Het overige nieuws

Voetbalstage op Esperanza

Vrijdag 31 juli 2015
Op 24, 25 en 26 augustus is er op het Sportpark De Roosen (voetbalterreinen Esperanza Pelt) weer een voetbalstage. Iedere jongen of meisje geboren tussen 2000 en 2009 is daar van harte welkom; je hoeft daarvoor niet aangesloten te zijn bij een voetbalclub. Het programma is een week vol voetbalplezier met voetbaltornooien, leuke technische oefenvormen, een penaltycup met in de finale bekende keepers... Op vrijdag is er voor iedereen een workshop ‘streetsoccer’ met in de (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Scheeren overleden

Vrijdag 31 juli 2015
Neerpelt - Martin Scheeren overleden

Neerpelt

Dinsdag is Martin Scheeren overleden, de echtgenoot van Mimi Nollen. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (15.45 uur) plaats in de aula van het crematorium in Heeze.

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Pelt - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.

Neerpelt

Dieven hebben vlaggen en de hoes van een pingpongtafel gestolen in een tuin aan de Jaak Tassetstraat. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Bouwonderneming R.W.M. failliet

Woensdag 29 juli 2015

Overpelt

Bouwonderneming R.W.M waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in de Zeldertstraat heeft de boeken neergelegd en is failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 29 augustus ingediend worden. R.W.M. werd op 29 november  2002 opgericht.

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Pelt - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Esperanza klopt Bocholt

Woensdag 29 juli 2015
Esperanza Pelt heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Bocholt VV gewonnen. Uitslag: 3-1. Bij de rust leidde Esperanza met 1-0.  De doelpunten van Pelt werden gescoord door Maico Gerritsen, Jens Meeus en Jasper Vandebroek.

Lucien Wuytjens overleden

Woensdag 29 juli 2015
Neerpelt - Lucien Wuytjens overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Lucien Wuytjens overleden, de echtgenoot van Mina Dewit. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Anna Jansen overleden

Woensdag 29 juli 2015
Overpelt - Anna Jansen overleden

Overpelt

Zaterdag is Anna Jansen overleden. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats waarna de asurne wordt begraven in het familiegraf op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek.

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Pelt - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)

Hockeykamp voor kinderen

Dinsdag 28 juli 2015

Neerpelt

Hockeyclub Phoenix organiseert dit jaar weer een hockeykamp voor kinderen tussen 5 en 16 jaar. Het kamp, dat plaats heeft van maandag 17 t/m vrijdag 21 augustus, is niet alleen voor ervaren hockeyers bedoeld, maar ook voor kinderen die nog nooit hockey gespeeld hebben. Ze maken er kennis met knotshockey, de basistechnieken van het hockeyen,…. De hockeyers onder ons worden klaargestoomd voor een nieuw seizoen. Dit alles onder het waakzame oog van ervaren trainers. Naast een flinke portie hockey (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - Biljarten: Lille wint bekertornooiZoomVoor het tweede jaar op rij hebben de Lillse spelers van KMV Neerpelt (Jos Vanbuel, Gerard Hensen en Erwin Jansen) het bekertornooi bij biljartclub Verbroedering BC in Overpelt op hun naam geschreven. Tijdens de spannende finale behaalden ze de overwinning tegen het drietal van K. Pieter Breugel BC. (Foto Gerard Coenen)

Overpelt

Sander Elen heeft gisteren tijdens een mountainbikewedstrijd in Beringen zijn titel van Limburgs kampioen verlengd. Ook eindigde hij op een mooie 2de plaats bij de elite.

Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Hoe onthaalouder worden?

Zondag 26 juli 2015

Overpelt

De dienst Opvanggezinnen van de Gezinsbond organiseert samen met het gemeentebestuur een infoavond rond onthaalouder worden. Geïnteresseerden kunnen daar meer informatie krijgen over de dagopvang (0-3-jarigen) en de buitenschoolse opvang (3-12-jarigen). De infoavond vindt op woensdag 9 september vanaf 19u plaats in de projectiezaal van CC Palethe.

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Pelt - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.
Esperanza Pelt heeft deze namiddag zijn eerste wedstrijd van de nieuwe bekercompetitie gespeeld. Het ging in Neeroeteren winnen met 0-7. De doelpunten werden gescoord door Yildiz (4), Smolders (2) en Gerritsen. De volgende tegenstander wordt Wellen.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Pelt - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...

WK kajak-sprint: finales

Zondag 26 juli 2015
Op het WK kajak-sprint in het Portugese Montemor-O-Velho werden gisteren de finales op de 1000 meter-wedstrijden gevaren. Het beste resultaat voor de Belgen kwam in de K2 1000 meter bij de heren junioren. Het duo Neel Broekx en Quinten De Block uit Gent werd tweede in de B-finale op dit nummer in 3'24"908 en was daarmee 0,5" trager dan de Russische kajak. Overall werden zij op dit nummer dus 11-de. Nick Verduyckt werd in de K1 1000 meter achtste in de B-finale (overall dus 17-de) in een tijd van 3'54"11. (…) Het hele nieuwsbericht

Johanna Jansen overleden

Vrijdag 24 juli 2015

Overpelt

In rusthuis Immaculata is vandaag Johanna Jansen overleden. Ze was 81 jaar.

Dree Mondelaers overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Overpelt - Dree Mondelaers overleden

Overpelt

Vandaag is Dree Mondelaers overleden, de echtgenoot van Gerda Hendrix. Hij was 58 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag is er van 18u tot 18.30u gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

1000km reikwijdte

Donderdag 23 juli 2015
Grensgevallen
Pelt - 1000km reikwijdteZoomStudenten van de T.U. Eindhoven hebben een elektro-auto gebouwd die met één batterijlading een reikwijdte van 1000km kan halen. De "Stella Lux Solarmobiel" is 4,52m lang, 1,75m breed en slechts 1,12m hoog. Omwille van de luchtweerstand is onder de wagen in de lengte een middentunnel voorzien. De vier passagiers kunnen links en rechts van die tunnel plaatsnemen. De auto kan een snelheid van 125km per uur halen en weegt slechts 375 kilo. Het bereik van 1000km per batterijlading (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Pelt - WK kajaksprint: 3 NWC-ers geselecteerdZoomNamens de Neerpeltse Watersportclub werden Neel Broekx, Piet Broekx en Nick Verduyckt (foto) geselecteerd voor het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Portugese Montemor-O-Velho. Piet vaart de wedstrijden in K1 1000 meter bij de heren -23-jarigen; Nick en Neel doen mee aan de juniorenwedstrijden. Die wedstrijden gaan morgen/donderdag van start.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Pelt - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht
UPDATE Op de kruising van de Luikerweg en de Venbergseweg  in Valkenswaard is dinsdag  rond kwart voor middernacht  de bestuurder van een scootmobiel omgekomen bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Valkenswaard.
Het ongeval gebeurde toen de man de rijweg overstak, liet de politie weten.  De man werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Wijchmaal  en op de Luikerweg reed. In de auto zaten naast de bestuurder nog meer passagiers, waaronder twee kinderen.
De afgelopen vijf jaar is het aantal passagiers op Eindhoven Airport ongeveer verdubbeld tot vier miljoen per jaar. Het aantal bestemmingen is in dezelfde periode gestegen van dertig naar meer dan zeventig. Eindhoven is na Schiphol het tweede vliegveld van Nederland.
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.
Pelt - Nieuwe speeltuigen in Bosland goedgekeurdZoomVorige week konden in Bosland 11 kinderen kennis maken met de nieuwe realisaties op het terrein. Ze ontdekten als echte ervaringsdeskundigen de avontuurlijke speelelementen langs de verschillende kinderwandelingen binnen Bosland. En ze zagen dat het goed was! In de wandelgebieden het Holven, de Sahara en het Pijnven staan de nieuwe speeltuigen voor nog meer wandelplezier. De uitvoering van dit project wordt 100% gesubsidieerd door LSM voor om en bij de €145.000. 

Anneke Voets overleden

Maandag 20 juli 2015
Overpelt - Anneke Voets overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Anna Voets overleden, de echtgenote van Twan Goven. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Pelt - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
Twaalf gemeenten rond Eindhoven Airport staan kritisch tegen de tweede groeifase van de luchthaven. Ook de Brabantse Milieu Federatie is ronduit tegen. De grootste pijnpunten zijn teveel ruimte voor vliegverkeer in het laatste uur van de dag, te vroege vluchten op zondag én het hoge tempo waarbinnen de luchthaven zich ontwikkelt. Volgens de gemeenten mag het aantal vluchten per jaar maar met 2.000 toenemen.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

Jan Van Mierlo overleden

Zaterdag 18 juli 2015

Neerpelt

Op 9 juli overleed Jan Van Mierlo, de echtgenoot van Jeanne van der Linden. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Koken voor kotstudenten

Vrijdag 17 juli 2015

Overpelt

Je wordt binnenkort kotstudent en je kookkunsten zijn niet al te denderend? De kooklessen van de gemeente zullen je dan zeker aanspreken! Een kok leert je hoe je in een mum van tijd op je kot gezonde, eenvoudige én goedkope gerechten kan klaarstomen. Gedurende twee avonden worden enkele (snelle) maaltijden bereid waarvan de deelnemers nadien lekker smullen. Iedere les wordt ingeleid door een diëtiste. Wanneer: dinsdag 1 en dinsdag 8 september ‘15 van 19.00 tot 22.00 uur. Locatie: leskeuken (…) Het hele nieuwsbericht

Thea Vangrinsven overleden

Vrijdag 17 juli 2015
Neerpelt - Thea Vangrinsven overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is woensdag Thea Vangrinsven overleden, de echtgenote van Jaak Claes. Ze was 74 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden.

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.

Fernand Sleurs overleden

Dinsdag 14 juli 2015
Neerpelt - Fernand Sleurs overleden

Neerpelt

Gisteren is Fernand Sleurs overleden, de echtgenoot van Christine Weltens. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Donderdag (19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van zijn geboortedorp Bocholt.

Gieterij in Weert dicht

Dinsdag 14 juli 2015
De gieterij van Componenta in Weert wordt volgend jaar gesloten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Door de sluiting komen 140 arbeidsplaatsen op de tocht. De sluiting is ingegeven door besparingsoverwegingen. Het bedrijf is ook elders in Nederland actief. (PG)

Herman Balis overleden

Dinsdag 14 juli 2015
Neerpelt - Herman Balis overleden

Neerpelt

Gisteren is Herman Balis overleden. Hij was 79 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Bergeijk: andere openingsuren

Maandag 13 juli 2015
Grensgevallen
Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen sinds mei vorig jaar voor een nieuw identiteitsbewijs in Bergeijk terecht, net over de grens met Lommel. Vooral vanuit België wordt hier veel gebruik van gemaakt. Vandaar dat de gemeente Bergeijk heeft besloten haar openingstijden te verruimen. Voortaan is dat loket ook open op woensdagavond tot 19.00 uur. 
De gemeente werkt sinds oktober vorig jaar volledig op afspraak (via www.bergeijk.nl/afspraak). Uit reacties van de bezoekers, zowel aan (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gouden bruiloft x3

Zaterdag 11 juli 2015
Pelt - Gouden bruiloft x3ZoomDat er in een gezin meer dan 1 kind huwt in hetzelfde jaar is zeldzaam. Dat er 3 kinderen van een gezin binnen twee maanden van het zelfde jaar huwen is uitzonderlijk en als diezelfde kinderen dan 50 jaar later nog samen zijn dan noemen we dat buitengewoon. Bij de familie Van Gerven uit Lille konden ze in 1965 niet snel genoeg gehuwd zijn. Met als gevolg dat dit jaar Jos, Jan en Gerda Van Gerven met hun respectievelijke partners Gerda Paesen, Jeanine Winters en Jacky Loenders hun gouden huwelijksjubileum mochten vieren. Gefeliciteerd.

Tinus Bex overleden

Vrijdag 10 juli 2015
Neerpelt - Tinus Bex overleden

Neerpelt

Gisteren is Tinus Bex overleden, de weduwnaar van Catho Baeken. Hij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Tien verkrachtingen in 2014

Donderdag 9 juli 2015
De politiezone HANO kreeg vorig jaar melding van 10 verkrachtingen en van 17 aanrandingen op de eerbaarheid. De politie registreerde ook 3 gevallen van exhibitionisme en 1 geval van ontucht. De cijfers komen uit de Algemene Nationale Gegevensbank van de Lokale Politie.

Marieke Lambrechts overleden

Dinsdag 7 juli 2015
Overpelt - Marieke Lambrechts overleden

Overpelt

Vandaag is Marieke Lambrechts overleden, de weduwe van Julien Fransen. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Greet Hoogendoorn overleden

Dinsdag 7 juli 2015
Neerpelt - Greet Hoogendoorn overleden

Neerpelt

Vandaag is Greet Hoogendoorn overleden, de weduwe van Fons Groenen. Zij was 67 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Overpelt - Heidi Vande Kerkhof overleden

Overpelt

Gisteren is Heidi Vande Kerkhof overleden, de echtgenote van Willy Dijsselbloem. Zij was 48 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Serge Steensels overleden

Maandag 6 juli 2015
Overpelt - Serge Steensels overleden

Overpelt

Vandaag is Serge Steensels in het Mariaziekenhuis overleden.  Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.. Woensdag (18-18.30 uur) is er een begroeting in het bijzijn van zijn familie in uitvaartcentrum Severens.

Annie Bergs overleden

Maandag 6 juli 2015
Neerpelt - Annie Bergs overleden

Neerpelt

Gisteren is Annie Bergs overleden, de weduwe van Jaak Eerdekens. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.  

Pelt - EK kajakmarathon: William Peters mooi 6deZoomOp de laatste wedstrijd van het EK kajakmarathon in het Sloveense Bohinj is Hechtel-Ekselaar William Peters van de Neerpeltse Watersportclub samen met zijn teamgenoot Dries Corrijn uit Gent knap zesde geworden in de K2 kajakmarathon voor senioren over 31 km. Beiden hadden een tijd van 2u 3'43" en eindigden daarmee 2'24" achter de Spaanse winnaars Merchan en Alonso. Dit is het beste Belgische resultaat ooit van een K2-heren seniorenteam op een Europees kajakkampioenschap marathon!
Pelt - EK kajakmarathon: Broekx & Plas 5deZoomKersverse Belgische kampioenen K2-kajakmarathon Roos Broekx (Neerpelt) en Hanna Plas (Hamont-Achel) zijn vandaag knap 5-de geworden in K2 bij de dames junioren op het Europees kampioenschap kajakmarathon in het Sloveense Bohinj. De wedstrijd over 18 km werd gevaren in warme weersomstandigheden, gelijkaardig aan die van vandaag in België. De Europese titel ging naar Denemarken voor Duitsland en Hongarije. De twee NWC-dames kwamen 25 seconden te kort om brons te halen.

 

Nomen est omen

Zaterdag 4 juli 2015
Chel mag het zeggen
Pelt - Nomen est omen“Mén bóks zakt aaf”, liet ik me eens in een onbewaakt moment ontvallen. Mijn gezellin – zij is van Beringen, en dat verklaart op zich al veel – wist om de drommel niet waar ik het over had. Terwijl iedereen hier in het geciviliseerde noorden toch weet dat een ‘boks’ een broek is. En dat die niet hoort af te zakken.
“What’s in a name”, that which we call a rose by any other name would smell as sweet?" vroeg Juliet zich vierhonderd jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Tweemaal vier generaties

Vrijdag 3 juli 2015
Overpelt - Tweemaal vier generatiesZoom

Overpelt

Oma Mia Theunissen-Van de Weyer (79), moeke Christiane Vangerven-Theunissen (54), mama An Yilmaz-Vangerven (32), Thalita Yilmaz (6) en Ynara Yilmaz (1).
Pelt - Ondertussen, op het EK-kampioenschap kajak...ZoomOp de eerste dag van het Europees kajakkampioenschap in het Sloveense Bohinj heeft Leen Smeulders (Neerpelt) een 15-de plaats behaald in de K1 dames junioren. William Peters uit Hechtel-Eksel behaalde een 14-de plaats in de categorie K1 heren -23-jarigen. Morgen varen Roos Broekx & Hanna Plas nog de K2 dames junioren en zondag zal William Peters nog aantreden in de K2 bij de heren senioren samen met zijn Gentse bootgenoot Dries Corrijn.

Mia Dewit overleden

Vrijdag 3 juli 2015
Neerpelt - Mia Dewit overleden

Neerpelt

Gisteren is Mia Dewit overleden, de weduwe van Henri Van Otterdijk. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30) uur in de parochiekerk van Boseind.

Anny Daniels overleden

Vrijdag 3 juli 2015
Neerpelt - Anny Daniels overleden

Neerpelt

Gisteren is Anny Daniels overleden, de echtgenote van Henri De Vrindt. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van het Herent.

Kajak: NWC naar EK marathon

Donderdag 2 juli 2015
Pelt - Kajak: NWC naar EK marathonZoomVrijdag, zaterdag en zondag vinden op het meer van Bohinj in Slovenië de Europese kajakkampioenschappen marathon plaats. De Neerpeltse Watersportclub neemt er deel met vier leden: Leen Smeulders (Neerpelt) bij de K1 dames junioren, Hanna Plas (Hamont-Achel) en Roos Broekx (Neerpelt) bij de K2 dames junioren en William Peters (Hechtel-Eksel) bij de K1 heren -23-jarigen én de K2 heren senioren. Wij duimen voor hen, samen met tientallen supporters die naar Slovenië zijn afgezakt. Info over dit EK kan je online terugvinden via: http://www.bohinj.si/euro2015.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.

Een nieuwe borstelwagen

Woensdag 1 juli 2015
Neerpelt - Een nieuwe borstelwagenZoom

Neerpelt

De gemeente heeft een nieuwe borstelwagen (foto) aangekocht. Deze week is hij in gebruik genomen. De machine kostte ruim 151.600 euro; na een subsidie van 50.000 euro van OVAM rest er nog 101.600 euro dat door Neerpelt betaald moet worden - de prijs van een sjieke Porsche, zeg maar. De borstelwagen kan ook onkruid bestrijden en zout strooien tijdens de winter. En dat kan een Porsche niet!
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt