Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Pelt - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Francine Meuwissen overleden

Maandag 31 december 2018
Overpelt - Francine Meuwissen overleden

Overpelt

Vandaag is in WZC Immaculata de uit Hamont afkomstige Francine Meuwissen overleden, de weduwe van Pierre Simons. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Henri Beckers overleden

Maandag 31 december 2018
Overpelt - Henri Beckers overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Henri Beckers overleden, de weduwnaar van Truda Meekers. Hij was 93 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zaterdag (10u-10.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Hulp voor slachtoffers tsunami

Maandag 31 december 2018

Neerpelt

Consortium 12-12, een vereniging van zeven noodhulporganisaties, lanceerde een oproep voor steun voor de slachtoffers van de tsunami in Sulawesi (Indonesië). Dat eiland werd op 28 september getroffen door een zware aardbeving en een daaropvolgende tsunami. De lidorganisaties van het Consortium 12-12 gooien alles in de strijd om de bevolking in Indonesië te helpen: distributie van voedsel en drinkwater, verbetering van de hygiëne, bescherming van kinderen en de meest kwetsbaren, … De gemeente Neerpelt voorziet jaarlijks een budget van 2100 euro aan noodhulp. De helft van dat bedrag, 1050 euro, werd in oktober geschonken aan Indonesië 12-12. Ook de andere helft wordt nu ook overgemaakt aan 12-12. Wie zelf een gift wil doen, kan deze overschrijven op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.

Dag verlet

Maandag 31 december 2018
Pelter Hükske
Pelt - Dag verletZoomMet dank aan Fons Tuyaerts!

Nieuwe bvba: ProComp Consultancy

Zondag 30 december 2018

Overpelt

Willy Dijsselbloem uit Overpelt heeft de bvba ProComp Consultancy opgericht met zetel aan de Opgenomenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer technische studiën, ingenieursactiviteiten en computerconsultancy-activiteiten.

Nieuwe bvba: A.F. Leopoldsburg

Zondag 30 december 2018

Neerpelt

Ravin Poeran uit Neerpelt heeft de bvba A.F. Leopoldsburg opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een fitness- en wellnesscentrum en het verstrekken van allerlei diensten in verband met lichaamsverzorging.

Nieuwe bvba: Bast

Zondag 30 december 2018

Overpelt

Bart Cresens uit Overpelt en de bvba SKaal uit Hamont-Achel hebben de bvba Bast opgericht met zetel aan de Tielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer advies op het gebied van bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling.

Wensen voor alle mensen

Zondag 30 december 2018
Neerpelt - Wensen voor alle mensenZoom

Neerpelt

Ook vandaag worden in Porta Pelta, het winterterras langs Carpe Diem in Neerpelt-centrum, weer wensen verzameld voor alle Peltenaren. Ga gerust langs tot 20 uur vanavond om je wens te delen! Je kan trouwens deze namiddag terecht bij onze lokale handelaars. Zij staan weer voor je klaar! (Foto's FV)
Wensen voor alle mensen
Zoom

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Overpelt

In Overpelt is het aantal detailzaken van 2008 tot 2018 gedaald van 87 naar 78. Het aantal ketenwinkels in de gemeente steeg in dezelfde periode van 12 naar 17.

41 winkels minder in 10 jaar tijd

Zaterdag 29 december 2018

Neerpelt

Op tien jaar tijd is het aantal detailzaken in Neerpelt gedaald van 149 naar 108. Tijdens dezelfde periode kwamen er wel vier ketenwinkels bij. Er zijn er nu 17.

Luchtverfrissers voor zuivere lucht

Zaterdag 29 december 2018
Onder het motto ‘Frisse lucht voor Pelt’ vestigt Jong CD&V Pelt de aandacht op de slechte luchtkwaliteit op de verkeersas Heerstraat - Koning Albertlaan - Leopoldlaan. "Kwalitatief leven in Pelt kan enkel in een gezonde lucht," zeggen de jonge politici. Ze willen de problematiek onder de aandacht brengen van de verschillende beleidsniveaus en ter sprake brengen in de gemeenteraad van de fusiegemeente. Om de aandacht te trekken hebben ze alvast op enkele plaatsen oranje dennenboompjes opgehangen. Volgens Dennis Fransen, voorzitter van de jongerenafdeling, is het uitblijven van de omleidingsweg debet aan de slechte luchtkwaliteit.

Drugscriminaliteit beter aanpakken

Vrijdag 28 december 2018
Pelt - Drugscriminaliteit beter aanpakkenMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft vandaag aangekondigd dat hij de drugscriminaliteit in de grensstreek beter wil aanpakken. Door een strenger drugsbeleid in Nederland dreigen immers heel wat criminelen naar onze provincie af te zakken.

Gerard Follon overleden

Vrijdag 28 december 2018
Pelt - Gerard Follon overledenOp 19 december is op Tenerife Gerard Follon overleden, de echtgenoot van Riek Aarts. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie zal plaatshebben in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt op donderdag 3 januari om 10.30 uur, waarna de asverstrooiing in intieme kring zal gebeuren op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: woensdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zestienhonderd zelfstandigen

Vrijdag 28 december 2018

Neerpelt

Momenteel zijn in Neerpelt 1.609 zelfstandigen gevestigd. In 2014 waren er dat 1.478.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Pelt - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Ruim 1300 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018

Overpelt

Overpelt telt momenteel 1.302 zelfstandigen. Sinds 2009 is het aantal zelfstandigen in de gemeente jaar na jaar toegenomen. In 2009 waren er 1.046.

Inbraak in Eikenlaan

Donderdag 27 december 2018
Neerpelt - Inbraak in Eikenlaan

Neerpelt

Dieven hebben de voordeur van een woonst aan de Eikenlaan opengebroken. Of zij er buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Chel Paesen overleden

Donderdag 27 december 2018
Overpelt - Chel Paesen overleden

Overpelt

Vandaag is Chel Paesen overleden, de echtgenoot van Mia Hoeben. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 3 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens.

Jaak Koninkx overleden

Donderdag 27 december 2018
Neerpelt - Jaak Koninkx overleden

Neerpelt

Vandaag is Jaak Koninkx overleden, de echtgenoot van Nancy Boons. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Leerlingen bezoeken Sint-Vincentius

Woensdag 26 december 2018

Overpelt

De leerlingen van het vierde leerjaar van de Clementiaanschool in Holheide hebben een bezoek gebracht aan de voedselbank Sint-Vincentius. Via een rollenspel maakten zij kennis met de werking. Na afloop van het bezoek zeiden twee leerlingen dat ze ook wel vrijwilliger willen worden bij Sint-Vincentius.

31 dopelingen

Woensdag 26 december 2018

Overpelt

In de Sint-Corneliuskerk van Lindel-Hoeven werden dit jaar 31 doopsels toegediend. Er waren 31 eerste communicanten en 24 vormelingen. Voor 11 overledenen vond er een viering plaats de kerk.

Vuurwerkverbod in eindejaarsperiode

Woensdag 26 december 2018
Pelt - Vuurwerkverbod in eindejaarsperiodeZoomTijdens de eindejaarsperiode geldt er een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk in Neerpelt en Overpelt. Dat is zo beslist door de twee gemeenteraden. In Hamont-Achel is vuurwerk alleen toegestaan op oudejaarsavond tussen middernacht en 1 uur.
Waarom geen vuurwerk? Ambulanciers zijn elk jaar getuige van dramatische ongevallen met vuurwerk, zeggen de hulpverleningszones. Voor de betrokkenen bij zulke ongevallen zijn dit onvergetelijke feestdagen, want hun leven zal nooit meer hetzelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsuren recyclagepark

Woensdag 26 december 2018
In de eindejaarsperiode en in de eerste week van januari is het recyclagepark van Limburg.net gewoon geopend volgens de normale winteropeningsuren. Het park blijft wel gesloten op dinsdag 1 januari.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Pelt - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Sint-Jorisstraat

Dinsdag 25 december 2018

Overpelt

In een woning aan de Sint-Jorisstraat kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Flessen stukgegooid op sporen

Dinsdag 25 december 2018
Neerpelt - Flessen stukgegooid op sporen

Neerpelt

Een groepje van vijf jongeren heeft flessen stukgegooid op de sporen aan het station. Dat gebeurde gisteren, kort voor de middag.

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Pelt - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Pelt - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Cadeaus bij de handelaars

Maandag 24 december 2018
Promotekst
Neerpelt - Cadeaus bij de handelaarsZoom

Neerpelt

De Neerpeltse handelaars wensen je langs deze weg alvast hele fijne feestdagen. Je kan deze namiddag nog steeds bij hen terecht voor leuke lokale cadeaus!
Cadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaars
Cadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaars
Cadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaarsCadeaus bij de handelaars
Zoom

550 euro voor St.-Vincentius

Maandag 24 december 2018
Pelt - 550 euro voor St.-VincentiusGroen Pelt organiseerde voor de Warmste Week twee 'Warmste Stops'. Er werden drankjes, soep en wereldwinkelproducten verkocht ten voordele van Sint-Vincentius Overpelt, een vrijwilligersvereniging die strijdt tegen armoede. Dit leverde een mooie 550 euro op.

Tectum Achel woensdag tegen Waremme

Maandag 24 december 2018
Pelt - Tectum Achel woensdag tegen WaremmeDe heren A van volleybalclub Tectum Achel spelen overmorgen/woensdag, tweede kerstdag, tegen Waremme een wedstrijd voor de League Cup. Deze wedstrijd vindt plaats in Sporthal De Koekoek om 20u (ipv 20.30u!). Inkom: €10,-. Abonnementen en clubkaarten gelden ook voor deze wedstrijd.

Volgend jaar al 70 jaar Van Herck

Maandag 24 december 2018
Promotekst
Neerpelt - Volgend jaar al 70 jaar Van HerckZoom

Neerpelt

Je hebt zo van die ondernemingen die de tand des tijds ijzersterk doorstaan. Een mooi voorbeeld is Van Herck IJzerwaren in SHLille - een bedrijf dat in 1949 werd opgericht en volgend jaar al 70 jaar garant staat voor een breed assortiment, gaande van gereedschappen, machines en ijzerwaren tot werkkleding. Zowel de industrie, de vakman maar zeker ook de betere doe-het-zelver kan bij Team van Herck terecht met alle specifieke vragen. 2019 wordt ook het jaar van de herlocatie. Vanaf dan kan je op het Heikesveld terecht voor hun vertrouwde vakkennis en service. Ga zeker eens langs en ontdek in de winkel tal van acties!

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Pelt - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Klitskoek!

Maandag 24 december 2018
Pelter Hükske
Pelt - Klitskoek!ZoomMet de groeten van Fons Tuyaerts!

Kerstfeest bij Okra Haspershoven

Zondag 23 december 2018
Overpelt - Kerstfeest bij Okra HaspershovenZoom

Overpelt

Afgelopen woensdag vierden 40 leden van OKRA-Haspershoven een gezellig kerstfeest. Onder het genot van een lekker diner en de nodige animatie, gebroeders Cox, werd het een fijne namiddag voor alle aanwezigen. (Louis Pellens)

Bakker Van Moll met pensioen

Zondag 23 december 2018
Overpelt - Bakker Van Moll met pensioenZoom

Overpelt

De Leopoldlaan telt voortaan een bakker minder. En wat voor een! Drie generaties lang was er de zekerheid dat bakkerij Van Moll er was. Nu gaat Guy Van Moll op pensioen. En dat werd gevierd met familie, buren en vrienden. Albert Loos maakte er deze foto en andere.

Gezellig kerstfeest bij OKRA

Zondag 23 december 2018
Overpelt - Gezellig kerstfeest bij OKRAZoom

Overpelt

Het was gezellig op het jaarlijks kerstfeest van OKRA Overpelt-Centrum/Fabriek. Ruim 135 leden schoven de knieën onder tafel voor een broodjesmaaltijd met als afsluiter een heerlijk gebakje. Natuurlijk mochten een kerstbezinning en het jaarverslag 2018 niet ontbreken. "Boer Martijn" kreeg de lachers op zijn hand tijdens zijn optreden.

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Pelt - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

De familie Smets in 'De Drei Boge'

Zondag 23 december 2018

Neerpelt

In de jongste uitgave van "De Drei Boge", het kwartaalblad van de Heemkundige Kring, wordt onder meer de kwartierstaat van de familie Smets gepubliceerd. Meer bepaakld gaat het over dokter Joseph Smets, die leefde van 1866 tot 1949. Hij bouwde het witte huis in de Stationsstraat, waar nu tandarts Geebelen zijn praktijk heeft.
Verder is er ook aandacht voor de schenking van een aardewerken kruik aan de Kring, de publicatie van "Pocket Neerpelt" vol Neerpeltse informatie, het planten van 1000 (…) Het hele nieuwsbericht

Sting naar Bospop

Zondag 23 december 2018
Grensgevallen
De eerste 19 namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Volgend jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 op Evenemententerrein A2 Weert-Noord. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Ruime overwinning van Kadijk

Zondag 23 december 2018
Overpelt - Ruime overwinning van Kadijk

Overpelt

In een inhaalwedstrijd heeft Kadijk vandaag Amandina verslagen met 7-0. Kadijk staat derde in de stand met 30 punten uit 16 wedstrijden.
Neerpelt - Hulde aan Jaak Peeten tijdens kerstfeestZoom

Neerpelt

Het was een gezellig kerstfeest van OKRA Grote Heide, daar in zaal Pax. Met een lekkere maaltijd, kerst- en andere liedjes van het duo Pepe en een huldiging van de 80- en 90-jarigen en van de mensen die meer dan 25 jaar lid zijn. Vanuit OKRA Limburg was een afvaardiging speciaal gekomen om Jaak Peeten (rechts op de foto boven) te bedanken voor zijn 20 jaar inzet als secretaris van het trefpunt Grote Heide. Jaak zorgde er achter de schermen altijd voor dat de administratie goed in orde was - heel belangrijk voor een vereniging. Het feest werd afgesloten met een tombola.
Hulde aan Jaak Peeten tijdens kerstfeest
Zoom

Marcel Schols overleden

Zondag 23 december 2018
Pelt - Marcel Schols overledenGisteren is Marcel Schols overleden. Hij was 63 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kerst op Hoeve Kakelbont

Zaterdag 22 december 2018
Overpelt - Kerst op Hoeve KakelbontZoom

Overpelt

Vrijdag vierden de juffen en de kinderen van het Hoevenschooltje de 10de editie van 'Kerst op Hoeve Kakelbont'. Het was een groot feest met o.a. een optreden van de kleuters van nu en de 'kleuters' van 10 jaar geleden, een kerstwandeling, een tekenwedstrijd en een tombola. Een winterbarbecue, zelfgebakken wafels of cake, jenever en warme chocomelk zorgden ervoor dat niemand iets te kort kwam en maakten het feest meer dan compleet.

Handbalbeker: Sporting klopt Eynatten

Zaterdag 22 december 2018
Neerpelt - Handbalbeker: Sporting klopt Eynatten

Neerpelt

In de kwartfinale van de Beker van België handbal heeft Sporting NeLo vanavond Eynatten verslagen. Uitslag: 20-26. In de halve finale komt Sporting uit tegen Handbal Tongeren. Een verslag van Sven Spooren:
Sporting ontdeed zich gisteren van Eynatten in de kwartfinale van de Beker. Naast de geschorste Jerry en de gekwetsten Y. Denert, Pastoor en Vernooy, maar ook zonder coach Vlijm die afwezig bleef door dringende privé-omstandigheden. Sporting wist goed dat het in de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee kerstvieringen

Zaterdag 22 december 2018
Overpelt - Twee kerstvieringenZoom

Overpelt

In de parochiekerk van Overpelt-Centrum zijn er twee kerstvieringen: maandag (22 uur) en dinsdag (10.30 uur). In de kerken van Lindel-Hoeven, Holheide en Overpelt-Fabriek zijn er geen vieringen.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

Mia Bleyen overleden

Zaterdag 22 december 2018
Neerpelt - Mia Bleyen overleden

Neerpelt

Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Bleyen overleden, de weduwe van Albert Leus en de echtgenote van Paul Bamps. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Zegswijzen in het Pelts

Vrijdag 21 december 2018
Pelter Hükske
Pelt - Zegswijzen in het PeltsZoomHet Pelter had en heeft straffe zegswijzen: hoe klinken die? Fons heeft een tiental echte Pelter uitdrukkingen samengebracht. Er is tijd voorzien om iedere zegswijze luidop na te zeggen. Gewoon doen!

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Beckers & Van Zon

Vrijdag 21 december 2018

Neerpelt

Koen Beckers en Marion Van Zon, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Beckers & Van Zon opgericht met zetel in de De Nulenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en advies op het vlak van public relations en communicatie.

Nieuwe bvba: JLT Trans

Vrijdag 21 december 2018

Neerpelt

Liesbeth Arnauts uit Neerpelt en François Geuens uit Balen hebben de bvba JLT Trans opgericht met zetel in Grote Heide. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer goederentransport in binnen- en buitenland, isolatiewerken en gevelreiniging.

Inbraak in Hayenhoek

Vrijdag 21 december 2018
Neerpelt - Inbraak in Hayenhoek

Neerpelt

Gisteren is aan de Hayenhoek ingebroken in een huis waar momenteel renovatiewerken worden uitgevoerd. Wat er is gestolen, is niet geweten.

Loopauto's voor jonge patiëntjes

Vrijdag 21 december 2018
Pelt - Loopauto's voor jonge patiëntjesZoomVandaag ontving de afdeling pediatrie van het Mariaziekenhuis in Overpelt een leuk kerstgeschenk voor de jonge patiëntjes. Delorge Overpelt schonk drie mini-Audi's. De kinderen zijn heel blij met deze stoere loopauto's - en de verpleegsters ook, zo te zien!

Kerstklokken vanuit de toren

Vrijdag 21 december 2018
Neerpelt - Kerstklokken vanuit de torenZoom

Neerpelt

Net zoals vorige week speelt de beiaardier weer kerstliedjes. Vorige week liet hij vooral het traditionele kerstliedjes horen en morgen/zaterdagvoormiddag speelt hij voornamelijk modern repertoire. Zoals White Christmas, Rudolph the rednose reindeer, Let it snow, Have yourself a merry little Christmas, enz.. Te horen vanuit de kerktoren vanaf 10.30 uur!

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

Gerard Braeken overleden

Vrijdag 21 december 2018
Overpelt - Gerard Braeken overleden

Overpelt

In WZC Leopoldpark in Leopoldsburg is Gerard Braeken overleden, de weduwnaar van Asila Mukandutiye. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag 28 december begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Neerpelt

In plaats van eindejaarskaarten te ontwerpen, te drukken en te versturen steunt het gemeentebestuur van Neerpelt een actie in het kader van de Warmste Week. Er werd een schenking van 1000 euro aan de Neerpeltse vzw JoLi (Jongerenopvang Limburg) gedaan. JoLi is een opvanginitiatief voor thuisloze jongeren.

Kijken naar schilderkunst

Donderdag 20 december 2018
Neerpelt - Kijken naar schilderkunstZoom

Neerpelt

Maandagavond werd in de Kunstacademie Noord-Limburg de tentoonstelling van het atelier schilderkunst geopend met een feestelijke vernissage. In december en januari zet de academie de werken van de cursisten van Igor Verpoorten en Liesbeth Spruyt in de kijker. Directeur beeldende kunsten Michel Wellens opende met een korte toespraak. “Schilderkunst is zeer ruim en zeer vrij maar geenszins oppervlakkig,” zei hij. “Het ambacht is geen doel op zich maar een medium om tot een eigen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: NM Consultancy

Donderdag 20 december 2018

Overpelt

Nico Martens uit Overpelt heeft de bvba NM Consultancy opgericht met zetel aan de Walstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van elektronische communicatienetwerken en het ontwerpen van publicitaire slogans.

Sporting bekert tegen Eynatten

Donderdag 20 december 2018
Neerpelt - Sporting bekert tegen Eynatten

Neerpelt

Sporting NeLo speelt zaterdag om 20.15u in en tegen Eynatten, voor de Beker van België. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Na de pijnlijke nederlaag in Hasselt is er Sporting veel aan gelegen om ver te geraken in de Beker! Het mag hiervoor de moeilijke verplaatsing maken naar de kleine, sfeervolle zaal van Eynatten. Zij spelen in eerste nationale mee voor de promotie naar de BeNe-league en staan 3e halfweg de competitie. Hun beste spelers zijn international Benoit Neuville en (…) Het hele nieuwsbericht

Blokken in De Vliering

Donderdag 20 december 2018
Neerpelt - Blokken in De VlieringZoom

Neerpelt

Sinds gisteren - en dat tot zondag 3 februari -  kunnen studenten hun examens voorbereiden in De Vliering, boven Oud Dommelhof. Dat kan elke dag van 8 tot 22 uur. Er is nieuw meubilair voorzien er is ook wifi beschikbaar.
Ook de bibliotheek verwelkomt de studenten die in stilte willen studeren. De bibliotheek heeft wel minder ruime openingsuren, dus avondblokkers installeren zich best in De Vliering. (Foto gemeente)
Pelt - Layla Onlen speelt thuiswedstrijd in CC PaletheZoom
De Peltse Layla Onlen speelt zaterdag met het theaterstuk ‘Hou vast! Laat los!’’ een thuiswedstrijd in CC Palethe. Het is een theaterstuk waar toneel en performances samen smelten. De tekst van de drie monologen komt uit het boek ‘Vrouwenverhalen’ van Deniz Kaptan.
De voorstelling is het eerste professionele werk van de Koerdisch/Belgische theatermaker Huseyin Umaysiz en actrice Layla Onlen uit Neerpelt, die zich met deze voorstelling introduceert in het professionele landschap.
‘Hou vast! Laat los!’ begint om 20.30 uur. Kaartjes in voorverkoop kosten € 13 (€ 10 bij abonnementen, -26 en +55) en zijn verkrijgbaar aan de ticketbalie (tel. 011/64 59 52). Meer info over deze voorstellingen en het gehele aanbod van CC Palethe vind je op www.palethe.be.

Sporting wordt 50: een jeugdhandbalkamp

Donderdag 20 december 2018
Neerpelt - Sporting wordt 50: een jeugdhandbalkampZoom

Neerpelt

Sporting bestaat volgende zomer 50 jaar.  "Aangezien we dankzij onze jeugdopleiding zover staan, gaan we een uitzonderlijk jeugdkamp organiseren," zegt Diederik Stollman. "Het wordt een handbalkamp op internaat met de allerbeste trainers. De jongens en meisjes leven 1 week als een volledige handbalprof, er wordt zeer gedisciplineerd gewerkt. De opleiding is van een ongekend niveau, met een intensiteit, mentaliteit en een kwaliteit die ongekend is in België. Hoofdtrainer Joël (…) Het hele nieuwsbericht

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Weer verkeersongeval kruispunt Rallylaan

Neerpelt

Opnieuw gebeurde er een verkeersongeval op het kruispunt van de Haagdoorndijk met de Rallylaan. Twee personenwagens kwamen er vandaag met elkaar in botsing. In de ene werd de 56-jarige bestuurder uit Neerpelt licht gewond, in de andere een 34-jarige vrouw uit Lommel.

Man gewond bij kop-staartbotsing

Dinsdag 18 december 2018

Overpelt

Deze voormiddag raakten een auto en een lichte vrachtauto in een aanrijding betrokken op de Europalaan. Daarbij werd een man lichtgewond.

Mislukte inbraak

Dinsdag 18 december 2018

Overpelt

Onbekenden probeerden binnen te dringen in een woning aan de Stalmansstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Inbraken in Hortensialaan

Dinsdag 18 december 2018
Neerpelt - Inbraken in Hortensialaan

Neerpelt

In de Hortensialaan is ingebroken in twee woningen. In de ene woning werden een muntenverzameling, een ring en 500 euro gestolen. In het andere huis zijn juwelen ontvreemd.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Anneke Van Asten overleden

Dinsdag 18 december 2018
Neerpelt - Anneke Van Asten overleden

Neerpelt

Zaterdag is Anna Van Asten overleden, de weduwe van Willy Stevens. Ze was 88 jaar. Komende zaterdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Emilia Dewith overleden

Dinsdag 18 december 2018
Overpelt - Emilia Dewith overleden

Overpelt

Vandaag is Emilia Dewith overleden, de weduwe van Jozef Hendriks. Ze was 89 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: zaterdag (10u-10.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Inbraak in Overpelt-Fabriek

Maandag 17 december 2018

Overpelt

Gisterenavond drongen onbekenden in de vooravond binnen in een pand aan de Populierenstraat in Overpelt-Fabriek. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg.

Draad gestolen

Maandag 17 december 2018
Neerpelt - Draad gestolen

Neerpelt

Dieven hebben de draad van een omheining geknipt en meegenomen. De diefstal werd gepleegd aan de Bevrijdingsweg op Grote Heide.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Pelt - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht
Promotekst
Neerpelt - Uit passie voor 'Pure' momenten van rustZoom

Neerpelt

Schoonheidssalon Pure is de passie van Lene Van der Straeten. Haar schoonheidssalon in de Onderwijslaan is een oase van rust voor haar klanten. Hier kunnen ze even ontsnappen aan het haastige dagelijkse leven. Lene kreeg de kunst van verzorging al met de paplepel mee via parfumerie Van der Straeten, de zaak van haar ouders. Met meer dan 20 jaar ervaring selecteert ze zorgvuldig de juiste producten op maat van haar klanten.
Ontdek haar gamma op www.schoonheidssalon-pure.be. En geniet deze week van een uniek aanbod: ontvang GRATIS* de voedende Huile d'Elixir 100ml van Payot bij aankoop van een cadeaubon voor een volledige gelaatsverzorging t.w.v. 69 euro.
*zolang de voorraad strekt

Weer vluchten vanaf Eindhoven

Maandag 17 december 2018
Grensgevallen
Sinds vanmorgen wordt er weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. De mist die het vliegverkeer gisteren lamlegde, is opgetrokken. Vandaag worden 14 extra-vluchten ingelegd om wat achterstand in te halen.

Zebracinema: 'Shoplifters'

Maandag 17 december 2018
Pelt - Zebracinema: 'Shoplifters'Zoom"Shoplifters" - Hirokazu Koreeda - Japan - 2018 - 121'
Na een van hun winkeldiefstallen komen Osamu en zijn zoon een klein meisje tegen in de vrieskou. Eerst aarzelt Osamu's vrouw om voor haar te zorgen, tot ze hoort over de ontberingen waarmee ze te maken had. Hoewel het gezin arm is en nauwelijks genoeg geld verdient om te overleven, lijken ze gelukkig samen te leven. Maar dan onthult een onvoorzien voorval verborgen geheimen. De film won de Gouden Palm op het festival van Cannes.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
en donderdag om 20.15u in Cine Walburg in Hamont.

Kerstfeest bij Okra SHLille

Maandag 17 december 2018
Neerpelt - Kerstfeest bij Okra SHLilleZoom

Neerpelt

92 leden van Okra SHLille waren naar de parochiezaal gekomen voor het jaarlijks kerstfeest van hun vereniging. Na het welkomstwoord van voorzitter P. Simons bracht H. Gielen een korte kerstbezinning. Ook was er de huldiging van de 80- en 90-jarigen. Wie geluk had won na afloop van de animatie een tombolaprijs. Het feest werd afgesloten met een warme maaltijd.

Familie moês

Maandag 17 december 2018
Pelter Hükske
Pelt - Familie moêsZoomWeer een mop van Fons Tuyaerts! En luidop meelezen, graag ;-)

Al 30 jaar een vaste waarde

Maandag 17 december 2018
Promotekst
Neerpelt - Al 30 jaar een vaste waardeZoom

Neerpelt

Wie af en toe door de Heerstraat rijdt, kent ongetwijfeld het pittoreske witte gebouw van juwelier Donné. Dit jaar vieren ze daar hun 30-jarig bestaan. Een jubileum dus!
In deze dertig jaar tijd hebben ze erg veel mooie en aangrijpende verhalen mogen delen met hun klanten. Deze unieke band met hun klanten is dan ook de drijfveer om er nog vele jaren bij te doen.
Naast bijzondere juwelen -mooi door hun eenvoud-  en een ruim assortiment aan trouwringen, kan je bij Geert en Ines ook (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - Bestuursleden Tuinhier Pelt gevierdZoom

Overpelt

Tuinhier Pelt vierde enkele bestuursleden. Voorzitter Anny Truyens vond het hoog tijd dat er enkele bestuursleden eens goed in bloemen werden gezet. De betrokkenen zijn sedert december 1968 onafgebroken bestuurslid bij achtereenvolgens het Werk van den Akker, de Volkstuinen en nu Tuinhier Pelt. Zo is secretaris Robert Sleurs onafgebroken secretaris en "duivel doet al" bij de vereniging. Ook ondervoorzitter Leo Van Baelen en bestuurslid Jan Vanherk leveren een zeer belangrijke bijdrage in het bestuur. (…) Het hele nieuwsbericht

Winterse gezelligheid bij Neos

Zondag 16 december 2018
Pelt - Winterse gezelligheid bij NeosZoomBijna honderd leden van NEOS-Pelt kwamen bijeen om de traditionele, aan het seizoen gelinkte, feestelijke ontmoeting “Winterse Gezelligheid” mee te beleven. De samenkomst begon met een kort optreden van twee “Stand-up comedians” waarna een receptie in de wandelgangen van het college de aanloop vormde tot het feest. De voorzitter van de seniorenvereniging haalde in zijn toespraak enige projecten aan die door het Neos-hoofdbestuur werden gepropageerd. De bedoeling van het ledentreffen (…) Het hele nieuwsbericht

Lindel-Hoeven speelt gelijk

Zondag 16 december 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven speelt gelijk

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld in en tegen Lutlommel. De wedstrijd tussen Kadijk en Amandina werd afgelast.

Grote Heide verliest van RC Peer

Zondag 16 december 2018
Neerpelt - Grote Heide verliest van RC Peer

Neerpelt

Grote Heide heeft verloren van RC Peer: 0-2. Sam Gielen scoorde voor Racing Peer voor en na de rust. Herkol speelde 1-1 gelijk tegen Jeuk; de stand was al bij de rust bereikt. Voor Herkol scoorde Jasper Daniels. Sparta Lille versloeg de Grenstrappers van Lommel-Kolonie met 2-0.
Grensgevallen
Door de aanhoudende dichte mist worden alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Op het vliegveld wordt bekeken of en wanneer er weer vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. Dit geldt voor alle vluchten tot 23 uur zondagavond. UPDATE Een paar honderd mensen zijn op het vliegveld gestrand. Het Rode Kruis gaat 500 veldbedden plaatsen waar vermoeide reizigers op kunnen overnachten. Maar veel mensen zijn al terug op weg naar huis. Of er morgen gevlogen kan worden, zal van het weer afhangen.

Handbal: HCO wint van Uilenspiegel

Zondag 16 december 2018
Overpelt - Handbal: HCO wint van Uilenspiegel

Overpelt

HCO heeft gisteren haar eerste overwinning in de competitie geboekt. Uilenspiegel (uit Antwerpen - Wilrijk) ging met 28–25 voor de bijl in sporthal De Bemvoort. Overpelt kende een aarzelende start maar trok al snel het laken naar zich toe. De HCO-defensie is een van de betere uit de reeks en van daaruit nam Overpelt al snel de controle over de wedstrijd over. Aan de rust was het dan ook 15–12 voor de mannen in het blauw.
Begin tweede helft was er de traditionele dip, waar HCO altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Pelt klopt Bilzerse

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Basketbal: Pelt klopt BilzerseIn de eerste provinciale van het basketbal heefr Pelt A Bilzerse A geklopt. Uitslag: 81-66. UPDATE Bij Pelt stond er geen maat op de aalgladde Jago die zijn ploeg naar 8-0 bracht. De opgebouwde voorsprong bleef aanvankelijk op het bord (7’ 16-8) maar Bilzen beende bij en sloot het eerste quarter af met 19-17. Daarna vlogen bij Pelt een heel reeks driepunters naast zodat de bezoekers gemakkelijk haasje-over gingen: 24-31. Met 2 bommen op rij van Kaj (wederoptreden na 8 (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimerbeurs met Zündapps

Zaterdag 15 december 2018
Neerpelt - Oldtimerbeurs met ZündappsZoom

Neerpelt

Op 25 augustus 2019  - zeg niet dat ze er niet op tijd bij zijn -  richt KWB Boseind voor de eerste keer een oldtimerbeurs voor brommers en motors in. Om dit gebeuren een officiële tint te geven werden gisterenavond, in O.C. De Kentings de affiche en de flyers onthuld. De aanwezigen kregen een voorsmaakje met enkele oldtimers, een mooie power-point presentatie en een grote taart. De eerste beurs zal in het teken staan van de Zündapp (foto).

Kerstmarkten alom

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Kerstmarkten alomZoomHet regent dezer dagen kerstmarkten. Vandaag was er een kunstkerstmarkt in Palethe; daarnaast was er een indoor kerstmarkt op de Industrielaan. Daar bieden lokale handelaars je een grote keuze aan originele cadeautjes aan, met o.m. juwelen, chocolade, biermanden, mooie wijnkistjes, bloemcreaties, handgemaakte kerstballen, kerstkaartjes, cadeautjes in hout,… Ook kan je voor de kinderen nog een feest-outfit aan mooie prijzen vinden. Kinderen pakken je cadeautje in voor 1 euro; de opbrengst gaat naar de Warmste Week. Zowel in Palethe als aan de Industrielaan is er ook morgen nog zo'n kerstmarkt. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Handbal: nipt verlies tegen Initia

Zaterdag 15 december 2018
Neerpelt - Handbal: nipt verlies tegen Initia

Neerpelt

Sporting Nelo is vanavond gaan verliezen bij Initia Hasselt. maar het verlies was nipt: 25-24. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Het werd een ontgoocheling in Hasselt. Sporting gooide letterlijk de overwinning naar de sterren. De afwerking was niet goed. In de eerste helft had de wedstrijd gespeeld moeten zijn... als Sporting wat secuurder met de kansen had omgesprongen en vanachter verdedigd had zoals de week voordien. De concentratie was duidelijk niet (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza verliest van Leopoldsburg

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Esperanza verliest van LeopoldsburgEsperanza Pelt heeft vanavond thuis verloren van K. ESK. Leopoldsburg. Uitslag: 0-2.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Pelt - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Damesvoetbal: Pelt klopt Lommel

Zaterdag 15 december 2018
In het damesvoetbal hebben de dames van Pelt deze namiddag Lommel United verslagen met 3-1.

En nu maar lopen

Zaterdag 15 december 2018

Neerpelt

Vanmorgen werden de loopomlopen in Boseind en het Centrum in gebruik genomen. Zo heeft elke Neerpeltse deelkern nu zijn eigen bewegwijzerde omloop.  Die van Boseind start op de parking van Esperanza Pelt in de Sparrenlaan. Lopers kunnen kiezen tussen een parcours van 3,3 km, 4,8 km of 7,1 km.  De loopomloop van het Centrum start achter het VCLB-gebouw in de Bermstraat. Hier kunnen lopers kiezen tussen routes van 2,5 km, 4,5 km en 4,8 km. De verschillende omlopen worden aan elkaar gekoppeld, zodat je doorheen heel Neerpelt kan lopen langs een bewegwijzerd parcours. Achter deze link zijn de verschillende trajecten te vinden.

Kerstmarkt in de Regenboogschool

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Kerstmarkt in de RegenboogschoolZoom

Neerpelt

Vandaag was er een kerstmarkt in de Regenboogschool op Grote Heide. Leon Alders ging er wat foto's nemen. Meer foto's

'Markant' bezocht St.-Vincentius

Vrijdag 14 december 2018
Pelt - 'Markant' bezocht St.-VincentiusZoomEen dertigtal leden van Markant ging een kijkje nemen achter de schermen van de Sint-Vincentiusvereniging in Peer. Die wil tijdelijk hulp bieden tot de hulpvrager op eigen benen kan staan. Gezinnen en alleenstaanden worden ondersteund dankzij de hulp van de voedselbank en met giften van weldoeners en sponsors. De vereniging draait op 35 vrijwilligers. Tijdens de rondleiding ontstonden spontaan al enkele individuele initiatieven. Markant N-Pelt koos deze vereniging als het ‘goede doel’ voor dit werkjaar en zal tijdens het nieuwjaarsdiner een rondhaling organiseren.

Kerstfeest bij Okra-Boseind

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Kerstfeest bij Okra-BoseindZoom

Neerpelt

82 leden van Okra-Boseind waren naar De Kentings gekomen voor het kerstfeest van hun vereniging. Christian Houben en Jef Lenaerts brachten er een kerstbezinning en na het feestmaal was het tijd voor animatie met “Eddy's Music Kerstshow”. Wie geluk had won na afloop ook nog een prijs met de tombola.

Kerstklokken op de markt

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Kerstklokken op de marktZoom

Neerpelt

De kerstsfeer is al overal in het straatbeeld te zien, maar tijdens de zaterdagmarkt van Neerpelt is hij ook te horen. Vanuit de toren speelt de beiaardier kerstliedjes. Deze week staan vooral onze traditionele kerstliedjes op het programma, zoals "Kling klokje klingeling”, “Stille Nacht”, “De herdertjes lagen bij nachte”... Volgende week zet beiaardier Jan Verheyen meer in op modern kerstrepertoire. Te horen vanaf 10.30 uur!
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Nieuwe bvba: Premium Car Select

Vrijdag 14 december 2018

Overpelt

Karim Darghal uit Hamont-Achel heeft de bvba Premium Car Select opgericht met zetel aan de Bemvaartstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer takeldiensten, groothandel in auto's en lichte bestelwagens en carrosserie.

Nieuwe bvba: Pupa

Vrijdag 14 december 2018

Neerpelt

Dimitri Paumen en Christine Puts, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Pupa opgericht met zetel aan de Fabriekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren het uitbaten van een kleinhandel in brood- en banketbakkerswerk en de productie van roomijs.

Jetje Vandersanden overleden

Vrijdag 14 december 2018
Neerpelt - Jetje Vandersanden overleden

Neerpelt

In rusthuis Sint-Jozef is gisteren Jetje Vandersanden overleden, de weduwe van Johan Vaesen en de vriendin van Albert Meurs. Zij was 77 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: woensdag (17.15-18 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Anny Boes overleden

Vrijdag 14 december 2018
Pelt - Anny Boes overledenGisteren is in rusthuis Aan de Beverdijk in Achel Anny Boes overleden, de echtgenote van Jos Vandersanden. Zij was 75 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de paochiekerk van Grote Heide. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur)in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Vrouw gewond bij botsing

Donderdag 13 december 2018
Neerpelt - Vrouw gewond bij botsing

Neerpelt

Een vrouw uit Neerpelt is vanmorgen rond 9 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen drie auto's op de Peerderbaan in Peer. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Sporting zaterdag tegen Initia

Donderdag 13 december 2018
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Initia

Neerpelt

Sporting Nelo speelt zaterdag tegen Initia Hasselt IN Hasselt. Een vooruitblik van Sven Spooren: "Sporting NeLo heeft er een uitstekende wedstrijd opzitten tegen Aalsmeer maar het verleden telt niet meer. Als Sporting zichzelf een dienst wil bewijzen zou het goed zijn om te winnen bij Hasselt. Het neemt daardoor een uitdrukkelijke optie op de Belgische play-offs en kan dan zelfs naar boven kijken richting Final Four. Maar zover zijn we nog helemaal niet!
Hasselt-Neerpelt is een (…) Het hele nieuwsbericht

Mooiere landschapsfoto's

Donderdag 13 december 2018
Pelt - Mooiere landschapsfoto'sZoomFotografie zit in de lift! Virginie Van Baelen en Gerd Moors, beiden leerkrachten Digitale Fotografie van Qrios, campus WICO, nemen regelmatig deel aan regionale, nationale en internationale fotowedstrijden. Met deze wedstrijden sleepten ze reeds meerdere nominaties en bekroningen in de wacht. Zo verscheen er onlangs een artikel van Virginie, begeleid met haar foto’s, op de Nederlandse site froot.nl/fotografie. Haar werk levert Virginie regelmatig een ‘Foto van de Dag’ award op (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf jaar Consentec

Donderdag 13 december 2018
Promotekst
Neerpelt - Vijf jaar ConsentecZoom

Neerpelt

Vandaag exact 5 jaar geleden - op een vrijdag de 13de - startte Dennis zijn Consentec in het centrum van Neerpelt. Wat begon als een prille fietswinkel groeide uit tot een serviceplaats voor de liefhebber van het stalen ros.
Je kan er terecht voor stadsfietsen, moutainbikes, racefietsen, elektrische fietsen en allerhande accessoires. Ondertussen werkt Consentec ook samen met verschillende leasebedrijven zoals KBC. Het liefst sleutelt hij nog altijd zelf samen met zijn vaste werknemers (…) Het hele nieuwsbericht

Gerardine Janssen overleden

Donderdag 13 december 2018
Neerpelt - Gerardine Janssen overleden

Neerpelt

Gisteren is Gerardine Janssen overleden, de weduwe van Toine Van Werde. Zij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens in Overpelt.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Pelt - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Nieuwe bvba: Coco BSC

Woensdag 12 december 2018

Neerpelt

Rob Steensels en Rebecca Van Drongelen, beiden uit Antwerpen, hebben de bvba Coco BSC opgericht met zetel aan de Willebrordusstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het coachen en ontwikkelen van individuen en groepen, team-management en evenement-management.

Nieuwe bvba: Woodaux

Woensdag 12 december 2018

Neerpelt

Peter Lourdaux en An Keppens, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Woodaux opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand aan ondernemingen én managementactiviteiten.

Maandag gemeenteraadszitting

Woensdag 12 december 2018

Neerpelt

Volgende week maandag vindt de laatste gemeenteraadszitting van de gemeente Neerpelt plaats. Er staan 8 punten op de dagorde, waaronder enkele financiële dossiers. Dagorde

Femma Boseind vierde kerstfeest

Woensdag 12 december 2018
Neerpelt - Femma Boseind vierde kerstfeestZoom

Neerpelt

Gisteren vierden de dames van Femma Boseind alvast het kerstfeest want in de komende weken zullen ze daar wellicht nauwelijks nog tijd voor hebben. Het werd een gezellig samenzijn met lekker eten en met een optreden van de toneelgroep van de KVLV van SHLille. De kernleden kregen een fijn pakje en een kerstkaart als dank voor hun steun en inzet doorheen het werkjaar.

Denis en het slaap-DNA...

Woensdag 12 december 2018
Promotekst
Pelt - Denis en het slaap-DNA...ZoomHet zou zomaar de titel van een goed boek kunnen zijn. Bij Sleeplife Overpelt staat Denis Vlemmix voor je klaar als slaapspecialist met een transparante aanpak, volledig op maat.. Wist je dat je er je slaap-DNA kan laten testen? Het duurt slechts 7 minuten en is volledig gratis. Op basis van de test kan je vrijblijvend stap voor stap op zoek naar de best passende lattenbodem, boxspring, matras of beschermer. Het ideale hoofdkussen, dekbed of bedtextiel. Kortom, het meest persoonlijke slaapsysteem. Daarom is Sleeplife volgens Denis geen gewone beddenwinkel maar een ware slaapwinkel. Tot 31 december geniet je trouwens van een gratis fleece poncho bij aankoop van een dekbedovertrek of een gratis dekbedovertrek bij aankoop van een winterdekbed. De medewerkers van Sleeplife wensen jullie alvast een goed uitgerust 2019!

War Dausi overleden

Woensdag 12 december 2018
Pelt - War Dausi overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag War Dausi overleden. Hij was 86 jaar. Maandag wordt hij begraven op de begraafplaats van Neerpelt, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Jan Theuwis overleden

Woensdag 12 december 2018

Neerpelt

Maandag is in Tongeren de uit Neerpelt afkomstige Jan Theuwis overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. U kunt vrijdag (19-20 uur) Uw medeleven aan de familie betuigen bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Pelt - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).

Luc Meurs overleden

Dinsdag 11 december 2018
Neerpelt - Luc Meurs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Luc Meurs overleden. Hij was 59 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (17.45u-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

André Jansen overleden

Dinsdag 11 december 2018
Neerpelt - André Jansen overleden

Neerpelt

In het rusthuis Sint-Jozef is vandaag kunstenaar André Jansen overleden, de echtgenoot van Gerda Groenen. Hij was 79 jaar. Jansen was een begenadigd beeldend kunstenaar. Hij maakte onder meer het borstbeeld van Sooi Willems en creëerde elk jaar de trofee voor de Egelprijs van Jong CD&V. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: vrijdag (17.15u-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Neerpelt

Na Elise Aerts en Lene Schuurmans bij de nationale dames M19 zijn nu nog enkele mannen van Sporting Nelo geselecteerd bij de nationale jeugdploegen: Jarne Arts, Door Vandebeeck, Robbe Spooren (M19), en Seppe Vandenboer en Nick Deekens (M17).

François Vanmeensel overleden

Maandag 10 december 2018
Pelt - François Vanmeensel overledenZaterdag is François Sooike Vanmeensel overleden, de weduwnaar van Lisette Cuijvers en de levensgezel van Angèle Ceelen. Hij was 71 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19 - 20u) in funerarium Creemers in Hamont. OInline condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Auto tegen kraanwagen

Maandag 10 december 2018
Overpelt - Auto tegen kraanwagen

Overpelt

Op de Breugelweg is een vrouw uit de gemeente deze voormiddag achteraan ingereden op een stilstaande kraanwagen. De 66-jarige vrouw raakte daarbij lichtgewond.

Handbal: HCO verliest van Tongeren

Maandag 10 december 2018
Pelt - Handbal: HCO verliest van TongerenGisteren namen de heren van Handbal Tongeren en van HC Overpelt het tegen elkaar op in de Liga 1 van het handbal. Na de goede wedstrijd van vorige week en het verrassende verlies van Tongeren was alles mogelijk.
Pelt startte aan een verschroeiend tempo en wist de eerste kansen af te werken. Een paar missers van Tongeren en een goed keepende Peltse doelman zorgden voor het eerste kloofje 2-5. Time-out Tongeren. Maar dat bracht dit HCO niet uit het wedstrijdritme: 5-11 na 18 minuten. De Tongerse coach (…) Het hele nieuwsbericht

De 65-jarigen van Grote Heide

Maandag 10 december 2018
Neerpelt - De 65-jarigen van Grote HeideZoom

Neerpelt

De 65-jarigen van Grote Heide kwamen na tien jaar weer eens samen. Want tien jaar geleden waren ze pas 55, en nu maakten ze alvast een afspraak voor over vijf jaar, dan zijn ze 70. Ook nu maakten ze er een plezierige avond van met een lekker etentje, het uitwisselen van veel verhalen en het bekijken van foto's.

Henri Mertens overleden

Maandag 10 december 2018
Neerpelt - Henri Mertens overleden

Neerpelt

Zaterdag is Henri Mertens overleden, de weduwnaar van Lena Cuypers. Hij was 96 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers aan de Achelpoort 6 in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Toosje Rijks overleden

Maandag 10 december 2018
Overpelt - Toosje Rijks overleden

Overpelt

Gisteren is Toosje Rijks overleden, de weduwe van Theo Gijbels. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Pelt - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Woman at War'

Maandag 10 december 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Woman at War'Zoom

Neerpelt

"Woman at War" - Benedikt Erlingsson - IJsland, Frankrijk, Oekraïne - 2018 - 101'
Een vrolijk, inventief, energiek en feministisch verhaal over een muzieklerares die een dubbel leven leidt als gepassioneerde milieuactiviste. Terwijl ze haar moedige operatie begint te plannen, komt ze er achter dat haar aanvraag om een kind te adopteren eindelijk is geaccepteerd.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Portemonnee

Maandag 10 december 2018
Pelter Hükske
Pelt - PortemonneeZoomDeze mop van Fons Tuyaerts hadden we nog niet gehoord. En als u op de video klikt, kunt u nog horen hoe hij ze voorleest!

Neerpelt

In tweede provinciale B van het damesvoetbal heefrt Lille verloren van Bocholt. Uitslag: 0-15.

Damesvoetbal: Esperanza verliest

Zondag 9 december 2018
In eerste provinciale heeft Esperanza Pelt verloren in Louwel. Uitslag: 8-0.

Frederik Bollen overleden

Zondag 9 december 2018
Overpelt - Frederik Bollen overleden

Overpelt

Vrijdag is Frederik Bollen overleden, de echtgenoot van Katleen Smeets. Hij was 39 jaar. De crematie en de begraving van de urne op de begraafplaats van Lindel-Hoeven zullen, net als de afscheidsplechtigheid, in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18 - 20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Zwaar verlies voor Herkol

Zondag 9 december 2018
Neerpelt - Zwaar verlies voor HerkolZoom

Neerpelt

Herkol heeft vanmiddag zwaar verloren van Achel VV. Uitslag: 0-6 (foto). De ruststand was 0-3. Sparta Lille won wel: het klopte Flandria Termolen met 4-0. Grote Heide versloeg Lutlommel VV met 3-0, na doelpunten van Dave Belmans (2) en Ali Burham. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's
Pelt - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie
Overpelt - Kadijk speelt gelijk tegen Wijchmaal

Overpelt

Kadijk SK heeft vandaag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sporting Wijchmaal. Na 15 wedstrijden staat Kadijk vierde in de stand, op elf punten van leider Heusden-Zolder.

Fien Peeters overleden

Zondag 9 december 2018
Overpelt - Fien Peeters overleden

Overpelt

Vrijdag is Fien Peeters overleden, de weduwe van Jules Gielen. Ze zou volgende week zondag 90 jaar worden. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch
Pelt - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Pelt - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Pelt - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Pelt - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Sporting wint van Aalsmeer

Zaterdag 8 december 2018
Neerpelt - Sporting wint van Aalsmeer

Neerpelt

In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond het Nederlandse Aalsmeer verslagen met 37-26. Een verslag van  Sven Spooren:

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden Ellen Vernooy-Lammen (moeder van Marco Vernooy) en de verongelukte Frederik Bollen, zoon van Piet Bollen – lid van het dagelijks bestuur.
Sporting speelde haar referentiematch! In de eerste helft weergaloos in verdediging met een geweldige doelman Loekie, maar ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza - Zwarte Leeuw 1-1

Zaterdag 8 december 2018
Pelt - Esperanza - Zwarte Leeuw 1-1Esperanza Pelt heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Zwarte Leeuw. Het was een wedstrijd met wisselende kansen. Pelt haalde een 0-1 op: in de 66ste minuut scoorde Giel Leën de gelijkmaker.

LHVV verliest van Reppel

Zaterdag 8 december 2018
Overpelt - LHVV verliest van Reppel

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond met 4-1 verloren van Reppel. Hurkmans scoorde voor Lindel-Hoeven. Lindel-Hoeven staat laatste in de stand met 11 punten uit 15 wedstrijden.

De 60-jarigen van Overpelt

Zaterdag 8 december 2018
Overpelt - De 60-jarigen van OverpeltZoom

Overpelt

Vorige maand kwamen de 60-jarigen van het Centrum en 't Fabriek samen in 't Pelterke. Het was een plezierige avond, zeggen ze. Er werd gezellig gebabbeld, lekker gegeten en matig gedronken. Ook de Sint kwam langs, maar die is inmiddels alweer terug naar Spanje.

Met de trein? Opletten, vanaf morgen

Zaterdag 8 december 2018
Vanaf morgen/zondag gaat bij de NMBS de nieuwe dienstregeling in voege. Check zeker via de NMBS-website de vertrek- & aankomsturen van uw trein. Vanaf dan vertrekt ook de laatste trein van Antwerpen-Centraal naar Hamont om 19:09u; de IC-treinen erna worden beperkt tot Mol. Dit gedurende 2 jaar, wegens de elektrificatiewerken aan de spoorlijn Mol-Hamont. Na die periode kunnen we propere, stillere en milieuvriendelijke (elektrische) treinen verwelkomen tussen Antwerpen en Hamont.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Pelt - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

De soep van moemoe

Zaterdag 8 december 2018
Chel mag het zeggen
Pelt - De soep van moemoeHet spijt me, maar ik voel dat dit een boos stukje gaat worden.
Soms drijft het me tot wanhoop, dat gedemonstreerde onvermogen – of is het onwil? – om correct met onze taal om te springen.
Weer maar eens een betweterig lesje Nederlands dan? ‘Scheppen’ heeft twee betekenissen. Eén ervan is oprapen / oplepelen, bijvoorbeeld met een schep. De hoofdtijden zijn dan: schepte – geschept. Zo schepte mijn moeder vroeger altijd de soep uit; 2. De (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Bogaerts vermist

Vrijdag 7 december 2018
Pelt - Roger Bogaerts vermistGisteren rond 9 uur verliet de 67-jarige Roger Bogaerts zijn woning aan Adelberg in Lommel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Bogaerts is 1m70 groot en normaal gebouwd. Hij heeft kort grijzend haar, blauwe ogen en een ringbaard. Hij droeg op het ogenblik van zijn verdwijning bruine wandelschoenen, een donkergrijze jeans, een blauw/wit geruit hemd, een bordeauxkleurige jas zonder kap en een gouden horloge met witte wijzerplaat. Aan Roger Bogaerts wordt gevraagd een teken van leven te geven om zijn familie gerust te stellen. Heeft u meer informatie over deze zaak? Bel het gratis nummer 0800/30 300.

Geen Sint meer, en nog geen Kerst

Vrijdag 7 december 2018
Neerpelt - Geen Sint meer, en nog geen KerstZoom

Neerpelt

Tussen de sinterklaasliedjes van de afgelopen weken en de kerstmuziek die er vanaf volgende week aankomt is er deze zaterdag tijdens het marktconcert vanaf 10.30 uur een mengelmoes van vanalles en nog wat te horen vanuit de kerktoren. De beiaardier neemt een stapel partituren mee naar boven en laat zich inspireren door het moment. Mocht je een verzoeknummer hebben, klim gerust even de toren in…

'Grupo del Sur' bij zwartedoos

Vrijdag 7 december 2018
Neerpelt - 'Grupo del Sur' bij zwartedoosZoom

Neerpelt

Op het programma van de zwartedoos staat morgenavond een concert met "Grupo del Sur", om 20.30u in Dommelhof.
Het is een concert voor liefhebbers van de Tango Nuevo van Astor Piazzolla. Piazzolla maakte wereldwijd een grote indruk met zijn vernieuwde tango, een mengeling tussen klassiek en jazz, en die het volkse frivole (dansmuziek) verenigde met de hogere kunsten (luistermuziek). Grupo del Sur, een kwintet bestaande uit vijf klassiek geschoolde muzikanten, laat de subtiele tango van Piazzolla op een eigenzinnige manier terug tot leven komen. De instrumenten vertolken tegelijkertijd passie, hartstocht en melancholie. De groep bestaat uit Matías Pedrana (bandoneon), Anne-Marie Van de Grint (viool), Mark van Rooij (bas), Paul Hagenaars (gitaar) en Ivo De Greef (piano). Meer info

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 7 december 2018

Overpelt

Op de Leopoldlaan werd gisteren in de late namiddag een vrouwelijke fietser aangereden door een personenwagen. De vrouw werd daarbij licht gewond.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Pelt - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag vanaf 14.30 uur komen de Mediclowns naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. Dat gebeurt in het kader van de actie “fiets4mediclowns”, waarbij ze alle ziekenhuizen waar ze actief zijn, al fietsend met elkaar verbinden.
De Mediclowns startten vandaag in het ziekenhuis van Maaseik en fietsen nu naar Genk, Tongeren en Sint-Truiden. Zaterdag fietsen ze verder naar de ziekenhuizen van Tienen, Aarschot en Diest. Eindigen doen ze zondag in het Mariaziekenhuis, nadat ze eerst nog in Heusden-Zolder stopten. De clowns krijgen in Overpelt een warme ontvangst na deze unieke prestatie van 200km (zeker in dit gure weer)! Er is ook kinderanimatie voorzien.

Sporting zaterdag tegen Aalsmeer

Donderdag 6 december 2018
Neerpelt - Sporting zaterdag tegen Aalsmeer

Neerpelt

Sporting Nelo speelt zaterdagavond om 20.15u thuis in de sporthal tegen het Nederlandse Aalsmeer in het kader van de BENE-League. Een vooruitblik van Sven Spooren:
Zaterdag start de terugronde in de BeNe-league met de komst van de Nederlandse kampioen Aalsmeer. Aalsmeer staat 5e en Sporting NeLo 7e, het verschil bedraagt 2 punten. Het is de eerste van nog 6 thuiswedstrijden (en 5 op verplaatsing) en thuis moeten we wat meer kunnen! Dat zal ook nodig zijn om te kunnen winnen van Aalsmeer (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas was ook in Immaculata

Donderdag 6 december 2018
Overpelt - Sinterklaas was ook in ImmaculataZoom

Overpelt

De Sint was deze week ook in WZC Immaculata, wordt ons gemeld. Hij kwam met een wel héél zwarte Piet (foto). Het bezoek was gevraagd door vrijwilligers van het Rode Kruis Neerpelt - Overpelt. De bewoners waren zeer vereerd dat Sinterklaas in deze drukke tijden nog een vrij moment had gevonden om hen te bezoeken en ze waren zeer blij met de hun aangeboden versnapering!

Gratis feestbussen met oudejaar

Donderdag 6 december 2018
Dankzij de financiële tussenkomst van de provincie en de gemeente kan je oudejaarsnacht zorgeloos inzetten. De feestbussen van De Lijn brengen je gratis naar je feestje en weer naar huis. Je moet je wel registreren voor een gratis ticket; dat kan via deze link (voor Neerpelt) of deze link (voor Overpelt). Na registratie ontvang je een e-mail, waarin staat vermeld hoe je het ticket (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Linders overleden

Donderdag 6 december 2018
Neerpelt - Marcel Linders overleden

Neerpelt

Dinsdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Marcel Linders overleden, de echtgenoot van Thérèse Belpaire. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek in Hasselt.

Nieuwe bvba: Carcave Mechanics

Woensdag 5 december 2018

Neerpelt

Pieter Vangrunderbeeck uit Neerpelt heeft de bvba Carcave Mechanics opgericht met zetel in Fierkens-Heikant in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in nieuwe en gebruikte auto's, het onderhoud en de reparatie van auto's en lichte bestelwagens én carosseriewerkzaamheden.

De Sint was in de scholen

Woensdag 5 december 2018
Neerpelt - De Sint was in de scholenZoom

Neerpelt

Net voor zijn drukste avond van het jaar - pakjesavond! - kwam de Sint deze voormiddag ook nog een bezoekje brengen aan de Basisschool van het Herent. Hij werd hartelijk verwelkomd door de kinderen toen hij met paard en kar de speelplaats opkwam (foto boven). Daarna begeleidde juf Sonja de Sint langs alle klassen van de school en er bleken - o wonder - geen stoute kinderen te zijn. Maar hij kon niet lang genieten van de gastvrijheid van de kinderen want de voorbereidingen voor zijn feestdag van 6 december waren al in volle gang.
En hij moest ook nog langs bij de kinderen van de Pallieterschool (laatste twee foto's hieronder)! Daar werd hij welkom geheten door de Pallieterburgemeester. De kinderen brachten het lied van “de soldaat” en vertelden aan de Sint over de grote wereldoorlog, het project waar alle Pallieters op dit moment rond werken. Daarna ging de Sint naar “het huis van de Sint” waar de kinderen met hem en Piet - die een ander pak had aangetrokken dan 's morgens - konden praten. (Foto's Herent: Deborah Porcu)
De Sint was in de scholenDe Sint was in de scholen
De Sint was in de scholenDe Sint was in de scholen
Zoom

Jo de Werdt overleden

Woensdag 5 december 2018
Pelt - Jo de Werdt overledenIn Hamont is maandag Jo de Werdt overleden, de weduwnaar van Alda Timmermans. Hij was 87 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: vrijdag na de avondwake, bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Brand in Sint Huibrechts Lille

Dinsdag 4 december 2018
Pelt - Brand in Sint Huibrechts LilleDe brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een schoorsteenbrand in de Bosuilstraat in Sint Huibrechts Lille. De brand was overgeslagen naar het dak.
Grensgevallen

Neerpelt

Een 57-jarige man die in Nederland in de gevangenis een straf uitzit voor een ander strafbaar feit, wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de moord op Robert Sengers. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Sengers woonde op de villawijk op Grote Heide. Hij werd op 8 september 2004 vermoord op een parking in het Nederlandse Esbeek. De politie heropende het onderzoek naar zijn dood omdat een DNA-spoor op de scooter van de schutter met de verbeterde technieken mogelijk tot een doorbraak kan leiden. Sengers stond bij de politie bekend vanwege drugshandel.

Mia Van Gerven overleden

Dinsdag 4 december 2018
Neerpelt - Mia Van Gerven overleden

Neerpelt

In Lommel is zaterdag de uit SHLille afkomstige Mia Van Gerven overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Politiezone even niet bereikbaar

Dinsdag 4 december 2018
Pelt - Politiezone even niet bereikbaarWegens een nationaal probleem met de provider zijn de telefoonnummers van politiezone HANO tijdelijk niet bereikbaar. Bij dringende gevallen kan men naar de 101 bellen. UPDATE De storing is achter de rug.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Pelt - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Dank voor de hulp

Maandag 3 december 2018

Neerpelt

Gisteren trakteerde de Landelijke Gilde van de Grote Heide haar leden, KVLV en KSA voor de vele hulp op de dag van de landbouw. Ze maakten er een heuse gezinsbrunch van met bezoek van de Sint en zijn zwarte pieten. Behalve snoep voor iedereen, had de Sint een pakje bij voor het bestuur van KSA. Het was een heuse schminkkoffer, als bedankje voor de jaarlijkse schminkstand van de KSA op de dag van de landbouw.

Syriër verdacht van terrorisme

Maandag 3 december 2018
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft in Bergeijk een 41-jarige Syriër opgepakt. hij wordt verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, zegt het Openbaar Ministerie. De man is een broer van een eerder aangehouden verdachte, die vorig jaar in Amsterdam werd herkend als IS-strijder. Beiden zouden betrokken zijn geweest bij de gewapende strijd in Syrië en zouden lid zijn geweest van Jabat al-Nusra, een gewapende rebellengroep die sinds 2012 actief is in de Syrische burgeroorlog.
Neerpelt - Zebracinema: 'What will People Say'Zoom

Neerpelt

"What will People Say" (Hva vil folk si), Iram Haq, Noorwegen, 2018, 106'
De zestienjarige Nisha is net zoals de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten: ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is echter één verschil: Nisha moet alles stiekem doen, omdat ze van Pakistaanse afkomst is en haar ouders haar volgens hun tradities opvoeden. Wanneer haar vader Nisha ziet kussen, barst de bom. Voor de familie wordt Nisha een (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Verdonschot overleden

Maandag 3 december 2018
Overpelt - Jan Verdonschot overleden

Overpelt

Op 29 november overleed in Hasselt de uit Overpelt afkomstige Jan Verdonschot, de echtgenoot van Christine Weckx. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Wèrreke oppe lòòsing

Maandag 3 december 2018
Pelter Hükske
Overpelt - Wèrreke oppe lòòsingZoom

Overpelt

Fons Tuyaerts vertelt weer een heerlijke mop in het Pelts. U kunt ze meevolgen als u bijgaand filmpje bekijkt en beluistert!

Volleybal: Overpelt klopt Lanaken

Zondag 2 december 2018

Overpelt

In eerste provinciale van het volleybal (mannen) heeft Overpelt A Lanaken B verslagen. Uitslag: 3-1.

Basket: Lommel wint in Pelt

Zondag 2 december 2018
Overpelt - Basket: Lommel wint in Pelt

Overpelt

Pelt-Lommel 75-82 (25-20, 14-21 (39-41), 23-15 (62-56), 13-26 (75-82))
In deze spannende derby ging het al dadelijk telkens haasje-over (2-5 en 13-10). Duane hield daarna zijn ploeg op het rechte pad en zorgde voor 24-20 bij het afsluiten van het eerste quarter. Lommel kreeg maar geen vat op een raakmikkende Cas. Na 29-26 ging hij als een pletwals, met 9 punten op rij (waarvan toen slechts één misser) over de bezoekers: 38-30 (17’). Maar met enkele rake driepunters zette (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - De Sint kwam langs bij Nelson's KidsclubZoom

Neerpelt

Vanmorgen kwam de Sint ook langs bij de kinderen van Nelson's Kidsclub. De bewegingsschool van Sporting Nelo had de Sint uitgenodigd. De kinderen zongen en dansten, gaven hun tekeningen af en de Sint zag dat het goed was!

Gelijkspel voor Kadijk

Zondag 2 december 2018
Overpelt - Gelijkspel voor Kadijk

Overpelt

Kadijk SK is op het veld van KVV Heusden-Zolder vandaag niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Lindel-Hoeven VV versloeg Grote Heide met 3-2.

Winst voor Sparta Lille

Zondag 2 december 2018
Neerpelt - Winst voor Sparta Lille

Neerpelt

Sparta Lille is vandaag gaan winnen bij Berbroek-Schulen. Uitslag: 1-2. Grote Heide verloor met 3-2 van Lindel-Hoeven VV.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Yvonne Van Praet overleden

Zondag 2 december 2018
Neerpelt - Yvonne Van Praet overleden

Neerpelt

Donderdag is Yvonne Van Praet overleden, de weduwe van Jan Boonen. Ze was 94 jaar. De afscheidsdienst, gevolgd door de asverstrooiing, heeft donderdag om 11u plaats op de begraafplaats van Neerpelt.

Derde plaats voor Casimir Raucy

Zondag 2 december 2018
Neerpelt - Derde plaats voor Casimir RaucyZoom

Neerpelt

Neerpeltenaar Casimir Raucy (rechts) haalde gisteren een 3e plaats op de Soudal Classics G-Cross van Hasselt. Proficiat!

HCO speelt gelijk

Zondag 2 december 2018
Overpelt - HCO speelt gelijk

Overpelt

In het handbal hebben HC Overpelt en Elita Lebbeke gisteravond 19-19 gelijk gespeeld. Beide ploegen streden om niet de rode lantaarn te moeten dragen in Liga 1 van het handbal.
Overpelt had het in de eerste helft niet onder de markt tegen een degelijk en stug Lebbeke. Er werd in de sporthal gerust met 6-10.
Na de koffie bracht Lebbeke met een paar snelle prikken de stand in no time naar 6-13. Overpelt laste een time-out in en kwam terug tot 16-18 na enkele snelle doelpunten op de (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Rutten overleden

Zaterdag 1 december 2018
Pelt - Jeanne Rutten overledenIn SHLille is gisteren Jeanne Rutten overleden, de echtgenote van Jos Steensels. Ze was 58 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van St.-Huibrechts)Lille, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Esperanza verliest van Mechelen

Zaterdag 1 december 2018
Pelt - Esperanza verliest van MechelenEsperanza Pelt heeft vanavond verloren van KRC Mechelen, die andere ploeg aan de staart van de rangschikking. Uitslag: 2-0. De ruststand was 0-0. Een verslag van de Facebookpagina van Esperanza: 
Pelt voerde tegenover vorige week twee wijzigingen door. Rune Doms was geblesseerd en Kevin Clerckx zat op de bank. Maxim Goossens en Maarten Swolfs kwamen in de ploeg. Pelt had het eerste halfuur alles onder controle, kreeg via Jean Black de beste kans maar hij besloot net naast. Het derde (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Herkol

Zaterdag 1 december 2018
Neerpelt - Verlies voor Herkol

Neerpelt

Herkol heeft vanavond verloren bij Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 2-0.

Sporting wint van Quintus

Zaterdag 1 december 2018
Neerpelt - Sporting wint van Quintus

Neerpelt

Sporting NeLo is vanavond gaan winnen bij het Nederlandse Quintus. De overwinning was nipt, maar verdiend. Uitslag: 29-30. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Met bloed, zweet en tranen... Het galmde uit de boxen van het cafetaria in een typisch Hollands sfeertje. Quintus is een club die handbal ademt. De dames die vóór ons speelden staan in de top van het klassement en trekken er meer supporters dan de heren. De wedstrijd werd een exacte kopie van (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Oyen overleden

Zaterdag 1 december 2018
Overpelt - Godelieve Oyen overleden

Overpelt

Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Godelieve Oyen overleden, de weduwe van Jos Vermeylen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Damesvoetbal: Esperanza klopt Bilzen

Zaterdag 1 december 2018
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza klopt BilzenDe dames van Esperanza Pelt hebben vandaag een broodnodige zege (2-1) behaald tegen nummer 4 Bilzen United. De Peltse dames, die bij de start op de tiende plaats (op twaalf) stonden, maakten snel gelijk via Lize Hendrikx nadat Bilzen al vroeg had gescoord. Rond het half uur scoorde Sanne Lehaen de 2-1. Deze stand zou ook na 90 minuten op het bord prijken en door gunstige uitslagen maakt Pelt een sprongetje naar plaats nummer 6. Well done girls!
Gisteren verloren de nationale beloften (…) Het hele nieuwsbericht

Lange file bij Eindhoven

Zaterdag 1 december 2018
Grensgevallen
Op de A67 ter hoogte van Geldrop is vanmiddag rond 14u een vrachtwagen met 25 ton slagroom geschaard. In de richting van Venlo staat een file van ongeveer twintig minuten, maar de filelengte loopt op. De vrachtwagen heeft brandstof gelekt, dus de bodem moet gesaneerd worden. Dit gaat nog enkele uren duren. De rechterrijstrook is dicht. De vrachtwagenchauffeur is naar een ziekenhuis overgebracht.

Feestje bij Natuurpunt

Zaterdag 1 december 2018
Pelt - Feestje bij NatuurpuntZoomGisteren vierde Natuurpunt Noord-Limburg in Palethe het 60-jarig bestaan en het 50-jarig jubileum van Natuurpunt Overpelt.Meer dan 500 gezinnen zijn lid van Natuurpunt Noord-Limburg en de afdeling beheert 370 ha aan natuurgebieden in de regio. Tijdens de beeldenshow kregen de bezoekers, foto’s te zien uit de beginjaren tot nu.

Ontmoeting in ''Noma(n)d''s Land''

Zaterdag 1 december 2018
Overpelt - Ontmoeting in ''Noma(n)d''s Land''Zoom

Overpelt

Cursisten van Basiseducatie LiMiNo hebben elkaar ontmoet bij de fototentoonstelling 'Noma(n)d's Land' van Rob Walbers in CC Palethe. In groepjes werkten ze aan een schrijfoefening bij een reeks foto's over Mongolië. Daarna gidsten ze elkaar en konden ze luisteren naar de beschrijvingen, verhalen en gevoelens die de foto's opriepen. Voor de anderstalige cursisten was het een mooie oefenkans om hun Nederlands te verbeteren. De Belgische cursisten werden dan weer ondergedompeld in een waar cultuurbad. De foto's lieten niemand onberoerd en spraken tot de verbeelding. De geslaagde en verrijkende voormiddag werd afgesloten met een fotozoektocht doorheen Overpelt. (Filip Eerdekens)

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.

Uitslag openbare verkopingen

Zaterdag 1 december 2018
De openbare verkoop van een woning gelegen Look 27 bracht 120.000 euro op. Een woning aan de Voetbalstraat 29 ging van de hand voor 116.000 euro.

17 leegstaande handelszaken

Zaterdag 1 december 2018

Overpelt

In Overpelt staan 17 van de 231 handelszaken leeg. Dat is 7,3 procent, beduidend minder dan in Neerpelt.

Mia Walbers overleden

Zaterdag 1 december 2018
Overpelt - Mia Walbers overleden

Overpelt

Op 22 november overleed Mia Walbers, de weduwe van Jaak Martens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats en werd gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt