Deze keer gaan we de Spaanse toer op met een typisch ingrediënt: hun pittige rode worst, de chorizo. Deze gaan we gebruiken in een ovenschotel met aardappeltjes en tomaten.
Ingrediënten:
Aardappelen - 3 uien – 1 bol look- chorizoworstjes of 3 grote in stukken gesneden – kerstomaatjes – rozemarijn – zout en peper.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°c. Was de aardappelen en snij ze in partjes. Schil de ui en ook deze mogen ook in partjes. Halveer de bol look en plet de 2 helften.
Verdeel de aardappels ui look en chorizoworstjes in een ingevette ovenschotel. Bestrooi met zout en peper. Bak een 45' in de oven. Was ondertussen de tomaatjes en de rozemarijn. Rits de blaadjes van de takjes. De laatste 15 minuten mogen de tomaten en rozemarijn bij de ovenschotel gevoegd worden.
Smakelijk.
(Inge Jespers)