Het was weer een drukke week. Werk, school, voetbal, paardrijden,… Dus de ideale gelegenheid voor een snelle hap. Een maaltijd op tafel toveren in een half uur.
Ingrediënten:
3 wortelen - 2 rode paprika - 2 teentjes look – zongedroogde tomaten – koelverse ravioli – olijfolie - 300ml tomatensap – ½ groentebouillonblokje – zout en peper - 4el. Witte balsamicoazijn – rucola - 4 lenteuitjes – parmezaan
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°c. Ondertussen kunnen we de groentjes voorbereiden. De wortels mogen in dunne schijfjes, de paprika’s in blokjes, de look in plakjes en de zongedroogde tomaten mogen gehalveerd worden.
Meng de groentjes met de ravioli en 4el olijfolie en doe deze mengeling in een ovenschotel.
Bak een 5-tal minuutjes in de oven.
Breng het tomatensap met 250ml water aan de kook. Roer het groentebouillonblokje erdoor. Breng op smaak met zout peper en balsamicoazijn.
Schenk de saus na de eerste baktijd over de ravioli meng alles goed. Dit mag nu 2x10min in de oven. Tussen de 2 bakperiodes goed omroeren.
Was de rucola, maak de lente-ui schoon en snijd in ringetjes. Rasp de parmezaan grof.
Serveer de ravioli samen met de rucola lente-ui en parmezaan