Het overige nieuws

Parkeren bij Eindhoven Airport

Woensdag 31 mei 2017
Na de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport is daar vanmorgen een voorlopig parkeerterrein in gebruik genomen. Parkeren kan nu binnen de hekken van de luchthaven op een platform waar normaliter kleine privé-vliegtuigen staan. Kort parkeren kost daar 3 euro per uur voor de eerste twee uur, een dag parkeren kost 11 euro.

Handbalkamp Sporting NeLo

Woensdag 31 mei 2017
Neerpelt - Handbalkamp Sporting NeLo

Neerpelt

Wil jij bij Sporting NeLo ook eens meetrainen met handbaltrainers die al 39 Vlaamse en Belgische titels bij de jeugd verzameld hebben? Handbal zal uiteraard de bovenhand hebben, maar er komen ook andere sporten aan bod. Nog tot 15 juni kan er ingeschreven worden (ook voor niet-handballers). Het handbalkamp vindt plaats van maandag 24/7 tot vrijdag 28/7. Van 10u tot 16u zijn er trainingen. Prijs: € 90 (incl verzekering, dagelijks drankje, 1x zwemmen Dommelslag, vrijdag spaghetti). Voor jongeren van 8 t/m 18 jaar. Inschrijven en info bij Ann Claes, aclaes[!]telenet.be, tel. 0470 92 55 82.
Tussen 2007 en 2016 was augustus 2009 de maand waarin op het Limburgs fietsroutenetwerk het grootste aantal fietsers geteld werd: 390.618 om precies te zijn, een getal dat bekomen wordt op basis van extrapolatie van de gegevens van de telslangen die, verspreid over de provincie, zijn aangebracht.
Pelt - Trakteer je leeuw eens op een ijsjeZoomZodra de temperaturen boven de 30 graden gaan, dan zoekt iedereen een manier om af te koelen. Zo ook in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een ideale manier om verkoeling te bieden is natuurlijk via ijsjes! Als ze weten dat warme dagen in het verschiet liggen, dan trakteren ze daar de dieren graag op een lekkernij. Het zorgt voor verfrissing én houdt de dieren bezig doorheen de dag. Zo kunnen ze hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Natuurlijk zijn de ijsjes aangepast aan het dieet van de dieren. Vleeseters zoals  leeuwinnen en sneeuwluipaarden krijgen ijsjes op basis van kippenvlees en -bloed. Alleseters zoals de groep Java-apen en het koppeltje mantelbavianen zijn verzot op ijsjes met fruit. Als extra zijn de ijsjes aangevuld met zonnebloempitten. (Natuurhulpcentrum)
Pelt - Boek 50 jaar bisdom Hasselt voorgesteldIn Tongeren is vandaag het boek '50 jaar bisdom Hasselt' voorgesteld. Het werd geschreven door prof. Mathijs Lamberigts van de KU Leuven.
Het bisdom Hasselt is vandaag dag op dag 50 jaar oud. Paus Paulus VI splitste met de bul Qui christianorum coetui van 31 mei 1967 het grondgebied van de provincie Limburg af van het grote bisdom Luik en vormde het om tot een zelfstandig bisdom. Dat nieuwe bisdom Hasselt mag dan het jongste van het land zijn, het christendom had er in de regio al (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Politie gaat elektrische fietsen controlerenOm de gebruikers van elektrische fietsen aan te zetten zich in regel te stellen – en dan met name de gebruikers van de erg snelle “speed pedelecs”- gaan de Limburgse politiezones tussen 5 juni en 23 juni extra aandacht besteden aan deze weggebruikers. Dat heeft gouverneur Herman Reynders aangekondigd. Bedoeling van deze thema-actie is de bestuurders van elektrische fietsen te herinneren aan de wettelijke verplichtingen enerzijds en anderzijds de bestuurders bewust te maken (…) Het hele nieuwsbericht

Paard in beslag genomen

Woensdag 31 mei 2017
Pelt - Paard in beslag genomenGisterenavond heeft de politie in een weide in de Bosstraat in Bocholt een verwaarloosde Shetlander in beslag genomen. Dat gebeurde na een melding van verwaarlozing. De agenten troffen het paardje liggend aan. De vier hoeven waren zodanig lang dat het paard nauwelijks kon rechtstaan of wandelen. Ook was er geen hooi voorzien in de weide. Het paard werd opgehaald door medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Jacqueline Meus overleden

Woensdag 31 mei 2017
Pelt - Jacqueline Meus overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jacqueline Meus overleden, de weduwe van Remi Dilissen. Zij was 82 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Tony Hurkmans overleden

Woensdag 31 mei 2017
Neerpelt - Tony Hurkmans overleden

Neerpelt

Gisteren is Tony Hurkmans overleden, de echtgenoot van Marina Huybers. Hij was 51 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Willibrorduskerk van het Herent. Laatste groet: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Priesters vieren 50 jaar bisdom HasseltMorgen komen de Limburgse priesters in Tongeren bijeen naar aanleiding van het gouden jubileum van het bisdom Hasselt. De samenkomst is precies op de verjaardag van de oprichting van het bisdom op 31 mei 1967. Op het programma staan onder andere een toespraak door prof. dr. Mathijs Lamberigts, een feestelijke maaltijd en een gebedsviering in de OLV-basiliek, voorgegaan door mgr. Patrick Hoogmartens (foto), bisschop van Hasselt. Naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt worden er later dit jaar nog andere evenementen gepland.

Claudio Fanelli overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Neerpelt - Claudio Fanelli overleden

Neerpelt

Zoals gemeld is zondag in Budel Claudio Fanelli overleden. Hij was 37 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Laatste groet: morgen/woensdag tussen 18u en 18.45u in uitvaartcentrum Severens in Lommel, Schansstraat 4.
De Rode Kruis afdeling Neerpelt-Overpelt is in haar nopjes. Dit jaar werden er 802 stickers verkocht, 35,5 procent meer dan vorig jaar. De netto-opbrengst van de actie bedraagt 6.604,94 euro (stickers en artikelen) en 640,37 euro aan anonieme giften.

If I had a hammer...

Maandag 29 mei 2017
Pelt - If I had a hammer...ZoomNa de overstap van de atleten Pascal Snoeks en zijn zoon Mathijs begin dit seizoen naar SACN werd bij de atletiekclub de oefenring voor het hamerslingeren van onder het stof gehaald. Al snel kregen ook enkele andere atleten van SACN interesse in het hamerslingeren. Nu beginnen de wekelijkse trainingen hun vruchten af te werpen. Zo verbraken Pascal Snoeks en Patrick Coene al 2 clubrecords en namen maar liefst 4 atleten (foto) deel aan het Vlaams kampioenschap. Pascal werd daar 4e, Patrick Coene 7e, Mathijs Snoeks 6e en Lamine Guisse 6e. De atleten kijken nu al uit naar het Belgisch kampioenschap in september!

Drankautomaten opengebroken

Maandag 29 mei 2017
Afgelopen weekend werden er twee drankautomaten opengebroken: een in de Boemerangstraat in Overpelt en een in de Ondernemersstraat in Lommel.

Samenaankoop stookolie

Maandag 29 mei 2017
Tuinhier Overpelt organiseert op woensdag 31 mei een groepsaankoop stookolie voor centrale verwarming. Iedereen (tot en met de aangrenzende gemeenten) kan deelnemen. Wie geïnteresseerd is reppe zich overmorgen/woensdag tussen 18 en 20 uur naar parochiezaal Den Drossaerd Parkstraat Lindel-Hoeven Overpelt. Daar noteren de bestuursleden de bestellingen (met een minimum van 1000 liter).
De bekende Limburgse weerman Ruben Weytjens verwacht voor vanavond een gevaarlijk onweer. Hij doet zelden of nooit straffe voorspellingen en wil zijn volgers een zo goed mogelijk weerbeeld geven. Daarom is zijn waarschuwing des te opmerkelijk. "Vanavond krijgen we echt te maken met een potentieel gevaarlijke situatie. Ik "voorspel" dus geen zwaar onweer, ik waarschuw wel voor de kans op lokaal hevige buien. Met daarbij ook kans op grote hagel en zeer veel neerslag in korte tijd. Ook lokale windverschijnselen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij denk ik dan aan valwinden", laat hij weten. Je kunt zijn voorspellingen volgen via deze website.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 28 mei 2017
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week laat Stijn Lodewijks een cartoon op u los die de hoge temperaturen van de voorbije dagen tot onderwerp heeft. Zou de versafdeling van de warenhuizen nu meer aftrek hebben dan anders? Uw tekst voor het lege tekstballonnetje graag vóór vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Dan hoort u zaterdagavond of u gewonnen hebt! Daarom: ook uw postadres vermelden.

Wie won de dvd?

Zondag 28 mei 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Johan Brouwers. Hij liet Trump aan premier Michel vragen hoe hij de bouw van de Muur in Geraardsbergen gefinancierd had. Verschillende inzenders lieten de Amerikaanse president ook vragen naar Manneken Pis, een zak frieten of - voor Melania - een portie lekkere chocolade...
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Neerpelt - Biljarten: KNBC klopt BC VermaakZoom

Neerpelt

Biljartclub KNBC Neerpelt heeft gisteravond BC Vermaak (café De Klap) verslagen in de finale van de wedstrijden voor de beker Tyl. Adriaan Pellens, J.-P. Verschakelen en Jan Vanhelden wonnen alle drie hun wedstrijd. 
Pelt - Mooie resultaten voor NWC-ersZoomAmber Van Broekhoven is vandaag 2de geworden op de wereldbeker marathon in Hazewinkel en Joke Plas won prachtig de bronzen medaille bij de dames junioren in een internationaal deelnemersveld (foto). De wedstrijd werd gewonnen door de Engelse Georgia Carmichael. Op de wereldbeker lijn in het Hongaarse Szeged werden Lize Broekx en Hermien Peters eerste in de B-finale K2 500 m dames senioren (10-de plaats overall). Artuur Peters werd er zesde in de K1 500 m A-finale en samen met zus Hermien knap 4de in de finale op 20 teams in de aflossing mixploegen 6x500 meter. Mooie resultaten dit weekend voor de leden van de Neerpeltse Watersportclub op beide Wereldbekerwedstrijden!
Met dit weer zitten de terrassen in Limburg afgeladen vol. De horeca werkt zich uit de naad door een tekort aan personeel. De vele vacatures raken niet ingevuld. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Avond- en weekendwerk interesseert sollicitanten niet meer, klinkt het.
Pelt - Handbal: Bocholt pakt opnieuw landstitelZoomIn het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond thuis zijn landstitel verlengd. Dat gebeurde door Callant Tongeren te verslaan in een belle, die noodzakelijk was geworden nadat beide ploegen elkaar in de finale wedstrijden hadden verslagen. Uitslag vanavond: 36-30. Bij de rust was de stand 18-14. (Foto Seppe Dupain)
Grensgevallen
Vanavond rond 19u is een deel van de parkeergarage van Eindhoven Airport ingestort. Dat deel was nog in aanbouw en moest op termijn de oude parking voor het luchthavengebouw vervangen. Het zou dit jaar opengaan. Bij de instorting zijn geen gewonden gevallen.De oorzaak van de instorting is nog onbekend. UPDATE Op het vliegveld was sprake van een stroomstoring als gevolg van de instorting, zo meldt de luchthavendirectie. "Hierdoor is tijdelijk het passagiersproces stopgezet, een (…) Het hele nieuwsbericht

WB kajak: Hermien Peters 7de

Zaterdag 27 mei 2017
Pelt - WB kajak: Hermien Peters 7deZoomOp de tweede dag van de wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged heeft Hermien Peters een 7de plaats behaald in de A-finale K1 500 meter bij de dames senioren. Lize Broekx werd in hetzelfde nummer 4de in de B-finale. Artuur Peters moest zich tevreden geven met een 3de plaats in de B-finale K1 heren senioren 1000m maar kon zich wel plaatsen voor de A-finale K1 500 meter op zondag. Lize en Hermien werden vierde in de halve finale K2 500 meter en zijn zo verwezen naar een B-finale op dit (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Pugna

Zaterdag 27 mei 2017
David Erwin uit Overpelt heeft met stille vennoten de gewone commanditaire vennootschap Pugna opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Neerpelt. Doel van de vennootschap zijn consulting en advies.

Overpelt

De openbare verkoop van een woning gelegen Schansstraat &92 heeft in eerste roep een bod gezien van 109.000 euro. Er kan nog een hoger bod worden uitgebracht.

Regine Goven overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Pelt - Regine Goven overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is maandag de uit Eksel afkomstige Regine Goven overleden, de weduwe van Thieu Witters. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Mia Willems overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Neerpelt - Mia Willems overleden

Neerpelt

Op 21 mei overleed Mia Willems, de echtgenote van Jos Joosten. Zij was 83 jaar. De afscheidsviering vond plaats in besloten kring. Haar asurn werd bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats aan de Roosendijk.

Tim Ceuppens overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Overpelt - Tim Ceuppens overleden

Overpelt

Maandag is Tim Ceuppens overleden. Hij was 33 jaar. De afscheidsdienst vond plaats in Sint-Oda in Overpelt.
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.
Op de wereldbeker korte baan in het Hongaarse Szeged heeft Hermien Peters zich vandaag kunnen plaatsen voor de A-finale in de K1 over 500 meter bij de dames senioren. Lize Broekx werd in dit nummer verwezen naar de B-finale. Ook Artuur Peters moet genoegen nemen met de B- finale nadat hij zich net niet kon kwalificeren voor de A-finale in de K1 100O m. Verder treden Lize en Hermien nog aan in de K2 500 meter en neemt Artuur nog deel aan de K1 500 meter. Beide boten konden zich (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Swinnen overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Overpelt - Jean Swinnen overleden

Overpelt

In het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Jean Swinnen overleden, de echtgenoot van Els Dewit. Hij was 79 jaar. Woensdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een gebedswake, waarna mogelijkheid tot groeten in het uitvaartcentrum Vandebosch.

Nieuwe bvba: Meijnen.io

Vrijdag 26 mei 2017

Overpelt

Dominique en Filip Meijnen, beiden uit Overpelt, hebben de bvba Meijnen.io opgericht met zetel aan de Vloeterstraat. Het gaat onder meer om een algemene bouwonderneming.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.
Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) laat weten dat in Limburg brandfase oranje geldt en dat wil zeggen: hoog gevaar, wees voorzichtig! "Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand", aldus het ANB.
Grensgevallen
In juni houdt het Nederlandse Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) weer een aantal gratis bijeenkomsten voor grensarbeiders. Op maandag 12 juni vanaf 19.00 uur vindt de bijeenkomst in Lommel plaats. Bent u grensarbeider in Nederland of België? Of overweegt u over de grens te gaan werken? Dan is de informatiebijeenkomst voor grensarbeiders van BBZ iets voor u. Grensarbeid kan verregaande gevolgen hebben voor de sociale zekerheid en voor de belastingen. In een aantal presentaties komen die (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 26 mei 2017
Het recyclagepark is vandaag en morgen gewoon open volgens de normale openingsuren, meldt Limburg.net:
- vandaag/vrijdag van 9 tot 12.30u en van 13 tot 17u;
- zaterdag van 9 tot 12.30u en van 13 16u.

Willy Vandervelden overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Pelt - Willy Vandervelden overledenIn Helchteren is maandag de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Willy Vandervelden overleden, de weduwnaar van Elisabeth Rutten. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk  van Helchteren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.. De begraving van de urne op de begraafplaats in Neerpelt vindt in familiekring plaats.

Pas zaterdag PMD-ophaling

Woensdag 24 mei 2017

Neerpelt

De blauwe PMD-zakken worden morgen/donderdag, vanwege Hemelvaartsdag, niet opgehaald. Dat zal pas zaterdag gebeuren. Ook het recyclagepark is morgen gesloten.
Vrijdag, zaterdag en zondag nemen de leden van de Neerpeltse Watersportclub deel aan twee Wereldbekerwedstrijden. Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters starten in het Hongaarse Szeged aan hun internationaal jaarprogramma op de Wereldbeker korte baan terwijl in Hazewinkel bij Mechelen op de watersportbaan van SportVlaanderen de wereldbeker kajakmarathon doorgaat waaraan een 15-tal NWC-ers van start zullen gaan. Info over deze beide wedstrijden kan je terugvinden op respectievelijk http://szeged2017.com/ en https://www.canoemarathonbelgium.be/.

Leo Berben overleden

Woensdag 24 mei 2017
Neerpelt - Leo Berben overleden

Neerpelt

Maandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Leo Berben overleden, de weduwe van Maria Dingenen. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (16 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kaulille. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Overpelt

Lindel-Hoeven heeft een nieuwe speler aangetrokken: Jonas Meeus van Lutlommel.

Driemaal gefotografeerd

Dinsdag 23 mei 2017
Pelt - Driemaal gefotografeerdZoomHet is de tijd van de Sint-Jacobsvlinder. We kregen een foto binnen uit Overpelt, een uit Neerpelt en een uit Lommel. Dat het telkens om dezelfde vlinder gaat is onwaarschijnlijk... Om de een of andere reden doen de kleuren van deze vlinder ons altijd aan flamenco denken. Bijgaande foto werd gemaakt door Gerda Deelkens uit Neerpelt.
Neerpelt - Weer winst voor Dennis VandersteegenZoom

Neerpelt

Tijdens de jetskiwedstrijden van zondag jl. in Luik heeft Dennis Vandersteegen (foto) de eerste plaats behaald in de Spark-klasse. Dat gebeurde op ruw water met veel onderstroming. 

NEOS trok naar Rotterdam

Dinsdag 23 mei 2017
Pelt - NEOS trok naar RotterdamZoomNEOS Neerpelt-Overpelt trok donderdag met de bus naar Rotterdam, de stad die uit de puinen na het Duitse bombardement van 14 mei 1940 herrees en nu zo'n geweldige architectuur laat zien. Een bijzonder moment tijdens de wandeling was de ‘ontmoeting’ met het bronzen standbeeld van Erasmus op het plein voor de Sint-Laurenskerk. In mei 1940 kwam het ongeschonden uit het bombardement.
De groep bracht onder meer een bezoek aan het stoomschip ‘De Rotterdam’. In 1959 (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Morgenvroeg kan het verkeer tussen Valkenswaard en Eindhoven in de soep raken in Valkenswaard. De Actiegroep Leefbaar Valkenswaard gaat daar op de Eindhovenseweg met spandoeken protesteren tegen het doorgaand vrachtverkeer in het dorp. Het vertrek, vanaf de markt, is gepland om 07.45 uur. De optocht van de actievoerders trekt dan over de N69 noordwaarts. De demonstratie vindt alleen plaats als er genoeg deelnemers zijn.
Pelt - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomWe zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wilhelmus Croonen overleden

Maandag 22 mei 2017
Overpelt - Wilhelmus Croonen overleden

Overpelt

Vandaag is in Leopoldsburg de uit Overpelt afkomstige Wilhelmus Croonen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd de woning Schansstraat 192 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a76ca en heeft een K.I. van 377 euro.
Neerpelt - Kruisdagen op Grote Heide gestartZoom

Neerpelt

Naar jaarlijkse traditie zijn vandaag op Grote Heide de kruisdagen weer van start gegaan. De drie dagen voor Hemelvaart wordt er 's morgens om negen uur gebeden voor de vruchten der aarde. Vandaag was men te gast bij Vijay en Kristien Maesen, waar dit jaar op de derde zondag van september de dag van de landbouw plaatsvindt. Morgen is men te gast aan de Vlasrootweg 16 en overmorgen in de Ponyfarm. Iedereen is van harte welkom.

Theo Hendriks overleden

Maandag 22 mei 2017
Overpelt - Theo Hendriks overleden

Overpelt

Gisteren is Theo Hendriks overleden, de weduwnaar van Mia Swinnen en van Maryse Van Stapel. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
Pelt - En wie won de DVD?ZoomHet is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!

Feest voor Esperanza Pelt

Zondag 21 mei 2017
Pelt - Feest voor Esperanza PeltZoomWe geven ook nog graag enkele foto's mee van de dames van Esperanza Pelt die deze namiddag in Tervant de Beker van Limburg wonnen. Proficiat dames!
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Zoom
Pelt - Damesvoetbal: Esp. Pelt wint Limburgse bekerZoomVorig jaar won de damesploeg van Louwel nog de provinciale bekerfinale door Esperanza Pelt te verslaan, maar vandaag waren de rollen omgekeerd: na een knappe wedstrijd won Pelt van E. Louwel met 4-1. De Limburgse beker is dus voor de Peltse dames! Fufo Beringen verloor met 8-2 van FC Hamont 99 in de troosting voor brons.
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gistervoormiddag is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een Belgische wielertoerist, die deel uitmaakte van een groep van ongeveer 35 renners, aangereden door een auto en geslagen door de chauffeur, een 49-jarige man uit Valkenswaard. De chauffeur reed nadien door maar werd later door de politie thuis opgepakt. De wielertoerist werd niet gewond. Het incident gebeurde toen de groep bij een rotonde geen voorrang gaf aan de automobilist.

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Getuigen gezocht (2)

Zondag 21 mei 2017
Neerpelt - Getuigen gezocht (2)

Neerpelt

Vrijdagochtend rond 07:20 uur was er een aanrijding tussen 2 scooters op het paadje tussen de Maststraat en het kanaal. Daarbij maakte een 16-jarige scooterrijder een zware val. De andere scooterrijder zorgde dat hij wegkwam. Heeft u dit gezien of kent u iemand die dit heeft gezien gelieve contact met de lokale politie op te nemen.

Getuigen gezocht

Zondag 21 mei 2017
Pelt - Getuigen gezochtVrijdag rond 09:45 uur vond een verkeersongeval plaats in de Vonderstraat (Overpelt) richting Koning Albertlaan (Neerpelt). Een vrouw wandelde richting Koning Albertlaan en werd langs achter aangereden door een zwart voertuig, vermoedelijk type stationwagen. Zij komt hierbij hard ten val met meerdere kneuzingen tot gevolg. De chauffeur van het aanrijdende voertuig stopte niet en reed verder richting Neerpelt.
Heeft u dit gezien of kent u iemand die dit heeft gezien, gelieve dan contact met de lokale politie op te nemen.
Pelt - KMV Neerpelt wint 'Beker van verstandhouding'ZoomIn het lokaal van Heuvel Sport in Bocholt heeft KMV Neerpelt gisteravond de finale van de Beker van verstandhouding van de KNLBB (Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond) gewonnen. Aan dit toernooi mogen alleen ploegen van de KNLBB meedoen die bestaan uit 3 bestuursleden van elke club. Er wordt gespeeld naar de drie disciplines: 3-band, bandstoten en vrij spel.
De ploeg van KMV Neerpelt, die voor het derde jaar op rij in de finale stond, nam het gisteren op tegen Cheers BC uit Overpelt. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk KMV Neerpelt dat met het kleinste verschil de beker binnenhaalde. Het winnende team bestond uit René Vandebroek (3-band), Hensen Gerard (bandstoten) en Vos Ivo (vrij spel).
Pelt - Esp. Pelt speelt bekerfinale damesvoetbalIn het provinciaal damesvoetbal spelen Esperanza Pelt en Louwel morgen/zondag de provinciale bekerfinale. Dat gebeurt op het terrein van AC Tervant Paal. Vorig seizoen stonden beide teams in de finale ook al tegenover elkaar. Toen sleepte Louwel de overwinning in de wacht.

Hondje weggelopen

Zaterdag 20 mei 2017
Neerpelt - Hondje weggelopenZoom

Neerpelt

Vanmorgen is Luna, een zwarte chihuahua, weggelopen in de omgeving van de Koningin Astridlaan. Het hondje is wat schuw maar laat zich toch gemakkelijk oppakken. Mocht iemand haar vinden dan mag die contact opnemen met het nummer 0476 78 94 43, of het hondje terugbrengen naar de Koningin Astridlaan 9 in Neerpelt. Een beloning wacht! UPDATE Het hondje is inmiddels weer terecht.

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Pelt - Een stap in de ruimteZoomDe NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)

Bertha Berben overleden

Vrijdag 19 mei 2017
Pelt - Bertha Berben overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Bertha Berben overleden, de weduwe van Gerard Van Langendonk. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag  (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
De omstreden kaart die bouwgrond in Vlaanderen omzet in bosgrond moet vervangen worden door een nieuwe. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd. De voorbije dagen ontstond er veel protest toen bleek dat er op bouwgronden die in sommige bosgebieden liggen, voortaan niet meer gebouwd zou mogen worden. Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel kondigde vanmiddag nog aan dat het naar de Raad van State wilde trekken om de kaart (en haar gevolgen) ongedaan te laten maken. Zover hoeft het nu dus niet te komen.
Overpelt - Cornflakes voor St.-VincentiusverenigingZoom

Overpelt

De leerlingen van de Corneliusschool (Lindel) en van de Clementiaanschool (Holheide) schonken cornflakes ter waarde van € 600 aan Sint-Vincentius Overpelt. Dit was mogelijk dankzij een aantal acties die ze op school organiseerden. Dank aan de kinderen voor hun inzet. Op de foto tonen ze fier de aankoop!

Begrafenis met omweg

Vrijdag 19 mei 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Begrafenis met omwegWat de laatste wensen van moeder waren, wilde de vrederechter van Leuven weten van de kinderen van een Marokkaanse vrouw, die op negentigjarige leeftijd stierf op de palliatieve dienst van de KU Leuven. Dat zij een graf kreeg in België, antwoordde de dochter. Dat de kinderen geen ruzie maakten, wist de zoon. Een maand na haar dood stonden broer en zus voor de vrederechter. De zoon had het stoffelijk overschot naar Charleroi laten overbrengen, naar de Islamitische Uitvaartvereniging van België, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Overpelt

Tom Geys en Anneleen Daens, beiden uit Overpelt, hebben de burgerlijke vennootschap onder vorm van een gewone commanditaire vennootschap Thuisverpleging Tom Geys opgericht met zetel aan de Windmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verpleging op consultatie én aan huis van mensen die permanente of tijdelijke verzorging nodig hebben.

Femma-Boseind hield lentefeest

Donderdag 18 mei 2017
Neerpelt - Femma-Boseind hield lentefeestZoom

Neerpelt

Op het lentefeest van Femma-Boseind werd kernlid Hilde Paesen gehuldigd voor haar 25 jaar vrijwillige inzet. Ze werd in de bloemetjes gezet en kreeg leuke attenties. Het lentefeest zelf was vrolijk en kleurrijk. De Femma-dames hebben zich zeer goed geamuseerd. Onder leiding van Raf Cox werd hun muziekkennis danig op de proef gesteld. En om het feest helemaal af te maken, mocht iedereen een mooi bloemetje mee naar huis te nemen.

Zaterdag cursus composteren

Donderdag 18 mei 2017
Overpelt - Zaterdag cursus composterenZoom

Overpelt

Aanstaande zaterdag 20 mei vindt er van 10 tot 12 uur een cursus composteren plaats in de 'samentuin' in het Lindel. De cursus start met een kort theoretisch onderhoud in de refter van de Corneliusschool in de Parkstraat. Na deze korte introductie in de wondere wereld van compost, steek je samen met de Vlaco-lesgever de handen uit de mouwen om een optimale compostering te verkrijgen. Deze praktijksessie gaat door in samentuin het Lindelhof, iets verderop in de Kraanstraat.
De cursus (…) Het hele nieuwsbericht

Folder 'asbest in huis'

Donderdag 18 mei 2017
Eerstdaags wordt aan onder andere alle bibliotheken, notarissen, lokale besturen, wooninfopunten, enz. in Limburg een aantal exemplaren van de folder ‘Asbest in huis’ verzonden. Het is de bedoeling dat die terechtkomt bij bouwers en verbouwers. De folder, samengesteld door het provinciebestuur in samenwerking met Limburg.net, geeft een leidraad om asbesthoudende materialen te detecteren, te herkennen en indien nodig veilig te verwijderen, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmorgen hebben de Noord-Limburgse burgemeesters en vertegenwoordigers van VITO, INFRAX, NUHMA, Energyville en POM-Limburg in het Huis van de Stad in Lommel het startschot gegeven voor een taskforce “Geothermie Noord-Limburg”. Deze taskforce of expertengroep moet de mogelijkheden van geothermie en de exploitatie ervan verder verkennen en de gemeentebesturen adviseren over hoe gezamenlijk de uitbouw van geothermie kan verwezenlijkt worden. Verder wordt van de taskforce verwacht (…) Het hele nieuwsbericht

Week van het hartritme

Donderdag 18 mei 2017
De week van het hartritme staat dit jaar in het teken van levensreddend handelen. Kennis van de risicofactoren, de alarmsignalen en eerste hulp bij een hartstilstand, is voor iedereen van levensbelang. In de hal van het Mariaziekenhuis gaan op 30 mei ( 13-18u) rond dit thema een aantal infostanden georganiseerd worden. De dienst spoedgevallen en de brandweer zullen informatiesessies geven, educatie bij (…) Het hele nieuwsbericht

Weer vertraging voor N69

Woensdag 17 mei 2017
Grensgevallen
De Nederlandse Raad van State (RvS) heeft opnieuw bezwaren opgeworpen tegen de voorgestelde Westparallel voor de N69. Die nieuwe weg zou het grootste deel van het verkeer dat nu nog door Waalre en Valkenswaard rijdt, voor zijn rekening moeten nemen. Maar volgens de RvS moet de waterhuishouding in het gebied rond de rivier De Keersop beter worden onderzocht. Ook moet men een oplossing vinden voor een ondergrondse koolwaterstofleiding die in de buurt van het tracé ligt, en waar een breuk in de bodem is vastgesteld.
De provincie Noord-Brabant krijgt van de RvS vijf maanden de tijd om met oplossingen te komen.
Pelt - Het eerste jonge ree van het jaarZoomIn het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek is het eerste jonge ree van het jaar opgevangen. Het dier - die ogen! - wordt daar verzorgd nadat een man het in Hoegaarden had opgemerkt en had meegenomen, iets wat men beter niét doet, zeggen ze bij het NHC. Lees hier het verhaal. (Foto NHC)

Vooruitgang

Woensdag 17 mei 2017
Vandaag gelezen
"De kans dat een Brits kind van acht een televisie op zijn kamer heeft, is groter dan de kans dat zijn vader bij hem in thuis woont."
(Bron: De Groene Amsterdammer)

Dief krijgt 20 maanden cel

Woensdag 17 mei 2017
Pelt - Dief krijgt 20 maanden celEen 25-jarige Hasslt is vandaag tot 20 maanden celstraf bedacht voor het plegen van een reeks diefstallen. De man sloeg onder meer toe in Lommel, Peer, Neerpelt en Tongeren. Hij stond ook terecht voor slagen aan de politie. De man kwam eerder al in aanraking met het gerecht. (PG)
Pelt - Daar zijn de Special Olympics BelgiumZoomVan woensdag 24 tot en met zaterdag 27 mei nemen meer dan 3400 Belgische atleten deel aan de Special Olympics Belgium Nationale Spelen, het grootste sportevent in België voor atleten met een verstandelijke beperking. Zij zullen het beste van zichzelf geven in 19 verschillende sporten en aangepaste disciplines tijdens het sportief hoogtepunt van het jaar dat dit jaar plaatsvindt in Limburg. De atleten, uit 320 Belgische clubs, en hun 1200 coaches zullen dagelijks worden bijgestaan door (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Vanherk overleden

Woensdag 17 mei 2017
Neerpelt - Michel Vanherk overleden

Neerpelt

Zaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Michel Vanherk overleden, de echtgenoot van Mia Doumen. Hij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Gerdingen (Bree).

Vechtersbazen veroordeeld

Dinsdag 16 mei 2017
Pelt - Vechtersbazen veroordeeldDe correctionele rechtbank heeft vandaag twee Nederlandse broers uit Neerpelt veroordeeld voor een zware vechtpartij aan het Parelstrand. Zij werden elk met 18 maanden celstraf bedacht. Voor één van hen is de straf voor 12 maanden voorwaardelijk. Aan de burgerlijke partij moeten ze 9.200 euro schadevergoeding betalen. (PG)

Tennislessen bij Metallic

Maandag 15 mei 2017

Overpelt

Vrijdag zijn de initiatie-tennislessen voor jeugd tussen 5 en 14 jaar gestart op de terreinen van de Koninklijke TC Metallic. Liefst 25 nieuwe spelertjes boden zich aan om met tennis kennis te maken. Om alles in goede banen te leiden kreeg de tennis-initiator hulp van de voorzitter en enkele vrijwilligers. Vrijdag van 17.30u tot 18.30u is de tweede les.

38% van ademtesten positief

Maandag 15 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Afgelopen weekend waren er in Limburg 78 verkeersongevallen, waarvan 21 met gewonden. De politie nam bij die ongevallen 34 ademtesten af. 13 daarvan, of 38,2 procent, waren positief. Er waren 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Neerpelt

Het gemeentebestuur is in samenwerking met een innovatiebureau gestart met een traject waarmee de gemeente tot een duidelijke visie wil komen voor de dienstverlening van gemeente en OCMW en deze visie vertalen in concrete actieplannen, aldus een mededeling van het gemeentebestuur. In dit traject is het belangrijk om de mening van de inwoners te kennen. Daarom werd een online bevraging voorzien. Met deze vragenlijst wil de gemeente weten hoe belangrijk verschillende waarden zijn voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
In Kasterlee heeft een 65-jarige automobilist uit Bergeijk vanmiddag een groepje fietsende vrouwen uit Retie aangereden. Twee vrouwen kwamen daarbij om het leven, een andere verkeert nog in levensgevaar. De Bergeijkenaar reed niet onder invloed.
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Oppassen voor oplichters bij geldautomatenAfgelopen weekend hebben oplichters verschillende mensen die die geld afhaalden via bankautomaten, op een listige manier bestolen, meldt de lokale politie. Er waren aangiften bij de politie over feiten in Peer, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Heusden-Zolder.
Slachtoffers van de oplichters werden meteen nadat zij geld uit de automaat hadden gehaald met hun bankkaart, aangesproken door een man. Die maakte hen erop attent dat zij biljetten hadden laten liggen na hun geldafhaling. Toen de (…) Het hele nieuwsbericht
Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg hebben de voorlopige kaarten inzake bestemming industriegrond met de meest kwetsbare waardevolle bossen kunnen inkijken. Alleen al in Limburg gaat het om 311 hectare en dus meer dan 60% van het totaal in Vlaanderen. Het gaat om zonevreemde bossen op gronden die industrie als bestemming hebben. Dit betekent dat ondernemers met hun gronden niet meer zomaar kunnen doen waarvoor de gronden bestemd zijn. Tevens houdt dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover staat.

Gratis naar... lezing Zaki

Maandag 15 mei 2017
Pelt - Gratis naar... lezing ZakiZoomAanstaande woensdag om 19u30 komt Zaki, oftewel Jacky Dewaele, naar CC De Adelberg in Lommel. Hij brengt een  boeiende lezing over 'ouder worden'. Maar géén treurzang over allerlei kwaaltjes, neen, een positief verhaal van de vele voordelen van het ouder worden komen aan bod onder de titel 'Ondeugend ouder worden'. Langer en gelukkiger zullen we leven! U kunt hier gratis naartoe indien u bij de eerste vijf (duo-ticket) bent die een mailtje stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Meer info en tickets via de website.
Overpelt - Op de goeie golf (159): TV-spiegelschroefZoom

Overpelt

De televisie, zoals wij hem nu kennen, maakte een hele evolutie door. Ooit trachtte men met spiegeltjes beeld over te brengen. Bram Butler bouwde met de kennis uit 1928 een model met spiegeltjes. Jo Ruffini toont u hoe zo een spiegelschroef werkt.

Neerpelt

Niels Lagrange heeft zaterdag samen met Pieter Vanneste in de Lamborghini Super Trofeo op het circuit van het Britse Silverstone de eerste plaats behaald in de categorie Pro-am en de 7de in de algemene stand. Vandaag, tijdens de tweede race, zat er opnieuw een podiumplaats in, maar een klapband deed de wagen naar de 6de plaats verzeilen. De volgende race wordt op 24 en 25 juni gereden op het circuit van Paul-Ricard in Le Castellet, Frankrijk.
Pelt - Wie wint de dvd (of het boek)?ZoomMoederdag is weer bijna achter de rug. Meteen een kapstokje voor Stijn Lodewijks om er een cartoon rond te maken. Maar er ontbreekt iets in het rechter tekstballonnetje. Wat zegt moeder als ze van haar echtgenoot (in het café, maar dat weet moeder niet) te horen krijgt dat het zo druk is in de bloemenzaak?
Mail uw tekstje (graag voor vrijdagavond) naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld ook uw postadres. En misschien wordt u wel de nieuwe winnaar!

Neerpelt

Afgelopen zomer nog maakte strijkorkest Ponticello een concertreis naar Polen. Dit jaar zal het orkest van 7 tot 9 juli deelnemen aan het internationaal festival JAZEE in Oostende. "Een verre concertreis naar het buitenland is iets wat we om de twee jaar ambiëren”, vertelt Vera Baliko, bezieler en dirigente van Ponticello. Ook is het orkest in volle voorbereiding voor het jaarlijks concert op 20 mei in het Hubertustheater. “We willen de ouders, familie en sympathisanten van onze strijkers op deze avond alvast een voorsmaakje geven van het repertoire dat gespeeld zal worden in Oostende”, aldus Vera Baliko. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via de Kunstacademie Noord-Limburg.

En wie won de dvd?

Zondag 14 mei 2017
Pelt - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze kent de gewoonten van wielertoeristen blijkbaar zo goed dat ze bovenstaand tekstje uit haar hoed toverde. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jan Rademakers overleden

Zondag 14 mei 2017
Overpelt - Jan Rademakers overleden

Overpelt

Vandaag is Jan Rademakers overleden, de weduwnaar van Ricky van de Water. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Holheide. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Pelt - Felicitaties van het Rode KruisZoomVanmorgen was de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis Neerpelt–Overpelt te gast op het gemeentehuis van Neerpelt. In aanwezigheid van beide burgemeesters en enkele schepenen prees schepen Leen Gielen de aanwezige cursisten, verdienstelijke leden en bloedgevers voor hun vrijwillige inzet voor het Rode Kruis. Ook het tekort aan bloedgevers en actieve leden werd nog eens benadrukt. Voorzitter Eddy Dewitz had op zijn beurt vele woorden van dank en lof voor de aanwezigen. Ook dankte hij de bevolking (…) Het hele nieuwsbericht
Felicitaties van het Rode KruisFelicitaties van het Rode Kruis
Zoom

Johan Welkenhuyzen overleden

Zaterdag 13 mei 2017
Neerpelt - Johan Welkenhuyzen overleden

Neerpelt

Op 1 mei overleed de uit Neerpelt afkomstige Johan Welkenhuyzen. Hij was 55 jaar. Het afscheid vind plaats in intieme kring. Zaterdag 27 mei (19 uur) is er een herdenkingsdienst in de parochiekerk van Lozen.

Neerpelt

Bij O.C. De Kentings heeft de zelfstandige uitbater zijn mandaat teruggegeven aan de vzw Parochiale Werken St.-Jozef-Boseind. De uitbating wordt sinds 8 mei voorlopig gedaan door vrijwilligers, in afwachting dat er een nieuwe uitbater is gevonden. O.C. De Kentings is nu elke avond open vanaf 19u, behalve op maandag.
Overpelt - Op de goeie golf (158): hoezo draadloos?Zoom

Overpelt

Hoe werkt de gsm nu eigenlijk? Jo Ruffini legt het u uit in een nieuwe aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Lies Kums overleden

Vrijdag 12 mei 2017
Overpelt - Lies Kums overleden

Overpelt

Vandaag is Lies Kums overleden, de weduwe van Gerard Dewit. Zij was 91 jaar en wordt donderdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Vandaag gelezen
"Photos from space at night have raised questions about why Belgium burns so bright." (The New York Times)

Nieuwe bvba: M & J Interieur

Vrijdag 12 mei 2017
Martijn Vanesch en Jan Vrijssen, beiden uit Overpelt, hebben de bvba M & J Interieur opgericht met zetel aan de Steenovenstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemeen schrijnwerk, gyprocwerken én opslag en overslag van goederen.

Nieuwe bvba: 26tien

Vrijdag 12 mei 2017

Neerpelt

Bart Smeets en Joke Baens, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba 26tien opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat in Neerpelt.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer interieurontwerp en consultancy én het toestaan van leningen.
Pelt - Maandag moeilijk op E314 in ViverselZoomVolgende maandag 15 mei start op de E-314 de effectieve omleiding van het verkeer van de snelwegbrug over het kanaal in Viversel langs de tijdelijke brug. Zoals bekend wordt de brug - die eigenlijk uit twee bruggen bestaat - 1,6 meter verhoogd tot een doorvaarhoogte van 9,10 meter. Zo kunnen er schepen met 4 opgestapelde containers onder door.
De werken worden 's avonds en 's nachts uitgevoerd en duren ongeveer een week. In die periode wordt de tijdelijke brug geleidelijk aan in gebruik (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse export van diensten en handel boomt. Voka– KvK Limburg heeft de exportprestaties van Limburg en Vlaanderen naast mekaar gezet. En wat blijkt? Over de afgelopen jaren heeft Limburg een veel grotere groei (45%) gekend dan Vlaanderen (10%). Daardoor heeft onze provincie al een kleine stap genomen, maar de achterstand met Vlaanderen is nog groot. Vooral de dienstverleners en handelaars vinden hun weg naar het buitenland, maar de industrie blijft de grootste exporteur van Limburg.
De gemiddelde prijzen van gewone woonhuizen, villa’s en appartementen zijn in 2016 opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. In 2016 werden gewone woonhuizen 4% duurder, villa’s 2,2% en appartementen 0,4%.

We zijn hier niet alleen

Woensdag 10 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
De Belgische soortenlijst telt 22.779 diersoorten, vooral 20.097 geleedpotigen (vliegen, spinnen, kreeften) en 893 gewervelden (vogels, vissen, reptielen, zoogdieren). Binnen de soorten zijn de aantallen enorm. Volgens de tellers zijn er rond de 1,3 miljoen reisduiven, 72.100 zangvinken, 1,5 miljoen honden, ruim 2 miljoen katten en 11 miljoen muizen (5 muizen per kat dus). Maar ook 19.070 everzwijnen, 20.262 reeën en 320 miljoen slachtdieren. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Neerpelt

Elk jaar trekt het gemeentebestuur een budget van 5000 euro uit voor projectsubsidies in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Op die manier wil men in het Zuiden groepen van mensen of verenigingen aanmoedigen tot het ondernemen van projecten gericht op de sociale, maatschappelijke of economische ontwikkeling van een regio, gemeenschap of bevolkingsgroep. De projecten moeten een duurzame ontwikkeling en de verzelfstandiging van de doelgroep beogen en uitgevoerd worden met betrokkenheid van een (…) Het hele nieuwsbericht

Kioskconcerten op komst

Woensdag 10 mei 2017

Neerpelt

Op 24 mei en 18 juni organiseert het gemeentebestuur in de kiosk aan Oud-Dommelhof een kioskconcert. Dat kadert in een ambitie om een jaarlijks muziekprogramma uit te werken binnen de gemeente. Op 24 mei staat Mad About Mountains in de kiosk. De band rond zanger-gitarist Piet De Pessemier (ex-Monza, ex-Krakow) uit Herk-de-Stad brengt een mooie mix van Americana, folkrock en alternative country en spiegelt zich aan de seventiessound van Crosby, Stills, Nash & Young en The Band, of (…) Het hele nieuwsbericht

Het Fotofestival nadert...

Woensdag 10 mei 2017
Overpelt - Het Fotofestival nadert...Zoom

Overpelt

... en in het dorpscentrum hangen de banieren al klaar. En ze zijn mooi! (Foto Sofie Scheelen)
Aanstaande zaterdag 13 mei organiseert voetbalclub Esperanza Pelt een 'vriendinnendag' om meisjes kennis te laten maken met het damesvoetbal binnen de club. Na de promotie naar de nationale afdelingen van het damesvoetbal en met een finale in de beker van Limburg in het verschiet, wil Esperanza Pelt zijn damesafdeling binnen de club verder uitbouwen. Zo kunnen meisjes tussen 6 en 14 jaar volgende zaterdag van 10 u tot 12 u een leuke voetbalvoormiddag beleven op Sportpark De Roosen in Neerpelt. De training zal onder de deskundige leiding van Marc Piron staan, bijgestaan door een aantal kleppers uit het eerste en tweede elftal van de damesploegen van Esperanza zelf. Vooraf inschrijven is niet nodig en deelname is volledig gratis. Lijkt het wat voor jou? Kom dan gerust een kijkje nemen!
Pelt - Willy Hoedemaekers overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Willy Hoedemaekers overleden, de weduwnaar van Mimi Swinnen. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Pelt - Dertig kilo cocaïne in beslag genomenDe Limburgse onderzoeksrechter gaf afgelopen vrijdag opdracht aan de federale gerechtelijke politie Limburg om in te grijpen bij een belangrijke drugsdeal van cocaïne. Die zou plaatsvinden in Antwerpen. Vijf personen, zowel de leveranciers van de verdovende middelen als de potentiële kopers, konden worden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Bij de tussenkomst werden ongeveer 30 kg cocaïne, 16.000 euro en 26.500 Zwitserse frank aangetroffen; vier gebruikte (…) Het hele nieuwsbericht
Al 5 jaar organiseren verschillende diensten vanuit de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt 3 keer per jaar een praatcafé over het thema dementie. Elke keer wordt dat thema vanuit een andere hoek bekeken. Soms is het een infoavond of een lezing maar het kan ook een theaterstuk of een film zijn. Via het praatcafé probeert men mensen te bereiken die graag meer over dementie willen weten. Dit kan de persoon zijn die zelf dementie heeft, zijn familie, vrienden, buren of éénieder die vanuit interesse meer wenst te weten te komen. Nadat de informatie gegeven is, is er de mogelijkheid om iets te drinken, na te praten met mensen in gelijkaardige situaties, of je vragen te stellen aan de aanwezige hulpverleners.
Ben je benieuwd en wil je ook eens komen luisteren? Je bent welkom op woensdag 10 mei (morgen!) om 19u30 in WZC St.- Jan Berchmans, Bosstraat 7, Hamont-Achel. Het thema is ‘Leven met dementie’ en het einde is voorzien rond 22u.

Bevrijding herdacht

Dinsdag 9 mei 2017
Neerpelt - Bevrijding herdachtZoom

Neerpelt

Op het oude kerkhof in de Nieuwstraat werden gisteren door gemeentebestuur en de KNSB Nationale Strijdersbond afdeling Neerpelt de bevrijding van België en het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Verschillende vaderlandslievende verenigingen uit de omliggende gemeenten waren daarbij vertegenwoordigd. Namens de gemeente en NSB werden bloemen aan het monument van de gesneuvelde militairen en politieke gevangenen van Neerpelt neergelegd.
KNSB-ondervoorzitter Francy Engelen las de (…) Het hele nieuwsbericht
Bevrijding herdachtBevrijding herdacht
Zoom
Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de aanpassing van de verkeerslichtenregeling van drie kruispunten op de Grote Baan in Houthalen. Ter hoogte van de Koolmijnlaan zal het agentschap ook de afslagstrook voor het verkeer komende van Hasselt, richting Centrum-Zuid, verlengen. Deze ingrepen moeten, in afwachting van de aanleg van de Noord-Zuid-verbinding, zorgen voor een tijdswinst voor het verkeer. Meer informatie leest u in het bericht op de Internetgazet van Houthalen-Helchteren.

Jeanne Corstjens overleden

Maandag 8 mei 2017
Neerpelt - Jeanne Corstjens overleden

Neerpelt

Gisteren is Jeanne Corstjens overleden, de weduwe van Pierre van den Wijngaert. Ze was 78 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Boseind. Begroeting kan vooraf tussen 17.30u en 18u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Pelt - Wie wint de dvd?ZoomDaar zijn we weer met een nieuwe opgave. Die is opnieuw geïnspireerd door de actualiteit, met name het feit dat de politie te snelle fietsers gaat (kunnen) flitsen. Wat antwoordt de politieman rechts als zijn overste vraagt waar men die radar gaat opstellen?
Uw mail met daarin het antwoord graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Tijdens het weekend verneemt u dan of u bij de winnaars bent. We moeten daar wat tijd voor uittrekken omdat er telkens vele honderden inzendingen binnenkomen. Vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd kunnen versturen!

Internetgazet-brood

Zondag 7 mei 2017
Maak dat mee!
Pelt - Internetgazet-broodZoomOnze collega in Heusden-Zolder is vandaag jarig. Reden voor een van zijn medewerkers om voor hem een Internetgazet-brood te laten bakken: een brood met in de korst het Internetgazet-logo verwerkt. En het is lekker! mailt hij...

110 jaar KSA Overpelt

Zondag 7 mei 2017

Overpelt

Op zaterdag 27 mei viert KSA Overpelt viert haar 110-jarig bestaan en jij kan erbij zijn. "We hebben een gezellig druk programma uitgewerkt voor jong en oud," zegt Tom Verlinden. "Alle kinderen van 6 tot 16 jaar zijn welkom om mee te doen aan 'spel zonder grenzen'. Hiervoor moet je niet inschrijven en mag je gewoon om 14u00 naar De Pomp komen.
Ouders, oud-leiding en sympathisanten ouder dan 16 jaar zijn in de namiddag welkom om mee te doen aan het KSA-Overpelt-Kubb-tornooi en mee te dingen (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
"Het is maar een idee, maar moest het overheidsgeld, in tijden van fake news, in journalistiek worden geïnvesteerd, in plaats van in de aandeelhouders van grote mediabedrijven; kranten en tijdschriften zouden geen nieuwe CIM-cijfers nodig hebben om uit de doden op te staan."
(Uit de nieuwsbrief van de kritische website Apache.be)

Wie won de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomDeze week gaat het ons geld kosten want we moeten TWEE dvd's weggeven. Twee inzenders hadden identiek dezelfde tekst ingezonden voor het lege tekstballonnetje: Leo Noten en Walter Reijnders. Ze krijgen de dvd eerstdaags in de bus. Onze gelukwensen! Veel inzenders hadden een variante op "Het is niet voor mij maar voor mijn (buur)man". Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Overpelt

Marcel Hoeben uit de Heesakkerstraat is de nieuwe voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Martinusparochie van Overpelt-Centrum. Hij volgt in die functie Louis Hendrix op.
Neerpelt - Biljarten: Neerpelt N.-Limburgs kampioenZoom

Neerpelt

KNBC Neerpelt kroonde zich deze week tot kampioen in de KNLBB. In de finale tegen K. Peer BC  (beide clubs waren periodekampioen) toonde Neerpelt zich de beste. Thuis werd Peer met 8-0 naar huis gestuurd door overwinningen van J.-P. Verschakelen, Toon Valkenborgh en Jan Vanhelden. In Peer werd dan een gelijkspel behaald: 4-4, dankzij Toon Valkenborgh en Ludo Geerts. Een knappe prestatie, mede te danken aan de rest van de ploeg die het hele seizoen haar best heeft gedaan: Carlo Kums, Ruddi Pinxten en Mark Sluyts.  
Neerpelt - Samana Grote Heide op bedevaartZoom

Neerpelt

Woensdag gingen 30 leden van Samana Grote Heide naar Tongeren, op bedevaart naar de H. Rita. Die heilige staat bekend als patrones van de hopeloze gevallen. Ze wordt onder meer aangeroepen voor de examenvrees en de pokken. Bij aankomst volgde er een bezinning in de kerk van de Sint-Jozefsparochie. Daarna wandelde het gezelschap naar de O.L.Vrouwbasiliek. Op de terugweg werden ze uitvoerig besprenkeld met natuurlijk regenwater...

Roger Sleurs overleden

Vrijdag 5 mei 2017
Overpelt - Roger Sleurs overleden

Overpelt

Vandaag is Roger Sleurs overleden, de echtgenoot van Maria Baeten. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Pikant pand

Vrijdag 5 mei 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Pikant pandDe vrederechter van Gent kreeg te maken met een discussie over huurgelden, uithuiszetting en nietigheid van een huurcontract in verband met een pand in de Pieter Vanderdonckt-doorgang in Gent. Op het eerste zicht een banaal huurgeschil, waar de vrederechter wel raad mee zou weten. Niet zo, vond de vrederechter.
Pieter Vanderdonckt mag dan in 1839 in Gent hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de Orangisten oftewel de ‘Vrienden van de Orde en Publieke Rust’, het straatje is in (…) Het hele nieuwsbericht

M.A.S. Express failliet

Donderdag 4 mei 2017

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag de faling uitgesproken van M.A.S. Express uit de Spoorwegstraat in Neerpelt. Schuldvorderingen moeten voor 4 juni ingediend worden.
In 2030 zal het aantal actieve priesters in het bisdom Hasselt nagenoeg worden gehalveerd. In 2020 zullen er in Limburg nog 63 priesters actief zijn. In 2030 zullen er dat nog 37 zijn. Dat meldt Kerk & leven vandaag. Volgens godsdienstsocioloog Wim Vandewiele van de KU Leuven gaat het om een nog vrij optimistische voorspelling “omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge gemiddelde leeftijd van de clerus en het bijgevolg hogere risico op ziekte en overlijden”. Bij de cijfers is geen rekening gehouden met eventuele nieuwe roepingen.
Neerpelt - 'Ifigenia in Aulis' in het HubertustheaterZoom

Neerpelt

Wat als je Noordkaap, U2, Rammstein, Grieks drama, een 20-tal leerlingen en een gedreven leerkracht-regisseur met elkaar mixt? Dan krijg je een moderne variant van het Grieks toneelstuk "Ifigenia in Aulis". Steven Roelands, leerkracht Grieks en Latijn aan WICO-campus Sint-Hubertus, bewerkte dit toneelstuk tot een hedendaagse versie die dit weekend wordt opgevoerd door de leerlingen van het college.
1200 v.C.: de Trojaanse prins Paris heeft de Spartaanse koningin Helena ontvoerd, de vrouw van (…) Het hele nieuwsbericht

50 jaar Chiro Samowe

Woensdag 3 mei 2017
Neerpelt - 50 jaar Chiro SamoweZoom

Neerpelt

Afgelopen weekend gingen maar liefst 82 Lilse dames op weekend in Lozen. Hun gemeenschappelijke factor? Ze zijn allemaal bij Chiro Samowe Lille - thans 50 jaar oud - Chiroleidster geweest of zijn dat nu nog altijd. Het werd een mini-kamp waar menig (oud-)leidster zich kon smijten. Waar ze de longen uit haar lijf heeft gezongen, geroepen of gelopen bij het kampvuur, de pleinspelen of de plezante groepsnamiddag. Er werd weer gespeeld naar hartenlust en de herinneringen aan de kampen van vroeger kwamen (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Werkstraf voor geweld tegen politieDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een vijftiger en zijn 23-jarige zoon uit Overpelt een werkstraf van respectievelijk 140 en 80 uren opgelegd voor buitensporig geweld tegen de politie.De feiten werden in Houthalen-Helchteren gepleegd en dateren van het najaar 2016. Eén van de agenten was bijna twee maanden werkonbekwaam. Aan de agenten die zich burgerlijke partij stelden moeten zij 1.366 euro schadevergoeding betalen.  (PG)
Pelt - Trio Khaldei sluit klassiekreeks afZoomKlassiek in Noord-Limburg kan terugkijken op een mooi seizoen met een intrigerende concertreeks die kon rekenen op vele positieve reacties en intens applaus. Aanstaande vrijdag om 20.30 uur valt in de Sint-Jozefskerk in Overpelt-Fabriek het doek over de concertreis naar Scandinavië en de Baltische Staten. Laat u voor een laatste maal verrassen met schitterende muziek van componisten als Jean Sibelius en Arvo Pärt, die zich voor de gelegenheid laten vergezellen (…) Het hele nieuwsbericht

Maurits Vanbaelen overleden

Woensdag 3 mei 2017

Overpelt

Op 28 april overleed de uit Overpelt afkomstige Maurits Vanbaelen. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (11.30 uur) in de Sint-Martinuskerk in Kontich.
Neerpelt - Ook Thijs van Leeuwen naar SportingZoom

Neerpelt

In opvolging van doelman Youri Denert, die naar het Duitse Aurich vertrekt, heeft Sporting NeLo Thijs van Leeuwen (30 - foto) aangetrokken. Hij komt over van de Nederlandse landskampioen  OCI Lions. Thijs is een zeer ervaren doelman die alle mogelijke prijzen gewonnen heeft bij de Lions. Hij is 1,94m groot, weegt 100 kg en speelde bij resp. BFC, BEVO en OCI Lions.

Overpelt

Op 7 mei kan je kennismaken met de verschillende religies en levensbeschouwingen die in Overpelt actief zijn. De Sint-Martinuskerk in het Centrum en moskee Tauhid aan de Breugelweg zijn open van 14 tot 18 uur. De Christengemeente Overpelt maakt de wekelijkse eredienst vrij toegankelijk in CC Palethe van 9.30 tot 12.30 uur en de Humanistische Vrijzinnige Vereniging stelt zich voor via een pop-up 'Huis van de Mens' in de inkomhal van CC Palethe van 14 tot 18 uur.
Neerpelt - Alweer versterking voor SportingZoom

Neerpelt

Aanwinst nummer 2 voor Sporting NeLo (met aanwinst nummer 1 maakte u gisteren kennis) is Ephrahim Jerry (20), een sympathieke rechtshandige Nederlandse opbouwspeler die zowel links als midden kan spelen. Bovendien is Ephrahim een uitstekende verdediger die door zijn lengte (1m96) en mobiliteit in meerdere verdedigingssystemen inzetbaar is. Ephrahim is meervoudig Nederlands (jeugd)international en een van de grootste talenten van de lage landen. Sporting is dan ook blij dat Ephrahim de ambities van onze club onderschrijft! In het verleden speelde hij voor de Nederlandse clubs PSV Handbal Eindhoven, BEVO en OCI Lions.  (Sven Spooren)

Fina Witters overleden

Dinsdag 2 mei 2017
Overpelt - Fina Witters overleden

Overpelt

Gisteren is Fina Witters overleden, de echtgenote van Jaak Schildermans. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: donderdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Jacqueline Van Werde overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jacqueline Van Werde overleden. Ze was 92 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Laatste groet: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jan Arits overleden

Dinsdag 2 mei 2017
Overpelt - Jan Arits overleden

Overpelt

Vrijdag is Jan Arits overleden, de weduwnaar van Maddy Bloemen. Hij was 67 jaar en gedreven vrijwilliger van de voedselbank Sint-Vincentius Overpelt. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment; vandaag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Neerpelt - Versterking voor Sporting NeLoZoom

Neerpelt

Handbalclub Sporting NeLo heeft een eerste versterking binnengehaald. Het gaat om Kim Schroeder, een 23-jarige rechtshandige linkeropbouwer die overkomt van Eynatten, waar hij zijn hele handballoopbaan actief was. Van origine is Kim (foto) een Duitser, zijn vader speelde nog voor de Duitse nationale ploeg. Kim staat al jaren garant voor voor vele ‘gemakkelijke’ doelpunten. Hij heeft namelijk een verschroeiend schot in de rechterarm. Kim wil zijn handbalcarrière bij Sporting (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens de meest recente cijfers vertoont 17,3 procent van alle Limburgse kinderen overgewicht. In Tongeren bedraagt dit 19,1 procent, in Houthalen-Helchteren 18,4 procent én in Beringen en Lommel telkens 18,3 procent. In Overpelt heeft 16,2 procent van de kinderen te kampen met overgewicht, in  Neerpelt 15,5 procent, in Meeuwen-Gruitrode 14,9 procent, in Hamont-Achel 14,7 procent, in Hechtel-Eksel 14 procent én in Peer 12,6 procent.

Fina Witters overleden

Maandag 1 mei 2017

Overpelt

Vanmorgen is Fina Witters overleden, de echtgenote van Jaak Schildermans. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: donderdag tussen 19 en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Laatste maand tentoonstelling spionageHet is mei, en dat betekent dat in de Achelse Kluis de tentoonstelling over de spionage in de Groote Oorlog zijn laatste maand ingaat. Tot 27 mei kunt u er nog elke woensdag en zaterdag terecht, van 10 tot 16u. Rondleidingen op aanvraag bij info[!]noordlimburg1914-1918.be.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt