is terug van weggeweest. De jonge doelman doorliep de Genkse jeugdreeksen waarna hij twee seizoenen geleden in het debuutseizoen van Jong Genk in de Challenger Pro League al tweede doelman was bij Jong Genk. Afgelopen seizoen trok hij de grens over naar MVV in Maastricht. Nu maakt hij de omgekeerde beweging. Stevens tekent een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde seizoen. Hij vat de voorbereiding aan bij Jong Genk waar hij de concurrentie aangaat voor een plek onder de lat.

Terrastegels gestolen

Vrijdag 5 juli 2024
Genk - Terrastegels gestolenIn een woning in Gaarveld is vanmorgen een diefstal vastgesteld. De daders gingen er aan de haal met betonnen terrastegels.
Genk - Negentien nieuwe spelers bij STA GenkVierdeprovincialer STA Genk heeft 19 spelers aangetrokken: Michael Bogaz (vrije speler), Senna Bogaz (vrij speler), Onur Ekici (Uikhoven), Orcun Ekici (vrije speler), Enis Emanet (Termolen), Serdarhan Hamurcu (vrije speler), Omer Karakus (Winterslag), Jesse Kuhn (vrije speler), Can Kumcu (vrije speler), Ozan Masalci (vrije speler), Leander Moretti (Bokrijk), Federico Pusceddu (vrije speler), Elio Simons (Termolen), Anwar Stitou (Winterslag), Marwan Stitou (vrije speler), Alberto Toteda (Termolen), Emre Ustboga (Umitspor), Hasan Yuregli (Termolen) en Titoua Zouhair (Genk VV).
Het is maar dat je 't weet
Voor het vijfde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2023. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is opnieuw de populairste voornaam bij jongens, voor Arthur en Liam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Olivia is de populairste voornaam van meisjes die geboren zijn in 2023. 587 baby's kregen de naam Olivia. Dat zijn er 49 minder dan het jaar ervoor en 158 meer dan de 429 baby's die Emma als voornaam kregen. Louise neemt dit jaar opnieuw de derde plaats in op het podium. Er zijn drie nieuwe voornamen in de top 10: Sofia maakt een indrukwekkende entree op de 4e plaats, Eva staat op de 7e plaats en Juliette komt net binnen op nummer 10.
Om iets te doen aan het nijpende personeelstekort in de zorgsector, is men bij Zorgbedrijf Ouderenzorg creatief uit de hoek gekomen. Het bedrijf is gestart met een opleiding tot zorgkundige op de eigen werkvloer. Medewerkers kamerzorg kunnen zo voor een minimale bijdrage de opleiding volgen op hun vertrouwde werkplek.

Nieuwe spoorbrug van 1.000 ton

Donderdag 4 juli 2024
Het voorbije weekend werd er ter hoogte van de Dominikanenlaan, in de wijk Termien, hard gewerkt om de nieuwe spoorbrug van 1.000 ton op haar plaats te krijgen. Zaterdag werd de oude brug afgebroken. Nadat al het puin was geruimd werd de nieuwe brug via een schuifsysteem op haar definitieve plaats geschoven. Inmiddels kan het treinverkeer over de nieuwe brug rijden.
Genk - Botsing in Hoefstadstraat: twee gewondenVanochtend rond 1 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee voertuigen in de Hoefstadstraat. Twee mannen van 52 jaar en 43 jaar uit Genk raakten daarbij gewond.

Motordriewieler aangereden

Donderdag 4 juli 2024
Gisterennamiddag rond 15.30 uur werd een motordriewieler aangereden in de Gildelaan. Een 31-jarige man uit Brussel raakte daarbij gewond.r>

Genk - Achttien maanden cel voor dertigerDe rechter heeft een dertiger uit Genk achttien maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden opgelegd omdat hij met opzet was ingereden op de auto van zijn schoonbroer. De feiten dateren van 1 december 2022.
Matthias Pieklakverlaat KRC Genk. De jonge doelman arriveerde in 2020 op de Jos Vaessen Talent Academy. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut bij Jong Genk in de Challenger Pro League. Voor volgend seizoen verkoos Pieklak een overstap naar Lommel SK boven een verlengd verblijf bij KRC Genk.

270 verkeersdoden in 2023

Donderdag 4 juli 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 vielen er 270 doden bij verkeersongevallen in het Vlaamse Gewest. Dat is een daling met 4% in vergelijking met 2022. In vergelijking met 2005 is het aantal verkeersdoden meer dan gehalveerd (-54%). Daarnaast waren er in 2023 2.297 zwaargewonde verkeersslachtoffers op de wegen in het Vlaamse Gewest. In 2005 waren er dat 3.912. Tussen 2005 en 2023 daalde het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers met 41%. Het aantal lichtgewonden daalde tussen 2005 en 2023 van 36.116 naar 25.283 (- 30%). Bijna de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden 22.871 verkeersongevallen met doden of gewonden geregistreerd in het Vlaamse Gewest. Dat zijn er 2 procent minder dan in 2022. 2023 is het jaar met het laagste aantal ongevallen met doden of gewonden, uitgezonderd de jaren 2020 en 2021. Maar dat waren uitzonderlijke jaren met een lager aantal verplaatsingen ten gevolge van de maatregelen in het kader van de Covid-19-pandemie. Het merendeel van de ongevallen met doden of gewonden gebeurde in 2023 op gemeente- of gewestwegen (92 procent%). Slechts 8 procent van alle ongevallen gebeurde op autosnelwegen. Het lage aandeel van de autosnelwegen is opvallend, aangezien die wegen goed zijn voor 49 procent van alle gereden kilometers. 62 procent van het totaal aantal ongevallen met doden of gewonden in België in 2023 gebeurde in het V:aams Gewest.
Genk - Vijf nieuwe spelers voor Genk VV BVierdeprovincialer Genk VV B heeft vijf spelers aangetrokken: Roy Magne van Eendracht Termien, Mehlet Basharam van AA Rekem en Arno Vanhoenshoven, Frederik Valkeners en Ennio Tedeschi, allen van As-Nielt United.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 noteerden de Belgische luchthavens een stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een verder herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ondanks deze betere cijfers is de sector nog steeds niet op het niveau van 2019. In 2023 passeerden bijna 32,4 miljoen passagiers de Belgische luchthavens, een stijging van iets meer dan 15% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd. In 2023 werd iets meer dan 1,6 miljoen ton goederen vervoerd, een daling van bijna 11% ten opzichte van 2022. Deze cijfers zijn echter nog steeds iets hoger dan in 2019. Wat het goederen- en postvervoer betreft, nam de luchthaven van Luik-Bierset 62% van de totale activiteit in deze sector voor haar rekening, terwijl de luchthaven van Zaventem goed voor 36% was.
Kiyan Achabar heeft een eerste driejarig profcontract getekend bij KRC Genk. Met zijn technische vaardigheden kan hij makkelijk zijn rechtstreekse tegenstander uitschakelen, aldus de club. Volgend seizoen vat Achabar het seizoen aan bij de U16.

Scooterrijder (42) aangereden

Woensdag 3 juli 2024
Genk - Scooterrijder (42) aangeredenOp het kruispunt van de Hoogstraat en de Armand Maclotlaan is een scooterrijder aangereden door een personenwagen. De bestuurder van de scooter, een 42-jarige man uit Genk, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Lutselusstraat in Diepenbeek. Er zijn flessen frisdrank, elektrische materialen, koperen buizen en verlengkabels gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Open VLD dient geen lijst in bij de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale afdeling gaat zich herbronnen.
Muhammed Akif Avcı heeft zijn eerste profcontract getekend bij KRC Genk. De talentvolle aanvaller, die vorig seizoen overkwam van Zulte Waregem, heeft een driejarig contract ondertekend. De Turkse Belg staat bekend om zijn diepgang en scorend vermogen.
Bokrijk viert de voltooiing van zijn meerjarige restauratiecampagne met de lancering van "Bokrijk. Landelijke architectuur in beweging". De 124 historische gebouwen in het Openluchtmuseum van Bokrijk zijn afkomstig uit 59 Vlaamse gemeenten. Fotograaf Luc Daelemans brengt het gerestaureerde Bokrijk in beeld."Bokrijk. Landelijke architectuur in beweging" wordt uitgegeven door uitgeverij Hannibal en telt 296 pagina’s. Het boek is verkrijgbaar in de betere boekhandel, in de museumshop van Bokrijk en via bokrijkshop.be.De verkoopprijs bedraagt 49,95 euro.
De stad heeft een herbestemming gevonden voor het laatste deel van de vroegere Ford-site. Er komt een logistieke campus met een poortgebouw van 11 verdiepingen. Ford Genk sloot in 2014 en de stad is sindsdien bezig met de herbestemming van de site.
Bij een kop-staartaanrijding op de N80 in Alken is een 67-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Het ongeval gebeurde zondagavond.

1.500 gezinnen zonder stroom

Dinsdag 2 juli 2024
In delen van Termien en Boxberheide hebben vanmorgen zo'n 1.500 gezinnen zonder stroom gezeten. De stroomonderbreking duurde nagenoeg anderhalf uur.
Genk - Zes nieuwe spelers bij Bokrijk Sport>Vierdeprovincialer Bokrijk Sport heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Sander Thijs (FC Diepenbeek), Robin Olaerts (Zutendaal VV), Wout Jonckers (Flandria Termolen), Luca Jooken (Torpedo Hasselt), Carlo Kempeneers (WS Linkhout) en Niek Noben (KMR Biesen).
Kort nieuws van bij de buren
In de Peperstraatr in Diepenbeek is gisterennamiddag een 16-jarige bromfietser gewond geraakt toen hij tegen een verlichtingspaal reed. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 reisden we meer dan ooit tevoren: 23,2 miljoen keer, 2,2% meer dan het vorige recordjaar 2019. Het aantal overnachtingen is eveneens gestegen, we zijn in totaal 163,6 miljoen dagen vertrokken, dat was 7,1% meer dan in 2019. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van het Reisonderzoek van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Naast zakenreizen maakte de Belgische bevolking 21,8 miljoen vakantiereizen. België prijkt bovenaan de lijst van bestemmingen met 47% kortstondige verblijven van één tot drie nachten, gevolgd door Frankrijk (19%) en Nederland (16%). Voor vakanties van vier nachten of meer is Frankrijk de favoriete bestemming (26%), voor Spanje (13%) en België (12%).
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Endurance Solar Solutions uit Genk failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren voor 26 juli.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen