Het overige nieuws

Lieve Evens overleden

Maandag 28 april 2014
Houthalen-Helchteren - Lieve Evens overledenWoensdag is Lieve Evens overleden, de weduwe van Patrick Vanstiphout en de partner van Frank Roosen. Ze was 50 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum.

Met belgerinkel naar de winkel

Zaterdag 26 april 2014
Vandaag start de 13de editie van de actie “Met Belgerinkel naar de Winkel”, die tot 1 juni loopt. Dit jaar is de campagne helemaal vernieuwd: de spaarkaarten verdwijnen en in de plaats krijgen fietsende (en stappende) klanten bij elke aankoop bij een deelnemende handelaar een uniek Belgerinkel-lot. Dit lot moet je dan registreren en op die wijze maak je die dag kans op een nationale prijs én kom je terecht op de lijst van potentiële winnaars in de gemeente.
Doelman Thibaut Courtois heeft vanavond in Hasselt van het provinciebestuur de Limburgse Laurier gekregen. Dat is een uniek zilveren kunstwerk van edelsmid Jean Lemmens. Het was een trotse gedeputeerde van Sport Frank Smeets die de Laurier mocht overhandigen aan Thibauts broer Gaëtan, want Thibaut zelf kon niet aanwezig zijn. “Gelet op zijn sportieve prestaties op internationaal vlak is Thibaut zonder twijfel de verdiende winnaar van deze unieke prijs. Hij is een unieke topsporter met een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningsdag in Nederland

Zaterdag 26 april 2014
Houthalen-Helchteren - Koningsdag in NederlandZoomWie nog niet wist dat het vandaag in Nederland "Koningsdag" is, werd daar mee geconfronteerd zogauw hij naar de website van Buienradar.nl keek...

Leeuwenwelpen opgegeten

Zaterdag 26 april 2014
In de GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade hebben leeuwen waarschijnlijk drie leeuwenwelpjes opgegeten. Die welpen waren woensdag in de dierentuin geboren. Volgens de website van GaiaZOO zijn ze wellicht opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark.  

Claudia Fuitini overleden

Zaterdag 26 april 2014
Houthalen-Helchteren - Claudia Fuitini overledenWoensdag is Claudia Fuitini overleden, de dochter van Libereo en Monique Vanbrabant. Ze was 15 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Openbaar onderzoek Noord-Zuid

Vrijdag 25 april 2014
Nu er (opnieuw) een beslissing is gevallen over de Noord-Zuidverbinding heeft de Vlaamse regering in de laatste weken van haar regeerperiode de procedure voor openbaar onderzoek op gang gebracht.
Vanaf 16 juni 2014 kan men het plan inkijken in het gemeentehuis van Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder of Zonhoven, of bij de Vlaamse overheid. Adviezen, opmerkingen of bezwaren kunnen tot en met 14 augustus 2014 worden ingediend.
 

Maria Bonneux overleden

Vrijdag 25 april 2014
Houthalen-Helchteren - Maria Bonneux overledenDinsdag is Maria Bonneux overleden, de weduwe van Jef Gorissen. Ze was 96 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nieuwe verbinding MAA - Londen

Donderdag 24 april 2014
De regionale luchtvaartmaatschappij Flybe gaat vanaf 10 juli vliegen tussen London Southend en Maastricht Aachen Airport (MAA). Dat is vandaag bekendgemaakt. De vluchten worden uitgevoerd door Stobart Air, franchise partner van Flybe. Tickets zijn boekbaar vanaf € 34.99 (enkele reis inclusief toeslagen) op www.flybe.com. De verbinding zal zes keer per week worden uitgevoerd.  Enkele maanden maakte Ryanair bekend de verbinding tussen London Stansted en Maastricht Aachen Airport te annuleren.

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.

Mathieu Paredis overleden

Zaterdag 19 april 2014
Houthalen-Helchteren - Mathieu Paredis overledenMaandag is Mathieu Paredis overleden, de echtgenoot van Helena Colaers. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht

Ercole Parissi overleden

Dinsdag 15 april 2014
Houthalen-Helchteren - Ercole Parissi overledenZondag is Ercole Parissi overleden, de echtgenoot van Michelina Casagrande. Hij was 91 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vanavond om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

Mathieu Bloemen overleden

Dinsdag 15 april 2014
Houthalen-Helchteren - Mathieu Bloemen overledenZaterdag is Mathieu Bloemen overleden, de echtgenoot van Jeanne Cuyers. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marcel Vaesen overleden

Zaterdag 12 april 2014
Houthalen-Helchteren - Marcel Vaesen overledenDinsdag is Marcel Vaesen overleden, de echtgenoot van Annie Vanoppen. Hij was 65 jaar. De uitvaartceremonie zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.

De rekening van het kind

Vrijdag 4 april 2014
Tribunaliteiten
Als ouders uit elkaar gaan wordt er meestal een vast maandelijks onderhoudsgeld bepaald voor de gebruikelijke kosten van de kinderen. De bepaling van zo’n vast maandelijks onderhoudsgeld verloopt meestal vlot. Maar, wat met de buitengewone kosten van een kind? De ouder die moet betalen ziet dit dikwijls anders dan de ouder die ontvangt. Vandaar dat - meestal met de beste bedoelingen -  op het ogenblik van de scheiding een opsomming wordt gemaakt van die buitengewone uitgaven. Het gaat dan over medische (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe kinderopvangplaatsen

Vrijdag 4 april 2014
Er komen 210 kinderopvangplaatsen bij in Limburg. Dat zal 3 miljoen euro kosten, geld dat de provincie heeft gevonden in de vorm van een SALK-project. Dat heeft gedeputeerde Frank Smeets bekendgemaakt. In de eerste fase gaat het om 120 bijkomende plaatsen voor kinderen onder de drie jaar in gemeenten waar de kinderarmoede het grootst is: Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Genk, Maasmechelen en Hechtel-Eksel. Die worden in eerste instantie gedurende twee jaar gesubsidieerd door de provincie, en daarna zal Vlaanderen ze definitief erkennen en subsidiëren. Volgend jaar komen er dan nog eens 90 bijkomende opvangplaatsen bij in de provincie.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren