Regenweer, het ideale weer om een namiddagje te kokkerellen. En deze keer een goed vullende maaltijdsoep.
Niks lekkerder om het warm te krijgen tot in de toppen van je tenen als je kliedernat thuis komt van school of het werk.
Ingrediënten:
1ui - 2teentjes look – 2 zoete aardappels - 100gr cherrytomaten - 8takjes tijm – zonnebloemolie – peper en zout – 1tl. kerriepoeder –1tl. karwijzaad –1tl. paprikapoeder – suiker – 2tl. mosterd – 100ml room – groentebouillonblokje – hamblokjes – 60gr. smeltkaas –75gr. geraspte kaas
Bereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappels en snij in blokjes. Was de tomaten en halveer ze. Was de tijm en hak hem fijn. Verhit olie in een grote kookpot. Bak er het gehakt rul in. Voeg de ui, look, zoete aardappel en de tijm toe en bak kort mee.
Voeg de cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder, karwijzaad, paprikapoeder, de suiker en het bouillonblokje. Blus met 750ml water en de room.
Roer de mosterd er doorheen samen met de kazen en laat een 20 minuutjes afgedekt koken.
Nu er rap met de mixer door.
Ondertussen kan je in een andere pan de hamblokjes krokant aanbakken.
Voor het serveren de hamblokjes door de soep roeren en er wat tijm over strooien.