Het overige nieuws

Uitverkoop van een dame

Zaterdag 30 januari 2016
Tribunaliteiten
Een belastingschuld van 60 euro aan de gemeente is geen reden om thuis te blijven.
Vandaar dat de dame in kwestie die zomer wellicht onbezorgd vier maanden van huis was. Terwijl ze weg was groeide haar schuldenlast van 60 euro tot een slordige 3000 euro. Geen erg, ware het niet dat een kandidaat-deurwaarder tijdens haar afwezigheid de grote middelen inzette om betaling te eisen. Hij schreef niet alleen haar drie jaar oude auto op, maar ook haar flatscreens, home cinema, salon, biljarttafel, (…) Het hele nieuwsbericht

André Gijbels overleden

Zaterdag 30 januari 2016
Houthalen-Helchteren - André Gijbels overledenWoensdag is André Gijbels overleden, de echtgenoot van Maria Swijns. Hij was 90 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
UNIZO-Limburg verwacht een sterke investeringsgolf .De Limburgse KMO’s hebben het grootste deel van de crisis verteerd. Dat blijkt uit het KMO-rapport van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg. De Limburgse bedrijven zijn rendabeler in vergelijking met 5 jaar geleden.
“Onze Limburgse KMO’s bevinden zich nog niet op het niveau van 10 jaar geleden”, zo stelt Unizo vast. Maar het behoud van de rendabiliteit van het eigen vermogen en de forse verbetering van de solvabiliteit laten het beste verhopen voor onze Limburgse KMO’s tijdens de volgende jaren.
Drie op vier Limburgse KMO’s is financieel gezond. Zij staan financieel sterker dan voor het uitbreken van de eerste crisis in 2007.

Lego-poppetje met beperkingen

Donderdag 28 januari 2016
Vandaag gelezen
Speelgoedfabrikant Lego heeft zijn eerste lichamelijk beperkte poppetje onthuld. Het figuurtje was te zien tijdens speelgoedbeurzen in Nürnberg en Londen. Het gaat om een poppetje in een rolstoel, dat een hulphond bij zich heeft. De inhuldiging is significant omdat het Deense speelgoedbedrijf recentelijk onder vuur kwam te liggen wegens een gebrek aan diversiteit bij Lego-poppetjes. Een online petitie voor de '#ToyLikeMe'-campagne haalde meer dan 20.000 handtekeningen op. De ondertekenaars vroegen Lego op te houden 150 miljoen kinderen met een beperking wereldwijd buiten te sluiten.

Vijf nieuwe griffiers voor rechtbank

Donderdag 28 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Vijf nieuwe griffiers voor  rechtbankDe Limburgse rechtbank van eerste aanleg met afdelingen in Hasselt en Tongeren heeft sinds vandaag vijf nieuwe griffiers. Daardoor beschikt de rechtbank nu over 36 griffiers maar volgens rechtbankvoorzitter Heeren zou de rechtbank echter over 40 griffiers moeten beschikken. De rechtbank klaagde al lang over personeelstekort.
Vandaag gelezen
"Nu moeten we hoogdringend (voor 80-plussers - red.) aangepaste woningen bouwen in de stads- en dorpskernen. Daarvoor dienen zich plots enorme kansen aan. De winkelleegstand in onze dorpsstraten, in de winkelstraten van onze stadjes en in de woonwijken van de grote steden, die is niet van voorbijgaande aard. Die leegstand is ook niet aan Uplace te wijten, maar heeft alles met het opkomende e-shoppen te maken.
Al die lege winkelstraten moeten weer woonstraten worden. De gemeenten moeten daarvoor (…) Het hele nieuwsbericht

Bernice D'Haenens overleden

Dinsdag 26 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Bernice D'Haenens overledenGisteren is Bernice D'Haenens overleden, de weduwe van Jean De Rycke. Zij was 87 jaar en wordt maandag gecremeerd, na de afscheidsceremonie (11 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Wanda Remondino overleden

Dinsdag 26 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Wanda Remondino overledenGisteren is Wanda Remondino overleden, de levensgezellin van Ludo Diliën. Zij was 58 jaar en wordt donderdag gecremeerd, na de afscheidsceremonie (10 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt. De begraving van de asurne vindt in familiekring plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Marie Sohier overleden

Dinsdag 26 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Marie Sohier overledenDonderdag is Marie Sohier overleden, de echtgenote van Alidore De Weirdt. Zij was 69 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In OC De Buiting in Paal werd vanavond een boek voorgesteld over 65 jaar basket in Limburg. Auteur is Roel Vanheel uit Paal, een basketballiefhebber in hart en nieren. Hij speelde vroeger bij BC Beringen en is nu steward bij Limburg United. Het is deze Limburgse club die hem inspireerde om een boek over de geschiedenis van het Limburgse basket te schrijven.
Het is een lijvig boek geworden met 280 pagina's vol anekdotes, statistieken, interviews, leuke weetjes en veel foto's over de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onhandige klussers kunnen vuil water uit de cv of uit een regenput in hun waterleidingnet laten lopen, als ze geen terugslagklep monteren. Dat is al erg, maar als ook de watermeter geen terugslagklep heeft, dan kan dat vuile water in het hele leidingnet terecht komen. In Vlaanderen en Brussel heeft 85% van de huizen de in de hele EU verplichte terugslagklep, in Wallonië maar 10%. Doordat de overheid er nauwelijks controleert, kunnen buren elkaar daar dus via het waternet vergiftigen. De Waalse overheid gaat het probleem nu proberen op te lossen met een watercertificaat. Wie een huis bouwt of verkoopt, moet binnenkort een watercertificaat laten opstellen dat de situatie van het waternet in huis aangeeft. (Bron: waalsweekblad.be)

Afgelastingen provinciaal voetbal

Donderdag 21 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Afgelastingen provinciaal voetbalVoor de komende dagen tot en met het weekend zijn weer alle voetbalwedstrijden voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal afgelast. Dat heeft het provinciaal comité Limburg van de voetbalbond vanavond beslist. De matchen van de eerste elftallen worden in de regel normaal gespeeld, maar opgelet, vanaf zondag worden ze weer om 15 uur afgetrapt in plaats van 14u30.

Bisdom richt Crisisfonds Limburg op

Donderdag 21 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Bisdom richt Crisisfonds Limburg opZoomHet bisdom Hasselt heeft zopas in samenwerking met Caritas Hulpbetoon het Crisisfonds Limburg opgericht. Het fonds, dat nauw samenwerkt met erkende en professionele sociale diensten, uitzonderlijke financiële hulp bieden aan Limburgers in nood.  Het wordt gespijsd met giften. Het project kadert in ‘Om-armen’, het jaarthema van het Limburgse bisdom.
Aanleiding voor de oprichting van het fonds is dat het bisdom de jongste tijd vanuit de parochies meer en meer concrete (…) Het hele nieuwsbericht

Sophie Put overleden

Donderdag 21 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Sophie Put overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Sophie Put overleden, de weduwe van Jean Maex. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven op de begraafplaats van Helchteren, na de afscheidsplechtigheid  (11 uur) in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Louis Moons overleden

Woensdag 20 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Louis Moons overledenOp 13 januari overleed Louis Moons, de echtgenoot van Maria Dekoning. Hij was 69 jaar. Er werd besloten tot afscheid in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Op maandag 15 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken aan het viaduct van Kiewit, in de volksmond beter bekend als de ‘Philipsbrug’. Het viaduct wordt vervangen en de zone onder de brug alsook het kruispunt met de Corda-site worden grondig heringericht. De werken zullen anderhalf jaar in beslag nemen, maar het autoverkeer op de Kempische Steenweg wordt niet onderbroken. Pas vanaf midden april wordt er verkeershinder verwacht.
Het viaduct (…) Het hele nieuwsbericht

Denise Peters overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Denise Peters overledenZaterdag is Denise Peters overleden. Zij was 85 jaar en wordt morgen gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

André Lenskens overleden

Dinsdag 19 januari 2016
Houthalen-Helchteren - André Lenskens overledenZaterdag is André Lenskens overleden, de weduwnaar van Anna Switten. Hij was 86 jaar en wordt morgen begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vandaag (19 uur) is er daar een avondwake.

