Vandaag hebben we aandacht voor iemand uit de HoReCa-sector, waar het waarschijnlijk nog erg lang zal duren vooraleer die terug volledig zal kunnen (mogen) floreren... We spraken met Sarah, uitbaatster van broodjeszaak Panos in de Kerkstraat.
En Sarah, jij bent wél terug open zie ik?Ja, gelukkig wel. In eerste instantie hebben ook wij moeten sluiten, maar aangezien wij erg veel afhaal doen, mochten wij wél terug openen. Het verbruikersgedeelte boven blijft voorlopig dus wél gesloten, net zoals de andere zaken.
En, merk je een verschil met voorheen?Verschil is er zeker. Enerzijds sowieso dus de sluiting van het verbruikersgedeelte, maar uiteraard ook de andere maatregelen waar we aan ons moeten houden, zoals de 'social distancing'. Maar ook de omzet, die is enorm gedaald. Wij moeten het zeker ook hebben van de passanten, de wandelende en winkelende mensen, maar aangezien die er nu niet zijn... En een ander belangrijk publiek is de schoolgaande jeugd, en zolang de scholen niet terug openen, moeten we ook deze klanten missen. Voorlopig hou ik de zaak dan ook alleen open, geld om personeel te betalen is er momenteel niet, en de openingsuren zijn dan ook beperkt van 10 tot 15 uur.
Nog een laatste gedachte voor ons?Ik voel wel aan dat vele mensen snakken naar een terrasje, en hopelijk zal dit kortelings ook weer kunnen. Maar ondertussen ervaar ik ook wél dat de meeste mensen erg gedisciplineerd omgaan met de vele maatregelen, waardoor we hopelijk snel weer terug kunnen gaan naar het 'normaal' van vroeger, of één of andere vorm van een 'nieuwe normaal'.
(Foto Robert Boons)