Het overige nieuws

Bloemen in verstoorde grond

Zaterdag 22 juni 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Bloemen in verstoorde grondZoomOp deze panoramafoto van Pierre Rutten ziet men links de grote klaproos en rechts de korenbloem. Beide soorten groeien op omgewoelde aarde. Daar waar de klaprozen in de wegbermen het zeer goed doen, heeft de korenbloem het erg moeilijk om zich te handhaven in onze korenvelden. (Pierre Rutten)
Hechtel-Eksel - William Peters 2de op EK quadratlonZoomWilliam Peters, lid van de Neerpeltse Watersportclub, is vandaag tweede geworden op het Europees Kampioenschap Quadratlon in het Tsjechische Tyn nad Vltavou. Nadat hij op 26 mei in het Engelse Brigg nog de wereldtitel behaalde in de quadratlon over de middellange afstand - bestaande uit achtereenvolgens 1,5 km zwemmen, 8 km kajakken, 40 km fietsen en 10 km lopen - moest William nu genoegen nemen met de tweede plaats. De Europese titel werd gewonnen door de Tsjech Tomas Svobada die op het WK nog tweede eindigde achter William.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Hechtel-Eksel - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
1
Hechtel-Eksel - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 
1

Weg met elektrische fiets

Vrijdag 21 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Cipressenstraat in Houthalen-Helchteren is een elektrische fiets gestolen uit de garage van een woning. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een overval gepleegd op een apotheek in Houthalen en daarna ook op een restaurant in Genk. Eén persoon raakte gewond. Er is geen aanwijzing dat de twee feiten verband houden met elkaar. Rond 18.30 uur overvielen twee gemaskerde en gewapende mannen een apotheek op de Lillo Steenweg in Houthalen. Een winkelbediende moest onder bedreiging van een wapen het geld uit de kassa overhandigen. De vrouw raakte niet gewond. De verdachten verlieten de winkel en vluchtten weg op een scooter. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Hechtel-Eksel - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Hechtel-Eksel - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.
Het is maar dat u 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.
Het is maar dat u 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht

'Fietsen door de bomen'

Maandag 17 juni 2019
Hechtel-Eksel - 'Fietsen door de bomen'ZoomFietsen door de bomen... Wie (nog) niet de kans had om in Hechtel-Eksel zelf een ritje door de bomen te maken, kan alvast hier de belevenis ervaren, signaleert Eric Swinnen. "Vanmorgen in alle vroegte een ritje gaan maken, en er kwamen nog enkele vroege vogels genieten van de rust tussen de bomen. Want in de drukte van zondag was dat niet te doen, zei een van die andere vroege vogels."

Overvaller krijgt 7 jaar cel

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Overvaller krijgt 7 jaar celDe correctionele rechtbank heeft een dertiger uit Houthalen tot zeven jaar cel veroordeeld omdat hij vier keer De Voorzorg in Houthalen-Helchteren overviel. De man moet ook een boete van 2.400 euro betalen. (PG)

Bestelwagen in brand

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Bestelwagen in brandDe brandweer moest vanochtend rond 2 uur uitrukken voor de brand van een bestelwagen in de Springstraat in Houthalen-Helchteren. Mogelijk gaat het om opzettelijke brandstichting. De politie liet het voertuig wegtakelen voor verder onderzoek door het gerechtelijk labo.
Hechtel-Eksel - Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'ZoomDe weergoden waren het multi-event Walk The Lyme op pinkstermaandag goed gezind, zodat het een prachtige dag werd. Met het sprookjesachtige natuurgebied Pijnven (Eksel) als decor, kwamen recreatieve én competitieve sporters aan hun trekken op het wandel- en mountainbikeparcours. Bij een hapje en een drankje genoten jong en oud ook van de attracties en benefietconcerten van Echo Alterecho, Rustling Cane en Class-X in en rond de Boslandtent. Traditiegetrouw waren ook de paardenkoetsen present. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'
Zoom

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Hechtel-Eksel - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Hechtel-Eksel - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Anna Beckers overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Hechtel-Eksel - Anna Beckers overledenVandaag is Anna Beckers overleden, de echtgenote van Manuel Lambrechts. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Hechtel-Eksel - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Willem Aengeveld overleden

Donderdag 13 juni 2019
Hechtel-Eksel - Willem Aengeveld overledenDinsdag is de uit Eksel afkomstige Willem Aengeveld overleden, de echtgenoot van Mia Bas. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kinrooi waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Bussels in Neeroeteren.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Godelieve Truyers overleden

Woensdag 12 juni 2019
Hechtel-Eksel - Godelieve Truyers overledenMaandag is de in Eksel woonachtige Godelieve Truyers overleden, de echtgenote van Marcel Heylen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
1

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Hechtel-Eksel - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Alda Hermans overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Hechtel-Eksel - Alda Hermans overledenGisteren is de in Eksel woonachtige en uit Wijchmaal afkomstige Alda Hermans overleden, de echtgenote van Gerard Cuyvers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Twee mannen gewond bij botsing

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten gisterenavond rond 21.15 uur twee auto's. Bij het ongeval raakten een 39-jarige man uit Beringen en een 29-jarige man uit Heusden-Zolder gewond.

Weg met stroomgroep

Dinsdag 11 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Hengelhoefdreef in Houthalen-Helchteren is een elektrische stroomgroep gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Hechtel-Eksel - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.
2

Pierre Fransen overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Hechtel-Eksel - Pierre Fransen overledenOp 4 juni overleed de uit Eksel afkomstige en in Houthalen woonachtige Pierre Fransen, de echtgenoot van Maria Vanhemel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Hechtel-Eksel - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Hechtel-Eksel - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.
Hechtel-Eksel - Reddingsoperatie voor de knoflookpadZoomNatuurpunt gaat het leefgebied van de knoflookpad verbeteren in Peer, Hechtel en Houthalen. Want die soort is één van de meest bedreigde amfibieën in Vlaanderen. Ze komt nog maar op drie locaties voor in Midden-en Noord-Limburg. (Bron: Radio 2)

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.
Hechtel-Eksel - 'Dagelijkse kunst' in de KunstacademieZoomDonderdag werd in Neerpelt de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" feestelijk geopend. Met deze tentoonstelling tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg niet alleen hun kunnen, maar ook hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, heerlijkste, eerlijkste, meest bizarre en soms ludieke werkjes aangedragen. De tentoonstellende leerlingen komen immers uit Oudsbergen, Peer, Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt. Wie er niet bij was kan nog gaan kijken tot en met Pinkstermaandag 10 juni in het Dommelhof in Neerpelt.
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
'Dagelijkse kunst' in de Kunstacademie
Zoom

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht
4

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Hechtel-Eksel - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Fietser gewond bij val

Vrijdag 7 juni 2019
Hechtel-Eksel - Fietser gewond bij valIn de Hazelaarstraat is gisterenavond een fietser ten val gekomen. Hij raakte lichtgewond.

Richard Geys overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Hechtel-Eksel - Richard Geys overledenGisteren is in Stal-Koersel de uit Eksel afkomstige Richard Geys overleden, de echtgenoot van Magda Claes. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 14 juni (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
3

Voetganger aangereden door auto

Donderdag 6 juni 2019
In de Dorpsstraat is een voetganger aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde vanavond rond 17.40 uur.
Hechtel-Eksel - Twee fietsen en bromfiets gestolenUit een garage aan de Windmolenstraat in Eksel zijn een bromfiets en twee fietsen gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Vingerhoedskruid

Donderdag 6 juni 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - VingerhoedskruidZoomNormaal vingerhoedskruid wordt 1 tot maximum 2 meter hoog. Maar dit exemplaar in Bosland haalt nu al een hoogte van meer dan 3 meter en is zo te zien nog niet volgroeid... (Pierre Rutten)

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Hechtel-Eksel - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Hechtel-Eksel - Cheque van Bosland Challenge voor Kleine PrinsZoomDe eerste editie van de Bosland ATB Challenge werd met 490 deelnemers, van wie er 433 de eindmeet bereikten, een succes. Ze kregen een uitgestippeld parcours van 87 km door Bosland onder de wielen geschoven. De organisatie had tot doel gesteld de opbrengst te spenderen aan een goed doel en zo kreeg de vzw Kleine Prins, die zich inzet bij moeilijke periodes voor ouders en kinderen, een cheque van 3.000 euro overhandigd. Ronnie Eerdekens van Bosland Challenge: "Dit bedrag werd samengebracht door deelnemers en sponsors. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van dit ATB evenement."
Linda Langens van de vzw Kleine Prins kwam de cheque op de Scoutsrally in ontvangst nemen. Ze bedankte de mensen van Bosland Challenge voor hun inzet. 
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Hechtel-Eksel - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Hechtel-Eksel - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hechtel-Eksel - WB kajak: zilver voor Lize Broekx en Artuur PetersZoomOp de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub weer knappe resultaten kunnen voorleggen. In het mix-nummer K2 500 meter wonnen Artuur Peters en Lize Broekx (foto) eerst hun reeks in een tijd van 1'34"244 en wisten zich daarmee te plaatsen voor de A-finale. Hierin moesten zij enkel hun meerdere erkennen in het Duitse duo Franziska John en Max Renschmidt. Zilver was dus hun deel in een tijd van 1'33"318 en daarmee (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Trichterweg in Genk is vrijdagavond een scooter in beslag genomen. De patrouille ging tot controle over omdat de bestuurder geen helm droeg en omdat de kentekenplaat ontbrak. De scooter bleek niet ingeschreven te zijn en ook niet verzekerd. Uit nazicht van het chassisnummer bleek ook nog dat de bromfiets in het buitenland geseind stond voor inbeslagname, waarop de tweewieler gerechtelijk getakeld werd. De bestuurder uit Genk werd voor afhandeling meegenomen naar het commissariaat. Er werd een PV (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in café

Zondag 2 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een café aan de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren is geld gestolen. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Hechtel-Eksel - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Hechtel-Eksel - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
04/06
van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe voordeur. Geniet van je dag!!!! vanwege de collega's van de benedenverdieping
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Fietsstoeltje Klok
Te koop
Te koop
Te koop