Het overige nieuws

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsdealer (26) ingerekend

Donderdag 30 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft in de Dokter Willemsstraat in Hasselt een 26-jarige drugsdealer ingerekend. Hij is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. In de auto van de man werd een partij cocaïne aangetroffen.

Container tegen huisgevel

Donderdag 30 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan het kruispunt van de Oude Tramweg en de Stalkerweg in Zutendaal is vanmiddag een zware container van een oplegger geschoven. De container belandde tegen een huisgevel.

Martha Goossens overleden

Donderdag 30 september 2021
Genk - Martha Goossens overledenGisteren is Martha Goossens overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Frans Van der Elst. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag?. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Genk - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Genk - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Pierre Daems overleden

Donderdag 30 september 2021
Genk - Pierre Daems overledenGisteren is Pierre Daems overleden, de echtgenoot van Rita Casters. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

U19 KRC Genk kloppen FC Köln

Woensdag 29 september 2021
In de heenwedstrijd van de UEFA Youth League hebben de U19 van KRC Genk vanavond FC Köln verslagen met 2-4. Diawara, John (2) en Németh maakten de Genkse doelpunten. Aan de rust was de stand 1-3. De terugwedstrijd wort op 19 oktober gespeeld.

Twee Genkenaars gewond

Woensdag 29 september 2021
Twee Genkenaars zijn gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen op de Boerenkrijgsingel in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Eddy Fierens overleden

Woensdag 29 september 2021
Op 23 september overleed Eddy Fierens. Hij was 70 jaar.

Marcella Suymers overleden

Woensdag 29 september 2021
Genk - Marcella Suymers overledenGisteren is Marcella Suymers overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Jozef Meuwissen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Genk. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Bromfietser (16) gewond bij aanrijding

Woensdag 29 september 2021
In de Tennislaan botsten gisterenavond rond 17.45 uur een auto en een 16-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht

Liduina Geerts overleden

Woensdag 29 september 2021
Genk - Liduina Geerts overledenMaandag is Liduina Geerts overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Genk - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Jean Daniels overleden

Woensdag 29 september 2021
Genk - Jean Daniels overledenZondag is Jean Daniels overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Gisèle Vanderhoeven. Hij was 64 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Jorissen in Zutendaal.

KRC Ladies verliezen van Anderlecht

Dinsdag 28 september 2021
KRC Genk Ladies heeft met 1-2 verloren van Anderlecht, dat het winnende doelpunt scoorde in de 92ste minuut. Aan de rust leidde KRC met 1-0. Duijsters maakte het Genkse doelpunt.

Woning volledig uitgebrand

Dinsdag 28 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is aan de Oppelsenweg in Zonhoven een woning uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De brand is mogelijk het gevolg van roofingwerken die eerder op de dag op het dak werden uitgevoerd. Tijdens de bluswerken werd de weg Zonhoven-Genk afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Jonge fietser aangereden door auto

Dinsdag 28 september 2021
Op het kruispunt van de Sint-Lodewijkstraat en de Oude Postbaan is een minderjarige fietser uit Genk gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.

Anna Bilous overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Anna Bilous overledenIn WZC Toermalien in Genk is zaterdag Anna Bilous overleden, de weduwe van de in 1972 gestorven Marian Bernakiewicz. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van UCOP in Opglabbeek, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Waterschei. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP.

Jef Olaerts overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Jef Olaerts overledenOp 24 september is in seniorenresidentie De Vierde Wand Jef Olaerts overleden, de weduwnaar van de in 1969 gestorven Clemence Cuppers en van de in 2011 overleden Mia Noels. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Lena Bergmans overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Lena Bergmans overledenZaterdag is Lena Bergmans overleden, de weduwe van Jef Cornoedus. Zij was 87 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoevenzavel.

Laura Lopez overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Laura Lopez overledenZondag is Laura Lopez overleden, de weduwe van José Alvarez. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Lisa Schrijvers overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Lisa Schrijvers overledenZaterdag is Lisa Schrijvers overleden. Ze was afkomstig van Genk en werd 96 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Peer. Begroeting: woensdag in uitvaartcentrum Jaeken, na de gebedswake (om 19u) in de parochiekerk.

Stan Hapek overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Stan Hapek overledenVrijdag is Stan Hapek overleden, de partner van wijlen Nelly Ressen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Waterschei. Begroeting: woensdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Hilda Vanstraelen overleden

Dinsdag 28 september 2021
Genk - Hilda Vanstraelen overledenVrijdag is Hilda Vanstraelen overleden, de echtgenote van Paul Boyen. Zij was 80 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt  plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Nieuwe vennootschap: Wolver

Maandag 27 september 2021
Thomas Dhollander uit Genk heeft de besloten vennootschap Wolver opgericht met zetel aan de Kneippstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de creatie, de ontwikkeling, de engineering, alsmede de implementatie van computerprogramma's en het organiseren van opleidingen en seminaries met betrekking tot IT, engineering en aanverwante domeinen.

Nieuwe vennootschap: Leo Technics

Maandag 27 september 2021
Mustafa Arslan uit Genk heeft de besloten vennootschap Leo Technics opgericht met zetel aan de André Dumontlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van lichtreclames en uithangborden, de installatie van liften en roltrappen en de installatie van bewakings- en beveiligingssystemen en alarminstallaties tegen diefstal en brand.

Twee inbraken in de Vennestraat

Maandag 27 september 2021
Genk - Twee inbraken in de VennestraatVanochtend stelde men vast dat er werd ingebroken in een woning op de Vennestraat. Dieven gingen aan de haal met cash geld, een gsm, een tablet en een gouden halsketting. Ook in een andere woning op de Vennestraat werd ingebroken en cash geld gestolen.
Genk - 2 kringwinkels Reset dicht door coronaZoomOmwille van enkele covid-besmettingen onder het personeel zullen de kringwinkels van Tessenderlo en Heusden-Zolder gesloten zijn tot en met 30/09/2021. Er werden twee besmettingen vastgesteld na een teamuitstap. De winkel van Houthalen-Helchteren was ook even preventief dicht maar is al terug open. “Ondanks dat de geldende coronamaatregelen goed werden opgevolgd, willen we toch geen enkel risico nemen. Dit is een preventieve maatregel om te verhinderen dat het virus zich verspreid tussen de collega’s. We benadrukken dat dit een preventieve maatregel is en dat klanten die de winkels bezochten geen enkel risico liepen”, laat Reset weten.
Klanten kunnen wel nog veilig winkelen in één van de 6 andere winkels zoals die van Beringen, Houthalen-Helchteren, Genk, Tongeren, Bilzen of Riemst.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Genk - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")

LS Leut - Racing Boxberg B 5-2

Zondag 26 september 2021
Genk - LS Leut - Racing Boxberg B 5-2Racing Boxberg B heeft vanmiddag verloren op het veld van LS Leut. Uitslag: 5-2.
Sporting Winterslag heeft vanmiddag nipt verloren van Dilsen-Stokkem B. Uitslag: 3-4.

Bokrijk Sport - STA Genk B 5-1

Zondag 26 september 2021
Genk - Bokrijk Sport - STA Genk B  5-1Bokrijk Sport heeft vanmiddag de drie punten thuis gehouden tegen STA Genk B. Uitslag: 5-1.

Eendracht Termien - KVK Wellen 3-1

Zondag 26 september 2021
Genk - Eendracht Termien - KVK Wellen 3-1Eendracht Termien heeft vandaag de drie punten thuis gehouden tegen KVKL Wellen. Uitslag: 3-1.
Genk - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Verlies voor STA Genk

Zondag 26 september 2021
Genk - Verlies voor STA GenkSTA Genk A heeft vandaag thuis met 2-4 verloren van Munsterbilzen.

Turkse Rangers kloppen Kattenbos

Zondag 26 september 2021
Genk - Turkse Rangers kloppen KattenbosDe Turkse Rangers uit Waterschei hebben vandaag Kattenbos verslagen. Uitslag: 5-0.

Genk VV verliest van Membruggen

Zondag 26 september 2021
Genk - Genk VV verliest van MembruggenIn Derde Provinciale heeft Genker VV vandaag thuis met 1-4 verloren van Membruggen 

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Genk - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Auto over kop: vrouw (25) gewond

Zondag 26 september 2021
Op het kruispunt van de Oude Zonhoverweg en de Boxbergstraat ging vanavond rond 21.20 uur een auto over de kop. Een 25-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Bregel Sport verslaat Juve Hasselt A

Zaterdag 25 september 2021
Genk - Bregel Sport verslaat Juve Hasselt ABregel Sport heeft vanavond de drie punten gepakt op het veld van Juve Hasselt A. Uitslag: 1-2 .

Boxberg A - Umitspor 2-3

Zaterdag 25 september 2021
Genk - Boxberg A - Umitspor 2-3Rac!ing Boxberg A heeft vanavond thuis verloren van Umitspor Maasmechelen. Uitslag: 2-3.

KRC ontvangt morgen Seraing

Zaterdag 25 september 2021
KRC Genk speelt morgenavond thuis tegen Seraing.  Trainer John van den Brom: “Ze zijn heel scherp in de omschakeling. Ze wachten op fouten van de tegenstander om dan toe te slaan. Daar zijn ze echt goed in. Daar moeten we op voorbereid zijn. We zullen moeten waken over onze restverdediging en organisatie. Het is ook altijd een uitdaging na een nederlaag: de reactie die je wil zien. We moeten voorin onszelf belonen door onze kansen af te maken, we moeten op het middenveld de controle behouden, we (…) Het hele nieuwsbericht

Beloften KRC winnen in Mechelen

Zaterdag 25 september 2021
De beloften van KRC Genk hebben vier stevige zeges op rij behaald. Bij KV Mechelen werd het nu 0-5. Chambaere, Geusens en Németh maakten de Genkse doelpunten.

Zuster Paesmans overleden

Zaterdag 25 september 2021
Genk - Zuster  Paesmans overledenWoensdag is zuster Marie-Gabriëlle Paesmans overleden. Zij was 88 jaar en lid van de Orde van de Clarissen, De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Genk. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Gerarda Beckers overleden

Zaterdag 25 september 2021
Genk - Gerarda Beckers overledenWoendag is Gerarda Beckers overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Mathieu Aerden. Zij was 79 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum UCAS aan de Kerkstraat in As.

Angelo Leocata overleden

Zaterdag 25 september 2021
Genk - Angelo Leocata overledenDonderdag is Angelo Leocata overleden, de echtgenoot van Maria Corica. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk-Hoevenzavel. Vandaag (17 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Nieuwe vennootschap: Slegers Seba

Vrijdag 24 september 2021
Sebastiaan Slegers (30) uit Genk heeft de besloten vennootschap Slegers Seba opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van niet-residentiële bouwprojecten, renovatiewerkzaamheden, vochtbestrijding en het bouwrijp maken van terreinen.

Kumordzi (ex-KRC Genk) naar Kabouters

Vrijdag 24 september 2021
Bennard Kumordzi (ex-KRC Genk) zal de kleuren verdedigen van Kabouters Opglabbeek. De middenvelder is inmiddels 36 jaar.

KRC tegen Sint-Eloois-winkel in Beker

Vrijdag 24 september 2021
Vanmiddag is er geloot voor de zestiende finales van de Beker van België. KRC Genk moet naar Sint-Eloois-Winkel.

Giovanni Secci overleden

Vrijdag 24 september 2021
Genk - Giovanni Secci overledenGisteren is Giovanni Secci overleden. Hij was 73 jaar. De uitvaartdienst vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Genk - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

Francinne Corteyzer overleden

Donderdag 23 september 2021
Genk - Francinne Corteyzer overledenVandaag is Francinne Corteyzer overleden, de echtgenote van Jan Wijman. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fietsers gewond bij aanrijdingen

Donderdag 23 september 2021
Genk - Fietsers gewond bij aanrijdingenZoomOp de André Dumontlaan botsten gisterenavond rond 18.30 uur een auto en een fietser. De fietser, een 30-jarige man uit Wellen, raakte daarbij gewond. In de Dieplaan werd gisterenavond rond 17.50 uur een fietser aangereden door een auto. Een 71-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Genk - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Habets overleden

Donderdag 23 september 2021
Genk - Marie-José Habets overledenZondag is Marie-José Habets (67) overleden, de echtgenote van André Stulens. Zij woonde in Eigenbilzen en was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Romain Ramaekers overleden

Donderdag 23 september 2021
Genk - Romain Ramaekers overledenMaandag is Romain Ramaekers (58) overleden. Hij woonde in Vucht en was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Volgens zijn wens werd zijn lichaam aan de wetenschap geschonken.

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Genk - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

José Engelen overleden

Woensdag 22 september 2021
Genk - José Engelen overledenMaandag is José Engelen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven André Croes. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Fietser en bromfietser botsen

Woensdag 22 september 2021
Op de Essenlaan in Genk zijn gisterennamiddag rond 14.15 uur een fietser en een bromfietser gebotst. Een 27-jarige man uit Oudsbergen en een 40-jarige vrouw uit Diepenbeek liepen daarbij verwondingen op.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Genk - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Genk - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Ronald Fransen overleden

Woensdag 22 september 2021
Genk - Ronald Fransen overledenMaandag is Ronald Fransen overleden. Hij was 52 jaar. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Nikolaos Drakakis overleden

Woensdag 22 september 2021
Genk - Nikolaos Drakakis overledenZondag is Nikolaos Drakakis overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de G.A. Galopinstraat.

Suzanne Dexters overleden

Woensdag 22 september 2021
Genk - Suzanne Dexters overledenGisteren is Suzanne Dexters overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Guy Donckier de Donceel. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Genk - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Robert Van De Sande overleden

Woensdag 22 september 2021
Genk - Robert Van De Sande overledenOp 16 september is Robert Van De Sande overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur). Rouwadres: fam. Van De Sande, Hasseltweg 389, 3600 Genk.

Karin Kaminski overleden

Woensdag 22 september 2021
Genk - Karin Kaminski overledenZondag is Karin Kaminski overleden, de echtgenote van Marc Kusters. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) bij uitvaartzorg Remans.

KRC speelt morgen inhaalmatch

Dinsdag 21 september 2021
Genk - KRC speelt morgen inhaalmatchKRC Genk speelt morgen zijn inhaalmatch op Antwerp. Mits winst staat KRC op de leidersplaats. Antwerp heeft zijn twee jongste competitieduels gewonnen maar KRC gaat voor de volle buit. Theo Bongonda is nog niet beschikbaar. Bij Antwerp komt wellicht ex-Genkie Samatta aan de aftrap.

Bertilla Fracassi overleden

Dinsdag 21 september 2021
Genk - Bertilla  Fracassi overledenVrijdag is Bertilla Fracassi overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Giuseppe Santolin. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Eventius aan de Noordlaan Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

André Martens overleden

Dinsdag 21 september 2021
Genk - André Martens overledenOp 17 september overleed André Martens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (19-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Genkse beloften kloppen AA Gent

Maandag 20 september 2021
De beloften van KRC Genk zijn in Gent gaan winnen met 1-3. Diawara, John en Nemeth maakten de Genkse doelpunten. Na vier matchen staan de beloften aan de leiding met 12 punten.

Mia Stienen overleden

Maandag 20 september 2021
Genk - Mia Stienen overledenZaterdag is ia Stienen overleden, de echtgenote van Jef Hendrickx. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Zwaargewonde bij ongeval

Maandag 20 september 2021
Genk - Zwaargewonde bij ongevalZoomVanavond rond 19 uur is op de André Dumontlaan een auto tegen vier geparkeerde voertuigen gereden. Daarbij liep één persoon zware verwondingen op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Piet Stockmans in Zuid-Korea

Maandag 20 september 2021
Genk - Piet Stockmans in Zuid-KoreaZoomKunstenaar Piet Stockmans is uitgenodigd op “The 11th Korean International Ceramic Biennale 2021 | KOCEF” in Cheongju in Zuid-Korea. Het is een biënnale voor toegepaste kunst die van 1 oktober tot 28 november loopt onder het thema ”Tools for conviviality”, naar het gelijknamige boek van de Oostenrijkse denker Ivan Illich uit 1971.
In Zuid-Korea toont Stockmans zijn gekende wandinstallatie uit 1988 (foto), een gedeelte van het werk "10.000 kommetjes" uit (…) Het hele nieuwsbericht

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Genk - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Onorio Muto overleden

Maandag 20 september 2021
Genk - Onorio Muto overledenOp 8 september overleed Onorio Muto, de echtgenoot van Margherita Coscarella. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Pierre Godderis overleden

Maandag 20 september 2021
Genk - Pierre Godderis overledenIn WZC Mandana in Waterschei is op 16 september Pierre Godderis overleden. Hij was 97 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling vinden in besloten kring plaats.

Jean Lieben overleden

Maandag 20 september 2021
Genk - Jean Lieben overledenVrijdag is Jean Lieben overleden, de weduwnaar van Rosine Lambrichts. Hij was 94 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Diepenbeek vinden in besloten familiekring plaats.

Volleybal: Genk Wara A klopt Athus

Zondag 19 september 2021
In het volleybal heeft Genk Wara A Athus geklopt. Uitslag: 1-3.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Valencia Piringen thuis verloren van Bokrijk Sport B. Uitslag: 2-4.

Damesvoetbal: KRC C - Diepenbeek 7-0

Zondag 19 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C zwaar uitgehaald tegen Diepenbeek. Uitslag: 7-0.

Damesvoetbal: Lommel - Bokrijk 1-3

Zondag 19 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS verloren van Bokrijk Sport. Uitslag: 1-3.

Fietser rijdt tegen geparkeerde auto

Zondag 19 september 2021
Zondagochtend rond 4 uur botste een 19-jarige fietser uit Genk tegen een geparkeerde auto op de Steenweg in As. Hij raakte daarbij gewond.

STA Genk B - Opglabbeek B 1-2

Zondag 19 september 2021
Genk - STA Genk B - Opglabbeek B  1-2STA Genk B heeft vanmiddag verloren van Kabouters Opglabbeek B. Uitslag: 1-2.
Genk - Sporting Winterslag verslaat TermolenSporting Winterslag is vanmiddag de drie punten gaan pakken bij Fl. Termolen. Uitslag: 3-5 .

Winst voor Turkse Rangers

Zondag 19 september 2021
Genk - Winst voor Turkse RangersTurkse Rangers Waterschei zijn deze namiddag bij Peer SV gaan winnen met 2-3.

Genk VV klopt Grimbie 69

Zondag 19 september 2021
Genk - Genk VV klopt Grimbie 69Genk VV heeft vanmiddag Grimbie 69 geklopt. Uitslag: 2-3.

Heis Sport - STA Genk 2-5

Zondag 19 september 2021
Genk - Heis Sport - STA Genk 2-5STA Genk is vanmiddag gaan winnen op het veld van Heis Sport in Bilzen. Uitslag: 2-5.

Bregel Sport - Herk FC 3-2

Zondag 19 september 2021
Genk - Bregel Sport - Herk FC 3-2In eerste provinciale heeft Bregel Sport de punten thuis gehouden tegen Herk FC. Uitslag: 3-2.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Genk - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Juperelle - ZVK A5 1-6

Zondag 19 september 2021
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk FD Juperelle geklopt. Uitslag: 1-6.

Zowel Boxberg A als B verliezen

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Zowel Boxberg A als B verliezenBoxberg A verloor vanavond met 2-1 op het veld van Lanaken VV. Boxberg B ging met 10-2 onderuit in Wiemismeer.

Eendracht Termien wint in Koersel

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Eendracht Termien wint in KoerselEendracht Termien heeft vanavond de drie punten gepakt op het veld van Weerstand Koersel. Uitslag: 1-3.

Maria Bervoets overleden

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Maria Bervoets overledenGisteren is Maria Bervoets overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Jan Falagiarda. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag 23 september (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur).

Jef Meesens overleden

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Jef Meesens overledenDonderdag is Jef Meesens overleden, de echtgenoot van Joanna Bexkers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 24 september (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Parket waarschuwt voor drugs

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Parket waarschuwt voor drugsZoomHet parket Limburg heeft vandaag gewaarschuwd voor drugs op het festival Extrema Outdoor, dit naar aanleiding van het overlijden van een Nederlandse festivalganger gisteren. "Naar aanleiding van dat sterfgeval werden spoed enkele substanties geanalyseerd door professor/toxicoloog Tytgat (KU-Leuven)," aldus het parket. "Op het slachtoffer werden volgende drugs aangetroffen, waarvoor het parket Limburg met spoed wil waarschuwen, al is het op dit moment niet duidelijk of deze drugs in verband staan het overlijden van de man: XTC-tabletten met logo van Philippe Plein (foto), met een zeer hoge dosering MDMA (bijna dubbel van de normale hoeveelheid MDMA in een XTC-tablet en potentieel letaal); en twee soorten Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS’en), met name: methylone (= cathynone, synthetische versie van cath) en 3MMC (methyl met cathynonen)."

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

100 liter soep

Zaterdag 18 september 2021
Vandaag gelezen
"Gisteren, 17 september 2021, ruim 9 weken na die fatale nacht, waren we weer aanwezig in de straten van Verviers met ruim 100 liter hartverwarmende solidaire soep! Helaas was onze 100 liter niet genoeg; we konden onze normale ronde niet afwerken omdat onze potten tot op de bodem leeg waren (en we moesten nog zeker drie straten doen).
Een mens zou denken dat je na 9 weken toch wel wat vooruitgang zou kunnen zien, dat mensen ondertussen aan de opbouw zouden kunnen werken. Niks is minder waar. Mensen zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Twee zwaargewonden bij frontale klap

Zaterdag 18 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1.40 uur kwam het op de Verbindingslaan in Diepenbeek tot een frontale aanrijding tussen twee auto's. Daarbij zijn twee zwaargewonden gevallen.

Mathieu Bijnens overleden

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Mathieu Bijnens overledenWoensdag is Mathieu Bijnens overleden, de echtgenoot van Any Wouters. Hij was 82 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt maandag in beperkte kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Roger Moors overleden

Zaterdag 18 september 2021
Genk - Roger Moors overledenDonderdag is Roger Moors overleden, de echtgenoot van Franca Magnani. Hij was 72 jaar. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

KRC zonder Bongonda tegen STVV

Vrijdag 17 september 2021
Theo Bongonda zal zondag niet de kleuren van KRC Genk verdedigen in derby tegen STVV. In de Europa League-wedstrijd in Wenen liep hij een hamstringblessure op.

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Genk - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Herdenking van coronaslachtoffers

Vrijdag 17 september 2021
Morgen/zaterdag organiseert Stad Genk in samenwerking met Levensloop een herdenkingsmoment voor alle overleden Genkenaren tijdens de coronaperiode. “Omdat veel Genkenaren omwille van de maatregelen de kans niet hebben gehad om afscheid te nemen organiseren we nu een moment om ingetogen samen te zijn en het collectieve leed te verzachten,” zegt Ria Grondelaers, schepen van sociaal welzijn. De herdenking start om 19.45u op het binnenplein van het stadhuis. De Academie GA voor Kunst zorgt tijdens de herdenking voor dans, muziek (trompet - harp - cello) en het voorlezen van de namen van de overledenen door studenten van de woordafdeling.
Kort nieuws van bij de buren
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de realisatie van een gascentrale van 900MW in Dilsen-Stokkem.De gascentrale - een project van de Duitse groep RWE - zou jaarlijks ongeveer 100.000 kg ammoniak en ongeveer 340.000 kg NOx uitstoten op slechts 189 meter van Europees beschermde topnatuur. “Je moet geen raketgeleerde zijn om te beseffen dat er betere ideeën zijn dan een grote vervuilende gascentrale op wandelafstand van Europese topnatuur. Als minister van Leefmilieu is het mijn taak om elke aanvraag te beoordelen op hun effect op ons leefmilieu, maar ook aan meerdere basisregels van onze ruimtelijke ordening voldoet het project niet”, aldus Demir.

Bestelwagen rijdt in op vrachtwagen

Vrijdag 17 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 op het grondgebied van Zutendaal is deze voormiddag een bestelwagen ingereden op een vrachtwagen. Er was alleen materiële schade.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Genk - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Genk - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Carine De Becker overleden

Vrijdag 17 september 2021
Genk - Carine De Becker overledenGisteren is Carine De Becker overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt donderdag 23 september (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Aansluitend is er mogelijkheid tot begroeting bij uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Genk - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Tegen vangrail: 21-jarige gewond

Donderdag 16 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Universiteitslaan in Diepenbeek belandde vanochtend een auto tegen de vangrail. De 21-jarige bestuurder raakt daarbij gewond.

Fien Agten overleden

Donderdag 16 september 2021
Genk - Fien Agten overledenGisteren is Fien Agten overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Jef Pinxten. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Meeuwen.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Genk - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Auto en vrachtwagen botsen op E314

Donderdag 16 september 2021
Deze namiddag raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken op de E314 in Genk. De wagen werd daarbij zwaar beschadigd.

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Genk - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Piringen - Bokrijk Sport B 2-4

Woensdag 15 september 2021
Genk - Piringen - Bokrijk Sport B 2-4In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Piringen thuis van Bokrijk Sport B verloren met 2-4. De ruststand was 1-0.

Voetgangster geraakt door lijnbus

Woensdag 15 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het Monseigneur Broeckxplein in Hasselt is een voetgangster gewond geraakt toen zij geraakt werd door een lijnbus. Het slachtoffer is een bejaarde vrouw. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Heroïnedealer aangehouden

Woensdag 15 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft een 18-jarige heroïnedealer onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De man werd betrapt op de Stadsomvaart in Hasselt.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Genk - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vier gewonden bij twee ongevallen

Woensdag 15 september 2021
Genk - Vier gewonden bij twee ongevallenZoomOp de Europalaan gebeurde gisterenavond rond 17 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Een 37-jarige vrouw uit Genk, een 26-jarige vrouw uit As en een 31-jarige vrouw uit Maaseik raakten daarbij gewond. Op de Weg naar As botsten vanmiddag rond 12.10 uur twee fietsers. Een minderjarige jongen uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Auto rijdt in kanaal

Woensdag 15 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een auto in het Albertkanaal gereden aan de Havenlaan in Diepenbeek. De bestuurder, een vijftiger, is naar het ziekenhuis gebracht.

KRC Genk naar Wenen vertrokken

Woensdag 15 september 2021
Genk - KRC Genk naar Wenen vertrokkenDeze voormiddag is KRC Genk naar Wenen vertrokken voor het Europa League-duel tegen Rapid. De wedstrijd wordt morgen (18.45 uur) gespeeld . De selectie bestaat uit 23 spelers: Vandevoordt, Leysen, Chambaere, Munoz, Preciado, Cuesta, Sadick, Lucumi, McKenzie, Arteaga, Jukleröd, Hrosovsky, Eiting, Heynen, Toma, Thorstvedt, Trésor, Ito, Paintsil, Bongonda, Oyen, Onuachu en Ugbo.

Florette Colson overleden

Woensdag 15 september 2021
Genk - Florette Colson overledenZondag is Florette Colson overleden. Zij was 65 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt vrijdag in intieme familiekring plaats in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Lothar D'Hondt leidt STVV- KRC

Dinsdag 14 september 2021
Lothar D'Hondt leidt zondag de derby STVV - KRC Genk. Christof Dierick is vierde official, Wim Smet VAR.

Tegen vangrail op E313

Dinsdag 14 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 in Diepenbeek kwam het gisteren, kort voor de middag, tot een aanrijding tussen drie auto's. Eén van de wagens belandde tegen de vangrail. De bestuurder van dit voertuig raakte gewond.
Genk - KRC Genk: John Lucumi verlengt contractKRC Genk is met John Lucumí tot een akkoord gekomen over een contractverlenging voor één seizoen. Lucumi is nu aan KRC Genk verbonden tot midden 2023.  De sterke Colombiaanse verdediger speelt sinds de zomer van 2018 voor KRC. Onlangs speelde hij zijn 100ste wedstrijd in het shirt van Genk. Omdat zijn contract komende zomer afliep, was de club bereid om mee te werken aan een lucratieve transfer in de afgelopen mercato, maar die is er niet gekomen. Uit wederzijds respect hebben beide partijen de verbintenis nu met een seizoen verlengd.
Deze namiddag vatte een container vuur op een bedrijventerrein aan de Kaarbaan in Genk-Zuid. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Genk - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht

U21: KRC Genk klopt Cercle Brugge

Maandag 13 september 2021
De U21 van KRC Genk hebben Cercle Brugge geklopt met 3-1. Oyen (2) en Nemeth scoorden de Genkse doelpunten. Aan de rust was de stand 1-1.

Fientje Pietermans overleden

Maandag 13 september 2021
Genk - Fientje Pietermans overledenZaterdag is Fientje Pietermans overleden, de weduwe van Hendricus Vande Reyd. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei.

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Genk - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Voetganger (87) aangereden

Maandag 13 september 2021
In de Bochtlaan is deze voormiddag rond 9.30 uur een 87-jarige voetganger aangereden door een bromfietser. De bejaarde raakte daarbij gewond.
Genk - Racing Boxberg B verliest in LanklaarRacing Boxberg B heeft deze namiddag verloren op het veld van Lanklaar VV. Uitslag: 3-2.

Winterslag - Diepenbeek B 2-2

Zondag 12 september 2021
Genk - Winterslag - Diepenbeek B 2-2Sporting Winterslag heeft deze namiddag thuis gelijk gespeeld tegen Diepenbeek B. Uitslag: 2-2.

STA Genk B - Eendracht Houthalen 2-5

Zondag 12 september 2021
Genk - STA Genk B - Eendracht Houthalen 2-5STA Genk B heeft vanmiddag thuis verloren van Eendracht Houthalen. Uitslag: 2-5.
Genk - Bokrijk Sport verslaat Dilsen-Stokkem BBokrijk Sport heeft deze namiddag Dilsen-Stokkem B geklopt. Uitslag: 4-1.

Turkse Rangers kloppen V. Lommel

Zondag 12 september 2021
Genk - Turkse Rangers kloppen V. LommelTurkse Rangers heeft deze namiddag gewonnen van Verbroedering Lommel. Uitslag: 6-0.

KMR Biesen A - STA Genk A 5-0

Zondag 12 september 2021
Genk - KMR Biesen A - STA Genk A 5-0STA Genk A heeft deze namiddag bij KMR Biesen verloren. Uitslag: 5-0.

Genk VV verliest van Diepenbeek A

Zondag 12 september 2021
Genk - Genk VV verliest van Diepenbeek AGenk VV heeft deze namiddag thuis verloren van Diepenbeek A. Uitslag: 3-4.

Eendracht Termien - KFC Diest 0-1

Zondag 12 september 2021
Genk - Eendracht Termien  - KFC Diest 0-1Eendracht Termien heeft vanmiddag thuis verloren van KFC Diest. Uitslag: 0-1.
In het damesvoetbal heeft Eendracht Louwel KRC Genk C geklopt. Uitslag: 2-1 .

ZVK A5 Genk - FP Aarschot 2-7

Zondag 12 september 2021
In het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk verloren van FP Aarschot. Uitslag: 2-7.

Bregel Sport - Achel VV 0-3

Zaterdag 11 september 2021
Genk - Bregel Sport - Achel VV  0-3In eerste provincialeheeft  Bregel Sport vanavond thuis verloren van Achel VV. Uitslag: 0-3.

Racing Boxberg verslaat Membruggen

Zaterdag 11 september 2021
Genk - Racing Boxberg  verslaat MembruggenRacing Boxberg A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Membruggen VV. Uitslag: 3-1.

Johannes Schwillens overleden

Zaterdag 11 september 2021
Genk - Johannes Schwillens overledenGisteren is Johannes Schwillens overleden, de echtgenoot van Ria Houbrechts. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Lieve Houben overleden

Zaterdag 11 september 2021
Genk - Lieve Houben overledenWoensdag is in Fatima (Portugal) Lieve Houben (82) overleden. Zij was afkomstig van Genk en wordt in Portugal begraven. Lieve Houben heeft haar hele leven gewijd aan de opvang van verwaarloosde en gekwetste kinderen.

Battle of Thor

Vrijdag 10 september 2021
Op zondag 12 september kan de sportieveling opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens de zesde editie van de obstacle run ‘Battle of Thor’. Na een geannuleerde editie in 2020 vindt de Battle of Thor dit jaar opnieuw plaats in het Thor Park. Inschrijven voor de Battle of Thor kan nog tot en met zaterdag 11 september of tot de deelnemerslimiet bereikt is. Meer info en inschrijvingen via www.aadrinkspartacusseries.be

Genk Ladies- Charleroi 7-1

Vrijdag 10 september 2021
In de superleague van het damesvoetbal heeft KRC Genk Ladies Charleroi geklopt met 7-1. Aan de rust was de stand 2-1. Duijsters scoorde vijf keer. De andere Genkse goals werden gemaakt door Martin en Petry.

KRC Genk wint beloftenderby

Vrijdag 10 september 2021
Genk - KRC Genk wint beloftenderbyKRC Genk heeft de beloftenderby tegen STVV met 4-0 gewonnen. Oyen, Van Genechten, Nemeth en John maakten de Genkse doelpunten. Door een onweersbui moest de wedstrijd zo'n kwartier stilgelegd worden.

Schoolbus tegen verlichtingspaal

Vrijdag 10 september 2021
Genk - Schoolbus tegen verlichtingspaalZoomOp de afrit van de E314 belandde deze namiddag een schoolbus tegen een verlichtingspaal. De chauffeur en een begeleider raakten daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Denise Raemaekers overleden

Vrijdag 10 september 2021
Genk - Denise Raemaekers overledenWoensdag is Denise Raemaekers overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Jef Snoeks. Zij was 85 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lozen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Bree. Condoleren: www.begrafenissencreemers.be

Rosalia Becker overleden

Donderdag 9 september 2021
Dinsdag is Rosalia Becker overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bart Mellebeek overleden

Donderdag 9 september 2021
Genk - Bart Mellebeek overleden
Dinsdag is Bart Mellebeek overleden, zoon van Jos en Godelieve Mellebeek-Beenaerts. Hij was 50 jaar. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Roger Langenaken overleden

Woensdag 8 september 2021
Genk - Roger Langenaken  overledenZaterdag is Roger Langenaken overleden, de echtgenoot van Palmyre Coemans. Hij was 87 jaar en gewezen Bestuurder-Directeur-Generaal van ALZ Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Genk-Centrum. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Vrachtwagen en bestelwagen botsen

Dinsdag 7 september 2021
Op het kruispunt van de Westerring en de afrit van de E314 botsten deze voormiddag rond 10.40 uur een vrachtwagen en een bestelwagen. Een 52-jarige man uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Fietsster (55) gewond bij aanrijding

Dinsdag 7 september 2021
In de Centrumlaan raakten gisterennamiddag rond 16 uur een auto en een 55-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietsster raakte daarbij gewond.

Jean Lambrichts overleden

Dinsdag 7 september 2021
Genk - Jean Lambrichts overledenZaterdag is Jean Lambrichts overleden, de echtgenoot van Charlotte Dedroog. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Genk - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht

Tien miljoen voor Groep Delorge

Dinsdag 7 september 2021
Bedrijfsnieuws
Automotive & Mobility Invest, beter bekend als Groep Delorge, kan rekenen op een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voorziet het bedrijf van vers kapitaal om haar groeiplannen verder te verwezenlijken. Op de planning: belangrijke investeringen in bestaande en nieuwe vestigingen en de uitbouw van de tweedehandsactiviteiten. Door de intrede van LRM wordt de financiële structuur van A&M aanzienlijk verstevigd. Het Limburgse A&M Invest heeft de ambitie om op nationaal vlak een prominente rol als innoverende en kwalitatieve speler op te nemen in de automotive-industrie. Volume en schaalgrootte zijn daarbij van essentieel belang. Vandaag zorgt A& Invest voor maar liefst 870 jobs, waarvan 679 in Limburg.

Genkenaar omgekomen in ongeval

Maandag 6 september 2021
Gisterenavond is motorrijder Georges Vande Reyd (65) uit Genk omgekomen bij een botsing met een auto in Lanklaar. Zijn vriendin die op de duoziting zat liep zware verwondingen op.
Bij de lokalen van een jeugdvereniging in Kleinven werd een buitenraam gestolen. De diefstal werd gisteren aan de politie gemeld. Bij een inbraak in een woning aan de Gieterijstraat zijn juwelen gestolen. De inbraak werd vandaag vastgesteld.
KRC Genk Ladies B heeft met 7-0 verloren in Mechelen. Aan de rust keken de ladies al tegen een 5-0 achterstand aan.

Maria Calzonetti overleden

Maandag 6 september 2021
Genk - Maria Calzonetti overledenZaterdag is Maria Calzonetti overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Genk - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Dieselfraude ontdekt

Zondag 5 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een loods in Hasselt is een installatie voor dieselfraude ontdekt. De installatie heeft een capaciteit van 60.000 liter per dag.

KRC Genk C - Fufo Beringen 5-2

Zondag 5 september 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C Fufo Beringen geklopt. Uitslag: 5-2.

Voetganger en bromfietsster gewond

Zondag 5 september 2021
Genk - Voetganger en bromfietsster gewondZoomOp de Europalaan is vanmiddag rond 12.40 uur een 56-jarige voetganger uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond. Op de Hasseltweg is gisteren in de vooravond een bromfietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Boxberg B - Sp. Winterslag 2-4

Zondag 5 september 2021
Genk - Boxberg B - Sp. Winterslag 2-4Racing Boxberg B heeft vanmiddag thuis verloren van Sp. Winterslag. Uitslag: 2-4.

STA Genk A - Sluizen 1-2

Zondag 5 september 2021
Genk - STA Genk A - Sluizen 1-2STA Genk A heeft vanmiddag zijn eerste competitiematch thuis verloren van Jekervallei Sluizen. Uitslag: 1-2.
Genk - R. Boxberg speelt gelijk tegen Grimbie 69Racing Boxberg A is vanmiddag gelijk gaan spelen op het veld van Grimbie 69. Uitslag: 2-2.
Genk - FC Kaulille - FC Turkse Rangers 1-5FC Kaulille heeft vanmiddag thuis zwaar verloren van FC Turkse Rangers. Uitslag: 1-5.

Ruime zege voor KRC Genk Ladies

Zondag 5 september 2021
Genk - Ruime zege voor KRC Genk LadiesKRC Genk Ladies heeft een 0-4 zege behaald tegen Aalst. Gwen Duijsters en Lisa Petry maakten elk twee doelpunten.

Warmste truckrun 2021

Zondag 5 september 2021
Op zaterdag 9 oktober zal 'De warmste truckrun' opnieuw plaatsvinden in en rond het voetbalstadion Cegeka Arena KRC Genk. De warmste truckrun is een organisatie van De Gouden Truckers vzw, een groep van gepassioneerde vrachtwagenchauffeurs. Dat deze chauffeurs een hart van goud hebben is duidelijk; de opbrengst van de Warmste Truckrun gaat naar Een Hart voor Limburg en vzw Ouders van verongelukte kinderen. Meer info: www.goudentruckers.be Vanuit 7 locaties in en rond België vertrekken meer dan 600 (…) Het hele nieuwsbericht

René Peeters overleden

Zondag 5 september 2021
Genk - René Peeters overledenGisteren is René Peeters overleden, de weduwnaar van Zofka Kompan en de echtgenoot van Christina Rusiniak. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

KFC Zwarte Leeuw - E. Termien 4-0

Zaterdag 4 september 2021
Genk - KFC Zwarte Leeuw - E. Termien 4-0Eendracht Termien heeft vanavond zwaar verloren op het veld van KFC Zwarte Leeuw. Uitslag: 4-0.

STA Genk B verliest in Zonhoven

Zaterdag 4 september 2021
Genk - STA Genk B verliest  in ZonhovenSTA Genk B heeft vanavond verloren op het veld van Zonhoven B. Uitslag: 7-3.

Genk VV verliest in Kesselt

Zaterdag 4 september 2021
Genk - Genk VV verliest in KesseltGenk VV heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd verloren op het veld van VC Kesselt. Uitslag: 2-1.

KFC Eksel - Bregel Sport 1-1

Zaterdag 4 september 2021
Genk - KFC Eksel - Bregel Sport 1-1In eerste provinciale van het voetbal behaalde KFC Eksel vandaag een billijk gelijkspel tegen Bregel Sport: 1-1. Een kwartier na rust kreeg een bezoekende speler rood. Vijf minuten later lukte Marijn Bertrands de openingstreffer voor groen-rood: 1-0. Voor Bregel zat er weinig anders op dan in het offensief te trekken en dat resulteerde in de gelijkmaker: 1-1. Beide ploegen berustten in een puntendeling.

Bertha Van Loock overleden

Zaterdag 4 september 2021
Genk - Bertha Van Loock overledenGisteren is Bertha Van Loock overleden, de weduwe van Albert Stas. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Genk - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Genk - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

Jan Fabry overleden

Zaterdag 4 september 2021
Genk - Jan Fabry overledenOp 20 augustus overleed orthopedisch chirurg Jan Fabry, de echtgenoot van Trudy Lohuis. Hij was 54 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vond op 1 september plaats.

Jef Pools overleden

Zaterdag 4 september 2021
Genk - Jef Pools overledenIn WZC De Olijfboom in Genk is op 26 augustus Jef Pools overleden, de weduwnaar van de in 1980 overleden Maria Vandael en de echtgenoot van Georgette Beernaert. Hij was 95 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Ivan Andruszek overleden

Zaterdag 4 september 2021
Genk - Ivan Andruszek overledenOp 31 augustus overleed Ivan Andruszek. Hij was 59 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: vandaag (17-17.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Genk - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser overleeft aanrijding niet

Vrijdag 3 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.45 uur is een 77-jarige  fietser aangereden door een auto op het kruispunt van het Belgiëplein en de Koorstraat in Kermt (Hasselt). De fietser overleefde de klap niet. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij meldde zich later bij de politie. In deze zaak is een tweede bestuurder opgepakt.

Bromfietser (16) gewond bij val

Vrijdag 3 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Visserijstraat in Diepenbeek is een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een val. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

12.000 euro aan onbetaalde boetes

Vrijdag 3 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Universiteitslaan in Diepenbeek en op de N74 in Hasselt is voor 12.000 euro aan onbetaalde boetes en achterstallige verkeersbelasting geïnd. De controle vond gisteren plaats.

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Genk - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Robert Peters overleden

Donderdag 2 september 2021
Genk - Robert Peters overledenGisteren is Robert Peters overleden, de echtgenoot van Elisa Vanloffeld.Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Pomp tankstation in brand bij tankbeurt

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een tankstation aan de Breeërweg in As vatte vanavond een pomp vlam bij een tankbeurt. De schade kan nog niet becijferd worden. De oorzaak van het voorval wordt onderzocht.

Ingebroken in werfkeet

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Onderwijslaan in Diepenbeek is ingebroken in een werfkeet. Over de buit is niets geweten. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Cd's en muziekbox gestolen

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een container aan de Dorpsstraat in As werden een gereedschapskoffer, cd's en een muziekbox gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Drugsdealer (33) aangehouden

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft een 33-jarige drugsdealer uit Diepenbeek onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Bij een huiszoeking in zijn woonst werd een grote partij drugs aangetroffen. Het ging onder meer om XTC, cannabis, speed en cocaïne.

Bromfietser (16) belandt tegen gevel

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Koning Astridlaan in Hasselt is deze voormiddag een 16-jarige jongen met zijn bromfiets tegen een gevel beland nadat hij onwel was geworden. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Anita Boumans overleden

Donderdag 2 september 2021
Genk - Anita Boumans overledenDinsdag is Anita Boumans overleden, de echtgenote van John Reynders. Zij was 68 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Willy Jacobs overleden

Donderdag 2 september 2021
Maandag is Willy Jacobs overleden, de echtgenoot van Augusta Verhesen. Hij was 90 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt 10 uur) plaats in de kerk van OLV Ter Sneeuw in Laar-Borgerhout.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Genk - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Genk - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

José Vandeput overleden

Donderdag 2 september 2021
Genk - José Vandeput overledenDinsdag is José Vandeput overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Henri Lemmens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Genk - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen