Het overige nieuws

Jean Pierre Tips overleden

Zaterdag 31 maart 2012
Lommel - Jean Pierre Tips overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Jean-Pierre Tips overleden. Hij was 44 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kerkhoven. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Nestkasten ophangen is zeer mooi om holenbroeders aan een nestgelegenheid te helpen, zegt Pierre Rutten. Het is wel nodig om ze - de kastjes - elk voorjaar te controleren op eventuele rotte plekken en vooral te letten of de ophanging nog in orde is. Verwijder de oude nesten, zodat de nestkasten van binnen kunnen opdrogen. Een goede opvolging van deze zaken garandeert dat deze broedsels ook effectief zullen lukken.
De volgende weken en maanden worden 3 nieuwe installaties geplaatst in het Klankenbos van Musica, in het DOmmelhofpark in Neerpelt. Het gaat om een zitbank die trillingen en klank genereert, een kunstinstallatie in het rietvijvertje, en een muzikaal berkenbos langs het pad tussen de sporthal en de Scoutsrally. De nieuwe kunstwerken zullen half juli klaar zijn en worden opengesteld voor het publiek.
Het Klankenbos is een initiatief van Musica, een structurele partner van Dommelhof. Momenteel zijn er tien hedendaagse kunstwerken geplaatst die klank voortbrengen. Het Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het domein.

Donderdag 'Sportkicks' in Lommel

Donderdag 29 maart 2012
Lommel - Donderdag 'Sportkicks' in LommelZoomTraditioneel wordt op de eerste donderdag van de paasvakantie de Limburgse jeugdsporthappening Sportkicks georganiseerd. De tieners worden dit jaar op donderdag 5 april verwacht aan sportsite De Soeverein in Lommel. Tchoukbal, rugby, handboogschieten, dans of schermen: op Sportkicks kan het allemaal. “Dit evenement mogen de Limburgse jongeren echt niet aan zich voorbij laten gaan,” zegt gedeputeerde van Sport Walter Cremers. “De jongeren kunnen op Sportkicks kennismaken met meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Van Ham overleden

Donderdag 29 maart 2012
Lommel - Miet Van Ham overledenDinsdag is Miet Van Ham overleden, de weduwe van Maurice Van Och. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Kolonie. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Morgen omleiding in Overpelt

Donderdag 29 maart 2012
Morgen/vrijdag wordt de toplaag van het asfalt aangelegd op de opritten van de rotonde aan de Leopoldlaan in Overpelt. Tegelijk wordt op de Leopoldlaan zelf de onderlaag asfalt aangelegd. Als gevolg daarvan zal er die dag ernstige verkeershinder zijn, zowel aan de rotonde als op de Leopoldlaan. De werken beginnen al om 6 uur ’s morgens.
Wie van Lommel Barrier/Lutlommel en van de Noord-Zuid (afrit Neerpelt) naar Neerpelt en verder wil,  moet via de rotonde bij de Noord-Zuidverbinding (…) Het hele nieuwsbericht

Paasactiviteiten in het museum

Woensdag 28 maart 2012
Lommel - Paasactiviteiten in het museumZoomTijdens de paasvakantie zijn (groot)ouders met hun (klein)kinderen meer dan welkom in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Wie droomt er niet van om archeoloog te worden? In de paasvakantie kunnen kinderen (6-12 jaar) met hun (groot)ouders dit spannende beroep eens een dagje uitproberen. Op een nagebouwde archeologische site gaan ze op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar (…) Het hele nieuwsbericht
Komende zaterdag 31 maart speelt Sporting NeLo haar derde wedstrijd in de play-downs tegen Herstal/Flémalle. Sporting heeft na twee opeenvolgende overwinningen de drive te pakken en wil graag ongeslagen blijven in deze play-downs, zegt Bruno Ravyts. De tegenstander van zaterdag heeft echter ook al tweemaal gewonnen en dat beloofd dus een spannend duel te worden. Afspraak dus zaterdag in de sporthal van Dommelhof. Let wel op het gewijzigde aanvangsuur: de wedstrijd begint uitzonderlijk al om 16u30.

Paula Van Ham overleden

Dinsdag 27 maart 2012
Lommel - Paula Van Ham overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Paula Van Ham overleden, de echtgenote van Jean Vanbrabant. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van het Centrum.

Nieuwe blog van Dommelhof

Maandag 26 maart 2012
Lommel - Nieuwe blog van DommelhofZoomProvinciaal Domein Dommelhof heeft onlangs een nieuwe blog online geplaatst. Die houdt je op de hoogte van de voorstellingen en activiteiten in Dommelhof. Bovendien kom je ook heel wat te weten over de werking van het huis. Zo kan je ondermeer lezen over het 'artiesten-in-residentie' programma waarbij enerzijds artiesten uit het openlucht- en circustheater aan nieuwe voorstellingen komen werken, en anderzijds ook jong Vlaams en Limburgs theatertalent ondersteund wordt. Nog op de blog te vinden: een kalender, info over het circusatelier, over het sportcentrum, over de vele culturele partners, enz. De blog is een voorlopig communicatie-instrument in afwachting van de nieuwe website. Het adres: http://dommelhof.wordpress.com/
Lommel - Biljarten: Lommel klopt OverpeltZoomZaterdagavond had de finale plaats van de biljartbeker KNBC Neerpelt. In een spannende finale haalde Adelberg Lommel het nipt van Overpelt BC. Het winnende team van Adelberg bestond uit Albert Van de Wakker, Patrick Vande berk en Ludo Loots. Voor Overpelt BC speelden Frans Agten, Gerard Geerts en Ronny Nuyts.

Met de groeten uit... Borgloon

Maandag 26 maart 2012
Lommel - Met de groeten uit... BorgloonZoomHet mooie weer trok gisteren veel en veel schoon volk  naar Grootloon, een kerkdorp van Borgloon. In de Servaeshoeve vond daar de inhuldiging (foto boven, met links gedeputeerde Gilbert Van Baelen) plaats van de nieuwe werken van PIT met receptie. Een verslag van Zjuul Devens: PIT is een project van Z33 (het provinciale huis voor actuele kunst) en brengt kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers. Borgloon heeft iets met kerken. Ik leerde vandaag dat ze er 15 hebben en met het kunstwerk (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Met de groeten uit... BorgloonMet de groeten uit... Borgloon
Zoom

Zeldzaam mos aangetroffen

Maandag 26 maart 2012
Lommel - Zeldzaam mos aangetroffenZoomIn het domein van Bokrijk hebben vrijwilligers van natuurkoepel Likona een vierkante meter van het zeer zeldzame krulbladmos gevonden. Het was 22 jaar geleden dat dit mos nog was opgemerkt in Vlaanderen. Krulbladmos (Nowellia curvifolia) is een zeer zeldzame mossensoort met een gouden kleur, die voor het laatst werd waargenomen in 1990. Toen werden er in Hoeselt enkele vierkante centimeters gezien. Nu bevond het zeldzame plantje (foto) zich op een rotte en ontschorste boomstam van een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Oorlogsonderzoeker Peter Loncke overledenIn Groveland, een stadje in de Amerikaanse staat Illinois, is vandaag op 58-jarige leeftijd oud-Lommelaar Peter Loncke aan een slepende ziekte overleden. Hij was de zoon van oud-wielrenner 'Karke' Loncke uit Overpelt-Fabriek en was al meerdere maanden ernstig ziek. Loncke was vooral bekend om zijn onderzoeken naar crashes van geallieerde bommenwerpers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zodra een onderzoek afgerond was, zorgde hij er voor dat de gesneuvelde bemanningsleden blijvend herdacht werden met (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Zet straks de klok één uur vooruitKomende nacht schakelen we over naar de zomertijd: om 2 uur zetten we de klok vooruit naar 3 uur. Wie op stap gaat, heeft een uurtje minder voor de boeg, net zoals onze nachtrust met een uur wordt ingekort. De nachtwerkers moeten dan weer een uur minder kloppen. En morgenavond blijft het een uur langer licht.

Maria Vos overleden

Zaterdag 24 maart 2012
Lommel - Maria Vos overledenVorige zondag is Maria Vos overleden, de echtgenote van Alfons Fonteyn. Ze was 84 jaar. Gisteren werd haar stoffelijk overschot gecremeerd.

Briek Leppens overleden

Zaterdag 24 maart 2012
Lommel - Briek Leppens overledenDonderdag is Briek Leppens overleden, de echtgenoot van Godelieve Van den Dungen. Hij was 68 jaar. Dinsdag wordt zijn asurne op het kerkhof bijgezet na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de decanale kerk van het centrum.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 23 maart 2012
"Er is een andere strategie nodig om ouders ervan te overtuigen dat technisch en beroepsonderwijs levensnoodzakelijk zijn voor onze bedrijven en dus voor onze welvaart. Het beste lijkt ons dat de hardste schreeuwers zelf het voorbeeld geven. Misschien moeten we het roer omgooien en een oproep lanceren aan onze werkgevers: 'Stuur uw eerstgeborenen systematisch naar het TSO.' Naar analogie met vroeger, toen één kind uit elke begoede familie voorbestemd was voor God. Ons land zal er hen dankbaar voor zijn."
(Provinciaal ACW-secretaris Carien Neven, vandaag in Visie)

Gratis naar... Raymond?

Vrijdag 23 maart 2012
Lommel - Gratis naar... Raymond?Zoom"Memoires van een balmuzikant" heet het nieuwe programma van Raymond van het Groenewoud. Een geweldig mooie voorstelling van een groot zanger. U kunt die morgenavond om 20.30u meemaken in Cinema Walburg in Hamont. Tickets kosten in voorverkoop 18 euro, aan de kassa 21,5 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be en u maakt er kans op! UPDATE Niet meer mailen, alle kaarten zijn weg.
Ongeveer drie vierde van de thuiszorg in Vlaanderen wordt ingevuld door mantelzorgers. Dat zijn  mensen die zorgen voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevende personen waarmee ze een persoonlijke band hebben. Het gaat om langdurige zorg, en dit engagement vraagt veel flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Om hen te ondersteunen organiseert het Mariaziekenhuis een informatiereeks. Die is speciaal bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor personen met dementie die nog thuis (…) Het hele nieuwsbericht

Wees slim

Donderdag 22 maart 2012
We hebben het al eens bekendgemaakt, een maand of zo geleden, maar toch nog even meegeven dat er vanaf vrijdagavond 22.00u tot maandagmorgen 06.00u in de hele provincie gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Vorig jaar hebben 2 miljoen mensen de provincie Limburg per fiets verkend. Samen hebben zij zo'n 26 miljoen euro gespendeerd in de diverse horecazaken rondom het Fietsroutenetwerk Limburg.
Dat heeft gedeputeerde van Toerisme Jean-Paul Peuskens vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een schatting op basis van de vele tellers die langs het Fietsroutenetwerk Limburg opgesteld staan. Vooral in het voor- en najaar waren er merkelijk meer fietsers, onder meer dankzij de succesvolle (…) Het hele nieuwsbericht

'David Tegendraads' in de kerk

Donderdag 22 maart 2012
Op uitnodiging van het Mariaziekenhuis brengt Geert Fierens zijn evocatie ‘David Tegendraads’ op donderdag 12 april om 20.00 uur in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-centrum. "Al meer dan tienduizend toeschouwers hebben Geert Fierens aan het werk gezien als Petrus in de vertelevocatie 'Petrus, de rots op weg'," aldus de mededeling van het ziekenhuis. "Zijn enthousiasme en professionalisme blijven velen bij. In 'David Tegendraads' brengt hij een van de boeiendste en meest (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Geuens overleden

Donderdag 22 maart 2012
Lommel - Alda Geuens overledenIn het RVT Nethehof in Balen is maandag Alda Geuens overleden, de weduwe van Jozef Weckx. Ze was 89 jaar. Zaterdag wordt ze begraven op het kerkhof van Kerkhoven, na een rouwmis (10.30u) in de parochiekerk daar. Vrijdag om 19u is er in die kerk een avondwake.

Oplegger gekanteld

Donderdag 22 maart 2012
Lommel - Oplegger gekanteldZoomAchter de afslag van de Noord-Zuid in Overpelt is vanmorgen op de N71 de oplegger van een vrachtwagencombinatie gekanteld. De lading zinkoxyde kwam op de weg terecht. De Civiele Bescherming is onderweg om alles op te ruimen. Een en ander zal in de komende uren nog heel wat verkeershinder veroorzaken. Rudi Knevels maakte bijgaande foto vlak nadat het ongeval gebeurd was. Rechts achter ziet men nog het stof opwaaien van de vrijgekomen lading.UPDATE De opruimingswerken duurden tot 15.30 uur. De brandweer van Lommel ging ter plaatse, maar kreeg bijstand van de Civiele Bescherming en de technische dienst van Overpelt, die met graafmachines de bovenste laag van de middenberm weg schraapte. Bij het ongeval vielen geen gewonden. De politie zorgde voor een omleiding via de Astridlaan.

Monteer nu de zomerbanden

Dinsdag 20 maart 2012
Het is voor autobestuurders die momenteel nog winterbanden op hun wagen hebben, stilaan tijd om over te schakelen op zomerbanden. Vanaf het moment dat de temperaturen niet meer onder de 6 à 7 graden Celsius duiken, hebben winterbanden geen positief effect meer. Bovendien leveren zomerbanden een brandstofbesparing van 5 tot 8 procent op en zorgen ze voor een lagere CO2-uitstoot door hun lagere rolweerstand.

Jules Valkenborgh overleden

Dinsdag 20 maart 2012
Lommel - Jules Valkenborgh overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Jules Valkenborgh overleden, de echtgenoot van Alda Sevens. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 11.30 uur) in de kerk van Lommel-centrum.

Theresia Vangerven overleden

Dinsdag 20 maart 2012
Donderdag is Theresia Vangerven overleden, de weduwe van Adriaan Maes. Ze was 77 jaar. Volgens haar wens vindt de afscheidsplechtigheid in besloten kring plaats.

Elza Schulpé overleden

Dinsdag 20 maart 2012
Lommel - Elza Schulpé overledenZondag is Elza Schulpé overleden, de weduwe van Hendrik Dirx. Ze was 79 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Paul Swinnen overleden

Dinsdag 20 maart 2012
Lommel - Paul Swinnen overledenIn rusthuis Hoevezavel is vrijdag Paul Swinnen overleden. Hij was 71 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Joggers, laat je zien!

Maandag 19 maart 2012
Het weer wordt zachter, dus gaan meer en meer mensen  joggen/lopen bij valavond (of zelfs later) op de openbare weg. Twee eenvoudige zaken kunnen het voor jezelf (en anderen) in het verkeer veiliger maken:
- draag bij voorkeur kledij van een lichte kleur en draag een reflecterend armbandje of vestje (zeker bij donkere kledij)
- loop aan de linkerkant van de weg, zo zie je zelf beter het verkeer aankomen, en ga dan tijdig van de weg af. Veel chauffeurs komen nog al te vaak joggers of lopers tegen, die plots uit het niets opduiken.
Nog beter is natuurlijk gaan trainen in een verkeersarme omgeving...

Veerle Vanheukelom overleden

Maandag 19 maart 2012
Dinsdag is bij het Zwitserse busongeval Veerle Vanheukelom overleden, de echtgenote van Harland Mellaert. Ze was 37 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Vandaag om 19 uur is er daar een avondwake.

Luc Schilders overleden

Maandag 19 maart 2012
Lommel - Luc Schilders overledenBij het busongeval in Zwitserland is dinsdag Luc Schilders overleden. Hij was 11 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 10.30 uur is er een gemeenschappelijke herdenkingsdienst in de Soeverein.

Jennifer Klomp overleden

Maandag 19 maart 2012
Lommel - Jennifer Klomp overledenBij het ongeval in Zwitserland is dinsdag Jennifer Klomp overleden. Ze was 12 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 10.30 uur is er een gemeenschappelijke herdenkingsdienst in de Soeverein.
Gisterenavond heeft Sporting NeLo zijn eerste wedstrijd in de playdowns van het handbal gewonnen. Het was een wedstrijd tegen Atomix. Sporting kwam in Haacht moeizaam uit de startblokken, mede dankzij het enthousiaste spel van de thuisploeg: 5-5 na 10 minuten. Sporting drukte even door en liep meteen enkele doelpunten uit, 10-13 na 20 minuten, maar toch kwam NeLo in de hele eerste helft niet echt onder stoom. Er werd gerust bij 17-18.
De tweede helft was dan wel voor Sporting. Haacht kwam nu nog nauwelijks in het stuk voor, 24-29 na 45 minuten wedstrijd.
Sporting timmerde lustig aan zijn voorsprong verder en won de wedstrijd uiteindelijk nog vrij makkelijk met 28-39.

Win 25000 euro!

Vrijdag 16 maart 2012
Lommel - Win 25000 euro!ZoomOnbekenden hebben maandagavond op de Markt in Valkenswaard een Mercedes CL 500 gestolen. Daar lagen "belangrijke documenten" in. Wie tips kan leveren die tot de teruggave van de auto leiden, krijgt 25.000 euro beloning. Het gaat om een zilverkleurige Mercedes met kenteken 06-GKG-7, nieuwprijs 136.000 euro. Na de diefstal verdwenen de daders richting Belgische grens. Misschien staat de auto in uw buurt? Foto: een Mercedes CL 500.

Willy Geuens overleden

Vrijdag 16 maart 2012
Lommel - Willy Geuens overledenWoensdag is plots Willy Geuens overleden. Hij was 58 jaar. Maandag worden zijn assen bijgezet na een uitvaartdienst in de aula van funerarium Severens in de Schansstraat.

Gratis naar... 'Biechten'?

Woensdag 14 maart 2012
Lommel - Gratis naar... 'Biechten'?ZoomOp vraag van toneelgroep ‘t Arsenaal schreef Walter van den Broeck een nieuwe theatertekst: Biechten. Over het Vlaanderen van vandaag. Het Vlaanderen dat zijn verleden van zich afschudt en potjes die jaren bedekt waren voor eens en altijd ontdekt. Het wordt een stuk dat bevolkt is met een heel netwerk aan personages rond een pedofiele geestelijke, een zus, de misbruikte neef, diens vrouw en dochter, de vrijer, een jaloerse minnaar en een eenvoudige aalmoezenier. Met Camilia Blereau, Els (…) Het hele nieuwsbericht

Busongeval: vlaggen halfstok

Woensdag 14 maart 2012
Lommel - Busongeval: vlaggen halfstokZoomDe Noord-Limburgse gemeenten betuigen hun diepste gevoelens van medeleven met alle families van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Alle gemeenten hangen vanaf vanmiddag hun vlaggen halfstok aan alle openbare gebouwen. Dat heeft burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt laten weten.
"Het drama is onvoorstelbaar en niet te beschrijven. Als teken van rouw, verbondenheid en steun hebben we deze beslissing genomen. We wensen alle betrokkenen veel moed en sterkte om dit drama te verwerken", aldus Drieskens, die ook voorzitter is van het Platform Noord-Limburg, waaraan negen gemeenten verbonden zijn. Foto: de vlaggen aan het gemeentehuis van Neerpelt. (Foto Stijn Philippe)

Nog even die uitleg

Dinsdag 13 maart 2012
Een aantal lezers vraagt nog eens uit te leggen wat er door de nieuwe lay-out is veranderd. Tenslotte zit niet iedereen op Facebook. Hier gaan we met de essentie:
  • in de eerste kolom ziet u nieuws dat puur lokaal is, voor de eigen gemeente;
  • boven in de tweede kolom staat de kalender. Wie iets organiseert kan dat daar gratis aankondigen, eventueel mét een afbeelding;
  • daaronder vindt u in de tweede kolom nieuws dat voor verscheidene gemeenten - ook de uwe - interessant is. Daar staan ook de overlijdensberichten, algemene berichten met een grote impact, of gewoon maar berichten die u gelezen moet hebben om "bij" te zijn;
  • in de derde kolom staan de zoekertjes en de felicitaties. Ook hier kan men eventueel een afbeelding of foto toevoegen;
  • onderaan elk bericht staan ikoontjes; als men daar op klikt, kan men een bericht printen, mailen, via een sociale site "delen", enz.; 
  • de foto's in de eerste kolom zijn groter dan vroeger. Ook de site zelf is wat breder geworden.
Reageren op de nieuwe vormgeving kunt u via mail of op www.facebook.com/internetgazet.

Stop toch met dat roken

Dinsdag 13 maart 2012
Op 26 maart start het Mariaziekenhuis een nieuwe vormingsreeks ‘Rook-arm, hart-rijk’. Roken is slecht voor de gezondheid. Velen kregen al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Daarom wil het Mariaziekenhuis daarbij helpen. Omdat stoppen zo moeilijk is, probeert men de kans te vergroten door te werken in een groep van 10 à 15 personen. Voor dit rookstopprogramma, dat professioneel begeleid wordt door erkende tabakologen, zijn er 8 samenkomsten gepland op maandagavond. De reeks start op maandag 26 maart 2012.
Er wordt gewerkt in groepjes van 10 tot 15 personen. De volledige sessie wordt grotendeels door het ziekenfonds terugbetaald.
Locatie: Mariaziekenhuis, Maesensveld 1, 3900 Overpelt; inschrijving en informatie: Sigrid Claes, psychologe/tabakologe (011/826 000 of rookstop[!]mznl.be).

Tamara Hendriks overleden

Dinsdag 13 maart 2012
Zaterdag is in het verzorgingstehuis 'Witte Mol' Tamara Hendriks overleden. Ze was 33 jaar. Donderdag wordt er afscheid van haar genomen tijdens een uitvaartdienst (om 13 uur) in de aula van funerarium Severens in de Schansstraat.

Joske Hendriks overleden

Dinsdag 13 maart 2012
Lommel - Joske Hendriks overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Joske Hendriks overleden. Ze was 92 jaar. Donderdag worden haar assen verstrooid na een rouwdienst (om 10.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Basisscholen in gebieden vervuild met zware metalen - zoals Noord-Limburg - moeten het schoolbeleid meer afstemmen op die problematiek, om blootstelling van de kinderen aan zware metalen tot een minimum te beperken. Dat meldt het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) vandaag. Uit een vragenlijst van het instituut en het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) bij 58 scholen blijkt dat slechts 15 procent van de scholen de ouders over de problematiek informeert.
Het VIGeZ (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Cuypers overleden

Maandag 12 maart 2012
Lommel - Pol Cuypers overledenDonderdag is Pol Cuypers overleden, de echtgenoot van Julia Emmers. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Henri Geboers overleden

Maandag 12 maart 2012
Lommel - Henri Geboers overledenVrijdag is Henri Geboers overleden, de echtgenoot van Gusta Roosen. Hij was 72 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
In de bekercompetitie van het handbal heeft Sporting NeLo vandaag wat ruimer afstand genomen van Doornik. In het sportcentrum van Dommelhof werd het 36-28, nadat de tweedeklasser gisteren met een nipte 33-32 werd verslagen. Sporting gaat dus naar de halve finales op 5 mei in Tongeren, meldt ook Bruno Ravyts: "Sporting begon erg gretig aan de wedstrijd en liet al vanaf de aanvangsfase niets aan het toeval over. Het stond dan ook al 4-0 na 5 min. Doornik wist niet goed wat hen overkwam en moest (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lente, dus ook lieveheersbeestjesZoomVandaag gezien in Bosland: lieveheersbeestjes. Met dit mooie weer komen ze massaal te voorschijn. Uit de vele honderden werden deze vier gefotografeerd.(Foto Pierre Rutten)
In de competitie voor de handbalbeker van België is Sporting NeLo vanavond gaan winnen bij de koploper in 2de Nationale, Doornik. Het was een erg nipte overwinning, zo getuigt de uitslag: 32-33. Morgennamiddag om 16.30u wordt de terugwedstrijd gespeeld in het sportcentrum van Dommelhof. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: Gisterenavond heeft Sporting een kleine zege behaald in het verre Doornik. De thuisploeg nam aanvankelijk de beste start en leidde (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Meeuws overleden

Zaterdag 10 maart 2012
Lommel - Annie Meeuws overledenDonderdag is Annie Meeuws overleden, de echtgenote van Rik Maris. Ze was 68 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Lommel - Graffiti van Vincent in Lommel-KolonieZoomWie gaat tennissen in Lommel-Kolonie wordt nu onthaald door prachtige graffiti, gemaakt door Overpeltenaar Vincent Sneijers. (Foto Robert Boons)

Maria Wouters overleden

Donderdag 8 maart 2012
Lommel - Maria Wouters overledenMaandag is Maria Wouters overleden, de echtgenote van Leon Maes. Ze was 75 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - 'Flying Fish Circus' in de circustentZoomMorgen- en zaterdagavond brengt CultuurNoord ons "FLYING FISH CIRCUS", een voorstelling die ons (in een circustent) laat binnenkijken in het leven van een traditionele circusfamilie in de jaren '50. Terwijl de artiesten schitteren in de piste, kijkt het publiek naar een andere voorstelling, een voorstelling die zich afspeelt in de coulissen. Het is heerlijk atypisch circustheater met een flinke dosis retro. De jaren '50 klinken door in de soundtrack van blues en hillbilly, nostalgie is alom (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Woensdag 7 maart 2012
Lommel - Vandaag gezien...Zoom...in Bosland: rood bekermos. Dat wordt dikwijls verward met heidelucifer waarmee het zeer nauw verwant is. Heidelucifer groeit meestal op de arme bosbodem, terwijl rood bekermos meestal op dood hout groeit dat op de grond ligt. Het mos van heidelucifer is zilvergrijs, dat van rood bekermos meestal groen van kleur. Beide soorten zijn aanwezig in Bosland. (Foto Pierre Rutten)
Het zal u niet ontgaan zijn: de Internetgazet steekt in een nieuw, fris kleedje. Voortaan is het nieuws opgedeeld in een hoofdkolom met grotere foto’s, en een zijkolom. De hoofdkolom toont nieuws uit de gemeente zelf; in de zijkolom brengen we onder meer het nieuws dat op meerdere gemeenten terugkomt, zoals dit bericht. Nogal wat lezers volgen immers meer dan één gemeente, waardoor ze hetzelfde bericht meermaals zagen terugkomen. Dat ongemak is nu van de baan. Nog in die (…) Het hele nieuwsbericht

Stefan Brijs was hier

Dinsdag 6 maart 2012
Lommel - Stefan Brijs was hierZoomOp uitnodiging van de bibliotheken van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt was de auteur Stefan Brijs te gast in Palethe. Hij vertelde daar voor een aandachtig publiek over zijn schrijversloopbaan, zijn bewondering voor en zijn vriendschap met Jeroen Brouwers, zijn wijze van schrijven, zijn doorbraak met de roman "De Engelenmaker", zijn nieuw boek "Post voor mevrouw Bromley", ....  
"Post voor mevrouw Bromley" werd de voorbije weken door meer dan 80 mensen in 5 verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Lady Linn?

Maandag 5 maart 2012
Zaterdag komt dan een van de grootste vrouwen van het Vlaamse artiestenheir naar De Posthoorn in Hamont-Achl: Lady Linn. Vanaf 20.30u stelt ze daar haar nieuwe plaat voor, “No Goodbye at All”, die ze samen met haar groep "The Magnificent Seven" heeft opgenomen en waarop een warm popgeluid te horen is, met blazers, drums en piano. We hebben hier al eerder de lof van Lady Linn gezongen, dus: wees erbij!
Tickets zijn verkrijgbaar bij de dienst vrije tijd in het stadhuis of (…) Het hele nieuwsbericht

Yves Vanduffel overleden

Maandag 5 maart 2012
Vorige dinsdag is Yves Vanduffel overleden. Hij was 53 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis hebben in intieme kring plaatsgevonden.
Lommel - Basket: Houthalen klopt LommelK-Kontrol Lommel heeft dit weekeinde de wedstrijd tegen Houthalen verloren met 75-64. Het was een typische derby met veel missers en balverliezen. Maar Lommel startte beter, kon 10 punten uitlopen en de rust ingaan met 2 punten voorsprong bij een schamele 29-31 stand. Na de rust verscheen er een ander Houthalen dat onder impuls van Maesen (15) en vooral Schrooten (12) afstand nam van Lommel, ondanks het stevig aanklampen van Norvell (22). In de slotfase (37ste minuut) kwam Hodge (12) van de bank om met 2 bommen de Lommelse deur definitief dicht te doen.

Lieske Ooms overleden

Zaterdag 3 maart 2012
Lommel - Lieske Ooms overledenDinsdag is Lieske Ooms overleden, de weduwe van Jef Mannaerts. Ze was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. 

Vandaag gezien...

Vrijdag 2 maart 2012
Lommel - Vandaag gezien...Zoom...in Bosland: rode bosmieren. Deze mierenhoop bestaat al enkele jaren, en is een dankbaar object om te volgen. Dit jaar zijn de mieren zeer vroeg ontwaakt uit hun winterslaap, en zijn ze al volop actief. Door het beheer van bos en natuur zijn mieren fors aan het uitbreiden. Hopelijk worden zo de teken weer teruggedrongen. (Foto Pierre Rutten)
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel