Het overige nieuws

Morgennamiddag wordt in café Centrum het appartement Weg naar Zwartberg 125 openbaar verkocht na hoger bod. De inzetprijs is nu bepaald op 55.000 euro.

Henriette Cauberghs overleden

Dinsdag 28 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Henriette Cauberghs overledenZaterdag is Henriette Cauberghs overleden, de weduwe van Julien Daniëls. Zij was 95 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put.

Roger Custermans overleden

Dinsdag 28 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Roger Custermans overledenDonderdag is Roger Custermans overleden, de weduwnaar van Louisa Maessen. Hij was 75 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartlliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in  funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Morgennamiddag wordt in brasserie Magnifico de woning Tenhoutse Heiweg 47 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 4a96ca en heeft een KI van 523 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 98.200 euro.

Marcel Jozefczak overleden

Maandag 27 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Marcel Jozefczak overledenWoensdag is Marcel Jozefczak overleden, de echtgenoot van  Maria Lenaerts. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van  Houthalen-Centrum.
Morgennamiddag wordt in de cafetaria van Sportcafé Houthalen-Oost de woning Koolmijnlaan 59 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 7a42ca en heeft een KI van 718 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 92.400 euro.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren twee bvba’s uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard:  King Import-Export gevestigd aan de Lillosteenweg en City Shop met zetel in Centrum-Zuid.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Felix Achten overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Felix Achten overledenVrijdag is Felix Achten overleden, de echtgenoot van Finneke Timmers. Hij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De asurne krijgt een plaats in het columbarium in Helchteren.

Openbare verkoping: Lentedreef

Dinsdag 21 juni 2016
Morgennamiddag worden in café Centrum 5 bouwgronden verkocht. Ze zijn gelegen in de Lentedreef; het gaat om drie percelen voor open bebouwing en twee voor half open bebouwing.

Flora Bulen overleden

Maandag 20 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Flora Bulen  overledenVandaag is Flora Bulen overleden, de weduwe van Laurens Baeten. Zij was 81 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (10.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.  Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Vega Group

Maandag 20 juni 2016
Yunus en Yavus  Cayci, beiden uit Houthalen-Helchteren, én Enis Cayci uit Heusden-Zolder hebben de bvba Vega Group opgericht. De bvba, met zetel aan de Hortelstraat in Houthalen-Helchteren, heeft een maatschappelijk kapitaal van 100.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het kopen, het verkopen en de verkaveling van gronden, import en export van bouwmaterialen en installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Mathieu Gielen overleden

Zaterdag 18 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Mathieu Gielen overledenOp 15 juni overleed Mathieu Gielen, de weduwnaar van Cecile Eerdekens. Hij was 84 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put.

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht

Eugene Zoons overleden

Donderdag 16 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Eugene Zoons overledenDinsdag is Eugene Zoons overleden, de echtgenoot van José Buyvoets. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Bisschop weer de boer op

Woensdag 15 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Bisschop weer de boer opNa zes ontmoetingen in het voorbije werkjaar zet bisschop Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, de pastorale bezoeken aan ieder dekenaat – op weg naar 50 jaar bisdom – verder: van 6 tot 9 oktober komt het dekenaat Tongeren aan de beurt, van 16 tot 19 februari 2017 het dekenaat Beringen en van 16 tot 19 maart het dekenaat Peer waarvan naast de federatie Peer de federaties Hechtel-Eksel en Houthalen-Helchteren deel uitmaken.

Nieuwe vennootschap: GESH

Woensdag 15 juni 2016
Geert Zaenen uit Beringen en Sharon de Lange uit Beverlo hebben de bvba Gesh opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is de im- en export, groot- en kleinhandel, de verkoop, de verhuur, de handel, de uitbating, de diensten van en in én voor onder meer volgende activiteiten: reclame- en promotiecampagnes, het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans, het concipiëren van reclametechnieken en het maken van foto's voor bedrijven en particulieren.

Etienne Barbay overleden

Woensdag 15 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Etienne Barbay overledenOp 2 juni overleed Etienne Barbay. Hij was 66 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Willy Claes overleden

Woensdag 15 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Willy Claes overledenMaandag is dokter Willy Claes overleden, de echtgenoot van Ria Vervoort. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Openbare verkoping: Tienschuur

Woensdag 15 juni 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Noordkant in Helchteren het appartement B-3, Tienschuur 18 bus 3, openbaar verkocht. Het KI bedraagt 741 euro.

Openbare verkoping: De Zelle

Woensdag 15 juni 2016
Morgennmiddag wordt in hotel/brasserie Belfleur de woning De Zelle 7 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 3a72ca en heeft een KI van 614 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 121.200 euro.

Nieuwe bvba: Eco-IMMO

Dinsdag 14 juni 2016
An Mertens uit Lommel en Mehmet Ulupinar hebben de bvba Eco-IMMO opgericht met zetel aan de Varenstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap zijn onder meer management- en holdingactiviteiten. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 30.000 euro.

Jef Donné overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Jef Donné overledenZaterdag is Jef Donné overleden, de echtgenoot van Rosa Vanhoudt. Hij was 83 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in rouwcenter De Backer - Put.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Meykens overleden

Zaterdag 11 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Maria Meykens overledenDonderdag is Maria Meykens overleden, de weduwe van Michel Willems. Zij was 88 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment in funerarium De Backer - Put.

Maria Meertens overleden

Zaterdag 11 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Maria Meertens overledenWoensdag is in Helchteren Maria (Mia) Meertens overleden, de weduwe van Jef Cluysen en van Armand Daniëls. Zij was 100 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Laurentius Zoons overleden

Zaterdag 11 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Laurentius Zoons overledenDinsdag is Laurentius (Lens) Zoons overleden, de echtgenoot van Maria Janssen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium De Backer - Put in Houthalen.

Bvba Muya failliet

Vrijdag 10 juni 2016
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de faling uitgesproken van bvba Muya. De bvba is gevestigd in Centrum Zuid.
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.

Dominiek Vanbriel overleden

Donderdag 9 juni 2016
Vrijdag is Dominiek Vanbriel overleden. Hij was 59 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer- Put in Houthalen.

Humbert Vermeulen overleden

Woensdag 8 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Humbert Vermeulen overledenVrijdag is Humbert Vermeulen overleden, de echtgenoot van Maria Hanot. Hij was 80 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in de aula van begrafenissen Witters en Baers. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Openbare verkoping: Souwstraat

Woensdag 8 juni 2016
Morgennamiddag wordt in café Centrum in de Tulpenstraat de woning Souwstraat 8 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a24ca en heeft een KI van 1.118 euro.

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht

Josée Breugelmans overleden

Woensdag 8 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Josée Breugelmans overledenOp 1 juni overleed Josée Breugelmans. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium De Backer- Put in Helchteren.
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Pludra overleden

Dinsdag 7 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Robert Pludra overledenZaterdag is Robert Pludra overleden. Hij was 45 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Frieda Bos overleden

Dinsdag 7 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Frieda Bos overledenIn Houthalen is zondag Frieda Bos overleden, de echtgenote van Ivo Gerits. Zij was 65 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Houthalen-Helchteren - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Wouters overleden

Zaterdag 4 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Victorine Wouters overledenIn residentie Aan de Beverdijk in Hamont-Achel is dinsdag Victorine Wouters overleden, de weduwe van Jean Prenen. Zij was 93 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)

Efecan failliet verklaard

Vrijdag 3 juni 2016
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de nv Efecan met maatschappelijke zetel in Centrum-Zuid failliet verklaard. Efecan werd in januari 2005 opgericht.
Zaterdagochtend wordt in Helchteren het kruispunt van de Grote Baan opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. De werken om het verkeer vlotter te laten verlopen zijn dan achter de rug.
Vrijdagnacht kan er nog wat hinder zijn omdat er dan aan de verkeerslichten wordt gewerkt.
De nieuwe belijning wordt - vanwege het regenweer - pas in de loop van volgende week aangebracht.
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Houthalen-Helchteren - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.
Houthalen-Helchteren - Smartphones voor verkeerspolitieDe verkeerspolitie van de politiezone MidLim neemt een aantal smartphones in gebruik. Met de nieuwe toestellen kunnen verkeersovertredingen eenvoudig en snel vastgesteld worden. Via een aangepast softwareprogramma worden alle gegevens meteen op straat geregistreerd en afgewerkt.
Verkeersveiligheid blijft een prioritair aandachtspunt voor de politie. Het gebruik van de smartphones betekent concreet dat de agenten en inspecteurs meer op straat aanwezig kunnen zijn en dat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)

Victoire Mewis overleden

Woensdag 1 juni 2016
Houthalen-Helchteren - Victoire Mewis overledenDonderdag is in Houthalen Victoire Mewis overleden, de echtgenote van Willy Martens. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren