Het overige nieuws

Myriam Suykens overleden

Vrijdag 31 oktober 2014
Pelt - Myriam Suykens overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is vandaag Myriam Suykens overleden, de levenspartner van Jo Verhulst. Ze was 61 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Holheide.

Haaien in het zwembad!

Donderdag 30 oktober 2014
Pelt - Haaien in het zwembad!ZoomMorgen kunt u film gaan kijken in zwembad Dommelslag. Om 18u00 staat daar voor de kinderen 'Shark Tale' op het programma, een animatiefilm die bovendien Nederlands gesproken is. Twee uur laten is het bibberen en beven met 'Jaws', een absolute klassieker. Tip: breng gerust je luchtmatras of opblaashaai mee, er wordt voor perslucht gezorgd.

Fons Dewit overleden

Donderdag 30 oktober 2014
Neerpelt - Fons Dewit overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Fons Dewit overleden, de echtgenoot van Catho Timmermans. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Zondag om 18.30u is er daar een avondwake.
65 vrijwillige medewerkers van wielerorganisatie Beverbeek Classic gaan zondag de wereldtop van het veldrijden aanmoedigen tijdens de superprestigeveldrit in Zonhoven. Ze mogen daar gratis naar toe met de autobus omdat ze op 1 juni meegewerkt hebben aan de toertocht, de dikkebandenrace en de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften.
De bus vertrekt om 11.00 uur aan de Posthoorn in Hamont. Wie in Achel opstapt moet om 11.10 uur aan het Michielshof zijn en Neerpeltse medewerkers wachten vanaf 11.20u de bus op aan de rotonde bij de Gamma.

Wielerclub huldigde haar kampioenen

Woensdag 29 oktober 2014
Neerpelt - Wielerclub huldigde haar kampioenenZoom

Neerpelt

Zondag reden de wielertoeristen van de Toeristische Wieler Club Neerpelt hun laatste clubrit van het seizoen.Daarna werd als naar gewoonte de clubkampioen bekendgemaakt. Deze eer ging dit jaar naar Jacky, toevallig het oudste lid, die maar liefst 31 zondagen aanwezig was en zo 2138 km bij elkaar fietste. Bij de dames was het Miranda die met de bloemen ging lopen, na 23 ritten en 1536km. Meer foto's 

Anneke Vlemmix overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Neerpelt - Anneke Vlemmix overleden

Neerpelt

Vandaag is Anneke Vlemmix overleden, de echtgenote van François Huysmans. Ze was 83 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag is er daar een avondwake.

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.

Neerpeltse schaakkampioenen

Dinsdag 28 oktober 2014
Neerpelt - Neerpeltse schaakkampioenenZoom

Neerpelt

Vorig weekend vond het Limburgs jeugdkampioenschap schaken plaats. Jongens en meisjes speelden gemengd, elk in hun leeftijdscategorie. Er werden 7 partijen gespeeld, verdeeld over twee dagen: zaterdag in Neerpelt, zondag in Leopoldsburg. Dit leverde twee Limburgse kampioenen uit Neerpelt op: Juliette Sleurs (-12j) en Fleur Swennen (-14j). Proficiat!

Guido Vaneykveld overleden

Dinsdag 28 oktober 2014
Pelt - Guido Vaneykveld overledenZaterdag is Guido Vaneykveld overleden, de echtgenoot van Martha Vanstiphout. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag van 18 uur tot 18.45 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...

Flitsen in de herfst

Maandag 27 oktober 2014
Pelt - Flitsen in de herfstDe lokale politie HANO meldt dat er deze week extra op de snelheid gelet wordt in de Slipstraat in Hamont-Achel, De Roosen in Neerpelt en de Astridlaan in Overpelt.

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leonie Van Ende overleden

Zondag 26 oktober 2014
Neerpelt - Leonie Van Ende overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Leonie Van Ende overleden, de weduwe van Jan De Laat. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind.

Kampioen en superkampioen

Zondag 26 oktober 2014
Pelt - Kampioen en superkampioenZoomOp de Flanders Judocup, die dit weekend in de Soeverein in Lommel werd betwist, won Overpeltenaar Stef Schoemans - lid van judoclub Sporting Neerpelt - goud in de categorie -73kg bij de U18. Op de foto poseert hij met judolegende Robert Van de Walle. (Foto Rik Vander Sanden) UPDATE Meer foto's

Adrienne Vanden Boer overleden

Zondag 26 oktober 2014
Overpelt - Adrienne Vanden Boer overleden

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Adrienne Vanden Boer overleden, de weduwe van Anno Thijssing. Ze was 101 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring.

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Pelt - Een uurtje langer slapenZoomDit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!
Nu de bladeren weer vallen, kunnen de inwoners van Hamont-Achel en Neerpelt vanaf 1 november tot en met 31 januari gratis terecht op het recyclagepark met hun bladafval van straat- en laanbomen. Het moet echter wel gaan om zuiver bladafval. Bij het binnenrijden van het recyclagepark drukt u hiervoor op de knop bladafval.

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht

Catharine Geens overleden

Vrijdag 24 oktober 2014
Pelt - Catharine Geens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Catharine Geens overleden. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
De Nederlandse politie is op zoek naar mensen die in de afgelopen jaren het slachtoffer zijn geworden van een duo uit Borkel-en-Schaft dat vooral winkeliers en restauranthouders bedreigde en afperste. De twee mannen, 35 en 36 jaar oud, zijn inmiddels opgepakt en in de gevangenis opgesloten.
De twee eisten onder meer "beschermingsgeld" waarbij ondernemers geld moesten betalen, wilden ze niet dat hun zaak werd vernield. Ook kochten ze goederen zonder te betalen, en bedreigden de winkeliers als (…) Het hele nieuwsbericht

Tien jaar parochieraad Holheide

Donderdag 23 oktober 2014

Overpelt

Komende zondag wordt het tienjarig bestaan gevierd van de parochieraad van Holheide. Dat gebeurt met een eucharistieviering om 9 uur in de Sint-Barbarakerk. Na de viering wordt een receptie aangeboden aan alle aanwezigen.

Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop

Donderdag 23 oktober 2014
Pelt - Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschopZoomOp 25 oktober is het precies 10 jaar geleden dat mgr. Patrick Hoogmartens tot derde bisschop van het bisdom Hasselt werd benoemd. Hoogmartens werd op 19 mei 1952 in Tongeren geboren en op 4 juli 1982 priester gewijd. Hij behaalde een licentiaatsdiploma in de filosofie, de theologie en de rechten. Op 1 oktober 1993 werd hij benoemd tot bisschoppelijk vicaris en op 8 juli 1977 tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging.
"Door de maatschappelijke veranderingsprocessen zijn er zorgen voor de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de vierde keer vier generaties

Donderdag 23 oktober 2014
Pelt - Voor de vierde keer vier generatiesZoomIn het rusthuis 'Aan de Beverdijk' in Achel werden voor de vierde keer vier generaties in vrouwelijke lijn in dezelfde familie gevierd. Op de foto Lena Geunes-Smeets (92 - Neerpelt) die al 11 jaar in het rusthuis verblijft, oma Carine (59 - Neerpelt), mama Lene Severens (30- Overpelt) en de kleine Janne Corten.

Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?

Donderdag 23 oktober 2014
Pelt - Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?ZoomKoen De Preter & Aaben Dans: "15 Seconds Of Fame",  ZATERDAG om 20.30u in Palethe Overpelt.
Andy Warhol zei in 1968: ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’. Blijkbaar zijn die minuten ondertussen seconden geworden. Vandaag willen we het snel. In ‘15 Seconds Of Fame’ zingen, dansen en performen drie mensen de ziel uit hun lijf, geïnspireerd door deelnemers aan talentenjachten op TV. Op het podium staan een b-boy (Thomas (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantages in Lommel en Neerpelt

Woensdag 22 oktober 2014
In het kader van een provinciale actie tegen cannabisteelt zijn er vandaag ook in Lommel en Neerpelt wietplantages opgerold. Dat heeft procureur des konings Guido Vermeiren vanmiddag bekendgemaakt. In totaal werden vanmorgen door 150 politieagenten 12 in werking zijnde plantages met 3800 planten aangetroffen in Limburg. Het parket liet zes personen voorleiden bij de onderzoeksrechter. .

N-VA kiest nieuw provinciaal bestuur

Woensdag 22 oktober 2014
Overpeltenaar Bart Schepens is zondag verkozen tot provinciaal voorzitter van N-VA Limburg. Ondervoorzitter wordt Frieda Gijbels; Jan Vochten werd herverkozen als secretaris.

Vrachtvervoer gecontroleerd

Woensdag 22 oktober 2014
Pelt - Vrachtvervoer gecontroleerdGisteren hebben de politiezones Lommel en HANO samen met de douane en de wegpolitie het vrachtvervoer gecontroleerd in Lommel en Overpelt. Hierbij werden 50 vrachtwagens gecontroleerd op de rij- en rusttijden, de lading en andere wetgeving. Verder nam de douane stalen van de dieselbrandstof. Bij de controles werden 14 inbreuken vastgesteld waarbij enkele ernstige gevallen van overlading. In totaal werd er voor een 20.000 euro aan boetes geïnd.

Douaniers voeren actie aan grens

Woensdag 22 oktober 2014
Aan de grensovergang in Lommel-Kolonie voeren douaniers van de FOD Financiën van Overpelt vandaag actie om te protesteren tegen de hervormingen bij deze overheidsdienst. Die houden onder meer in dat sommige douane-ambtenaren verder van huis zullen moeten gaan werken, en dat zonder enige vorm van inspraak of overleg.
Pelt - Meer dan 1.000 jongeren verwacht voor FakkeltochtZoomIJD-Hasselt verwacht meer dan duizend jongeren voor de 20ste editie van de Fakkeltocht 2014 die op 28 november in Tongeren plaatsvindt. Vorig jaar vond de Fakkeltocht in Zonhoven plaats.
Met hun deelname willen de jongeren uit heel Limburg de Advent, dat is de voorbereidingstijd op Kerstmis, inzetten. Het initiatief kan onder andere rekenen op de medewerking van het dekenaat en de stad Tongeren.
De jongeren verzamelen om 19 uur op het Stadhuisplein in Tongeren. Na de Fakkeltocht is er een (…) Het hele nieuwsbericht

De cinema in het zwembad

Dinsdag 21 oktober 2014
Pelt - De cinema in het zwembadZoomZwembad Dommelslag organiseert tijdens de herfstvakantie een uniek concept: film kijken vanuit het zwembad op je opblaasbare matras. Op vrijdag 31 oktober worden, vanaf 18u00, in totaal 2 vertoningen ingepland. Voor de kids is er de bijzonder grappige animatiefilm ‘Shark Tale’, nadien volgt de klassieker ‘Jaws’.  Dat wordt sidderen en beven in het verwarmde bad op je opblaashaai of luchtmatras...
“We brengen de cinema echt naar het zwembad” zegt centrummanager (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Gratis naar... Mad About Mountains // Bearskin?Vrijdagavond (en niet zaterdag!) vanaf 20u treden "Mad About Mountains" (foto) en 'Bearskin" op in De Posthoorn in Hamont.
Het is de tweede clubshow van dit seizoen in De Posthoorn. "Mad About Mountains" is officieel het soloproject van Piet De Pessemier, die we nog kennen van de eerste incarnatie van Monza en, vooral, van de Limburgse slowcoreformatie Krakow. De muziek van Mad About Mountains houdt het midden tussen folkrock en alt.country. Nu vergroot De Pessemier met (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Theuwen overleden

Dinsdag 21 oktober 2014
Neerpelt - Jean Theuwen overleden

Neerpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is zaterdag Jean Theuwen overleden, de weduwnaar van Nelly Dekkers. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
UPDATE Door een "verdacht pakket" in het station van Mol rijden er voorlopig geen treinen tussen Herentals en Neerpelt/Hamont. De ontmijningsdienst van het leger werd opgeroepen om het pakket te onderzoeken. Het pakket, een sporttas, werd daar achtergelaten door een "bizar uitziende man", aldus bronnen bij de politie. Het station werd ontruimd en er is een veiligheidsperimeter van 100m ingesteld, meldt Thomas Baeken van Infrabel. Ook autobussen kunnen het Stationsplein niet verlaten. UPDATE Om 18.30u werd het alarm afgeblazen. De tas bleek alleen persoonlijke spullen en wat bedrading te bevatten.

78 weekendongevallen

Maandag 20 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 78 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief waren. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Mia Vandekerkhof overleden

Maandag 20 oktober 2014
Overpelt - Mia Vandekerkhof overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zaterdag Mia Vandekerkhof overleden, de weduwe van Antoon Rooymans. Ze was 91 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.
Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.
Vorig jaar vond in Eksel de voorloper van mémWart2014 plaats. Gezien de grote belangstelling moest het project op zoek naar een andere stek. Het voormalig Karmelietessenklooster te Leopoldsburg bleek de meest geschikte locatie.
Bij verlies en rouw zoeken we naar gepaste woorden, naar rituelen die gevoelens uitdrukken, naar vormen die troosten. Omdat kunst vaak een uitdrukkingsvorm is voor het moeilijk zegbare, wil mémWart inspireren om 'persoonlijk en creatief' vorm te geven aan verlies, (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt zijn 16 buitenlandse priesters werkzaam. Ze zijn afkomstig uit Oekraïne, Benin, Italië, Polen en India. Dat meldt het weekblad Tertio.
In het bisdom Antwerpen zijn 17 buitenlandse priesters werkzaam, in het bisdom Gent 6, in het bisdom Brugge 3 en in het aartsbisdom Mechelen-Brussel 220.

Werken Eindhovenseweg Valkenswaard

Vrijdag 17 oktober 2014
Van maandag 20 tot en met woensdag 22 oktober voert de gemeente Valkenswaard onderhoud uit aan de riolering onder een deel van de Eindhovenseweg/N69. De gemeente combineert de rioolwerkzaamheden met onderhoud aan de verkeerslichteninstallaties en aan de voetgangersoversteekplaats op de Markt. Om veilig te kunnen werken wordt op die dagen de Eindhovenseweg afgesloten voor auto- en fietsverkeer tussen de Luikerweg en de Geenhovensedreef.

Roland Adriaens overleden

Donderdag 16 oktober 2014
Overpelt - Roland Adriaens overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Roland Adriaens overleden, de echtgenoot van Irène Gijsbers en de weduwnaar van Frieda Rabijns. Hij was 77 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Minstens 120.000 Limburgse armen

Donderdag 16 oktober 2014
Minstens 120.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Met andere woorden: bijna één op zeven leeft in grote bestaansonzekerheid. Dat blijkt uit de publicatie 'Armoede in beeld - Limburg 2014' van de provincie Limburg. De cijfers zijn slechts een benadering van de sociale werkelijkheid. Niet alles kan immers gemeten worden.
Economisch krijgt onze provincie zware klappen. Vorig jaar waren gemiddeld 32.000 Limburgers op zoek naar werk. Daartegenover stonden slechts 25.000 vacatures. Vooral laaggeschoolden zijn een heel kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Zij maken vandaag bijna de helft uit van de werkzoekenden.

Nieuwe hoop voor IJzeren Rijn

Woensdag 15 oktober 2014
Het Duitse ministerie van verkeer onderzoekt of de IJzeren Rijn over een nieuw aan te leggen stuk spoor bij Kaldenkirchen kan komen. Dan zou de verbinding in Nederland via Venlo gaan lopen en niet via het natuurgebied De Meinweg. Het is precies de doortocht door dat natuurgebied die de jongste jaren een forse hinderpaal was voor de Nederlanders om voor de IJzeren Rijn groen licht te geven. Nu moet er alleen in ons land nog geld gevonden worden voor een heringebruikneming van de historische verbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Dat wordt moeilijk omdat de nieuwe regering Infrabel en de NMBS zopas forse besparingen heeft opgelegd.

Osteoporose - de val en de ziekte

Woensdag 15 oktober 2014
Als mensen met osteoporose vallen, lopen ze vaak een breuk op. Elk jaar komen 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking met de grond. 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - houdt daar een gebroken heup aan over.
Van 21 t.e.m. 24 oktober is er in het Diagnosecentrum van Lommel een tentoonstelling over osteoporose. Die probeert mensen te helpen die zich niet willen laten vloeren door botontkalking. De expositie legt de nadruk op valpreventie. Zo worden alle risico’s die (…) Het hele nieuwsbericht

Sponsorloop bij De Wingerd

Dinsdag 14 oktober 2014
Overpelt - Sponsorloop bij De WingerdZoom

Overpelt

Donderdag was er bij basisschool De Wingerd een sponsorloop. Onder aanmoediging van hun sponsors liepen de kinderen de ziel uit hun lijf. (Miel WIllems)
Pelt - Drie dagen snelheidscontroles: 586 pv'sIn augustus reed de flitswagen van de lokale politie HANO drie dagen uit. Er werd post gevat op 17 verschillende plaatsen. In totaal werden 4.356 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Resultaat: 586 overtredingen, of liefst 13,45 procent. De resultaten van augustus UPDATE Deze week wordt er onder meer in Hamont-Achel geflitst in de Bosstraat en de Erkstraat, in Neerpelt aan de SInt-Antoniusweg en de Lillerheidestraat, en in Overpelt in de Haltstraat en aan de Napoleonweg.

Mariette Palmans overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Neerpelt - Mariette Palmans overleden

Neerpelt

Gisteren is Mariette Palmans overleden, de echtgenote van Hubert Fransen. Ze was 60 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Jossé Jannis overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Overpelt - Jossé Jannis overleden

Overpelt

In  het ziekenhuis in Maaseik is gisteren Jossé Jannis overleden, de weduwe van Jan Grevendonk, uit de Rodenbachlaan. Ze was 84 jaar oud. De uitvaart vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Martinuskerk van Overpelt en wordt gevolgd door de crematie. Vrijdag om 18.30 uur is er een avondwake in voornoemde kerk.

Roza Peeters overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Neerpelt - Roza Peeters overleden

Neerpelt

Zaterdag is Roza Peeters overleden, de weduwe van Robert Mile. Ze was 93 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.
Morgen/dinsdagavond om 19.30u kunt u in Dommelhof gaan kijken naar "Ciao Futuro", een reportage van Michael Dilissen en Joscha van Bree. De toegang is gratis.
Reportagemaker Michael Dilissen (1989) is geboren in Neerpelt maar woont in Overpelt. Na zijn middelbare school studeerde hij in Antwerpen en daarna aan de Accademia di Brera in Milaan. Na z’n studies vond Michael al snel werk in België, eerst in een reclamebureau en een jaar later als reporter bij de VRT (o.a. voor Iedereen (…) Het hele nieuwsbericht

Voorverkoop Liller Lachfestival

Maandag 13 oktober 2014

Neerpelt

Nu drukker Theo Goyens met welverdiend pensioen is, kan hij de voorverkoop van de kaarten voor het Liller Lachfestival van de Meulewiekers niet meer voor zijn rekening nemen. De organisatoren danken Theo dan ook voor de jarenlange inspanning. Vanaf morgen/dinsdag zijn er voor het Lachfestival van 22 november genummerde kaarten in voorverkoop bij bakkerij 't Molentje, Peerderbaan 50 in SHLille. Een kaart kost 12 euro.

Kirsten 2de in Dwars door Hasselt

Maandag 13 oktober 2014
Neerpelt - Kirsten 2de in Dwars door HasseltZoom

Neerpelt

Hulde aan Kirsten Vandeweyer (13 - foto)! Tijdens Dwars door Hasselt, afgelopen zondag, werd ze 2de bij de dames in de afstand over 3km met een tijd van 12'16, nauwelijks 19 seconden na de eerste. Er namen 703 dames deel aan die 3 km. Proficiat, Kirsten!

82 weekendongevallen

Maandag 13 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 22 met lichamelijk letsel en 60 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaar- en 17 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 54 ademtesten afgenomen, waarvan er 15 positief bleken (28 %). Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anna Vrijsen overleden

Zondag 12 oktober 2014
Overpelt - Anna Vrijsen overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Anna Vrijsen overleden, de weduwe van Jef Vermeesen. Ze was 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Donderdagavond om 18.30 uur is er een gebedswake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Cyrilla Van der Sande overleden

Zondag 12 oktober 2014
Overpelt - Cyrilla Van der Sande overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is Cyrilla Van der Sande (69) overleden. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag in intieme kring plaats in het uitvaartcentrum Severens, waarna haar asurne zal bijgezet worden op het urneveld van de begraafplaats van Overpelt-Fabriek. Woensdag om 18.30 uur is er een gebedswake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Jackie Lenaers overleden

Zaterdag 11 oktober 2014
Overpelt - Jackie Lenaers overleden

Overpelt

Vandaag is Jackie Lenaers overleden, de echtgenoot van Gerda Pellens. Vorige week was hij 68 jaar geworden. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Holheide. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Klussen uit liefde

Zaterdag 11 oktober 2014
Tribunaliteiten
“Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet”, dichtte Guido Gezelle. Maar wat als een huwelijk op de klippen loopt en de man, verwoed klusser als hij is, een deel van zijn huwelijksleven wijdde aan de afbraak en heropbouw van een woning die al voor zijn huwelijk van hem was? Hoezeer een dame in het Antwerpse de inspanningen van haar man ook waardeerde, na de echtscheiding vond zij dat al dat geklus 162.000 euro waard was en (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Heijligers overleden

Vrijdag 10 oktober 2014
Neerpelt - Leo Heijligers overleden

Neerpelt

Woensdag is Leo Heijligers overleden, de echtgenoot van Henny Verlijsdonk. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring.

Ad van Oorschot overleden

Donderdag 9 oktober 2014
Overpelt - Ad van Oorschot overleden

Overpelt

Gisteren is Ad van Oorschot overleden, de levensgezel van Marina Pellens. Hij was 69 jaar. De crematieplechtigheid heeft plaats in besloten kring. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
 

16% groei voor Eindhoven Airport

Donderdag 9 oktober 2014
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2013 van 16% over de eerste 9 maanden van 2014. In de periode januari tot en met september maakten 3.052.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 425.000 meer dan in de eerste negen maanden van 2013. De groei is het gevolg van meer bestemmingen; in het derde kwartaal van 2014 werd naar 67 bestemmingen gevlogen, 5 meer dan in 2013. Daarnaast is de gemiddelde vliegtuigcapaciteit iets groter dan in 2013 en is ook de bezettingsgraad per vlucht toegenomen.

Fruit- en hoogstamhappening

Donderdag 9 oktober 2014
Zaterdag, zondag en maandag, telkens van 10 tot 18u. organiseert de Nationale Boomgaardenstichting haar 6de internationale EUROPOM®-tentoonstelling. Deze fruit- en hoogstamhappening vindt plaats in het kasteel en de omgeving van het domein Alden Biesen, in Rijkhoven. Daar passeren meer dan 1000 appel- en perenrassen de revue. In het verlengde daarvan kan men ook nog kennis maken met kersen-, pruimen-, druiven- en notenrassen.
Ook alle vormen van fruitverwerking krijgen de nodige aandacht, zoals: opleggen, inleggen, wecken, drogen, pasteuriseren, konfijten, stroopbereiding, de vele thuisbereidingen, gerechten en recepten … met Europese achtergrond.

Campagne Welzijnszorg gelanceerd

Woensdag 8 oktober 2014
Pelt - Campagne Welzijnszorg gelanceerdZoomVandaag vond in Hasselt de Limburgse startavond van de campagne Welzijnszorg 2014 plaats.  Met de campagne “Iedereen beschermd tegen armoede?” vraagt Welzijnszorg aandacht voor het sociale onrecht dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving treft.
In ons land leeft 1 op 7 mensen in armoede. Dit betekent dat de sociale bescherming niet goed werkt. Sociale bescherming zou ons moeten beschermen als een grote paraplu tegen sociale uitsluiting. “Wanneer je ziek (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bands bij Decibelz zaterdag

Woensdag 8 oktober 2014

Neerpelt

Aanstaande zaterdag staan in Dommelhof opnieuw 2 beloftevolle bands op de bühne van Decibelz. De Brusselse kets van Robbing Millions hebben hetzelfde wollige poppy geluid als The Van Jets, maar gaan iets verder over het randje. 
Headliner The Sedan Vault is een geval apart; nog relatief onbekend bij het grote publiek - maar toch spelen ze mee in de hoofdklasse van de vaderlandse rockscene. Ze staan op Decibelz "op basis van hun indrukwekkend curriculum en ongelooflijk lekkere muziek".
Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via 011.80.50.02.

Opleiding gemachtigd opzichter

Maandag 6 oktober 2014
De verkeersdienst van de lokale politie HANO organiseert op dinsdag 21 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone in de Energiestraat 3 in Neerpelt een nieuwe opleidingscursus voor gemachtigd opzichter. 
Scholen die geïnteresseerd zijn om hun leerkrachten deze opleiding te laten volgen maar ook leden van verenigingen of geëngageerde (groot)ouders die willen fungeren als gemachtigd opzichter kunnen contact opnemen met Johnny Cuypers van de politiezone HANO, tel 011/44.08.20 – johnny.cuypers[!]hano.be.

Rudi Ieven overleden

Maandag 6 oktober 2014
In het UZ Gasthuisberg in Leuven is vrijdag dr. Rudi Ieven overleden, de echtgenoot van Elisa Nagy. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

88 weekendongevallen

Maandag 6 oktober 2014
In het afgelopen weekend waren er in heel Limburg 88 verkeersongevallen, waarvan 15 met lichamelijk letsel en 73 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 positief bleken (of 16 %). Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Neerpeltenaren in Antwerpen

Zondag 5 oktober 2014
Neerpelt - Neerpeltenaren in AntwerpenZoom

Neerpelt

Het was me wat dit weekend, met die pontonbrug over de Schelde, daar in Antwerpen. Paul Umans besloot eens te gaan kijken en nam in zijn zog enkele Neerpeltenaren mee. Ze gingen niet zelf die brug op maar konden goed zien hoe een en ander "in elkaar gezet" werd. En later weer uit elkaar gehaald.
Dit weekend werd op de Bloso-watersportbaan van Hazewinkel het Belgische kampioenschap kajak op de korte baan gevaren. Normaal gezien had dit kampioenschap plaats gehad in het weekend van 6 en 7 september maar door blauwalgvergiftiging van het vaarwater werd het toen uitgesteld. Voor de Neerpeltse Watersportclub werd dit kampioenschap een ware triomftocht.  Febe Timmermans, Anne Van der Linden, Amber Van Broekhoven, Amber Jannis, Roos Broekx, Hermien Peters, Veronique Daems, Artuur Peters, Peter Van (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Sleurs overleden

Zondag 5 oktober 2014
Neerpelt - Mieke Sleurs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Mieke Sleurs overleden, de weduwe van Gerard Vanden Boer. Ze was 92 jaar. Donderdag om 10.30u is er een rouwmis in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt.

Halve finale bereikt

Zaterdag 4 oktober 2014
Neerpelt - Halve finale bereiktZoom

Neerpelt

In de Interclub behaalde de NTC-ploeg van de dames 40-1 (van kapitein Inge Van Den Boer) voor het derde jaar op rij de nationale halve finale. Die verloren ze tegen de latere finalewinnaar  R.T.C. La Raquette de Wavre. Op de foto vlnr. Ingrid en Gretl Van Lessen, Sandra Gielen, Daniella van Overloop, Antoinette Vanherck en Ilse Renne.

Steun voor mensen in rouw

Vrijdag 3 oktober 2014
Op 20 oktober start het Mariaziekenhuis in samenwerking met het Centrum voor Christelijk Vormingswerk Hasselt met een nieuwe Lotgenotengroep Alle Verlies om mensen met een verlieservaring te helpen met hun rouwverwerking. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden. Tegelijk worden de nodige inzichten aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband.
De groep komt zes keer (…) Het hele nieuwsbericht

40 maanden cel voor inbreker

Vrijdag 3 oktober 2014
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden met uitstel, en 1000 euro boete. De man werd schuldig bevonden aan 28 inbraken en 14 pogingen daartoe. Tussen september vorig jaar en januari pleegde hij verschillende diefstallen in Turnhout, Lommel en Neerpelt - in deze laatste gemeente zelfs vier op één nacht. De dader was dan onder invloed van drugs. (PG)
Dit weekend bezetten vogelkijkers in meer dan dertig Europese en enkele Centraal-Aziatische landen heuvelruggen, rivierdalen en andere open ruimte om de vogeltrek in kaart te brengen. Het is al de veertiende keer in 21 jaar tijd dat BirdLife de Europese simultaantelling organiseert. Ook in ons land wordt op tientallen telposten - onder meer Maatheide in Lommel - meegeteld. Natuurpunt en Natagora coördineren de telactie in België. Met de gunstige weersvoorspelling worden dit jaar extra veel (…) Het hele nieuwsbericht

Joost Zweegers zondag op Canvas

Donderdag 2 oktober 2014
Neerpelt - Joost Zweegers zondag op Canvas

Neerpelt

Voor zijn laatste plaat, ‘Inside Outside’, ging Joost Zweegers, drijvende kracht achter Novastar, aan het werk met grote namen als producer John Leckie en muzikanten Mikey Rowe en Clive Deamer. De weg naar die nieuwe plaat werd vastgelegd door regisseur Wouter Bouvijn en cameraman Maximiliaan Dierickx. En die film wordt zondag om 21u20 vertoond op Canvas.
Je kan ‘Inside Outside – de film’ zien als een roadtrip van Antwerpen naar Wales. Zweegers zelf had er (…) Het hele nieuwsbericht

2,5 mio bezoekers voor Dommelslag

Woensdag 1 oktober 2014
Pelt - 2,5 mio bezoekers voor DommelslagZoomVandaag passeerde Gertjan Alders uit Neerpelt als 2,5 miljoenste zwemmer langs de kassa van Dommelslag. Hij kreeg meteen een gouden pas, goed voor levenslang gratis zwemplezier, uit de handen van Vinny de Hamerhaai (foto).
Dit najaar volgen er nog verschillende acties en evenementen in Dommelslag. Tijdens de gezondheidsweken van 6 oktober tot 16 november kan men stempels verzamelen door te komen sporten of gezond te eten en maakt men kans op verschillende mooie prijzen.
Op vrijdag 31 oktober sluit Dommelslag de herfstvakantie af met een ‘Dive In’. Die avond kan je in het zwembad genieten van een mooie kinderfilm of spannende thriller terwijl je op je luchtmatras ronddobbert in het zwembad. Eens iets anders!
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Aantal jaartjes zullen we maar niet noemen want het kan al tellen.Proficat van vake en moeke

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt