Het overige nieuws

Nieuwe bvba: PJE Consulting

Donderdag 31 maart 2016

Neerpelt

Jonas Peetermans en zijn echtgenote Els Janssenswillen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba PJE Consulting opgericht. De nieuwe bvba met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro heeft haar zetel aan de Peerderbaan in Neerpelt. De vennootschap heeft onder meer tot doel handelsbemiddeling in goederen en diensten, ontwikkeling van websites en de plaatsing en uitbating van zonnepanelen-installaties en windmolenparken.
Pelt - Valse biljetten van 50 euro in omloopDe lokale politie van Lommel waarschuwt op haar Facebookpagina dat er mogelijk valse biljetten van 50 euro in omloop zijn. Het vals geld werd door enkele jongeren uitgegeven in Lommelse handelszaken. Bij twijfel contacteert u best de politie. De valse biljetten zijn iets kleiner dan de echte. De echtheid kan u testen onder een UV-lamp.

Selexion Corner wordt Wara

Donderdag 31 maart 2016

Neerpelt

Elektrozaak Selexion Corner in hartje Neerpelt is overgenomen door het Genkse Wara. De winkel wordt zowel vergroot als vernieuwd. Voor klanten en personeel verandert er nagenoeg niets, luidt het.

Kinderen gezocht voor animatie

Donderdag 31 maart 2016
Pelt - Kinderen gezocht voor animatieZoomDe Vlaamse dienst Speelpleinwerking laat elk jaar in de zomervakantie honderden kinderen een leuke vakantie beleven. Om dit te realiseren zijn er heel wat bekwame en gemotiveerde animatoren nodig. Tijdens de paasvakantie worden nieuwe animatoren klaargestoomd voor deze job. Hiervoor hebben die zoveel mogelijk kinderen nodig. Dit aanbod is volledig gratis. Als jouw kind een aangename namiddag wil beleven onder de vakantie, laat het dan morgen/vrijdag 1 april en/of op vrijdag 8 april naar Dommelhof in Neerpelt komen. Ze maken er samen ongetwijfeld een fantastische namiddag van!
Pelt - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Jef Cox overleden

Donderdag 31 maart 2016
Overpelt - Jef Cox overleden

Overpelt

Gisteren is Jef Cox overleden, de weduwnaar van Liza Claes. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Femma maakt vlinders

Woensdag 30 maart 2016
Overpelt - Femma maakt vlindersZoom

Overpelt

Femma leden van 't Lindel halen de lente al in huis met hun prachtige vlinders die ze maakten in handy tex.

Jaak Thijs overleden

Woensdag 30 maart 2016
Neerpelt - Jaak Thijs overleden

Neerpelt

Gisteren is Jaak Thijs overleden, de echtgenoot van Jeanne Peeters. Hij zou vrijdag 90 jaar geworden zijn. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van het Herent. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Paasbloemen op de Ring

Woensdag 30 maart 2016
Overpelt - Paasbloemen op de Ring

Overpelt

Lien Jacobs kiekte deze paasbloemen (narcissen) op de Ring in Overpelt

Wilde bijen bij het insectenhotel

Woensdag 30 maart 2016
Neerpelt - Wilde bijen bij het insectenhotelZoom

Neerpelt

Deze wilde bijen werden opgemerkt aan een insectenhotel in SHLIlle. (Foto Luc Govaerts)

Stop met voederen vogels

Woensdag 30 maart 2016
Stop met het voederen van vogels. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen. "Het is belangrijk dat vogels hun jongen tijdens de eerste levensdagen dierlijk voedsel geven zoals wormen, spinnen, rupsen en bladluizen. De maag van een jong is bij de meeste vogelsoorten namelijk nog niet ingesteld op het verteren van nootjes en zaden".

Overpelt

In de Sint-Corneliusparochie in Lindel-Hoeven ontvangen zondag 3 april (11 uur) zeventien jongeren het sacrament van het vormsel. Vormheer is Jaak Janssen, vicaris-generaal van het bisdom Hasselt. De collecte tijdens de vormselviering gaat naar Stelimo, het steunfonds voor Limburgse missionarissen. "Zo laten we de allerarmsten in de zuidelijke landen ook een beetje delen in onze feestvreugde", luidt het.
Pelt - Lotte Beckers ontwerpt EMJ-afficheZoomSinds enkele jaren zijn de affiches, die het Europees Muziekfestival voor de Jeugd aankondigen, een ontwerp van talentrijke jongeren van eigen bodem. De affiche voor het 64ste EMJ is een knap werkstuk van de 17-jarige Lotte Beckers uit Eksel. Zij volgt de studierichting ‘Publiciteit’ aan het WICO, campus Mater Dei, in Overpelt. Vorig jaar reeds ontwierp ze, onder leiding van Carine Van Gerven, de  affiche voor het 64ste EMJ (afb. onderaan). “Voor de affiche heb ik me laten inspireren door het EMJ-logo,” vertelt Lotte. “Met partituren creëerde ik een vogelbekje dat open staat en daardoor wel lijkt te zingen. In het vogelbekje staat een hartje dat een tong voorstelt, maar dat eveneens liefde voor muziek en zang voorstelt."
Lotte Beckers ontwerpt EMJ-affiche
Zoom

Teutenmarkt komt er weer aan

Woensdag 30 maart 2016

Neerpelt

Vanaf zondag 24 april kan je opnieuw maandelijks naar de Teutenmarkt op het dorpsplein in Sint-Huibrechts-Lille. Tijdens deze kleinschalige markt verkopen lokale handelaars seizoensgebonden producten zoals advocaat, wijn, aardbeien, honing, brood…
Heb je zelf een grote tuin of te veel groenten en fruit om zelf te verwerken? Dan is de Teutenmarkt misschien ook wel iets voor jou! Wij voorzien voor iedere standhouder (gratis) een overdekte standplaats. Het enige wat we vragen is dat je bij (…) Het hele nieuwsbericht

Lemmy Verhoeven overleden

Woensdag 30 maart 2016
Overpelt - Lemmy Verhoeven overleden

Overpelt

Maandag is Lemmy Verhoeven overleden. Hij was 28 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag van 18 tot 19 u. in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Johanna Oomens overleden

Woensdag 30 maart 2016
Overpelt - Johanna Oomens overleden

Overpelt

Gisteren overleed Johanna (Anneke) Oomens. Zij was 85 jaar. De afscheidsdienst met urne vindt maandag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt. De urne wordt daarna bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.

Henri Loos overleden

Woensdag 30 maart 2016
Pelt - Henri Loos overledenGisteren is in Beringen de uit Overpelt afkomstige Henri Loos overleden, de echtgenoot van Marina Barrez. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Beringen-Centrum.

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

'Traag en sloom'

Dinsdag 29 maart 2016
Vandaag gelezen

Neerpelt

"In september komt 'Callboys' op VIER. Daarin ben ik een vrolijke, naïeve gigolo uit de streek van Neerpelt, een trage, slome kerel, heel anders dan de sprinkhaan uit 'Safety First'.”
(Acteur Matteo Simoni in "Het Belang van Limburg")

Vakantiegroeten uit Westende

Dinsdag 29 maart 2016
Neerpelt - Vakantiegroeten uit WestendeZoom

Neerpelt

Danny Ramaekers met vakantie in Westende stuurde dit kiekje.

De wegen van vroeger ...

Dinsdag 29 maart 2016
Pelt - De wegen van vroeger ...ZoomIn het begin van de vorige eeuw konden de gemeenten gratis zinkassen afhalen in de fabriek van Lommel en Overpelt om er wegen mee aan te leggen. Later kwam men er achter dat deze restassen nog veel zware metalen bevatten en de bodem vervuilden. In de jaren 60 van vorige eeuw is men dan gestopt met het gebruik van dit materiaal, mede vanwege de efficiëntere werking van het elektrolyse-procédé. Op de foto kan je nog de structuur waarnemen van dit materiaal. Nu; meer dan een halve eeuw later, is er nog steeds geen begroeiing op deze plaatsen. (Pierre Rutten)

Roza Huysmans overleden

Maandag 28 maart 2016
Overpelt - Roza Huysmans overleden

Overpelt

Vandaag is Roza Huysmans overleden, de echtgenote van Michel Vranken. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Overpelt - Ruim 5.000 euro voor Broederlijk Delen

Overpelt

De acties voor Broederlijk Delen in de parochie Overpelt-Centrum hebben 5.612 euro opgebracht waarvan 4.736 euro bij de huis-aan-huis-collecte. De collecte in de kerk bracht 400 euro in het laatje, de koffiestop in de kerk 139 euro, de koffiestop op de Markt 111 euro en de narcissenverkoop 225 euro.

Druk bijgewoonde paasvieringen

Zondag 27 maart 2016

Overpelt

De paasvieringen in Overpelt werden druk bijgewoond. In de vieringen is ook gebeden voor de slachtoffers van de aanslagen in de nationale luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel. 'Liefde is sterker dan alle haat', luidde het.

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Pelt - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest

Deze nacht gaat zomertijd in

Zaterdag 26 maart 2016
Pelt - Deze nacht gaat zomertijd inNiet vergeten... Deze nacht (van zaterdag 26 op zondag 27 maart) start de zomertijd, en moet u uw klok één uur vooruit zetten. Dit betekent ook één uurtje minder slapen voor wie morgen vroeg uit de veren moet!
Wizz Air breidt zijn netwerk vanuit Eindhoven Airport uit. De grootste lagekostencarrier van Centraal- en Oost-Europa vliegt morgen voor het eerst van Eindhoven naar het Roemeense Timisoara. Wizz Air kondigde inmiddels ook aan dat het op 22 september 2016 de route Eindhoven-Kaunas (Litouwen) zal openen.
Kaunas is al de derde bestemming dit jaar die Wizz Air vanuit Eindhoven aan zijn netwerk toevoegt. Vorige maand opende WIZZ de route Eindhoven-Lublin en morgen starten dus de (…) Het hele nieuwsbericht
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Neerpelt

Zaterdag 2 april om 20u10 wil Sporting NeLo haar 10e Beker veroveren. Tegen landskampioen Tongeren zijn de Neerpelter jongens misschien wel de underdog maar de honger naar de Beker is erg groot! Sporting wil graag met zoveel mogelijk supporters naar Hasselt reizen; eerst om in het fandorp warm te draaien en vervolgens om de jongens naar de overwinning te schreeuwen! Sporting NeLo heeft 500 kaarten ter beschikking en wil de resterende tickets aan de man brengen, deze zijn nog steeds te bestellen via http://shop.sporting-nelo.be.

Julia Vervecken overleden

Donderdag 24 maart 2016

Overpelt

Gisteren is Julia Vervecken overleden, de weduwe van Corry Coolen. Zij zou vandaag 89 jaar geworden zijn. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Pelt - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.
Neerpelt - EMJ: Northern Nights Festival dit jaar gratis

Neerpelt

Het EMJ organiseert dit jaar voor de tweede maal het Northern Nights Festival (NNF). Daarvoor werden vier Belgische formaties vastgelegd: Rizzla, The Hop-Sh-Bam Connection & Dancers, King Dalton en The Rhythm Junks. Partners in cultuur bij deze EMJ-organisatie zijn Decibelz, Zwarte Doos, AbsiNt en Jazz Case. Het NNF vindt plaats op zaterdag 30 april vanaf 20 uur op het Marktplein. In tegenstelling tot vorig jaar is de toegang tot het NNF dit jaar volledig gratis.
Pelt - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Neerpelt

’t Klein Theater uit Neerpelt organiseert zijn jaarlijkse voorstelling op vrijdag 15 april om 20u15 in Dommelhof Theater. De toeschouwers zullen verwend worden met twee stukken: ‘Bonte boel’ en ‘Downville’.
In ‘Bonte boel’ verdwijnen op een nacht de pinguïns uit de dierentuin en de directeur is in alle staten. Een team van ijverige speurders wordt opgetrommeld om de zaak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Angeline Swinnen overleden

Donderdag 24 maart 2016
Neerpelt - Angeline Swinnen overleden

Neerpelt

Zaterdag is de uit Neerpelt afkomstige Angeline Swinnen, de echtgenote van Armand Cans, in Sint-Truiden overleden. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Overpelt

Morgennamiddag worden in café Jar twee bouwgronden en een perceel bos openbaar verkocht. De bouwgronden, gelegen in de Heesakkerstraat, zijn resp. 16a44ca en 7a99ca groot. Het bos in de Ballaststraat heeft een oppervlakte van 23a.

Gratis naar... AbsiNt TaPPaZz?

Woensdag 23 maart 2016

Neerpelt

Nu vrijdag is het weer AbsiNt TaPPaZz. Dat is een organisatie van AbsiNt in samenwerking met de gemeente Neerpelt & Dommelhof Het recept is nog steeds niet gewijzigd: u koopt een ticket en u wordt meegenomen door het Dommelhof voor een avond vol korte stukjes (~tapas) theater, film, muziek en comedy, enz.. Het programma blijft ook nu weer een goed bewaard geheim, u mag het zelf komen ontdekken. De avond start om 20:15. Tickets kosten 10 euro (8€ voor -26j.) en kunnen besteld worden via 011/805002. Omdat het de 10e editie is geeft AbsiNt gratis toegang aan de eerste 10 mailers naar het volgende mailadres : celisruud[!]hotmail.com. Hopelijk tot vrijdag!

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Pelt - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."

Extra opletten hier...

Woensdag 23 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Extra opletten hier...Want de politie controleert hier dezer dagen zeker het verkeer met de flitswagen. Niet sneller rijden dan toegelaten, zeker niet in Neerpelt in de Molenstraat, in Hamont-Achel in de Thomas Watsonlaan en in Overpelt in de Bemvaartstraat.
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.

Irma Stalmans overleden

Dinsdag 22 maart 2016
Pelt - Irma Stalmans overledenIn het RVT Immaculata is gisteren Irma Stalmans overleden,  de weduwe van Joz Lehaen. Ze was 75 jaar. Zaterdag om 14u is er een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Pelt - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.
Pelt - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Pelt - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.
Pelt - Telefoonverkeer Mariaziekenhuis moeilijkHet telefoonverkeer met het Mariaziekenhuis kent vandaag problemen, meldt het ziekenhuis: "Wij ondervinden momenteel problemen met binnenkomende en uitgaande telefoonoproepen. Oorzaak is dat het netwerk van de telecomoperatoren overbelast is ten gevolge van de aanslagen in Brussel. Wij kunnen hiervoor helaas geen oplossing bieden. U kunt enkel proberen opnieuw te bellen tot u een vrije lijn krijgt."

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Pelt - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.

Kerkelijke vieringen rond Pasen

Maandag 21 maart 2016

Overpelt

24 maart: Witte Donderdag
19 u. in de kerk van Lindel-Hoeven
25 maart: Goede Vrijdag
15 u. Kruisweg in de kerk van het Centrum en Lindel-Hoeven
19 u. Kruishulde in de kerk van Holheide
26 maart: Paaszaterdag
19 u. Paaswake in de kerk van Lindel-Hoeven.
27 maart: Paaszondag
 9 u. eucharistieviering in de kerk van Holheide
10.30 u. eucharistieviering in de kerk van het Centrum
28 maart: Paasmaandag
9 u. eucharistieviering in de kerk van Lindel-Hoeven.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.
Komende nacht brengt het Agentschap Wegen en Verkeer alles in gereedheid voor de start van de werken op de Grote Baan in Helchteren, ter hoogte van de Overwegstraat en in de Helzoldstraat. Vanaf 20 uur worden de verkeerslichten op het kruispunt (N715 x N719) aangepast en de nodige tijdelijke wegmarkeringen aangebracht. Morgenvroeg om 7 uur start de eerste fase van de werken. Gedurende anderhalve maand vernieuwt de aannemer eerst de noordelijke weghelft (kant even huisnummers) van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nand Luyckx overleden

Maandag 21 maart 2016
Pelt - Nand Luyckx overledenIn Achel is gisteren Nand Luyckx overleden, de echtgenoot van Alice Daemen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag  (10.30 u.) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
Het hele nieuwsbericht

Jan Winters overleden

Maandag 21 maart 2016
Overpelt - Jan Winters overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Winters overleden, de echtgenoot van Jet Vanherck. Hij was 92 jaar oud. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring.

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in café De Kompen de woning Lillerheidestraat 7 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 9a76ca en heeft een KI van 678 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 121.200 euro.
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport heeft last van een staking door Franse verkeersleiders. Vandaag werden vier vluchten geannuleerd, zestien waren vertraagd. Morgen/maandag gaan voor zover bekend tien vluchten niet door. Door de staking kunnen vliegtuigen niet of nauwelijks landen in Frankrijk en zijn er problemen om veilig over het land te vliegen.

Jaak Brouwers overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Neerpelt - Jaak Brouwers overleden

Neerpelt

Vandaag is Jaak Brouwers overleden, de echtgenoot van Mia Winters. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Okra-Boseind startte werkjaar

Zaterdag 19 maart 2016
Neerpelt - Okra-Boseind startte werkjaarZoom

Neerpelt

Okra-Boseind startte het werkjaar met een (vroeg) paasfeest, waar 89 leden aan deelnamen. Na het welkomstwoord van de voorzitter was er animatie en kon men aanschuiven voor de koffietafel (foto). 
Pelt - Nieuwe reeks van 'Start to run' van startZoomLiefst 40 sportievelingen zijn begin maart begonnen aan de 10 wekensessie van "Start to run" in Neerpelt en Hamont. In Neerpelt zorgt Heidi Gielen voor de professionele begeleiding om deze mensen weer aan het lopen te krijgen, in Hamont is dat Jan Sleurs, trainer met meer dan 40 jaar trainerservaring. De eerste trainingen werden afgewerkt vol goede moed. Maar de trainers moesten vaak ingrijpen omdat sommige deelnemers te hard van stapel wilden lopen. Bij deze loopsessies is de snelheid van geen belang, wel de duur van je loopsessie.
Grensgevallen
In een ven bij Eindhoven zijn afgelopen week honderd snoeken uitgezet om de populaties van de exotische Amerikaanse hondsvis en zonnebaars onder controle te houden. De uitheemse soorten zijn alleseters en vormen een bedreiging voor inheemse amfibieën en insectensoorten.
Eerst werd het ven grotendeels leeggepompt, waarna met netten al tienduizenden exotische vissen gevangen konden worden. Nadat het ven zich weer met regenwater had gevuld, heeft men honderd snoeken uitgezet om de resterende (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Pelt - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)

Beheer bij dementerenden

Vrijdag 18 maart 2016
In het Praatcafé deMENSie komt dinsdagavond om 19.30u vrederechter mevr. Mevesen spreken over "Wat als we onze gelden en goederen niet meer zelf kunnen beheren?" Een en ander vindt plaats in Pelle Melle in Overpelt en de toegang is gratis.
Regelmatig worden mantelzorgers in het zorgproces geconfronteerd met belangrijke beslissingen die de zorgbehoevende niet meer kan nemen. Welke beslissingen kan/mag de mantelzorger zelf nemen? Tijdens dit praatcafé zal het complex gegeven van (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Pascal Theuwis uit Overpelt, Thijs Mannaerts uit Lommel en de bvba R.A.G. Management uit Maaseik hebben de bvba RTM Automotive opgericht met zetel aan de Haasbosstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de nieuwe bvba is onder meer het aan- en verkopen van auto-onderdelen van alle merken, het aan- en verkopen van industriële en garagebenodigdheden, van radio's en recorders en het plaatsen en herstellen van voornoemde goederen.

Nieuwe bvba: Newton Invest

Donderdag 17 maart 2016

Overpelt

Kristien Sleurs uit Overpelt en Michiel Sleurs uit Hamont-Achel hebben de bvba Newton Invest opgericht, met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. De bvba heeft onder meer als doel immobiliënactiviteiten in de meest ruime zin van het woord, het beheren van participaties in dochterondernemingen en het optreden als holdingvennootschap.

Nieuwe vzw: In Pelt

Donderdag 17 maart 2016
In Pelt: dat is de naam van de nieuwe vzw die eventueel in samenwerking met andere organisaties en verenigingen activiteiten wil organiseren ter bevordering van het sociaal weefsel van de gemeenten Overpelt en Neerpelt. De zetel van de vzw is gevestigd in de Sint-Lutgardstraat in Overpelt. Oprichters zijn Wilfried Custers, Tom Aegten, Ruben Peeten en Jan Vanbriel, allen uit Overpelt.

Neerpelt

Zaterdag neemt de gemeente deel aan Earth Hour, een internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Met een eenvoudig gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. De openbare verlichting wordt die avond tussen 20.30 en 21.30 uur op nachtregime gezet. Enkel op plaatsen waar dit om veiligheidsredenen best niet gebeurt, zal de openbare verlichting blijven branden.
Via (…) Het hele nieuwsbericht

Drugs in afvalwater Eindhoven

Woensdag 16 maart 2016
Grensgevallen
Eindhoven staat op de zevende plaats in Europa als het gaat om cannabisresten in het afvalwater. Als het om amfetamineresten in het afvalwater gaat, staat Eindhoven zelfs op de tweede plaats, na... Antwerpen. Dat meldt dichtbij.nl op basis van een onderzoek door het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA). Het onderzoek werd gehouden in meer dan vijftig Europese steden. Amsterdam is de drugshoofdstad van Europa. Zowel van cannabis als van MDMA, de werkzame stof in xtc, werden de meeste resten in het Amsterdamse water gevonden. Qua cocaïne moest Amsterdam alleen Londen voorlaten.
Pelt - Lokale politie controleerde zwaar vervoerZoomGisteren hebben de lokale politiekorpsen HANO, Kempenland en Lommel een bovenzonale actie 'zwaar vervoer' georganiseerd in Lommel en Overpelt. Daarbij werden 10 personenwagens, 85 vrachtwagens en 10 bestelwagens gecontroleerd. Er werden 13 ademtesten opgelegd, wat leidde tot 1 intrekking van het rijbewijs voor 3 uur. Ook werden 8 onmiddellijke inningen uitgeschreven met een totaalwaarde van bijna 5500 euro. De politie stelde ook 2 PV's voor drugsgebruik in het verkeer op, met intrekking van 2 rijbewijzen voor 15 dagen. Er werden 2 personen aangetroffen die geseind stonden. Tenslotte werd één waarschuwing uitgeschreven voor een onleesbare nummerplaat.

Francine Sak overleden

Woensdag 16 maart 2016

Neerpelt

Maandag is Francine Sak overleden, de weduwe van François Jongen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Neerpelt-Centrum.

Lei Alders overleden

Woensdag 16 maart 2016
Neerpelt - Lei Alders overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is maandag Lei Alders overleden, de weduwnaar van Toke Meyssen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kerk van Neerpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Lei lag onder meer mede aan de basis van Davidsfonds Neerpelt, het Muziekfestival, Jeugd en Muziek Neerpelt en handbalclub Sporting Neerpelt.
Stefan en Stef Brans, beiden uit Lommel, hebben de bvba S & S Plastics Belgium opgericht waarvan de zetel zal gevestigd zijn aan de Industrielaan in Overpelt. Doel van de vennootschap is onder meer de fabricage van diverse artikelen in kunststof en groot- en kleinhandel in alle soorten kunststofartikelen. Deze nieuwe bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 24.000 euro.

Neerpelt

Volgende week woensdag organiseren de Christelijke Mutualiteit (CM) en de provincie Limburg de Regionale Special Olympics in Dommelhof om sport binnen het bereik te brengen van iedereen met een verstandelijke beperking. Men kan daar kennis maken met G-sporten en hun sportclubs. (G-sporten is sporten voor personen met een handicap.)
De sporten zijn toegankelijk voor iedereen. Per sport worden er verschillende niveaus voorzien. Je kan kennis maken met een uitgebreid aanbod van balsporten, (…) Het hele nieuwsbericht
Een werkstraf van 280 uur of 2 jaar cel en een boete van 1.200 euro met uitstel: dat is de straf die de rechter in Hasselt oplegde aan een dertiger uit Neerpelt die in Hechtel-Eksel slagen toebracht aan zijn vriendin en een buurvrouw. Aan de buurvrouw moet hij ruim 16.000 euro schadevergoeding betalen. Hij draait ook op voor de proceskosten, een kleine 1.500 euro. (PG)
In de loop van 2014 telde Limburg 6,82 buitenlandse inwijkingen per 1.000 inwoners. In Vlaanderen lag dat cijfer wat hoger. Bijna één op de drie buitenlandse inwijkingen in Limburg gold de inwijking van een Nederlander. Ook bijna één op de drie was afkomstig uit een laaginkomensland. De Limburgse gemeenten met de hoogste aantallen buitenlandse inwijkingen per 1.000 inwoners situeren zich aan de grens met Nederland. Hamont-Achel staat aan de leiding met 16,20 inwijkingen, maar ook Neerpelt en Overpelt tellen nog meer buitenlandse inwijkingen dan gemiddeld. Ook Hechtel-Eksel scoort nog hoger dan Limburg, maar hier zien we, net als in Maasmechelen, een hoog percentage inwijkingen vanuit ex-oostbloklanden en lage-inkomenslanden. Verrassend is dat het aantal buitenlandse inwijkingen naar Lommel verminderde. Meer info

Maria Vaneylen overleden

Maandag 14 maart 2016

Overpelt

Gisteren is Maria Vaneylen overleden. Ze was 86 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in intieme kring. Woensdag is er van 14u tot 14.30u een begroetingsmoment in funerarium Severens in de Houtmolenstraat.
Vandaag gelezen
Mensen in Noord-Brabant krijgen vaker longkanker dan mensen in de rest van Nederland. Tot deze opmerkelijke conclusie komt de vooraanstaande oncologisch chirurg Ignas van Bebber van het Jeroen Bosch-ziekenhuis in Den Bosch. Volgens hem komt dat voor een deel door de intensieve veehouderij in de provincie en de daaraan verbonden ammoniakuitstoot. (Bron: Omroep Brabant)
Pelt - Alcohol- en drugscontroles van politie HANOAfgelopen weekend nam de politiezone HANO deel aan de provinciale SLim-controles. Dit zijn de resultaten:
- gecontroleerde voertuigen: 53
- opgelegde ademtests: 53
- resultaten: 3 positieve alcoholtests met 3 inhoudingen van het rijbewijs (2x 6 uur, 1x 15 dagen); 1 positieve drugstest met inhouding van het rijbewijs voor 15 dagen; 1 PV voor het niet hebben van een verzekering, 2 waarschuwingen (verzekeringsdocumenten niet bij) en 1 onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanneke Oyen overleden

Zondag 13 maart 2016
Neerpelt - Jeanneke Oyen overleden

Neerpelt

Vrijdag is in Hechtel de uit Neerpelt afkomstige Jeanneke Oyen overleden, de echtgenote van Hubert Smolders. Zij was 71 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Mia Claes overleden

Zondag 13 maart 2016
Neerpelt - Mia Claes overleden

Neerpelt

Gisteren is Mia Claes overleden, de weduwe van Henri Vansummeren. Zij was 90 jaar en wordt donderdag begraven, na de uitvaartliturgie(10.30 uur)  in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Jean Hannes overleden

Zaterdag 12 maart 2016
Overpelt - Jean Hannes overleden

Overpelt

In het rusthuis Immaculata is gisteren Jean Hannes overleden. Hij was 65 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

Naar de handbalfinale

Donderdag 10 maart 2016
Neerpelt - Naar de handbalfinaleZoom

Neerpelt

Sporting NeLo doet nogmaals een warme oproep aan alle Neerpeltenaren om mee te gaan supporteren op zaterdag 2 april in Hasselt voor de finale van de Beker van België. "Dit overkomt ons niet elk seizoen dus we hebben alle steun nodig om onze 10e Beker binnen te halen," zegt Diederik Stollman. "Er kan circa 2000 man in de zaal en die is al bijna uitverkocht! Sporting beschikt nog over een contingent kaarten die we te koop aanbieden via onze internetshop Het hele nieuwsbericht

Arlette Castermans overleden

Donderdag 10 maart 2016
Neerpelt - Arlette Castermans overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Arlette Castermans overleden. Zij was 51 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Pelt - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom

Openbare verkoping: Hayenhoek

Donderdag 10 maart 2016

Neerpelt

Morgennamiddag wordt in De Peel de woning Hayenhoek 1 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a97ca en heeft een K.I. van 277 euro.

Neerpelt

Nog tot 4 juni touren Joke Emmers, Jan Jaap van der Wal en René van ’t Hof met Toneelgroep Maastricht door heel Nederland. ‘Not the Tommy Cooper story’ is een voorstelling waarin het tragikomische spel van René van ’t Hof, de humor van Jan Jaap van der Wal en de muziek van Vincent van Warmerdam samenkomen en die geïnspireerd is op het wonderlijke leven van de Britse komiek Tommy Cooper. Morgen, 10 maart, spelen ze in het Munttheater in Weert en op 1 en 2 april in het Parktheater in Eindhoven. Meer info en foto's: www.toneelgroepmaastricht.nl.
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Castro overleden

Woensdag 9 maart 2016
Overpelt - Paul Castro overleden

Overpelt

Zondag is Paul Castro overleden. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Openbare verkoping: Turfstraat

Woensdag 9 maart 2016

Overpelt

Morgennamiddag worden in de parochiezaal van Holheide twee percelen bouwgrond, drie percelen grond en een perceel weiland openbaar verkocht. De bouwgronden, gelegen in de Turfstraat, hebben een oppervlakte van resp. 12a74ca en 10a50 ca.

Vzw Back To Amy opgericht

Dinsdag 8 maart 2016
Wouter Hustinx uit Peer, Urbain Ieven uit Neerpelt en Rudy Janssen uit Bree hebben de vzw Back To Amy , afgekort BTA, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan het Paardskerkhof in Peer. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die zij interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben het grote (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - The New Fools en Strograss bij ZwarteDoosZoomZaterdag om 20.15u treden The New Fools en Strograss op in de zwartedoos van Dommelhof. Vóór de pauze komen The New Fools op het podium. De Hamont-Achelse groep (foto) is de enige echte Dylan-coverband in het land. Voor hen is het een eerste try-out voor een op stapel staande theatertournee later dit en volgend jaar.
Na de pauze serveert ZwarteDoos de Gentse groep Strograss, die akoestische rootsmuziek brengt. De groep verweeft op een organische manier invloeden uit (…) Het hele nieuwsbericht
De 25-jarige Michiel Beysen uit Lommel heeft de bvba Innotex Invest opgericht. De vennootschap heeft haar zetel aan de Europalaan in Overpelt. Doel is onder meer het plaatsen en onderhouden van trekhaken, trekhaaksystemen en fietsendragers én het onderhoud en de herstelling van velgen. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600 euro.

Oproep harmonieorkest NIKO

Dinsdag 8 maart 2016
Op zondag 30 april 2017 wordt tijdens het Europees Muziekfestival in Neerpelt een groot reünieconcert georganiseerd naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het harmonieorkest van het NIKO, thans de Noord-Limburgse Kunstacademie. De organisatoren zijn dringend op zoek naar zoveel mogelijk adressen en (vooral) mailadressen van iedereen die ooit heeft meegespeeld in dat orkest. Ben je in dat geval, dan kan je je coördinaten mailen naar harmonieorkest[!]kanl.be. Doe dat liefst vóór 23 maart!

Kathleen Franssen overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Overpelt - Kathleen Franssen overleden

Overpelt

Zondag is Kathleen Franssen overleden, de echtgenote van John Brouwers. Zij was 36 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Lindel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Gratis naar... Paul Verhaeghe

Dinsdag 8 maart 2016
Pelt - Gratis naar... Paul VerhaegheZoomMorgen - woensdag - komt filosoof Paul Verhaeghe voor een exclusieve lezing voor Limburg naar Lommel. In deze lezing zal hij het hebben over zijn laatste boek 'Autoriteit'. Hij zal o.a. de manier bevragen waarop autoriteit vandaag functioneert, waarom er zo weinig waarde aan gehecht wordt en wat een alternatief kan zijn. U kunt terecht in het Raadhuis in Lommel om 19.30 uur. Meer info en tickets. Dankzij Internetgazet kunt u hier misschien ook gratis bij zijn. Een eenvoudige mail met naam en adres + vermelding 'Internetgazet' (vóór morgen 12.00 uur) aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be en u maakt kans op één van de vijf gratis tickets!

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Pelt - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jozef Gebruers overleden

Maandag 7 maart 2016
Overpelt - Jozef Gebruers overleden

Overpelt

In het ZOL in Genk is vandaag Jozef Gebruers overleden, de weduwnaar van Jeanette Julien. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van het Lindel. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Neerpelt

An Schalley en Omar Bulhosen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Talent Link opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Kapelweg. Talent Link heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. De nieuwe vennootschap treedt onder meer op als onafhankelijk adviesbureau in sociale bedrijfsdiensten en verzekeringen voor zelfstandigen en ondernemingen. Ook het ondersteunen van ondernemingen op het vlak van het beheer van personeelszaken en human resources behoort tot de doelstelling van de onderneming.
Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)

Hubertina Driesen overleden

Zaterdag 5 maart 2016
Neerpelt - Hubertina Driesen overleden

Neerpelt

In WZC Sint-Jozef overleed dinsdag Hubertina Driesen, de weduwe van Pieter Loyens. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Week van de diëtist

Zaterdag 5 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Van 11 tot en met 18 maart vindt de “Week van de diëtist” plaats met dit jaar als thema “FEITEN EN FABELS rond voeding”. In het Diagnosecentrum in Lommel hebben de diëtisten een infostand op donderdag 17 maart van 14u tot 18u30. Het bezoek aan die infostand is gratis. Daarnaast worden er kringgesprekken over feiten en fabels rond voeding georganiseerd. Meer info op www.danolivzw.com.
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.

Neerpelt

Heeft Sporting NeLo straks nog 2 ploegen die voor een beker kunnen spelen? Dit weekend staan de halve finales op het programma. De heren nemen het zaterdag om 17.45u in de Hubertus Hummel Arena in Hasselt op tegen Real Kiewit. Zondag zakken de dames af naar de Damburg in Bocholt voor hun halve finale; zij spelen tegen Achilles om 13.30u.
Overpelt - Lieske Janssenswillen overleden

Overpelt

In het RVT Immaculata is vandaag Lieske Janssenswillen overleden, de weduwe van Albert Coenen. Ze was 93 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u wordt er daar een gebedswake gehouden.

Mia Kreemers overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Neerpelt - Mia Kreemers overleden

Neerpelt

Woensdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Kreemers overleden, de echtgenote van Jos Smeulders. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Lommel-Centrum.
Pelt - Trio verdacht van inbraken in tuinhuisjesDe politie HANO heeft drie Nederlanders ingerekend die verdacht worden van inbraken in tuinhuisjes. Het gaat om twee mannen uit Eindhoven en een uit Boxtel. Ze werden door een HANO-patrouille opgemerkt in een verdacht voertuig, gecontroleerd en na verhoor voorgeleid. De jongste weken waren er tal van inbraken in tuinhuisjes in Noord-Limburg, onder meer in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. De drie Nederlanders zijn aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

Gemeente werft jobstudenten aan

Donderdag 3 maart 2016

Overpelt

De gemeente werft zes jobstudenten en monitoren aan voor de begeleiding in de buitenschoolse kinderopvang tijdens de zomervakantie. Kandidaturen worden ingewacht tot 6 april. Meer info

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Pelt - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."

Artec Davits overleden

Donderdag 3 maart 2016
Pelt - Artec Davits overledenGisteren is Artec Davits overleden. Hij was 14 jaar. De afscheidsviering zal dinsdag om 10.30u plaatshebben in de parochiekerk van Kleine Brogel. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

'Laat de beesten los'

Woensdag 2 maart 2016
Neerpelt - 'Laat de beesten los'Zoom

Neerpelt

Toneelvereniging Vrolijk & Blij brengt “Laat de beesten los”, een doldwaze klucht van Luc Kerkhofs. Jet baat al jaren, samen met Vava, haar schoonvader, en drie van haar zonen, een geitenboerderij uit. Nu haar gezondheid er op achteruit gaat, is ze steeds minder in staat om de dagelijkse huishoudelijke taken uit te voeren. Het wordt dus de hoogste tijd dat de drie jongens een vriendin vinden, die kan inspringen om deze taken uit te voeren. De jongens zijn sociaal echter niet zeer (…) Het hele nieuwsbericht
Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"

Suska Naus overleden

Dinsdag 1 maart 2016
Pelt - Suska Naus overledenZondag is Johanna Suska Naus overleden. Ze was 92 jaar. Donderdag om 10.30u is er voor haar een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-centrum.

Liza Maas overleden

Dinsdag 1 maart 2016
Neerpelt - Liza Maas overleden

Neerpelt

Gisteren is Liza Maas overleden, de weduwe van Mathieu Evens. Zij was  87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe vennootschap: Etenstijd

Dinsdag 1 maart 2016

Overpelt

Hans, Elke en Katrien Kenis én Gert Boes, allen uit Overpelt, hebben de vennootschap Etenstijd opgericht. De zetel is gevestigd aan de Dorpsstraat in Overpelt. Het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting bedraagt 2.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de uitbating van fast food-zaken, snackbars en dergelijke en de uitbating van één of meerdere restaurants van het traditionele type, het uitbaten van één of meer drankgelegenheden, cafés, discotheken, dancings en dergelijke.

Ludo Knevels in de gazet

Dinsdag 1 maart 2016
Maak dat mee!
Pelt - Ludo Knevels in de gazetZoomLudo Knevels woont nu in Sint-Huibrechts-Lille maar was jarenlang apotheker in Beringen. Ludo gaat samen met zijn kompaan André regelmatig wandelen en vond het eens leuk om in de gazet te staan. Ludo leest dagelijks naast de Internetgazet van Neerpelt ook die van Beringen om zo op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit die stad. Bij deze, Ludo!
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt