Woensdagmiddag, het word al wat frisser, dus als de kids thuis komen, schotel ik ze graag iets warms voor. Omdat het niet altijd een eitje of soep kan zijn, maak ik al eens croque. Dus deze week eens een tussendoortje
Onlangs moesten we in Beringen centrum zijn en aangezien we wat te vroeg waren, en eigenlijk ook wel een klein hongertje hadden, zijn we in Het Voorste Huis wat gaan knabbelen, dus het ideetje van deze croque heb ik daar gepikt want oh wat had die gesmaakt. Enkel heb ik er geen kip bij gedaan zoals bij hun gerechtje.
Ingrediënten:
Wit brood – kaas – hesp – spekblokjes – champignons – ui – look – gemalen kaas.
Bereiding:
De ui en look fijsnipperen. De champignons in schijfjes.
De ui samen met de look aanfruiten en dan de champignons erbij aanbakken.
Ondertussen in een andere pan de spekjes krokant aanbakken.
Het brood beleggen met kaas en hesp en tussen de grill steken of in de pan krokant bakken.
Als de croques gebakken zijn, de spekblokjes en champignons erover verdelen. De gemalen kaas erover en eek 3-tal minuutjes onder de gril in de oven.
(Inge Jespers)