Het overige nieuws

Weer winst voor Genkse beloften

Maandag 31 januari 2022
De beloften van KRC Genk hebben hun elfde zege behaald in twaalf wedstrijden: tegen Cercle Brugge werd het 2-3. Aan de rust was de stand 1-1.Voor Genk scoorden Diawara en Beerten. Cercle Brugge maakte een owngoal.

Ugbo en Eiting weg bij KRC Genk

Maandag 31 januari 2022
Genk - Ugbo en Eiting weg bij KRC GenkIké Ugbo verlaat KRC Genk. Hij wordt verhuurd aan Troyes. Carel Eiting trekt naar het Engelse Huddersfield. Het zijn twee spelers uit de A-kern, die nu nog uit 23 spelers bestaat.

Auto bewerkt met kassei

Maandag 31 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Overwegstraat in Munsterbilzen heeft een vandaal het koetswerk van een auto bewerkt met een kassei. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Op de Hasseltweg, ter hoogte van de Zodenstraat, is vanmorgen rond 7.30 uur een fietser aangereden. De 50-jarige Genkenaar  is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Maandag 31 januari 2022
Vanmorgen rond 8 uur zijn twee auto's gebotst op de Westerring, ter hoogte van de oprit Genk-Centrum. Een 25-jarige vrouw uit Maasmechelen en een 42-jarige vrouw uit Oudsbergen liepen daarbij verwondingen op.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Genk - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 2-1 verloren van Bilzen. Aan de rust was de stand 0-1.

Boxberg A heeft nieuwe trainer

Zondag 30 januari 2022
Genk - Boxberg A heeft nieuwe trainerGuido Polus is de nieuwe trainer van Racing Boxberg A. Hij volgt Kenneth Pirotte op.
Genk - Benjamin Nygren  naar NordsjællandBenjamin Nygren gaat in Denemarken voetballen. Hij vertrekt per direct definitief naar FC Nordsjælland. De Zweed (20) kwam in de zomer van 2019 naar KRC Genk, maar speelde sinds oktober 2020 al op huurbasis voor SC Heerenveen in Nederland.
In het volleybal (derde nationale D mannen) heeft Genk Wara A Bouillon geklopt met 3-0. Genk Wara A staat aan de leiding met vijf punten voorsprong op Riemst.

Verlies voor Racing Boxberg

Zondag 30 januari 2022
Genk - Verlies voor Racing BoxbergFC Racing Boxberg heeft bij Umitspor Maasmechelen verloren met 4-2. De B-ploeg verloor eveneens: thuis werd het 0-3 tegen LS Leut.
Genk - STA Genk verliest van MunsterbilzenSTA Genk A heeft van SK Munsterbilzen verloren met 2-1.
Genk - Bregel Sport verslaat Juve Hasselt AIn eerste provinciale heeft Bregel Sport vanmiddag Juve Hasselt A geklopt met 3-0.

Gelijkspel voor Genk VV

Zondag 30 januari 2022
Genk - Gelijkspel voor Genk VVGenk VV is bij Membruggen VSV niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Inbraak in Sleutelbloemstraat

Zondag 30 januari 2022
Bij een woninginbraak in de Sleutelbloemstraat is zaterdagnamiddag geld gestolen.
Genk - Eendracht Termien speelt gelijk in WellenEendracht Termien heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van KVK Wellen. VoorTermien scoorde Grens.
Genk - Turkse Rangers verliezen in KattenbosTurkse Rangers Waterschei heeft vanavond met 5-2 verloren op het veld van Kattenbos Sport.

ZVK A5 Genk - FD Juperellle 4-6

Zaterdag 29 januari 2022
Genk - ZVK A5 Genk - FD Juperellle 4-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk thuis met 4-6 verloren van FD Juperelle.
Paul Onuachu, de 27-jarige spits van KRC Genk, gaat trouwen. Hij vormt met zijn vriendin Tracy al ruim drie jaar een koppel.

STA Genk B - Bokrijk uitgesteld

Zaterdag 29 januari 2022
Genk - STA Genk B - Bokrijk uitgesteldDe voetbalwedstrijd STA Genk B - Bokrijk van dit weekend gaat niet door. Corona gooit roet in het eten.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Genk - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Ongeval op Wagemanskeel

Zaterdag 29 januari 2022
Gisteravond is een auto over de kop gegaan op de Wagemanskeel. Het voertuig kwam in de berm terecht. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Willy Claesen overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Genk - Willy Claesen overledenDinsdag is Willy Claesen overleden, de echtgenoot van Simonne Valkeneers. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

KRC Genk Ladies - OH Leuven 2-1

Vrijdag 28 januari 2022
De KRC Genk Ladies hebben vanavond leider OH Leuven geklopt met 2-1. Aan de rust was de stand 1-0. Petry en Geraedts scoorden de Genkse doelpunten.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Genk - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto belandt in voortuin

Vrijdag 28 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Kludweg in Zonhoven verloor een twintiger vandaag de controle over het stuur van zijn auto. Hij kwam in de voortuin van een woning terecht en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Johnny Berben overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Genk - Johnny Berben overledenGisteren is Johny Berben overleden,de echtgenoot van Olga Labanowski. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt donderdag 3 februari (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag 2 februari (19-20 uur).
Genk - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  

Nieuwe hoofdtrainer bij STA Genk A

Donderdag 27 januari 2022
Genk - Nieuwe hoofdtrainer bij STA Genk AKomend seizoen zal STA Genk A getraind worden door Jaime Guijo Fernandez.

Speler Kaplan geschorst tot 2025

Donderdag 27 januari 2022
Genk - Speler Kaplan geschorst tot 2025PC Limburg heeft speler Serhat Kaplan van FC Turkse Rangers Waterschei geschorst tot 2025. De schorsing gaat onmiddellijk in. Reden voor zijn schorsing is zijn rode kaart in de match tegen Zutendaal.

Maddy Janssens overleden

Donderdag 27 januari 2022
Dinsdag is Maddy Janssens overleden. Zij was 64 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag 3 februari (15 uur) plaats op parkbegraafplaats Diestseveld in Kessel-Lo. Begroeting: tot dinsdag 12 uur in funerarium Pues in Heverlee na telefonische afspraak op het nummer 016 40 42 40.

Nieuwe vennootschap: Novan

Donderdag 27 januari 2022
Geordy Noterman en Lore Vandeweert, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Novan opgericht met zetel in Huiskensweier. Het betreft een onderneming in onroerende goederen.

KRC Genk verhuurt Bastien Toma

Donderdag 27 januari 2022
KRC Genk verhuurt de 22-jarige Bastien Toma aan FC Sankt Gallen waar hij het seizoen volmaakt. De Zwitser was sinds 2020 in Genk. Hij heeft er een contract tot medio 2024.
Genk - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Miel Olaerts overleden

Donderdag 27 januari 2022
Genk - Miel Olaerts overledenDinsdag is Miel Olaerts overleden, de echtgenoot van Bie Bringmans. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Veerle Van Bun overleden

Donderdag 27 januari 2022
Genk - Veerle Van Bun overleden
Gisteren is Veerle Van Bun, directeur van het cultuurcentrum Genk, en voormalig directeur van CC De Adelberg in Lommel, overleden. Zij was 57 jaar en de echtgenote van Jos Wouters. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg.

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Genk - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Genk - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe datum van inhaalwedstrijden

Woensdag 26 januari 2022
Genk - Nieuwe datum van inhaalwedstrijden
De inhaalwedstrijd OHL- KRC Genk wordt woensdag 9 februari (21 uur) gespeeld. De andere inhaalwedstrijd KRC Genk - KV Mechelen wordt woensdag 16 februari (18.45 uur) afgewerkt.

Luba Polasek overleden

Woensdag 26 januari 2022
Genk - Luba  Polasek overledenMaandag is Luba Polasek overleden, de echtgenoot van Bronislava Polaskova. Hij was afkomstig van Spytihnev (Tsjechië) en werd 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

KRC-supporter riskeert stadionverbod

Woensdag 26 januari 2022
Een supporter van KRC Genk riskeert 4 maanden celstraf, een boete van 800 euro en 3 jaar stadionverbod omdat hij verdacht wordt van een vechtpartij tijdens een match tegen Club Brugge. De man ontkent de feiten. Zijn advocaat vraagt de vrijspraak. De rechter nam de zaak in beraad en doet uitspraak op 23 februari. (PG)

Madeleine Meuwis overleden

Woensdag 26 januari 2022
Genk - Madeleine Meuwis overledenGisteren is Madeleine Meuwis overleden, de weduwer van de in 1998 gestorven Albert Bas. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Genk - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Sylvain Westhof overleden

Woensdag 26 januari 2022
In Oud-Turnhout is zondag Sylvain Westhof overleden, de echtgenoot van Jeannine Lenaerts. Hij was 70 jaar en afkomstig van Genk. Het  afscheid vindt vrijdag (12.45 uur) plaats in de aula van het crematorium in Turnhout.

Marcel Kusters overleden

Woensdag 26 januari 2022
Genk - Marcel Kusters overledenOp 19 januari is in Koersel Marcel Kusters overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Genk - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

Aannemer Differenthome failliet

Dinsdag 25 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag aannemer Differenthome uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten gebeuren voor 21 februari.
De Ondernermersrechtbank in Tongeren heeft vandaag krantenwinkel Eko uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 februari ingediend worden.

Nieuwe voorzitter van Abrahamhuis

Dinsdag 25 januari 2022
Werner Lategan is de nieuwe voorzitter van het Abrahamhuis in Genk. Hij volgt Simon Lambregs op. Het Abrahamhuis ontstond in 1990 en wordt gesteund en gedragen door 38 plaatselijke godsdienstgemeenschappen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Zonhoven raakten gisterennamiddag een auto en een 48-jarige motorrijder in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Inbraak in bedrijf

Dinsdag 25 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Industrieweg Zuid in Zonhoven drongen dieven binnen in een bedrijf. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Genk - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Botsing op Henry Fordlaan

Dinsdag 25 januari 2022
Op de Henry Fordlaan kwam het gisterenavond rond 19 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 46-jarige man uit Tienen raakte daarbij gewond.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Genk - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstichter dealde ook drugs

Dinsdag 25 januari 2022
Genk - Brandstichter dealde ook drugsHet Openbaar ministerie vordert de internering voor een twintiger die in september 2020 brand stichtte in een studio aan de Fruitmarkt. De man stond ook terecht voor drugshandel. Op 22 februari wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Josée Lenaerts overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Genk - Josée Lenaerts overledenGisteren is José Lenaerts overleden, de echtgenote van Simon Bijnens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in De Barbarazaal van Thor Park in Waterschei. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Genkse beloften kloppen Antwerp

Maandag 24 januari 2022
De beloften van KRC Genk hebben Antwerp verslagen met 1-4. John maakte drie Genkse doelpunten, Geusens één. Na 11 wedstrijden hebben de Genkse beloften 31 punten.

Michel Eyckens overleden

Maandag 24 januari 2022
Genk - Michel Eyckens overledenZaterdag is Michel Eyckens (72) in WZC Uioenspiegel in Genk overleden. Hij was afkomstig van Peer en woonde in As. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Genk - Racing Boxberg klopt Halveweg ZonhovenFC Racing Boxberg heeft Halveweg Zonhoven in een oefenwedstrijd geklopt met 1-0.
Genk - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.

Coach Pirotte weg bij Boxberg

Maandag 24 januari 2022
Genk - Coach Pirotte weg bij Boxberg
Trainer Kenneth Pirotte (FC Racing Boxberg A) zal komend seizoen Schoonbeek-Beverst B trainen.

Bart Van De Maele vermist

Maandag 24 januari 2022
Genk - Bart Van De Maele vermistVandaag rond 7 uur verliet Bart Van De Maele (44) te voet zijn woning aan de Gruisweg in Genk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Hij is 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donkerbruin haar en blauwe ogen. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een groen-witte trui en een zwarte broek. Er wordt aan Bart Van De Maele gevraagd om contract op te nemen met zijn familie om hen gerust te stellen. Hebt U Bart Van De Maele gezien of weet U waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800-30 300.
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Lilian Denon overleden

Maandag 24 januari 2022
Zaterdag is Lilian Denon overleden, de weduwe van Charles Ciroux. Zij was afkomstig van Winksele (Herent) en werd 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk aan het Sint-Jan Baptistplein. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Genk - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Robert Akkermans overleden

Maandag 24 januari 2022
Genk - Robert Akkermans overledenOp 20 januari is Robert Akkermans overleden, de weduwnaar van de in 2009 overleden Paula Beerden. Hij was 70 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wiemismeer.

Botsing op Hasseltweg

Zondag 23 januari 2022
Vanochtend rond 3.15 uur botsten twee auto's op de Hasseltweg. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 32-jarige vrouw uit Zonhoven liepen daarbij verwondingen op.

Fietser (40) aangereden

Zondag 23 januari 2022
In de Springstraat is gisterenavond rond 19.30 uur een 40-jarige fietser uit Dilsen-Stokkem aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Inbraak in Stoffelbergstraat

Zondag 23 januari 2022
Bij een woninginbraak in de Stoffelbergstraat zijn juwelen gestolen. De diefstal werd vrijdagavond vastgesteld.
Genk - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

U21 KRC Genk kloppen STVV

Zaterdag 22 januari 2022
De U21 van KRC Genk hebben een 0-2 overwinning behaald op het veld van STVV. Aan de rust was de stand 0-1. De doelpunten werden gescoord door El Khannous en Cuypers. KRC blijft leider met 25 op 27.

Paul Onuachu in de selectie

Zaterdag 22 januari 2022
Genk - Paul Onuachu in de selectiePaul Onuachu zit in de KRC Genk-selectie voor de wedstrijd Union - KRC Genk die morgen wordt gespeeld. Ook de nieuwe aanwinst - Ziziz Ouattara - is geselecteerd. Thorstvedt zal er morgen niet bij zijn: hij zit zijn tweede schorsingsdag uit.

FP Aarschot - ZVK A5 Genk 3-2

Zaterdag 22 januari 2022
Genk - FP Aarschot - ZVK A5 Genk 3-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk met 3-2 verloren van FP Aarschot.

Genk VV klopt Wiemismeer

Zaterdag 22 januari 2022
Genk - Genk VV klopt WiemismeerGenk VV heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd Zwaluwen Wiemismeer verslagen met 4-0.

Bregel Sport - Eendracht Termien 2-2

Zaterdag 22 januari 2022
Genk - Bregel Sport - Eendracht Termien 2-2Bregel Sport en Eendracht Termien hebben vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd 2-2 gelijkgespeeld.

Elisabeth Rerren overleden

Zaterdag 22 januari 2022
Genk - Elisabeth  Rerren overledenWoensdag is Elisabeth Rerren overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Jules Paulissen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Genk - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

KRC Genk Ladies kloppen Gent

Vrijdag 21 januari 2022
De kRC Genk Ladies hebben met 0-1 gewonnen op het veld van AA Gent. Geraedts maakte het doelpunt. In de rangschikking staan de KRC Genk Ladies vijfde.

Nieuwe vennootschap: Toraman Bouw

Vrijdag 21 januari 2022
Yakup Yüksel uit Genk heeft de besloten vennootschap Toraman Bouw opgericht met zetel aan de Vijverstraat. Het gaat onder meer om een bouw-, schilder- en transportbedrijf.

Botsing op Hoevenzavellaan

Vrijdag 21 januari 2022
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hoevenzavellaan is vanavond één gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Elisa Rosius overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Elisa Rosius overledenGisteren is Maria Rosius overleden; de weduwe van de in 2012 overleden Leon Vallee. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Rosario Chiaverini overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Rosario Chiaverini overledenGisteren is Rosario Chiaverini overleden, liefste schat van Monique Verheijen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Liliane Mortier overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Liliane Mortier overledenWoensdag is Liliane Mortier overleden, de echtgenote van Roger Habex. Zij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Waterschei vinden in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Auto tegen rotonde: twee gewonden

Donderdag 20 januari 2022
Vanmorgen rond 6.40 uur botste een auto tegen de rotonde op het kruispunt van de Oosterring en de Zuiderring in Genk. Een tweede auto kon een aanrijding niet vermijden. Bij het ongeval raakten een 60-jarige vrouw uit Genk en een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Roger Surinx overleden

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Roger Surinx overledenDinsdag is Roger Surinx overleden, de echtgenoot van Chantal Houben. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Fulvia Bocchialini overleden

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Fulvia Bocchialini overledenDinsdag is Fulvia Bocchialini overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Dario Zamponi. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Bob Kellens overleden

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Bob Kellens overledenDinsdag is Bob Kellens overleden, de echtgenoot van Lizette Evers. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Auto van oprit gestolen

Woensdag 19 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Grendelbaan in Diepenbeek is een auto gestolen. De wagen stond op de oprit van een woning. De diefstal is vanmorgen gepleegd.

Dertig jongeren zonder verlichting

Woensdag 19 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanmorgen in de Stationsstraat in Diepenbeek dertig jongeren-pv's uitgeschreven voor defecte verlichting van fietsen en bromfietsen.

Genkse beloften kloppen STVV

Woensdag 19 januari 2022
De beloften van KRC Genk hebben STVV verslagen met 0-2. De doelpuntenmakers waren El Khannouss en Cuypers. Na tien wedstrijden blijven de Genkse beloften ongeslagen.

Guillaume Van Berghen overleden

Woensdag 19 januari 2022
Genk - Guillaume Van Berghen overledenOp 15 januari is Guillaume Van Berghen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Mraz. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20uur) bij Uivaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Alida Loyens overleden

Woensdag 19 januari 2022
Genk - Alida Loyens overledenOp 15 januari is Alida Loyens overleden, de echtgenote van Robert Croymans. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Pierre Jacobs overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Genk - Pierre Jacobs overledenGisteren is Pierre Jacobs overleden, de weduwnaar van de in 2006 overleden Marie-Louise Van Santvoort. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 18 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren voor 3.370 euro boetes uitgeschreven bij een controle op het zwaar vervoer op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Twaalf van de achttien gecontroleerde voertuigen bleek in overtreding.

KRC Genk - KV Mechelen uitgesteld

Dinsdag 18 januari 2022
De match KRC Genk - KV Mechelen die morgen zou worden gespeeld wordt uitgesteld. Dat is mogelijk door de nieuwe coronaregels die de Pro League vandaag heeft goedgekeurd.

Juwelen en cosmetica gestolen

Dinsdag 18 januari 2022
Uit een woning aan de Weg naar As werden juwelen en cosmetica gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Eugène Ongenae overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Genk - Eugène Ongenae overledenZondag is Eugène Ongenae overleden, de weduwnaar van de in 1991 gestorven Martha Vandeven. Hij was 87 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Genk - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Anna Lina Cotellessa overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Genk - Anna Lina Cotellessa overledenGisteren is Anna Lina Cotellessa overleden, de echtgenote van Rolando Stabile. Zij was 58 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Georges Veldeman overleden

Dinsdag 18 januari 2022
Genk - Georges Veldeman overledenOp 15 januari is Georges Veldeman overleden, de oprichter van de Veldeman Group. Hij was 78 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19.30 uur) op het industrieterrein Vostert aan de Wijshagerstraat in Bree.

Simonne Dullers overleden

Maandag 17 januari 2022
Genk - Simonne Dullers overledenZaterdag is Simonne Dullers overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Henri Lenz. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Ana Ujevic overleden

Maandag 17 januari 2022
Genk - Ana Ujevic overledenGisteren is Ana Ujevic overleden, de weduwe van de in 1965 gestorven Teodor Kostyrka. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei.

Cecile Vanwezer overleden

Maandag 17 januari 2022
Genk - Cecile Vanwezer overledenOp 11 januari is Cecile Vanwezer overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Vincent Leduc. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Genk - Overval op gokkantoor en tankstationDe 19-jarige chauffeur die drie tieners ter plaatse bracht voor het plegen van een overval op een gokkantoor en een tankstation in Genk riskeert vier jaar cel. Het vonnis in deze zaak valt op 14 februari. De jeugdrechter moet oordelen over de drie minderjarige tieners. (PG)

Kop-staartbotsing op Westerring

Maandag 17 januari 2022
Op de Westerring raakten vanmorgen rond 8 uur vier auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 22-jarige Nederlander en een 42-jarige vrouw en een 19-jarige man, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond

Machines gestolen uit magazijn

Maandag 17 januari 2022
In ene magazijn aan de Hoogstraat sloegen dieven toe. Zij gingen aan de haal met een boormachine en een slijpmachine.

Veertien chauffeurs zonder gordel

Maandag 17 januari 2022
Gisterenavond tussen 19 en 23 uur controleerde Politie CARMA op twee locaties in Genk. Twee bestuurders legden een positieve speekseltest af. Zij leverden hun rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. Het rijbewijs van een dronken bestuurder werd voor 6 uren ingehouden. Twee voertuigen werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren. Veertien bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Daarnaast stelde de politie nog negen overtredingen vast inzake rijden met voorlopig rijbewijs zonder begeleider, keuring, gebruik gsm achter het stuur, correct gebruik van het kinderzitje en technische eisen aan voertuigen.

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Genk - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be

Emilio Aguilar-Unquiles overleden

Maandag 17 januari 2022
Genk - Emilio Aguilar-Unquiles overledenZaterdag is Emilio Aguilar-Unquiles overleden, de echtgenoot van Emilia Franquelli. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

George Sobora overleden

Maandag 17 januari 2022
Genk - George Sobora overledenOP 13 januari is George Sobora overleden, de weduwnaar van de in 2003 gestorven Linda Klenovsek. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Genk - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Volleybal: LVL - VDK Gent 1-3

Zondag 16 januari 2022
Genk - Volleybal: LVL - VDK Gent 1-3LVL Genk heeft met 1-3 verloren van VDK Gent. Sets: 25-19, 11-25, 14-25, 22-25.
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Venkellaan

Zondag 16 januari 2022
Gisterenvond is ingebroken in een huis aan de Venkellaan. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Fikse buit in Eindgracht

Zondag 16 januari 2022
In een woning aan de Eindgracht is gisterenavond een inbraak vastgesteld. De daders gingen met een tv, een spelconsole, een horloge en juwelen aan de haal.
Genk - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Op het kruispunt van de Vennestraat en de Hoefstadstraat botsten zaterdagavond rond 23 uur een auto en een 51-jarige bromfietser uit Hasselt. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Nieuwe vennootschap: Aquaklima

Zaterdag 15 januari 2022
Christiaan Creemers uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap Aquaklima opgericht met zetel aan de Nieuwpoortlaan in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van klinkerwerken en voegwerken én de installatie van zonneschermen, lichtreclames en uithangborden.

ZVK A5 Genk - Grâce Hollogne 6-6

Zaterdag 15 januari 2022
Genk - ZVK A5 Genk - Grâce Hollogne 6-6In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben ZVK A5 Genk en Grâce Hollogne 6-6 gelijkgespeeld. ZVK A5 Genk staat zevende in de stand.

Speelmomenten KRC vastgelegd

Zaterdag 15 januari 2022
De Pro League heeft in samenspraak met Eleven Sports de speelmomenten in februari en in het eerste weekend van maart vastgelegd: 09-02-2022 om 20.30 uur: OH Leuven - KRC Genk.06-02-2022 om 21.00 uur: KRC Genk - Zulte Waregem. 13-02-2022 om 13.30 uur: KRC Genk - Standard. 20-02-2022 om 18.30 uur: Anderlecht - KRC Genk. 27-02-2022 om 16.00 uur: KRC Genk - KV Kortrijk. 05-03-2022 om 16.15 uur: Cercle Brugge - KRC Genk.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Genk - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Tegen Beerschot zonder Onuachu

Zaterdag 15 januari 2022
KRC Genk speelt morgenavond thuis tegen Beerschot. Paul Onuachu (hamstrings) zit niet in de selectie. Kristian Thorstvedt is geschorst.

Flat onbewoonbaar door brand

Zaterdag 15 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Flat onbewoonbaar door brandVanmorgen heeft brand gewoed in een appartement aan de Varkensmarkt in Diepenbeek. Toen de brand uitbrak waren de bewoners niet thuis. Door de brand is het appartement tijdelijk onbewoonbaar.
Genk - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Voetbaltrainer randt spelertjes aanVijf jaar cel waarvan twintig maanden met uitstel: dat is de straf voor een 31-jarige voetbaltrainer uit Diepenbeek die spelertjes aanrandde. De man was ook in het bezit van kinderporno. De man was als trainer aan de slag in Zuidoost-Limburg. (PG)

Magda Westhof overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Genk - Magda Westhof overledenWoensdag is Magda Westhof overleden, de echtgenote van Jos Plevoets. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Twee juwelendiefstallen

Vrijdag 14 januari 2022
In een woning aan de Kraaistraat werden juwelen en geld gestolen. In een huis aan de Resedastraat zijn ook juwelen ontvreemd.

Hermanno Meloni overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Genk - Hermanno Meloni overledenWoensdag is Hermanno Meloni overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Louke Hendrix overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Genk - Louke Hendrix overledenWoensdag is Louke Hendrix (84) overleden. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag(18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Termien verliest oefenwedstrijd

Donderdag 13 januari 2022
Eendracht Termien heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Schoonbeek-Beverst verloren. Uitslag: 4-3. Piras, Heleven en Opdekamp scoorden voor Termien.
Genk - Eendracht Termien krijgt nieuwe trainerEendracht Termien krijgt komend seizoen een nieuwe trainer. De keuze viel op Dennis Hamers van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.

Jan Michalik overleden

Donderdag 13 januari 2022
Genk - Jan Michalik overledenGisteren is Jan Michalik overleden, de echtgenoot van Maria Heylen. Hij was 77 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven bij zijn zoon Jozef op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Mireille Martens overleden

Donderdag 13 januari 2022
Genk - Mireille Martens overledenDinsdag is overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jeanne Vanpeteghem overleden

Donderdag 13 januari 2022
Genk - Jeanne Vanpeteghem overledenIn WZC Toermalien is maandag Jeanne Vanpeteghem overleden, de weduwe van Guillaume Diricks. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Antonia Marraffa overleden

Donderdag 13 januari 2022
Genk - Antonia Marraffa overledenZondag is Antonia Marraffa overleden, de echtgenote van Fortunato Conte. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse gemeenschap aan de Risstraat. Begroeting: donderdag en vrijdag , telkens van 17 tot 18 uur, bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Danny Klenovsek overleden

Donderdag 13 januari 2022
Op 8 januari is Danny Klenovsek overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Auto vernield door brand

Donderdag 13 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Auto vernield door brandDeze namiddag vatte een auto vlam in de Verbindingslaan in Diepenbeek. De brandweer kon niet verhinderen dat de wagen totaal vernield werd.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Genk - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Botsing in Bergbeemdstraat

Donderdag 13 januari 2022
Een 52-jarige vrouw en een 25-jarige man raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's in de Bergbeemdstraat. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.40 uur.

Matras gestolen in appartement

Donderdag 13 januari 2022
In een appartement aan de Hospitaalstraat is een matras gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Genk - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Genk - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Genk - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht

Geen carnavalsstoet in Genk

Woensdag 12 januari 2022
In Pelt worden de carnavalsstoeten vanwege corona met een maand opgeschoven, in Genk is besloten de grote canavalsstoet volledig af te schaffen, voor het tweede jaar op rij. "We willen niet dat mensen gezondheidsrisico's lopen," aldus Carlo Peeters van de carnavalsvereniging "De Spasbinken". De vereniging nam het besluit na uitgebreid overleg met het stadsbestuur. 

Filippo Paolino overleden

Woensdag 12 januari 2022
Genk - Filippo Paolino overledenMaandag is Filippo Paolino overleden, de echtgenoot van Gina Erneste. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begoeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Priester Herman Gilissen overleden

Woensdag 12 januari 2022
Genk - Priester Herman Gilissen overledenZondag is priester Herman Gilissen overleden. Hij was 75 jaar en afkomstig van Genk. Hij werd op 27 juni 1970 priester gewijd in Hasselt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Salvator Mundi kerk in Melveren (Sint-Truiden).

René Van Roy overleden

Woensdag 12 januari 2022
Genk - René Van Roy overledenOp 7 januari is marktkramer René Van Roy overleden, de echtgenoot van Ria Diricks. Hij was 74 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Appelveldstraat 29, 3740 Bilzen.

Gasfles ontploft: man gewond

Dinsdag 11 januari 2022
Op de hoek van de Landwaartslaan en Craenevenne is vanavond een gasfles ontploft. Daarbij is een man gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Flora Trentinaglia overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Flora Trentinaglia overledenVandaag is Flora Trentinaglia overleden, de echtgenote van Basilio Raineri. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk aan het Kerkplein in Zwartberg.

Rita Neyrinck overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Rita Neyrinck overledenZaterdag is Rita Neyrinck overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Frans Vancraybex. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Momenteel is er bij KRC Genk nog maar één speler in qaurantaine. Het betreft aanwinst Ouattara.

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Monike Sandron overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Monike Sandron overledenZaterdag is Monike Sandron overleden, de echtgenote van Guido Willems. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)

Jean-Marie Bollen overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Jean-Marie Bollen overledenZondag is Jean-Marie Bollen overleden, de echtgenoot van Lisette Schepers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

Jan Hendrix overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Genk - Jan Hendrix overledenGisteren is Jan Hendrix overleden, de echtgenoot van Greta Schuermans. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Evence Coppéeplaats. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Brandblusser leeggespoten

Maandag 10 januari 2022
Vandalen hebben vanavond een brandblusser leeggespoten in de hal van een appartementsgebouw aan de Eindgracht in het centrum. Daardoor trad het brandalarm in werking en kwam de brandweer ter plaatse.

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Florent De Belder overleden

Maandag 10 januari 2022
Genk - Florent De Belder overledenZaterdag is Florent De Belder overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Jeannine Tielen. Hij was 79 jaar. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Verkeersongeval in Terboekt

Maandag 10 januari 2022
Deze voormiddag rond 10.15 uur verloor een 27-jarige bestuurster uit Genk de controle over het stuur. Zij belandde met haar voertuig tegen een boom en werd gewond.

Motorrijder (34) gewond bij val

Maandag 10 januari 2022
Genk - Motorrijder (34) gewond bij valOp de Westerring kwam vanmorgen rond 8 uur een 34-jarige motorrijder uit Oudsbergen ten val. Hij raakte daarbij gewond.

Auto tegen boom: man (32) gewond

Maandag 10 januari 2022
Op het Stadionplein botste gisterenavond rond 22.50 uur een auto tegen een boom. Een 32-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Man installeert camera bij ex

Maandag 10 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Man installeert camera bij exDe rechter heeft een veertiger uit Zonhoven een werkstraf van 90 uur of een vervangende celstraf van zes maanden opgelegd. De man kreeg die straf omdat hij bij zijn ex een camera had geïnstalleerd om haar naakt te filmen. De man had de link ook gedeeld met een kameraad. (PG)

Maria Bertels overleden

Maandag 10 januari 2022
Genk - Maria Bertels overledenOp 4 januari is Maria Bertels overleden, de weduwe van de in 1984 gestorven Jozef Dries. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Genk - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Genk - Inbraak in jeugdhuis en wijkcentrumBij een inbraak in een jeugdhuis aan de Evence Coppéelaan is een spelconsole en geld gestolen. In het wijkcentrum aan de Noordlaan kwamen ook dieven over de vloer.

Boom omgewaaid in Parklaan

Zondag 9 januari 2022
Genk - Boom omgewaaid in ParklaanIn de Parklaan in Waterschei is de voorbije nacht een grote boom omgewaaid. De boom belandde op de rijbaan en is door de brandweer verwijderd.
Genk - KSK Tongeren verliest van TermienKSK Tongeren heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien verloren met 0-2. De twee doelpunten vielen op hoekschop. De keeper van Termien pakte een strafschop.

KRC Ladies kloppen Club Brugge

Zaterdag 8 januari 2022
KRC Genk Ladies versloeg vandaag Club Brugge met 2-0. Petry en Duijsters maakten de doelpunten. Op 21 januari spelen de Genk Ladies uit bij Gent.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Genk - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in opslagplaats

Zaterdag 8 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Brand in opslagplaatsDe brandweer moest deze voormiddag uitrukken voor een brand in een opslagplaats aan de Batenstraat in Zonhoven. Er is beperkte schade. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Aldo Albano overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Genk - Aldo Albano overledenDonderdag is Aldo Albano overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats op de begraafplaats van Waterschei.

Tony Vonckers overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Genk - Tony Vonckers overledenDonderdag is Tony Vonckers overleden. Hij was 74 jaar. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Genk - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Marcel Symkens overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Genk - Marcel Symkens overledenWoensdag is Marcel Symkens overleden, de echtgenoot van Gertrude Wevers. Hij was 92 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Dorne (Opoeteren).

Miel Hansen overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Genk - Miel Hansen overledenDinsdag is Miel Hansen overleden, de weduwnaar van Rina Scheelen. Hij was 90 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de H. Hartkerk in Deurne (Antwerpen).

Frans Vanlimbergen overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Genk - Frans Vanlimbergen overledenDinsdag is Frans Vanlimbergen overleden, de levensgezel van Alice Hamaekers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Lommel. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Inbraak in vakantiewoning

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een vakantiewoning aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat in As zijn geld, juwelen en twee geluidsinstallaties gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Tulleners overleden

Vrijdag 7 januari 2022
Genk - Hubert Tulleners overledenWoensdag is Hubert  Tulleners overleden, de echtgenoot van Godelieve Winten. Hij was 81 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats in Tongeren vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Genk - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Genk - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Genk - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Juwelen en smartphone gestolen

Donderdag 6 januari 2022
Dieven gingen aan de haal met juwelen en een smartphone uit een woning in de Nieuwe Kuilenweg. De diefstal werd gisteren gepleegd.
Genk - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Geen oefenwedstrijd door corona

Donderdag 6 januari 2022
KRC Genk schrapt de oefenwedstrijd tegen Fortuna Dusseldorf omdat het met veel coronagevallen kampt. Eerder werd uit veiligheidsoverwegingen al beslist de winterstage in Benidorm af te gelasten.

Jean Rerren overleden

Donderdag 6 januari 2022
Genk - Jean Rerren overledenDinsdag is Jean Rerren overleden, de echtgenoot van Jeanneke Ramaekers. Hij was 85 jaar. Begroeting: zondag (16-18 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat. Rouwadres: Collegelaan 12/11 3600 Genk.
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Berto Abbinante overleden

Woensdag 5 januari 2022
Zondag is Berto Abbinante (54) overleden. Hij woonde in Tongeren maar was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vera Olijnyk overleden

Woensdag 5 januari 2022
Genk - Vera Olijnyk overledenIn haar woonst in Opglabbeek is gisteren Vera Olijnyk overleden, de echtgenote van Giuseppe Pignanelli. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Weg met tv en digicorder

Woensdag 5 januari 2022
In een woning aan de Hospitaalstraat zijn een tv en een digicorder gestolen. De diestal werd gisteren gepleegd.

Fietser (29) aangereden

Woensdag 5 januari 2022
Op de Langerloweg is een 29-jarige fietser uit Lanaken gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 6.45 uur.

Alex Croes overleden

Woensdag 5 januari 2022
Genk - Alex Croes overledenMaandag is Alex Croes overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Genk - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.

Agnes Claesen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Genk - Agnes Claesen overledenGisteren is Agnes Claesen overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Albert Vanloffelt. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting:donderdag (19-20 uur).

Robert Jansen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Genk - Robert Jansen overledenOp 31 december is Robert Jansen overleden, de echtgenoot van Helena Wertelaers. Hij was 87 jaar en afkomstig van Opglabbeek. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Roos Custers overleden

Woensdag 5 januari 2022
Genk - Roos Custers overledenIn WZC Toermalien in Genk is zondag Roos Custers overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven François Gemoets. Zij was 91 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-19uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat in Waterschei.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Genk - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Zeven KRC-spelers hebben corona

Dinsdag 4 januari 2022
Zeven spelers van KRC Genk hebben een coronabesmetting opgelopen: Ito, Nemeth, Toma, Vandevoordt, Heynen, Bongonda en Hrosovsky.

Veertien maanden cel voor slagen

Dinsdag 4 januari 2022
Veertien maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een dertiger heeft gekregen omdat hij een klant van een restaurant in Genk slagen toebracht. De feiten dateren van 6 januari 2021. Volgens het Openbaar ministerie had de dader het slachtoffer opgewacht. Het slachtoffer liep onder meer een hersenschudding en gekneusde ribben op. (PG)

Waldimar Braschenetz overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Genk - Waldimar Braschenetz overledenIn WZC Mandana is op nieuwjaarsdag Waldimar Braschenetz overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats op de stedelijke begraafplaats van Genk-Centrum.

Lina Petrone overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Genk - Lina Petrone overledenZondag is Lina Petrone overleden. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Albertus in Zwartberg. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Commentaar
Genk - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Genk - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Genk - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Vandebuerie overleden

Maandag 3 januari 2022
Genk - Roger Vandebuerie overledenOp 23 december is Roger Vandebuerie overleden, de weduwnaar van de in 2003 gestorven Mariette Vanhees. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Genk - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Fins toptalent weg bij KRC

Zondag 2 januari 2022
Het 16-jarige toptalent Marius Könkkölä verlaat KRC Genk en keert terug naar Finland. Hij tekende er een contract van twee jaar bij AC Oulu.
Aan de achterzijde van een woning in de August Collonstraat is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.

Fietser (41) aangereden

Zondag 2 januari 2022
In de Burgemeester Gerard Bijnenslaan is gisterennamiddag rond 14.30 een 41-jarige fietser uit As aangereden op de rotonde. Hij raakte daarbij gewond.
Genk - KRC schrapt winterstage in SpanjeDe winterstage in Benidorm gaat niet door. KRC Genk heeft die beslissing genomen als voorzorgsmaatregel. Met de explosieve toename van besmettingen met de omikronvariant in heel Europa en daarbuiten wil de club geen enkel onnodig risico nemen. De voorbereiding op de eerste wedstrijd, op zondag 16 januari tegen Beerschot, en op het vervolg van de competitie, zal dus in Genk plaatsvinden.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Genk - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Genk - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

KRC op winterstage naar Spanje

Zaterdag 1 januari 2022
Genk - KRC op winterstage naar SpanjeKRC Genk is van 4 tot 11 januari op winterstage in Benidorm (Spanje). Op 8 januari staat er een oefenwedstrijd tegen Sankt Pauli op het programma. Paintsil zal er niet bij zijn. Hij is geselecteerd voor de Afrika Cup.
Dwight Jeroe uit Genk heeft de besloten vennootschap D en K Interieur opgericht met zetel aan de Landwaartslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijn- en timmerwerk, het plaatsen van parketvloer, isolatiewerkzaamheden en schilderwerken.

Vandalisme in Winterslag

Zaterdag 1 januari 2022
Vandalen hebben aan de kerk aan de Noordlaan een bushokje vernield en een vuilnisbak in brand gestoken. Dat gebeurde de voorbije nacht.

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Genk - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leon Reynders overleden

Zaterdag 1 januari 2022
Genk - Leon Reynders overleden
Op 30 december is Leon Reynders overleden, de weduwnaar van de in juni vorig jaar gestorven Julienne Fransens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Christius Koning kerk in Waterschei.

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Genk - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen