Deze week twee vergeten groentes op de menu. Pastinaak en zoete aardappel.
De zoete smaak van de aardappel en de anijsachtige smaak van de pastinaak past perfect samen.
Twee groentes die met een stukje vlees een volwaardige maaltijd is.
Deze keer kies ik voor een bereiding in de oven… het word ‘s avonds al wat frisser en dan is er niks zo zalig als de warmte van de oven die je tegemoet komt en dat gecombineerd met een heerlijke geur, daar krijg je gewoon honger van.
Dus deze week een heel simpele ovenschotel .
Ingrediënten:
Zoete aardappel – pastinaak – peper en zout – dragon – room – kippenworst
Bereiding:
Schil de pastinaak en de zoete aardappel. Snij ze in balkjes.
Beboter een ovenschaal, leg hierin de balkjes pastinaak en zoete aardappel. Alles goed afkruiden met peper zout en dragon. Overgiet met room.
Bak dit ongeveer 25minuten in een voorverwarmde oven op 200°c.
Serveren met gebakken kippenworst. (
Inge Jespers)