Chinezen met palingen betrapt

Maandag 18 januari 2016
Vandaag gelezen
Op het vliegveld van Madrid werden in de bagage van een groep Chinezen 48 levende palingen ontdekt. De dieren waren per 4 verpakt in een koeltas. De Chinezen probeerden de palingen naar Hong Kong te smokkelen: de paling is daar een beschermde vissoort. De vissen zijn uit de koffers gehaald en naar een dierentuin in Madrid gebracht. Daar worden ze op herkomst onderzocht. (Bron: thelocal.es)
Houthalen-Helchteren - Vogeltelweekend: huismus meest gezienZoomDit weekend had het grote vogeltelweekend plaats waarbij Natuurpunt iedereen had opgeroepen om in de eigen tuin de vogels te tellen en in te geven. De actie werd vanavond om 20 uur afgesloten en voor heel Vlaanderen zijn dit de (nog niet officiële) cijfers: 8735 tellingen van 81 soorten en 278.636 exemplaren. De merel is in 91 % van de tuinen geteld, maar in kwantiteit staat de huismus ver op kop, vóór de koolmees, de vink en de merel. Voor Limburg zijn de resultaten vergelijkbaar met de merel in 93 % van de tuinen, maar in exemplaren de meeste huismussen, voor de koolmees, de pimpelmees, de vink en merel.

Smiley (73)

Zondag 17 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Smiley (73)ZoomEen smiley, hoog in de wolken in een regenachtig Brussel. (Foto Nancy Bleys)
Het grote vogeltelweekend is weer aangebroken. Tel zaterdag en zondag de vogels in je tuin, vraagt Natuurpunt. Met de jaarlijkse tuinvogeltelling kijken duizenden deelnemers welke vogels er in hun tuin landen en brengt Natuurpunt de algemene toestand van de tuinvogels in kaart. Tellen is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Meer info: www.vogelweekend.be.
Tribunaliteiten
Schuldeisers hebben meestal een beter geheugen dan schuldenaars.
Een handelaar verkocht in de vorige eeuw aan een andere commerçant een kraan, een tractor en een kipwagen. Hij schreef er drie facturen voor uit voor een totaal van 24.789 euro. Elf jaar later eiste de verkoper voor de rechtbank betaling. De koper beweerde betaald te hebben, maar had geen bewijs. Wel had hij de facturen ingeschreven in zijn boekhouding en al die jaren betaald voor de verzekering en het onderhoud van de goederen die hij (…) Het hele nieuwsbericht

BOB-controles dit weekend

Vrijdag 15 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - BOB-controles dit weekendAlle Limburgse politiezones houden dit weekend een gezamenlijke actie tegen alcohol in het verkeer . De BOB-controles starten vanavond om 18u en duren tot maandagochtend.
Houthalen-Helchteren - Politie controleert 148 bestuurdersGisteravond controleerde Politie MidLim 148 bestuurder. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Eén bestuurder moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren.
Verder stelde de politie enkele pv's op voor overtredingen: 14 bestuurders droegen geen gordel, één voertuig was niet ingeschreven, drie auto's waren niet geldig gekeurd, drie voertuigen waren niet in orde met de technische eisen en één vrachtwagenbestuurder had geen geldige vervoersvergunning

Afgelastingen voetbal door winterweer

Donderdag 14 januari 2016
De voetbalbond heeft beslist om alle wedstrijden voor het komende weekend op 16 en 17 januari af te gelasten voor de jeugd, de reserven en het G-voetbal. De eerste ploegen spelen in principe wel.

Over een boekenrekje

Donderdag 14 januari 2016
De anonieme grommelaar
Iedereen kent IKEA en zijn meubelbouwpakketten "waarin altijd een schroefje ontbreekt". De anonieme heeft in zijn leven al menig IKEA-kastje gemonteerd: nog nooit een schroefje gemist. Zet dat indianenverhaal dus gerust bij al die andere op het 'urban legend'-schap.
Dat schap brengt me naadloos bij de voorloper van IKEA. Wie kent de boekenrekjes van Tomado nog? Een halve eeuw geleden, toen de psycholoog van het PMS de toen nog jonge anonieme een gewéldig studietraject voorspelde - (…) Het hele nieuwsbericht

Aangepaste ritschema's bij De Lijn

Woensdag 13 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Aangepaste ritschema's bij De LijnOp 8 februari wijzigt De Lijn haar dienstregeling in Limburg. Voor de Internetgazetgemeenten worden volgende wijzigingen doorgevoerd:
- Lijn 8 Genk - Overpelt: deze lijn zal vanaf 8 februari tussen Genk en Overpelt rijden en niet meer van Genk door naar Hasselt Station. Maar dat wordt opgevangen door de versterkte lijn 1. Verder vallen deeltrajecten weg tussen de haltes Genk Campus Bret en Gruitrode Neerhovenstraat en tussen de haltes Waterschei Stalenstraat en Waterschei Bascule. (…) Het hele nieuwsbericht

Zware straf voor sigarettendieven

Woensdag 13 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Zware straf voor sigarettendievenDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag vier mannen veroordeeld tot celstraffen gaande van 18 tot 24 maanden wegens diefstal van sigaretten in 24 Colruytwinkels. De daders sloegen onder meer toe in Beringen, Neerpelt en Houthalen-Helchteren. Zij werden betrapt door winkeldetectives. Hun activiteiten werden ook op bewakingscamera's vastgelegd. (PG)

250 kilo oude gsm's

Woensdag 13 januari 2016
Vorig jaar slaagden 36 Limburgse KWB-afdelingen erin om op twee weken tijd 250 kilogram oude gsm's en gsm-laders op te halen. Dankzij die inzameling konden onder meer heel wat kostbare en zeldzame grondstoffen gerecupereerd worden. Op 18 januari start KWB met een tweede gsm-actie. Verspreid in de provincie staan veertig speciale inzamelboxen klaar om tot eind deze maand oude gsm's en oude gsm-laders te verzamelen. 'Geld verdienen wij niet aan deze actie. Het is onze bijdrage aan een duurzamere wereld', aldus KWB.

No-selfie-zones in Mumbai

Dinsdag 12 januari 2016
Vandaag gelezen
De politie in de Indiase stad Mumbai, het vroegere Bombay, heeft 16 'no-selfie-zones' ingesteld. Vorige week verdronk er een man die een meisje probeerde te redden nadat zij te water was geraakt tijdens het nemen van een selfie. Daarop besloot de politie 16 plekken te markeren waar het nemen van selfies verboden is. Volgens de politie nemen mensen steeds vaker onnodige risico's om spectaculaire selfies te maken. In 2015 kwamen er meer mensen om het leven door een ongeluk tijdens het maken van een selfie, dan door haaienbeten. (Bron: mashable.com)
Bijna de helft van  de Limburgse bedrijven is ervan overtuigd dat 2016 beter wordt. Eén op de drie bedrijven is in het komende jaar dan ook van plan personeel aan te werven. Tegelijkertijd is het duidelijk dat er nog veel andere en diepgaander maatregelen nodig zijn om onze concurrentiekracht écht terug op peil te brengen, stellen de bedrijven.
Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Het voorbije jaar heeft de federale regering met de tax shift en met de (…) Het hele nieuwsbericht

5.789 starters in 2015

Dinsdag 12 januari 2016
Vorig jaar startten 5.789 mensen in Limburg een eigen zaak. Dat is een lichte stijging van 0,5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Traditioneel worden die cijfers de komende maanden nog wat bijgesteld. Op basis van die ervaring wordt een effectieve stijging van 1 procent verwacht.
Dat het goed gaat met het aantal starters blijkt uit de vergelijkingen van de cijfers met enkele jaren geleden. “In vergelijking met 2013 spreken we over een stijging van 8,7 procent. 2015 is overigens het beste jaar sinds 2011 wat het aantal starters betreft”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.

Paul Peters overleden

Dinsdag 12 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Paul Peters overledenZaterdag is Paul Peters overleden, de echtgenoot van Yvonne Bielen. Hij was  80 jaar en wordt donderdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Elisa Cardinaels overleden

Dinsdag 12 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Elisa Cardinaels overledenVrijdag is Elisa Cardinaels overleden, de weduwe van Freddy Jans. Zij was 74 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Liliane Reymen overleden

Dinsdag 12 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Liliane Reymen overledenVrijdag is de Lommel afkomstige Liliane Reymen overleden. Zij was 64 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zwartberg. Haar urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Bevolkingsdichtheid...

Maandag 11 januari 2016
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Bevolkingsdichtheid...ZoomDe bevolkingsdichtheid op de wereld is behoorlijk ongelijk gespreid. De helft van de wereldbevolking woont in de gele gebieden op de kaart hierboven, de andere helft in de zwarte gebieden. Met name in India, Bangladesh, Indonesië, Japan en China is er veel geel te zien. De wereld telt momenteel 29 megasteden, waarvan ruim de helft in Azië ligt. In 2030 woont 9 procent van de bevolking in 41 megasteden. (Bron: metrocosmblog.tumblr.com)

Jules Philippe overleden

Maandag 11 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Jules Philippe overledenDonderdag is Jules Philippe overleden, de echtgenote van Clara Reynkens. Hij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen.

De cover en het origineel

Maandag 11 januari 2016


Op deze dag in 1924 werd Slim Harpo geboren. Een van zijn meest memorabele nummers is ‘I’m A King Bee’, ook bekend in de versie van The Rolling Stones uit 1964. Vergelijk de uitvoeringen op de Jukeboxkalender en lees er dat Mick Jagger zich zelf eens afvroeg: “Waarom zou je onze cover aanhoren als je naar het origineel kan luisteren?”

Deken uit de kerk gezet

Zondag 10 januari 2016
Vandaag gelezen
In de Sint-Jozefkerk van Veldhoven (bij Eindhoven) zijn de deken en het parochiebestuur zaterdag door gelovigen de kerk uit gezet. Dat gebeurde tijdens een viering van de plaatselijke geloofsgroep Oase die uit onvrede over de gang van zaken in de parochie eigen vieringen wil organiseren en terug wil naar samen geloven op een eigentijdse manier. De viering was door het parochiebestuur verboden omdat het een privé-initiatief zou zijn. Toen de deken de opening opeiste en de aanwezigen verzocht mee te (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (72)

Zaterdag 9 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Smiley (72)ZoomDeze mixer was wel heel blij toen hij hoorde dat hij pannenkoekendeeg mocht maken, signaleert Neeltje Claassen...

Carolina Parissi overleden

Zaterdag 9 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Carolina Parissi overledenWoensdag is Carolina Parissi overleden, de echtgenote van Gino Riti. Zij was 85 jaar en wordt dinsdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Stina Haanen overleden

Vrijdag 8 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Stina Haanen overledenWoensdag is Stina Haanen overleden. Zij was 74 jaar en wordt woensdag begraven na de afscheidsplechtigheid in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen.

Dora Maris overleden

Vrijdag 8 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Dora Maris overledenIn WZC Vinkenhof is woensdag Dora Maris overleden, de weduwe van René Vangeneugden. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats.

Even uitproberen

Donderdag 7 januari 2016
Vandaag gelezen
In Israël heeft de producent van veiligheidsvesten een journalist in de rug gestoken toen hij de efficiëntie van het vest wilde demonstreren. Tijdens een interview stelde de producent voor om het vest, bedoeld om messteken tegen te houden, op de verslaggever uit te proberen. Het mesbestendig materiaal was echter niet goed bevestigd en het mes drong door in de rug van de journalist. Die werd daardoor licht gewond. (Bron: CNN.com)

Jean Baeten overleden

Donderdag 7 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Jean Baeten overledenGisteren is Jean Baeten overleden, de echtgenoot van Julia Reijnders. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Zaterdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Jacques Peeters overleden

Donderdag 7 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Jacques Peeters overledenDinsdag is Jacques Peeters overleden, de echtgenoot van Regina Bos. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
De Spaanse aartsbisschop Braulio Rodríguez wijt huiselijk geweld aan ongehoorzame vrouwen. Tijdens zijn preek zei Rodríguez, aartsbisschop van Toledo, dat een veel voorkomende oorzaak van huiselijk geweld is dat "de vrouw de eisen van de man verwerpt". Bovendien zouden veel gevallen van huiselijk geweld zijn terug te voeren op "een macho reactie" wanneer vrouwen om een echtscheiding vragen. Volgens Rodríguez is het grootste probleem dat veel huwelijken niet meer "echt" zijn en dat het veel te gemakkelijk is om te scheiden. De preek heeft in Spanje geleid tot veel ophef. (Bron: ii.nl)

Smiley (71)

Woensdag 6 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Smiley (71)ZoomHeidi Dries fotografeerde deze smiley in Voeren.

Valse snelheidsboetes

Woensdag 6 januari 2016
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Valse snelheidsboetesDe federale politie en verschillende lokale politiekorpsen worden sinds vorig weekend overstelpt met klachten over een bepaalde mail. Die is zogezegd opgesteld door de federale politie, die bij de ontvanger een 'GAS-boete' van 103,50 euro (of ander bedrag) wil innen wegens een verkeersovertreding. De mail draagt het logo van de federale politie en ziet er erg overtuigend uit. Bovendien wordt er op een agressieve manier aangedrongen om binnen de drie dagen te betalen. "Anders zal het bedrag maal twee (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaanderen telde eind december 228.987 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 710 of 0,3 procent minder dan vorig jaar. De werkloosheid daalt in West- en Oost-Vlaanderen. Antwerpen; Vlaams-Brabant en Limburg noteren daarentegen licht hoger. Dat blijkt uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de VDAB.

Fairtrade Limburg Toffee 2016

Dinsdag 5 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Fairtrade Limburg Toffee 2016ZoomDe provincie Limburg zoekt personen of organisaties voor de Fairtrade Toffee 2016. Een eerlijke prijs betalen voor een eerlijk product, vanzelfsprekend? Nochtans is het een belangrijke manier om mensen in het Zuiden structureel te ondersteunen. Met de zesde uitreiking van de Fairtrade Limburg Toffee wil de deputatie ook in 2016 Limburgers die een bijzondere bijdrage leveren aan de promotie en het "dagelijks" gebruik van fair trade in onze provincie, de erkenning geven die ze verdienen.
Nomineer een persoon (professional, vrijwilliger, medewerker, ...), een organisatie (buurtwerking, lokale werkgroep, wielerclub, ...) of een openbaar bestuur die dat echt verdient en anderen inspireert. Alle info via deze link.

Drie procent minder bevallingen

Maandag 4 januari 2016
In 2015 waren er in de Limburgse ziekenhuizen 7.658 bevallingen. Dat zijn er 3,1 procent minder dan in 2014. In alle Vlaamse ziekenhuizen samen bedroeg de  daling 2,7 procent, zo blijkt uit cijfers van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie.

Carmela Silvano overleden

Maandag 4 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Carmela Silvano overledenVrijdag is Carmela Silvano overleden, de weduwe van Vincenzo Sorce. Zij was 93 jaar en wordt dinsdag in Houthalen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Italiaanse kerk in Hoevenzavel-Genk.

Rosette Stochnial overleden

Zondag 3 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Rosette Stochnial overledenWoensdag is Rosette Stochnial overleden, de weduwe van Heinrich Paul. Zij was 84 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Dinsdag (19 uur ) is er daar een avondwake.

 

Gratis openbaar vervoer

Zaterdag 2 januari 2016
Vandaag gelezen
Vandaag hebben duizenden Britten gratis met de bus, trein en metro gereden in Londen. Het netwerk van de Oyster Card, de Londense openbaarvervoerpas, lag enkele uren uit. Waarschijnlijk is 340.000 euro aan reizen niet geregistreerd. Het probleem is inmiddels opgelost. (Bron: theguardian.com)

Czeslaw Pisera overleden

Vrijdag 1 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Czeslaw Pisera overledenWoensdag is Czeslaw Pisera overleden, de echtgenoot van Josée Hermans. Hij was 89 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 1 januari 2016
Houthalen-Helchteren - Gelukkig nieuwjaar!ZoomOnze allerbeste wensen voor een voorspoedig 2016 aan onze lezers, adverteerders, medewerkers, tipgevers... Maak er een mooi jaar van!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen