Het overige nieuws

Kettingbrug terug open

Vrijdag 29 juni 2012
De Kettingbrug is opnieuw open voor alle verkeer na ingrijpende vernieuwingswerken. Er geldt nog een snelheidsbeperking en er is een regeling van beurtelings verkeer op de brug. Fietsers moeten voorlopig nog even over de weg rijden omdat het fietspad nog niet afgewerkt kan worden wegens de uitharding van het beton.

De badeend komt terug

Donderdag 28 juni 2012
Pelt - De badeend komt terugZoomDe badeend, die enkele jaren geleden zo heerlijk mooi in de passantenhaven dobberde, komt deze zomer terug. Van 2 tot 17 juli is ze te zien in de vijver van het Barrierspark in Lommel en van 18 tot 26 juli opnieuw in de passantenhaven in Neerpelt. Daarna gaat ze naar Bocholt en vervolgens naar Hasselt.
In 2009 en 2010 kondigde de Badeend de komst van het project Kunst in de open ruimte van het provinciaal kunstencentrum Z33 aan. 
De badeend is een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman. Ze staat symbool voor grenzeloze verdraagzaamheid. Ze begroet de toeschouwers altijd vriendelijk met een langzaam knikkende beweging. De dobberende eend kent geen grenzen, geen culturele of politieke voorkeuren. De kunstwerken van Hofman verbazen het publiek en confronteren onze dagelijkse beleving met ongewone, opvallende en opzienbarende kunstwerken.

5 jaar VOSPO in Noord-Limburg

Dinsdag 26 juni 2012
Pelt - 5 jaar VOSPO in Noord-LimburgZoomBij de sportvereniging VOSPO werd het sportseizoen afgesloten met een jubileumfeest in zaal De Vranken in het Herent. VOSPO bestaat nu 35 jaar. Stichter-bestuurder Guido Renckens stelde dat de vereniging het nog altijd goed doet en dat iedereen er zich echt thuis voelt.  Er waren natuurlijk ook woorden van dank aan bestuursleden, trainers, begeleiders en vrijwilligers - tenslotte geven zij altijd het beste van zichzelf om iedereen op de gepaste wijze aan sport te  laten doen. VOSPO heef zijn thuishaven (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Leerkrachten Mater Dei op werkbezoekZoomSoms lijkt het alsof de vakantie al ingezet werd. Tussen deliberaties en rapporten schrijven door, trokken de leerkrachten Publiciteitsgrafiek van Mater Dei op werkbezoek naar Eindhoven. Neerpeltenaar Ton Jansen leidde hen daar op een boeiende manier rond in zijn servicebureau. De groep Jansen telt ongeveer 130 werknemers en is werkzaam op vele gebieden. Destijds startte vader Jansen met zijn bedrijfje nadat Philips samen met de eerste TV een televisieblad uitbracht. Ook zoon Bart zet inmiddels de familietraditie verder.
Sporting NeLo heeft twee nieuwe pivots binnengehaald: de Hongaar Adam Barnyak en de Nederlander Tom Schepens. Barnyak (22 jaar, 190 cm, 98 kg) begon te handballen op 12 jarige leeftijd. Hij heeft ondanks zijn leeftijd al heel wat ervaring en werd met zijn laatste ploeg, Vaci KSE, kampioen in de 2e nationale van het Hongaarse handbal. Hij werd ook geselecteerd voor de Hongaars jeugd- en juniorenploeg. Hij speelde 2 jaar Europees.
Tom Schepens is een 20-jarige rechtshandige die zijn carrière als 6-jarige (!) begon bij HV Rapitas. Vorig jaar verdedigde hij de kleuren van Bocholt. Tom is 193 cm groot en weegt 92 kg.

Daar ligt de spoed

Dinsdag 26 juni 2012
Pelt - Daar ligt de spoedZoomDe voormalige spoedafdeling van het Mariaziekenhuis ligt tegen de vlakte (foto's). In afwachting van de nieuwbouw moeten patiënten voor de spoed via een garagepoort aan de leverancierskoer binnen - vanaf de rotonde is dat met signalisatie aangegeven. U moet er wel rekening mee houden dat het op de leverancierskoer behoorlijk druk kan zijn.
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Zoom

Maria Nelen overleden

Dinsdag 26 juni 2012
Overpelt - Maria Nelen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Maria Nelen overleden, de weduwe van Frans Candries. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum.

Catho Cox overleden

Maandag 25 juni 2012
Neerpelt - Catho Cox overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vrijdag Catho Cox overleden, de echtgenote van Jaak Theunissen. Ze was 70 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Mathieu Schildermans overleden

Maandag 25 juni 2012
Overpelt - Mathieu Schildermans overleden

Overpelt

Vandaag is Mathieu Schildermans overleden. Hij zou over een maand 60 jaar worden. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Woensdag is daar om 18.30u een avondwake.
Pelt - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's
Neerpelt - Marie-Louise Schuurmans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Marie-Louise Schuurmans overleden, de weduwe van Peter Thijs. Ze was 82 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Grote Heide. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Een meerderheid in Provinciale Staten (= provincieraad) van Noord-Brabant heeft vandaag ingestemd met de Westparallel voor de omlegging van de N69, de weg die Eindhoven en de Belgische grens met elkaar verbindt. Enkele maanden geleden bereikten betrokken partijen als overheden en belangenorganisaties al een akkoord over het tracé van het nieuwe stuk weg.
Het nieuwe tracé, ook wel de Westparallel Plus genoemd, omvat een weg met één rijbaan in iedere (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Vanaf eind oktober worden vanaf Eindhoven Airport vluchten verzorgd naar Macedonië. De lagekostenmaatschappij Wizz Air gaat twee keer per week vliegen op Skopje, de hoofdstad van Macedonië. De route wordt elke woensdag en zondag gevlogen met een Airbus A320. Het eerste jaar worden er 30.000 passagiers op deze route verwacht. Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport al naar veertien andere bestemmingen in Midden- en Oost-Europa.
Momenteel zijn er in Lommel en aangrenzende gemeenten Engelstalige personen actief die u voorstellen om tegen betaling uw oprit of dak te ontmossen of uw inrit met asfalt te vernieuwen. Ga hier nooit op in - de betrokkenen zijn niet in orde met de Belgische regelgeving, leveren slecht werk af en durven hun klanten te bedreigen. Verwittig de lokale politie zodra deze personen bij u aan de deur komen.
Pelt - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Koning Nimbus boeit kinderen

Dinsdag 19 juni 2012
Pelt - Koning Nimbus boeit kinderenZoomKoning Nimbus heeft een groot probleem. Hij is bang voor een draakje in de wolken. Honderden vijf- en zesjarigen hebben hem de laatste dagen in Palethe kunnen helpen om van deze angst af te geraken. Met veel enthousiasme brachten leerkrachten woord, muziek en drama van het NIKO daar een musical voor de allerkleinsten. Al enkele jaren heerst er in het NIKO de traditie om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met allerlei kunsten. Voor het eerst brachten de leerkrachten een volledig eigen productie met muziek geschreven door Johan Thaens. De kinderen konden het verhaal wel smaken. Enthousiast werden alle wolkjes weggeblazen. Meer foto's vindt u hier.

Anna Drees overleden

Dinsdag 19 juni 2012
Overpelt - Anna Drees overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Anna Drees overleden, de weduwe van Jaak Dijkmans. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Ronny Camps overleden

Dinsdag 19 juni 2012
Neerpelt - Ronny Camps overleden

Neerpelt

Vrijdag is Ronny (Ronan) Camps overleden, de echtgenoot van Mia Geuens. Hij was 57 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Sint-Jozefskerk van Boseind. Donderdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel.

Nieuw bedrijf op Nolimpark

Maandag 18 juni 2012

Overpelt

Op het bedrijventerrein Nolimpark heeft het bedrijf CPE donderdag een nieuwe vestiging geopend. Meer dan 150 dakwerkers uit Limburg waren op de openingsreceptie aanwezig. CPE is een groothandel in dak- en gevelmaterialen en had al vestigingen in Genk, Melle en Flémalle.
Ieder jaar steunt de Rode Kruisafdeling hier een internationaal ontwikkelingsproject. Vorig jaar werd dat een driejarig project in Namibië. In de provincie Ohangea (de derde armste regio) heeft ongeveer 78% van de bevolking toegang tot veilig water - maar liefst 89% van alle families heeft geen sanitair. Mede dankzij de hulp van Rode Kruis Neerpelt-Overpelt worden er o. a. oude waterpompen hersteld en sanitaire voorzieningen geïnstalleerd.
Op dinsdag 3 juli houdt Piwi (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Pelt - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
Het kamermuziekensemble Amicitia uit Hamont geeft zondag om 10.30u een concert in de kapel van het Sint-Hubertuscollege. Het ensemble wil tijdloze klassieke muziek toegankelijk maken voor jong en oud en hoopt met zijn muziek de gevoelige snaar te raken bij de luisteraars. 
Het Amicitia-ensemble werd begin jaren ’80 opgericht in de schoot van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia door de toenmalige dirigent Jan Stevens. Het bestaat nog steeds voornamelijk uit muzikanten van de harmonie, (…) Het hele nieuwsbericht
De Nederlandse politie heeft vandaag een verdachte aangehouden van de schietpartij van zondagavond in een café Ditisit in Valkenswaard. Het gaat om een 22-jarige man uit België, die zelf ook gewond geraakt was bij het incident. De man werd opgepakt in een woning op het woonwagenkamp in Westerhoven waar hij verbleef. De politie heeft het huis doorzocht.
Bij de schietpartij raakten in totaal drie mensen gewond. De verdachte werd in een been geraakt en is daarvoor in een ziekenhuis behandeld. Maandag had de politie bekendgemaakt dat bij het schietincident onder meer een 32-jarige man uit Hamont-Achel met schotwonden opgenomen was in het ziekenhuis.

Metallic organiseert tenniskamp

Donderdag 14 juni 2012

Overpelt

Ben je tussen 5 en 16 jaar en heb je zin in tennis, dan is het zomerkamp van tennisclub Metallic misschien iets voor jou. Van 2 tot en met 6 juli worden daar tennislessen gegeven van 10u00 tot 15u30, gecombineerd met spel en ontspanning. Op het einde van het kamp is er als afsluiter een gratis BBQ en een ouders/kidstornooi. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer info via www.metallic-overpelt.be of mail metallic-overpelt[!]telenet.be.

Drie hoofdpoorten voor Bosland

Donderdag 14 juni 2012
Bosland, het 4.500 ha grote bosgebied in Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt, gaat over enkele jaren in Noord-Limburg een groene attractiepool van formaat worden. Daar zijn de betrokken gemeentebesturen en overheidsdiensten van overtuigd. Vandaar dat er voortdurend inspanningen worden geleverd om dat proces in de gunstige richting te duwen. Vandaag werd alvast een inspanning bekroond: de aankoop van Den Grooten Hof in Overpelt.
Dat complex wordt, zo hoorden we vandaag op een persconferentie, (…) Het hele nieuwsbericht

Met dank aan de WW-vrijwilligers

Donderdag 14 juni 2012
Overpelt - Met dank aan de WW-vrijwilligersZoom

Overpelt

Jaarlijks worden de vrijwilligers van de Wereldwinkel bedankt voor hun hulp. Voor dit jaar had een groep jonge vrijwilligers een bosspel georganiseerd. Via dit spel moest iedereen die 'illegaal' in ons land aangekomen was, trachten een huis te huren en dus een paspoort en diploma zien te bemachtigen via spelletjes en vragen. Na afloop van het bosspel werd de dag afgerond met een barbecue.
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht

Compost te koop in recyclagepark

Donderdag 14 juni 2012
Nog tot eind juni kunt u naar aanleiding van juni compostmaand op het recyclagepark terecht voor compost  in zakken van 50 liter. Een voorverpakte  zak compost kost 0,50 euro. Deze Vlaco-compost is gemaakt van lokaal groen- of gft-afval. Vlaco-compost heet gegarandeerd vrij van ziektekiemen en onkruidzaden te zijn. Op het recyclagepark kunt u trouwens heel het jaar compost in bulk aankopen aan 0,01 euro/kg.

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Pelt - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Josien Plaizier overleden

Dinsdag 12 juni 2012
Neerpelt - Josien Plaizier overleden

Neerpelt

In Overpelt is maandag Josien Plaizier uit Neerpelt overleden. Ze werd gisteren in intieme kring gecremeerd in het Nederlandse Lelystad.

Overpelt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Lindelse Recreatie Tennis Club weer haar kermistornooi. De start daarvan is voorzien op vrijdag 20 juli en de finales worden normaliter op zaterdag 11 augustus gespeeld. Liefhebbers vinden alle informatie op de website van de club, maar toch alvast dit: de inschrijvingen moeten vrijdag 13 juli binnen zijn. Nadien worden er geen meer aanvaard.

Vaderdagcadeau: 5 dwerggeitjes

Maandag 11 juni 2012
Neerpelt - Vaderdagcadeau: 5 dwerggeitjesZoom

Neerpelt

Op het Broeseind werden gisteren - op vaderdag! - vijf jonge geitjes geboren. Dwerggeitjes nog wel. Proficiat aan mama geit en natuurlijk ook aan de verzorgers. En vader bok was natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen... (Foto Joyce Natkiel)
In het kader van de provinciale SLIM-controles op alcohol in het verkeer heeft de lokale politie HANO zaterdagnacht 43 voertuigen gecontroleerd. Er werden 25 ademtesten opgelegd. Zes chauffeurs bliezen zo positief dat hun rijbewijs werd ingehouden. De politie stelde ook twee pv's op voor verkeersinbreuken, een voor drugsbezit en schreef twee onmiddellijke inningen uit omwille van het niet-dragen van de veiligheidsgordel.

Jan Heijlen overleden

Maandag 11 juni 2012
Overpelt - Jan Heijlen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Jan Heijlen overleden, de echtgenoot van Maria Beckers. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Holheide.
Pelt - Compostfietsroute groot succesZoomHet ideale weer zette vanmiddag velen aan tot het fietsen van de compostroute. Een bewegwijzerde route leidde naar 6 tuinen waar composteren centraal stond. Compostmeesters gaven gedreven uitleg over de kneepjes van het vak. Wij gingen een kijkje nemen in de tuin van Valentin Bex in Overpelt en zagen hoe goed zijn volledig biologisch geteelde groenten daar gedijen.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!

Tuur Fransen overleden

Zaterdag 9 juni 2012
Overpelt - Tuur Fransen overleden

Overpelt

In het ziekenhuis in Hasselt is dinsdag Tuur Fransen overleden, de echtgenoot van Nelly Dilissen. Hij was 74 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Het Mariaziekenhuis gaat de huidige spoedgevallendienst ingrijpend verbouwen. De werken starten volgende week woensdag en zullen tot in maart volgend jaar duren. Volgens de directie is de huidige spoedgevallendienst niet meer opgewassen tegen de grote stroom patiënten. Er komen onder meer grotere en comfortabele wachtzalen en een aparte aanmeldbalie die van de wachtzalen is gescheiden met het oog op privacy. Concreet blijven alleen de spoedboxen behouden zoals ze nu (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang Vaesen overleden

Donderdag 7 juni 2012
Neerpelt - Zjang Vaesen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jan Zjang Vaesen overleden, de echtgenoot van Net Vekemans. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Onlangs kondigde Walter Grootaers aan dat De Kreuners het na een loopbaan van 35 jaar voor bekeken houden. Twee afscheidsconcerten zouden er nog volgen: TW Classic op 23 juni en een absoluut afscheidsconcert onder de titel ‘De Laatste Kreun’ op 7 december in het Sportpaleis in Antwerpen. Intussen werd, door de stormloop op de tickets voor dit laatste optreden, een extra concert toegevoegd in het Sportpaleis, op 15 december.
Maar! Op donderdag 21 juni om 20.30u zullen De Kreuners afzakken naar De Posthoorn in Hamont-Achel om hun set voor TW Classic uit te proberen. Voor dit concert zijn er nog enkele tickets beschikbaar. U kunt er bestellen via www.hamont-achel.be/aha.
Tijdens een algemene verkeersactie die vandaag tussen 7 en 15u plaatsvond in de politiezone HANO werden liefst 44 onmiddellijke inningen uitgeschreven omdat mensen hun veiligheidsgordel niet droegen. Daarnaast werd een voertuig in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. Zeven opgelegde ademtesten bleven negatief.

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Pelt - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Dinsdag 5 juni 2012
Pelt - Vandaag gezien...ZoomBij de toegangsweg naar het zwembad Dommelslag, in de Vonderstraat, werd er vandaag een nieuw bord geplaatst. (Foto Jannie Welvaart)
Met het oog op het invullen van de belastingaangifte verleent het belastingkantoor op de Ringlaan 186 in Overpelt in juni een speciale service: het kantoor is vanaf vandaag extra geopend voor het invullen van belastingbrieven op alle dinsdagavonden van juni, dus op 5,12,19 en 26 juni, telkens van 17.30 uur tot 20.00 uur.

Belg in Nederland in de cel

Dinsdag 5 juni 2012
In Valkenswaard is afgelopen nacht een 37-jarige man uit Hechtel-Eksel opgepakt. Hij zit in Nederland in de cel omdat hij vluchtmisdrijf pleegde na een aanrijding in Valkenswaard en nadien in Eindhoven een politieagent in de arm beet. De man had in Valkenswaard een stilstaande auto geraakt bij het achteruitrijden. Na de aanrijding reed hij weg. De politie zette meteen de achtervolging in. Tijdens de rit negeerde de bestuurder onder meer een rood stoplicht. Na een achtervolging van een kwartier kon de politie de vluchtende automobilist rond 01.15 uur onderscheppen in Valkenswaard. De agenten sloegen hem in de boeien. Toen hij in de politieauto zat, beet hij een agent in de arm. De man zit voor verder onderzoek in de cel.

Fiets zondag de compostroute

Dinsdag 5 juni 2012
Pelt - Fiets zondag de compostrouteJuni is de compostmaand, dus kunt u zondag weer de compostroute fietsen: een bewegwijzerde route die u door  Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt voert. Onderweg kunt u 6 tuinen gaan bekijken waar het composteren centraal staat. Het is mogelijk vanaf een willekeurig punt in te pikken op de route om deze volledig of gedeeltelijk af te rijden. In elk van de opengestelde tuinen zullen de compostmeesters u graag uitleg geven over de kneepjes van het composteren. En hier liggen die tuinen:
- Hamont-Achel: Kluizerdijk 34 en Mulk 52
- Neerpelt: de volkstuintjes in de Nachtegaalstraat tussen nr. 31 en 33, en in de Zonhoekstraat 15.
- Overpelt: Moldershoevestraat 26 en de Kloostertuin (ingang via Vloeterstraat).
De fietstocht is gratis en de tuinen zijn te bezichtigen van 10 tot 18 uur.
Pelt - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt