Het overige nieuws

Neerpelt - Kajak: Hermien Peters vice-wereldkampioene

Neerpelt

Hermien Peters uit Hechtel-Eksel, lid van de Neerpeltse Watersportclub, is deze namiddag 2de geworden op het Wereldkampioenschap voor U23-jarigen in het Wit-Russische Minsk in de K1 over 500 meter. Zij moest enkel de Hongaarse Dora Lucz (1’52”) laten voorgaan. Hermien eindigde in 1’53”. Derde werd de Wit-Russische Grishina. Na haar Europese titel 14 dagen geleden moest Hermien dus nu genoegen nemen met het zilver.
De Hongaarse, die niet meedeed in het EK, werd (…) Het hele nieuwsbericht
Gisteren plaatste Hermien Peters zich op het WK U23 in Minsk al voor de finale van de K1 500 meter, vandaag deed ze dat ook voor de finale van de K1 200 meter. Ze won haar halve finale en zal morgenvoormiddag eerst de finale 200m varen, waarin ze als huidige Europese vice-kampioene het weer zal moeten opnemen tegen de Poolse Europese titelhoudster. In de namiddag staat dan de finale van de K1 500 meter op het programma. En drukke dag dus voor onze Hermien!
Artuur Peters uit Hechtel-Eksel, lid van de Neerpeltse Watersportclub, heeft zich deze voormiddag in Minsk gekroond tot wereldkampioen kajak K1 1000 meter bij de heren U23. Artuur lag van start tot finish aan de leiding en won in 3'34" voor de Wit-Rus Baicheuski (3'35") en de Hongaar Solti (3'36"). Na zijn wereldtitel bij de junioren in 2014 is dit voor Artuur een mooie opsteker met het oog op de Olympische Spelen in Rio waar hij het zal moeten opnemen tegen de ervaren oudere kajakkers. Nick Verduyckt werd in Minsk 6-de in de B-finale (15-de overall) in K1 1000 m bij de heren junioren.

Jaarverslag politiezone online

Vrijdag 29 juli 2016
De politiezone HANO heeft het jaarverslag over 2015 online gezet. U kunt het hier raadplegen. UPDATE Helaas is het raadplegen van het jaarverslag niet mogelijk vanwege de terreurdreiging, meldt de politiezone: "Omwille van de terreurdreiging kan de lokale politie HANO momenteel helaas het jaarverslag niet weergeven tot nader order."
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.
Na broer Artuur gisteren heeft vandaag Hermien Peters zich geplaatst voor de finale op het WK kajak voor U23-jarigen K1 500 meter in het Wit-Russische Minsk. Hermien won haar halve finale in 1'53" en was daarmee de snelste van alle halve finalisten. De finale wordt zondagnamiddag gevaren maar eerst zal zij zich ook nog proberen te kwalificeren op het sprintnummer K1 200 meter op dit WK.
Amber Van Broekhoven overleefde de halve finale niet samen met de Mechelse Mirthe Leboy. Voor haar is dit WK afgelopen.
Het is maar dat je 't weet
Overpelt - Openbaar onderzoek 'Agter de Heuf'Zoom

Overpelt

Tot en met vrijdag 16 september (11 uur) ligt bij de dienst ruimtelijke ordening"  van het gemeentebestuur het ontwerp voor het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Agter De Heuf’ ter inzage. Dat ontwerp werd op 30 juni voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad.

Neerpelt

Net als de voorgaande jaren kunnen Neerpeltse Pukkelpopgangers gebruik maken van de nachtbus die van Kiewit naar Neerpelt rijdt. Vanuit Neerpelt kan je vlot met de lijnbus naar Pukkelpop in Kiewit reizen. Op vertoon van een geldig Pukkelpopticket is je busreis van Neerpelt naar Kiewit trouwens helemaal gratis.
Net zoals voorgaande jaren kan je na afloop van de festivaldag ook weer met de bus terug naar huis. Want dankzij de financiële tussenkomst van gemeente en provincie legt De Lijn (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Smeets overleden

Donderdag 28 juli 2016
Pelt - Marie-Jeanne Smeets overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Marie-Jeanne Smeets overleden, de echtgenote van Serge Fransen. Zij was 61 jaar. De afscheidsdienst vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Hans Kreft overleden

Donderdag 28 juli 2016
Neerpelt - Hans Kreft overleden

Neerpelt

In zijn woning in Sint-Huibrechts-Lille is op 16 juli Hans Kreft overleden. Hij was 79 jaar en laat een echtgenote en twee dochters na.
Artuur Peters heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WK kajak in het Olympische nummer K1 1000 meter bij de U23-jarigen in het Wit-Russische Minsk. Artuur wist zijn halve finale te winnen in 3'29"132. Er waren 4 halve finales waarbij telkens de eerste twee rechtstreeks doorgaan naar de finale. Hij had de tweede snelste tijd van alle finalisten met slechts 0,003" achterstand op de Oekraïense deelnemer. Zaterdagvoormiddag wordt de finale gevaren. Nick Verduyckt, ook van de NWC, werd bij de junioren in K1 1000 meter 5de en vaart zaterdag de B-finale.
Esperanza Pelt en Lutlommel speelden vandaag een oefenwedstrijd. Esperanza won met 2-0. Deckers en Houben maakten de doelpunten.
Neerpelt - NSB-ers brachten bezoek aan Lilse MeulenZoom

Neerpelt

Vandaag organiseerde het bestuur van de Nationale Strijdersbond afdeling Neerpelt een uitstap naar de Lilse Meulen. De ontvangst, rondleiding en uitleg over de molen door molenaars Jef en Ludo was buitengewoon. Er werd afgesloten met koffie en taart. (Jef Lenaerts)
Pelt - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."
Pelt - Oproep tot getuigen HoutmolenstraatDe lokale politie HANO is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat dinsdagochtend russen 7.30u en 8u gebeurde in de Houtmolenstraat in Overpelt. Daar werd een 57-jarige fietser uit Lommel aangereden door een "Solex-achtige" bromfiets die bestuurd werd door een vrouw met geblondeerde lange haren. De vrouw, die in het zwart was gekleed, was 20 à 30 jaar; ze bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed door.  Eventuele getuigen worden gevraagd  contact op te nemen met de lokale politie HANO via het nummer 011/44 08 20. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd. UPDATE De betrokken vrouw heeft zich bij de politie gemeld. Haar bromfiets bleek niet verzekerd.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Henri Paesen overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Overpelt - Henri Paesen overleden

Overpelt

Gisteren is Henri Paesen overleden, de weduwe van Elisa Janssen en de levensgezel van Fina Schrooten. Hij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring waarna zijn asurne wordt bijbegraven op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Begroetingsmoment:donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Neerpelt

We wensen de vele jeugdverenigingen die deze zomer op kamp zijn in Neerpelt een heel fijn verblijf. Laat ons gerust weten wat u vindt van onze gemeente via neerpelt[!]internetgazet.be!

Overpelt

In de parochiekerk van Lindel-Hoeven worden zondag 7 augustus vijf kinderen gedoopt: Dries Loos, zoontje van Johan en Karolien Neven uit de Hobosstraat; Lieze Kerkhofs, dochtertje van Benny en Steffi Meessens uit de Gortenstraat; Lucas en Lena Donckers, zoontje en dochtertje van Tom en Katrien Weltens uit de Zipstraat én Louise Irène Martine Vaes Boelaers, dochtertje van Nick Vaes en Marianne Boelaers uit de Vrenenstraat.

Lena Croonen overleden

Zondag 24 juli 2016
Pelt - Lena Croonen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Croonen in Lommel overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Pelt - EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasZoomOp het EK kajak in het Oostenrijkse Murau hebben de NWC-leden Hanna en Joke Plas, na hun zilveren medaille op de lange afstand afgelopen vrijdag, vandaag de bronzen medaille gewonnen in de ploegenkoers sprintafdaling, achter Tsjechië en Frankrijk. Ruben en Tom Verduyckt konden vandaag en gisteren geen potten meer breken. Op de ploegenkoers werden ze zevende in hun ploegensprint.
Individueel werd Hanna Plas op het sprintnummer 13de in de finale, na een jammerlijke vaarfout in het woelige (…) Het hele nieuwsbericht
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasEK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Zoom
Pelt - Gerda Van Ormelingen overledenGisteren is Gerda Van Ormelingen overleden, de weduwe van Hubert Stalmans. Ze was 69 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een korte avonddienst in aula 't Sant in Hechtel.
Showbizz
Pelt - Maarten Cox kanshebber Zomerhit 2016ZoomHet liedje "Als ze me kust" van Maarten Cox is genomineerd voor de jaarlijkse Zomerhit van Radio 2. Maarten is enthousiast over zijn nominatie. De zanger uit Neerpelt die nu in Beverlo woont, roept iedereen op om te stemmen voor zijn liedje. 
Stemmen kan via deze link.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Pelt - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.
Pelt - Ek kajak: zilver voor Hanna en Joke PlasZoomOp het Europees kampioenschap rivierafdaling op de rivier Mur in het Oostenrijkse Murau werden gisteren en vandaag de individuele afdaling en ploegenkoers over de lange afstand gevaren. Vandaag werden de NWC-dames Hanna Plas en Joke Plas samen met de Waalse Lauranne Sinnesael tweede in de ploegenkoers en behaalden daarmee zilver bij de dames junioren. Voor Hanna is deze zilveren medaille de tweede op een Europees Kampioenschap kajak, na haar tweede plaats op het EK kajakmarathon voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Meer dan 100 bieren op de Markt

Donderdag 21 juli 2016
Op zondag 31 juli presenteren 27 brouwerijen meer dan 100 bieren op de Markt in Valkenswaard tijdens de vierde editie van De Gezellige Zondag van het Gerstenat. Vanaf 12 uur kun je meer dan 100 bieren proeven; daartussen zelfs een bier speciaal voor honden en een bier-cosmeticalijn. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en de niet-bierdrinker kan aan de centrale bar terecht voor een wijntje of frisje.
Het festival duurt tot 19 uur, de toegang is gratis.

Ine Geusens overleden

Donderdag 21 juli 2016
Pelt - Ine Geusens overledenVandaag is Ine Geusens overleden, de echtgenote van Jonas Oeyen. Vorige week was ze 30 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Een laatste groet kan dinsdag van 18.30u tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Parochiesecretariaat gesloten

Donderdag 21 juli 2016

Overpelt

De medewerkers van het parochiesecretariaat van de Sint-Martinusparochie (Overpelt-Centrum) zijn met vakantie. Het secretariaat, gevestigd aan de Kerkdijk 2, is terug open vanaf dinsdag 9 augustus.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

Aandacht aandacht

Woensdag 20 juli 2016
Pelt - Aandacht aandachtDeze week wordt het verkeer vooral - maar niet uitsluitend - gecontroleerd in de 50km-zones in de politiezone. Dat is het geval in Hamont-Achel op de Lozenweg, in Neerpelt op het Boseind en in Overpelt op de Tennislaan.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Gielen overleden

Woensdag 20 juli 2016
Neerpelt - Anna Gielen overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Anna (Maria) Gielen overleden, de weduwe van Jozef Jansen. Ze was 96 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk van het centrum. Een laatste groet kan maandag van 18u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zwemmen in het buitenbad

Woensdag 20 juli 2016
Pelt - Zwemmen in het buitenbadZoomIn het kanaal mag je niet zwemmen, maar bij zwembad Dommelslag hebben ze een héél mooi buitenbad waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Elke dag wordt dat bad 's nachts geledigd en 's morgens terug gevuld, kwestie van een zuiver bad te hebben.

Festival onder de molenwieken

Dinsdag 19 juli 2016
Overpelt - Festival onder de molenwiekenZoom

Overpelt

Onder de wieken van de Sevensmolen vindt op zondag 31 juli voor het eerst het Midsummerfestival plaats. Zin in een gezellige tweedehands markt en daarbij een heerlijk ontbijt? Of liever originele foodtrucks met een waaier aan wereldse gerechtjes? Er is voor elk wat wils in het sfeervol openluchtrestaurant. Wil je gewoon even de sfeer opsnuiven of de heupen wiegen op de zomerse soundtrack van muzikanten of wil je zelf je talent tonen? Alles kan en alles mag op het  Midsummerfestival. Schrijf je nu in voor het ontbijt, tweedehandsbeurs of vrij podium op kiliana.be!

Ook dit is sluikstorten

Dinsdag 19 juli 2016
Pelt - Ook dit is sluikstortenZoomHet achterlaten van huisvuilzakken en/of PMD-zakken op dagen dat er geen ophaling is, is ook sluikstorten en derhalve strafbaar, waarschuwt de lokale politie: "Bij dit warme weer is het tevens een kweekvijver voor ongedierte. De veroorzakers zullen opgespoord worden."
Pelt - Strijkorkest Ponticello in PolenZoomHet strijkorkest Ponticello van Kunstacademie Noord-Limburg is net terug van een concertreis in Polen. Een week met een gevarieerd programma, met vele repetities, maar ook met momenten van ontspanning waaronder een bezoek aan het grootste kasteel van Silezië, slot Fürstenstein. Tijdens deze reis werden er 3 concerten gespeeld, met als hoogtepunt het slotconcert in het kasteel van Lagow, zeer gesmaakt door het Poolse publiek dat de muzikanten bedankte met een staande ovatie. Maar helaas, de geweldige reis zit er ondertussen weer op...

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Pelt - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

René Thirion overleden

Dinsdag 19 juli 2016
Pelt - René Thirion overledenIn het ZOL in Genk is zondag René Thirion overleden, de echtgenoot van Nelly Stalmans. Hij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Er is gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel, donderdag 21 juli van 19.00 tot 19.30 uur.

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Pelt - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Fons Peeters overleden

Dinsdag 19 juli 2016
Pelt - Fons Peeters overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Fons Peeters overleden, de echtgenoot van Jeanne Beckers. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een plechtigheid (om 14u) in aula De Sprink, Brogelerweg 24 in Bocholt. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Herent.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

De dochter van the boss

Zondag 17 juli 2016
Pelt - De dochter van the bossZoomEn wie was er dit weekend actief in de jumping in Valkenswaard? Jessica Springsteen, dochter van the boss. Ze deed het lang niet slecht: in de hoogste klasse haalde ze met haar paard Vindicat W een vijfde plaats. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's van het tornooi
Neerpelt - Franky van Ampting clubkampioen KMVZoom

Neerpelt

Vrijdag vond in "De Kentings" de finale plaats van het clubkampioenschap van biljartclub KMV Neerpelt. Na verschillende voorrondes konden uiteindelijk 4 spelers zich plaatsen voor de finale-avond: Willie Salden, Ivo Vos, Franky van Ampting en Erwin Jansen. Deze laatste twee haalden het in de halve finales zodat zij het tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Daar kroonde Franky van Ampting (foto) zich tot clubkampioen ten nadele van torenhoog favoriet Erwin Jansen. Voor Franky is dit een verlenging van zijn titel, want ook vorig jaar stond hij op het hoogste schavotje. (Foto Gerard Coenen)

Met de bus naar Amsterdam

Zondag 17 juli 2016
Grensgevallen
Wie met de bus goedkoop door Europa wil reizen, kan dat sinds kort met de Flixbus. De dichtstbijzijnde halte is Valkenswaard. Van daaruit kunnen reizigers elke dag binnen twee uur naar Amsterdam reizen. Ook zijn er nieuwe verbindingen naar o.m. Zurich, Straatsburg, Luxemburg, Hasselt, Luik, Bastenaken, Metz, Basel,... Het FlixBus-netwerk telt ruim 900 bestemmingen in 20 landen. Meer info: www.FlixBus.nl.

Albertina Monten overleden

Zondag 17 juli 2016
Overpelt - Albertina Monten overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Albertina Monten overleden, de weduwe van Henri Voortmans. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Op de laatste dag van het Europees kampioenschap kajak in het Bulgaarse Plovdiv kwamen 3 leden van NWC aan de start. Bij de dames K1 200 meter behaalde Hermien Peters bij de –23-jarigen een zilveren medaille. Zij moest slechts de Poolse Dominika Wlodarczyk laten voorgaan. Hermien eindigde in een tijd van 39”864 en was slecht 0,311” trager dan de Poolse. Het brons ging naar de Engelse Emely Lewis (40”111).
Voor Hermien was dit EK een opsteker met het oog op deelname (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Hendrikx overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Overpelt - Willy Hendrikx overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Willy Hendrikx overleden, de echtgenoot van Julia Geerts. Hij was 78 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Laatste groet: donderdag van 18u tot 18.30u in funerarium Severens.

Johan Daelemans overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Neerpelt - Johan Daelemans overleden

Neerpelt

Dinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Johan Daelemans overleden. Hij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genenbos Lummen, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats Schoonselhof in Antwerpen.

Paula Van Lindt overleden

Zaterdag 16 juli 2016

Overpelt

Op 9 juli overleed de uit Overpelt afkomstige Paula Van Lindt, de weduwe van Franz Ceysens. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid in de parochiekerk van Zelk-Halen vond plaats in besloten kring
Pelt - Kajak: Hermien Peters Europees kampioeneZoomOp de Europese kajakkampioenschappen voor junioren en –23-jarigen in het Bulgaarse Plovdiv is Hermien Peters vandaag Europees kampioene geworden in de K1 500 meter bij de dames –23-jarigen. Hermien (foto), lid van de Neerpeltse Watersport Club, lag na 250 meter op een tweede plaats doch door een doorgedreven eindspurt wist zij de Poolse Anna Pulawska voorbij te steken. Ze eindigde in een tijd van 1’54”5. De Poolse werd tweede in 1’55”3 en derde werd de (…) Het hele nieuwsbericht

Snelweg A2 weekend dicht

Vrijdag 15 juli 2016
Grensgevallen
Vanavond om 21u wordt de snelweg A2 in Nederlands-Limburg in noordelijke richting afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen bij Echt en de afrit Weert-Noord (25 kilometer). Het asfalt wordt er vernieuwd. Als alles volgens planning verloopt is de snelweg maandagochtend om 5 uur weer open.

White Eagle failliet

Donderdag 14 juli 2016

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel heeft de vennootschap White Eagle uit Neerpelt failliet verklaard. De maatschappelijke zetel van de onderneming werd begin vorig jaar gevestigd aan de Hayenhoek. Voordien was hij gevestigd aan de Peerderbaan.

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Een buizerd zie je niet alle dagenZoom

Neerpelt

Marcella Stappers fotografeerde deze jonge buizerd op de uitkijk vlakbij haar woning.

Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Irène Hillaert overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Overpelt - Irène Hillaert overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is gisteren Irène Hillaert overleden, de echtgenoot van Richard Schepens. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe bvba: In 2 Business

Maandag 11 juli 2016

Neerpelt

Evi Kesters uit Neerpelt heeft de bvba In 2 Bussiness, afgekort I 2 B, opgericht met zetel aan de Roosendijk in Neerpelt. De bvba heeft een maatschappelijk kapotaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer managementondersteuning en -consulting in de meest brede zin van het woord; de exploitatie van een makelaarskantoor in onroerende goederen én debiteurenbeheer.

Gemeentediensten gesloten

Maandag 11 juli 2016

Overpelt

Vandaag maandag 11 juli is het feest van de Vlaamse gemeenschap. De gemeentediensten zijn daarom gesloten.

Henri Wouters overleden

Zondag 10 juli 2016
Neerpelt - Henri Wouters overleden

Neerpelt

Gisteren is Henri Wouters overleden, de echtgenoot van Maria Van den Boer. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.45 uur) in funerarium Severens in Neerpelt.
De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Theeuwen overleden

Donderdag 7 juli 2016
Overpelt - Toine Theeuwen overleden

Overpelt

Vandaag is Toine Theeuwen overleden. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens: maandag (18-18.30 uur).
Pelt - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Tip voor trip: De Bosuil

Woensdag 6 juli 2016
Neerpelt - Tip voor trip: De BosuilZoom

Neerpelt

Eindelijk komen er enkele dagen met beter weer, zelfs erg goed weer in het weekend. Een plek in Neerpelt waar het bij goed weer altijd gezellig druk is, is ontspanningsoord de Bosuil. Sinds vandaag hebben ze een vernieuwde website, die netjes weergeeft wat er op de Bosuil allemaal te beleven valt!
http://www.opdebosuil.be/
 

Neerpelt

In juli en augustus zijn er gewijzigde zitdagen van het huurderssyndicaat, de RVP en RSVZ.
Het huurderssyndicaat houdt in juli en augustus geen zitdag in het gemeentehuis van Neerpelt. De zitdagen in Beringen, Genk en Hasselt vinden wel plaats. Meer info op www.huurderssyndicaat.be.
De RVP (Rijksdienst voor Pensioenen) en RSVZ (Rijksdienst voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen) houden normaal gezien iedere (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Weckx overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Overpelt - Jacqueline Weckx overleden

Overpelt

Vandaag is Jacqueline Weckx overleden, de weduwe van Jozef Noten. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Mariaziekenhuis: 2015 in cijfersZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt waren er vorig jaar 185.485 consultaties en 31.504 dagbehandelingen. Er gebeurden 18.171 ingrepen en er waren 991 bevallingen. In het ziekenhuis verbleven 15.140 patiënten. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 6,5 dagen en de gemiddelde bezettingsgraad van het ziekenhuis bedropeg 80,97 procent. Er waren 22.872 aanmeldingen op spoed. In het ziekenuis boden zich 28 verschillende nationaliteiten aan. Het aantal vrouwelijke patiënten bedroeg 58 procent, het aantal mannelijke- 42 procent.
Pelt - Zomerse hangmattenactie in BoslandZoomDeze zomer pakt Bosland uit met een toffe actie. Eens per week in juli en augustus wordt er een hangmat op een typisch Boslandplekje gehangen. De actie loopt van 6 juli tot 31 augustus. Negen weken lang hangt een Boslandmedewerker een hangmat op een mooie plekje in één van de drie Boslandgemeenten. Elke woensdag om 17.00u licht een foto op www.facebook/dromentussenbomen een tipje van de sluier op. Wie de plek herkent, moet er – uiteraard met een correct, toegelaten vervoersmiddel – zo (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Vossen overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Neerpelt - Josée Vossen overleden

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Josée Vossen overleden, de echtgenote van Rik Bloemen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20.30 uur) bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Pierre Panis overleden

Maandag 4 juli 2016
Pelt - Pierre Panis overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Pierre Panis overleden, de echtgenoot van Gerda Severens. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant waarna gelegenheid tot groeten.

Ward Bloemen overleden

Maandag 4 juli 2016
Pelt - Ward Bloemen overledenZaterdag is Ward Bloemen thuis plots overleden. Hij was 18 jaar. De uitvaart van deze Chiroleider vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in funerarium  Creemers in Hamont. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Nieuw bvba: TL Besparen

Zondag 3 juli 2016
Ronny van Heertum uit Neerpelt en Daniël Kauwen uit Enschede hebben de bvba TL Besparen opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het ontwerpen, ontwikkelen, adviseren, leveren en plaatsen van verlichting en verlichtingsarmaturen.
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.

Carla van Neck overleden

Zaterdag 2 juli 2016
Neerpelt - Carla van Neck overleden

Neerpelt

Gisteren is Carla van Neck overleden, de echtgenote van Eddy Willems. Zij was 62 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kledingpolitie

Zaterdag 2 juli 2016
Chel mag het zeggen
Pelt - KledingpolitieMensen beschikken over een volkomen vrije wil. Dat is er bij mijn leeftijdsgenoten door veel instanties terdege in gehamerd. Zelf heb ik het altijd flauwekul gevonden.
Vrije wil? Om te beginnen stuiten we al op onze limieten door een hoop fysieke beperkingen. Ik ben bijvoorbeeld niet vrij om van op het dak van ons huis naar – ik zeg maar wat – Overpelt te vliegen. (Waarom zou iemand in vredesnaam per se naar Overpelt willen vliegen? Maar dat terzijde). Awel, probeer het maar eens! Mensen kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Dinsdag 5 juli gaat de Overpeltse speelpleinwerking De Speelvogels weer van start. Ook dit jaar wordt er weer gespeeld op de terreinen van Mater Dei (ingang Kerkdijk). De Speelvogels heeft elke dinsdag, woensdag, donderdag én vrijdag werking van 10 tot 17 uur. Je kan ook kiezen om voor een halve dag (10-12 of 13-17 uur) te komen. Elke dag biedt de gemeente gratis vooropvang aan in Mater Dei vanaf 8 uur.
Vrijdag 19 augustus wordt de speelpleinwerking afgesloten.
Er wordt (…) Het hele nieuwsbericht
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt