Het overige nieuws

SLW Maaseik- Turkse Rangers 0-2

Zaterdag 30 april 2022
Genk - SLW Maaseik- Turkse Rangers 0-2Turkse Rangers Waterschei is vanavond met 0-2 gaan winnen op het veld van SLW Maaseik.

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Genk - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Genk - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Genk - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Marleen Vander Eecken overleden

Zaterdag 30 april 2022
Genk - Marleen Vander Eecken overledenOp 27 april is Marleen Vander Eecken overleden, de echtgenote van Jos Ferson. Zij was 65 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de teraardebestelling op begraafplaats 'De Kluis' in Bree vinden in intieme kring plaats.

Sylvain Menten overleden

Zaterdag 30 april 2022
Genk - Sylvain Menten overledenOp 27 april is Sylvain Menten overleden. Hij was 56 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Mechelen-aan-de-Maas.

Josephine Kestens overleden

Vrijdag 29 april 2022
Genk - Josephine Kestens overledenIn WZC Prinsenpark in Genk is dinsdag Josephine Fien Kestens overleden, de weduwe van Fons Apers. Ze was 86 jaar. Maandag wordt haar urn geplaatst in het columbarium op de begraafplaats aan de Blookbergstraat in Zutendaal. Begroeting: zaterdag (14u) bij Uitvaartzorg Jorissen aan de Molenblookstraat 63B in Zutendaal.

Vrouw (64) gewond bij botsing

Vrijdag 29 april 2022
Op de Weg naar As botsten deze voormiddag rond 10 uur twee auto's. Een 64-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Kleding gestolen in appartement

Vrijdag 29 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een appartement aan de Dorpsstraat in As. Zij gingen er met kleding aan de haal.

Louis Sobkowiak overleden

Vrijdag 29 april 2022
Genk - Louis Sobkowiak overledenGisteren is Louis Sobkowiak overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Simonne Vanfrachem. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Inge Heinzl overleden

Vrijdag 29 april 2022
Genk - Inge Heinzl overledenWoensdag is Inge Heinl overleden, de weduwe van Albert Sadar. Zij was 91 jaar. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Berthi Willems overleden

Vrijdag 29 april 2022
Genk - Berthi Willems overledenOp 26 april is Berthi Willems overleden, de echtgenote van René Caubergh. Zij was 81 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanaken.

Thorstvedt langer bij KRC Genk

Donderdag 28 april 2022
Kristian Thorstvedt heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot de zomer van 2025. De huidige overeenkomst van de Noorse sterkhouder liep midden volgend jaar af. Thorstvedt kwam begin 2020 van het Noorse Viking FK naar Genk en groeide er snel uit tot een graag geziene figuur op en naast het terrein. Hij scoorde bij zijn debuut, sukkelde daarna een tijdlang met een voetblessure, maar kwam sterk terug. Kristian werd een sleutelfiguur in het elftal dat een schitterend bekerparcours aflegde en via beresterke (…) Het hele nieuwsbericht

Genkse beloften spelen gelijk

Donderdag 28 april 2022
De Genkse U21 hebbben vandaag 1-1 gelijkgespeeld op Standard. Claes scoorde voor KRC. De doelpunten vielen in de tweede en vierde minuut. Maandag spelen de Genkies thuis tegen Club Brugge.

KRC Genk ontvangt KV Mechelen

Donderdag 28 april 2022
Genk - KRC Genk ontvangt KV MechelenMorgenavond speelt KRC Genk thuis tegen KV Mechelen. De selectie: Vandevoordt, Penders, Stevens, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Aziz, Heynen, Hrosovsky, El Khannouss, Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil en Németh.

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Ongeval op Weg naar As

Donderdag 28 april 2022
Dze namiddag rond 14 uur is een 18-jarige bromfietser uit Genk door een auto aangereden op de Weg naar As. De bromfietser is daarbij gewond geraakt.

Minderjarige fietser aangereden

Donderdag 28 april 2022
In de Mosselerlaan is vanmorgen rond 8 uur een minderjarige fietser uit Genk aangereden. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Krystyna Nabialek overleden

Donderdag 28 april 2022
Genk - Krystyna Nabialek overledenDinsdag is Krystyna Nabialek oerleden, de weduwe van Wladyslaw Jaszczur. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk aan het Kerkplein in Zwartberg.

Jean Urkens overleden

Donderdag 28 april 2022
Genk - Jean Urkens overledenOp 25 april is Jean Urkens overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Damesvoetbal: Standard - Genk 1-1

Donderdag 28 april 2022
In het damesvoetbal hebben de Genk Ladies 1-1 gelijkgespeeld op Standard. Aan de rust was de stand 0-0. Kersten scoorde voor Genk.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Genk - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Genk - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (77) gewond bij botsing

Woensdag 27 april 2022
Op de Oosterring botsten deze namiddag rond 14.20 uur twee auto's. Een 77-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Maurice Wouters overleden

Woensdag 27 april 2022
Genk - Maurice Wouters overledenOp 25 april is Maurice Wouters overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven José Steukers en de levensgezel van Karina Christoffels. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).
Genk - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Genk - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom

Maria Leers overleden

Woensdag 27 april 2022
Genk - Maria Leers overledenIn Saskatoon (Canada) is op 20 april Maria Leers overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Gerhardt Klingenberg. Zij was 97 jaar en afkomstig van Bokrijk.

Marcel Vandeput overleden

Woensdag 27 april 2022
Genk - Marcel Vandeput overledenIn WZC Uilenspiegel is op 23 april Marcel Vandeput overleden, de weduwnaar van de in 2000 gestorven Josee Wouters. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Eugeen Ebens overleden

Woensdag 27 april 2022
Genk - Eugeen Ebens overledenMaandag is Eugeen Ebens overleden, de echtgenoot van Godelieve Weijters. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 26 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren werd een controle-actie op het zwaar vervoer gehouden op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Dat leverde de staatskas 3.772 euro op.

Pasqualina Pau overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Pasqualina Pau overledenOp 22 april is Pasqualina Pau overleden, de weduwe van de in 1965 gestorven Pietro Corrias. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Concetta Milazzo overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Concetta Milazzo overledenOp 22 april is Concetta Milazzo overleden, de echtgenote van Franco Bruno. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Gitta Peuskens overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Gitta Peuskens overledenIn WZC Toermalien in Genk is op 22 april Gitta Peuskens overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Emiel Goris. Zij was 84 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat in Genk.

Jean Lenaers overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Jean Lenaers overledenZondag is Jean Lenaers overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Fientje Van Herck. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Amelie Vanhoyland overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Amelie Vanhoyland overledenZondag is Amelie Vanhoyland overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Nestor Coussement. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Ongeval in André Dumontlaan

Dinsdag 26 april 2022
Vanmorgen rond 8.30 uur botsten een auto en een 39-jarige fietsster uit Heusden-Zolder in de André Dumontlaan. De fietsster is daarbij gewond geraakt.
In de Dieplaan is gisterenavond rond 22.40 uur een 43-jarige fietsster uit Hasselt aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Twee minderjarigen gewond

Dinsdag 26 april 2022
In de Parochiekerkstraat botsten gisterennamiddag rond 16 uur een auto en een bromfietser. Bij het ongeval raakten twee minderjarigen uit Genk gewond.

Yvonne Van Kerckhove overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Yvonne Van Kerckhove overledenOp 24 april is Yvonne Van Kerckhove overleden. Zij was 84 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerariump Rerren aan de Dijkstraat.

Lisa Kirstein overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Lisa Kirstein overledenOp 25 april is Lisa Kirstein overleden, de weduwe van Gustav Lukeit. Zij was 87 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Georges Awouters overleden

Dinsdag 26 april 2022
Genk - Georges Awouters overledenOp 20 april is Georges Awouters overleden, de echtgenoot van Christiane Roskams. Hij was 76 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder.
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Mia Nouwen overleden

Maandag 25 april 2022
Genk - Mia Nouwen overledenOp 22 april is Mia Nouwen overleden, de weduwe van Maurice Henkens. Zij was 95 jaar en afkomstig van Meeuwen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans in Genk.
Genkenaar Ludo Geurden is vandaag herkozen als voorzitter van Horeca Vlaanderen. Hij zal deze functie waarnemen tot 2024.

Werfdiefstal in Azalealaan

Maandag 25 april 2022
Op een werf aan de Azalealaan zijn stroomkabels gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Diefstal in verenigingslokaal

Maandag 25 april 2022
In een verenigingslokaal aan de Rondpuntlaan zijn onder meer twee waterpompen, een tuinslang en een ladder gestolen.

Fritz Bussels overleden

Maandag 25 april 2022
Genk - Fritz Bussels overledenOp 22 april is Fritz Bussels overleden, de echtgenoot van Emy Doyen. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Bret aan de Weg naar As.

Auto knalt tegen boom

Maandag 25 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur is een auto, bestuurd door een 23-jarige man, tegen een boom beland in de Broekerveldweg in Zutendaal. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto werd tot schroot herleid.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.
Genk - Drie nieuwe spelers voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft zich met het oog op komend seizoen versterkt met drie spelers: Arno Philtjens (Godsheide), Noa Fichera (Bregel) en Cederic Thoonen (Diepenbeek).

Bokrijk - Boxberg B 5-0

Zondag 24 april 2022
Genk - Bokrijk - Boxberg B 5-0Bokrijk Sport heeft de wedstrijd tegen Boxberg B gewonnen met 5-0.

STA Genk B - Termolen 0-5

Zondag 24 april 2022
Genk - STA  Genk B - Termolen 0-5STA Genk B heeft de wedstrijd tegen Flandria Termolen Zonhoven verloren met 0-5.

Volleybal: Gent - LVL Genk 3-0

Zondag 24 april 2022
Genk - Volleybal: Gent - LVL Genk 3-0In de Liga Vrouwen Champions PO-finale heeft LVL Genk vandaag met 3-0 verloren in Gent.
In het damesvoetbal heeft Bokrijk Sport B met 0-5 verloren van Membruggen.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing in de Verbindingslaan in Diepenbeek waren vanmorgen rond 9 uur drie auto's betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.

Horloge gestolen

Zondag 24 april 2022
In een woning aan de Peterseliestraat is een horloge gestolen bij een woninginbraak. De feiten zijn vrijdagavond vastgesteld.

Jongen (14) gewond bij ongeval

Zondag 24 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As is vrijdag rond 17 uur een bromfietser aangereden door een auto. De duozitter, een 14-jarige jongen uit As, raakte daarbij gewond.

E. Termien - Sint-Lenaarts 1-2

Zondag 24 april 2022
Genk - E. Termien - Sint-Lenaarts 1-2Eendracht Termien heeft vanmiddag thuis met 1-2 verloren van KFC Sint-Lenaarts. De doelpunten vielen in de tweede helft. Jeunen scoorde voor Termien. Eendracht Termien is uitgeschakeld voor de eindronde.

Turkse Rangers kloppen Ham

Zondag 24 april 2022
Genk - Turkse Rangers kloppen HamTurkse Rangers heeft KFC Ham United verslagen met 3-0.

Genkse derby eindigt onbeslist

Zondag 24 april 2022
Genk - Genkse derby eindigt onbeslistEr vielen geen doelpunten in de derby tussen Genker VV en STA Genk: 0-0.

Zwaar verlies voor Boxberg

Zondag 24 april 2022
Genk - Zwaar verlies voor BoxbergRacing Boxberg A heeft vandaag een zwaar verlies moeten incasseren: Kesselt maakte de club in met 1-8. 

Bregel Sport - Helson 0-0

Zaterdag 23 april 2022
Genk - Bregel Sport - Helson 0-0Bregel Sport en Helson Helchteren hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Genk - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag speelt KRC Genk uit bij AA Gent. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Penders, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Preciado, Aziz, Heynen, Trésor, Geusens, Hrosovsky, Oyen, Thorstvedt, Bongonda, Onuachu, Paintsil en Németh.

U18 KRC Genk kampioen

Zaterdag 23 april 2022
Genk - U18 KRC Genk kampioenEen week na de beloften mogen nu ook de U18 van KRC Genk zich kampioen van België noemen. Ze versloegen dichtste achtervolger Club Brugge overtuigend met 4-1 en kunnen op de laatste speeldag niet meer ingerhaald worden.   Het verschil voor deze wedstrijd was 1 punt, in het voordeel van KRC. En dus konden de jonge Genkies bij winst zekerheid krijgen over de titel. Mika Godts haalde al binnen het eerste kwartier een stuk van de zenuwen weg met een aardige plaatsbal (1-0). Een tweede goal hing (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Wagemans overleden

Zaterdag 23 april 2022
Genk - Marie-José Wagemans overledenDonderdag is Marie-José Wagemans overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Pierre Ras. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 30 april (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Peter Van Opstal overleden

Zaterdag 23 april 2022
Genk - Peter Van Opstal overledenGisteren is Peter Van Opstal overleden. Hij was 41 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jean-Pierre Lavarini overleden

Zaterdag 23 april 2022
Genk - Jean-Pierre Lavarini overledenDonderdag is Jean-Pierre Lavarini overleden, de partner van Antonia Vinti. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk aan het Kerkplein in Zwartberg.

Camille Swinnens overleden

Zaterdag 23 april 2022
Genk - Camille Swinnens overledenWoensdag is Camille Swinnens overleden, de echtgenoot van Gustje Dufoor. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18.30-18.30 uur).

Guillaume Bauduin overleden

Zaterdag 23 april 2022
Genk - Guillaume Bauduin overledenOp 19 april is Guillaume Bauduin overleden, de weduwnaar van Madeleine Pannekoeke. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Pret verzekerd op 1 mei

Vrijdag 22 april 2022
1 mei is in 2022 opnieuw een hoogdag in Genk. Na twee jaar geduldig wachten, barst het feest weer los met een goedgevuld programma. Zo is er opnieuw een jaar- en rommelmarkt, kermis, taptoe, geluidsarm vuurwerk én natuurlijk de wondermooie O-parade. In Genk en ver daarbuiten staat 1 mei sinds jaar en dag bekend als een hoogdag voor de stad. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Een goedgevulde agenda zorgt voor een onvergetelijke dag voor alle Genkenaren en bezoekers. “De O-parade is een visueel (…) Het hele nieuwsbericht

Man (47) gewond bij botsing

Vrijdag 22 april 2022
Een 47-jarige man uit Maasmechelen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Oosterring. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 6 uur.

Eugène Lyna overleden

Vrijdag 22 april 2022
Genk - Eugène Lyna overledenGisteren is Eugène Lyna overleden, de echtgenoot van Philomena Janssen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Regine Jordens overleden

Donderdag 21 april 2022
Genk - Regine Jordens overledenVandaag is Regine Jordens overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Edwin Staskowiak. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Fietser (19) gewond in Hermeslaan

Donderdag 21 april 2022
In de Hermeslaan botsten gisterenavond rond 22.10 uur een auto en een 19-jarige fietser uit Hasselt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Grootscheepse rampoefening

Donderdag 21 april 2022
Zaterdag vindt in Genk een grootscheepse, multidisciplinaire rampoefening plaats, georganiseerd vanuit Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Brandweerzone Oost-Limburg, MUG diensten van ZOL en omliggende ziekenhuizen, Rode Kruis, Vlaamse Kruis, Politie en Civiele Bescherming nemen eveneens deel en zullen onder meer instaan voor het overbrengen van 25 slachtoffers naar het ziekenhuis.

Maria Lenaerts (101) overleden

Donderdag 21 april 2022
Genk - Maria Lenaerts (101) overledenMaandag is Maria Lenaerts overleden. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sledderlo. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Randy Grens verlaat Eendracht TermienSpits Randy Grens trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. Hij verkast naar BSV Limburgia in Brunssem.

Genkse beloften kloppen AA Gent

Donderdag 21 april 2022
Genk - Genkse beloften kloppen AA GentDe Genkse beloften hebben AA Gent verslagen met 3-2. Aan de rust was de stand 2-1. Cutillas Carpe (2) en Cuypers maakten de Genkse doelpunten.

Fietsster (54) gewond bij botsing

Woensdag 20 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidestraat in Diepenbeek botsten vanmorgen een auto en een 54-jarige fietsster. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Brasserie Olive failliet

Woensdag 20 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren Brasserie Olive uit Genk failliet verklaard. Schuldeisers hebben een maand de tijd om een vordering in te dienen.

Joanna Crijns overleden

Woensdag 20 april 2022
Zondag is Joanna Crijns overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

30/30/30 Natuurlijk!

Woensdag 20 april 2022
Iedere Genkenaar kent het concept van 30/30/30. Het welgesmaakte format waarbij stad Genk lokale talenten aan Genkse huiskamers koppelde voor een performance in een intieme setting, is opnieuw van de partij op zaterdag 30 april. Dit jaar in een aangepaste vorm: de artiesten spelen ditmaal niet ín huis, maar in de natuur!  Het 30/30/30-concept werd vorig jaar reeds, wegens de coronapandemie, aangepast. De muzikanten gingen spelen aan de voordeur, bij de mensen op de stoep. Dat concept sloeg (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Stadionplein

Woensdag 20 april 2022
Op het Stadionplein botsten gisterenavond rond 19 uur een auto en een bromfietser. Een 21-jarige man uit Maasmechelen en een 47-jarige vrouw uit Kinrooi raakten daarbij gewond.
Deze voormiddag rond 11.30 uur botsten twee fietsers op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Beiden raakten daarbij gewond. Het betreft een 44-jarige man uit Genk en een 46-jarige man uit Houthalen-Helchteren.

Man (60) gewond bij botsing

Woensdag 20 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bevrijdingslaan in As botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's. Een 60-jaruge man uit Genk raakte daarbij gewond.

Fidelia Navarro overleden

Woensdag 20 april 2022
Genk - Fidelia Navarro overledenZondag is Fidelia Navarro overleden, de echtgenote van Santos Morejudo. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Begroeting: donderdag (18-19 uur)in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Janina Oczewicz overleden

Woensdag 20 april 2022
Genk - Janina Oczewicz overledenVandaag is Janina Oczewicz overleden, de partner van wijlen Gregor Mleczko. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats op de begraafplaats aan de Opglabbekerzavel in Waterschei.

Annita Donné overleden

Woensdag 20 april 2022
Genk - Annita Donné overledenOp 15 april is Annita Donné overleden, de echtgenote van Ludo Bex. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Bertha Vanlingen overleden

Woensdag 20 april 2022
Op 16 april is Bertha Vanlingen overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Op donderdag 5 mei start de 10e jaargang van Iedereen donderdagt. Zo’n 45 Genkse horecazaken organiseren na twee jaar coronapauze opnieuw sfeervolle avonden in het stadscentrum met een sterk muzikaal programma. Elke eerste donderdag van de maand, van mei tot september, kan je in het centrum terecht voor een sterk muzikaal programma, sfeer, gezelligheid en voordelige culinaire hoogstandjes. “Bij de start van Iedereen donderdagt in 2011 wilden we meer avondbeleving creëren met een aanbod dat (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder mist bocht

Dinsdag 19 april 2022
Deze namiddag miste een motorrijder een bocht in de Wiemismeerstraat. Hij belandde tegen een boom. De man liep zware verwondingen op en is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht. Het betreft een veertiger.
Vanmiddag rond 13.30 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Achterstraat in Genk. Een 72-jarige vrouw uit Genk en een 58-jarige vrouw uit Oudsbergen raakten daarbij gewond.

Man (32) gewond bij botsing

Dinsdag 19 april 2022
In de Forelstraat in Houthalen-Helchteren kwam het gisterenavond rond 23 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 32-jariuge man uit Genk gewond.

Pina Falciglia overleden

Dinsdag 19 april 2022
Genk - Pina Falciglia overledenZaterdag is Pina Falciglia overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Walter Poppe. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrm Deborre aan de Oostlaan.

Antoine Knevels overleden

Dinsdag 19 april 2022
Genk - Antoine Knevels overledenOp 16 april overleed Antoine Knevels. Hij was 77 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Irena Persoons overleden

Dinsdag 19 april 2022
Genk - Irena Persoons overledenZondag is Irena Persoons overleden, de weduwe van ee in 1997 gestorven Lambert Steegmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Aanwinst voor Racing Boxberg

Dinsdag 19 april 2022
Genk - Aanwinst voor Racing BoxbergYannick Schulpe(Dilsen-Stokkem) zal komend seizoen de kleuren van Racing Boxberg verdedigen.

Twee spelers weg bij E.Termien

Dinsdag 19 april 2022
Genk - Twee spelers weg bij E.TermienJari Buntinx en Senne Tans trekken de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. Buntinx verkast naar Helson Helchteren. Tans zal de kleuren van Vijtingen verdedigen.

Volleybal : LVL Genk klopt Gent

Dinsdag 19 april 2022
Genk - Volleybal : LVL Genk klopt GentIn het volleybal (Champions Final Dames) heeft LVL Genk Gent verslagen met 3-2. Sets: 11-25, 25-17, 25-23, 18-25, 16-14.

Auto uitgebrand in Woudstraat

Maandag 18 april 2022
In de Woudstraat is gisterenochtend een auto uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Inbrekers aan het werk

Maandag 18 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogblokstraat in Diepenbeek is ingebroken in een woning. Om binnen te geraken werd een raam opengebroken. Wat er werd gestolen, is niet geweten. In de Weerstandslaan bleef het bij een inbraakpoging. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee feiten.

Ongeval in Kolderbosstraat

Maandag 18 april 2022
Gisterennamiddag rond 13.20 uur botsten een fietser en een bromfietser in de Kolderbosstraat. Een 59-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Annick Thomas overleden

Maandag 18 april 2022
Genk - Annick Thomas overledenOp 12 april overleed Annick Thomas, de echtgenoot van Peter Ubachs. Zij was 50 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Carlos Stragier overleden

Maandag 18 april 2022
Genk - Carlos Stragier overledenZaterdag is Carlos Stragier overleden, de weduwnaar van Lutgarde Houbrechts. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei.

Smartphone gestolen uit locker

Zondag 17 april 2022
Uit een lockerkast in het sportcentrum is een smartphone gestolen. De diefstal werd vrijdagavond gepleegd.

Auto botst tegen verkeerslicht

Zondag 17 april 2022
Op de Westerring is vrijdagavond rond 23 uur een 27-jarige man uit Hasselt met zijn auto tegen een verkeerslicht gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Woninginbraak in Aardlaan

Zondag 17 april 2022
In de Aardlaan is vrijdagavond ingebroken in een huis. De daders gingen met juwelen, een laptop en geld aan de haal.
In de Grotestraat botsten gisterenavond een voertuig en een 60-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.
Genk - Racing Boxberg B - Wiemismeer 0-3Racing Boxberg B heeft vanmiddag thuis van Wiemismeer verloren. Uitslag: 0-3.

Turkse Rangers kloppen Peer SV

Zondag 17 april 2022
Genk - Turkse Rangers kloppen Peer SVTurkse Rangers Waterschei heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Peer SV. Uitslag:3-0 .

STA Genk A - Heis 1-3

Zondag 17 april 2022
Genk - STA Genk A - Heis 1-3STA Genk A heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van Heis Sport.
In het damesvoetbal heeft Bokrijk A van Hasselt gewonnen met 3-1. Aan de rust was de stand 1-0. Bokrijk B verloor met 7-0 in Elen.
in het damesvoetbal gaf Genk C forfait voor de wedstrijd tegen Louwel. Louwel wint daardoor de wedstrijd met 5-0.
In het damesvoetbal heeft Genk B Bergen geklopt met 2-0. Javobs en Sevarts maakten de doelpunten. Woensdag speelt Genk B tegen Mechelen.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Genk - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Genk Ladies - Anderlecht 0-6

Zaterdag 16 april 2022
Genk Ladies heeft met 0-6 verloren van Anderlecht. Aan de rust was de stand 0-3. In de 32ste minuut had Sneyers rood gepakt. Volgend weekend speelt Genk Ladies in Brugge.

Boxberg verliest van Lanaken

Zaterdag 16 april 2022
Genk - Boxberg verliest van LanakenRacing Boxberg heeft thuis verloren van Lanaken VV: 0-2.

Gelijkspel voor Genker V.V.

Zaterdag 16 april 2022
Genk - Gelijkspel voor Genker V.V.Genk VV is vanavond, thuois tegen K. Grimbie 69, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. 
Genk - Bokrijk Sport verliest van ZonhovenZonhoven United B heeft vanavond met 2-3 gewonnen van Bokrijk Sport.

Termien en Koersel spelen gelijk

Zaterdag 16 april 2022
Genk - Termien en Koersel spelen gelijkEendracht Termien en Weerstand Koersel hebben in Genk 0-0 gelijk gespeeld.

Irena Krotosik overleden

Zaterdag 16 april 2022
Genk - Irena Krotosik overledenDonderdag is Irena Krotosik overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Georg Förster. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Lijnbus verliest wiel

Zaterdag 16 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven heeft een bus van De Lijn een wiel verloren. Dat gebeurde vandaag op de Halveweg.

Opglabbeek B - STA Genk B 5-0

Zaterdag 16 april 2022
Genk - Opglabbeek B - STA Genk B 5-0STA Genk B zit in spelersnood en geeft daarom forfait voor de match tegen Kabouters Opglabbeek B. De Kabouters winnen daardoor de wedstrijd met 5-0.

Leon Van Der Veken overleden

Zaterdag 16 april 2022
Genk - Leon Van Der Veken overledenDonderdag is Leon Van Der Veken overleden, de echtgenoot van Paulina Lenaers. Hij was 84 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Bergroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Genk - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Alfonsoft

Vrijdag 15 april 2022
Joris Windmolders uit Genk heeft de besloten vennootschap Alfonsoft opgericht met zetel aan de Fransebosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling en hosting van websites en computerconsultancy activiteiten.

Genkse beloften kampioen

Vrijdag 15 april 2022
Genk - Genkse beloften kampioenMet nog drie wedstrijden te gaan zijn de beloften van KRC Genk al kampioen. Vanavond boekten zij een 1-2 zege op het veld van Charleroi. Kelvin John en Geusens maakten de Genkse doelpunten. Volgend seizoen spelen de Genkse beloften in 1B.

Romain Vanvinckenroye overleden

Vrijdag 15 april 2022
Genk - Romain Vanvinckenroye overledenGisteren is Romain Vanvinckenroye overleden, de echtgenoot van Marie-Rose Vaesen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum.
Vanmorgen rond 6 uur is in de Marcel Habetslaan in Genk een auto tegen een betonblok gebotst en vervolgens in de gracht beland. Twee mannen uit Oudsbergen, respectievelijk 21 en 48 jaar, raakten daarbij gewond.
Genk - Kinderen van 6 en 12 jaar gewondZoomIn de Bochtlaan in Genk botsten gisterenavond rond 19.45 uur twee auto's. Twee kinderen, respectievelijk 6 en 12 jaar, beiden uit Houthalen-Helchteren, raakten daarbij gewond.

Kabels gestolen uit magazijn

Vrijdag 15 april 2022
In een magazijn aan de Winterbeeklaan zijn paletten met koperen kabels gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Genk - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Cable Tech

Vrijdag 15 april 2022
Nurray Isci uit Genk heeft de besloten vennootschap Cable Tech opgericht met zetel aan de Kortestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van elektrische installaties in gebouwen, het aansluiten van nutsvoorzieningen en het uitvoeren van grond- en slopingswerken.

FC Herk - Bregel Sport 0-2

Donderdag 14 april 2022
Genk - FC Herk - Bregel Sport 0-2Bregel Sport is vanavond met 0-2 gaan winnen op het veld van FC Herk. Aan de rust was de stand 0-0. De doelpuntenmakers waren Remans en Delait.
Genk - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Genk - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Elektrische step gestolen

Donderdag 14 april 2022
Op het Stadsplein is een elektrische step gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Antonio Serio overleden

Donderdag 14 april 2022
Genk - Antonio Serio overledenDinsdag is Antonio Serio overleden, de partner van Rosa De Seta. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Genk - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Creemers overleden

Donderdag 14 april 2022
Genk - Gerda Creemers overledenDinsdag is Gerda Creemers overleden, de echtgenote van Roger Vastmans. Ze was 71 jaar, woonde in Opitter en was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Genk - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Motorrijder rijdt tegen everzwijn

Woensdag 13 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 40-jarige motorrijder uit Zonhoven is gewond geraakt toen hij in de Heidestraat in Hasselt tegen een everzwijn reed. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Zwaar vervoer niet in orde

Woensdag 13 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op het zwaar vervoer op de Boudewijnlaan in Diepenbeek bleken vandaag 14 van de 17 gecontroleerde voetuigen niet in orde. Er werden voor ruim 7.000 euro boetes uitgeschreven.
Op de Meeënweg botsten deze voormiddag rond 9.30 uur een 59-jarige fietsster uit Genk en een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

Huub Maassen overleden

Woensdag 13 april 2022
Genk - Huub Maassen overledenGisteren is Huub Maassen overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Maris. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt woensdag 20 april (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - STA Genk B verliest in DiepenbeekSTA Genk B heeft vanavond met 6-1 verloren op het veld van FC Diepenbeek B.

Hugo Daglinckx overleden

Dinsdag 12 april 2022
Gisteren is Hugo Daglinckx overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Genk - KRC-doelman Vandevoordt naar LeipzigMaarten Vandevoordt, de 20-jarige doelman van KRC Genk, verkast in 2024 naar de Duitse topclub RB Leipzig. Tot dan zal hij de kleuren van KRC blijven verdedigen. Als 16-jarige sloot Vandevoordt al aan bij de A-kern van KRC en bewaakte inmiddels al 71 keer het Genkse doel.
Op de Oosterring, ter hoogte van de Nieuwpoortlaan, zijn deze namiddag rond 13.40 uur een auto en een 53-jarige fietsster uit Bilzen gebotst. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Inbraak in Dieplaan: geld weg

Dinsdag 12 april 2022
Gisteren is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Dieplaan. Er is geld gestolen.

Mislukte woninginbraak

Dinsdag 12 april 2022
Dieven probeerden in te breken in een huis aan de Katschotseweg in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is gisteren in de vooravond vastgesteld.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Genk - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Rosa D'Ippolito overleden

Dinsdag 12 april 2022
Genk - Rosa D'Ippolito overledenZondag is Rosa D'Ippolito overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Francesco Guglielmelli. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Pierre Vankerkom overleden

Dinsdag 12 april 2022
Genk - Pierre Vankerkom overledenZaterdag is Pierre Vankerkom overleden. Hij was 73 jaar. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Roger Speelmans overleden

Dinsdag 12 april 2022
Genk - Roger Speelmans overledenZaterdag is Roger Speelmans overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Claesen. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Genk - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.
De Genkse beloften (U21) hebben vandaag Zulte-Waregem verslagen met 1-3. John, Van De Perre en Geusens maakten de doelpunten. Vrijdag spelen de beloften uit op Charleroi. Als ze daar een punt pakken zijn ze kampioen.

Man (63) gewond bij aanrijding

Maandag 11 april 2022
In de Tronkstraat in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een bestelwagen en een 63-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Maria Bisegna overleden

Maandag 11 april 2022
Genk - Maria Bisegna overledenZaterdag is Maria Bisegna overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Lieske Gielen overleden

Maandag 11 april 2022
Genk - Lieske Gielen overledenVrijdag is Lieske Gielen overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
In het damesvoetbal heeft Lommel met 1-3 verloren van Bokrijk. Aan de rust was de stand 0-3. Michiels en Fanizza (2) scoorden voor Bokrijk, Vanaken voor Lommel.
Genk - Middenvelder voor Eendracht TermienIlias Oizaz zal komend seizoen de kleuren van Eendracht Termien verdedigen. De 19-jarige verdedigende middenvelder komt over van Roda JC.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Genk - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

Vrouw (30) gewond bij botsing

Zondag 10 april 2022
Op de Oosterring raakten vrijdagavond twee voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij raakte een 30-jarige vrouw uit Genk gewond.

Woninginbraak in Venkellaan

Zondag 10 april 2022
Bij een woninginbraak aan de Venkellaan zijn juwelen gestolen. De diefstal werd vrijdagavond gepleegd.
Genk - Herderen-Millen - Bregel Sport: 0-0Bregel Sport heeft vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Herderen-Millen.

STA Genk wint van Zutendaal

Zondag 10 april 2022
Genk - STA Genk wint van ZutendaalSTA Genk A heeft Zutendaal VV A verslagen met 1-0.

Verlies voor Racing Boxberg

Zondag 10 april 2022
Genk - Verlies voor Racing BoxbergRacing Boxberg A heeft met 3-1 verloren op het veld van SK Munsterbilzen.
Genk - Boxberg B verliest van K. OpglabbeekRacing Boxberg B heeft thuis met 0-1 verloren van Kabouters Opglabbeek B.
Genk - Eendracht Termien klopt Witgoor DesselEendracht Termien heeft vanmiddag de punten thuis gehouden tegen Witgoor Dessel. Het won met 1-0.

KMR Biesen A - Genk VV 1-2

Zondag 10 april 2022
Genk - KMR Biesen A - Genk VV 1-2Genk VV is vanmiddag met 1-2 gaan winnen op het veld van KMR Biesen A.
In eerste promo mannen Limburg van het volleybal is Wara Genk B met 0-3 gaan winnen in Elen.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS B met 4-2 gewonnen van Bokrijk Sp. B.

Gelijkspel voor Turkse Rangers

Zaterdag 9 april 2022
Genk - Gelijkspel voor Turkse RangersTurkse Rangers Waterschei heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van FC Maasland NO A.

Bokrijk wint bij HW Zonhoven

Zaterdag 9 april 2022
Genk - Bokrijk wint bij HW ZonhovenBokrijk Sport is bij Halveweg Zonhoven gaan winnen met 1-3.

KRC met 22 spelers naar Seraing

Zaterdag 9 april 2022
Morgenavond speelt KRC Genk uit bij Seraing. De selectie: Vandevoordt, Leysen, Penders, MCKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Aziz, Heynen, Trésor, Geusens, Hrosovsky, Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil, Németh en Kelvin.

Adnane Abid verlengt contract

Zaterdag 9 april 2022
Genk - Adnane Abid verlengt contractDe 18-jarige Adnane Abid verlengde zijn contract bij KRC Genk tot de zomer van 2025. Hij start het nieuwe seizoen ook als volwaardig lid van de A-kern. Adnane Abid kwam vijf jaar geleden over van Eupen en ontwikkelde zich de voorbije jaren uitstekend in de Genkse jeugdacademie. Adnane is een creatieve en technisch vaardige flankaanvaller met een uitstekende spelvista. Hij is ook Belgisch jeugdinternational.
Genk - Zaalvoetbal: Genk verliest in WellenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk met 3-2 verloren bij U. Wellen. ZVK A5 Genk staat achtste in de stand.

Victor Beirens overleden

Zaterdag 9 april 2022
Genk - Victor Beirens overledenDonderdag is Victor Beirens overleden. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Serkan en Mehmet Arslan, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootscbap ASM Technics opgericht met zetel aan de Klimoplaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, de installatie van bewakingssystemen en alarminstallaties en isolatiewerkzaamheden.
Genk - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Diefstal in Zonnebloemstraat

Vrijdag 8 april 2022
In een woning aan de Zonnebloemstraat is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Genk - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Genkse beloften kloppen AnderlechtDe Genkse beloften (U 21) zijn in Anderlecht gaan winnen met 3-4. Nemeth, Abid, El Khannous en Cutilas-Carpe maakten de Genkse doelpunten. Als de beloften nog vier op vijftien halen in de resterende matchen zijn ze kampioen. Maandag spelen de Genkse beloften uit bij Zulte-Waregem.

Man (21) gewond bij botsing

Donderdag 7 april 2022
Een 21-jarige Genkenaar raakte vanmorgen rond 6.45 uur gewond bij een aanrijding tussen twee auto's op de Opitterkiezel in Bree. Bij het ongeval vielen ook nog twee andere gewonden.

GM Co failliet verklaard

Woensdag 6 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van GM Co uit Genk. Het betreft een installateur van verwarming en sanitair. Schuldvorderingen moeten voor 5 mei ingediend worden.

Albert Mevesen overleden

Woensdag 6 april 2022
Genk - Albert Mevesen overledenZondag is Albert Mevesen overleden, de echtgenoot van Annie Akkermans. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: zondag (18-19 uur) in Uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jacky Jennen overleden

Woensdag 6 april 2022
Genk - Jacky Jennen overledenZondag is Jacky Jennen overleden, de weduwnaar van de vorig jaar gestorven Maria Aerts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in Uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Louisa Jaarsveld overleden

Woensdag 6 april 2022
Genk - Louisa Jaarsveld overledenIn WZC Toermalien is zondag Louisa Jaarsveld overleden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Madeleine Janssens overleden

Woensdag 6 april 2022
Genk - Madeleine Janssens overledenOp 2 apil is Madeleine Janssens overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Paul Vreven. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroerting: donderdag (18-19 uur).

Jolanda Roncada overleden

Woensdag 6 april 2022
Genk - Jolanda Roncada overledenOp 2 april is Jolanda Roncada overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Domenico Paolini. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Guido Vanhees overleden

Woensdag 6 april 2022
Genk - Guido Vanhees overledenZondag is Guido Vanhees overleden, de echtgenoot van Jo Maussen. Hij was 64 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Genk - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Urbain Vranken overleden

Dinsdag 5 april 2022
Genk - Urbain Vranken overledenOp 1 april is Urbain Vranken overleden, de echtgenoot van Rina Crijns. Hij was 76 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Agnes Bebar overleden

Dinsdag 5 april 2022
Genk - Agnes Bebar overledenOp 1 april is Agnes Bebar overleden, de echtgenote van Michel Lodewijckx. Zij was 69 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Antonio Luigi Grasso overleden

Maandag 4 april 2022
Genk - Antonio Luigi Grasso overledenOp 1 april overleed Antonio Luigi Grasso, de echtgenoot van Maria Verheyen. Hij was 90 jatr en woonde in Meeuwen, Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Waterschei. Begroeting: dondrdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Pietra Amendola overleden

Maandag 4 april 2022
Genk - Pietra Amendola overledenIn WZC De Olijfboom is zaterdag Pietra Amendola overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Agatino Pellegriti. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcebtrum Deborre aan de Oostlaan.

Monique Nickmans overleden

Maandag 4 april 2022
Genk - Monique Nickmans overleden
Gisteren is Monique Nickmans overleden, de partner van Jef Boes. Zij was 79 jaar. Begroeting: zondag (16-17 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Renaat Delaruelle overleden

Maandag 4 april 2022
Genk - Renaat Delaruelle overledenOp 1 april is Renaat Delaruelle overleden, de echtgenoot van Yvonne Rogiers. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Brand verwoest achterbouw

Maandag 4 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Brand verwoest achterbouwVanochtend rond 6.45 uur ontstond brand in de achterbouw van een huis aan de André Dumontlaan in As. De brandweer kon niet verhinderen dat de achterbouw uitbrandde. Over de brandoorzaak is niets geweten.
Genk - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
In het damesvoetbal is Bokrijk met 0-4 gaan winnen in Hasselt. Aan de rust was er nog niet gescoord. Bokrijk B speelde 1-1 gelijk tegen Diepenbeek B.
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 0-1 gewonnen op het veld van KVK Tienen. Giuga maakte het doelpunt.

Jean Delrivière overleden

Zondag 3 april 2022
Genk - Jean Delrivière overledenOp 31 maart is Jean Delrivière overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Ghislaine Schoemans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Jaak Dries (101) overleden

Zondag 3 april 2022
Genk - Jaak Dries (101) overledenOp 31 maart is Jaak Dries overleden, de weduwnaar van de in 2011 gestorven Irène Smeets. Hij was 101 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in het funerarium van UItvaartzorg Remans & Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Genk VV wint van Sluizen

Zondag 3 april 2022
Genk - Genk VV wint van SluizenGenk VV heeft Heur-SLuizen verslagen met 1-0.
Genk - Turkse Rangers kloppen LutlommelTurkse Rangers Waterschei hebben Lutlommel A verslagen met 4-0.

Ook voor Boxberg B winst

Zondag 3 april 2022
Genk - Ook voor Boxberg B winstGisteren won Boxberg A al van STA Genk A, vandaag gebeurde hetzelfde met Boxberg B: STA Genk B werd verslagen met 0-5.
Genk - Bokrijk hakt Umitspor B in de panBokrijk Sport heeft een ruime overwinning behaald tegen Umitspor Maasmechelen B: 7-0.
Genk - Herkol speelt gelijk bij Bregel SportHerkol heeft bij Bregel Sport 1-1 gelijk gespeeld.

Termien verliest bij Nijlen

Zaterdag 2 april 2022
Genk - Termien verliest bij NijlenEendracht Termien is bij Nijlen gaan verliezen met 1-0. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Zaalvoetbal: Genk klopt Hoei

Zaterdag 2 april 2022
Genk - Zaalvoetbal: Genk klopt HoeiIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk met 7-2 gewonnen van Inter Hoei.

Boxberg wint Genkse derby

Zaterdag 2 april 2022
Genk - Boxberg wint Genkse derbyRacing Boxberg A heeft vanavond STA Genk A verslagen met 2-1.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Genk - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht
Morgenavond speelt KRC Genk thuis tegen Eupen. De selectie: Vandevoordt, De Boeck, Leysen, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Preciado, Aziz, Heynen, Trésor, Geusens, Hrosovsky, El Khannous, Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil, Németh en Kelvin.
Genk - Barbara Stinckens (101) overledenOp 30 maart is Barbara Stinckens overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Hendrik Ieven. Ze was 101 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Jos Beaulen overleden

Zaterdag 2 april 2022
Op 23 maart is Jos Beaulen overleden, de echtgenoot van Edith Ritzerfeld. Hij was 68 jaar. Het afscheid vond in stilte plaats.
John van den Brom, die in december ontslagen werd als coach van KRC Genk, gaat aan de slag in Saoedi-Arabië. De Nederlander wordt coach van Al-Taawoun. Die club maakte bekend dat Van den Brom een overeenkomst tot het einde van het seizoen 2022-2023 heeft ondertekend.
Al-Taawoun, ook wel bekend als Al-Tawen, is een professionele voetbalclub uit Buraidah die speelt in de Saudi Professional League, het hoogste niveau van Saudi Football. Al-Taawoun won eenmaal de King Cup, in 2019, door Al-Ittihad te verslaan in de finale.

Vittoria Casa overleden

Vrijdag 1 april 2022
Genk - Vittoria Casa overledenIn WZC Toermalien is vandaag Vittoria Casa overleden, de weduwe van de in 1961 gestorven Vincenzo Mollica en van de in 2000 gestorven Pierino Cenciarini. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Rik Mertens overleden

Vrijdag 1 april 2022
Genk - Rik Mertens overleden
Gisteren is Rik Mertens overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Tribunaliteiten
Genk - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht

Computer gestolen in kantoor

Vrijdag 1 april 2022
In een kantoor op de Welzijnscampus is een computer gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Werken op E313 en E314

Vrijdag 1 april 2022
Genk - Werken op E313 en E314ZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in de loop van de komende maanden LED-verlichting installeren op verschillende locaties op en rond de E314 en E313 in Limburg. Op de E314 tussen complex 28 ‘Heusden-Zolder’ en complex 32 ‘Genk-Oost’ worden ook 55 verlichtingspalen vervangen op de middenberm. In de loop van de volgende weken zal een aannemer in opdracht van AWV de verlichtingspalen op de E314 tussen Heusden-Zolder en Genk-Oost verwijderen en vervangen door (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen