Het overige nieuws

K.ESK Leopoldsburg speelt gelijk

Zaterdag 29 februari 2020
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg speelt gelijkZoomK. ESK Leopoldsburg heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Mechelen-aan-de-Maas A. Zondag moet K. ESK naar Herk FC.

Nieuw logo voor scholengroep Xpert

Zaterdag 29 februari 2020
Leopoldsburg - Nieuw logo voor scholengroep XpertZoomScholengroep Limburg Noord werd begin dit jaar omgedoopt tot Scholengroep Xpert. Go Xpert met hoofdzetel in Beringen groepeert 14 basisscholen, waaronder een MPI voor buitengewoon onderwijs; 7 secundaire scholen, waaronder een secundaire school voor buitengewoon onderwijs; 1 autonoom internaat, 1 IPO en 1 CVO verspreid over Bocholt, Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Pelt, Peer en Lommel. De organisatie maakt deel uit van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Vrancken overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Leopoldsburg - Willy Vrancken overledenDonderdag is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Bocholt afkomstige Willy Vrancken overleden, de echtgenoot van Maria Mannaerts. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Kerkhoven. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Leopoldsburg - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Bedankt vrijwilligers!

Zaterdag 29 februari 2020
Leopoldsburg - Bedankt vrijwilligers!ZoomVandaag start de Week van de vrijwilliger, een moment om toch even stil te staan bij het grote belang van het vrijwilligerswerk. Leopoldsburg telt tal van verenigingen en organisaties die niet kunnen overleven zonder vrijwillige handen. Denken we maar aan de vele sociaal-culturele verenigingen, sportclubs, kerk- of moskeeverenigingen en nog zoveel meer. Onze maatschappij draait voor een groot stuk op mensen die zich belangeloos inzetten en dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom verdienen al de vrijwilligers een dikke pluim.

Nieuwe vennootschap: Thiro

Donderdag 27 februari 2020
Thierry Roucourt uit Balen heeft de besloten vennootschap Thiro opgericht met zetel aan de Antwerpsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer markt- en straathandel in voedings- en genotmiddelen en de kleinhandel in zuivelproducten, wijnen en andere alcoholhoudende dranken, kruidenierswaren, groenten en fruit.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

Groeten uit winterland

Donderdag 27 februari 2020
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Groeten uit winterlandZoom
Een sneeuwzone heeft deze avond Limburg bereikt. Het KMI waarschuwt met code geel voor onze provincie. De temperaturen gaan richting vriespunt deze nacht. "In de Ardennen kan het ook in het begin van de nacht nog sneeuwen (2 tot 5 cm). Vannacht is het over het hele land opletten voor ijsplekken en gevaarlijke wegen", waarschuwt het KMI. (foto Marleen Abeels)

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Kollekt

Woensdag 26 februari 2020
Steffi De Block uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Kollekt opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verhuur van al dan niet gemeubelde huizen en appartementen en het organiseren van opleidingen en trainingen.

Mijnwerkerspensioen: even nuanceren

Woensdag 26 februari 2020
Leopoldsburg - Mijnwerkerspensioen: even nuancerenDe Federale Pensioendienst heeft vandaag gereageerd op de persconferentie van de KS-Vriendenkring rond het pensioendossier. De Federale Pensioendienst bevestigt dat binnen het beheerscomité een werkgroep werd opgericht om de eisen van de ex-mijnwerkers te onderzoeken. Maar het klopt niet dat het beheerscomité zou gesproken hebben van een tegenstelling tussen het koninklijk besluit en de wet. Het beheerscomité zegt in zijn verslag geen positie in te nemen. Het zegt alleen dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

Dinsdag 25 februari 2020
Leopoldsburg - Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligersZoomDe Brandweer van Noord-Limburg zoekt maar liefst 27 nieuwe brandweervrijwilligers! Leopoldsburg werft er 12 aan, Lommel en Pelt ieder 7 en Bree 1. Brandweerman/vrouw is een mooi bijberoep mét engagement. Men zoekt dan ook mensen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de burgers en die klaarstaan voor anderen. Heb je interesse? Kom dan meer te weten tijdens één van de infosessies, eentje op woensdag 4 maart in de post Leopoldsburg, en één op maandag 9 maart in post Pelt. Meer info via deze link. (Tekening Dirk Van Bun)
Leopoldsburg - 'Oplossing voor mijnwerkerspensioenen nadert'ZoomHet lijkt erop dat een oplossing voor de mijnwerkerspensioenen in het verschiet ligt. Dat liet de KS-Vriendenkring deze namiddag op een persconferentie in Heusden-Zolder uitschijnen. Een werkgroep die door de Federale Pensioendienst was opgericht heeft haar conclusies klaar. Het comité stelt nu vast dat er een tegenstelling is in de interpretatie tussen de berekeningswijze van het KB van 4 december 1990 en de wet van het supplement van 20 juli 1990 en 23 december 1996. Het beheerscomité verwijst (…) Het hele nieuwsbericht

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Leopoldsburg - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Germaine Haesen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Leopoldsburg - Germaine Haesen overledenOp 14 februari overleed in Beringen de uit Heppen afkomstige Germaine Haesen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Maria Bemers overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Maria Bemers overledenVandaag is Mia Bemers overleden, de weduwe van Eduard Bex. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louis Mentens overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Louis Mentens overledenWoensdag is de uit Hechtel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Louis Mentens overleden, de echtgenoot van Georgette Boonen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Leopoldsburg - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Leopoldsburg - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Select Car Center failliet verklaard

Donderdag 20 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Select Car Center uit Leopoldsburg failliet verklaard. Het indienen van schuldvorderingen moet voor 21 maart gebeuren.

Bob Heyns overleden

Donderdag 20 februari 2020
Leopoldsburg - Bob Heyns overledenGisteren is Bob Heyns overleden, de echtgenoot van Yvette Yde. Hij was 79 jaar. Het afscbeid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Leopold Janssens overleden

Woensdag 19 februari 2020
Leopoldsburg - Leopold Janssens overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Korspel woonachtige Leopold Janssens overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Leopoldsburg - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Lieske Van Geel overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Leopoldsburg - Lieske Van Geel overledenIn Leopoldsburg is Lieske Van Geel overleden, de weduwe van Louis Verbruggen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Leopoldsburg - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Blokker wordt Mega WorldZoomHet personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Leontina Van Bruyssel overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Leopoldsburg - Leontina Van Bruyssel overledenOp 13 februari overleed in Leopoldsburg de eerder in Pelt woonachtige Leontina Van Bruyssel, de weduwe van Raymond Van Genechten. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Bruisend of plat?

Maandag 17 februari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Bruisend of plat?Een pientere bloemenverkoper riep 13 februari uit tot Valentijnsdag voor minnaars en maîtresses. De tweede bloemtuil aan halve prijs, dat was het gat in de markt. Voor de ruiker van vrouw- of manlief moest wel de volle pot betaald worden. Je kon ze ook omwisselen, geen mens die het verschil zag. Waarom gaan mensen vreemd? Ik denk dat ik het antwoord ken. Als je huwelijks- en sexleven nog bruist als een plat waterke dan dringt een oplossing zich op. Dan moet er gehandeld worden. Met andere woorden :”Je (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Leopoldsburg - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Leopoldsburg wint in Meeuwen

Zaterdag 15 februari 2020
Leopoldsburg - Leopoldsburg wint in MeeuwenZoomK. ESK Leopoldsburg heeft met 1-2 gewonnen op het veld van KSK Meeuwen. De volgende wedstrijd speelt K. ESK thuis tegen Mechelen-aan-de Maas.

Kim Clijsters en Benny Vanhoudt

Zaterdag 15 februari 2020
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Kim Clijsters en Benny VanhoudtZoomAfgelopen week won Benny Vanhoudt uit Paal de trofee van Sportvedette van het jaar in Diest. Benny is een maturiteit in de wereld van de tennistrainers. Op deze foto zien we Kim Clijsters bij de voorstelling van de nationale ploegen meisjes onder 14 tijdens het Europese kampioenschap. Je ziet op de foto ook nog Elke Clijsters en Jessie Devries uit Leopoldsburg.

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Leopoldsburg - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Leopoldsburg - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Staking De Lijn voorbij

Vrijdag 14 februari 2020
Leopoldsburg - Staking De Lijn voorbijDeze middag zijn de chauffeurs van de stelplaats in Beverlo terug aan het werk gegaan na excuses van De Lijn. Deze ochtend was er een spontane staking naar aanleiding van berichten op sociale media over het incident afgelopen maandag in Houthalen

Valentijn!

Vrijdag 14 februari 2020
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Valentijn!ZoomMet deze prent uit 1948 wensen we iedereen een fijne 'lievekesdag'. Hoe vier jij vandaag Valentijn? Of is het te commercieel geworden?

Marcel Cortens overleden

Donderdag 13 februari 2020
Leopoldsburg - Marcel Cortens overledenDinsdag is Marcel Cortens overleden, de echtgenoot van Anny Paulis. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Limburg Vakantiegids in teken van de fietsZoomToerisme Limburg heeft vandaag de 'Limburg Vakantiegids 2020' voorgesteld. Het fietsroutenetwerk bestaat 25 jaar en daarom staat 2020 in het teken van de fiets als verbindingsmiddel tussen alle troeven die Limburg te bieden heeft. In de gids neemt reisjournalist Jonathan Ramael de lezers mee achterop zijn fiets door Limburg. De acht hoofdstukken zijn ingedeeld op basis van de landschappen die tijdens zijn fietstocht veranderen. Onderweg krijgen lezers (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Leopoldsburg - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Roland De Groote overleden

Donderdag 13 februari 2020
Leopoldsburg - Roland De Groote overledenDinsdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Koersel woonachtige Roland De Groote overleden, de weduwe van Rosa Verbaendert. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Meerhout-Berg.

Busvervoer terug normaal

Donderdag 13 februari 2020
Leopoldsburg - Busvervoer terug normaalNa de spontane staking in de stelplaats van Beverlo is vandaag iedereen terug aan het werk en verloopt het busvervoer in de regio terug normaal.

Nieuwe vennootschap: MNM Verpoorten

Dinsdag 11 februari 2020
Maria Lekens en Marc Verpoorten, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap MNM Verpoorten opgericht met zetel aan de Koningsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het herstellen, onderhouden, ontwerpen en vervaardigen van juwelen en uurwerken.

Drugsinstallatie gedumpt

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Drugsinstallatie gedumptAan de Schansdijkstraat in Eksel hebben onbekenden de resten van een volledige cannabisplantage gedumpt. Het materiaal is vanmorgen gevonden. De gemeentelijke technische dienst heeft de materialen opgeruimd.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Leopoldsburg - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.

Alfons Maes overleden

Maandag 10 februari 2020
Leopoldsburg - Alfons Maes overledenOp 4 februari is Alfons Maes overleden, de echtgenoot van Liliane Meus. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot.

Nieuwe vennootschap: Hata

Maandag 10 februari 2020
Hamit Barisçil uit Koersel en Taner Mehmed uit Koersel hebben de besloten vennootschap Hata opgericht met zetel aan de Diestersteenweg in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteitswerken en schilderwerken.

Inbraak in Heppen

Maandag 10 februari 2020
Leopoldsburg - Inbraak in HeppenVandaag is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Kerkestraat in Heppen. Er zouden juwelen gestolen zijn.
In eerste provinciale van het basketbal heeft Leopoldsburg Zolder geklopt met 101-72. Quarters: 35-20, 25-14 (60-34), 24-26 (84-60), 17-12.

Mijnwerkers nog eens naar Brussel

Zondag 9 februari 2020
Leopoldsburg - Mijnwerkers nog eens naar BrusselZoomOp 17 februari trekken de ondergrondse mijnwerkers naar Brussel. Ze gaan dan actie voeren op een bestemming die voorlopig nog geheim blijft. Dat is vandaag beslist op een algemene ledenvergadering van de KS Vriendenkring. Opnieuw was er een massale opkomst, want in de badzaal van Zolder zaten twee zalen overvol. Ze willen met hun actie druk uitoefenen om zo snel mogelijk de onjuistheden in de uitbetaling van de pensioenen aan de ondergrondse (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Leopoldsburg - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Leopoldsburg - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.

K. ESK Leopoldsburg - Halen 2-3

Zaterdag 8 februari 2020
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - Halen 2-3ZoomK.ESK Leopoldsburg heeft met 2-3 verloren van MD Halen. K.ESK moet zaterdag naar KSK Meeuwen. Michael Modubi wordt volgend seizoen T1 bij K.ESK Leopoldsburg. De 35-jarige Michael was vorig seizoen de beloftentrainer van K.ESK en kiest na een jaartje beloftentrainer van KVK Beringen opnieuw voor K.ESK Leopoldsburg. De Zuid-Afrikaanse Michael Modubi was voorheen speler bij Chelsea, Westerlo en Dessel Sport.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Leopoldsburg - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Volders overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Leopoldsburg - Marcel Volders overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Marcel Volders overleden, de echtgenoot van Ingrid Bruers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: ADJS

Vrijdag 7 februari 2020
Alexis Denis en Jana Schepers, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap ADJS opgericht met zetel aan de Sint-Amandinastraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van modellenbureau en de exploitatie van films en video's.

Ida Muylle overleden

Donderdag 6 februari 2020
Leopoldsburg - Ida Muylle overleden
Gisteren is Ida Muylle overleden, de echtgenote van Sylvain Weuts. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd tegen een 29-jarige kinderlokker uit Meerhout die betrapt werd in Hechtel-Eksel. De procureur wil ook dat man die momenteel in voorhechtenis zit ontzet wordt uit zijn burgerrechten en vijf jaar ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Het verdict in deze zaak valt op 4 maart. (PG)

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Leopoldsburg - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Jozef Saillart overleden

Woensdag 5 februari 2020
Leopoldsburg - Jozef Saillart overledenMaandag is de in Koersel woonachtige Jozef Saillart overleden, de weduwnaar van Claire Deploige. Hij woonde voorheen in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fernanda Verpoorten overleden

Woensdag 5 februari 2020
Leopoldsburg - Fernanda Verpoorten overledenIn Beringen-Mijn is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Fernanda Verpoorten overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Ferdinand Moons. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koersel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Koersel.

Simonne Leemans overleden

Woensdag 5 februari 2020
Leopoldsburg - Simonne Leemans overledenZaterdag is in Leopoldsburg Simonne Leemans overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Alfons Ruysen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de decanale kerk in Herk-de-Stad.
Seracettin Oruç uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap OR Tegelbedrijf opgericht met zetel aan de Herman Bijnensstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteitswerken en schilderwerken.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Leon Ooms overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Leopoldsburg - Leon Ooms overledenZondag is in Leopoldsburg de in Kerkhoven woonachtige en uit Eksel afkomstige Leon Ooms overleden, de echtgenoot van Maria Rutten. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Dina Faes overleden

Maandag 3 februari 2020
Leopoldsburg - Dina Faes overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Dina Faes overleden, de weduwe van Jef Geypen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Willy Oeyen overleden

Maandag 3 februari 2020
Leopoldsburg - Willy Oeyen overledenDonderdag is de uit Leopoldsburg afkomstige Willy Oeyen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Jacobs. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Leopoldsburg - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat zo snel

Maandag 3 februari 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Het gaat zo snelHet is Lichtmis als ik deze Losse Flodders schrijf. Ben ik licht mis als ik beweer dat zowat iedereen die je dezer dagen tegenkomt op enkele late nieuwjaarsrecepties dezelfde uitspraak hanteert om de snel vliedende tijd te beschrijven :”Het gaat zo snel”? De dagelijkse scheurkalender is al 1/12 van zijn moppenblaadjes kwijt . Nu de eerste maand van 2020 al geschiedenis is, inspireert dat de mensen om dit te zeggen alsof de klok in januari sneller getikt heeft dan in vroegere tijden. Dat is natuurlijk (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg verliest van AlkenZoomK ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 1-0 verloren bij FC Alken. Zaterdag ontvangt Leopoldsdburg MD Halen.

Een derde wolf

Zaterdag 1 februari 2020
Leopoldsburg - Een derde wolfZoomDe wolf die eind 2019 in Zoersel en Balen werd gesignaleerd, is zo goed als zeker wolvin Noëlla. Het staat ook vast dat er in het oosten van Limburg een derde wolf geweest is. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).
Het is bijna 100 procent zeker dat de wolf die in november en december in de Antwerpse Kempen en Noord-Limburg verschillende schapen heeft doodgebeten wolvin Noëlla is. Het INBO heeft de DNA-sporen op de dode schapen geanalyseerd (…) Het hele nieuwsbericht

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Leopoldsburg - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen