Het overige nieuws

Niels Willems overleden

Maandag 31 december 2012
Overpelt - Niels Willems overleden

Overpelt

Vrijdag is Niels Willems overleden, de zoon van Peter en Hilde Willems- Snoeckx en de broer van Lien. Hij was 16 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Pelt - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)

Maria Schurmans overleden

Vrijdag 28 december 2012

Neerpelt

Maandag is Maria Schurmans overleden, de weduwe van Jozef Oyen. Ze was 90 jaar. Morgen/zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10u30) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vanavond om 19u00 is er daar een avondwake.

Lydie Mallants overleden

Donderdag 27 december 2012
Neerpelt - Lydie Mallants overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Lydie Mallants overleden, de weduwe van Gerard Jutten. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. 

Margriet Verspeek overleden

Donderdag 27 december 2012
Neerpelt - Margriet Verspeek overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vrijdag Margriet Verspeek overleden, de weduwe van Michel Hendriks. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. 

Henri Bloemen overleden

Woensdag 26 december 2012
Neerpelt - Henri Bloemen overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is zondag Henri Bloemen overleden, de weduwnaar van Rosalia Verhoeven. Hij was 94 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Leon Willems overleden

Dinsdag 25 december 2012
Overpelt - Leon Willems overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Leon Willems overleden, de echtgenoot van Mia Beelen. Hij was 72 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartplechtigheid in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Jan Achten overleden

Dinsdag 25 december 2012
Neerpelt - Jan Achten overleden

Neerpelt

Gisteren is Jan Achten overleden, de weduwnaar van Lucia Van Samang, van de Kettingbrugweg. Hij was 87 jaar. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondviering in de kerk van Sint-Huibrechts-Lille.
Esperanza Neerpelt heeft vandaag Jasper Vandebroek binnengehaald, die nog tot eind juni 2015 onder contract was bij Lommel United. Dat meldt esperanzabys.be. Vandebroek is een twintigjarige verdediger die dit seizoen nog maar één keer in actie kwam voor Lommel United. Hij zal speelgerechtigd zijn voor de eerstkomende wedstrijd van Neerpelt op 5 januari op het veld van Oosterzonen.
Bij Neerpelt wordt Vandebroek herenigd met zijn broer Niels, die in tegenstelling tot Jasper op het middenveld wordt uitgespeeld. Ook hij is sinds dit seizoen actief bij Esperanza.

Lies Geunes overleden

Maandag 24 december 2012
Neerpelt - Lies Geunes overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Lies Geunes overleden, de weduwe van Eduard Peeters. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Elly Vanduffel overleden

Maandag 24 december 2012
Overpelt - Elly Vanduffel overleden

Overpelt

Woensdag is Elly Vanduffel overleden, de echtgenote van Gerard Sevens. Ze was 54 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Damesvolley: Overpelt klopt Lovoc

Zondag 23 december 2012
Pelt - Damesvolley: Overpelt klopt LovocZoomHet Dames A-team van Lovoc wist wat doen gisteravond, wilde het op een gedeelde eerste plaats in het klassement blijven, zeker na het 3-0 verlies verleden week tegen co-leider Maaseik. De tegenstanders uit Overpelt staan pas 9e in de rangschikking, maar wisten ook dat Lovoc te kampen heeft met geblesseerde passeurs, en dat blijkt in het volleybal een serieuze handicap te zijn.
Het zag er na de eerste twee sets niet goed uit voor de thuisploeg: Overpelt won die overtuigend. Maar in de 3e set veerde Lovoc terug recht, 1-2. In de 4e set leek Overpelt op weg naar vlotte setwinst, het liep tot 17-24 (en dus matchpunt). Lovoc knokte terug tot 23-24, maar het beslissende punt viel toch voor Overpelt, dat dus won met 1-3. (Foto Marc Faes) Meer foto's

Fien Donders overleden

Zaterdag 22 december 2012
Neerpelt - Fien Donders overleden

Neerpelt

In het rusthuis is dinsdag Fien Donders overleden, de weduwe van Jef Driesen. Ze was 82 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. 

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Pelt - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

Tilly van den Boom overleden

Donderdag 20 december 2012
Pelt - Tilly van den Boom overledenDinsdag is Tilly van den Boom overleden, de echtgenote van Willy Geunes. Ze was 63 jaar. Maandag om 12 uur is er een uitvaartdienst in het funerarium Severens waarna haar assen bijgezet worden op de begraafplaats van Neerpelt. 

Gratis naar Mintzkov?

Donderdag 20 december 2012
Pelt - Gratis naar Mintzkov?ZoomNaar aanleiding van hun tiende verjaardag in 2011, doet Mintzkov dit jaar een akoestische tournee doorheen de Vlaamse Cultuurcentra. Mintzkov staat voor groovy rocksongs met veel oog voor melodie, die u onvermijdelijk meeslepen, maar waaronder bijna altijd enige ritmische tegendraadsheid of een harmonisch weerhaakje schuilgaat. Internetgazet deelt 10 gratis duo-tickets uit voor dit optreden in De Adelberg in Lommel morgen vrijdag 21 december om 20.15 uur. Alles wat u moet doen is bellen naar 011/55.35.11 OF mailen aan reservaties[!]ccdeadelberg.be . De eerste 10 hebben prijs!

Eerste 'ijsberenduik' in Dommelslag

Woensdag 19 december 2012
Op zaterdag 5 januari organiseert zwembad Dommelslag voor de eerste keer een heuse ijsberenduik in het nieuwe buitenzwembad. Men laat het bad speciaal voor deze gelegenheid afkoelen, zodat de durvers een verfrissende duik kunnen nemen. Tussen 14u en 21u zijn alle ijsberen en hun supporters welkom. De ‘duikers’ betalen slechts € 2 en krijgen hiervoor een mooie attentie. Bovendien gaat de opbrengst van de eerste ijsberenduik naar het goede doel: dienstencentrum St.-Oda.
Ook de sportclubs kunnen wat ondersteuning gebruiken. Ze bemannen daarom een aantal kerststalletjes op het buitenterras. Iedereen is er welkom die namiddag, ook niet-ijsberen!

'Stomazorg in de kijker'

Dinsdag 18 december 2012
Donderdag stelt het Mariaziekenhuis haar DVD ‘Stomazorg: informatie en verzorging’ voor. Dat gebeurt tijdens een infonamiddag ‘Samen sterk in verpleegwerk: stomazorg in de kijker’. Daarop werden de thuisverpleegkundigen uit de regio uitgenodigd. Met dit initiatief hoopt het Mariaziekenhuis de verzorging van patiënten met een stoma te optimaliseren.
Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Soms kan de ontlasting of urine het lichaam (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Jannis overleden

Maandag 17 december 2012
Neerpelt - Willy Jannis overleden

Neerpelt

Donderdag is Willy Jannis overleden, de echtgenoot van Lisette Daems. Hij was 71 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. 

Neerpelt

Hermien Peeters, gelauwerde kajakster van de NWC, is zesde geworden in het referendum voor de titel van Jonge Belgische Belofte, dat onder de Belgische sportjournalisten wordt gehouden. Wie het referendum heeft gewonnen, wordt pas vanavond bekend gemaakt.  UPDATE Het is tennisser Kimmer Coppejans geworden.
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.

Lena Neeskens overleden

Zaterdag 15 december 2012
Neerpelt - Lena Neeskens overleden

Neerpelt

Dinsdag is Lena Neeskens overleden, de weduwe van Jozef Pellens. Ze was 83 jaar. Volgens haar wens heeft de uitvaart in familiekring plaatsgevonden. 
In een brief aan de Nederlandse vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven gepleit voor een betere spoorverbinding tussen Eindhoven en de Duitse steden Düsseldorf en Aken. 
Düsseldorf is volgens Van Gijzel van groot economisch belang voor Nederland. Meer dan de helft van de Nederlandse export naar Duitsland is bestemd voor de deelstaat Nordrhein-Westfalen, waarvan Düsseldorf het economische en bestuurlijke centrum is. Uit (…) Het hele nieuwsbericht

Nstars zetten G-baseball op de kaart

Donderdag 13 december 2012
Pelt - Nstars zetten G-baseball op de kaartZoomDe Neerpeltse Baseball en Softball Vereniging Nstars heeft dinsdag een princiepsakkoord gesloten met BuSO St-Elisabeth voor het geven van G-Baseball initiatielessen. Dat zijn speciale  lessen voor jongens en meisjes met een beperking. Zij kunnen nu frequent gaan kennismaken met - en veel plezier beleven aan - een sport die door miljoenen mensen wereldwijd wordt beoefend. Meteen is de definitieve introductie van G-Baseball in Vlaanderen een feit.
Uniek is dat de Nstars op (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe woonvorm voor andersvaliden

Donderdag 13 december 2012
Pelt - Een nieuwe woonvorm voor andersvalidenZoomJe zou het niet dadelijk zeggen dat in de woning op de foto hierboven de nieuwste woonvorm van BC Sint-Elisabeth schuilgaat. Het is een huis in de Akkerstraat in Overpelt. Het kadert in een project dat bedoeld is om de oudere gebouwen op de campus in Wijchmaal te vervangen door nieuwe, kleinere wooncentra die beter aangepast zijn aan de noden van de doelgroep: personen met een handicap.
Het begeleidingscentrum wil een zo breed mogelijk scala aan gevarieerde opvang- en begeleidingsvormen (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Pelt - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Leo Gielen overleden

Donderdag 13 december 2012
Neerpelt - Leo Gielen overleden

Neerpelt

Maandag is Leo Gielen overleden, de echtgenoot van Julia Portugaels. Hij was 70 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. 

Jan Quanten overleden

Donderdag 13 december 2012
Overpelt - Jan Quanten overleden

Overpelt

Maandag is Jan Quanten overleden. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.

Een mailtje uit Malawi

Woensdag 12 december 2012
Pelt - Een mailtje uit MalawiZoom"Langs deze weg willen wij alle vrienden, familie, collega’s en kennissen bedanken die ons op allerlei manieren hebben gesteund bij ons vrijwilligerswerk in Malawi (Afrika). In november en december hebben wij meegedraaid in de organisatie Hope For Life, die steun biedt aan kinderen, jongeren, aidspatiënten en de meest hulpbehoevenden van de samenleving. Dankzij jullie bijdrage hebben we voor een verschil kunnen zorgen.
Speciale dank gaat uit naar de twee hoofdsponsors: Club 51 Noord-Limburg en Kapsalon Carré in Overpelt.
Bedankt allemaal!
Lynn en Kristof, Hope For Life, Malawi, Zomba."

Drie inbrekers voorlopig weer vrij

Woensdag 12 december 2012
De lokale politie HANO heeft drie mannen gearresteerd in het kader van een onderzoek naar aanleiding van diefstallen met braak in Overpelt in de nacht van 19 op 20 november. Twee verdachten werden gisteren nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste en in de gevangenis liet opsluiten. Een derde verdachte werd vandaag gearresteerd en verhoord.
De drie, afkomstig uit Overpelt en Hamont-Achel, werden na hun bekentenissen in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Zij worden onder meer beschuldigd van 5 diefstallen met braak, een poging tot diefstal met braak, vandalisme en diefstal van een personenauto, feiten waarvoor ze binnenkort voor de rechter zullen moeten komen. De auto die ze gebruikten werd in beslag genomen.

Louis De Witz overleden

Woensdag 12 december 2012
Overpelt - Louis De Witz overleden

Overpelt

Zaterdag is Louis De Witz overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van het centrum. 

Annie Covemaeker overleden

Woensdag 12 december 2012

Neerpelt

Zondag is Annie Covermaeker overleden, de echtgenote van Eddy Declerck. Ze was 56 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Boseind. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake. 

Gratis reizen met oudejaar

Woensdag 12 december 2012
Pelt - Gratis reizen met oudejaarZoomMet oudejaar zet de Lijn Limburg 14 feestbussen in om het nieuwe jaar onbezorgd te kunnen starten. Inwoners uit Hamont-Achel, Overpelt en Neerpelt rijden met oudejaar zelfs helemaal gratis, dankzij de tussenkomst van deze gemeenten.
Om gebruik te maken van deze gratis service, haalt u uw biljet op voorhand af bij de gemeente. Opgelet, want op de bus zelf kunt u geen gratis biljet bekomen. Met dit gratis oudejaarsnachtbiljet kunt u op oudejaarsavond en –nacht en op nieuwjaarsdag tot middernacht gebruik maken van de normale diensten van De Lijn en de speciale oudejaarsnachtbussen.
De dienstregeling van de speciale oudejaarsnachtbussen kunt u bekijken op de website van De Lijn.
Ook de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vestigt een basis op Eindhoven Airport. Het gaat om één vliegtuig omdat er niet meer ruimte is, zei Ryanair-topman Michael O'Leary vandaag tijdens een blitzbezoek aan Eindhoven. Daar was gehoopt op twee of drie Ryanair-vliegtuigen. Maandag kondigde KLM-dochter Transavia al aan dat het drie vliegtuigen in Eindhoven zal plaatsen.
O'Leary hoopt dat er in de toekomst ruimte is voor meer vliegtuigen in Eindhoven. De Ryanairtopman hoopt in de toekomst (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Stevens overleden

Dinsdag 11 december 2012
Neerpelt - Tho Stevens overleden

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is zondag Tho Stevens overleden, de weduwe van Marcel Bernaerts. Ze was 84 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Boseind. 
Pelt - Soroptimisten-cadeaus voor kinderafdelingZoomOp sinterklaasdag zorgden de Soroptimisten van Noord-Limburg er voor dat de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis een aantal cadeaus kreeg voor de patiëntjes. En die waren daar, vernamen we, héél blij mee. Op de foto de dames met de cadeaus.

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Jef Noten overleden

Zaterdag 8 december 2012
Overpelt - Jef Noten overleden

Overpelt

Donderdag is Jef Noten overleden, de echtgenoot van Jacqueline Weckx. Hij was 81 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Excelsior Veldwezelt heeft aangekondigd dat het eerste team algemeen forfait zal geven voor de rest van dit seizoen. Als er voor woensdag geen nieuwe sponsor wordt gevonden, wordt de KBVB geïnformeerd over dat algemeen forfait, meldt de club op haar website. Veldwezelt staat momenteel op een zestiende en op twee na laatste plaats in Bevordering C, met tien punten uit veertien wedstrijden.
Vandaag heeft Vier de namen bekend gemaakt van de gemeenten die geselecteerd werden voor de volgende ronde van "De slimste gemeente". Uit Noord-Limburg werden Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Neerpelt NIET weerhouden; Lommel, Overpelt en Peer wel.

Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Gratis naar... Simply Live 2?

Vrijdag 7 december 2012
Pelt - Gratis naar... Simply Live 2?ZoomMorgenavond in de Walburg in Hamont: Simply Live 2. Voor Simply Live 2 slaan Stan Van Samang & Eric Melaerts opnieuw de muzikale handen in elkaar en breien ze een vervolg aan de grote succesvoorstelling van vorig theaterseizoen. Hun vorige stop in Cinema Walburg herinneren velen zich nog. Om de theaterformule nog meer kracht bij te zetten, halen ze er nog een muzikaal genie bij: Bert Gielen.
Eric Melaerts & Bert Gielen winnen het wellicht op instrumentaal vlak, maar Stan (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vanmorgen vroeg beginnen sneeuwen, maar de hinder op de weg blijft beperkt. Het verkeer verloopt vlot omdat er gestrooid is in de sneeuw daar snel smelt. Op secundaire wegen kan het behoorlijk glad zijn. Er wordt vandaag nog meer sneeuw verwacht. UPDATE Inmiddels is de situatie ook op de grote wegen verslechterd.

Tilleke Kesters overleden

Woensdag 5 december 2012
Neerpelt - Tilleke Kesters overleden

Neerpelt

Gisteren is Tilleke Kesters overleden, de weduwe van Frans Valkenborgh. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-Centrum.

Vanavond samenaankoop stookolie

Woensdag 5 december 2012
Nu de winter voor de deur staat, komt hét moment om de stookolietank bij te vullen. Maar met de huidige prijs per liter is dit een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Volkstuinen Overpelt vanavond tussen 18 en 20 uur in zaal Den Drossaerd Park (Lindel-Hoeven) een samenaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen er aan deelnemen (tot en met de aangrenzende gemeenten). Leden van de Volkstuin kunnen gratis deelnemen, anderen betalen €9,00 lidgeld. Dat mag geen probleem zijn want die som verdienen ze gemakkelijk terug. UPDATE De aankoop werd afgesloten met ruim 170.000 liter; de leden betalen 0,7972 cent de liter.

Volgend weekend geen treinen

Woensdag 5 december 2012
Vanwege werken rijden er komend weekend geen treinen tussen Mol en Neerpelt en omgekeerd. Er worden vervangbussen ingelegd. Het treinverkeer wordt zondagavond hervat vanaf 18 uur.

Mintzkov in De Adelberg

Woensdag 5 december 2012
Pelt - Mintzkov in De AdelbergZoomMintzkov vierde in 2011 zijn tiende verjaardag. Na een uitverkocht AB-concert in Brussel, een verjaardagsconcert met buitenlandse gasten in de Gentse Handelsbeurs én het uitbrengen van een cd-box met het complete Mintzkov-werk, wordt het jubileum in stijl afgerond met een akoestische tournee langs de cultuurcentra in Vlaanderen. De groep herwerkte speciaal voor deze concerten een fijne selectie van hun mooiste nummers tot een akoestische set, perfect geschikt voor het theater. Tevens wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Zou het ooit lukken?

Dinsdag 4 december 2012
Om de vraag naar een treinverbinding van Hamont naar Weert te ondersteunen, kreeg de Nederlandse gedeputeerde Patrick van der Broeck vanmorgen Belgisch bier aangeboden. Mét een petitie in die zin, ondertekend door bijna 2.500 mensen. De gemeente Weert steunt de vraag. Ze is al jarenlang groot voorstander van een treinverbinding met België voor personenvervoer. Zo'n verbinding zou volgens de gemeente goed zijn voor de economie, het bedrijfsleven en de bereikbaarheid. Belgische en (…) Het hele nieuwsbericht

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Pelt - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

Nieuwe provincieraad samengesteld

Maandag 3 december 2012
Neerpelt - Nieuwe provincieraad samengesteldZoom

Neerpelt

Vanmorgen werd de nieuwe provincieraad samengesteld voor de legislatuur 2013-2018. 63 raadsleden legden de eed af; bovendien werden 6 gedeputeerden (foto) aangesteld. Neerpeltenaar Frank Smeets is één van hen. Een andere Neerpeltenaar, Gilbert Van Baelen, is de nieuwe voorzitter van de provincieraad.
De nieuwe meerderheid bestaat uit CD&V (18 leden), sp.a-Groen (13 leden) en Open VLD (9 leden). De oppositie bestaat uit N-VA (17 leden) en Vlaams Belang (6 leden). (Foto Robin Reynders, Provincie Limburg)

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Pelt - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.

Vier generaties

Zaterdag 1 december 2012
Pelt - Vier generatiesZoomOp 23 augustus werd Louise Van Gestel in Overpelt geboren. Ze is daardoor de vierde van vier generaties. Bij haar op de foto de fiere mama, Katrien Bex (23) uit Overpelt, de fiere oma, Tineke Korsten (52) uit Neerpelt en de fiere moe,Anna Janssens (79) uit Lommel.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt