Het overige nieuws

Oproep tot getuigen

Zaterdag 30 november 2013
Gisternamiddag rond 17.30u is in Kaulille een auto in het kanaal terechtgekomen. De (Nederlandse) bestuurster kwam daarbij om het leven. De politie Noordoost-Limburg is op zoek naar getuigen. Ze kunnen zich melden op het nummer 089 480 630.

Driemaal vier generaties Lipkens

Vrijdag 29 november 2013
Pelt - Driemaal vier generaties LipkensZoomDrie keer vier generaties in de familie Lipkens - niet niks! Links Geert (34) uit Peer, met zoon Lucas (3 weken) op de arm; dan Louis (2,5 jaar) bij opa Jan (61); Ber (84) met Jarno (1 maand); Kristof (31) en Jos Lipkens (55).
Geert, Louis en Lucas wonen in Peer, Kristof en Jarno in Hamont, Jan in Kaulille, Ber in Sint-Huibrechts-Lille en Jos in Tienen.

Linde Janssen overleden

Vrijdag 29 november 2013
Overpelt - Linde Janssen overleden

Overpelt

Woensdag is Linde Janssen gestorven. Ze was 50 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheid (om 10u) in de ontmoetingsruimte van Sint-Oda aan de Breugelweg. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Adriaan Janssen overleden

Vrijdag 29 november 2013
Overpelt - Adriaan Janssen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Adriaan Janssen overleden, de echtgenoot van Gertruda Plessers. Hij was 85 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een gebedswake.

Gratis naar de... Lezebezeboekendag?

Donderdag 28 november 2013
Pelt - Gratis naar de... Lezebezeboekendag?ZoomIn samenwerking met de bibliotheken van Lommel, Neerpelt, Hamont-Achel, Overpelt, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel vinden er nu zondag in CC De Adelberg in Lommel gedurende de hele namiddag workshops, vertellingen en meespeelvoorstellingen plaats voor kinderen. Meer info op de website. Ook uw kind kan er nog bij zijn, en dit zelfs gratis! Internetgazet geeft 30 tickets weg voor de voorstelling 'Wolf' om 13.30 of 14.45 uur. U kan hiervoor tijdens kantooruren bellen naar 011/553511 van De Adelberg. En ter plaatse kunt u dan (ook gratis) nog aan een extra workshop deelnemen.

Gewapende overval in Waalre

Woensdag 27 november 2013
Aan de Van Dijklaan in Waalre heeft een onbekende man vanavond een gewapende overval gepleegd op het tankstation van Shell. De overvaller bedreigde het enige personeelslid met een onbekend wapen. Het is nog niet bekend of er buit is gemaakt. 

Hoek VV zoekt nieuwe spelers

Woensdag 27 november 2013
Pelt - Hoek VV zoekt nieuwe spelersZoomVoetbalclub Hoek VV wil de spelerskern uitbreiden. Hoek VV is een voetbalclub die zowat 60 jaar geleden werd opgericht uit een groep toffe vrienden. De spelers (foto) zijn tussen de 20 en 62 jaar. Ze spelen vanaf begin maart tot einde december elke zaterdagnamiddag een wedstrijd. Alleen in de maand juli zijn er geen wedstrijden. Behalve voetballen doen ze elk jaar in januari ook een flinke wandeling (tussen 20 en 30 km) met clubleden en sympathisanten. En in maart gaan ze met de clubleden een weekend (…) Het hele nieuwsbericht

Raf Deblier overleden

Woensdag 27 november 2013
Neerpelt - Raf Deblier overleden

Neerpelt

In Grote Brogel is maandag Raf Deblier overleden, de vriend van Martine Thijs. Hij was 31 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Boseind.

IJzeren Rijn: minister niet gehaast

Woensdag 27 november 2013
Voor minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hoeft de IJzeren Rijn niet uit de mottenballen worden gehaald, dat is bekend. Een jaar geleden antwoordde hij op een vraag in die richting schamper dat er "al een treinverbinding met Nederlands-Limburg is: die vanuit Luik..." En nu stelde volksvertegenwoordiger Peter Vanvelthoven (sp-a) vast dat de minister in dat dossier opnieuw in gebreke is gebleven.
Meer dan twee jaar geleden al, tijdens het ministerieel overleg (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Vangeneugden overleden

Dinsdag 26 november 2013
Neerpelt - Marcel Vangeneugden overleden

Neerpelt

Vrijdag is Marcel Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Rosalie Dreesen. Hij was 74 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Wie heeft die camera gezien?

Maandag 25 november 2013
Vorige vrijdag vierden de leerlingen van het zesde jaar van Mater Dei hun Sinterklaasfeest. Alana Mastenbroek was de filmpiet die alles met haar camera vastlegde. Tijdens de afterparty in Neerpelt werd haar camera gestolen en daarmee ook alle film- en fotobeelden van de hele show. De camera, een Canon 650D, zat in een kleine groene cameratas, met daarbij een gewone kitlens, een telelens tot 300 mm en 3 SD-kaartjes (32 GB, 16 GB en 8 GB).
Door die diefstal zijn zowat 120 kinderen alle beelden van hun feest kwijt. Alana en met haar alle leerlingen van het zesde jaar zouden het fijn vinden als de camera terug op school zou belanden. Bij deze een oproep tot de persoon die de cameratas-met-inhoud meenam...
Met een veilige start en een gerust hart het nieuwe leven tegemoet. Onder die slogan lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Vanaf 2014 krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder en een bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd afgelopen week voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen van de FOD Binnenlandse Zaken en (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Serroyen overleden

Maandag 25 november 2013
Overpelt - Lieske Serroyen overleden

Overpelt

Vrijdag is Lieske Serroyen overleden, de echtgenote van Jan Spooren. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van het Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Kennismaken met diverse sporttakken

Vrijdag 22 november 2013
Pelt - Kennismaken met diverse sporttakkenZoomGisteren en vandaag konden honderden kinderen in Neerpelt en Overpelt kennismaken met verschillende sporttakken. Het ging om een "Doe-aan-sport-beurs" voor de leerlingen van het 6e leerjaar van het basis- en buitengewoon onderwijs, en voor die van het 1e jaar secundair. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto. Hier staan er nog meer!

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Gratis naar... Daan?

Vrijdag 22 november 2013
Pelt - Gratis naar... Daan?ZoomVanavond om 20u treedt Daan op in De Posthoorn. Een erg goeie artiest die werk maakt van zijn repertorium maar ook van de muzikaliteit van zijn liedjes. Op zijn nieuwe cd staan de geluiden van zijn kindertijd centraal. Ga eens luisteren! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe... Als u mailt naar vrijetijd[!]hamont-achel.be maakt u kans op een vrijkaartje. We mogen drie vrijkaarten per gemeente weggeven. Vermeld dus niet alleen uw naam en de Internetgazet, maar ook uw woonplaats. En als u wint wordt u vandaag nog op de hoogte gebracht! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... maar er blijven nog enkele tickets te koop bij het Uitpunt van het stadsbestuur van Hamont-Achel en via deze site.

Jef Schildermans overleden

Donderdag 21 november 2013
Neerpelt - Jef Schildermans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag op 80-jarige leeftijd Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Mia Steensels. Hij zal worden begraven op de begraafplaats in Neerpelt, na een afscheidsceremonie in beperkte kring in Aula 't Sant in Hechtel. Morgen/vrijdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille.

Jan Swinnen overleden

Woensdag 20 november 2013
Overpelt - Jan Swinnen overleden

Overpelt

Gisteren is Jan Swinnen overleden. Hij was 54 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Men kan het stoffelijk overschot vrijdag tussen 18u tot 18.45u groeten in uitvaartcentrum Severens.


 

Vijf cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 20 november 2013
Pelt - Vijf cannabisplantages ontmanteldZoomDe lokale politie HANO heeft op enkele weken tijd vijf cannabisplantages ontmanteld. Daarin stonden zowat 5000 planten. Acht personen werden opgepakt en drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. 
In een mededeling schetst de politie nog eens hoe vaak mensen vanwege het snelle geldgewin bij wietplantages worden omgepraat. "Personen in financiële moeilijkheden worden door een ‘onbekende’ gevraagd om een garage of bijgebouw te verhuren voor de teelt (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de verbindingsweg in Bree (richting Gerkenberg) in de loop van vrijdagnamiddag 22 november openstellen voor het verkeer, zo is daarnet gemeld. Vanaf komende maandag zal de aannemer het kruispunt van de Meeuwerkiezel met de Boneputstraat herinrichten. Vanuit de Meeuwerkiezel komt er een aantakking op de nieuwe rotonde voor het uitrijdend verkeer dat de verbindingsweg of de Riekskensstraat wil bereiken. Deze werkzaamheden zullen duren tot begin 2014. Zodra deze (…) Het hele nieuwsbericht

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Pelt - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

José Beelen overleden

Dinsdag 19 november 2013
Neerpelt - José Beelen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren José Beelen overleden. Ze was 79 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondmis.

Jaak Kerkhofs overleden

Maandag 18 november 2013
Overpelt - Jaak Kerkhofs overleden

Overpelt

Gisteren is Jaak Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Midalis Calvo Marino. Hij was 64 jaar. De uitvaartdienst zal plaatshebben in intieme kring.

'Glow' trok 520.000 bezoekers

Zondag 17 november 2013
Het lichtfestival Glow in Eindhoven, dat gisteravond werd afgesloten, heeft dit jaar - op een week tijd - ruim 520.000 bezoekers getrokken, zowat 100.000 meer dan vorig jaar. Dat heeft de organisatie gemeld.

Oppassen met osteoporose

Woensdag 13 november 2013
Van de ruim 350 personen die onlangs in het Diagnosecentrum in Lommel een hielmeting ondergingen bij een bezoek aan een tentoonstelling over osteoporose had bijna de helft een verhoogd risico op deze ziekte. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Bij de vrouwen had 54% van de deelneemsters een verhoogd risico, bij de mannen was dat 33%. Ze kunnen via een botmeting een definitieve diagnose krijgen. Osteoporose is een sluipende ziekte die met de juiste voeding, met beweging en eventueel met geneesmiddelen kan worden voorkomen en bestreden. Osteoporose

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Imago Tijl bij de Sint in Antwerpen

Woensdag 13 november 2013

Neerpelt

Zaterdagmiddag onthaalt Imago Tijl de Sint met zijn stoomboot aan de wandelbrug bij het Zuiderterras in Antwerpen. Voor wie dat graag live wil meemaken is er (hopelijk) plaats op het Steenplein. Op tijd komen is de boodschap want het aantal plaatsen is daar beperkt. Van de Scheldekaai trekt de Sint met zijn gevolg naar het stadhuis op de Grote Markt. Je kan overal langs het parcours staan om de Sint, zijn Pieten en Imago Tijl te zien langskomen.
Vanaf 13.30 u. is de blijde intrede ook te volgen op Eén en Ketnet. O.a. de oud-Tijlleden van Compagnie de Vleesklak zorgen voor een spektakelstoet in afwachting van de historische woorden ‘Er zijn ook dit jaar geen stoute kinderen!’.

Jaak Peeten overleden

Dinsdag 12 november 2013
Neerpelt - Jaak Peeten overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jaak Peeten overleden, de echtgenoot van Helena Boelaers. Hij was 78 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Donderdag om 19u is er daar een gebedswake.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Pelt - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Thomas overleden

Maandag 11 november 2013
Overpelt - Maria Thomas overleden

Overpelt

In het ziekenhuis in Genk is vrijdag Maria Thomas overleden, de echtgenote van Bèr Schildermans. Ze was 68 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.

Henri Schildermans overleden

Maandag 11 november 2013
Overpelt - Henri Schildermans overleden

Overpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is vrijdag Henri Schildermans overleden, de echtgenoot van Mia Vangeneugden. Hij was 70 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Anna Janssen overleden

Maandag 11 november 2013
Overpelt - Anna Janssen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Anna Janssen overleden, de weduwe van Jozef Veyfeyken. Ze was 91 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Gunter Spelters overleden

Maandag 11 november 2013
Overpelt - Gunter Spelters overleden

Overpelt

Bij het ongeval zaterdagochtend in het Lindel is Gunter Spelters om het leven gekomen, de zoon van Henri en Germaine Spelters-Deblier en de vriend van Petra Mariën. Hij was 37 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Het is weer prachtig in Eindhoven

Zondag 10 november 2013
Gisteravond ging in Eindhoven weer het Lichtkunstfestival GLOW van start. Thema is dit jaar 'Urban Playground'. Wie eens wil zien hoe prachtig dat is, moet absoluut 's avonds eens gaan kijken - het kan nog tot en met komende zaterdag. Op deze fotopagina van Omroep Brabant krijgt u alvast een voorsmaakje: GLOW Eindhoven 2013 UPDATE U zult er alleszins niet alleen zijn: in het eerste weekend - zaterdag- en zondagavond dus - kwamen er 110.000 mensen kijken, meldt Omroep Brabant...

Tomasz Skalski, Pelts snookertalent

Zaterdag 9 november 2013
In het Britse Gloucester heeft Overpeltenaar Tomasz Skalski zich gisteren als enige Belgische amateur geplaatst voor de derde ronde van het zesde snookertornooi in het Europese luik van het Players Tour Championship. Hij klopte twee Engelsen en neemt het in de derde ronde op tegen de Schot Dylan Craig.
Pelt - Martijn Engelen 2de in heftruckcompetitieZoomTijdens de logistieke dag Limburg in de Cristal Arena in Genk konden heftruckbestuurders zich meten op een behendigheidsparcours waarbij veiligheid centraal stond. Niet alleen vakmensen namen deel, ook leerlingen die een opleiding logistiek in Limburg volgen. Lommelaar Martijn Engelen werd tweede. Daardoor mag hij een extra opleiding heftruck of reachtruck ter waarde van 540 euro volgen bij Logis. Vanmiddag kreeg hij de bon uit handen van MDO-directeur Patricia Hanegreefs. Weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt!

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht
Kajakker Bob Maesen, uit Neerpelt, en zwemmer Tom Vangeneugden uit Overpelt maken de eerstvolgende jaren deel uit van de atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, zo meldt het BOIC.
De commissie moet de atleten vertegenwoordigen en hun stem binnen het BOIC laten horen. De commissie telt in totaal 12 leden.
Sinds kort hebben alle WICO-scholen op het internet een vernieuwde website waarmee hun eigenheid in de verf gezet wordt, nu het gemeenschappelijke pedagogische project van de baan is. Nadat Mater Dei de start gaf met een nieuw logo en een nieuwe website, konden de andere WICO-scholen niet achterblijven. Ze kregen allemaal een make-over, geïnspireerd op dat voorbeeld. Sinds kort zijn alle sites aangepast en te bewonderen in het nieuwe kleedje. Kijk en oordeel zelf.

Gratis naar Lloyd Cole?

Woensdag 6 november 2013


Nog maar net is in Hamont-Achel de vijfde verjaardag van de vernieuwde Posthoorn achter de rug of er kondigt zich alweer een topconcert aan, ditmaal in Cinema Walburg. Komende zaterdag 9 november om 20.30u bestijgt niemand minder dan Lloyd Cole (foto) daar het podium - het enige concert van hem in Limburg!
Lloyd Cole formeerde in 1982 The Commotions, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Pelt - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

'Los' wordt thema van bloemencorso

Dinsdag 5 november 2013
'Los' is volgend jaar het thema van het bloemencorso in Valkenswaard, dat dan op 14 september uittrekt. Dat heeft de stichting van het Corso bekendgemaakt. Er is gekozen voor 'Los' omdat het iedereen raakt: mensen, dieren, culturen of bijvoorbeeld gedenkwaardige momenten.

Tweemaal vier generaties

Dinsdag 5 november 2013
Pelt - Tweemaal vier generatiesZoomTweemaal vier generaties - daar zorgde An Pinxten voor, die op 12 augustus geboren werd. Zij woont met zusje Lies en mama Els Kwanten (26) in Overpelt; Liesbeth Slegers (47) woont in Neerpelt en oma Maria Van Bommel (68) in Lommel.

Driek Schildermans overleden

Maandag 4 november 2013
Overpelt - Driek Schildermans overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Henri Driek Schildermans overleden, de weduwnaar van Regina Gielkens. Hij was 87 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Pol Donckers overleden

Maandag 4 november 2013
Neerpelt - Pol Donckers overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Pol Donckers overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Bloemen. Hij was 72  jaar. Naar zijn wens wordt zijn lichaam afgestaan aan de wetenschap. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Neerpelt-centrum.

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Pelt - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."

Anna Paesen overleden

Zaterdag 2 november 2013
Neerpelt - Anna Paesen overleden

Neerpelt

Donderdag is Anna Paesen overleden, de weduwe van Leon Vanheel. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 12.30u) in de kerk van Boseind.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt