Het overige nieuws

Wie hoger onderwijs of volwassenenonderwijs volgt en moeite heeft om het allemaal betaald te krijgen, kan bij de provincie een studielening aanvragen. Die werd vorig jaar door nauwelijks 60 studenten aangevraagd, zegt gedeputeerde voor financiën Frank Smeets in het blad Visie. De provincie wil dat aantal flink verhogen en heeft een aanzienlijk budget klaarliggen.
Het Fonds van de Limburgse Studieleningen geeft renteloze studieleningen aan studenten. Deze lening betaal je terug na je (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Geuns overleden

Donderdag 29 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Mariette Geuns overledenDinsdag is Mariette Geuns overleden, de echtgenote van Juul Ruymaekers. Ze was 77 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven.

Spottersdag op Kleine Brogel

Woensdag 28 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Spottersdag op Kleine BrogelZoomOp zaterdag 14 september organiseert de Vliegbasis Kleine Brogel een Spottersdag. Die dag komen ruim 2.000 luchtvaartfanaten naar de vliegbasis om er beelden te maken van de Belgische en buitenlandse vliegtuigen die daar staan naar aanleiding van de Internationale Sanicole Airshow. Wie er bij wil zijn, moet zich eerst inschrijven via www.spottersday.be. Daar staat ook meer info over dat evenement. UPDATE En hier kunt u zich inschrijven voor de spottersdag.  (Foto spottersday.be)

Michel Camps overleden

Woensdag 28 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Michel Camps overledenZaterdag is Michel Camps overleden, de echtgenoot van Suzanne Berteen. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.  

Word imker!

Maandag 26 augustus 2013
De Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB  organiseren van 7 januari e.k. tot 17 juni (zeg niet dat we er niet tijdig bij zijn) een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelname aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen." 
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. UPDATE Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Brigitte Smets overleden

Donderdag 22 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Brigitte Smets overledenDinsdag is Brigitte Smets overleden, de echtgenote van Peter Tancsik. Ze was 52 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Meer en andere vlinders door de zomer

Donderdag 22 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Meer en andere vlinders door de zomerZoomHet is een goede zomer voor de vlinders. Er zijn er beduidend meer dan de voorbije jaren, meldt Natuurpunt. Daarnaast waren er onder de 41 soorten die tijdens de nationale tuinvlindertelling geregistreerd werden ook vele zeldzame nieuwkomers. Toch boeren sommige soorten ook achteruit: graslandvlinders als het icarusblauwtje doen het jaar na jaar slechter.
‘Op 3 en 4 augustus telden 7.747 Vlaamse gezinnen meer dan 202.000 vlinders in hun tuin’, zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt. (…) Het hele nieuwsbericht

Fik Gilissen overleden

Dinsdag 20 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Fik Gilissen overledenVrijdag is Fik Gilissen overleden, de echtgenoot van Lucie Timmers. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Giuseppe Fabbro overleden

Zaterdag 17 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Giuseppe Fabbro overledenDonderdag is Giuseppe Fabbro overleden, de weduwnaar van Catirina Piras. Hij was 84 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst in familiekring in het funerarium De Backer-Put.

Gelukkige moederdag aan alle mama's

Donderdag 15 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Gelukkige moederdag aan alle mama'sZoomVan harte een mooie moederdag gewenst aan alle moeders, vanwege het hele team van Internetgazet! (Foto Jan Buyens)

Felix Driesen overleden

Woensdag 14 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Felix Driesen overledenMaandag is Felix Driesen overleden, de echtgenoot van Godelieve Geussens. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Louisa Vaesen overleden

Maandag 12 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Louisa Vaesen overledenZaterdag is Louisa Vaesen overleden, de weduwe van Jan Tielens. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst zal woensdag plaatsvinden in het crematorium in Hasselt waarna haar asurn zal worden bijgezet op de begraafplaats van Helchteren.

Lisa Cuypers overleden

Zaterdag 10 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Lisa Cuypers overledenDonderdag is Lisa Cuypers overleden, de echtgenote van Louis Jaspers. Ze was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Lambert Geuns overleden

Woensdag 7 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Lambert Geuns overledenMaandag is Lambert Geuns overleden, de weduwnaar van José Heylen. Hij was 71 jaar. Vrijdag wordt zijn asurne geplaatst in het columbarium op de begraafplaats in Helchteren na een afscheidsceremonie in 'Aula 't Sant'. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Tel de tuinvlinders dit weekend

Vrijdag 2 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Tel de tuinvlinders dit weekendZoomDit weekend is het tuinvlindertelling. Hou gedurende een halfuurtje uw tuin in het oog en geef dan de resultaten van uw telling door aan www.vlindermee.be. Daar vindt u ook de naam van de vlinders die u misschien hebt gezien. 
Op de foto: vandaag zaten er in 't Lindel in Overpelt alvast twee citroenvlinders die een terrasje aan 't doen waren op de vlinderstruik. Links het vrouwtje, rechts het mannetje. (Foto Trinette Paesen)

Gaat Bob het maken?

Donderdag 1 augustus 2013
Houthalen-Helchteren - Gaat Bob het maken?ZoomOp het internet vind je vaak originele ideeën die na verloop van tijd een eigen leven gaan leiden. Vanavond maakten we op Facebook kennis met Bob, de party-wc-rol. Het is een idee van Jana Weinertova, een artistiek begaafde oud-leerlinge van Mater Dei in Overpelt. Haar creatie is een WC-rolletje dat zich graag uit als feestbeest en bevriend is met Fester, nog zo'n feest-wc-rol. Vanavond betrapten we Bob in een hangmat met Sandra (foto)...
Het is een origineel idee, dat knap uitgewerkt is, met dank aan Jana's tekentalent. Benieuwd in welke toestanden Bob verzeild gaat geraken! Bob, de party-wc-rol
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren