Het overige nieuws

Twee fietsers botsen

Woensdag 30 juni 2021
Op het fietsroutenetwerk tussen Hechtel en Zonhoven in Houthalen-Helchteren zijn vanmorgen rond 7.10 uur twee fietsers gebotst. Een 46-jarige man uit Hechtel-Eksel en een 50-jarige man uit Zonhoven raakten gewond.

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kelchtermans overleden

Woensdag 30 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Kelchtermans overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen-Helchteren is Maria Kelchtermans overleden, de weduwe van Jef Vangansewinkel. Zij was 89 jaar en afkomstig van ¨Peer. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een 60-jarige bromfietsster is gewond geraakt bij een val in de Azalealaan in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9 uur.
Houthalen-Helchteren - Proclamatie in basisschool ArkadesZoomBasisschool Arkades in Houthalen zwaaide haar laatstejaars uit. Maandagavond werden de diploma’s uitgedeeld en met een hapje en een drankje werd er afscheid genomen van Simon, Fran, Arwyn, Ruben, Ella, Emily, Mégane, Thijs en Melih. Na het officiële gedeelte werd de avond afgesloten met een spectaculaire vuurshow door Sten De Koster van Moving Fire Arts.
“We hopen dat ze aan het einde van hun schoolcarrière op Arkades (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in 13 bestelwagens

Maandag 28 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is de voorbije nacht ingebroken in dertien bestelwagens bij een beveiligingsbedrijf aan de Lochtemanweg. De daders hebben voor zo’n 150.000 euro materiaal uit de voertuigen gestolen.
Houthalen-Helchteren - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)
Houthalen-Helchteren - Helson verliest oefenwedstrijdHelson heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van THES verloren met 2-0. De doelpunten vielen in het laatste kwartier.

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietsen geroofd uit kelders

Zondag 27 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Oude Markt in Genk is een koersfiets gestolen uit de kelder van een appartementsgebouw. In de Gildelaan zijn een elektrische fiets, een fietshelm en een fietstas gestolen, eveneens in de kelder van een flatgebouw.
Bij een verkeersongeval, vanmiddag even voor 13u op de Kazernelaan in Helchteren, is een 68-jarige vrouw uit Hamont-Achel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een auto een fietser aanreed.

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Houthalen-Helchteren - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Houthalen-Helchteren - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk botsten vanmorgen rond 8.40 uur een auto en een 55-jarige scooterrijder uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond. Op de Emiel Van Dorenlaan kwam het gisteren rond 15.40 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 34-jarige vrouw uit Genk gewond.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)
Houthalen-Helchteren - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Horeca-ondernemer failliet

Donderdag 24 juni 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag horeca-ondernemer Beata Szultka uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 24 juli ingediend worden.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Donderdag 24 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 18 uur botsten een auto en een bromfietser op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Geld gestolen in kantine

Donderdag 24 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een kantine aan de Schurfstraat in Genk. Dieven gingen aan de haal met geld uit de kassa.

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."

Man bezweken na ongeval

Donderdag 24 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Guido Keyers (77) uit Zonhoven is bezweken aan de verwondingen die hij op 17 juni opliep bij een verkeersongeval op de ovonde aan de Kleine Hemmenweg in Zonhoven. De fietser was er zwaar ten val gekomen bij een uitwijkmanoeuvre voor een voertuig.

Albert Loenders overleden

Donderdag 24 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Albert Loenders overledenZondag is in Zonhoven Albert Loenders overleden. Hij was 79 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting : vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage ontdekt in kelder

Dinsdag 22 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage ontdekt in kelderEr is een wietplantage ontdekt in de kelder van een woning aan de Zaveldriesstraat in Genk. Er waren vijf kweekruimtes met in totaal 2.538 oogstrijpe cannabisplanten. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. De politie pakte er een 29-jarige man op die door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst.
Kort nieuws van bij de buren
In de Grotestraat in Genk botste vanochtend rond 4 uur een auto tegen de gevel van een woning. Een 31-jarige vrouw en haar 23-jarige passagier, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond. Op de Europalaan botsten gisterenavond rond 23.10 uur een auto en een 20-jarige bromfietsster. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Houthalen-Helchteren - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)

Willy Frederix stelt tentoon

Dinsdag 22 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Willy Frederix stelt tentoonZoomDe Landelijke Gilde stelt volgend weekend 160 siertuinen open in Limburg. Willy Frederix uit de Mooksteeg 22 doet dit dan ook met zijn beeldentuin "Curiosum". In zijn strak opgebouwde tuin maakt hij gebruik van zichtassen en tuinkamers waardoor de beperkte oppervlakte optisch groter wordt. Rustplaatsen nodigen uit tot een babbel en bewondering voor zijn kunstwerken. Naast de tuin stelt Willy ook nog extra kunstwerken tentoon in de orangerie. "Dingen maken en creëren heeft er bij mij altijd ingezeten," vertelt hij. "Van jongs af had ik die drang om iets te maken." Welnu, Willy's tuin is een creatie die mag gezien worden. Gratis te bezichtigen op 26 en 27 juni van 10u tot 18u.

Aldi heropent in De Vloot

Dinsdag 22 juni 2021
Morgen opent een gloednieuwe Aldi-winkel de deuren in De Vloot in Houthalen. Een jaar geleden sloot de Aldi daar zijn deuren in het kader van verbouwingswerken en opende een tijdelijke winkel verderop, aan de Ringlaan. Deze tijdelijke winkel sloot zijn deuren afgelopen zaterdag.
De nieuwe winkel is met 1.250 m² verkoopruimte meer dan een derde groter dan de vorige. Er zijn twee extra medewerkers aangeworven.
Economisch nieuws
Houthalen-Helchteren - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

628 bestuurders geflitst

Maandag 21 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder zijn het voorbije weekend 628 bestuurders geflitst. Aan de controleposten passeerden 4.560 voertuigen. Een vrouw reed 103 km per uur in de zone 50 en moest haar rijbewijs inleveren.

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Michele Pergola overleden

Zondag 20 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Michele Pergola overledenOp 14 juni overleed Michele Pergola, de weduwnaar van Agata Auria. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
In het centrum van Genk zijn gisteren meerdere verkeersovertredingen vastgesteld tijdens de toezichten voor het EK. 22 bestuurders stonden fout geparkeerd en één bestuurder droeg geen gordel. Tijdens de toezichten liep een melding binnen omtrent wildcrossers aan de terril in Waterschei. Een quadteam kon de bestuurders aantreffen. De crossmotoren waren niet ingeschreven en niet verzekerd en werden beide in beslag genomen.

Snelheidsduivel beboet

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Haseltweg in Genk is gisterenavond een laagvlieger geverbaliseerd. Hij reed er 120 km per uur.

Juwelen en parfum gestolen

Zondag 20 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Bochtlaan in Genk zijn juwelen en parfum gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In de Collegelaan in Genk botsten vrijdagavond een auto en een 20-jarige fietsster uit Zutendaal. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Bliksem treft appartementsgebouwZoomGisterenavond is de bliksem ingeslagen op het dak van een appartementsgebouw aan de Sint-Jobstraat in Heusden-Zolder. Er is grote schade. (Foto Michiel Reynders)

Dieven kennen pech

Zaterdag 19 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5 uur poogden onbekenden zich toegang te verschaffen tot een woning aan de Pater Beckersstraat in Heusden-Zolder. Zij slaagden niet in hun opzet.

Pizza Da Marco faillliet

Vrijdag 18 juni 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Pizza Da Marco uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 17 juli ingediend worden.

Inbraak in Varenstraat

Vrijdag 18 juni 2021
In een woning in de Varenstraat maakten inbrekers juwelen en cash geld buit. De inbraak werd vandaag gepleegd.
Tijdens het toezicht in het kader van de EK-wedstrijden zijn gisterenavond enkele verkeersovertredingen vastgesteld in Genk en Houthalen-Helchteren. In Genk werd een autobestuurder geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel. Twee bestuurders kregen een waarschuwing voor hun getunede wagen. In Houthalen-Helchteren werd een niet-verzekerde bromfiets getakeld.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Houthalen-Helchteren - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (59) aangereden

Donderdag 17 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halveweg in Zonhoven is gisterenavond een fietser aangereden door een auto. De 59-jarige man raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Man (37) gewond bij botsing

Donderdag 17 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 37-jarige man raakte gewond bij een botsing tussen een auto en een bestelwagen in Sluisbamd in Heusden-Zolder. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Houthalen-Helchteren - Twee scooterrijders gewond bij botsingIn de Guldensporenlaan botsten gisteren rond 16.30 uur twee scooters. Twee minderjarige jongens uit de gemeente raakten daarbij gewond.
Tijdens het toezicht in het kader van de EK-wedstrijden zijn gisterenavond meerdere verkeersovertredingen vastgesteld in Genk en Houthalen-Helchteren. In Genk droegen twee motorrijders geen beschermende kledij. Zeven autobestuurders werden geverbaliseerd voor onaangepast rijgedrag, niet dragen van de gordel, negeren van een bord ‘plaatselijk verkeer’, ongeldige keuring en technische gebreken. In Houthalen-Helchteren werd een bestuurder bekeurd omdat het voertuig technische gebreken vertoonde.

Val na uitwijkmanoeuvre

Donderdag 17 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, even na 9 uur, is een zeventiger na een uitwijkmanoeuvre met zijn fiets ten val gekomen op de ovonde aan de Kleine Hemmenweg in Zonhoven. Hij raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond voerde Politie CARMA verkeerstoezicht uit in het centrum van Genk. Er werden negen verkeersovertredingen vastgesteld. Drie quadbestuurders werden uit het verkeer gehaald. De eerste verleende geen voorrang aan voetgangers op een oversteekplaats. De tweede quad was technisch niet in orde aan de uitlaat en de derde bevatte geen richtingaanwijzers.
Verder zijn twee motorrijders beboet omdat ze geen aangepaste veiligheidskledij droegen en een derde omdat de motor technisch niet in orde was. Twee autobestuurders werden betrapt met de gsm aan het stuur en één bestuurder droeg geen gordel.

Vrouw (54) gewond bij botsing

Woensdag 16 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de André Dumontlaan in Genk raakte een 54-jarige vrouw uit Genk gewond. Het ongeval gebeurde vandaag rond 12.10 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA stelde veertien pv’s op in navolging van de confrontatie tussen de harde kernen van KRC Genk en Standard op 23 april van dit jaar. Via de sociale media hadden beide supportersgroepen afgesproken om een confrontatie te organiseren, een dag voor de wedstrijd van 24 april. De groepen vonden elkaar in de omgeving van het stadion van KRC Genk. Er werd met stokken en vuurwerk gegooid. In de Nijverheidslaan kwam het tot een vechtpartij waarbij een Luikse supporter gewond raakte door (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand in Helchteren

Woensdag 16 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Auto uitgebrand in HelchterenVanochtend rond 4 uur heeft een auto vlam gevat aan de Genkseweg in Helchteren. De wagen is tot schroot herleid. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Lieske Serroyen overleden

Woensdag 16 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Lieske Serroyen overledenIn Houthalen is maandag Lieske Serroyen overleden, de weduwe van Felix Geerts. Zij was 91 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Angèle Clerx overleden

Woensdag 16 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Angèle Clerx overledenOp 12 juni overleed Angèle Clerx, de weduwe van de in 2008 overleden Gerard Hulsmans. Zij was 81 jaar en afkomstig van Houthalen-Helchteren. Het afscheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Zonhoven-Centrum.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Hooi gestolen op veld

Dinsdag 15 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een veld aan de Galgenbergstraat in Heusden-Zolder zijn twee balen hooi gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!

Brand op militair domein

Dinsdag 15 juni 2021
Deze namiddag rond 14.30 uur ontstond brand op het militair domein op de grens van Helchteren en Meeuwen. Zowel de brandweerkorpsen van Oost- en Noord-Limburg rukten uit om de brand te bestrijden. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
In de Dorpsstraat is deze namiddag rond 13.20 uur een 29-jarige fietser uit Vorst aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Voetganger (48) aangereden

Dinsdag 15 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk is gisteren rond 17.30 uur een voetganger aangereden op het zebrapad. De 48-jarige Genkenaar liep daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In amper een paar dagen tijd is er weer ingebroken in een school aan de Kortstraat in Heusden-Zolder. Ook nu werd de toegangsdeur opengebroken. De politie vermoedt dat de inbraken het werk zijn van dezelfde daders.

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)
Houthalen-Helchteren - Pierina Di Bartolomeo overledenZaterdag is Pierina Di Bartolomeo overleden, de weduwe van Jan Kuros. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats.

School mikpunt van vandalisme

Maandag 14 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder hebben vandalen lelijk huis gehouden in een school aan de Kortstraat. Zij vernielden er onder meer twee deuren, stoelen en een partytent.
Kort nieuws van bij de buren
In de Tronkstraat in Genk botsten vanmorgen rond 8.50 uur een auto en een fietser. Een 76-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond. In de Lindenstraat botsten gisteren rond 18 uur een auto en een step. Twee minderjarige meisjes uit Genk werden daarbij gewond. In Craenevenne gebeurde vandaag rond 11.15 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Een 34-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op. Rond 13 uur botsten op het kruispunt van de Westerring met de Evence Coppéelaan twee auto's. Een 67-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Weg naar As met De Richter is vandaag rond 13.10 uur een fietser aangereden door een auto. Een minderjarige jongen uit Genk raakte daarbij gewond .In de Paresbemdstraat botsten vandaag rond 12 uur twee fietsers. Een 66-jarige man uit Genk is daarbij gewond geraakt.

Drie diefstallen

Maandag 14 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning op de Slagmolenweg in Genk werd vandaag geld gestolen. In een appartement in de Busweg maakten dieven geld, juwelen en horloges buit. Uit de garage van een woning in de Reinpadstraat werd een fiets gestolen.
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Houthalen-Helchteren - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Adrianus Teuns overleden

Zondag 13 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Adrianus Teuns overledenVrijdag is Adrianus Teuns overleden, de echtgenoot van Angeline Cox. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de oprit van de E314 in Genk botsten vrijdagavond vier auto's. Daarbij zijn drie dertigers en een vijftiger gewond geraakt.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Na afloop van de EK voetbalwedstrijd Italië-Turkije zakten vele voetballiefhebbers af naar het centrum van Genk. Gezien de drukte werd de Europalaan een tijdje afgesloten voor het verkeer. Op de Evence Coppéelaan werden twee quads uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder reed op twee wielen. Hij kreeg een boete voor gevaarlijk rijgedrag. Een tweede quadrijder kreeg een bekeuring voor lawaaioverlast.

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Driesen overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Driesen overledenIn WZC Het Dorp is donderdag Maria Driesen overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jaak Gorissen, Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Botsing op N74: twee gewonden

Vrijdag 11 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven botsten vanmiddag twee auto's. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Nieuwe vennootschap: Group K

Vrijdag 11 juni 2021
Frank Keunen uit Houthalen-Helchteren en Theophiel Keunen uit Heusden-Zolder hebben de besloten vennootschap Group K opgericht met zetel in Kunselveld in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT en ICT, outsourcing van personeel, interimkantoor, arbeidsbemiddeling, uitzendkantoor en headhunting.

Vier zonnepanelen gestolen

Vrijdag 11 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een handelszaak aan de Henry Fordlaan in Genk zijn vier zonnepanelen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Inbraak in Kerselaarstraat

Vrijdag 11 juni 2021
Uit de garage van een woning aan de Kerselaarstraat zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal is de voorbije nacht gepleegd.

Auto van de weg geraakt

Vrijdag 11 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Langerloweg in Genk raakte gisteren rond 22.35 uur een auto van de weg. De wagen raakte enkele bomen en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Een 26-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: Fremax

Vrijdag 11 juni 2021
Frederick Iliaens en Eva Cuyvers, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Fremax opgericht met zetel aan de Molenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in voedings- en genotsmiddelen, bouwwerkzaamheden, elektriciteitswerken en schilder- en behangwerk.

Zware aanrijding

Donderdag 10 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's op de Terlaemenlaan in Zolder. Eén van de wagens belandde op zijn flank. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Tegen boom na vlucht voor politie

Donderdag 10 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op Zuidbroek in Genk is deze namiddag een auto tegen een boom gereden. De twee inzittenden, tieners, waren weggevlucht van een politiecontrole. De gewonde tieners zijn naar het ziekenhuis gebracht. De auto was niet verzekerd en de bestuurder had slechts een voorlopig rijbewijs.

E314 volledig dicht na ongeval

Donderdag 10 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
De E314 in Heusden-Zolder, richting Lummen, is volledig afgesloten. Daartoe is besloten omdat drie trucks met oplegger, even na 17 uur, er in een aanrijding betrokken raakten. Het verkeer moet er in Houthalen vanaf om via Zonhoven oprit 28 weer terug op te rijden.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Auto tegen boom: twee gewonden

Donderdag 10 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Marcel Habetslaan in Genk is vanochtend rond 3 uur een auto tegen een boom beland. Een 40-jarige man uit Genk en een 31-jarige vrouw uit Leopoldsburg raakten daarbij gewond. Op het kruispunt van de Europalaan en de Tennislaan botsten gisteren rond 18.15 twee auto's. Daarbij werd een 28-jarige man uit Genk gewond.

Nieuwe vennootschap: Aste

Donderdag 10 juni 2021
Stefanov Asen uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Aste opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van de ruwbouw van huizen, het plaatsen van dakbedekking en isolatiewerken.

Café Akyol failliet

Donderdag 10 juni 2021
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van café Akyol uit Houthalen-Helchteren. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 10 juli.
Houthalen-Helchteren - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Waterscheistraat in Genk zijn een brievenbus, een grasmachine, een kast en bloempotten gestolen. De diefstal is afgelopen nacht gepleegd.
Houthalen-Helchteren - Motorrijder en duozitster zwaargewondZoomGisteren rond 16.15 uur vond er een zwaar ongeval plaats op de Fort Leopoldlaan te Diest . Een 66-jarige man uit Halen komende uit de richting Schoonaerde maakte er op de weg een keermanoevre. Daarbij had hij niet opgemerkt dat er uit de andere richting een zware motorfiets kwam aangereden . Deze werd bestuurd door een 61-jarige man uit Peer. Achterop zat een 58-jarige dame uit Houthalen-Helchteren. Hun motorrit eindigde abrupt in de flank van de personenwagen. Beiden werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Diest. Gezien de ernst van het ongeval heeft het parket van Leuven een verkeersdeskundige voor onderzoek ter plaatse gestuurd . De rijbaan werd voor de duur van de vaststellingen volledig afgesloten.

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)

Mia Thiesters overleden

Woensdag 9 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Mia Thiesters overledenMaandag is Mia Thiesters overleden, de weduwe van Pol Betonville. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum De Linde aan de Bosstraat.

Fietser (45) aangereden

Dinsdag 8 juni 2021
Vanmorgen rond 6.50 uur is een 45-jarige fietser uit de gemeente door een auto aangereden in de Ambachtstraat. Hij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
In de Gildelaan in Genk botsten deze namiddag rond 14.30 uur twee auto's. Een 81-jarige vrouw en een 65-jarige man, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

Adriano Benvenuti overleden

Maandag 7 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Adriano Benvenuti overledenOp 22 mei overleed Adriano Benvenuti, de echtgenoot van Marleen Liebens. Hij was 64 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder is deze namiddag rond 16 uur een verkeersongeval gebeurd. Daarbij is een motorrijder gewond geraakt.

Fikse buit bij woninginbraak

Maandag 7 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Grotestraat in Genk maakten inbrekers een laptop, een computer, een portefeuille en sleutels buit. De diefstal werd vandaag gepleegd.
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Zaveldriesstraat en de Hoevenzavellaan in Genk botsten vanmiddag rond 12 uur een auto en een 56-jarige motorfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond. In de Diamantstraat kwamen gisterennamiddag rond 14.15 uur enkele fietsers met elkaar in aanrijding. Eén van hen, een  65-jarige, werd daarbij gewond.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Houthalen-Helchteren - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Gewond bij frontale klap

Zaterdag 5 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10 uur kwam het tot een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Hasseltweg in Genk. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond geraakt.

Graziella Mele overleden

Zaterdag 5 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Graziella Mele overledenWoensdag is Graziella Mele overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Pol Raport overleden

Zaterdag 5 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Pol Raport overledenOp 30 mei overleed Pol Raport, de echtgenoot van Tineke van den Berg. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Andre Bormans overleden

Zaterdag 5 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Andre Bormans overledenOp 28 mei overleed in Heusden-Zolder Andre Bormans, de echtgenoot van Germaine Houben. Hij was 80 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Collegelaan in Genk botsten vanmorgen rond 8.30 uur een 12-jarige fietsster en een 18-jarige bromfietser. Beiden raakten gewond. Bij een botsing tussen twee auto's in de Winterslagstraat is gisterenavond rond 17 uur een 59-jarige vrouw gewond geraakt.

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt dit jaar geen finale in het herenhandbal. Dat is vandaag bekendgemaakt door de handbalbond. Eerder deze week werd bekend dat de finale tussen HC Visé BM en Sezoens Achilles Bocholt, die zaterdag gespeeld zou worden, uitgesteld werd omwille van enkel coronabesmettingen bij Visé. Het lopende handbalseizoen met één week verlengen bleek volgens het paritair uitvoerend comité van de handbalbond niet haalbaar.
“We hebben meerdere opties bekeken”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Overlastactie

Donderdag 3 juni 2021
De politie CARMA organiseerde gisteren van 14 tot 22 uur een controleactie gericht op overlast, onder meer in Houthalen-Helchteren. Er werden veertien verkeersovertredingen vastgesteld. Drie personen zijn betrapt met drugs op zak. Er zijn ook twee pv's uitgeschreven voor sluikstorten.
Op de Grote Baan raakten gisterenavond rond 22 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 24-jarige man uit de gemeente en een Antwerpenaar werden daarbij gewond.

Man (56) gewond bij botsing

Donderdag 3 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk botsten vandaag rond 11 uur een lichte vrachtwagen en een vrachtwagen. Een 56-jarige man uit Nieuwerkerken raakte daarbij gewond.

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Schansstraat en de Dennenweg in Heusden-Zolder raakten vanmiddag een 15-jarige fietser en een voertuig in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in wassalon

Woensdag 2 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand in wassalonGisterenavond vatte een industriële droogkast vuur in een wassalon aan de Hoevenzavellaan in Genk. Dat ging met heel wat rookontwikkeling gepaard. De brandweer, die het vuur snel meester was, heeft het wassalon geventileerd.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Heusden-Zolder botsten vanmorgen een auto en een 10-jarig fietsertje. Het meisje raakte daarbij gewond.
Bij een kop-staartaanrijding tussen twee bestelwagens op de E314 in Genk is een man uit Houthalen-Helchteren zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Thijs overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Fons Thijs overledenGisteren is Fons Thijs (89) overleden, de echtgenoot van Jeanneke Hermans. Hij woonde in Peer en was afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt op een later tijdstip plaats.

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)
Kort nieuws van bij de buren
In de Kompellaan in Genk is gisterennamiddag rond 15 uur een auto bij een inhaalmanoeuvre tegen een omheining beland. De 37-jarige bestuurder uit Genk raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Restanten wietplantage gedumptAan de rand van het bos aan de Boektveldstraat in Genk zijn vanochtend een vijftigtal vuilniszakken met restanten van een wietplantage aangetroffen. De stedelijke technische dienst ruimde het afval op.

Decoratiemateriaal gestolen

Dinsdag 1 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Ceintuurlaan in Genk zijn allerlei decoratiematerialen en een boormachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Bestuurder vlucht weg tijdens controleZoomPolitie CARMA voerde zondag van 14 tot 22 uur een verkeersactie uit op verschillende plaatsen in de zone. In totaal werden 41 voertuigen en 62 personen gecontroleerd. In Genk vluchtte een bestuurder weg van de controle. Na een lange achtervolging konden de bestuurder en zijn passagier gearresteerd worden in Hasselt. Tijdens de controle in Genk op de Sledderloweg trachtte rond 21 uur een voertuig de controle te ontvluchten. Twee inspecteurs met motor en een patrouille zetten meteen de achtervolging in. Tijdens zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Houthalen-Helchteren - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen