Het overige nieuws

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Leopoldsburg - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Vrijdag afscheid Nele Tiels

Vrijdag 29 december 2017
Leopoldsburg - Vrijdag afscheid Nele TielsHet afscheid van dokter Nele Tiels uit Stal, die na een ongeval in Diest bezweek aan de opgelopen verwondingen, vindt vrijdag 5 januari (14 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur). Tiels was de echtgenote van Jan De Prins en moeder van Mirte, Hazel & Wolf.

Gusta Nitor overleden

Donderdag 28 december 2017
Leopoldsburg - Gusta Nitor overledenDinsdag is Gusta Nitor overleden, de weduwe van Jozef Verlooy. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Leopoldsburg - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

Amelie Willems overleden

Zondag 24 december 2017
Leopoldsburg - Amelie Willems overledenOp 21 december overleed Amelie Willems, de weduwe van Jozef Peeters. Zij was 91 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19..30 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans.

Rosa Claes overleden

Zondag 24 december 2017
Leopoldsburg - Rosa Claes overledenGisteren is Rosa Claes overleden. Zij was 79 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Hulsmans.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Leopoldsburg - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Nieuwe bvba: Technoworld

Woensdag 20 december 2017
Enis Cimen uit Wilrijk en Yilmaz Tilmaçcimen uit Leopoldsburg hebben de bvba Technoworld opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Doel van de vennootschap is onder meer de verkoop, import en export van elektrotoestellen, telecommunicatie en voedingsproducten.

Gaby Vankrunkelsven overleden

Woensdag 20 december 2017
Leopoldsburg - Gaby Vankrunkelsven overledenVandaag is Gaby Vankrunkelsven overleden, de weduwe van Gerard Vanbael. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Inbraakmelding op Antwerpsesteenweg

Woensdag 20 december 2017
Leopoldsburg - Inbraakmelding op AntwerpsesteenwegDe politie rukte deze namiddag uit nadat een inbraakmelding was binnengelopen vanuit een pand aan de Antwerpsesteenweg. Of er iets gestolen is, is niet geweten.

Stephanie Theunis overleden

Dinsdag 19 december 2017
Leopoldsburg - Stephanie Theunis overledenGisteren is Stephanie Theunis overleden, de weduwe van Juul Smeyers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Heyduin in Mol. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Leopoldsburg - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Leopoldsburg - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Leopoldsburg - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
In de Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg thuis verloren van Schoten. Uitslag: 5-8. Leopoldsburg staat twaalfde in de stand met 3 punten uit 12 wedstrijden.

Marie Thérèse Fransen overleden

Zondag 17 december 2017
Leopoldsburg - Marie Thérèse Fransen overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige MarieThérèse Fransen overleden, de weduwe van Roger Vanheusden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van Woluwe-ZaventemIn het voetbal heeft K ESK Leopoldsburg vanavond verloren van Woluwe-Zaventem. Uitslag: 1-2. In de rangschikking van 3de Amateurs VV B staat Leopoldsburg nu 4de, met 3 punten achterstand op Bilzen-Waltwilder en Heur-Tongeren, dat morgen nog speelt.
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Yazz

Vrijdag 15 december 2017
Turan Kalin en Mehmet Aslan, beiden uit Leopoldsburg, hebben de bvba Yazz opgericht met zetel aan de Heuvelstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen en herstellen van sanitaire installaties en van verwarmingssystemen én isolatiewerkzaamheden.
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

15.526 inwoners

Donderdag 14 december 2017
Op 1 januari 2017 telde Leopoldsburg 15.526 inwoners: 7.781 mannen en 7.745 vrouwen. 3.314 inwoners behoorden tot de leeftijdscategorie 0-19 jaar. Van de leeftijdscategorie 20-39 maakten 4.044 inwoners deel uit. De leeftijdscategorie 40-59 jaar telde 4.332 inwoners, de leeftijdscategorie 60-79 jaar 2.959 inwoners. 877 inwoners waren 80 jaar of ouder. (Bron AD Statistiek).

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Leopoldsburg - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

62 leefloners

Dinsdag 12 december 2017
In Leopoldsburg genoten vorig jaar 61 inwoners - 26 mannen en 36 vrouwen - van een leefloon. Het ging om 21 alleenwonenden, 15 samenwonenden en 26 met een gezin ten laste. Vijftien leefloners waren tussen de 18 en de 24 jaar. Dertig leefloners behoorden tot de leeftijdscategorie 25-44 jaar. Dertien leefloners waren tussen de 45 en de 64 terwijl vier leefloners 65 jaar waren of ouder.

Inbraak in voetbalkantine

Dinsdag 12 december 2017
Leopoldsburg - Inbraak in voetbalkantineDeze voormiddag is een inbraak vastgesteld in de voetbalkantine van KESK Leopoldsburg aan de Heidestraat in Heppen. Volgens de eerste vaststellingen werd er echter geen buit gemaakt.

Angèle Dries overleden

Dinsdag 12 december 2017
Leopoldsburg - Angèle Dries overledenVrijdag overleed Angèle Dries, de weduwe van Jozef Bielen. Zij was 87 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Tom Vaneylen overleden

Dinsdag 12 december 2017
Leopoldsburg - Tom Vaneylen overledenZaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Tom Vaneylen, de vriend van Lore Derdin. Hij was 39 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Leopoldsburg - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Nieuwe bvba: Claes Consultants

Woensdag 6 december 2017
Robin Claes uit Lommel en Kenneth Claes uit Leopoldsburg hebben de bvba Claes Consultants opgericht met zetel aan de Pottenbakkersweg in Lommel.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, het beheer van computerfaciliteiten en het onderhoud en de reparatie van computers, randapparatuur en netwerken.

Alex Kuylen overleden

Dinsdag 5 december 2017
Leopoldsburg - Alex Kuylen overledenOp 30 november overleed Alex Kuylen, de weduwnaar van Anna Janssens. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vond donderdag plaats in de parochiekerk van het Geleeg.

Victor Hartert overleden

Dinsdag 5 december 2017
Leopoldsburg - Victor Hartert overledenOp 3 december overleed Victor Hartert, de echtgenoot van Tineke Vrijsen. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vond zaterdag 9 december plaats in de parochiekerk van het Geleeg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen