Het is de tijd van het jaar. De tijd van de klaproosjes. Overal langs velden en wegen komt deze rode bloem tevoorschijn. De zaadjes van deze bloem worden veel gebruikt, het alom bekende maanzaad komt hiervan. Wij gaan natuurlijk geen maanzaadjes produceren. Maar we gaan een lekkere frisse gelei maken van de bloemblaadjes. Veel heb je voor deze gelei niet nodig, als de blaadjes geen 24u moesten trekken had je op minder dan een kwartier verse gelei getoverd .
Ingrediënten:
Ongeveer 20 blaadjes van de klaproos -
1 liter kokend water - Sap van een citroen
- Geleisuiker
Bereiding:
Klaproosblaadjes overgieten met kokend water en het citroensap.
Afdekken en een nachtje laten trekken.
Giet het mengsel door een zeef in een kookpot. Voeg daar de suiker aan toe en laat koken en 3/4minuutjes doorkoken.
Hete gelei in de potjes, afsluiten, afkoelen en klaar. (Inge Jesper)