Nu de kids er eens niet waren konden we er nog eens van profiteren om iets te eten waar we al zolang zin in hadden maar waarvoor die 2 hun neus ophalen.
Eigenlijk raar want ze lusten vis, mosselen en zelfs calamaris maar een mengelmoes dat is dan weer teveel van het goede. Kinderbreinen,… Snappe wie het snappen kan.
Deze keer hadden we gekozen voor een voorverpakte mengeling, niet ons normale doen maar aangezien het last minute beslist was en onze vaste winkel voor vis al toe was, dan maar de noodoplossing. Het heeft evenzeer gesmaakt, enkel had ik nu minder werk in mijn keuken. Tja werk kan ik dat niet noemen want koken is nu eenmaal mijn ontspanning.
Ingrediënten:
Zonnebloemolie – tagliatelle – zeevruchtenmengeling – kerstomaatjes – 4 teentjes look – rode peper- peper en zout - eventueel een scheutje witte wijn
Bereiding:
Pasta koken zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen dat het water aan de kook wordt gebracht, kunnen we de voorbereidingen doen. Beginnen met het pepertje, hiervan mag je de zaadlijsten verwijderen en in fijne reepjes snijden. De look pellen en pletten. De kerstomaatjes wassen en het groen steeltje verwijderen. Meer voorbereiding is er nu niet met de voorverpakte zeevruchten.
Verhit een diepe braadpan of wok met wat zonnebloemolie, hierin mag je de geplette look fruiten samen met het pepertje. De zeevruchten erbij en kort aanbakken. Goed kruiden met peper en zout.
De pasta afgieten en 3 grote scheppen kookvocht bij de zeevruchten doen of 1 grote schep en dezelfde hoeveelheid witte wijn. Ik gebruik hiervoor mijn pollepel alé ja zo noemde ons mama dat dus de mooie Nederlandse naam ontglipt mij. Het is die waar ik de soep mee in de borden schep.
Als het kookvocht bij de zeevruchten is mogen de kerstomaatjes erbij. Een 3tal minuutjes laten doorkoken met het deksel op de pan.
Pasta eronder mengen en we kunnen weer aan tafel. (Inge Jespers)