Het overige nieuws

Geen brooddoos

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
Blinkende prinsessenboekentassen of stoere trolleys. Wanneer de media het begin van het nieuwe schooljaar portretteren, zijn het dergelijke volmaakte taferelen die in de kranten en op televisie passeren. Over traantjes bij afscheid van mama en/of papa bij het betreden van de eerste kleuterklas zal ook wel worden gesproken.
Maar weg uit beeld is het kind dat geen brooddoos bij zich heeft of die ochtend moet vertrekken onder slaande ruzie, te midden van alle stress. Weg uit beeld is het kind dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Update ziekte van Newcastle

Vrijdag 31 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Update ziekte van NewcastleZoomVanaf 1 september wordt het mogelijk voor hobbykwekers om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen. Alle pluimvee dat wordt aangevoerd op de niet-commerciële verzameling dient individueel geïdentificeerd te zijn met een gesloten pootring. Alle pluimvee dat aanwezig is op de niet-commerciële verzameling is ten minste drie weken en ten hoogste 9 maanden vóór de aanvang van de verzameling (…) Het hele nieuwsbericht
Van alle 25-plussers in Houthalen-Helchteren heeft 43,5 procent geen diploma secundair onderwijs. In Midden-Limburg is dat 38,2 procent, in Limburg 38,6 procent, in Vlaanderen 36,5 procent.
Houthalen-Helchteren - Struiken in brand bij wegbranden onkruidBij het wegbranden van onkruid aan de Duinenlaan in Zwartberg vatten deze namiddag een aantal struiken vuur. De brandweer was het vuur snel meester.

Muziek spelen: een heel smal rotspad

Vrijdag 31 augustus 2018
Vandaag gelezen
"In de muziek loop je op een heel smal rotspad. Aan je rechterhand gaapt het ravijn van de commercie. Aan de linkerkant heb je de rotswand van je muzikale geweten. Het is af te raden met je hoofd tegen die rotswand aan te blijven stoten, maar je wilt ook niet in dat ravijn storten. Het is dus zaak een goede middenweg te vinden.
Dat heb ik altijd nagestreefd. En als je dat doet, gaat het publiek blij naar huis."
(De Nederlandse jazzpianist Louis Van Dijk (76) in Het Parool)

Inbraken in tuinhuisjes

Vrijdag 31 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Inbraken in tuinhuisjesIn enkele tuinhuisjes in De Koor in Genk is ingebroken. Er werden twee elektrische snoeischaren, twee elektriciteitshaspels, een kantenmaaier, een kruiwagen en drank gestolen.

Sponsorwandeling voor Bednet

Donderdag 30 augustus 2018
Op 15 september organiseert EuroSys een sponsorwandeling van de hoofdzetel in Houthalen naar het gebouw van Bednet in Leuven. Met deze wandeling sluit men een jaar aan activiteiten voor de vzw af. De directie en enkele collega’s wandelen de volledige 53 km uit en overhandigen in Leuven het ingezamelde geld aan Bednet. Dat is een vzw die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen van thuis uit de lessen kunnen volgen via synchroon internetonderwijs. Bednet zorgt voor een laptop bij de Bednetter thuis en (…) Het hele nieuwsbericht

Vier horloges gestolen

Donderdag 30 augustus 2018
Inbrekers maakten vier horloges buit in een woning aan de Resedastraat in Genk. In De Koor zijn twee haspels en een snoeischaar gestolen uit een tuinhuis.

Botsing op Weg naar Zwartberg

Donderdag 30 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Botsing op Weg naar ZwartbergDeze voormiddag rond 10.40 uur botsten twee auto's op de Weg naar Zwartberg. Veerle V. (38) uit Houthalen-Helchteren en Cecile M. (63) uit Genk raakten daarbij lichtgewond.

Inbraak in vakantiewoning

Donderdag 30 augustus 2018
Afgelopen nacht is ingebroken in een vakantiewoning aan de Tulpenstraat. Er is een laptop en een sleutel gestolen.

Rosa Dreesen overleden

Donderdag 30 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Rosa Dreesen overledenOp 27 augustus overleed Rosa Dreesen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo.

Openbare verkoping: Pastorijstraat

Donderdag 30 augustus 2018
Morgennamiddag wordt in brasserie Magnifico het woon- en handelshuis Pastorijstraat 6 en 6A openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 4a36ca.

Gezocht: 300 huishoudhulpen

Woensdag 29 augustus 2018
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen zoekt het Poetsbureau 300 extra huishoudhulpen. Het Poetsbureau heeft zijn hoofdkantoor in Paal maar heeft onder andere ook kantoren in Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren.

Inbraak in twee bedrijven

Woensdag 29 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Inbraak in twee bedrijvenInbrekers hebben een laptop en ecocheques gestolen in een bedrijf aan de Slingerweg in Genk. In een bedrijf in Thor Park werden laptops en een sleutel ontvreemd.

Zittenblijven nergens goed voor

Woensdag 29 augustus 2018
Peter van Limpt (47) geeft les in het Agnetencollege in Peer. Hij ziet "een groot probleem" in ons huidige onderwijssysteem: het zittenblijven. "Als een leerling moet blijven zitten, moet hij alle vakken opnieuw doen terwijl hij dikwijls maar voor 3 à 4 vakken een tekort had. Die leerling moet dan een heel jaar ook alle andere vakken volgen waarvan hij al bewezen heeft dat hij ze kan." Elk jaar blijven er zo in het secundair onderwijs ruim 15.000 leerlingen zitten, in het lager onderwijs een 10.000. (…) Het hele nieuwsbericht

Lichte stijging levensverwachting

Woensdag 29 augustus 2018
In 2017 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Dat laat STATBEL vandaag weten. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een stijging van 0,1 jaar voor beide geslachten samen. In Vlaanderen (82,2 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,8 jaar). Met de driejaarlijkse sterftetafels 2015-2017 kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Daniël Moors overleden

Woensdag 29 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Daniël Moors overledenOp 24 augustus overleed Daniël Moors, de echtgenoot van Juliette Custers. Hij was 73 jaar en gewezen schoolhoofd van de gemeentelijke jongensschool in Houthalen-Oost. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 29 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelOf het allemaal zo erg zal zijn, valt af te wachten, maar het KMI heeft code geel afgekondigd omdat er een onweerszone vanuit Frankrijk over onze streken komt. En die zou veel regen kunnen meebrengen. Voor Limburg wordt dat pas na de middag verwacht. Maar Binnenlandse Zaken heeft alvast het nummer 1722 geactiveerd voor niet dringende hulpoproepen.

Nieuw oefenterrein voor hondenclub

Dinsdag 28 augustus 2018
Hondenclub De Vurige Herder heeft het voorbije weekend haar nieuw oefenterrein aan de Lakerheiweg officieel in gebruik genomen. De club bestaat inmiddels zes jaar.

Renée Daniëls overleden

Dinsdag 28 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Renée Daniëls overledenZondag is Renée Daniëls overleden. Zij was 6 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Brandstichting in appartement

Dinsdag 28 augustus 2018
Vanavond moest de brandweer uitrukken voor een brand in een leegstaand appartement op de Muggenberg in Genk. Alles wijst op brandstichting.

Bebouwde oppervlakte van 11 tot 42 %

Dinsdag 28 augustus 2018
Het percentage van de bebouwde oppervlakte van de totale gemeentelijke oppervlakte verschilt erg per gemeente. In Peer en Meeuwen-Gruitrode is dat 11 procent, in Hechtel-Eksel 12 procent en in Tongeren en Bocholt 14 procent. In Hamont-Achel en Neerpelt is dat 17 procent, in Houthalen-Helchteren 18 procent, in Lommel 19 procent. In Overpelt bedraagt de bebouwde oppervlakte 22 procent, in Beringen 24 procent, in Opglabbeek 25 procent en in Leopoldsburg 42 procent.
De samenleving zet de enige echte potentiële energie voor haar toekomst op het spel: de hersens van jongeren. Dat zegt dr. Lieve Van Ermen, cardiologe en oud-senator, naar aanleiding van de toenemende tolerantie ten opzichte van cannabisgebruik. "Door omwille van het winstbejag de gezondheid te verkwanselen aan cannabis zet onze maatschappij de ontwikkeling van die jonge brains, hun geheugen en abstract denkvermogen op het spel", schrijft de cardiologe in een open brief. Volgens haar is in sommige families 10 tot 25 procent van de gezinsleden genetisch kwetsbaar voor psychose, waarvoor cannabis de trigger is. "De wietconsument kost de maatschappij enorm veel méér aan hospitalisatie, opnames, medicatie en uiteindelijk invaliditeit," aldus dr. Van Ermen.

Twee gasketels gestolen

Dinsdag 28 augustus 2018
Op een bouwwerf in de Rozenkranslaan in Genk zijn twee gasketels gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

'Limburg te kwistig met open ruimte'

Maandag 27 augustus 2018
Limburg springt te kwistig om met de open ruimte die er is. Dat zegt Natuurpunt. Limburg bestaat voor 12.6 procent uit beton en heeft daarmee de laagste verhardingsgraad van alle Vlaamse provincies. Maar de provincie lijkt die troef niet helemaal naar waarde te schatten: Limburg is de enige provincie waar de betonmolens steeds harder gaan draaien. Meer dan de helft van de bijkomende bebouwing wordt bovendien gerealiseerd op plekken waar dat niet aan te raden is. (Bron Radio 2)

Openbare verkoping: Schildersstraat

Maandag 27 augustus 2018
Morgennamiddag wordt in het cafetaria van Sportcafé Houthalen-Oost de woning Schildersstraat 6 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 05a13ca en heeft een K.I. van 390 euro. Ook een perceel bouwgrond van 04a77ca, met daarop een bijgebouw, gaat er onder de hamer. 

Helson klopt FC Alken

Zondag 26 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Helson klopt FC AlkenHelson Hechteren heeft zijn oefenwedstrijd tegen FC Alken gewonnen. Uitslag: 3-1. Aan de rust was de stand 2-0. Van Hoegee en Remans ( 2 x) scoorden de doelpunten. Eendracht Houthalen versloeg Verbroedering Lommel met 4-0. Houthalen VV verloor met 1-0 van Sp. Lille.

Jos Brech gearresteerd in Spanje

Zondag 26 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Jos Brech gearresteerd in SpanjeZoomDe 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is vanmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de Nederlandse politie vanavond.
De Spaanse politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Die zei dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag vrijgegeven waren tijdens een persconferentie van de Nederlandse politie. Daar werd bekend dat het DNA-spoor dat op de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden, afkomstig was van Brech.

Auto tegen paal: man (25) gewond

Zondag 26 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Auto tegen paal: man (25) gewondDe 25-jarige M.B. uit Houthalen-Helchteren raakte lichtgewond toen hij in Genk met zijn auto tegen een verlichtingspaal belandde. Het ongeval gebeurde gisterenochtend rond 1.50 uur.
Puur natuur
Het zoeken naar en vinden van wolvenkeutels is essentieel in wolvenonderzoek, schrijft naturetoday.com. "Enerzijds kunnen wolven op individu gevolgd worden middels DNA-onderzoek. Anderzijds is de plek van de keutel ontzettend belangrijk. Rondtrekkende wolven die zich nog niet hebben gevestigd laten weinig sporen na, maar territoriale wolven markeren het gebied door keutels vol in het zicht op zandpaden, het liefst zelfs kruisingen, te leggen." 
In een wedstrijd voor de Beker van Limburg hebben Park Houthalen en Herkol vanavond 0-0 gelijk gespeeld.

Auto's beschadigd door waterlek

Zaterdag 25 augustus 2018
Als gevolg van een groot waterlek in de Ernest Claesstraat in Zolder hebben afgelopen nacht enkele auto's schade opgelopen. Er onstond zoveel druk op het water dat kiezelsteentjes tegen de auto's vlogen.

Fris zomerweer

Zaterdag 25 augustus 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Fris zomerweerNoordwestelijke hoogtestromingen transporteren koele en onstabiele lucht naar onze streken. Het weekend wordt fris met vooral vandaag kans op buien. Na het weekend is het eerder wisselvallig, maar het wordt wel wat zachter.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er komen buien opzetten, die na de middag kunnen vergezeld worden van een donderslag. Tegen de avond nemen de buien af. De maxima liggen slechts rond 17 graden en er staat een matige wind uit het westen.
Morgen is de kans (…) Het hele nieuwsbericht

903 Italianen, 445 Nederlanders

Zaterdag 25 augustus 2018
Houthalen-Helchteren telt 2.838 inwoners met de niet-Belgische nationaliteit. Het gaat onder meer om 903 Italianen, 455 Nederlanders, 256 Turken, 219 Marokkanen, 207 Spanjaarden, 163 Polen, 78 Grieken, 64 Roemenen en 63 Bulgaren.

Kunstgrasveld in gebruik genomen

Zaterdag 25 augustus 2018
In sportpark De Roosen is gisteren in de vooravond het nieuwe kunstgrasvoetbalveld officieel in gebruik genomen. De aanleg kostte 411.586 euro. “Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen ze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt het tweede wedstrijdveld om te (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Dreesen overleden

Zaterdag 25 augustus 2018
Op 17 augustus overleed in Koersel de uit Houthalen afkomstige Rosa Dreesen, de weduwe van Frans Beckers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Houthalen-Helchteren - 'Fietsen door het water' in  top-100 van 'Time'ZoomHet unieke fietspad "Fietsen door het water" in het domein Bokrijk wordt nu ook aanbevolen door het gerenommeerde Amerikaanse weekblad "TIME Magazine". Volgens het blad is het fietspad een van de 100 meest fantastische plekken ter wereld om te bezoeken.
"Fietsen door het Water" viel de voorbije maanden al verschillende keren in de prijzen, ook in het buitenland. Zo won het pad de Australische World Landscape Awards en kreeg het goud op de Internationale designwedstrijd van Los Angeles.
Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens is tevreden: "TIME Magazine is het grootste opinie- en nieuwsblad ter wereld, met een wekelijks bereik van ruim 20 miljoen lezers en 45 miljoen websitebezoekers per maand. Ons doel om Limburg op de kaart te zetten, is nu zeker gelukt!" (Bron: Radio 2; foto Toerisme Limburg)

Werken in Zwartberg

Vrijdag 24 augustus 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week met de herinrichting van het kruispunt van de Torenlaan en de Marcel Habetslaan in Genk. Het agentschap wil het kruispunt omvormen tot een veilig op- en afrittencomplex. Op en rond het knooppunt komen fietstunnels en vrijliggende fietspaden. De stad Genk investeert tegelijk in een nieuwe verbindingsweg richting de Opglabbekerzavel. De eerste werken vallen buiten de rijweg en geven de eerste weken weinig hinder.

Wietplantage: drie arrestaties

Vrijdag 24 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Wietplantage: drie arrestatiesDe politie ontdekte woensdag in de Kolderbosstraat in Genk een wietplantage. Drie Nederlanders van 24, 27 en 45 jaar werden gearresteerd. In de kelderruimte van de woning trof de politie een kleine opgebouwde plantage aan zonder planten. In een tuinhuis vond men nog drie volledig ingerichte kweekruimtes. Er stonden kweekpotten met teelaarde voor een totaal van 345 planten. Er werden illegale aftakkingen voor stroom en water gemaakt.Ter plaatse trof de politie ook drie verwaarloosde honden aan in een bench (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen - Calcio Genk 3-3

Vrijdag 24 augustus 2018
Park Houthalen speelde een oefenwedstrijd tegen Calcio Genk. Uitslag: 3-3.

Haag in brand

Donderdag 23 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Haag in brandIn de Nieuwstraat in Zolder vatte gisterenavond een haag vuur. De brandweer was de vuur snel meester. De oorzaak van de brand is niet gekend.

25 aanwervingen bij Radiant Color

Woensdag 22 augustus 2018
Radiant Color uit Houthalen-Helchteren werft 25 nieuwe weeknemers aan. Dat is een gevolg van de groei van het bedrijf dat fluorescerende pigmenten produceert.

Bocholt - Helson 1-1

Woensdag 22 augustus 2018
De oefenwedstrijd Bocholt - Helson Helchteren is geëndigd op 1-1. De eindstand was al aan de rust bereikt.

Kleine bevolkingsgroei

Woensdag 22 augustus 2018
De jongste zes jaar bedraagt de bevolkingsgroei in Houthalen-Helchteren 0,9 procent. In de buurgemeenten was de bevolkingsgroei groter: Meeuwen-Gruitrode (1 procent), Genk en Peer (1,3 procent), Zonhoven (1,6 procent), Opglabbeek (1,8 procent), Hechtel-Eksel (2,9 procent), Heusden-Zolder (4,4 procent) en Beringen (5,5 procent).

Zware straf gevraagd voor overvallers

Woensdag 22 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Zware straf gevraagd voor overvallersVoor de strafrechter in Hasselt zijn vandaag vier drugsverslaafden verschenen die medio juni een overval pleegden op dagbladhandel Miranda in de Meylandtlaan en een nachtwinkel aan de Diestersteenweg in Kermt. Het gaat onder meer om een man uit Lummen die - ondanks zijn elektronisch toezicht - zijn appartement ter beschikking stelde aan drugsgebruikers uit Hasselt, Beringen en Houthalen-Helchteren. Ze moesten hun drugsschulden betalen en daarom gaf de Lummenaar hen een alarmpistool en bandana's om (…) Het hele nieuwsbericht

Doorbraak na DNA-onderzoek

Woensdag 22 augustus 2018
Grensgevallen
Houthalen-Helchteren - Doorbraak na DNA-onderzoekZoomTwintig jaar geleden verdween de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp in het Nederlands-Limburgse Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood aangetroffen. Hij was seksueel misbruikt en vermoord. Onderzoek naar de dader leverde al die tijd niets op, tot dit jaar. In februari stonden ruim 14.000 mannen in de streek op verzoek van de politie op vrijwillige basis DNA af. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Van Baelen overleden

Woensdag 22 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Sus Van Baelen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Sus Van Baelen overleden, de weduwnaar van Mia Boons. Hij was 92 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Vandaag offerfeest bij de moslimsZoomVanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 

René Van Becelaere overleden

Maandag 20 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - René Van Becelaere overledenGisteren is René Van Becelaere overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Recordaantal overgezette amfibieënZoomIn het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 16.661 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Houthalen-Helchteren bedraagt 16.161 euro. Dat is minder dan in Peer, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode, Heusden-Zolder en Beringen maar meer dan in Genk.

Man (30) overvallen

Maandag 20 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Man (30) overvallenGisterenavond rond 22.25 uur heeft een 30-jarige man onder bedreiging van een wapen zijn geld moeten afgeven in de Boxbergstraat in Genk. De man was geld gaan afhalen aan een bankautomaat toen hij benaderd werd door een onbekende persoon. Deze beweerde dat zijn bromfiets gestolen was en vroeg of hij een eindje mocht meerijden. Enige tijd nadat hij had plaatsgenomen in de auto, bedreigde hij de bestuurder met een wapen en dwong hij hem zijn geld af te geven. Aan de Noordlaan stapte de verdachte uit en liep weg. Daarop verwittigde de Genkenaar de politie. De overvaller kon niet aangetroffen worden.
Houthalen-Helchteren - Vijf drugsdealers betrapt op PukkelpopOp Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Bouwsector vindt 'geen' personeelZoomDe krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - 40 maanden gevorderd voor verkrachtingHet Openbaar Ministerie heeft 40 maanden celstraf gevorderd tegen een 55-jarige Genkenaar die zijn meerderjarige dochter verkrachtte. Volgens de Openbare aanklager duurde de verkrachting een uur. Op 5 september valt het verdict in deze zaak. (PG)

Park Houthalen - Sp.Hasselt 2-6

Zondag 19 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen -  Sp.Hasselt 2-6Park Houthalen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Sp. Hasselt verloren. Uitslag: 2-6. Aan de rust was de stand 2-1.

Drie grasmaaiers gestolen

Zondag 19 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Drie grasmaaiers gestolenUit het tuinhuis van een woning aan de Steenhovenstraat zijn drie grasmaaiers gestolen.

16.388 personenwagens

Zondag 19 augustus 2018
In Houthalen-Helchteren zijn 16.388 personenwagens ingeschreven. Daarvan rijdt 64 procent op diesel en 34 procent op benzine.

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Julien Schillebeeks overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Julien Schillebeeks overledenWoensdag is Julien Schillebeeks overleden, de echtgenoot van Jenny Jaenen. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

545 hectare landbouwgrond minder

Donderdag 16 augustus 2018
In tien jaar tijd is de oppervlakte landbouwgrond in Houthalen-Helchteren verminderd met 545 hectare. Het aantal landbouwbedrijven daalde in dezelfde periode van 29 naar 12.

Christine Vanhees overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Vandaag is Christine Vanhees overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Ria Bosmans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Ria Bosmans overledenGisteren is Ria Bosmans overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in Dagcentrum 'De Piste' aan de Oudstrijderslaan in Houthalen.

Bromfietsster (48) gewond

Donderdag 16 augustus 2018
In de Pastorijstraat raakten deze voormiddag rond 11.45 uur een tractor en bromfietsster Patricia S. (48) uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De bromfietsster is daarbij gewond geraakt.

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - En zijn naam is AugustZoomDe nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Drie tv's gestolen in school

Donderdag 16 augustus 2018
Inbrekers maakten drie tv's buit in een school aan de Grotestraat in Genk. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Tunnel onder kruispunt provinciehuisZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht

André Sporen overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - André Sporen overledenOp 12 augustus overleed André Sporen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vind vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Oriëntatiegevoel

Woensdag 15 augustus 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - OriëntatiegevoelEen vriendin uit Hasselt vroeg me om tijdens haar verlof in Spanje haar bloempotten, die buiten op terras staan, af en toe water te geven. Ik deed het tot nu toe altijd na acht uur 's avonds, vanwege het waterverbod uitgevaardigd door de gouverneur. Vandaag deed ik het, gezien de vele regenbuien, dan toch maar deze morgen. Dat was zonder Pukkelpop gerekend. Ik kon niet door. Dan maar langs de Wijers van Zonhoven zo richting kanaal gereden. Ik mocht gelukkig door van de Pukkelpopse wachters, ofschoon ik geen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: S&D Invest Group

Woensdag 15 augustus 2018
Stijn Willekens uit Tongeren en Donald Desmidt uit Hasselt hebben de bvba S&D Invest Group opgericht met zetel aan de Hofstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van computerservices, bijstand en diensten op het vlak van bedrijfsbeheer, aanleg van begraafplaatsen en organisatie van diverse evenementen.

'Vergiet op een pasfoto mag niet'

Woensdag 15 augustus 2018
Het is maar dat je 't weet
Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Nederlandse Raad van State vandaag bepaald. De zaak was aangespannen door een vrouw die aanhanger is van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Die "Kerk" is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Meer bij ed.nl

Chauffeur verwondt politieagent

Dinsdag 14 augustus 2018
Toen een politieagent vanavond op de Bokrijkseweg in Zonhoven een 22-jarige chauffeur interpelleerde omdat die te snel reed bedreigde die de agent. Het kwam tot een handgemeen waarbij de agent lichtgewond raakte.

De bijverdiensten van de politici

Dinsdag 14 augustus 2018
De volledige lijst met mandaten van politici is vanmorgen gepubliceerd in het Staatsblad. En daaruit blijkt dat in Limburg gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) vorig jaar het meeste mandaten combineerde, 51 in totaal, maar hij werd maar voor 4 daarvan betaald. Als we kijken naar het aantal betaalde mandaten, dan staat burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) uit Bilzen op kop, samen met burgemeester Raf Drieskens (CD&V) uit Neerpelt en schepen Walter Cremers (sp.a) uit Lommel. Ze hebben elk 10 betaalde mandaten. (Radio 2) Meer info

Martha Dreesen overleden

Maandag 13 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Martha Dreesen overledenZaterdag is Martha Dreesen overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Begroetingsmoment: vrijdag (19-190.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Boomkikkers gestolen

Maandag 13 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Boomkikkers gestolenZoomNederlanders Hebben gisteravond in De Wijers een massa boomkikkers (foto) gevangen en meegenomen. Dat gebeurde na een workshop door Nederlandse lesgevers aan de kapel in Stokrooie. Daar werd getoond hoe je het best boomkikkers kan fotograferen. Volgens fotograaf Jan Leijskens zat het gebied drie dagen geleden nog vol met jonge boomkikkers en is daarvan nu zeker 80 procent gestolen.

Betere samenwerking mens/robot

Maandag 13 augustus 2018
Betere samenwerking tussen mensen en robots versterkt de concurrentiepositie van KMO's. Dat blijkt uit een nieuw interregionaal project dat tot doel heeft KMO's te ondersteunen die nieuwe technologieën, zoals robots die samenwerken met mensen, in hun productie integreren. Dat heeft Flanders Make aangekondigd, het Lommelse onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat het project leidt.
Het nieuwe project biedt KMO’s in de automobiel- en voedingsindustrie de kans om via (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met elektrische fiets

Maandag 13 augustus 2018
Aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen werd vandaag een elektrische fiets gestolen. De fiets stond aan een woning.

Limburgse export naar Iran halveert

Maandag 13 augustus 2018
De Limburgse export naar Iran daalde spectaculair sinds de Amerikaanse president Donald Trump economische sancties tegen het land aankondigde. Dat blijkt uit een rondvraag door Voka – KvK Limburg bij de belangrijkste Limburgse exporteurs naar Iran. Het Hoeseltse Power Tools Distribution zet de Iraanse export zelfs helemaal stop.
In de eerste zeven maanden van 2017 werden er in Limburg nog voor bijna 12 miljoen euro certificaten van oorsprong aangevraagd voor Iran, dit jaar is dat slechts 6,8 miljoen euro.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van KFC Hamont 99In de Beker van Limburg is Park Houthalen met 1-2 gaan winnen op het veld van KFC Hamont 99. Houthalen VV verloor met 2-3 van SB Breugel. Helson B verloor met 1-3 van Exc. Hamont.

Sp. Hasselt - Helson 1-0

Zondag 12 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Sp. Hasselt - Helson 1-0Helson Helchteren heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Sp. Hasselt verloren, Uitslag: 1-0.

Kans op onweer

Zondag 12 augustus 2018
Vannacht trekt een storing van west naar oost door het land met regen en buien. Plaatselijk is er daarbij kans op onweer. Morgen verwacht het KMI regelmatig buien die soms stevig en onweerachtig zijn. Hier en daar kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies geactiveerd.

Jan Jacobs overleden

Zondag 12 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Jan Jacobs overledenWoensdag is Jan Jacobs overleden. Hij was 72 jaar. Begrafenis: maandag (11 uur) op de begraafplaats van Helchteren.

Dieven laten ramen achter

Zondag 12 augustus 2018
In een nieuwbouw aan de Nieuwstraat in Zolder verwijderden dieven de dakvensters. De dieven werden opgeschrikt waardoor ze de ramen moesten achterlaten.

Extra opvang voor pleegzorg nodig

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg zijn er extra opvangplaatsen voor pleegzorg nodig. Momenteel staan er in Limburg 58 kinderen op de wachtlijst voor opname in een pleeggezin.

Minder sterke bevolkingsgroei

Vrijdag 10 augustus 2018
In Limburg wordt een minder sterke bevolkingsgroei verwacht dan in Vlaanderen, met Beringen als sterkste groeier.  Bovendien zal het aantal ouderen in onze provincie spectaculair stijgen. Naast deze sterke vergrijzing zal ook de tendens van ontgroening van de bevolking zich verderzetten. Het jonge noorden en het oudere zuiden zijn in Limburg definitief verleden tijd. (Statistiek Vlaanderen)

Voetganger aangereden

Vrijdag 10 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Voetganger aangeredenOp de Westlaan in Heusden-Zolder is gisterenavond rond 22.30 uur een voetganger door een auto gegrepen bij het oversteken van de rijbaan. Overbrenging van de zestiger naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Thieu Soors overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Thieu Soors overledenWoensdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Thieu Soors overleden, de echtgenoot van Mia Timmers. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Maandag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.
Houthalen-Helchteren - Droogtemaatregelen blijven van krachtZoomEnkele regen- en onweersbuien doorbraken de droogteperiode. Dit bracht wat verkoeling maar de natuur heeft nog steeds stevige dorst. De gevallen hoeveelheid neerslag is momenteel nog onvoldoende om de droogte te herstellen. "Samen met onze partners volgen we de situatie op de voet maar we onderstrepen dat de genomen maatregelen van kracht blijven tot tegenbericht", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

Clemens Leroy overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Clemens Leroy overledenDinsdag is Clemens Leroy overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Sien Wouters overleden

Vrijdag 10 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Sien Wouters overledenIn WZC Vinkenhof overleed op 3 augustus Sien Wouters, de weduwe van Michel Cluyssen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Een 38-jarige wielertoerist uit Houthalen-Helchteren is gisterenavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Hoksentstraat in Eksel.

Fikse buit in flat

Donderdag 9 augustus 2018
In een appartement op de Eindgracht in Genk werd vandaag een diefstal vastgesteld. Er werden een televisietoestel, een computerconsole, een geluidsinstallatie en een sleutel gestolen.

Vaklui gezocht

Donderdag 9 augustus 2018
Vandaag gelezen
"Ik zoek een elektricien om de stroom te herstellen tussen mensen die niet meer met elkaar praten, een oogarts om de boze blik van de mensen te veranderen, een kunstenaar om een glimlach op het gezicht van de mensen te tekenen en een metser om aan de vrede te bouwen." (Bron: Kerk & Leven)

Voor fusies en behoud provincie

Donderdag 9 augustus 2018
In vergelijking met zes jaar geleden wint de gemeentelijke fusiegedachte duidelijk terrein bij ondernemers. Voor 12 priocent is dit zelfs voornaamste manier om de werking van gemeenten efficiënter te maken. Maar niet minder dan 2 op 5 ondernemers vindt dat zijn gemeente best zou fuseren.Naast de gemeenten die volgend jaar al Oudsbergen en Pelt gaan vormen, is er ook in Maaseik, Diepenbeek, Bilzen, Bree, Lummen, Tessenderlo, Hamont-Achel en Alken 50 procent of meer van de ondernemers overtuigd. De Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders willen ook het behoud van de provincie Limburg. (Unizo)

Meest ondernemersvriendelijk

Donderdag 9 augustus 2018
De Limburgse gemeenten die het best scoren op vlak van ondernemernemersvriendelijkheid (mobiliteit, fiscaliteit, ruimte en dienstverlening) zijn Lanaken, Bilzen, Tessenderlo , Meeuwen-Gruitrode en Dilsen-Stokkem. De gemeenten die het minst goed scoren op vlak van ondernemersvriendelijkheid zijn Maaseik, Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Maasmechelen. (Unizo Limburg)

Opgelet: code oranje

Donderdag 9 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Opgelet: code oranjeHet KMI waarschuwt opnieuw met code oranje voor deze namiddag. "In de loop van dag kan lokaal felle regenval voorkomen, alsook stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk met kans op zeer zware windstoten", laat het KMI weten.

Jadwiga Brodzinska overleden

Donderdag 9 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Jadwiga Brodzinska overledenGisteren is Jadwiga Brodzinska overleden, de weduwe van Miroslaw Brodzinski. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Helson klopt Hades

Woensdag 8 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Helson klopt HadesIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Helson Helchteren Hades verslagen met 3-2. Aan de rust was de stand 1-1.

Rik Vrijsen overleden

Woensdag 8 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Rik Vrijsen overledenIn Houthalen is maandag de uit Peer afkomstige Rik Vrijsen overleden, de echtgenoot van Maria Clerix. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Donderdag (19 uur) is er een avonddienst en gelegenheid tot groeten in aula 't Sant in Hechtel.

Alternatief: rijst telen

Dinsdag 7 augustus 2018
Rijst telen is voor landbouwers een alternatief in tijden van droogte en hitte, zegt Jan Veerhuis uit het Nederlandse Bosschenhoofd. "Rijst is niet alleen om op te eten. De wortels zijn een uitstekende bodembemester. Een boer kan dus bijvoorbeeld het ene jaar maïs, het tweede jaar aardappelen en het derde jaar rijst oogsten. Van het stro kan je karton maken en van het rijstkaf en de te kleine rijstkorrels plastic." (Bron: omroepbrabant.nl)

Fietsster (20) gewond

Dinsdag 7 augustus 2018
In de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen een fietsster en een auto. Janne V. (20) uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Claudia Di Liddo overleden

Dinsdag 7 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Claudia Di Liddo overledenGisteren is Claudia Di Liddo overleden. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Meldpunt voor vermiste huisdieren

Dinsdag 7 augustus 2018
Er is een nieuw centraal meldpunt opgestart voor vermiste huisdieren in België. Het gaat om een eenvoudige, efficiënte website ontwikkeld door Huskii uit Heusden-Zolder. Op het meldpunt kan iedereen niet alleen gratis melden dat zijn huisdier vermist is, men kan ook snel opzoeken welke huisdieren in de buurt vermist zijn als men er bijvoorbeeld zelf een aantreft. Men kan een gevonden huisdier ook zelf melden. Dit is de website: www.ikbenvermist.be

De kleuren van de natuur

Dinsdag 7 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - De kleuren van de natuurZoomEen icarusblauwtje op een korenbloem, gefotografeerd door Chantal Serwy. Een prachtige kleurencombinatie!

Meer oproepen over eenzaamheid

Dinsdag 7 augustus 2018
Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen over eenzaamheid en... de warmte. De vakantieverhalen op sociale media maken de confrontatie met de eigen problemen en neerslachtige gevoelens groter. Door de warmte komen mensen minder buiten waardoor ze ook minder in contact komen met anderen. De warmte maakt mensen moe en en laat ze zich minder goed in hun vel voelen. Daarbij komt dat vrienden en hulpverleners nu vaak met vakantie zijn... (Bron: Radio 2).
Houthalen-Helchteren - Wietplantage te bereiken via smeerput
Politie CARMA viel gisteren binnen op een adres in de Geenhornstraat in Genk. De rechercheurs troffen er een geoogste cannabisplantage met 170 stuks aan. De plantage zat verstopt in een verborgen ruimte in een kelder, die enkel bereikbaar was via een doorgang in een smeerput. De elektriciteit werd er illegaal afgetapt. Na een sporenonderzoek werden de installaties ontmanteld en vernietigd.
In de woning werd een 55-jarige man gearresteerd. De Genkenaar mocht later op de dag beschikken. 

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dinsdag 7 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Noodnummer 1722 geactiveerdHet noodnummer 1722 is geactiveerd. Dat is het nummer dat je moet bellen voor hulp van de brandweer bij stormschade of wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdens storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 6 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelMorgen/dinsdag wordt het zeer warm met maxima tot 36 of 37 graden. Het is zonnig met in eerste instantie meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan er stapelwolken en is al een eerste onweer mogelijk in het westen. "Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op regen- of onweersbuien. De onweders kunnen gepaard gaan met felle rukwinden, hagel en en lokale wateroverlast", waarschuwt het KMI.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Maandag 6 augustus 2018
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Elk nadeel heb zijn voordeelZoomHet is de meest gekende uitspraak van Johan Cruijf. De hitte en de droogte hebben weinig voordelen voor de boeren, behalve dat het stro heel goed droogt.  
Momenteel is het slecht gesteld met de heide. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Meer dan 1/3 is verdord en zal niet uitschieten en bloeien. Alleen de oudere heide zal een beetje bloeien, maar zal snel dor zijn.
"De insecten hebben het dus extreem moeilijk om nectar te vinden. De bijenkasten die jaarlijks geplaatst worden voor lekkere heidehoning zijn dit jaar afgezegd.
"Dieren die zich kunnen verplaatsen vinden gelukkig water bij de grote ontginningsplassen. De andere zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Vanstiphout overleden

Maandag 6 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Martha Vanstiphout overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Martha Vanstiphout overleden, de weduwe van Guido Vaneykveld. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Haar as wordt nadien bijgezet in het columbarium op de begraafplaats in Houthalen. Begroetingsmoment: vandaag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Botsing op oprit E314

Zondag 5 augustus 2018
Gisterenavond botsten twee auto's op de oprit van de E314 in Houthalen-Helchteren. Daarbij is één lichtgewonde gevallen.

Helson uit de beker gewipt

Zondag 5 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Helson uit de beker gewiptHelson Hechteren is uit de Beker van België gewipt door reeksgenoot Ternesse. Uitslag: 0-1.

Werktuigen gestolen uit garage

Zondag 5 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Werktuigen gestolen uit garageIn een garage op de Lariksenstraat werd gisteren een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met een boormachine, een professionele nietmachine, een slijpschijf en een handboormachine.

Diploma blijft belangrijk

Zondag 5 augustus 2018
Of een schoolverlater erin slaagt snel werk te vinden, hangt voor een groot deel af van het behaalde diploma. Van de jongeren die afzwaaien met een masterdiploma, is na een jaar nog slechts 3,9% op zoek naar een job. Bij de professionele bachelor (PBA) ligt dit met 4,2% in dezelfde lijn. Bij degenen die helemaal geen diploma hebben, is dat 31,9%.  Dat blijkt uit het jaarlijkse schoolverlatersrapport van de VDAB

Helson ontvangt Ternesse

Vrijdag 3 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Helson ontvangt TernesseIn de Beker van België ontvangt Helson Helchteren zondag Ternesse. Aftrap: 16 uur.
In 2017 zijn in ons land 109.629 personen overleden, tegenover 108.056 in 2016, namelijk een stijging van 1,5%. Hoewel er een lichte stijging was in 2017, blijft het algemene sterftecijfer conform het gemiddelde van de laatste 10 jaar met een brutosterftecijfer van 9,7 promille (9,6 in 2016).(Dienst Statistiek)

Weg met parasol

Vrijdag 3 augustus 2018
Uit een tuin aan de Canadastraat in Houthalen is een parasol gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Vanaf 9 augustus mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet en dus ook voor vrije beroepen, overheidsdiensten, gemeentebesturen, intercommunales en andere organisaties. Meer info

Houthalen VV klopt Thor Hasselt

Donderdag 2 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Thor HasseltHouthalen VV heeft zijn oefenwedstrijd tegen Thor Hasselt gewonnen. Uitslag: 4-2.

Fietsster (59) gewond bij aanrijding

Donderdag 2 augustus 2018
Op de Ringlaan in Zolder raakten deze namiddag rond 14.15 uur een auto en een 59-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster werd daarbij gewond.

Dieven slaan twee keer toe

Donderdag 2 augustus 2018
In een woning aan de Parkstraat is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met geld en een stofzuiger. In de Tulpenstraat is vandaag ingebroken in een handelszaak. De buit bestaat uit geld en een portefeuille.

Jeanette Cuypers overleden

Donderdag 2 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Jeanette Cuypers overledenIn Helchteren is gisteren de uit Hechtel afkomstige Jeanette Cuypers overleden, de echtgenote van Fiel Vankunkelsven. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in dezelfde aula.

Water van Aquafin voor landbouwers

Donderdag 2 augustus 2018
Landbouwers en fruittelers die water nodig hebben voor hun gewassen en fruitbomen, kunnen dat gaan oppompen bij Aquafin. In Limburg kan dat in Lanaken, Genk, Kuringen-Hasselt, Bree, Lommel en Halen, meldt Radio2.
"Normaal gezien lozen we het gezuiverd afvalwater in waterlopen", zegt Sabine Schellens van Aquafin. "We kunnen wel niet al ons afvalwater voorbehouden voor landbouwers want dan komen die waterlopen droog te staan. Daarom vragen we geïnteresseerden contact met ons op te nemen, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Auto belandt tegen paal

Woensdag 1 augustus 2018
In de Vogelsancklaan in Zonhoven verloor gisterenavond een 40-jarige vrouw de controle over het stuur en belandde met haar auto tegen een verlichtingspaal. Zij raakte daarbij gewond.

Bijna 9 procent meer starters

Woensdag 1 augustus 2018
Voor de eerste zes maanden van 2018 is het aantal Limburgse starters opnieuw sterk toegenomen in vergelijking met de voorbije jaren. Dat zegt Voka-KvK Limburg. In juni ligt het aantal startende ondernemingen 8,83% hoger in vergelijking met juni 2017. Wat het eerste semester van 2018 betreft ligt het aantal starters alweer ruim een tiende hoger dan het recordjaar 2017.
Houthalen-Helchteren - Politie houdt quadbestuurders in de gatenPolitie CARMA start een sensibiliseringscampagne gericht op bestuurders van quads. In de zone CARMA zijn er net geen 300 vierwielers met motor ingeschreven. Ondanks dit beperkte aantal in verhouding tot het aantal bewoners (176.000), ontvangt de politie in de laatste weken en maanden toch regelmatig meldingen over quads. De meeste meldingen over quads gaan over onaangepast rijgedrag of niet-aangepaste snelheid, al dan niet vergezeld van onnodige geluidsoverlast. Met deze campagne hopen we de (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Boutefeu overleden

Woensdag 1 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Roger Boutefeu overledenZondag is Roger Boutefeu overleden. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen