Het overige nieuws

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'ZoomDe Beringse dirigent Bruno Sprengers en het koor Exsultate zijn volop in de laatste fase voor de première van de 'Suite voor de laatste mijn' in ZLDR Luchtfabriek. De suite is een muzikaal en beeldend eerbetoon aan de laatste koolmijn. Op 30 september 1992 moest de steenkoolmijn van Zolder - als laatste van de Benelux - haar deuren sluiten. Om dit te herdenken bundelen Muze Jazz Orchestra, mondharmonicavirtuoos Steven de Bruyn en Exsultate de krachten voor een gloednieuwe compositie van exact 25 minuten. (Lambert Reynders)
Tickets en info via deze link.
Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'
Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'Repetitie 'Suite voor de laatste mijn'
Zoom

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Houthalen-Helchteren - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Houthalen geplaatst

Woensdag 27 september 2017
In het handbal gaat Houthalen na een overwinning tegen Overpelt naar de vierde ronde van de Beker van België.

Yvonne Eerdekens overleden

Woensdag 27 september 2017
Houthalen-Helchteren - Yvonne Eerdekens overledenVrijdag is Yvonne Eerdekens overleden, de echtgenote van Freddy Molemans. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. De crematie vindt op een later tijdstip plaats.

Tuindecoratie gestolen

Dinsdag 26 september 2017
Uit de garage van een woning aan de Kastanjedreef is tuindecoratie en een herenfiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Josiane Vandenberghe overleden

Dinsdag 26 september 2017
Houthalen-Helchteren - Josiane Vandenberghe overledenIn Paal is op 21 september Josiane Vandenberghe overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen.
In vrouwen tweede landelijke B heeft Houthalen B thuis nipt verloren van GEMS Diepenbeek. Uitslag: 59-60.

Handbal: Houthalen - Atomix 26-36

Maandag 25 september 2017
Kreasa Houthalen heeft verloren van Atomix.Uitslag: 26-36.

Volleybal: Helchteren verliest

Maandag 25 september 2017
De vrouwen van P. Helchteren hebben verloren van Haasrode Leuven B. Uitslag: 3-0. De setstanden waren 25-18, 25-20 en 25-14.

Alfons Wouters overleden

Maandag 25 september 2017
Houthalen-Helchteren - Alfons Wouters overledenOp 20 september overleed Alfons Wouters, de echtgenoot van Louise Gerits. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Jozef Werkman in Houthalen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Wittrers en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Wandelen voor vluchtelingen

Zondag 24 september 2017
Nagenoeg duizend mensen hebben vandaag in Genk deelgenomen aan de nationale Refugee Walk, een wandeltocht van 40 km om geld in te zamelen voor vluchtelingenprojecten. Door mee te stappen wilden de deelnemers tonen dat zij solidair zijn met vluchtelingen en dat ze hen een plaats willen geven in de samenleving. De organisatoren hopen op een opbrengst van zo'n 300.000 euro.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: NeLi-Phi Travel

Zondag 24 september 2017
NeLI-Phi Travel: dat is de naam van  de bvba die door Joris Vanderlocht en Anke Roy, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Lunstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verdeling van wijn, het uitbaten van gastenkamers en de organisatie van reizen en zakentrips.
Houthalen-Helchteren - Tankstation en nachtwinkel overvallenGisterenavond rond 22 uur hebben twee onbekenden een tankstation in de Hoevenzavellaan in Genk overvallen. Zij gingen met het geld in de kassa aan de haal en zijn gevlucht in de richting van Opglabbeek. Vrijdagavond al werd er een overval gepleegd op een nachtwinkel in de Stalenstraat in Genk. De dader vluchtte weg met het geld uit de kassa.

Helson klopt Zepperen-Brustem

Zondag 24 september 2017
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Zepperen-BrustemHelson Helchteren heeft vanmiddag thuis Zepperen-Brustem verslagen. Uitslag: 3-0. Helson staat vierde in de stand. Eendracht Houthalen ging met 1--2 winnen bij Sparta Lille.

Park verliest, Houthalen VV wint

Zaterdag 23 september 2017
Houthalen-Helchteren - Park verliest, Houthalen VV wintEerste provincialer Park Houthalen heeft vanavond met het kleinste verschil thuis verloren van Herkol. Uitslag: 0-1. Park Houthalen staat laatste in de stand met 0 punten. Houthalen VV ging met 2-4 winnen van Thes Sport.

Gisteren in Gent

Zaterdag 23 september 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Gisteren in GentGisteren in Gent, op ziekenbezoek. Ik ben te vroeg en verdoe mijn tijd op een terras van café Het Damhert. Tintelend gitaarspel van een zigeuner aan de Hema klinkt door vier lustige okergele boompjes. De herfstcollectie is pas uit, zegt de Hema. De tram naar Moscou passeert. Koning fiets heeft het rijk voor zich alleen. Hier zie je nog wat voor je geld. Daarnet een witte bruid met een gepensioneerde bruidegom huppelend over de straat. De leeftijdskloof valt op. De liefde overbrugt elke afgrond. Een zwart (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: Cuva verliest in Charleroi

Zaterdag 23 september 2017
Cuva (Top Divisie 1) verloor gisteren van Charleroi B met 109-78.  Cuva blijft laatste in de stand. Het verloor vier wedstrijden op rij.

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Houthalen-Helchteren - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Weer brand bij afvalverwerker

Donderdag 21 september 2017
Houthalen-Helchteren - Weer brand bij afvalverwerkerDe brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een schrootbrand bij afvalverwerkingsbedrijf Stelimet in Genk. Recent heeft het er ook al twee keer gebrand.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Belijning richting brug wordt aangepast

Donderdag 21 september 2017
Houthalen-Helchteren - Belijning richting brug wordt aangepastZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat de belijning op de E314 in de richting van de brug van Viversel (foto) aanpassen. Dat zal wellicht komend weekend gebeuren omdat de weersverwachting goed is. De voorbije maanden zijn er al heel wat ongevallen gebeurd in de aanloop naar de werkzaamheden. Het verkeer vertraagt daar omdat het over versmalde rijstroken moet en een deel wordt afgeleid naar de tijdelijke brug. Precies om het gevaar te verminderen, zal een aannemer de belijning anders laten verlopen. Dat zal ook overdag gebeuren zodat tijdens die werken nog bijkomende files of vertragingen kunnen ontstaan. (Foto Marcel Gybels)

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Hacken, hackte, gehackt

Woensdag 20 september 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Hacken, hackte, gehacktNa Hillary Clinton was ik vorige week het slachtoffer van een Russische hacking. Mijn mails waren plots verdwenen en al mijn mailadressen ontvingen een bericht dat ik in Oekraïne vastzat zonder geld of paspoort. Ik vroeg zogezegd dringend om geld zodat ik mijn hotel en mijn vliegticket kon betalen. Twaalf vrienden belden mij op, sommigen heel ongerust. "Alles oké met je?"
Ja, alles oké, het was - om het in Trumpiaanse termen te zeggen - fake. Ik zat niet in Oekraïne, maat veilig (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Theysmans overleden

Woensdag 20 september 2017
Houthalen-Helchteren - Marcel Theysmans overledenVrijdag overleed de uit Beverlo afkomstige Marcel Theysmans, de weduwnaar van Maria Smids. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Willy Wendelen overleden

Woensdag 20 september 2017
Houthalen-Helchteren - Willy Wendelen overledenMaandag is Willy Wendelen overleden, de weduwnaar van Elza Maes. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Laak waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Jan 's Hertogen overleden

Woensdag 20 september 2017
Houthalen-Helchteren - Jan 's Hertogen overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Jan 's Hertogen overleden, de echtgenoot van Irene Cosemans. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eisden-Tuinwijk.
In mannen eerste nationale heeft Houthalen verloren in Doornik. Uitslag: 29-24. Aan de rust was de stand 14-10.

Rosina Vicchio overleden

Maandag 18 september 2017
Houthalen-Helchteren - Rosina Vicchio overledenZaterdag is Rosina Vicchio overleden, de echtgenote van Ambrogio Acciardi. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Zaalvoetbal: Celtic verliest

Maandag 18 september 2017
Zaalvoetbalclub Celtic Houthalen heeft thuis verloren van Gelko Hasselt. Uitslag: 2-4.

Volleybal: Verlies voor Helchteren

Zondag 17 september 2017
In het volleybal vrouwen tweede divisie verloor Helchteren van Herenthout. Uitslag: 2-3.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Brand verwoest appartement

Zondag 17 september 2017
Houthalen-Helchteren - Brand verwoest appartementVanochtend is aan de Vennestraat in Winterslag een appartement uitgebrand. De bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Houthalen VV klopt Lommel Kolonie

Zondag 17 september 2017
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Lommel KolonieHouthalen VV heeft thuis met 6-1 gewonnen van Lommel Kolonie. E. Houthalen verloor met 2-5 van FC Alken B.

Verlies voor Park Houthalen

Zaterdag 16 september 2017
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond thuis verloren van Herk-de-Stad. Uitslag: 0-1. Helson Helchteren speelde 1-1 gelijk op het veld van Vlijtingen.

Victor Vanbriel overleden

Zaterdag 16 september 2017
Houthalen-Helchteren - Victor Vanbriel overledenDonderdag is Victor Vanbriel overleden, de weduwnaar van Anne Marie Bloemen en de echtgenoot van Lisette Geijpens. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Ladies Boulevard

Vrijdag 15 september 2017
Abderahim Ouzoubair en Ahmed Dalia, beiden uit Houthalen, hebben de vennootschap onder firma Ladies Boulevard opgericht met zetel aan de Grote Baan. Doel van de vennootschap: detailhandel via internet.

Van Frausam Projects failliet

Donderdag 14 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Van Frausam Projects uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 14 oktober ingediend worden.

Veertiger gewond bij botsing

Donderdag 14 september 2017
Majid S.A. (41) uit Houthalen-Helchteren is deze namiddag rond 14 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Europalaan en de Vennestraat in Genk.

Virginie Vanhove overleden

Woensdag 13 september 2017
Houthalen-Helchteren - Virginie Vanhove overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Virginie Vanhove overleden, de weduwe van Adriaan Dilissen. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zwartberg.

Walther Maes overleden

Woensdag 13 september 2017
Houthalen-Helchteren - Walther Maes overledenZondag is Walther Maes overleden, de echtgenoot van Hilda Vandenbergh. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Houthalen-Helchteren - Recordopkomst voor 40ste Sanicole AirshowZoomDe jubileumeditie van Sanicole Airshow boven het vliegveld van Sanicole in Hechtel brak gisteren weer alle records, met zo'n 45.000 toeschouwers. Blijkbaar hadden de wereldvermaarde stuntteams als Frecce Tricolori, Breitling Jet Team, Patrouille Suisse en de Patrouille de France zelf gepolst of ze op deze speciale uitgave aanwezig mochten zijn - het getuigt van de reputatie die Sanicole ondertussen heeft opgebouwd. Doe daar het geweld van de F-16, F-18, Mig-29, Rafale en Gripen bij, afgewisseld met het meer rustige maar niet minder spectaculaire werk, en je weet waarom ook de massa zo graag komt. Volgend jaar géén Sanicole, dan is het weer in Kleine Brogel te doen! (Foto's Marc Faes) Meer foto's

Dood onder trein

Maandag 11 september 2017
Op de spoorwegovergang in de Landwaartslaan in Genk gebeurde deze namiddag rond 15 uur een persoonsongeval. Het slachtoffer overleefde de aanrijding door de trein niet. De passagiers die op de trein zaten zijn met een bus naar het station van Genk teruggebracht. De spoorwegovergang is afgesloten voor alle verkeer. De hinder kan nog enige tijd aanhouden. UPDATE De overweg is weer geopend.

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Houthalen klopt Merksem

Maandag 11 september 2017
Houthalen (Mannen Beneleague) heeft met het kleinste verschil van Merksem gewonnen. Uitslag: 20-19.

Basket: Cuva verliest van Melsele

Maandag 11 september 2017
Cuva Houthalen-Helchteren (Mannen top Divisie 1) heeft van Basics Melsele verloren. Uitslag: 92-83. Houthalen B won van Lummen B met 87-46. DBC Houthalen versloeg Ieper met 88-81.

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Houthalen-Helchteren - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)

Helson klopt Melo Zonhoven

Zondag 10 september 2017
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Melo ZonhovenHelson Helchteren heeft thuis gewonnen van Melo Zonhoven. Uitslag: 1-0. Park Houthalen verloor met 3-1 op het veld van Koersel. Houthalen VV speelde 1-1 gelijk tegen Amandina.E. Houthalen verloor met 8-2 in Zelem.

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Houthalen-Helchteren - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Grietje Mingels overleden

Zaterdag 9 september 2017
Houthalen-Helchteren - Grietje Mingels overledenWoensdag is Grietje Mingels overleden, de weduwe van Hubert Paquay. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Jos Clissen overleden

Zaterdag 9 september 2017
Houthalen-Helchteren - Jos Clissen overledenOp 2 september overleed Jos Clissen, de weduwnaar van Simonne Simons. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in de aula van het crematorium in Hasselt plaats.

Cuva B verslaat Wilrijk

Vrijdag 8 september 2017
Cuva B. (Eerste Landelijke) heeft Wilrijk geklopt. Uitslag: 78-67.  Toon Ceyssens was de beste man van de thuisploeg. Hij speelde een pracht van  een wedstrijd.

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Maeseele Nele

Vrijdag 8 september 2017
Nele Maeseele uit de gemeente heeft de bvba Maeseele Nele Gynaecologie opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitoefenen van gynaecologie en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Karateclub KCAR naar WK in Curacao

Donderdag 7 september 2017
Houthalen-Helchteren - Karateclub KCAR naar WK in CuracaoZoomEind september zal het zonnige Curaçao volledig in het teken van Karate staan. Van donderdag 28 september tot zondag 1 oktober wordt daar namelijk het wereldkampioenschap WIKF Karate gehouden. Karateclub KCAR, met leden uit Eksel, Peer, Helchteren en Overpelt mag dit jaar liefst 10 atleten afvaardigen. Huib Fransen, Jolie Fransen en Brecht Evens uit Overpelt, Sidney Van Herreweghe en Sven Vandermeulen uit Peer, Thierry Starinieri uit Helchteren en Daphne Kuipers, Eva Kuipers, Indra Winters en Lars Winters uit Hechtel-Eksel zullen er strijden om een wereldtitel. We wensen hen veel succes!

Houthalen VV verslaat HW Zonhoven

Woensdag 6 september 2017
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat HW ZonhovenOp speeldag 3 in vierde provinciale heeft Houthalen VV vanavond HW Zonhoven verslagen met 3-2. E. Houthalen en Sp. Winterslag deelden de punten. Uitslag 2-2.

Attilio Appolloni overleden

Woensdag 6 september 2017
Houthalen-Helchteren - Attilio Appolloni overledenMaandag is Attilio Appolloni overleden, de echtgenoot van Giuseppina Agostinelli. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Meulenberg. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Nieuwe vennootschap: Bits don't Byte

Dinsdag 5 september 2017
Bart Cornelissen uit Houthalen-Helchteren heeft samen met een stille vennoot de gewone commanditaire vennootschap Bits don't Byte opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Het doel van de vennootschap is niet gekend.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Aanhangwagen gestolen op De Hoef

Maandag 4 september 2017
Op De Hoef in Helchteren is een aanhangwagen gestolen. Die stond op de oprit van een woning. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Basketbal: Cuva verliest van Soba

Zondag 3 september 2017
Cuva Houthalen heeft verloren van Soba Antwerpen. Uitslag: 71-78.

51 jaar geleden...

Zondag 3 september 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - 51 jaar geleden...Alhoewel het mijn eigen keuze niet was, vond ik het een voorrecht dat ik naar Leuven mocht. In september moest ik ingeschreven worden. Moeder vergezelde me. ‘s Morgens ging ze haar zoon inschrijven en ‘s namiddags een kot zoeken. Zo was beslist. Ze nam de gelegenheid te baat om een valies met lakens en dekens mee te nemen. Zo deden we geen verloren stappen en had ik mijn beddengoed toch al ter plaatse. In de grote hal van de Alma Mater schoven lange rijen aan om het inschrijvingsgeld te betalen. Moeder (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).

Gelijkspel voor Helson

Zaterdag 2 september 2017
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor HelsonHelson Helchteren heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Herkol. Park Houthalen verloor thuis met 0-3 van Mechelen-aan-de-Maas.

Nieuwe bvba: Beaf Kes

Zaterdag 2 september 2017
Beaf Kes: dat is de naam van de bvba die door Murat Yildiz uit Heusden-Zolder werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van producten van vlees of van vlees van gevogelte.

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Maria Loysch overleden

Zaterdag 2 september 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Loysch overledenDonderdag is de uit Houthalen afkomstige Maria Loysch overleden, de weduwe van Franciscus Geerts. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei.

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Houthalen-Helchteren - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen