Het overige nieuws

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

Nieuwe vennootschap: SB-Trading

Vrijdag 30 september 2016
Gürkan Bayraktar uit Zonhoven heeft de bvba Starter opgericht met zetel aan de Vredelaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in ferro- en nonferro metalen in primaire vormen, inclusief goud en andere edele metalen.

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Orion

Woensdag 28 september 2016
Orion: dat is de naam van de bvba die door Erkan Koç en Gökçe Akkoc, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht. Tot het doel van de bvba behoren onder meer de installatie van lichtreclames en uithangborden; de installatie van elektrische verwarmingsinstallaties; de aanleg van telecommunicatielijnen én groot- en kleinhandel in voedingswaren, voertuigen, verpakkingsmaterialen, bouwgereedschappen en elektronische apparatuur. De zetel van de bvba is gevestigd in de Lariksenstraat.

Jef Lijnen overleden

Woensdag 28 september 2016
Houthalen-Helchteren - Jef Lijnen overledenGisteren is Jef Lijnen overleden, de echtgenoot van Jose Slegers. Hij was 82 jaar. De afscheidplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Bernadine Vaes overleden

Dinsdag 27 september 2016
Houthalen-Helchteren - Bernadine Vaes overledenZaterdag is Bernadine Vaes overleden, de weduwe van Albert Aerts. Zij was 94 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartlitirguie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put.
 

Mario De Weirdt overleden

Dinsdag 27 september 2016
Houthalen-Helchteren - Mario De Weirdt overledenZondag is Mario De Weirdt overleden, de echtgenoot van  Claudine Mertens. Hij was 65 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put.
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Mployment & Law

Vrijdag 23 september 2016
Hilde Tielens uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Mployment & Law opgericht met zetel aan de Peerdekerkhofstraat. Doel van de vennootschap zijn onder meer consultancy-activiteiten.

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Nieuwe vennootschap: V-Tech

Donderdag 22 september 2016
Benjamin Vereecke en Diana Garcia Quijada, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de gewone commanditaire vennootschap V-Tech opgericht met zetel aan de Taxusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederenvervoer, diensten inzake telecommunicatie en ondersteuning van mediadiensten.

Lisette Bulinckx overleden

Donderdag 22 september 2016
Houthalen-Helchteren - Lisette Bulinckx overledenMaandag is Lisette Bulinckx overleden, de echtgenote van Julien De Busscher. Zij was 74 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Nieuwe bvba: Somi

Woensdag 21 september 2016
Michaël Soons en Lieve Put, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Somi opgericht met zetel aan de Windmolenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren het ontwerpen en onderhouden van tuinen; het aanleggen van groenzones, vijvers, opritten, parkings, terrassen en industrieterreinen én slopingswerken van gebouwen.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: De Tafel van Zes

Woensdag 21 september 2016
Jan Geelen uit Houthalen en Jean-Pierre Geelen uit Geel hebben de gewone commanditaire vennootschap De Tafel van Zes opgericht met zetel aan de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder meer de import/export van alcoholhoudende dranken, het organiseren van proeverijen én het vervaardigen van decoratieve producten of juwelen.

Jen Voets overleden

Dinsdag 20 september 2016
Houthalen-Helchteren - Jen Voets overledenVrijdag is de uit Overpelt afkomstige Jen Voets overleden, de weduwe van Henri Monten. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put.

Lucienne Houben overleden

Dinsdag 20 september 2016
Houthalen-Helchteren - Lucienne Houben overledenGisteren is Lucienne Houben overleden, de echtgenote van Jozef Celen. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Houthalen-Helchteren - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: VIGA Dakwerken

Maandag 19 september 2016
Victor Garcia en Sally Hendrikx, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba VIGA Dakwerken opgericht met zetel aan de Meeuwerweg in Houthalen-Helchteren.  De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Jef Gijbels overleden

Maandag 19 september 2016
Houthalen-Helchteren - Jef Gijbels overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Jef Gijbels overleden, de echtgenoot van Fernanda Bleukx. Hij was 92 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Koersel, vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

Vzw Brookstreet Pub opgericht

Vrijdag 16 september 2016
Arnd Van Vlierden uit Helchteren, Patrick Janssen uit Hechtel én Tim Hemeleers, Frank Diliën en Roel Plessers, allen uit Houthalen hebben de vzw Brookstreet Pub opgericht met zetel aan de Groenstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vereniging is onder meer het opzetten van activiteiten die het grote publiek vertrouwder maken met de hedendaagse kunst en cultuur én de uitgave van literaire, muzikale en audiovisuele werken.

