Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Vanavond heeft een sportvliegtuigje een noodlanding gemaakt op een veld aan de Witvenweg in Zonhoven. Er zijn geen gewonden gevallen.
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Stichelberglaan in Genk zijn gisterenavond juwelen gestolen. Vandaag kreeg de politie melding van de diefstal van een aanhangwagen in de Noordlaan.

Tijgers in Natuurhulpcentrum

Vrijdag 31 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Tijgers in NatuurhulpcentrumZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen vangt sinds vanmorgen twee tijgers op. Ze zijn afkomstig uit Ayamonte in Andalusië. Daar zaten ze in een dierentuin die een tijdje geleden vanwege geldgebrek de deuren moest sluiten. Het NHC werd gecontacteerd door een plaatselijke dierenrechtenorganisatie die na de sluiting van de zoo voor de tijgers zorgde. Volgens Sil Janssen van het NHC gaat het om oude dieren - meer dan twintig jaar oud - en is het wijfje zo goed als blind. De dieren zijn nu voorlopig in quarantaine geplaatst. (Foto's Natuurhulpcentrum)
Tijgers in Natuurhulpcentrum
Zoom
Houthalen-Helchteren - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verliest tweede finaleKreasa Houthalen heeft vanavond thuis de tweede finale in tweede nationale van het handbal van Izegem verloren. Na verlengingen was de eindstand 23-24. In Izegem had Kreasa vlot gewonnen. Zaterdag wordt de belle, de derde finale, gespeeld in Houthalen. Dan valt de beslissing over de promotie.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park verliest laatste matchIn een totaal overbodige wedstrijd in de eindronde van eerste provinciale heeft KFC Park Houthalen vanmiddag thuis verloren van VK Dadizele. Uitslag: 1-5. De wedstrijd om promotie wordt zondag gespeeld tussen Lochristi en Berlaar-Heikant.

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)

Fietser (78) in levensgevaar

Woensdag 29 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een oldtimer reed deze namiddag in de Vogelsancklaan in Zonhoven een 78-jarige fietser aan op de beveiligde fietsoversteekplaats. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Hasselt gebracht.

Twee ongevallen binnen het uur

Woensdag 29 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen zijn in Genk binnen het uur twee verkeersongevallen met gewonden gebeurd. In de Peerboomstraat raakte rond 8.30 uur een 17-jarige voetganger uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto. Rond 9.15 uur raakten drie auto's in een kop-staartbotsing betrokken op de Hasseltweg. Daarbij werd een 28-jarige vrouw uit Kinrooi gewond.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Leyssens overleden

Woensdag 29 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Leyssens overledenZaterdag overleed de uit Helchteren afkomstige Jef Leyssens, de weduwnaar van Yvonne Postelmans. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19.15 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heusden-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom

Gratis oogtest in Beringen

Dinsdag 28 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Gratis oogtest in BeringenDe dienst oogkunde van het Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder organiseert morgen tussen 14 en 17 uur een gratis oogscreening in het Medisch Centrum in Beringen, en dat in het kader van de Healthy Vision Month. Daarbij wordt de oogdruk gemeten, er wordt een scan van het netvlies gemaakt, het netvlies wordt onderzocht, je krijgt tips om je ogen gezond te houden. Het gaat evenwel om een screening, geen volledige diagnose.

Morgenavond nachtvluchten

Dinsdag 28 mei 2019
Morgenavond zullen er uitzonderlijk extra nachtvluchten doorgaan vanop vliegbasis Kleine Brogel, zo meldt de vliegbasis. Rond middernacht zullen alle toestellen weer terug aan de grond staan.
Op donderdag 6 juni organiseert Extrema Outdoor voor de derde keer een dag voor mensen met een beperking. De festivaldag vindt plaats aan recreatiepark De Plas, hij begint om 16 uur en eindigt om 21 uur. Hij zal volledig in het teken staan van muziek, randanimatie en veel plezier.
Eten en drinken voorziet XO ook, uiteraard volledig kosteloos met dank aan de sponsors. Er wordt een Pay As You Wish-formule gehanteerd waarbij de gasten zelf kiezen of ze iets geven en hoeveel ze geven, maar dit is (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Eén gewonde op de E314

Maandag 27 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag botsten twee voertuigen op de E314 in Genk. Bij het ongeval viel één gewonde.

Botsing in Olmenstraat

Maandag 27 mei 2019
In de Olmenstraat raakten vanavond twee auto's in aanrijding betrokken. Daarbij vielen twee lichtgewonden.

Weg met twee fietsen

Maandag 27 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Weg met twee fietsenVandaag is een inbraak vastgesteld in de garage van een woning aan de Leeuwerikstraat. Er zijn twee fietsen gestolen.

Twee verkeersongevallen

Maandag 27 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn gisterennamiddag twee verkeersongevallen gebeurd. Een 62-jarige Genkenaar raakte gewond bij de aanrijding tussen een auto en een motorrijder op de Taunusweg. In de Sint-Lodewijkstraat vielen twee gewonden bij een botsing tussen twee auto's: een 18-jarige jongeman en een 24-jarige vrouw, beiden uit Genk.

Inbraak in appartement

Maandag 27 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een appartement aan de Europalaan in Genk. Onbekenden gingen met geld en juwelen aan de haal.

Rosetta Scirpoli overleden

Maandag 27 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Rosetta Scirpoli overledenVrijdag overleed Rosetta Scirpoli, de weduwe van de in 2009 overleden Pasquale Carlone. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Remans in Genk.
Kort nieuws van bij de buren
De politie werd vrijdagnacht  opgeroepen voor een verdachte toestand in de Boeyenstraat in Genk. Buurtbewoners vermoedden dat er een diefstal gepleegd werd. Ter hoogte van de Oosterring wilde de politie een auto controleren maar de bestuurder vluchtte onmiddellijk naar een nabijgelegen bos en botste tegen een boom. In de koffer van de auto vond men een grote hoeveelheid werkmateriaal. Op de auto hing een vervalste kentekenplaat. De bestuurder, een 35-jarige man uit Genk, had ook een hoeveelheid drugs (…) Het hele nieuwsbericht

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Veroordeeld voor partnergeweldDe correctionele rechtbank heefte en dertiger uit Genk veroordeeld tot een werkstraf van 90 uren omdat hij zijn zwangere ex-vrouw een boks in de buik gaf. Volgens de vrouw deed de man dit omdat hij het kind niet wilde. (PG)
Houthalen-Helchteren - Botsing in Helchteren: één gewondeBij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Grote Baan en de Helzoldstraat in Helchteren is één gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Houthalen-Helchteren - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drie verkeersongevallen

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn drie verkeersongevallen gebeurd. In de Vennestraat is een 25-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In de Stalenstraat is een 41-jarige voetganger gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring werd een 27-jarige Genkenaar gewond bij een botsing tussen twee auto"s.

Handtas gestolen in woning

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning aan de Boekweitstraat in Genk is een handtas gestolen. De diefstal werd gisternamiddag gepleegd.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park verliest in DiestIn de eindronde van eerste provinciale met het oog op promotie heeft Park Houthalen vanmiddag met 3-0 verloren in Diest. Aan de stand was de rust 1-0. Park Houthalen treedt volgend seizoen oppnieuw aan in eerste provinciale.

Eén gewonde bij botsing

Zondag 26 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9.10 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Reuvoortweg in Zonhoven. Daarbij viel één gewonde.
Houthalen-Helchteren - Play-offs handbal: Kreasa klopt IzegemIn de finale van de play-offs in tweede nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen vanavond met 15-22 gewonnen in Izegem. De tweede en de eventueel derde en beslissende wedstrijd worden in Houthalen gespeeld.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Jenacake failliet verklaard

Zaterdag 25 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft Jenacake uit Zonhoven failliet verklaard. Eventuele schuldvorderingen kunnen tot en met 22 juni ingediend worden.

Wagens botsen

Zaterdag 25 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Beringersteenweg en de Wijerstraat in Zonhoven kwam het gisterenavond rond 22.10 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. De voertuigen liepen zware averij op.

Geld gestolen

Vrijdag 24 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben geld gestolen in een pand aan de Schutenseweg in Zonhoven. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Buitenbrand in Helchteren

Vrijdag 24 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Buitenbrand in Helchteren
De brandweer Oost-Limburg rukte kort voor de middag uit voor een buitenbrand aan de Overwegstraat in Helchteren. De brandoorzaak is niet gekend.

Irène Mozejko overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Gisteren is Irène Mozejko overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Diefstal in tuinhuis

Vrijdag 24 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Beverzakbroekweg in Zonhoven is werkmateriaal gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Man rijdt 200 km per uur

Vrijdag 24 mei 2019
Vandaag gelezen
De politie heeft na een achtervolging een Genkenaar onderschept die op een bepaald ogenblik 200 km per uur haalde. In opdracht van het parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.
Houthalen-Helchteren - Twaalf drugsdealers veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag twaalf drugsdealers uit de wijk Meulenberg veroordeeld. De straffen gaan van 15 maanden met uitstel tot twee jaar effectief. Een dealer kwam er vanaf met een werkstraf van 150 uur. (PG)

Zwaardere straf

Vrijdag 24 mei 2019
Een Zonhovenaar die de vader van zijn ex-liefje uit Houthalen-Helchteren neerstak heeft vandaag van het Hof van Beroep twaalf jaar cel gekregen. In eerste aanleg was hij door de correctionele rechtbank van Hassekt voor deze feiten tot vijf jaar cel veroordeeld. Volgens de rechtbank in Hasselt was er sprake van uitlokking maar het Hof van Beroep volgde die stelling echter niet. (PG)
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park verliest met 2-3In de interprovinciale eindronde van eerste provinciale heeft Park Houthalen vanavond thuis verloren van Berlaar-Heikant. Uitslag: 2-3. Park heeft nu één punt uit twee wedstrijden. Zondag speelt Park in Diest.
Houthalen-Helchteren - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een verkeersactie van de politie en de Vlaamse belastingdienst in Bree, Genk, Kinrooi en Oudsbergen is gisteren voor 5.160 euro openstaande verkeersbelasting geïnd. Er werden onder meer ook boetes uitgeschreven voor hetjniet dragen van de veiligheidsgordel en het bellen aan het stuur.

Vrouw (22) gewond bij botsing

Donderdag 23 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boekrakelaan in Genk zijn vanmiddag rond 12 uur een auto en een bromfietser gebotst. Een 22-jarige vrouw uit Zonhoven raakte gewond.

489 wilde eenden voor de jacht

Donderdag 23 mei 2019
Houthalen-Helchteren - 489 wilde eenden voor de jachtZoomSinds vorige week vrijdag verblijven er 489 wilde eenden in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogels, qllemaal jonge exemplaren, werden bij een grenscontrole in het noorden van de provincie Antwerpen ontdekt in een wagen met Nederlandse nummerplaat. De chauffeur had geen vervoersdocumenten en het was niet duidelijk voor wie de eenden bestemd waren. Voor het Natuurhulpcentrum is het duidelijk dat het hier gaat om een illegale import van wilde eenden ten behoeve van de jacht. De jonge eendjes worden (…) Het hele nieuwsbericht

Felix Maes overleden

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Felix Maes overledenGisteren is Felix Maes overleden, de echtgenoot van Maria Verhaegen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische Kerk in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Jef Bzdenga overleden

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Bzdenga overledenGisteren is Jef Bzdenga overleden, de echtgenoot van Jetje Renders. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Judith Jans overleden

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Judith Jans overledenIn Helchteren overleed gisteren de uit Zolder afkomstige Judith Jans, de weduwe van Albert Baerts. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Baby boom in NatuurhulpcentrumZoomOp de 'materniteit' van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is er sprake van een baby boom. Vooral pas uitgevlogen jonge vogels die in de problemen kwamen, worden momenteel massaal binnengebracht. Zo verzorgt men momenteel meer dan 314 jonge dieren: 40 eekhoorns, 18 bosuilen, 3 ransuilen, 3 kerkuilen, 1 merel, 14 spreeuwen, 35 koolmezen, 20 pimpelmezen, 5 zwarte roodstaarten, 4 witte kwikstaarten, 3 huismussen, 4 roodborstjes, 30 kraaiachtigen, 3 dasjes, 10 konijnen, 1 boomkruiper, 30 hout- en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)

Jeanneke Verkammen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Jeanneke Verkammen overledenOp 17 mei overleed in Houthalen de uit Lommel afkomstige Jeanneke Verkammen, de weduwe van Egidius Hesemans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement op de Grotestraat in Genk is vanochtend een 48-jarige Genkse vrouw gearresteerd op verdenking van diefstal. Een verpleegkundige betrapte een verdachte in het appartement van een bejaarde bewoonster. De politie trof in de trappenhal van het gebouw de Genkse aan met het gestolen geld op zak. De verdachte werd voorgeleid bij de parketmagistraat.

Vijf agenten gewond

Maandag 20 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd KRC Genk – Standard Luik bestormden honderden Genk-fans het grasveld. Tientallen supporters begaven zich meteen in de richting van de bezoekersvakken om de Standard-fans te provoceren. De ordediensten moesten tussenkomen om beide supportersgroepen te scheiden en verdere confrontaties tegen te gaan. Er ontstond duw- en trekwerk omdat de supporters de politiebarrière trachtten te doorbreken. Ook werd er door beide supportersgroepen met allerlei (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Fietser (54) gewond

Zondag 19 mei 2019
Een 54-jarige fietser uit de gemeente is in Borgloon gewond geraaklt bij een aanrijding met een andere fietser. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.30 uur.

Auto in voortuin

Zondag 19 mei 2019
Een 51-jarige man uit de gemeente is gisterenmorgen gewond geraakt bij een ongeval in de Hoevenzavellaan in Genk. Daar belandde een auto in de voortuin van een woning.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Boerderij in de as gelegd

Zondag 19 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend heef een brand een verlaten boerderij aan de Kolverenstraat in Zonhoven totaal verwoest. Vorig jaar werd in de boerderij een drugslabo aangetroffen. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Nieuwe fabriek geopend

Zaterdag 18 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuwe fabriek geopendZoomSmithers-Oasis heeft gisteren zijn nieuwe fabriek in Houthalen-Helchteren geopend. Het nieuwe complex kwam er nadat de gebouwen twee jaar geleden door brand werden verwoest. Smithers-Oasis produceert steekschuim.

Luigi Aresu overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Donderdag is Luigi Aresu overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Genk. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Op voorstel van minister Liesbeth Homans en minister Ben Weyts draagt de Vlaamse Regering het wegvak T704-0 (N737) - toegang tot parking tussen kilometerpunt 0,000 en 0,939 en de parking Molenheide in Helchteren tussen kilometerpunt 0,613 en 0,939 - over aan de gemeente Houthalen-Helchteren. Aan de overdracht zijn wel een aantal randvoorwaarden verbonden: openbare toegankelijkheid, verbod op bebouwing,... Het betrokken wegvak heeft een louter plaatselijke functie en mag dus ingedeeld worden bij de gemeentewegen, aldus de Vlaamse regering.
Vanochtend is de diefstal van een bestelwagen vastgesteld in de Coghenstraat in Genk. Het voertuig was geladen met allerlei werkmateriaal.

Tegen boom: man (55) gewond

Vrijdag 17 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht botste een auto tegen een boom op de Maaseikerbaan in Genk. Een 55-jarige man uit Genk raakte gewond.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen speelt gelijk

Donderdag 16 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen speelt gelijkIn de interprovinciale eindronde van eerste provinciale heeft Park Houthalen vanavond 1-1 gelijk gespeeld in Aalter. Do Ceu scoorde voor Park. In de poule van Park zitten ook Berlaar Heikant, Diest en Dadizele.
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Man en vrouw gewond bij botsing

Donderdag 16 mei 2019
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Herebaan-West zijn gisterenavond twee auto's gebotst. Een 20-jarige man uit de gemeente en een 29-jarige vrouw uit Heusden-Zolder werden daarbij gewond.

Horloge gestolen

Donderdag 16 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is een inbraak gepleegd in een woning aan de Diamantstraat. Er is een horloge gestolen.

Theophiel Leeten overleden

Donderdag 16 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Theophiel Leeten overledenMaandag is Theophiel Leeten overleden, de levensgezel van wijlen Godelieve Leten. Hij was 76 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.

Bromfietser (15) onderschept

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 16 uur is in de Collegelaan in Genk een 15-jarige bromfietser onderschept. De tiener was door de politie opgemerkt op de Mosselerlaan omdat hij zonder helm reed. De politie maande hem meermaals aan om te stoppen, maar de tiener gaf hieraan geen gehoor en bleef telkens van de politie wegrijden. De jongeman beging daarbij een reeks verkeersovertredingen in de Reinpadstraat, Bochtlaan en Collegelaan: geen gebruik van richtingaanwijzers, tegen de richting rijden, in gevaar brengen van fietsers en voetgangers, rijden met de gsm in de hand, … In de Collegelaan werd de bromfietser klemgereden en vluchtte hij te voet weg. Verderop kon hij toch onderschep.. Gezien zijn leeftijd beschikte hij uiteraard nog niet over een rijbewijs.

Illegaal opgepakt

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is in de Gelabbekerstraat in Genk een 34-jarige man aangetroffen die illegaal in het land verblijft. De man was eerder op de dag betrokken bij een conflict in de Passerelstraat waarbij hijzelf en een 44-jarige man uit Genk verwondingen opliepen. De man stond ook geseind in het buitenland. De Dienst Vreemdelingenzaken werd in kennis gesteld en in afwachting van een beslissing werd de man administratief aangehouden. In de loop van de nacht werd de man in vrijheid gesteld met het bevel het land te verlaten.

Uitgegleden op olievlek

Woensdag 15 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de rotonde van de Europalaan en de Oosterring in Genk is vanmorgen rond 7 uur een 55-jarige Genkenaar met zijn scooter uitgegleden op een olievlek. De man raakte lichtgewond. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Militaire oefening tot 24 mei

Woensdag 15 mei 2019
Nog tot 24 mei houden de militairen van de Information Operations Group (IOG) in Limburg hun jaarlijkse oefening Clever Chameleon. Tijdens deze oefening werken de militairen van de IOG samen met verschillende burgerautoriteiten en hulpdiensten zoals politie en brandweer. Ze krijgen ook steun van collega’s uit Nederland, Denemarken en Duitsland. Samen zullen ze hoofdzakelijk hun specialisten in Civil-Militaire samenwerking en Operationele Communicatie trainen.
De Information Operations (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Driesen overleden

Woensdag 15 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Bertha Driesen overledenHet afscheid van Bertha Driesen (77), echtgenote van Theo Gielen, vindt plaats in intieme kring. De vrouw kwam maandag om het leven toen zij op de Grote Baan betrokken raakte in een aanrijding met een vrachtwagen.
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Noordkant de woning Kazernelaan 90 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a16ca.

Vier gewonden bij botsingen

Dinsdag 14 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten drie auto's op de Transportlaan in Genk. Twee mannen uit Genk en een man uit Lommel raakten daarbij gewond. Bij een ongeval op de Bosdel viel één gewonde: een man uit Bilzen.

Drugsdealer op het matje

Dinsdag 14 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsdealer op het matje
Op het betichtenbankje moest vandaag een drugsdealer uit Genk plaatsnemen. Tijdens een huiszoeking bij de man werd 1 kilo speed en 9.000 euro aangetroffen. Het Openbaar ministerie vorderde 30 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Vonnis op latere datum.
Houthalen-Helchteren - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

Auto belandt in voortuin

Maandag 13 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Auto belandt in voortuinOp de Grote Baan botsten maandagvoormiddag rond 9.35 uur twee auto's. Eén auto belandde in de voortuin van een woning. Bij het ongeval raakte een 41-jarige man uit de gemeente gewond.
In een handelszaak op de Grote Baan is een kettingzaag gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Voetganger (59) aangereden

Maandag 13 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is gisterenavond rond 17 uur een 59-jarige voetganger uit Maaseik aangereden door een auto. Hij liep daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Manuel Goven overleden

Maandag 13 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Manuel Goven overledenZaterdag is Manuel Goven overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Ih PO tweede nationale van het handbal heeft Houthalen verloren van Amy. Uitslag: 28-24. Aan de rust was de stand 15-12.
De dames van Houthalen hebben de finale van de Beker van Limburg gewonnen tegen Lummen. Uitslag: 77-79. Er waren wel twee verlengingen nodig.

Bromfietsers gewond

Zaterdag 11 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Marktstraat in Genk raakten gisterenavond rond 20.30 uur twee bromfietsers in een aanrijding betrokken. Beiden werden gewond. Het gaat om twee 16-jarigen uit Genk en Hasselt. Bij een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen op het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Onderwijslaan viel één gewonde. 

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Drie auto's in botsing betrokkenOp de Grote Baan raakten deze namiddag drie auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde tegen een verlichtingspaal. Bij het ongeval vielen drie gewonden. De slachtoffers zijn woonachtig in Heusden-Zolder, Genk en Zonhoven.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Henri Esserslaan en de Brikkenovenstraat in Genk botsten deze namiddag twee auto's. Een Genkenaar en een man uit Kortessem raakten daarbij gewond.

GT Racing failliet verklaard

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren de vzw GT Racing uit Zonhoven failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 juni ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Twaalf batterijen gestolen uit zendmastUit een zendmast aan de Hortelstraat zijn twaalf batterijen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Linda Schaeken overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Linda Schaeken overledenDinsdag is Linda Schaeken overleden, de echtgenote van Hilaire Vrolix. Zij was 56 jaar. Begroetingsmoment: maandag (18.30-20.30 uur) in de kantine van FC Helson aan de Sportstraat in Helchteren.

Dode na politieachtervolging

Vrijdag 10 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.50 uur werd de politiezone Carma verwittigd van verdachte handelingen op een parking aan de Stalenstraat in Genk.De agenten troffen er een man aan, vermoedelijk bezig met het plegen van inbraken in bestelwagens. Deze interventie leidde tot een incident waarbij er schoten werden gelost door de interventieploeg. De man vluchtte nadien weg met een wagen BMW X3 en reed vervolgens een boom aan in de Onderwijslaan. Hij vluchtte te voet verder doch kwam ten val in een tuin. De interventieploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Thys overleden

Donderdag 9 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Willy Thys overledenGisteren is Willy Thys overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Kort nieuws van bij de buren
Naan aanleiding van een interventie in een woning in De Horst in Genk trof de politie vanochtend het lichaam van een 81-jarige man aan. De standaardprocedure voor verdachte overlijdens werd opgestart. Het gerechtelijk labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse. Ter plaatse werd een dertiger uit Genk gearresteerd. Inmiddels is gebleken dat het om een natuurlijk overlijden gaat.

Dertien jaar voor schutter

Donderdag 9 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dertien jaar voor schutterDe correctionele rechtbank heeft vandaag een twintiger uit Genk tot dertien jaar celstraf veroordeeld omdat hij vuurde op een auto die eerst werd klemgereden. Twee anderen die in deze zaak terechtstonden kregen lichtere straffen. Volgens het Openbaar ministerie ging het om een afrekening in ware maffiastijl. (PG)

Nicola Delli Santi overleden

Woensdag 8 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Nicola Delli Santi overledenGisteren is Nicola Delli Santi overleden. Hij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Hoevenzavel-Genk. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witte
De politiezone Carma heeft gisteren controles uitgevoerd op het naleven van het parkeerverbod door vrachtwagens. 21 vrachtwagenbestuurders werden geverbaliseerd. De politie kondigt nog meer controles aan tijdens de komende dagen en weken.

Fietser (21) gewond

Woensdag 8 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur botsten een auto en een 21-jarige fietser uit Genk in de Stalenstraat in Genk. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Romain Houben overleden

Dinsdag 7 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Romain Houben overledenGisteren is Romain Houben overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Alka Food

Maandag 6 mei 2019
Ibrahim Kümüs uit Genk heeft de bvba Alka Food opgericht met zetel aan de Hofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van kruidenierwinkels en superettes, nationaal- en internationaal transport én aankoop en verkoop van kleding.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Eén jaar cel voor exhibitionistDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een man uit Genk veroordeeld voor exhibitionisme. Eén jaar cel en een boete van 400 euro, luidde het vonnis. De man stuurde zijn kat naar de rechtszaal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Neerzijstraat in Genk is vanmorgen rond 7.30 uur een 59-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In de Stalenstraat is een 42-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Zij stond naast haar voertuig toen zij werd aangereden door een auto.

Weg met tv en pc

Maandag 6 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Hooiweg in Genk zijn een tv en een pc gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Emiel Van Dorenlaan in Genk is een laptop en geld gestolen. In een garage aan de Kamillestraat maakten dieven gereedschap buit.
Houthalen-Helchteren - Park naar Interprovinciale eindrondein de eindronde van eerste provinciale (bijkomende stijgers) speelden Weerstand Koersel en Park Houthalen 3-3 gelijk. De doelpunten van Park werden gescoord door Hasan Bilican, Tino Pellegriti en Diego Do Ceu. Park stoot door naar de interprovinciale eindronde. In de nationale 3de Amateurklasse won FC Helson met 2-3 op het veld van Racing Mechelen. In de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV met 1-2 gewonnen op het veld van FC Veldwezelt en promoveert naar derde provinciale.

Bestuurder onder invloed

Vrijdag 3 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij het vaststellen van een ongeval met blikschade op de Europalaan in Genk bleek één van de wagens niet gekeurd en verzekerd te zijn. De bestuurder legde ook een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor vijftien dagen. Zijn auto is in beslag genomen.

Weg met aanhangwagen

Vrijdag 3 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een garage aan de Hermesdijkstraat in Genk is een aanhangwagen gestolen. Dat gebeurde gisteren.

Alfred Gijbels overleden

Vrijdag 3 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Alfred Gijbels overledenWoensdag overleed Alfred Gijbels, de echtgenoot van Marie-Louise Moons. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur)in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Oilplus

Donderdag 2 mei 2019
Ferhat Karaduman uit Heusden-Zolder heeft de bvba Oilplus opgericht met zetel aan de Lillo Steenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een tankstation en de verhuur van voertuigen.

Nieuwe bvba: Modern Bags

Donderdag 2 mei 2019
Ronny Smeets en Stefan Muller, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Modern Bags opgericht met zetel aan de Herebaan-Oost. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie van, aan- en verkoop, groot- en kleinhandel van allerhande tassen, zakken, petten en gadgets én de organisatie van modeshows.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Mispadstraat in Genk is brandstof uit een stookolietank gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Vrouwen gewond bij ongevallen

Donderdag 2 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.15 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Tennislaan en de Grensstraat in Genk. Een 45-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. In de Hoogstraat is een 25-jarige vrouw gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Houthalen VV - Veldwezelt 2-1In de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV vanmiddag FC Veldwezelt geklopt met 2-1.

Controle zwaar vervoer

Woensdag 1 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde gistereen een controleactie uit in samenwerking met de Wegeninspectie, de Dienst Toezicht Sociale Wetten en controle ADR (gevaarlijke stoffen). Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk zijn 25 vrachtwagens gecontroleerd. In het totaal is er een bedrag geïnd van 5.991 euro. Acht vrachtwagens waren in overtreding: 2x overladingen, 3x ladingzekering, 1x overtreding inzake ADR, 1x technische eisen en 1x telefoongebruik.

Vechtpartij op kermis

Woensdag 1 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de kermis in Genk ontstond gisterenavond rond 23.15 uur een vechtpartij tussen een 18-jarige man uit Genk en vijf andere mannen. De Genkenaar werd bedreigd en een aantal keren geslagen. Hij werd in zijn dijbeen gestoken met een scherp voorwerp en raakte gewond. De vijf daders zijn te voet gevlucht.

Sylvie Vleugels overleden

Woensdag 1 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Sylvie Vleugels overledenIn Helchteren is maandag Sylvie Vleugels overleden, de echtgenote van Stefan Ebens. Zij was 36 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen