Dinsdag en donderdag zijn sinds het nieuwe schooljaar hectische dagen. Met andere woorden: weinig tijd om te koken. Om half 5 komt er eentje van het werk en een ander van de avondstudie. En om 18u moet er al eentje naar de voetbaltraining. Dus ging ik op zoek naar snelle gerechtjes. Dit is er zo eentje van.
Ingrediënten:
2 sjalotjes – boter – 8tongfilets – 300ml witte wijn – 500ml room – 2tomaten – bieslook – peper en zout - garnaaltjes
Bereiding:
versnipper de sjalotten, stoof ze aan in 2 el boter. De sjalotjes mogen in een ovenschaal. Hierop mag je de tongfilets leggen. Overgiet met de wijn. De vis kruiden met ruim peper en een beetje zout. Aluminiumfolie over de schotel doen en dit mag ongeveer 20min in een voorverwarmde oven van 180°c
Het pocheervocht mag door een zeef in een pannetje samen met de room aan de kook gebracht worden tot je een mooie sausdikte bekomt.
Snij de tomaten in blokjes en snipper de bieslook. Voeg beide toe aan de saus.
Erna mogen de garnaaltjes nog bijgevoegd worden. Proeven en eventueel bij kruiden met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
Schik de pasta op een bord de vis erop en rijkelijk overgieten met de saus.
(Inge Jespers)