Wilfried Stoffels overleden

Vrijdag 16 september 2016
Houthalen-Helchteren - Wilfried Stoffels overledenWoensdag is Wilfried Stoffels overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: zaterdag (18-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Simone Reynders overleden

Donderdag 15 september 2016
Houthalen-Helchteren - Simone Reynders overledenMaandag is Simone Reynders overleden. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Helchteren.

Domenica Rana overleden

Woensdag 14 september 2016
Houthalen-Helchteren - Domenica Rana overledenGisteren is Domenica Rana overleden, de weduwe van Luigi Carallo. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in rouwcenter Debacker-Put.

Nieuwe bvba: WNS Invest

Woensdag 14 september 2016
Gerry Wouters uit Genk en Agatino Sturiale uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba WNS Invest opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd in de Lijsterstraat in Houthalen-Helchteren. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 30.000 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel de aan- en verkoop én de huur en verhuur van alle onroerende goederen.

Francesco Chetta overleden

Woensdag 14 september 2016
Houthalen-Helchteren - Francesco Chetta overledenVrijdag is Francesco Chetta overleden, de echtgenoot van Wies Vanvelthoven. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna begroetingsmoment in funerarium Debacker-Put in Helchteren.

Ward Slegers overleden

Woensdag 14 september 2016
Houthalen-Helchteren - Ward Slegers overledenVrijdag is Ward Slegers overleden, de echtgenoot van Melanie Loots. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment:vrijdag (19-20 uur) in  rouwcenter Debacker-Put.

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Houthalen-Helchteren - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom

Nieuwe bvba: Elektracom

Woensdag 14 september 2016
Cafer Kemaldar en Feyza Topal, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Elektracom opgericht met zetel aan de Diepestraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer: algemene bouwonderneming, elektriciteitswerken, grondwerken, rioleringswerken en draineringswerken.
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Houthalen-Helchteren - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Gorissen overleden

Dinsdag 13 september 2016
Houthalen-Helchteren - Maria Gorissen overledenZaterdag is Maria Gorissen overleden, de weduwe van Henrie Gorissen. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put.


Fusieplannen politiezones

Dinsdag 13 september 2016
Tegen de zomer van 2017 willen de politiezones MidLim (Genk, As, Opglabbeek, Zutendaal en Houthalen-Helchteren) en Noordoost-Limburg (Bocholt, Bree, Kinrooi en Meeuwen-Gruitrode) fuseren. Ze willen zo hun krachten, middelen en expertise bundelen. De zones MidLim en Noordoost-Limburg zullen samen 396 personeelsleden tellen en voor de veiligheid instaan van 175.962 inwoners. 

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Overvolle wei op Sanicole

Zondag 11 september 2016
Houthalen-Helchteren - Overvolle wei op SanicoleZoomWe wachten vol ongeduld de ramingen van organisatie én politie af, maar er was volk op de Sanicole Airshow, veel volk. Vielen er rond de middag enkele druppels en was het tot een uur of twee nog wat betrokken, de zon kwam er in de namiddag wél door, samen met duizenden enthousiastelingen, waarvan er sommigen van ver kwamen, en anderen met het goede weer toch eens een airshow van dichterbij wilden beleven. Het geweld van de moderne jets bezorgde de wei kippevel, maar dat deden de oude bakken met hun kenmerkend geluid ook. En zo bracht de organisatie weer een prachtige afwisselende show. Dat belooft voor de jubileum-editie (40 jaar) volgend jaar! (foto's Marc Faes) Meer foto's

Leo Interieurwerken failliet

Zaterdag 10 september 2016
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de faling uitgesproken van Leo Interieurwerken uit Houthalen-Helchteren. Schuldeisers moeten zich voor 8 oktober melden bij de curator, mr. Godfrey Lesire.
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Veel volk voor avondshow van SanicoleZoomWie zich deze avond buiten waagde, zal het wel gehoord hebben. Veel beweging (met soms veel lawaai) in de lucht, en dat voor de ondertussen alweer 6e Sanicole Sunset Airshow. Het was de B-1 bommenwerper die de avond mocht openen, al waren de Amerikanen wel bijzonder sober met slechts 2 doorvluchten. Wat volgde was een afwisseling van geweld en elegantie, van moderne toestellen tot bakken vol nostalgie. De avond werd beëindigd met (zweef)vliegtuigen en een helikopter die tijdens hun vlucht een heel arsenaal vuurwerk afschoten. Een tip voor wie zondag naar de Airshow gaat: wie zonder 'bag' naar daar trekt, geraakt vlot binnen, met 'bag' kan het iets langer duren. (Foto Emma Faes) Meer foto's

Voor 62.189 euro boetes geïnd

Vrijdag 9 september 2016
Houthalen-Helchteren - Voor 62.189 euro boetes geïndTijdens een verkeersactie van politie MidLim, de Vlaamse Belastingsdienst en de Douane zijn gisteren voor 62.189 euro openstaande en achterstallige boetes geïnd. Vier voertuigen werden getakeld wegens niet-betaling van de openstaande boete. Eén voeertuig werd getakeld wegens niet-verzekering. Twee chauffeurs konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Er werden ook dertien boetes uitgeschreven voor allerhande verkeersovertredingen.

Cyriel Bogaerts overleden

Donderdag 8 september 2016
Houthalen-Helchteren - Cyriel Bogaerts overledenOp 1 september overleed Cyriel Bogaerts, de echtgenoot van Jenny Weckx. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme familiekring plaats.

Annie Moons overleden

Donderdag 8 september 2016
Houthalen-Helchteren - Annie Moons overledenMaandag is Annie Moons overleden, de echtgenote van Henri Lucas. Zij was 74 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake  waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put.

Klavertjes Eetdag

Woensdag 7 september 2016
Houthalen-Helchteren - Klavertjes EetdagZoomZin in een Italiaans menu? Of liever een Grieks gerecht? Of verkies je toch iets uit de Belgische keuken? Je hoeft niet te kiezen! Op zondag 2 oktober  staat er een heerlijk drie-landen buffet voor je klaar tijdens de jaarlijkse Klavertjes-Eetdag. Voor slechts €18,50 (volwassenen) en €8,00 (kinderen onder 12 jaar) geniet je van Italiaanse, Griekse en Belgische specialiteiten. De maaltijd start met een lekkere tomatensoep. Als dessert staat er een tiramisu voor je klaar! Eten kan tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Politie waarschuwt voor valse e-mail

Dinsdag 6 september 2016
Houthalen-Helchteren - Politie waarschuwt voor valse e-mailPolitiezone MidLim heeft vandaag gewaarschuwd voor een valse e-mail. "Momenteel circuleert er een e-mail die zogezegd zou uitgaan van een bekende vriend(in) of contactpersoon. Onze zone kreeg hiervan enkele meldingen. Je krijgt het bericht dat een vriend(in) in de gevangenis in Oekraïne is beland. Enkel met jouw financiële hulp kan hij of zij vrijkomen. Je wordt gevraagd een som geld over te schrijven naar een rekening van Western Union of MoneyCram om zo zijn of haar vrijheid te verkrijgen. Hier zijn duidelijk oplichters aan het werk! Antwoord niet op de mail, verwijder deze om te voorkomen dat je eigen account ook wordt gehackt. Voorzie eventueel een extra beveiliging op je e-mailaccount".

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

Jan Habraken overleden

Dinsdag 6 september 2016
Houthalen-Helchteren - Jan Habraken overledenZaterdag is in Houthalen de uit Hamont afkomstige Jan Habraken overleden, de weduwnaar van Germaine Vanharen. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van rouwcenter De Backer-Put in Houthalen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Jelle Linden overleden

Dinsdag 6 september 2016
Houthalen-Helchteren - Jelle Linden overledenZaterdag is Jelle Linden overleden. Hij was 29 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Donderdag (19 uur)is er een avondwake in de grote zaal van Don Bosco in Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Zondag (13uur) wordt het kunstgrasveld op Houthalen VV aan de Oudstrijderslaan ingehuldigd. Dat heeft het gemeentebestuur vandaag laten weten.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.

Nieuwe vennootschap: Sopar

Maandag 5 september 2016
Stefan, Brendan en Brecht Soors én Sara Paradis, allen uit Houthalen-Helchteren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Sopar opgericht met zetel aan de Herebaan-West. Doel van de vennootschap is onder meer het ontwikkelen, kopen, verlopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know how en aanverwante immateriële duurzame activa én consultancy, publiciteit-, promotie-, management- & marketingactiviteiten.

Vanaf vandaag terug nachtvluchten

Maandag 5 september 2016
Zoals elk jaar werden er vanaf 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september geen nachtvluchten vanaf de vliegbasis Kleine Brogel uitgevoerd om tal van publieke redenen (‘blokperiode’ studenten, zomertoerisme, gebruik militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.Vanaf vandaag worden de nachtvluchten echter terug opgestart, meldt de vliegbasis.

Paula Rekkers overleden

Maandag 5 september 2016
Houthalen-Helchteren - Paula Rekkers overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Paula Rekkers overleden, de echtgenote van Jos Jansen. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jan Martens overleden

Zaterdag 3 september 2016
Donderdag is de uit Houthalen afkomstige Jan Martens overleden, de echtgenoot van Maria Rijkx. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

 

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren